-
Μην τα βλεπεις τοσο τραγικα τα πραγματα γιατι δεν ειναι.
Το οτι δεν το εχει δουλεψει καθολου ο φιλος το ειδες;Το πετρελαιο δεν εχει κυκλοφορησει στο συστημα τροφοδοσιας .Εχει μεινει στο ρεζερβουαρ,το αδειαζεις ,βαζεις βενζινη και τελειωσε.H χαζομαρα εγινε !!
το ευτηχιμα οτι το πειρες χαμπαρει και δεν εβαλες μπρος το αμαξι ,
ολα τα αλλα διορθονονται μην μπενεις σε φαση να το ξεμονταρεις αδιασε οσο καλητερα μπορεις το Diesel και φουλαρε βενζηνα
αν μηνει και λιγο μεσα (1-2 λιτρα ) δεν τρεχει και τιποτα ξανα φουλαρε οταν παει το ρεζερβουαρ μισο !ζητισε απο τον βενζηνα να σου κανει και ενα φουλαρισμα δωρακι για την ταλεπωρια που θα υποστεις και ολα οκ !
-
Αν δεν έχει δουλέψει το αμάξι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αδειάζεις το ρεζερβουάρ και το γεμίζεις βενζίνη.
Λίγο πετρέλαιο που θα μείνει θα ανακατευθεί με τη βενζίνη και δεν θα το καταλάβεις.Ακόμα κι ένα λίτρο πετρέλαιο να μείνει (που δεν θα μείνει τόσο γιατί αδειάζεις το ρεζερβουάρ) θα σου κατεβάσει το πολύ 2 οκτάνια την βενζίνη.
Αν δουλέψει το αμάξι με το πετρέλαιο θέλουν όλα λύσιμο και καθάρισμα, μπεκ, φίλτρα, σωλήνες - μεγάλος μπελάς.
Και φυσικά σε ότι λύνεις από το κύκλωμα τροφοδοσίας βάζεις καινούρια λαστιχάκια και φλάντζες. -
Αν συμβεί το αντίθετο, βενζίνη σε πετρελαιοκινητήρα τι γίνεται;;
-
Αντλία υψηλής, μπεκ, καμπουμ....
Στάλθηκε από το WT19i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
αντιστοιχο εγινε με bmw x3 2.0 πετρελαιοκινητο το πηρε χαμπαρι ενω του ειχε βαλει 30αμολυβδη δεν το αφαιρεσε και φουλαρησε το υπολοιπο ρεζερβουαρ με πετρελαιο το αυτοκινητο πηγαινε καλα ειχε ενα χαρακτηριστικο κροταλισμα μεχρι να αδειασει το ρεζερβουαρ, μετα απο 2χρονια το συγκεκριμενο αυτοκινητο συνεχιζει και κυκλοφορει απροβληματιστα
στη συγκεκριμενη περιπτωση και 2-5 λιτρα να μεινουν αν φουλαρει βενζινη δεν θα παθει τιποτα(το πολυ λιγο καπνα να βγαλει το πρωι οπως τα πετρελαιοκινητα και μειωμενες επιδοσεις) το πετρελαιο θα λειτουργησει σαν λαδι δεν προκειται να καταστρεψει τιποτα, ενω βενζινη σε πετρελαιοκινητο θα υπηρχε μια μικρη πιθανοτητα σε ζημια της αντλιας πετρελαιου αλλα μιλαμε για μικρες ποσοτητες και μικρα διαστηματα με αυτες τις μικροποσοτητες 5% -
Aυτό :
http://www.autoblog.com/2013/03/20/president-obamas-limo-breaks-down-in-israel/ -
Αν συμβει το αντηθετο (οπως προειπαν τα παιδια ) και δεν το αντηλιφθουμε θα καταστρεψουμε το συστιμα τροφοδοσιας αν το αδιασουμε και μεινει λιγο 5-6 λιτρα και βαλουμε μετα Diesel δεν θα παθει τιποτα απενεντιας θα λιτουργισει σαν αντιπαγωτικο.
(Δεν το χρεισιμοποιουμε ομως συστιματικα σαν αντιπαγωτικο θα μας καταστρεψει το συστιμα καυσιμου )Προσοχη στα πρατιρια !!! βγενουμε και εμεις απο το αμαξι οταν παμε για γεμισμα !
εχω δει κουκλιτσες (αρεν +θηλη) που δινουν το 50αρικο και τα κλειδια απο το μισανοιχτο παραθυρο λεγοντας γεμισετο και ξυνουν μεσα τα νυχια τους
(για να μην πω τιποτα αλο) -
Τι μάνικες έχουν για το ντήζελ; Ταιριάζει η διάμετρος με της αμόλυβδης και είναι τόσο εύκολο το λάθος ;
-
ναι τεριαζουν ειναι ιδιες .αλλα εχουν αλλο διακριτικο χρωμα στη λαβη τους οι μανηκες της βεζινης ειναι πρασηνες ενω του Diesel μαυρες υπαρχουν βεβαια και χοντοτερης διατομης μανικες diesel αλλα αυτες ειναι για φορτηγα και λεωφορια (για ταχυτερο γεμησμα)
και σε εμενα ετυχε να πανε να μου βαλουν στο diesel βενζηνα και τον απετρεψα την τελευτεα στηγμη
-
Ο χρήστης maik79 έγραψε:
Αν συμβει το αντηθετο (οπως προειπαν τα παιδια ) και δεν το αντηλιφθουμε θα καταστρεψουμε το συστιμα τροφοδοσιας αν το αδιασουμε και μεινει λιγο 5-6 λιτρα και βαλουμε μετα Diesel δεν θα παθει τιποτα απενεντιας θα λιτουργισει σαν αντιπαγωτικο.
(Δεν το χρεισιμοποιουμε ομως συστιματικα σαν αντιπαγωτικο θα μας καταστρεψει το συστιμα καυσιμου )Προσοχη στα πρατιρια !!! βγενουμε και εμεις απο το αμαξι οταν παμε για γεμισμα !
εχω δει κουκλιτσες (αρεν +θηλη) που δινουν το 50αρικο και τα κλειδια απο το μισανοιχτο παραθυρο λεγοντας γεμισετο και ξυνουν μεσα τα νυχια τους
(για να μην πω τιποτα αλο)Φίλε φτιάξει την ορθογραφία σου, μας πεθάνεις...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν συμβεί το αντίθετο, βενζίνη σε πετρελαιοκινητήρα τι γίνεται;;Το κάνω στο δικό μου συνήθως το χειμώνα. Στα 60 λίτρα του ρεζερβουάρ βάνω περίπου 6 λίτρα βενζίνη. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι χρειάζεται το πρωί πολύ λιγότερη μίζα. Το κάνουν αρκετοί την ημέρα που πάνε για κτέο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δεν έχει δουλέψει το αμάξι δεν υπάρχει πρόβλημα.Αδειάζεις το ρεζερβουάρ και το γεμίζεις βενζίνη.
Λίγο πετρέλαιο που θα μείνει θα ανακατευθεί με τη βενζίνη και δεν θα το καταλάβεις.Ακόμα κι ένα λίτρο πετρέλαιο να μείνει (που δεν θα μείνει τόσο γιατί αδειάζεις το ρεζερβουάρ)** θα σου κατεβάσει το πολύ 2 οκτάνια την βενζίνη.**
Αν δουλέψει το αμάξι με το πετρέλαιο θέλουν όλα λύσιμο και καθάρισμα, μπεκ, φίλτρα, σωλήνες - μεγάλος μπελάς.
Και φυσικά σε ότι λύνεις από το κύκλωμα τροφοδοσίας βάζεις καινούρια λαστιχάκια και φλάντζες.Το πετρέλαιο έχει κετάνια. Το να πέσουν 1-2 οκτάνια σημαίνει ότι έβαλες στο ρεζερβουάρ καύσιμο το οποίο έχει χαμηλότερο σημείο αυτανάφλεξης κάτι που δεν το έχει το πετρέλαιο. Για όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αυτη ειναι η ορθογραφια μου.
δικαιομα εκφρασης αποψεων σε ενα Forum νομηζω οτι εχουν και οι ανορθογραφοι . (κανω λαθος;;;;;;)ευχαριστω
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Το κάνω στο δικό μου συνήθως το χειμώνα. Στα 60 λίτρα του ρεζερβουάρ βάνω περίπου 6 λίτρα βενζίνη. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι χρειάζεται το πρωί πολύ λιγότερη μίζα. Το κάνουν αρκετοί την ημέρα που πάνε για κτέο.
καλητερα οχι βενζηνα με το ιδιο κοστος (7-10 €) βαζεις ιδικο αντιπαγωτικο Diesel χωρις να σου φθειρει η βενζηνα το συστιμα
-
Ειχα πετυχει στο συνεργειο που παω τη 5αρα X6 50i που της ειχαν βαλει πετρελαιο και τα διελυσε ολα .Ειχαν κατεβασει μηχανη...
-
Πολλα λαθη απο την αναποδη πλευρα . Πετρελαιο σε βενζινοκινητα
Οσο για τα ακροσωληνια ειναι διαφορετικα της βενζινης με του πετρελαιου.Ειναι πιο μεγαλα καθως και το στομιο του ρεζερβουαρ ειναι πιο μεγαλο στο ντιζελ.Nα εχουν βαλει μερικοι μικρα ακροσωληνια;
-
Ο χρήστης maik79 έγραψε:
δικαιομα εκφρασης αποψεων σε ενα Forum νομηζω οτι εχουν και οι ανορθογραφοι . (κανω λαθος;;;;;;)ευχαριστω
Υπάρχει ορθογράφος για τον φυλλομετρητή που χρησιμοποιείς για να γράφεις. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το βάλουμε και στον κανονισμό όπως κάνουν στα ξένα φόρα [Mod]
-
το γεγονος οτι η αντλια του ντιζελ χωρεσαι στης βενζινης ειναι οντως μυστηριο... ΕΚΤΟΣ... και αν ειχανε κουμπωσει στομιο αντλιας αμολυβδης σε ντιζελ δεξαμενη. Δε μπορω να το εξηγησω αλλιως.
Λοιπον τυχερος εισαι που δεν εβαλες μπροστα εχουμε που εχουμε το τεποζιτο μην εχουμε και την μηχανη. οπως το βλεπω εγω ειναι προβλημα καλυτερα να εβγαζες ολο το τεποζιτο μαζι με την ανλτια και να τους εριχνες ενα γερο καθαρισμα.
Αλλα τωρα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να αδιασεις το τεποζιτο απο κατω (συνηθως απο κατω εχει μια ταπα) ξαναγεμισεις με αμολυβδη (κατα προτιμηση 100αρα) και προσθετεις καποιο ''βελτιοτικο η καθαριστηκο καυσιμου'' που συνηθως πωλειουντε σε συνεργεια, το οποιο θα βοηθησει ωστε η αμυδρη ποσοτητα ντιζελ που θα περασει στο κινητηρα να μην προκαλεσει σοβαρα προβληματα και να μην αφησει πολλα υπολειματα (οσο το δυνατον ειναι εφικτο αυτο). -
Σε πλαστικό ρεζερβουάρ δεν έχω δει να έχει τάπα.
Και λίγο ντίζελ να μείνει αφού το αδειάσει και γεμίσει βενζίνη ειναι αμελητέα ποσότητα για να κάνει πρόβλημα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Υπάρχει ορθογράφος για τον φυλλομετρητή που χρησιμοποιείς για να γράφεις. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το βάλουμε και στον κανονισμό όπως κάνουν στα ξένα φόρα [Mod]
Σε ξένα φόρα αυτό που κυρίως απαγορεύουν ειναι η γραφή τύπου sms (η οποία ειναι κι ανορθόγραφη φυσικά) από νέα άτομα που έχουν συνηθίσει σε αυτήν, αλλα δεν απαγορεύουν σε ανθρώπους ανορθογραφους να γράφουν. My 2 cents.
Sent from my Neo V using Tapatalk
πετρέλαιο σε βενζινοκινητήρα