-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Θες και ζυγοσταθμιση.Άμα δεν τα αλλάξεις σταυρωτά γιατί να θες ζυγοστάθμιση? Δεν θα αλλάξεις τα λάστιχα μπρος πίσω αλλά τις ρόδες μπρος πίσω.
-
Ζυγοστάθμιση θέλεις γιατί με η φθορά δεν είναι πάντα ομοιόμρφη στα λάστιχα και χάνουν το ζύγισμα τους , καμιά φορά φέυγουν τα βαράκια οπότε καλό είναι να κάνεις ζυγοστάθμιση δεν έχει κανένα φοβερό κόστος.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Ζυγοστάθμιση θέλεις γιατί με η φθορά δεν είναι πάντα ομοιόμρφη στα λάστιχα και χάνουν το ζύγισμα τους , καμιά φορά φέυγουν τα βαράκια οπότε καλό είναι να κάνεις ζυγοστάθμιση δεν έχει κανένα φοβερό κόστος.ρωτησα και μου ειπανε 20 ευρω μαζι με ζυγοσταθμιση
ειδικα για το C5 που ουτε γρυλλο δε θελει (θα σηκωσω την αναρτηση , θα βαλω δυο τακους και θα το ξανακατεβασω) ...
no way!και αμα δεν κανω ζυγοσταθμιση δεν εχασα και κατι... απο το τιποτα που θα εκανα ως εναλλακτικη
-
Άλλαξα σήμερα τακάκια μπρος-πίσω στη B (150 € btw) και επί τη ευκαιρία κάναμε και την τράμπα.
Μια χαρά. Βελτίωση στην κατευθυντικότητα, στις στροφές και στην αίσθηση του τιμονιού. Σχεδόν σαν να έβαλα καινούργια ελαστικά
Ευθυγράμμιση, μου είπαν, δε χρειάζεται, εκτός κι αν έχει φθαρεί ανομοιόμορφα κάποιο ελαστικό (δεν συνέτρεξε τέτοιο θέμα). -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Άλλαξα σήμερα τακάκια μπρος-πίσω στη B (150 € btw) και επί τη ευκαιρία κάναμε και την τράμπα.
Μια χαρά. Βελτίωση στην κατευθυντικότητα, στις στροφές και στην αίσθηση του τιμονιού. Σχεδόν σαν να έβαλα καινούργια ελαστικά
Ευθυγράμμιση, μου είπαν, δε χρειάζεται, εκτός κι αν έχει φθαρεί ανομοιόμορφα κάποιο ελαστικό (δεν συνέτρεξε τέτοιο θέμα). -
Μόνος μου την κάνω την αλλαγή !!! Δεν κάνει το σταυρωτά , μόνο τα μπρος πίσω !!!!
Ζυγοστάθμιση δε νομίζω να χρειάζεται !!!! Από όταν το κάνω είδα μεγάλη αλλαγή προς το καλυτερο , λάθος που δεν το έκανα τόσα χρόνια !!!! -
Με τον δικό μου τρόπο οδήγησης στο δικό μου πισωκίνητο αυτοκίνητο βρήκα ότι πρέπει να το κάνω πριν τα 15000χλμ γιατί κάπου εκεί πλέον είναι αργα (έχουν οφθαλμοφανώς φθαρεί μονόπαντα τα λάστιχα οπότε αν το κάνεις η περίοδος μέχρι να πατήσουν θα είναι αυξημένη).
Πλέον μα τα κατευθυντικά και ασύμμετρα λάστιχα μπορεί να μην μπορείς να τα σταυρώσεις αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θα το ήθελα να αλλάξω τόσο πολύ τον τρόπο που δέχεται τα φορτία το λάστιχο (αλλάζοντας δηλαδή φορά περιστροφής).
Ζυγοστάθμιση θέλει όσο ήθελε και πριν τα μετακινήσεις, απλώς αν ήθελε είναι ευκαιρία να την κάνεις. Μόνο αν μιλάμε για ζυγιστάθμιση πάνω στο αυτοκίνητο τότε πρέπει να ξανακάνεις.
Το ίδιο και για ευθυγράμμιση, αν δεν ήθελε πριν δεν χρειάζεται.EDIT: μετατροπή greeklish σε ελληνικά μόλις βρέθηκα στο δικό μου υπολογιστή για να μην αλληθωρίζετε!
-
ντροπή Moderator για την απόπειρα στραβισμού εναντιον των μελων του φόρουμ ....................
-
Μία ίσως αφελής ερώτηση:
Γιατί στην αλλαγή ελαστικών χρειάζεται ευθυγράμμιση, ενώ στην εναλλαγή μπρος-πίσω δεν είναι απαραίτητη ; -
Και ποιος σου ειπε οτι χρειαζεται ευθυγραμμιση;
-
Η ευθυγράμμιση έχει σχέση με την ανάρτηση του αυτοκινήτου και παραμορφώσεις, απορρυθμίσεις ή φθορές σε αυτήν. Απλά συχνά το πρόβλημα γίνεται αντιληπτό από την ανώμαλη φθορά των ελαστικών. Τα λάστιχα δεν φταίνε, δεν συμμετέχουν στο πρόβλημα, απλά την πληρώνουν.
Η ζυγοστάθμιση είναι άλλο πράμα που πρέπει να γίνεται με κάθε αλλαγή ελαστικού στη ζάντα ή σε περίπτωση που λόγω φθοράς ζάντας-ελαστικού ή απώλειας βαριδίων χρειαστεί (γίνεται αντιληπτό με δονήσεις). Και αυτό επειδή τόσο η ζάντα όσο και τα λάστιχα δεν είναι τέλεια ζυγισμένα. Γενικά μιλάμε για ζυγοστάθμιση τροχού (ζάντας ελαστικού) εκτός του οχήματος.
Σε κάποιες περιπτώσεις που γίνεται ζυγοστάθμιση τροχού πάνω στο αυτοκίνητο τότε πρέπει να ξαναγίνει αν αλλάξει τροχός, λάστιχο, ζάντα, θέση της ζάντας..... -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Και ποιος σου ειπε οτι χρειαζεται ευθυγραμμιση;δε ξερω αν χρειαζεται αλλα μια φορα το χρονο κανω ευθυγραμμιση η οποτε κανω ζυγοσταθμιση για να ειναι το συστημα διευθυνσης σε σωστη κατασταση και να μην την πληρωσουν τα λαστιχα
-
Κάπου είχα διαβάσει οτι τα λάστιχα καλό είναι να τα σταυρώνουμε (αν γίνεται) αντί για μπρός-πίσω γιατι πέρα απο τη διαφορετική φθορά μεταξύ μπρός-πίσω υπάρχει διαφορά και μεταξύ αριστερά-δεξιά.
Ο λόγος είναι οτι στις χώρες που οδηγούν στη δεξιά πλευρά του δρόμου, οι αριστερές στροφές έχουν μεγαλύτερη ακτίνα απο τις δεξιές. Έτσι τα αριστερά λάστιχα (που φορτίζονται κατα τις δεξιές, πιό απότομες στροφές) φθείρονται πιό πολύ απο τα δεξιά λάστιχα. Το αντίθετο γίνεται στις χώρες που οδηγούν αριστερά.
Δέν ξέρω άν έχει κάποια βάση ή είναι ψύρισμα της μαιμούς
-
Ακολουθείς αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής.
Further reading: http://www.agcoauto.com/content/news/p2_articleid/94 -
Για μένα που δε κάνω πάνω από 10-12Κ το χρόνο,μία αλλαγή στις 8-10Κ.....και άλλη μία στις 18-20Κ,είναι 'ταμάμ'.......μιλάμε πάντα και μόνο για μπρός-πίσω!!!.....Ούτως ή άλλως,ποτέ δε κρατάω ελαστικό πάνω από 27Κ περίπου ή 2.5 χρόνια!!
-
Με 20 ευρώ θα μου δίνεις τα (σχεδόν καινούρια) λάστιχα που αλλάζεις;
-
Πράγματι, κρίμα δεν είναι να αλλάζεις τόσο νωρίς;
(Ε...τι διασταση φοράς; ) -
Ότι και να βάλεις,τα ξεραίνει ο ήλιος.....τρίτο καλοκαίρι δύσκολο.......
υγ.205/55/16 -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Ότι και να βάλεις,τα ξεραίνει ο ήλιος.....τρίτο καλοκαίρι δύσκολο.......
υγ.205/55/16Πράγματι, τα ελαστικά τα καίει ο ήλιος και είναι για πέταμα μετά από 2-3 καλοκαίρια
Δίνω 30 ευρώ
Εναλλαγή ελαστικών εμπρός-πίσω