-
Στεφανε στα χω ξαναγραψει αλλα εκτος απ το οτι αναπαραγεις αποψεις κατι αιωνες πισω μεταφραζεις και οπως σε βολευει....αποδειξη η τελευταια σου προταση.. εκτος αν θεωρεις τα vw-audi τερατα αξιοπιστιας και γι αυτο εχουν μεταπωλητικη.. Η μεταπωληση επισης προκυπτει και απο τη διαφορα τιμης αγορας με την τιμη πωλησης.. υπαρχουν λοιπον πολλοι κατασκευαστες που τους εχεις 'αναξιοπιστους' στο μυαλο σου οι οποιοι εχουν καλυτερη αναλογια τιμης κτησης-πωλησης Αρκει να δεις ποσο πανε οι alfa GT,147.... Μεταπωληση δεν ειναι ποσο το πουλας αλλα και ποσα εσκασες πριν παρεις οσα μπορεις να παρεις πισω... μεταφραζεις εντωμεταξυ με ορους της ελληνικης ανυπαρκτης ανεκαθεν αγορας (ποσω δε μαλλον τωρα πια) ,οταν θα μπορουσε ν ανταπαντησει κανεις ποσο χεσμενη εχουν σε πωλησεις,εκτιμηση και μεταπωληση την 'αξιοπιστη' toyota σ ολοκληρη την ευρωπη..
Το μεταχειρισμενο απο κει και περα ειναι μεταχειρισμενο οποτε για μενα game over απο που καταγεται.. Η αγορα μεταχειρισμενου γινεται με αλλη λογικη οταν αγοραζεις το φτηνοτερο της αγορας οπως στην περιπτωση που εχουμε. Οταν εχεις 1000e-2000e δωσει λιγοτερα και εν γνωσει σου παιρνεις το πιο φτηνο, το κανεις μ ενα ρισκο. Και αλλο μελος πηρε ιδιο μεταχειρισμενο και ανεβοκατεβαινει Αυστρια απροβληματιστα...
Αλλα πραγματικα ενοχλει η κακεντρεχια και χαρα που σας προξενει οταν διαβαζετε για βλαβες γαλλικων..να το κοιταξετε ειναι αρρωστο, πραγματικα...
-
Εγώ πάντως σου είπα ότι μιλάω από προσωπική εμπειρία έστω και παλιότερη. Αλλά και από ότι βλέπω πρόσφατα με τα γαλλικά κομμάτια του κασκαι δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει η στιβαροτητα τους.
Τεσπα προσωπικά δεν θα αγόραζα μτχ αλλά και αν αγόραζα θα έπαιρνα κάτι σε επίπεδα αξιοπιστίας τογιοτα και μόνο. -
Δε σ ενθουσιάζει η στιβαρότητα της νισαν (δεν εχω αποψη) αλλα δε βλεπεις τριξίματα στα Τογιότα μετα απο καποιο διαστημα και κακής ποιοτητας πλαστικά;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το ζητούμενο είναι η 'κατάντια' για οικονομικούς λόγους να πας από το καινούριο στο μτχ. Το αν το μτχ είναι Citroen ή Audi που χαλάει, Toyota ή Ford που δεν χαλάει, Mercedes ή BMW που μεγαλώνει το πέος κατά 10cm είναι αδιάφορο ...
Με τίποτα δεν θεωρώ ότι ένα μτχ Hyundai, Citroen ή ... Maybach είναι εξίσου αξιόπιστα με οποιοδήποτε γαλλικό, ιταλικό, ιαπωνικό ή ινδικό καινούριο.
Και είναι πίκρα η αντικατάσταση καινούριου με το καλυτερο μτχ του κόσμου όταν πρόκειται για αναγκαστική μείωση του κόστους κατοχής ενός αυτοκινήτου ...Από εκεί και πέρα αυτά που γράφηκαν ότι τον παρέσυραν τον ξεγελασαν κλπ σε φόρουμ με διάφορες γνώμες και απόψεις είμαστε, με εμπειρίες ή παρωπιδες και ας μην θεωρούμε τους συνομιλητές μας ηλιθιους ή αφελείς.
Και κάτι τελευταίο. Για όλους το αμάξι δεν είναι ο ανθρωπομεταφορεας που δεν χαλάει. Ας δεχόμαστε και περιπτώσεις με πιο ειδικές ανησυχίες και απαιτήσεις. Γι αυτό υπάρχουν και πολλές εταιρίες που προσφέρουν διάφορα ή διαφορετικά προϊόντα όπως και υπάρχει και το 4TF, το πλέξιμο-οδηγηση φόρουμ ή το παρεαγρήγορων forum κλπ.
-
Η δικη μου εμπηρεια με Γαλλικα και Γερμανικα ηταν ασχημη. Με Ιταλικα πολυ καλυτερη. Αναλογα το θα τυχει στον καθενα. Παντως για μενα Ιταλικα>>Γαλλικα και με διαφορα.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Δε σ ενθουσιάζει η στιβαρότητα της νισαν (δεν εχω αποψη) αλλα δε βλεπεις τριξίματα στα Τογιότα μετα απο καποιο διαστημα και κακής ποιοτητας πλαστικά;Sent from my iPhone using Tapatalk
Ελάχιστα πράγματα, ποτε απο καινούργιο και συνήθως απόρροια των ελληνικών δρόμων ...
Μηχανικά δε τίποτα εκτός προγράμματος .... Στο saxo για παράδειγμα πήγαινες για service και δεν ήξερες με ποσά λεφτά να πας να το πάρεις .... όλα και καποια αντλια όλο και καποια μαλακια.
Τα ίδια και χειρότερα και με το 205 ....
Ευχάριστα στα δρόμο αμφότερα, στριφτερα,σβέλτα μπλα μπλα μπλα αλλα προσωπικά θα πάρω το 'δεν σπάει δεν χαλάει' κουβαδάκι που ενίοτε ειναι και fun to drive (Yaris diesel) και απόλαυση και άνετο το οδηγείν (Yaris hybrid) και σε πάω παντού με ασφάλεια και σβέλτα (RAV4) ....
Προφανώς θα πέσεις και σε παντελώς αδιάφορα οχήματα όπως η κορολα που ομως σε 11 χρονια καθημερινής χρήσης και δη τα 6 απο γυναίκα με παιδια μεσα έξω και σε υπαίθριο πάρκινγκ δεν έβγαλαν κιχ....
Απλά αν ηταν να διαλέξω σε μτχ άνθρωπομεταφορέα οντας και σε ανάγκη λόγω χρημάτων δεν θα πήγαινα επ ουδενι σε ρισκαδορικες λύσεις....
Αυτά τα παραπάνω εφόσον λιγο πολυ τα ξέρουμε όλοι θα έπρεπε να τα λέμε οσο και αν δεν μας ακούει ο καθε ενδιαφερόμενος.Τέλος και αναφορικά με τα νισσαν, δυστυχώς τα πολλά πολλά με τη Ρενώ έχουν αλλοίωσει τη φυσιογνωμία της μάρκας, που ειδικά στην Ελλάδα πουλάει ακομα και λόγω της ιαπωνικής της φήμης. Προχθές στο Qashqai j11 forum διάβαζα την περίπτωση με ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο του έβγαλε εγκέφαλο και το αμάξι ειναι 2 εβδομάδες μεσα γιατι εννοείται οτι δεν υπήρχε σε νέο καλοπουλημένο αμάξι στοκ αλλα και οταν του το άλλαξαν ακομα δεν ειναι σίγουροι οτι όντως αυτο ειναι ....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Iceman7, γενικεύεις και εξ' ορισμού οι γενικεύσεις είναι λανθασμένες. Πολλά γαλλικά και ιταλικά είναι απροβλημάτιστα.
και ακόμη περισσότερα με άλυτα προβλήματα......ας βάλουμε τέλος γιατί είμαστε πολύ και για εμένα κανείς δεν έβαλε τον κάποτε συμφορουμίτη Ace, να πάρει με το ζόρι το χρέπι.Σίγουρα κάποιοι έβαλαν το λιθαράκι τους (μη απαραίτητο το εμοτικον, ιδίως αν περιέχει και υπονοούμενο [mod]) αλλά η τελική απόφαση ήταν δική του και έχει την πλήρη ευθύνη των αποφάσεων του,καλή του ώρα του ανθρώπου και να περνάει καλά!
Οποιος εχει τη μυγα.......να τη φερει πισω!!!!
Mods διακρινω μια μονοπλευρη 'προστασια' συγκεκριμενων συμφορουμιτων και παραλληλα μια ανοχη προς αυτους και τα εμμετικα σχολια τους! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Iceman7, γενικεύεις και εξ' ορισμού οι γενικεύσεις είναι λανθασμένες. Πολλά γαλλικά και ιταλικά είναι απροβλημάτιστα.Πολύ σωστός Δια. Μη γενικεύεις iceman κρίνοντας από 2 γαλλικά. Και εγώ είχα 3 ιαπωνικά που δεν βγάλανε ζημιές αλλά δεν μου δώσανε οδηγική ευχαρίστηση. Έχω φίλους με άλφα που δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα και η εμφάνιση και οδηγική συμπεριφορά δεν συγκρίνετε με τα ιαπωνικά. Μιλάμε για απλά καθημερινά αυτοκίνητα και όχι Evo και άλλα εξειδικευμενα. Παντού υπάρχει ένας μύθος.
-
Δεν είπα κατι διαφορετικό αν διαβάσεις και το αμέσως προηγούμενο μήνυμα μου, απλά τελικά επειδή όλα εδώ πληρώνονται καλύτερα κατι με λιγότερα προβλήματα και πιο οικονομικό παρά ένα που θα ειναι πιο fun to drive αλλα προβληματικό.
Άσχετα πάντως απο αυτο εμένα με κατηγορείτε για γενικεύσεις αλλα για τις ανάποδες γενικεύσεις οτι μόνο συγκεκριμένες μάρκες κάνουν fun to drive αυτοκίνητα δεν λέμε κατι, λες και όλα τα αμάξια ειναι το ίδιο διασκεδαστικά για ολους, ενω κάλλιστα μπορει να ειναι και επικίνδυνα σε χέρια που δεν ξέρουν ....
-
Και η αγαπημένη σου Toyota φτιάχνει ένα από τα πιο fun to drive αυτοκίνητα της αγοράς, το GT86 (OK, Subaru είναι ουσιαστικά, αλλά βγαίνει και με σήματα Toyota). Με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά δε, όλα είναι πλέον ασφαλή. Αν κάτι παραείναι γρήγορο για τα χέρια κάποιου είναι άλλο θέμα (ταχύτητας) και όχι fun to drive και συμπεριφοράς.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Δε σ ενθουσιάζει η στιβαρότητα της νισαν (δεν εχω αποψη) αλλα δε βλεπεις τριξίματα στα Τογιότα μετα απο καποιο διαστημα και κακής ποιοτητας πλαστικά;Ιδιως τα auris που οδηγω 2 1400αρια που και που ,μιλαμε για ποιοτητα καμπινας κατα σημεια για γελια.. πανευκολες φθορες σε ντουλαπακια και πανω μερος ταμπλω και μπολικο τριξιμο απο την υπερυψωμενη κονσολα.. το ενα θελησε και συμπλεκτη στις 77.000km κι ας μην ειχε την τελεια χρηση.. Συμπλεκτη σ αυτα τα χιλιομετρα κανενα γαλλικο μου-μας δε χρειαστηκε ποτε.. ποσω δε μαλλον στη φιλικη τιμη των 400e εκτος επισημου
fun to drive (Yaris diesel) και απόλαυση το οδηγείν (Yaris hybrid)
Ε τωρα εκτιθεσαι...θα ξεχασουμε και τι παει να πει οδηγηση...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τέλος και αναφορικά με τα νισσαν, δυστυχώς τα πολλά πολλά με τη Ρενώ έχουν αλλοίωσει τη φυσιογνωμία της μάρκας, που ειδικά στην Ελλάδα πουλάει ακομα και λόγω της ιαπωνικής της φήμης.
Η Renault γλύτωσε την Nissan απο χρεοκοπία οπότε μάλλον το αλλοίωσε είναι λάθος.
Στην Ελλάδα πουλάει λόγω της Ιαπωνικής φήμης??
Στην Ευρώπη γιατί εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις?? -
Τα γιαπωνέζικα δεν χαλάνε λένε , αλλά πρέπει να πάρεις την απόφαση ότι παίρνεις ένα απρόσωπο αυτοκίνητο με προβληματική αισθητική και ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ . Φίλος πήρε το yaris diesel με καλό εξοπλισμό στα 17200 , 3000 € περισσότερο από το ίδιου εξοπλισμού C3 , δηλαδή 20 % περισσότερα λεφτά . Προφανώς το αμάξι δεν τα αξίζει αυτά τα λεφτά για το ότι έχει 6 χρόνια εγγύηση αντί για 5 και ότι έχει 6 ταχύτητες αντί για 5 . Διότι έχει χειρότερο κινητήρα , 25 % χαμηλότερη ροπή , μικρό πορτ-μπαγκάζ , ενώ για να δείτε τι παραμύθι πέφτει , στο τέστ που έχει το ώτοτρίτη για αυτά τα 2 μαζί με το κόρσα , δείχνει το εσωτερικό του πλούσιου και συγκρίνει το βασικό κουβά για να μην βγεί εκτός τιμής η σύγκριση και βέβαια πέφτει το σχετικό κράξιμο στα σχόλια . Το αμάξι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και μια χαρά κάνει για σχολή οδηγών και μόνο .
Δεν μιλάμε για τα γιαπωνέζικα με τους προβληματικούς αντιπροσώπους που πρέπει να έχεις αυτοκτονικές τάσεις για να μπλέξεις μαζί τους .
-
Νονε το εχεις οδηγήσει το γιαρακι ντίζελ; Οδηγά το πρώτα και μετα μιλάμε ξανά.... Όπως εμένα μου λες να μην κολλάω στο παρελθόν ετσι και εσύ ξεκολλα απο την κορολα.
Άνδρεα στην Ελλάδα τα νισσαν πουλάνε ακομα λόγω του ιαπωνικού ονόματος .... Νεωτέρο σε ηλικία κοινό θα το ψάξει λιγο περισσότερο με τους κινητήρες της Ρενώ αλλα εκει θα παραμυθιάστουν με το γεγονός οτι τον 1,5 τον χρησιμοποιεί και μερσεντές (έχω περίπτωση συγκεκριμένη φίλου που ειχε τρελαθεί με την αμαξάρα που πήρε και τον κινητήρα επειδή τον βάζει και η μερσεντές)
Πανευρωπαϊκά ανεβαίνει λόγω κασκαι επειδή δεν υπαρχει ανταγωνιστής στην κατηγορία αυτή που να εχει όλο το πακέτο τιμής, εξοπλισμού και looks.Τέλος cruiser η διαφορά στην τιμή που πλήρωσε κανεις τωρα για το γιαρις θα φανεί άμεσα στη μεταπώληση.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Τα γιαπωνέζικα δεν χαλάνε λένε , αλλά πρέπει να πάρεις την απόφαση ότι παίρνεις ένα απρόσωπο αυτοκίνητο με προβληματική αισθητική και ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ . Φίλος πήρε το yaris diesel με καλό εξοπλισμό στα 17200 , 3000 € περισσότερο από το ίδιου εξοπλισμού C3 , δηλαδή 20 % περισσότερα λεφτά . Προφανώς το αμάξι δεν τα αξίζει αυτά τα λεφτά για το ότι έχει 6 χρόνια εγγύηση αντί για 5 και ότι έχει 6 ταχύτητες αντί για 5 . Διότι έχει χειρότερο κινητήρα , 25 % χαμηλότερη ροπή , μικρό πορτ-μπαγκάζ , ενώ για να δείτε τι παραμύθι πέφτει , στο τέστ που έχει το ώτοτρίτη για αυτά τα 2 μαζί με το κόρσα , δείχνει το εσωτερικό του πλούσιου και συγκρίνει το βασικό κουβά για να μην βγεί εκτός τιμής η σύγκριση και βέβαια πέφτει το σχετικό κράξιμο στα σχόλια . Το αμάξι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και μια χαρά κάνει για σχολή οδηγών και μόνο .Δεν μιλάμε για τα γιαπωνέζικα με τους προβληματικούς αντιπροσώπους που πρέπει να έχεις αυτοκτονικές τάσεις για να μπλέξεις μαζί τους .
Το τερματισες......
-
Ο τύπος λέει κάπου το αυτονόητο.
Κατά κανόνα οι μεγάλες εταιρείες όταν δεν έχουν θέση στην αγορά και θέλουν να αποκτήσουν μερίδιο
πουλάνε ποιότητα-αξιοπιστία για να δημιουργήσουν όνομα.Μόλις φτιάξουν το όνομα,
πουλάνε περισσότερο το όνομα και λιγότερο ποιότητα-αξιοπιστία. -
... αλλα εκει θα παραμυθιάστουν με το γεγονός οτι τον 1,5 τον χρησιμοποιεί και μερσεντές .Ε νταξ ... Να θεωρεις και τον Mr Mercedes αφελή ...[emoji38]
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εντάξει, αλλά δεν είναι κριτήριο αγοράς αυτοκινήτου αυτό. Πάρε μερσεντες απευθείας....
-
Έχεις δηλαδή ακούσει σε Renault ή Nissan να λένε 'πάρτε τον 1,5 γιατί τον έχει και η Mercedes' και γι' αυτό πουλάνε QQ και Clio. Ooook!
Στην Skoda λένε 'τα αμάξια μας είναι επιπέδου Audi' και αν τους τα συγκρίνεις με τα VW και ιδίως με τα Seat θίγονται.
Μάλλον τους μπερδευεις με τους σκονταιους...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Νονε το εχεις οδηγήσει το γιαρακι ντίζελ; Οδηγά το πρώτα και μετα μιλάμε ξανά.... Όπως εμένα μου λες να μην κολλάω στο παρελθόν ετσι και εσύ ξεκολλα απο την κορολα.το χω οδηγησει και προσφατα μαλιστα! ντιζελ οχι υβριδικο.
Αν εσυ αυτο το θεωρεις fun το drive και 'απολαυση το οδηγειν' ή εχεις μειωμενη αντιληψη των πραγματων ή πολυ λιγοτερες παραστασεις ωστε να μπορεις να καταλαβεις τι παει να πει fun to drive.
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?