-
Φιλε...αν πιασεις τα 12 παιζεις λαχειο ... με 18 πηρε φιλος Q5 του 09 με 85.000Χιλ ατρακαριστο ,σα καινουριο...το car.gρ δειχνει την προσφορα οχι της ζητηση ... με 10-12 βρισκεις ανετα cx7 2.3 260αλογα ...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
- τιμή-ταβάνι η ανταλλαγή του CX7 (που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται από 15-17Κ €, αν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη)
Με μια απλή αναζήτηση στα sites αγγελιών, εύκολα προκύπτουν τα κάτωθι μοντέλα (με τη δική μου σειρά προτίμησης)
- Open Insignia 1.6T Cosmo ή Sport
- Alfa 159TBi (προστέθηκε)
- Citroen C5 THP
- Ford Mondeo 1.6T Ecoboost
- Passat CC 1.8T High ή R-line
- Audi A4 1.8TFSI
- Octavia 1.8T
8] Merc C180 BlueEff
Αρχικά να σου πω πως όταν ήμουν σε αναζήτηση παρόμοιου οχήματος και μου προτάθηκαν 2 cx7 αμφότερα χρονολογίας 08 και με λιγότερα απο 45.000, ο ένας έφευγε εξωτερικό και ο άλλος απλώς είχε καταθέσει πινακίδες και έψαχνε να το στείλει, ξεκίνησαν και οι 2 απο την τιμή των 11 και συζητούσαμε για 10 στην καλύτερη εν τέλη βέβαια κατέληξα στο 508.
Επιγραμματικά:
1)ΟΧΙ ΑΛΛΟ insignia!!!!! Ειλικρινά δεν το έχεις βαρεθεί να το βλέπεις;
2) Ψήφο στην άλφα
3) Πολύ καλή επιλογή η c5 και σε εξαιρετικές τιμές
4) Μπα
5) Το 2ο όμορφο αμάξι της vw μετά το τσιρότο, καλή επιλογή
6) Όχι άλλο Α4 λιζινγγγγκκκκκ
7) Μπα χ2
8} Καλή επιλογή σαν πακέτο, αδιάφορη οδηγικά για εμένα στο test drive που είχα κάνει.Τέλος θα σου πρότεινα και το 508 αν και μετάχειρα υπάρχουν ελάχιστα βασικά 1-2.
Προσωπικά ο thp με έχει αφήσει 1000% ικανοποιημένο και από καταναλώσεις και από επιδόσεις. Χώροι ατελείωτοι , ποιότητα κατασκευής πολύ καλή, ξεχωριστό όχημα δεν βλέπεις άλλα 50.000 αντίτυπα του δικού σου στους δρόμους.
Μείον ο χώρος αποσκευών λίγο πιο περιορισμένος (κερδίζει στις θέσεις επιβατών). -
Να σημειώσω αρχικά ότι η κατάταξη δεν είναι -μόνο- οδηγοκεντρική, απλώς με ποια σειρά κοιτάω τα αυτοκίνητα βάσει προτεραιότητας και συνολικής 'αρεστότητας' προς εμένα. Δεν μπορεί να πιστεύετε ότι είμαι τόσο άσχετος ώστε να βάζω την 159 κάτω από οποιοδήποτε σε αυτή τη λίστα από οδηγοκεντρικής απόψεως...
Δυστυχώς οτιδήποτε πάνω από 1800κε (δηλαδή τέλη + Φ.Π. + ασφάλιστρα) δεν παίζει, μιλάμε ότι μέσα σε 2,5 χρόνια έχω χάσει ήδη το 47% του εισοδήματός μου, και οσονούπω θα χάσω άλλο ένα 15% Όταν αγόραζα το CX7, μπορούσα -ακόμα- άνετα να καλύψω τα έξοδά του, που να ξέρω τι θα ακολουθήσει...τα νούμερα δεν βγαίνουν παίδες, δεν είμαι 20 χρονών να τα δίνω μόνο στο τουτού, και ακόμα δεν έχω μπει στα χοντρά έξοδα (σχολεία, φροντιστήρια κλπ κλπ)...
Βασικός προβληματισμός είναι το πόσο θα πιάσει (αν και πότε) το CX7. Ξέρω βέβαια ότι όλοι θέλουμε να μην χάσουμε χρήματα, εγώ υπολογίζω μια μέση τιμή ~15K, αλλά έχοντας δώσει 27Κ για να το πάρω μεταχειρισμένο δεν μπορώ να το δώσω 8 και 9Κ. Θα ψάξω για εξαγωγή, αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα μοντέλα GT (με full εξοπλισμό) ΜΥ08 βενζίνης με ~60Κ χλμ πάνε 15-16K στη Γερμανία, άρα ένα 12-13 με έξοδα μεταφοράς/ασφάλισης, transit + κέρδος μαγαζιού είναι λογικό ποσό.
Από εκεί και πέρα μάλλον το Octavia βγαίνει από την εικόνα, καθώς κανένας δεν μου έχει πει κάτι καλό. Το Insignia όλοι μου λένε ότι είναι βάρκα, πως εγώ είχα την αντίθετη γνώμη ? Έχω δει μόνο το OPC φίλου, οπότε δεν ξέρω αν τα μικρότερα είναι πιο 'βάρκες' ?!? Βέβαια όταν έψαχνα κάποιο Ecotec για testdrive, η Opel με είχε γράψει κανονικότατα....Το Mondeo το έχω οδηγήσει, είναι αρκετά καλοστημένο, αν και κάτι με χαλάει στην εξωτερική εμφάνιση (μάλλον ο φουσκωμένος κώλος). Η Alfa παίζει δυνατά πλέον, αλλά σίγουρα όχι στα 18 και 19Κ που βλέπω στις αγγελίες. Το CC μου αρέσει και μένα, αλλά το μοναδικό που με χαλάει -ΠΟΛΎ όμως- είναι η σχεδόν αυστηρά διθέσια διαμόρφωση πίσω (τρίτο παιδί ?!?). Α4 και Merc έχουν πάει πιο πίσω, το Α4 γιατί είναι άχρωμο, άοσμο και άγευστο οδηγικά, ενώ η Merc γιατί...δεν είμαι 70 χρονών (έτσι μου έρχεται στο μυαλό)...
Για το RX8 ρε παιδιά, το έδωσα για να πάρω το CX7, λέτε να ξαναγυρίσω σε αυτό ?
-
Διαβάζω για τα 'οικονομικά προβλήματα' και μετά διαβάζω τις επιλογές. Σόρρυ κι όλας έχεις την εντύπωση ότι αν 'σκοτώσεις' το CX-7 και πάρεις κάτι από αυτά που αναφέρεις θα είσαι σε - πολύ - καλύτερη θέση? Δε θέλω να παρεξηγηθώ, απλά σαν απορία το έχω. Μήπως να κρατήσεις το αμαξάκι σου που το ξέρεις και το γουστάρεις κι όλας και να μην το ανταλλάξεις για ένα αυτοκίνητο που θα σε ελαφρύνει οικονομικά ελάχιστα?
-
Καλά δεν είπε ο άνθρωπος ότι είναι άπορος πλέον. Αν όμως απ' τα 15λτ/100χλμ πάει στα 10-11λτ και κόψει κι άλλο ένα 500-800αρι το χρόνο από τέλη και ασφάλειες που είναι το κακό? Κι όλα αυτά εννοείται χωρίς να βάλει χρήματα από την τσέπη ή έστω βάζοντας ένα μικρό ποσό.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Διαβάζω για τα 'οικονομικά προβλήματα' και μετά διαβάζω τις επιλογές. Σόρρυ κι όλας έχεις την εντύπωση ότι αν 'σκοτώσεις' το CX-7 και πάρεις κάτι από αυτά που αναφέρεις θα είσαι σε - πολύ - καλύτερη θέση? Δε θέλω να παρεξηγηθώ, απλά σαν απορία το έχω. Μήπως να κρατήσεις το αμαξάκι σου που το ξέρεις και το γουστάρεις κι όλας και να μην το ανταλλάξεις για ένα αυτοκίνητο που θα σε ελαφρύνει οικονομικά ελάχιστα?Όπως λες, αν το 'σκοτώσω' μάλλον θα χάσω στην ανταλλαγή...αλλά αν κάτσεις και υπολογίσεις τα πάγια ενός 2λιτρου (έτσι υπολογίζεται το CX7, είναι 2260κε) με τα πάγια ενός 1600, που βγαίνει μια διαφορά περί το χιλιάρικο το χρόνο, θα δεις ότι ακόμα και με 'σκότωμα', η χασούρα ισοσκελίζεται σε 3-4 χρόνια...και αυτό χωρίς καν να ξέρουμε πόσος θα είναι ο Φ.Π./έκτακτη εισφορά του χρόνου ή του παραχρόνου...
Γι'αυτό έχω βάλει πιο μπροστά το Insignia, το C5 και την 159...
-
Διαβάζω για τα 'οικονομικά προβλήματα' και μετά διαβάζω τις επιλογές. Σόρρυ κι όλας έχεις την εντύπωση ότι αν 'σκοτώσεις' το CX-7 και πάρεις κάτι από αυτά που αναφέρεις θα είσαι σε - πολύ - καλύτερη θέση? Δε θέλω να παρεξηγηθώ, απλά σαν απορία το έχω. Μήπως να κρατήσεις το αμαξάκι σου που το ξέρεις και το γουστάρεις κι όλας και να μην το ανταλλάξεις για ένα αυτοκίνητο που θα σε ελαφρύνει οικονομικά ελάχιστα?
Όπως λες, αν το 'σκοτώσω' μάλλον θα χάσω στην ανταλλαγή...αλλά αν κάτσεις και υπολογίσεις τα πάγια ενός 2λιτρου (έτσι υπολογίζεται το CX7, είναι 2260κε) με τα πάγια ενός 1600, που βγαίνει μια διαφορά περί το χιλιάρικο το χρόνο, θα δεις ότι ακόμα και με 'σκότωμα', η χασούρα ισοσκελίζεται σε 3-4 χρόνια...και αυτό χωρίς καν να ξέρουμε πόσος θα είναι ο Φ.Π./έκτακτη εισφορά του χρόνου ή του παραχρόνου...
Γι'αυτό έχω βάλει πιο μπροστά το Insignia, το C5 και την 159...
Πάω πάσο, εσύ ξέρεις!!!
-
Περαν της tbi, το επομενο που θα σου ελεγα να κοιταξεις ειναι ενα Α4 1.8ΤFSI Quattro. Οχι οτι ειναι συγκρισιμα σπορτιβ με την Αλφα, αλλα η 4κινηση κατ εμε μετραει πολυ στη χωρα μας. Υπαρχουν και μερικα avant (να μη χασεις χωρους/πρακτικοτητα σε σχεση με το CX7) που ισως με λιγα παζαρια φτασουν κοντα στο νουμερο που κοιτας..
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3444511/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3119435/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3359440/Τα υπολοιπα...το insignia δεν εχει καμια απολυτως επαφη με σπορτ, με την ρυθμιζομενη αναρτηση η διαφορα ειναι οτι στο σκληρο setting κοπαναει, κατα τα αλλα μαουνα. Το Octavia απλα καμια επαφη, και απο ποιοτητα και απο οδικη συμπεριφορα, αλλα απο χωρους/τιμες δεν παιζεται, και η 5η πορτα βολευει απιστευτα για τα οικογενειακα βαρη. Η Merc, ειδικα σε blue eff απορω τι το οδηγοκεντρικο εχει πανω της (μη πειτε πισω κινηση). Απο ανεση ολα τα λεφτα, αν αυτο ζητας τοτε χτυπα τη. Το passat CC δεν το εχω οδηγησει, αν θυμαμαι καλα ειχε και 5θεσια εκδοση. Το κανονικο passat..πφφφ ποιοτικος ανθρωπομεταφορεας
-
Στην περίπτωση του 1800 πιστεύω ότι το quattro είναι περισσότερο χασούρα παρά κέρδος. Και πιο βαρύ και πιο αργό και πιο ενεργοβόρο. Αν ήταν 2.0Τ να το συζητάγαμε...
-
Ace υπαρχει περιπτωση να κατεβεις στα μικρομεσαια, γιατι εκει ειναι πιο ευκολα και πιο οικονομικα τα πραγματα, και πιο οδηγοκεντρικα.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ace υπαρχει περιπτωση να κατεβεις στα μικρομεσαια, γιατι εκει ειναι πιο ευκολα και πιο οικονομικα τα πραγματα, και πιο οδηγοκεντρικα.Αυτό με ρωτήσανε κάτι φίλοι, και τους είπα ότι Segment C είναι πολύ δύσκολο, γιατί απλά ξέρω ότι δύσκολα θα 'χωρέσουμε'...π.χ. το μοναδικό που θα κοίταγα το έχω ήδη βάλει στη λίστα (το Octavia), και είναι το μοναδικό που μπορεί να θεωρηθεί άνετο για οικογένεια. Αλλά όλα τα άλλα (Focus, Golf, Astra, Megane, C4, A3) τα έχω δει και τα ξέρω, δεν μπορώ να τα δω σαν 'οικογενειακά'...αλλιώς π.χ. δίνω το 206 και παίρνω το 308 που μου πρότεινε κάποιος. Αλλά το βασικό μου πρόβλημα με το CX7 δεν το λύνω έτσι...
Δεν είναι τόσο θέμα τιμής/κόστους, γιατί στο κάτω-κάτω αν ζορίσουν τα πράγματα πάω στα αντίστοιχα ατμοσφαιρικά που είναι πιο φθηνά. Αλλά δεν θέλω να χάσω σε χώρους, άνεση και πρακτικότητα, και θα ήθελα επίσης να μην χάσω -ή και να κερδίσω- σε αίσθηση και επιδόσεις.
-
θα ήθελα επίσης να μην χάσω -ή και να κερδίσω- σε αίσθηση και επιδόσεις.Μόλις ξαναφωτογράφησες την 159.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
θα ήθελα επίσης να μην χάσω -ή και να κερδίσω- σε αίσθηση και επιδόσεις.
Μόλις ξαναφωτογράφησες την 159.
Κρίνοντας -και- από το nick σου, μπορώ να σε θεωρήσω προκατειλημμένο με συγκεκριμένη μάρκα ?
Μπήκε από το παράθυρο η επιλογή αυτή, και πλέον παίζει και σε N/A trim (μαζί με 6 και 316)...τάφοι, αλλά τι να γίνει, θα κάνουμε το σκ@τ@ μας παξιμάδι... -
Ντάξει επειδή έχω υπάρξει κάτοχος 4 Alfa δε με λες και προκατειλημμένο...
Απλά επειδή την 159 την έχω οδηγήσει σε διάφορες εκδόσεις έχω μόνο καλά λόγια να πω για την TBi. Ειδικά εαν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα της λίστας σου. Κουσούρια σαφώς και έχει, αλλά υπάρχουν σημαντικοί τομείς που σε αποζημειώνει με το παραπάνω. -
Μιας και την έβαλες στην κουβέντα, όμως, πες μας και τα κουσούρια της... Εκτός από τους περιορισμένους χώρους, ειδικά το πορτ-μπαγκάζ με τα μέτρα των station. Έχουμε και οικογένεια.
-
Εκτός από τους χώρους που αναφέρεις θα έλεγα και την τσιμπημένη (υπό συνθήκες) κατανάλωση και τα ακριβούτσικα αναλώσιμα. Είτε φρένα λογω 4πίστονων, είτε λάστιχα λόγω ζαντών κτλ. Αλλά είναι αμάξι μου μόνο αν το οδηγήσει κανείς θα το επιλέξει.
-
+ακριβά σέρβις
-
Έχω καιρό να πάω σε αντιπροσωπεία Alfa και δεν ξέρω τι παίζει με τις εργατοώρες τους.
-
...και πλέον παίζει και σε N/A trim (μαζί με 6 και 316)...τάφοι, αλλά τι να γίνει, θα κάνουμε το σκ@τ@ μας παξιμάδι...Θα το μετανιωσεις πολυ γρηγορα...μην το σκεφτεσαι καν!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
...και πλέον παίζει και σε N/A trim (μαζί με 6 και 316)...τάφοι, αλλά τι να γίνει, θα κάνουμε το σκ@τ@ μας παξιμάδι...
Θα το μετανιωσεις πολυ γρηγορα...μην το σκεφτεσαι καν!
Προφανώς εννοείς να αποκλείσω το 6αρι και την 3αρα, σωστά ? Γιατί η 159 με 140 άλογα είναι μεν αργή, αλλά την δίνουν αρκετά ταχύτερη παντού από Mazda και BMW...10+ δευτ. στο 0-100 έχω να δω σε αυτοκίνητό μου πάνω από 15 χρόνια, από τότε που είχα τη ΖΧ 1.4...
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?