-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Επανέρχομαι δριμύτερος.
Εδώ και 3 βδομάδες φουλ v-power diesel.
Ναι, είναι καλό το καύσιμο.Δύναμη παντού, κατανάλωση επιστροφή στις καλές πρώτες μέρες, θερμοκρασία καυσαερίων καλή( 150 βαθμοί αν θυμάμαι όταν μέτρησα με φίλο).Αν είμαι μακριά και δε βρω αξιόπιστο πρατήριο shell, θα έβαζα eko avio.
Για εμένα προσωπικά, το θέμα καύσιμα diesel κλείδωσε.
Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλους τους τηλεθεατές που ήταν μαζί μας.
Ηρακλής.
Κλειδωσε???? Το ελιν τι εγινε???? Ε αφου μετρησες και θερμοκρασια καυσαεριων ειναι οκ....
-
BP diesel action πολύ καλό εμφανώς καλύτερο από το shell vpower και την τελευταία εμπειρία ELIN CRYSTAL. Πρατήριο επί της Λ. Αμφιθέας απέναντι από την Αγία Κυριακή
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
BP diesel action πολύ καλό εμφανώς καλύτερο από το shell vpower και την τελευταία εμπειρία ELIN CRYSTAL. Πρατήριο επί της Λ. Αμφιθέας απέναντι από την Αγία ΚυριακήSent from my iPad using Tapatalk
Σκέφτομαι να το δοκιμάσω το νέο BP με τεχνολογία Active.
Που είδες καλύτερη διαφορά σε σχέση με το vpower;
Κατανάλωση, απόδοση, κροτάλισμα ;Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βp active το απλό τώρα περίπου 2000 χλμ έχει πολύ καλό τραβηγμα από χαμηλά, καλή κατανάλωση και ήσυχο. Θα το κρατήσω ακόμα 10.000 μέχρι το service να δω το φίλτρο. Πολύ ευχαριστημένος
Στάλθηκε από το E2115 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και εγώ την ίδια γνώμη έχω , η οποια μαλιστα ενισχύεται με κάθε γέμισμα.
Shell δεν εχω δοκιμάσει γιατι η συμπεριφορά των υπαλλήλων στο κοντινό μου πρατήριο ειναι απαράδεκτη και για μένα αυτό είναι no go κριτήριο ανεξαρτήτως ποιότητας καυσίμου.
-
Καλό BP πρατήριο σε Ίλιον, Πετρούπολη; Πώς τα ξεχωρίζεις τα εταιρικά BP; είναι αυτά που λέει ΈΚΟ ΚΑΛΥΨΏ η απόδειξη;
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ερώτηση:
Θέλω να πάρω diesel και σκοπεύω να κάνω με αυτό 3 μεγάλα ταξίδια το χρόνο.
Ωστόσο, το αυτοκίνητο θα μένει μεγάλα διαστήματα στο γκαράζ, διότι στην καθημερινή μετακίνηση χρησιμοποιώ μοτοσυκλέτα.
Θεωρείτε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την παραμονή του πετρελαίου στο ρεζερβουάρ (μύκητες) ή όχι;
-
Γενικα ολα τα καυσιμα ειναι καλο να μην μενουν για πολυ καιρό στασιμα στο ντεποζιτο και ενα παραπανω στο ντιζελ που περιεχει βιοντιζελ. Βεβαια υπαρχουν και τα αντιμυκιτιακα προσθετα. Νομιζω οτι λενε να μξν μενουν πανω απο το 3μηνο μεσα αλλα ολα ειναι σχετικα δεν σε εξασφαλιζει αυτο. Το καλο στην περπτωση σου ειναι οτι εχεις γκαραζ και δεν το τρωει το πολυ κρυο και η ζεστη.
Βασικα ποσα χλμ κανεις το χρονο και για ποσο καιρο μενει το αυτοκινητο σε ακινησια ?
Αν ο λογος για την επιλογη ντιζελ ειναι μονο το οικονομικό αν εχεις ηδη αυτοκινητο θα μπορουσες να το βάλεις υγραέριο αν ο κινητηρας δεν ειναι κανενας ευαίσθητος. με 1000€ βαζεις καλο συστημα και στα 20-25000 χλμ το εχεις κανει αποσβεση.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα στην παρέα! Έχω κάψει λίγο πάνω από μισό ρεζερβουάρ με το Liqui Moly Diesel Smoke Stop. Πριν τον ανεφοδιασμό την τελευταία φορά μου είχε κάνει αναγέννηση στα 130χλμ.
Από εκεί και μετά μου έχει κάνει μέχρι ώρας με τη σειρά: α) στα 180χλμ, β) στα 200χλμ γ) στα 225χλμ. Θα παρατηρήσω να δω αν θα αραιώσουν κι άλλο...
-
Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Ερώτηση:Θέλω να πάρω diesel και σκοπεύω να κάνω με αυτό 3 μεγάλα ταξίδια το χρόνο.
Ωστόσο, το αυτοκίνητο θα μένει μεγάλα διαστήματα στο γκαράζ, διότι στην καθημερινή μετακίνηση χρησιμοποιώ μοτοσυκλέτα.
Θεωρείτε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την παραμονή του πετρελαίου στο ρεζερβουάρ (μύκητες) ή όχι;
κανενα απολυτως, στην πραξη κ με τα 2 καυσιμα εχουν μεινει επιβατικα κ φορτηγα για 3-4 χρονια κ λειτουργησαν απροβληματιστα.
Απλα η γνωμη μου ειναι οτι αν δεν καλυβεις πολλες χιλιαδες χιλιομετρα το χρονο, ειναι οικονομικα ασυμφορο να προπληρωσεις την οικονομικη διαφορα ενος πετρελαιοκινητηρα εναντι του βενζινοκινητηρα, απλα στο τελος εσυ σαν καταναλωτης τα υπολογιζεις κ βλεπεις πιο σε συμφερει κ ειναι πιο ιδανικο για τις αναγκες σου για να καταληξεις στην ιδανικοτερη για σενα επιλογη. -
lemouz, τι να κάνω,στο πείραμα είμαι και εγώ με τα καύσιμα.Πιστεύω ο εγκέφαλος της Bosch είναι χαρτογραφημενος με βάση το vpower ως καύσιμη ύλη.
Δεν έχω δοκιμάσει avin,κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα,μένω σε αυτά. -
Δεν νομιζω οτι ο εγκέφαλος της Bosch είναι χαρτογραφημενος με βάση το vpower και για κανενα αυτοκινητο γιατι θα το προτεινε στο αβαβα η suzuki...Eγω το θεωρω απλα καλο το vpower και σταματησα να το βαζω και προτιμω το avin best action (που εχω 6% επιστροφη) που το θεωρω πολυ καλυτερο.Το θεμα ειναι οταν κανουμε αλλαγη απο shell σε ελιν ή BP να μην ενθουσιαζομαστε γιατι το 99% παιζει ρολο το πρατηριο και οχι η μαρκα και καποιοι εχουν δει διαφορες απο πρατηριο σε πρατηριο...Τωρα θερμοκρασιες καυσαεριων και κλπ εινα αλλα λογια να αγαπιομαστε....
Νικος...
-
Οπότε στις χώρες που δεν υπάρχει shell τα αμάξια πάνε, καταστράφηκαν.
-
Γράψτε ότι θέλετε ρε κουφάλες!!!
Μόλις έβαλα 30 ευρώ aegean dforce,και είναι και αυτό καλό.Δε βρήκα στις διακοπές shell κοντά μου.Έχει να τσιμπήσει dforce και ετεκα oil, που θα πει και ευχαριστώ το μοτέρ....χεχεχε
-
Καλησπέρα και πάλι στην παρέα... Έκανα χτες ένα μικρό πείραμα με τα 4 πρόσθετα πετρελαίου που μου έχουν περισσέψει. Στο πρώτο μέρος έβαλα στον πάτο από 4 κουτάκια μπύρας από μια μικρή ποσότητα από το κάθε πρόσθετο μέχρι κάτω από το χείλος, με σκοπό να δω ποιο έχει την καλύτερη καθαριστική δράση... Το μόνο που διέλυσε το μελάνι στην στάμπα που είχαν τα κουτάκια στον πάτο τους ήταν το NCH. Μέσα σε λιγότερο από 3 λεπτά νομίζω το είχε διαλύσει τελείως. Δεν φαινόταν μελάνι μέσα στο πρόσθετο. Τα υπόλοιπα τρία της LM (Biodiesel Additive, Smoke Stop και Προστασίας DPF) δεν έδειξαν να επηρεάζουν το μελάνι καθόλου... Βέβαια αυτά της LM είναι για συγκεκριμένο σκοπό ειδικά το αντικαπνικό και αυτό για το DPF αν και γράφουν και αυτά ότι έχουν καθαριστική δράση όπως και το Biodiesel Additive
Καθαριστική δράση πρόσθετων:
Youtube VideoΣτο δεύτερο σκέλος, έβαλα φωτιά στα δείγματα με σκοπό να καούν και να δω τι κατάλοιπα θα αφήσει το καθένα στο κουτάκι της μπύρας. Ξέρω ότι οι συνθήκες καύσης στον κινητήρα είναι τελείως διαφορετικές καθώς έχουμε άλλες πιέσεις άλλη ποσότητα οξυγόνου (πολύ παραπάνω φαντάζομαι απ' όσο μπορούσε να καεί στο κουτάκι) και άλλες θερμοκρασίες. Όπως και να χει δείτε το βιντεάκι με τα κατάλοιπα καθώς ανακάλυψα ότι ένα από τα πρόσθετα δεν αφήνει σχεδόν καθόλου κατάλοιπα ακόμη και σε αυτό το μπακαλίστικο πείραμα που έκανα.
**Κατάλοιπα καύσης: **
Youtube VideoΤα συμπεράσματα δικά σας!
-
Στο τελευταιο ταξιδι μου απεκτησα ενα προβλημα, τις επομενες μερες θα το διερευνησω.
Μολις η αυτονομια φτασει στα 100 χιλιομετρα (περιπου 10 λιτρα καυσιμο στ ρεζεβουαρ), το αυτοκινητο κανει διακοπες και 'κρατηματα', σαν να μην τροφοδοτειται με καυσιμο.
Πρωτη φορα μου το εκανε στην Αυστρια (ολοημερο ταξιδι απο Ελλαδα, ενεφοδιασμος 25 λιτ απο Σκοπια και 30 απο Κροατια). Μολις αναψε το λαμπακι (100 χιλ ακομα εδειχνε το τριπ) ειχα κομπιασματα και κρατηματα, αναψα αλαρμ και πηγαινα σιγα σιγα, σε λιγο πηγε λιγο καλυτερα και μετα απο λιγο βρηκα ενα ΒΡ οποτε εβαλα 40 λιτρα και ολα οκ.
Δεν ασχοληθηκα με το θεμα μιας και για 3000 χιλιομετρα δεν παρουσιασε κατι.
Στο γυρισμο φουλαρα απο Ουγγαρια και θα ξαναεβαζα στα Σκοπια.
Μερικα χιλ πριν τα συνορα Σερβιας Σκοπιων αναψε παλι το λαμπακι και αρχισαν τα ιδια
Βενζιναδικο δε βρηκα, οποτε συνεχισα για Σκοπια. Στη νεκρη ζωνη εσβησε και μετα απο λιγο ξααπηρε.
Το πρωτο πρατηριο ηταν στα 5 χιλιομετρα. Στα 3 χιλιομετρα εσβησε και δεν ξαναπηρε ποτε (με τουλαχιστον 10 λιτρα καυσιμο μεσα)
Με την οδικη δεν μπορεσα να βγαλω ακρη λογω κυριως της κακης επικοινωνιας (δεν ειχα σημα εκει που εμεινα) και ευτυχως μετα απο καμια ωρα σταματησε ενας Σερβος (αλβανικης καταγωης) ο οποιος με ρυμουλκησε μεχρι το βενζιναδικο
Εβαλα πετρελαιο, εκανα εξαερωση την τρομπα και με τη 2η 3η φορα πηρε χωρις να παρουσιασει καποιο αλλο προβλημα.Γυρισα σπιτι 'αεροπορια', μολι μπηκα Ελλαδα πηγαινα 150-160 συνεχεια χωρις καποιο προβλημα
Επισης οι καταναλωσεις μου ηταν απο καλες εως πολυ καλες για τα 4500 χιλιομετρα που εκανα.
Το θεμα ειναι να δω τις ειναι αυτα τα 10 λιτρα 'υγρου' που υπαρχουν στο ρεζεβουαρ.
Νερο δεν πρεπει να ειναι γιατι θα το τραβουσε και με γεματο ρεζεβουαρ, σε καποια φαση σκεφτηκα μηπως δεν δουλευει καλα το φλοτερ αλλα κι αυτο δεν ισχυει γιατι οταν φουλαρω παιρνει την ποσοτητα που περιμενω...Εχει τυχει σε καποιον κατι παρομοιο;
-
Αν είχε νερό θα σου άναβε κάποιο σφάλμα λογικά σχετικά με την παγίδα νερού (το δικό μου έχει). Μέχρι ώρας όσες φορές το έχω κοιτάξει με επαγγελματικό διαγνωστικό γράφει ότι 'δεν ανιχνεύτηκε νερό στην παγίδα' ή κάτι τέτοιο. Εμένα από όλα όσα γράφεις μου φαίνεται ότι κάπου σου σέρβιραν μάπα πετρέλαιο στο εξωτερικό...
Θα σου συνιστούσα να 1 να ρίξεις διπλή δόση Redex Diesel Treatment και να το αφήσεις να δράσει. Επίσης κάτι άλλο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το φίλτρο πετρελαίου... Πόσα χιλιόμετρα το έχεις; Μήπως είναι η ώρα του να αλλαχτεί; Μήπως έχει μπουκώσει από μάπα πετρέλαιο που πιθανόν να σου έβαλαν στο εξωτερικό;
Ρίξε διπλή δόση Redex σε φουλάρισμα από πρατήριο που εμπιστεύεσαι και άστο να το καταναλώσει όλο για να δράσει. Αν ριξεις Redex, βάλε και στο δεύτερο φουλάρισμα με κανονική δόση. Τσέκαρε και το φίλτρο πετρελαίου. Όποτε έχεις νέα γράψε εντυπώσεις.
-
Καλό BP πρατήριο σε Ίλιον, Πετρούπολη; Πώς τα ξεχωρίζεις τα εταιρικά BP; είναι αυτά που λέει ΈΚΟ ΚΑΛΥΨΏ η απόδειξη;
Μακρυα!!! απο ΒΡ που συναντας ερχομενος απο αγ.αναργ μετα τον κυκλικο κομβο της 'πασαρελας'...εχει καει κοσμος απο το diesel του...και παλιοτερα πρεπει να ειχε φαει και προστιμο.
Τα εταιρικα ΒΡ και ΕΚΟ, ναι, γραφουν το ΚαλυψωShell δεν εχω δοκιμάσει γιατι η συμπεριφορά των υπαλλήλων στο κοντινό μου πρατήριο ειναι απαράδεκτη και για μένα αυτό είναι no go κριτήριο ανεξαρτήτως ποιότητας καυσίμου.
Κανε ενα review στο shell gnomi να δεις πως θα σε εξυπηρετησουν την επομενη φορα...τροχαδιν!
-
Ενα εταιρικό εκο στην Καποδίστριου στο Χαλάνδρι στην άνισο προς Αγία Παρασκευή και πριν τη διασταύρωση με την εθνικής αντιστάσεως το ξέρει κανεις ; εχει μονίμως 5-6 λεπτά διαφορά απο αλλα στο μαρουσι ή Κηφισιά και φοβάμαι μην παίζει μαϊμούδια.
-
Καλησπέρα παίδες! Τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω μάλλον το D-Force της Aegean.
Κρατώ τις άριστες εντυπώσεις του AVIN Diesel Best Action για το στρωτό και γλυκό δούλεμα του κινητήρα και κυρίως την οικονομία... Για εμένα είναι Νο.1 κυρίως λόγω των παραπάνω χιλιομέτρων που βγάζει σε σχέση με το V-Power. Έχω κάνει ~930χλμ (είναι ένα τσακ πριν ανάψει λαμπάκι και γράφει ότι μου απομένουν ~120χλμ.) με λιγότερα από 46λίτρα πετρέλαιο και σε αυτά αν συνυπολογίσουμε και 4 ή 5 αναγεννήσεις (νομίζω 4) η κατανάλωση είναι σούπερ!! Αν ήταν χειμώνας που κάνει αναγεννήσεις κάθε περισσότερα από 1000χλμ τότε θα μάλλον θα πήγαινα για νέο ρεκόρ!!
Έφερε και ένα πρατήριο BP αξιόπιστο που έβαζα παλαιότερα εκεί, το BP Ultimate οπότε σίγουρα θα το δοκιμάσω κι αυτό εν καιρώ... Απλά με ξένισε λίγο το γεγονός ότι στην ταμπέλα είχαν γράψει την τιμή του στη θέση του πετρελαίου θέρμανσης... Λογικά θα το έχει βάλει σε καμιά δεξαμενή πετρελαίου θέρμανσης και δεν ξέρω αν την έχει καθαρίσει πριν και πόσο καλό είναι αν το έχει βάλει σε δεξαμενή που είχε θέρμανσης μέσα... Θα περιμένω κάνα μήνα+ να κινηθεί να ξανά ανεφοδιαστεί και δοκιμάζω ύστερα...
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;