-
Το εχω διαβάσει και αλλού πως με το ελιν,ψηλε , υπηρχε πρόβλημα στη μίζα.
Αν και λεω αν, το καύσιμο ήταν σωστό,μείνε vpower, ασυζητητί.
Οταν έγραψες ομως πως δεν πήρε με την πρώτη αμέσως σκέφτηκα, ωχ άλλος ένας που έχει θέμα με τη μίζα και το ελιν.
Θα το γυρνούσα σε vpower, αλλά μετα από αυτά που ειδα στο φίλτρο, δοκιμάζω ελιν που εχει βιοκτονο...τουλάχιστον έτσι γράφει στα φυλλάδια.
Οταν θα ξαναλλαξω φίλτρο, εκεί θα ξυρισουν τον γαμπρό... -
Βιοκτονο εχει και το vpower και τον χειμώνα προσθέτουν και αντιπαγωτικο.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βιοκτονο νομίζω ειναι άχρηστο αν καταναλώνεις το ντεποζιτο στον μήνα.
Εγώ έχω βάλεις vpower σε ένα βάζο από τον Αύγουστο του 16 και το έχω στο κήπο, ακόμα δεν έπιασε μύκητες.
Σχεδόν μια φορά το αδειάζω το ντεποζιτο και φουλαρισμα κάθε Πέμπτη. -
Βιοκτόνο ΔΕΝ εχει το Vpower, εχει ομως αντιπαγωτικο.
Χθες χρησιμοποιησα μισο μπετονι AVΙΝ πετρελαιο που ειχα απο το καλοκαιρι και προς το τελος εβγαλε δυο μεγαλες βλένες(σαν μεδουσες).
Μαλλον απο το πετρελαιο δημιουργηθηκαν γιατι το μπετονι ηταν καθαρο πριν.
Μεσα στην εβδομαδα θα χρησιμοποιησω κι ενα μπετονι Vpower που εχω απο περυσι (σ'αυτο μαλλον ειχα ριξει και βιοκτονο) -
Πήρα τηλέφωνο και μίλησα με το χημείο της SHELL.
Ρώτησα για το θέμα τους μύκητες αλλά και αν πρέπει να βάζουμε και απλό πετρέλαιο και όχι μόνο V-Power.
Η απάντηση ήταν, για το θέμα μύκητες πρέπει όταν υπάρχουν μεγάλες μεταβολές θερμοκρασίας πχ βράδυ με μέρα, να βάζουμε αλλά όχι συχνά!
Ακόμα να μην βάζουμε συχνά πετρέλαιο, αλλά να προσπαθούμε να αδειάζουμε το ντεποζιτο, και να φουλάρουμε.
Όσο αφορά το V-Power δεν υπάρχει κανένα θέμα λίπανσης μιας και υπερκαλύπτει της προδιαγραφές που θέλουν η αυτοκίνητο βιομηχανίες.
Ακόμα η διαφορά με το απλό είναι το πρόσθετο GTL (gas to liquid)
Που απλά έχει παραπάνω κετανια και κάνει ποιο καθαρή καύση.
Μετά από αυτό συνεχίζω με V-Power. -
Ο χρήστης Psilos1972 έγραψε:
Πήρα τηλέφωνο και μίλησα με το χημείο της SHELL.
Ρώτησα για το θέμα τους μύκητες αλλά και αν πρέπει να βάζουμε και απλό πετρέλαιο και όχι μόνο V-Power.
Η απάντηση ήταν, για το θέμα μύκητες πρέπει όταν υπάρχουν μεγάλες μεταβολές θερμοκρασίας πχ βράδυ με μέρα, να βάζουμε αλλά όχι συχνά!
Ακόμα να μην βάζουμε συχνά πετρέλαιο, αλλά να προσπαθούμε να αδειάζουμε το ντεποζιτο, και να φουλάρουμε.
Όσο αφορά το V-Power δεν υπάρχει κανένα θέμα λίπανσης μιας και υπερκαλύπτει της προδιαγραφές που θέλουν η αυτοκίνητο βιομηχανίες.
Ακόμα η διαφορά με το απλό είναι το πρόσθετο GTL (gas to liquid)
Που απλά έχει παραπάνω κετανια και κάνει ποιο καθαρή καύση.
Μετά από αυτό συνεχίζω με V-Power.To GTL δεν είναι πρόσθετο αλλά τρόπος παραγωγής πετρελαιου .
http://www.shell.com/energy-and-innovat ... quids.html -
Με ελιν crystal δεν εχω παρατηρησει θεμα στην εκκινηση. Μηπως φταιει το κρυο στην προθερμανση; θα δειξει η αλλαγη φιλτρου πετρελαιου τι ψαρια πιασαμε κ με το ελιν, οπως κ με το καθαριστικο redex που εβαλα.
-
Δεν είπα ότι φταει το πετρέλαιο της ELIN το πρατήριο φταίει που είναι χάλια η δεξαμενές του.
Μόλις έβαλα V-Power όλα οκ.
Το θέμα είναι τα πρατήρια και η δεξαμενές τους.
Αυτό θα το δούμε στο ποσό καθαρό είναι το φίλτρο μας στην αλλαγή. -
Λοιπόοοοονν,
Μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη (τσίπουρα με αντζούγιες) και ρωτώντας έναν χημικό μηχανικό (καλό δεξί εξτρέμ στη δουλειά του), μου είπε τα εξής:-
Τα πετρέλαια από Ρωσία, βρίσκονται σε μεγάλα βάθη στη Γη, και έχουν πολύ θείο στη σύνθεσή τους. Η αποθείωση στο διυλιστήριο, δύσκολη υπόθεση.Έχει πολλές προσμείξεις το μαζούτ.
-
Τα πετρέλαια από Αραβία, είναι επιφανειακά, έχουν πολύ λίγες προσμείξεις και θείο στη σύνθεσή τους.
-
Το βιοντίζελ είναι καλό πράγμα για τον κινητήρα μας. ( ). Χρησιμεύει σαν λιπαντικό, χωρίς αυτό, δηλαδή με 100% πετροντίζελ(100% διύλιση από μαζούτ), τότε θα είχαμε θέμα στις αντλίες και στα μπεκ.
-
το βιοντίζελ δεν παράγει καθόλου κάπνα σε σχέση με 100% πετροντίζελ.
-
Δυστυχώς, έχει βιοντίζελ και βιοντίζελ. Το βιοντίζελ σύμφωνα με τις προδιαγραφές συμπεριφέρεται σωστά στον κινητήρα μας.
-
Δυστυχώς το βιοντίζελ μαζεύει υγρασία από το περιβάλλον και το ρεζερβουάρ, και δημιουργεί μύκητες.
Όσον αφορά τις δικές μου παρατηρήσεις:
Έκανα 3,000χλμ με ελιν crystal. Η κατανάλωση σε συγκρεκριμένες διαδρομές, παρέμεινε η ίδια ακριβώς, 4.5 με 5 lt/100km.Το μοτέρ ακούγεται όπως την πρώτη μέρα, δε μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να βάλω καθαριστικά.Πριν από 3 μέρες άλλαξα σε vpower. Πρώτες εντυπώσεις, ΝΑΙ, όπως γράφετε εδώ μέσα οι περισσότεροι, έχει καλύτερο τράβηγμα.Θα μείνω λίγο ακόμη στο vpower, για να διαπιστώσω αν η κατανάλωση είναι σταθερή σε συγκεκριμένες διαδρομές(πράγμα που δεν το είχα παλιότερα).Αν δω διακυμάνσεις, επιστροφή ελίν με τα χίλια, διότι
προσωπικά, αναζητώ καθαρό μοτέρ περισσότερο από γρήγορο μοτέρ.
Ηρακλής.
Έχει κανείς ζάχαρη γιατί μου τελείωσε γαμώτο..δε μπορώ να φτιάξω φρέντο σωστά.
-
-
- το βιοντίζελ δεν παράγει καθόλου κάπνα σε σχέση με 100% πετροντίζελ.
Πες του να το δημοσιεύσει σε ανάλογο περιοδικό του χώρου να μαμηθεί στην φήμη και στην προβολή μιας και απλά θα λέει το ακριβώς αντίθετο από ό,τι λένε οι άλλοι.
Το ότι παράγει λιγότερη (έως ίσως πολύ λιγότερη) κάπνα, δεν το κάνει καθόλου κάπνα.
-
Φίλε superT, από αυτά που έγραψα, αυτό βρήκες να τονίσεις;
Ο.Κ, χημικός μηχανικός δεν είμαι, ρωτάω μαθαίνω. Ίσως μου ανέφερε πως το βιοντίζελ έχει μηδενικά κατάλοιπα στον κινητήρα με πολύ λίγη κάπνα. Τώρα, αν αυτή η κάπνα είναι μηδενική Ή πολύ λίγη, εντάξει δεν αλλάζει κάτι, έχει κάπνα το πετροντίζελ.
Ανέφερα πιο πάνω, πως υπάρχουν ποιότητες και στο βιοντίζελ. -
Αυτό έτυχε να δω τότε και μιας και δεν είμαι χημικός μηχανικός ούτε ασχολούμαι με κατεργασία πετρελαίου δεν έχω και κάποια γνώση από τα άλλα.
Αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση βλέπω το ακριβώς αντίθετο από αυτό που σου είπαν.
Το αργό πετρέλαιο αναφέρεται σαν ξινό (sour) ή γλυκό (sweet) ανάλογα με το ποσοστό θείου που έχει και κάποια από πετρέλαια της μέσης Ανατολής έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά θείου με κάποια πετρέλαια της Ρωσίας να είναι στα ίδια μέτρια επίπεδα με την Αραβία.
Με τα καλύτερα πετρέλαια να είναι της Μαλαισίας και Αλγερίας από άποψη πόσο λίγη κατεργασία θέλουν για να πάρεις βενζίνη και diesel κίνησης συγκεκριμένων προδιαγραφών. -
Φιλε supert,το site που αναφέρεις ειναι αμερικάνικο και αν κατάλαβα καλά μου βγάζει ως καλό το αμερικανικο crude oil, το οποίο εξορυσσεται μέσα σε πετρώδη κοιτάσματα και είναι τελείως μάπα!
Ο φιλος ειναι χημικος μηχανικος στη Γαλλία και δουλευει σε πετρελαϊκή εταιρεία εκεί(ήρθε για τριήμερο Ελλάδα).
Τεσπα,οτι γράφουμε καλό είναι,από οπου και αν προέρχεται. Ενημερώνουμε όπως μπορούμε.Ηρακλής.
-
Με v power εδω και αρκετους μηνες εχω δει αυξηση καταναλωσης 0.5 lit δεν ακουω πλεον τον κινητηρα να κανει καθαρισμο κ 1 στις 3 εκκινησεις δυσκολευεται να παρει...Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο καποιο απο ολα αυτα...
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Με v power εδω και αρκετους μηνες εχω δει αυξηση καταναλωσης 0.5 lit δεν ακουω πλεον τον κινητηρα να κανει καθαρισμο κ 1 στις 3 εκκινησεις δυσκολευεται να παρει...Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο καποιο απο ολα αυτα...Πρατήριο;
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Με v power εδω και αρκετους μηνες εχω δει αυξηση καταναλωσης 0.5 lit δεν ακουω πλεον τον κινητηρα να κανει καθαρισμο κ 1 στις 3 εκκινησεις δυσκολευεται να παρει...Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο καποιο απο ολα αυτα...
Πρατήριο;
Shell εταιρικο στην οδο Λαγκαδα Θεσσαλονικη...
-
Τι εννοείς, 'δεν ακούω πλέον τον κινητήρα να κάνει καθαρισμό;'
-
Ο χρήστης Psilos1972 έγραψε:
Τι εννοείς, 'δεν ακούω πλέον τον κινητήρα να κάνει καθαρισμό;'Θελω να πω οτι ανα τακτα διαστηματα στο ρελαντι ο κινητηρας ανεβαζε λιγο τις στροφες κ δουλευε για κανε 3 λεπτο μεχρι να ερθουν οι στροφες στο κανονικο...
-
Πρώτη φορά ακούω αυτό το χαρακτηριστικό. Είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για καθαρισμό του κινητήρα??
-
Αυτό το κάνει άμα έχει αυξημένες ανάγκες σε ρεύμα κλπ.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;