-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Και εγώ δεν είμαι υπέρ των μαντζουνιων αλλά στο τελευταίο σέρβις μου έδωσαν οι ίδιοι καθαριστικο που εισάγει ο εισαγωγέας του αυτοκινήτου. Επίσης μου είπαν να αποφεύγω vpower.Τυχαία το εισάγει ο ίδιος ε;
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Και εγώ δεν είμαι υπέρ των μαντζουνιων αλλά στο τελευταίο σέρβις μου έδωσαν οι ίδιοι καθαριστικο που εισάγει ο εισαγωγέας του αυτοκινήτου. Επίσης μου είπαν να αποφεύγω vpower.Σου είπαν το λόγο γιατί να αποφεύγεις την V-Power;;
-
Ο χρήστης Psilos1972 έγραψε:
Και εγώ δεν είμαι υπέρ των μαντζουνιων αλλά στο τελευταίο σέρβις μου έδωσαν οι ίδιοι καθαριστικο που εισάγει ο εισαγωγέας του αυτοκινήτου. Επίσης μου είπαν να αποφεύγω vpower.
Σου είπαν το λόγο γιατί να αποφεύγεις την V-Power;;
το vpower από σύνθεση είναι ποιο ξηρό diesel οπότε δεν λιπαίνει όπως τα άλλα.Στο Στέφανο καλώς του έδωσαν αντιμυκητιακό για προληπτική χρήση αφού κάνει λίγα χλμ από τι θυμάμαι.Ο μύκητας αναπτύσσεται στο ντεπόζιτο όταν το καύσιμο μένει για μεγάλο διάστημα στο ντεπόζιτο.Στην ανάπτυξη του βοηθάει ο αέρας η ζέστη και η υγρασία.Μιλάμε για ζωντανό οργανισμό.Το αντιμυκητιακό δρα πάνω του όπως η αντιβίωση στο μικρόβιο.Αν βάζουμε αλόγιστα εγκυμωνεί ο κίνδυνος να μην κάνει τίποτα όταν πραγματικά το έχουμε ανάγκη.
Άρα λοιπόν η γνώμη μου είναι ότι αν κάνουμε 15000+χλμ δεν βάζουμε αντιμυκητιακό.Το χρησιμοποιούμε μόνο όταν και αν υπάρχει πρόβλημα.Στην περίπτωση που κάποιος κάνει 6-7 χιλ.χλμ θα πρότεινα χρήση κατά διαστήματα του crystal elin η avin best action προληπτικά.
Στα 50-60 χιλ.χλμ δεν είναι κακό να μπει ένα ματζούνι γι καθαρισμό των μπεκ.Τέλος για όσους κανουν πολλά χλμ εντός καλό είναι να βάζουν που και που και ένα ματζούνι που βοηθά στον καθαρισμό του dpf. -
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
Και εγώ δεν είμαι υπέρ των μαντζουνιων αλλά στο τελευταίο σέρβις μου έδωσαν οι ίδιοι καθαριστικο που εισάγει ο εισαγωγέας του αυτοκινήτου. Επίσης μου είπαν να αποφεύγω vpower.
Σου είπαν το λόγο γιατί να αποφεύγεις την V-Power;;
το vpower από σύνθεση είναι ποιο ξηρό diesel οπότε δεν λιπαίνει όπως τα άλλα.
απο που ακριβώς το έβγαλε το συμπέρασμα αυτό ο 'μάστορας';;
Εκανε κάποια χημική ανάλυση στο V-Power και έβγαλε αυτό το συμπέρασμα;μπορεί να το τεκμηρίωση με κάποια στοιχεία;
Γιατί αν είναι έτσι να σταματήσουμε όλοι όσοι βάζουν SHELL V-Power μπας και γλυτώσουμε κανένα μοτέρ. -
Δεν το είπε ο μάστορας βρε παιδια, σύσταση της νισσαν ειναι όπως και κάποιας άλλης εταιρείας πως διάβασα εδώ μεσα. Δεν το είπε ενας μάστορας αλλα όλο το δίκτυο.
Προςωπικα δεν με νοιάζει γιατι ποτε μου δεν μου άρεσε το σύστημα που εχει με τη μια μερα έκπτωση ασε που σε εκο εχω μεγαλύτερη έκπτωση με κάρτα eurobankόποτε θέλω εγω. -
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
το vpower από σύνθεση είναι ποιο ξηρό diesel οπότε δεν λιπαίνει όπως τα άλλα.Στο Στέφανο καλώς του έδωσαν αντιμυκητιακό για προληπτική χρήση αφού κάνει λίγα χλμ από τι θυμάμαι.Ο μύκητας αναπτύσσεται στο ντεπόζιτο όταν το καύσιμο μένει για μεγάλο διάστημα στο ντεπόζιτο.Στην ανάπτυξη του βοηθάει ο αέρας η ζέστη και η υγρασία.Μιλάμε για ζωντανό οργανισμό.Το αντιμυκητιακό δρα πάνω του όπως η αντιβίωση στο μικρόβιο.Αν βάζουμε αλόγιστα εγκυμωνεί ο κίνδυνος να μην κάνει τίποτα όταν πραγματικά το έχουμε ανάγκη.
Άρα λοιπόν η γνώμη μου είναι ότι αν κάνουμε 15000+χλμ δεν βάζουμε αντιμυκητιακό.Το χρησιμοποιούμε μόνο όταν και αν υπάρχει πρόβλημα.Στην περίπτωση που κάποιος κάνει 6-7 χιλ.χλμ θα πρότεινα χρήση κατά διαστήματα του crystal elin η avin best action προληπτικά.
Στα 50-60 χιλ.χλμ δεν είναι κακό να μπει ένα ματζούνι γι καθαρισμό των μπεκ.Τέλος για όσους κανουν πολλά χλμ εντός καλό είναι να βάζουν που και που και ένα ματζούνι που βοηθά στον καθαρισμό του dpf.Δηλαδή αν κάποιος βάζει συνέχεια πετρέλαιο με με αντιμυκητιακό π.χ. elin crystal θα έχει πρόβλημα κάποια στιγμή επειδή τα μικρόβια θα έχουν συνηθίσει την αντιβίωση;
Άρα λες ότι είναι καλύτερα να μην γεμίζει κανείς συχνά με αυτό;Επίσης ξέρει κανείς εαν η ελίν έχει εταιρικά πρατήρια; Στο σιτε τους δεν βρήκα κάτι..
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Στα 50-60 χιλ.χλμ δεν είναι κακό να μπει ένα ματζούνι γι καθαρισμό των μπεκ.Τέλος για όσους κανουν πολλά χλμ εντός καλό είναι να βάζουν που και που και ένα ματζούνι που βοηθά στον καθαρισμό του dpf.Δηλαδή αν κάποιος βάζει συνέχεια πετρέλαιο με με αντιμυκητιακό π.χ. elin crystal θα έχει πρόβλημα κάποια στιγμή επειδή τα μικρόβια θα έχουν συνηθίσει την αντιβίωση;
Άρα λες ότι είναι καλύτερα να μην γεμίζει κανείς συχνά με αυτό;Υποτιθεται με αυτα δεν αρρωσταινει απο μυκητες για να χρειαστει προσθετο χημικο.
Στα 77000 χλμ εριξα προσθετο καθαριστικο μπεκ κ ενισχυτικο κετανιων της redex με απλο πετρελαιο κ βλεπουμε. Δεν νομιζω να δω καποια τρομερη διαφορα. -
όπως είπε και ο Στέφανος συσταση είναι.Και η σύσταση είναι όχι να μην βάζουμε v power αλλά να μην βάζουμε μονο v power.Για πιο λογο;;;To γράφει η επίσημη σελίδα.'παρασκευασμένο από φυσικό αέριο'.Που σημαίνει ποιο ξηρό καύσιμο.
http://www.coralenergy.gr/el-gr/gia-ton ... iesel-.cmt
Βέβαια εγώ αυτό βάζω γιατί το θεωρώ ποιο 'καθαρό' , έχει πολύ καλές επιδόσεις και μεγάλο εταιρικό δίκτυο.Απλά το πάω με αναλογία 3 γεμίσματα vpower 1 γεμισμα το απλό.Οχτώ μήνες shell 4 μήνες avin best action επειδή εμπεριέχει πρόσθετο για μύκητες και είμαι στα 15000χλμ το χρόνο που τα θεωρώ οριακά για την χρήση αντιμυκητιακού.
υγ.Για τον φίλο που ρωτάει πράγματι ο μύκητας μπορεί να συνηθήσει το πρόσθετο οπότε πρέπει να πας σε άλλη δραστική ουσία η σε μεγαλύτερη δόση.Σε επικοινωνία που είχα με το χημείο της shell μου είπαν ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν βάζουν αντιμυκητιακό στο diesel τους.Λογικό μου ακούγεται.
-
Ο χρήστης dexter130101 έγραψε:
Υποτιθεται με αυτα δεν αρρωσταινει απο μυκητες για να χρειαστει προσθετο χημικο.
Στα 77000 χλμ εριξα προσθετο καθαριστικο μπεκ κ ενισχυτικο κετανιων της redex με απλο πετρελαιο κ βλεπουμε. Δεν νομιζω να δω καποια τρομερη διαφορα.Πιο λογικό και εμένα αυτό μου ακούγεται.
Είναι δυνατόν μια εταιρεία να βγάζει ένα προϊόν που η χρήση του σε βάθος χρόνου να σου δημιουργήσει πρόβλημα;
Όχι πως αυτό που λεέι ο φίλος alexandinos δεν έχει βάση αλλά θα μου φαινόταν πολύ περίεργο να μην το έχουν προβλέψει.
-
Ποιό να αρρωσταίνει από μύκητες??
Τι δεν καταλαβαίνω??
Ο κινητήρας να αρρωσταίνει από μύκητες?? -
Πριν από λίγο του έριξα ένα αναβράζον ντεπόν.
Αν αγριέψει και άλλο, θα του την κάνω με amoxyl.Σοβαρά τώρα, με -9 εδώ, πήγα να βάλω πετρέλαιο και το λάστιχο απο τη μάνικα στο βενζινάδικο δεν ξετυλιγόταν!!!!
Τα φοβερά μας πετρέλαια που πάνε μέχρι -15... -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Αν αγριέψει και άλλο, θα του την κάνω με amoxyl.Σοβαρά τώρα, με -9 εδώ, πήγα να βάλω πετρέλαιο και το λάστιχο απο τη μάνικα στο βενζινάδικο δεν ξετυλιγόταν!!!!
Τα φοβερά μας πετρέλαια που πάνε μέχρι -15...ΚΑι ποιος σου είπε ότι το λάστιχο αντέχει σε τέτοιες θερμοκρασίες;Ειδικά αν έχει βραχεί.
Αν είχε πρόβλημα το ντιζελ θα σου εβγαινε παγακια απο την μάνικα.
Αλλωστε τα καυσιμα έχουν την θερμοκρασία που έχει η γη καθώς οι δεξαμενές είναι υπόγειες. -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Τι δεν καταλαβαίνω??
Ο κινητήρας να αρρωσταίνει από μύκητες??'αρρωσταίνει' (σε εισαγωγικά) το ρεζερβουάρ. Εκεί αναπτύσσονται μύκητες κ βουλώνουν τα υπολοιπα εξαρτήματα.
Κ άντε μετά να βρεις γιατρό για συνταγή. -
Ο χρήστης dexter130101 έγραψε:
Τι δεν καταλαβαίνω??
Ο κινητήρας να αρρωσταίνει από μύκητες??'αρρωσταίνει' (σε εισαγωγικά) το ρεζερβουάρ. Εκεί αναπτύσσονται μύκητες κ βουλώνουν τα υπολοιπα εξαρτήματα.
Κ άντε μετά να βρεις γιατρό για συνταγή.Κ πως καταλαβαίνεις οτι το ρεζερβουάρ σου εχει αρρωστήσει για να του δωςεις φάρμακα, πριν μολυνθούν κ τα υπόλοιπα εξαρτήματα ;
-
adensa, με έπιασες από τη μύτη αμέσως!
Πάγωσε η αντλία αδερφέεεεεεεεεεε!!!! Ποιο λάστιχο συζητάμε !!!!
Με -12 το βράδυ, παγώσαν τα πάντα στο πετρέλαιο, παλεύουν τα παιδιά τώρα να ξεπαγώσουν την αντλία. -
'μονο' -12;
θυμαμαι παλια σε χιονοδρομικο με -15 δεν παγωσε το πετρελαιο.
Εγω ανησυχουσα πιο πολυ για το χειροφρενο μην κολησει και το αφηνα με ταχυτητα.
Εντωμεταξυ για ενα χειμωνα εβαζα πετρελαιο ΕΤΕΚΑ (τελικα εβγαλα καμια χουφτα λασπη απο το φιλτρο αλλα ποτε δεν παγωσε)μαλλον τη νυχτα κατεβηκε κι αλλο, στο χιονοδρομικο πηγαινα μερα, οσο κρυο και να εχει, πιστευω αλλο μερα και αλλο νυχτα
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Αν αγριέψει και άλλο, θα του την κάνω με amoxyl....Dactarin να βάλεις!! Τα υπόλοιπα απλά βοηθάνε.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Τι δεν καταλαβαίνω??
Κ άντε μετά να βρεις γιατρό για συνταγή.Κ πως καταλαβαίνεις οτι το ρεζερβουάρ σου εχει αρρωστήσει για να του δωςεις φάρμακα, πριν μολυνθούν κ τα υπόλοιπα εξαρτήματα ;
Τα προσθετα χημικα χρησιμοποιουνται κυριως προληπτικά κ για ψυχολογικους λογους. Αν διαπιστωσεις μηκυτολασπη στο φιλτρο καυσιμου, η κατασταση σωζεται με καθαρισμο ρεζερβουαρ.
(Για τις υπολοιπες λεπτομερειες θα σου απαντησουν οι λοιποι κ περισσοτερο ειδημονες συμφορουμιτες, εφοσον εχουν κατι να πουν, εκτος απο το να διακωμωδουν τα παντα με αποψεις ανευ ουσιας). -
Το φίλτρο όπως έγραψε ο φίλος μας είναι ο εύκολος τρόπος για να δεις τι γίνεται αλλά επειδή αλλάζεται κάθε 30000χλμ συνήθως θα το πάρεις αργά χαμπάρι.Το καλύτερο αλλά κοστίζει είναι κάποιος να κατεβάσει το ντεπόζιτο.
Πάντως δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.Από όσα ξέρω,έχω διαβάσει ακόμα και να πιάσει μυκητολάσπη μια,δυο ισχυρές δόσεις ενός καλού πρόσθετου στο ντεπόζιτο αρκούν για να καθαρίσει.όσο για το πως θα καταλάβει κάποιος αν έχει πρόβλημα με μύκητες δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση ισχύουν τα γνωστά.μειωμένη απόδοση και κοψίματα.υγ.Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης 'παίζει' το πρατήριο που βάζουμε πετρέλαιο.Πολλές φορές με το πετρέλαιο αγοράζουμε και μυκητολάσπη.Κατά προτίμηση νέα πρατήρια άρα και καινούρια δεξαμενή που σημαίνει καθαρή και χωρίς μύκητες.
-
Το νεο πρατηριο δε σημαινει απαραιτητα νεα δεξαμενη. Διπλα απο το σπιτι μου εχω ενα Shell. Το ειχε ιδιωτης και το εκλεισε. Το πηρε η Shell και απο το καλοκαιρι το ανακαινιζει με μεγαλα κενα αναμεσα στις εργασιες. Πλεον ειναι κατα 90% φτιαγμενο αλλα μεχρι στιγμης δεν εχουν αλλαξει δεξαμενες. Αν δεν αλλαξουν απορω πραγματικα τι καυσιμα θα πουλαει.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;