-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
.....
Με κάποια επιφύλαξη πια μπορώ να πω ότι η V Power diesel (και ίσως και άλλων εταιριών) μοιάζει έχει κυμαινόμενη ποιότητα... ΟΙ λόγοι δικοί σας.... Ίσως και να σφάλλω.
Εδώ και 3-4 γεμίσματα πάντα στο ίδιο πρατήριο έβλεπα κάποια απροθυμία (V60 D4) λίγο πριν τουρμπίσει το μοτέρ. Λέω είναι η ζέστη. Αφού πια σιγουρεύτηκα ότι το μοτέρ κάπου δεν απέδιδε όπως πριν,το άφησα να αδειάσει (0 χλμ αυτονομια και έκανα και 5 ακόμη..) και γέμισα BP Ultimate σε γνωστό πρατήριο. ΜΕ απλά λόγια , το Volvo ξανασπινιάρει όπως παλιά...
Μην συγκρίνετε καύσιμα θα έλεγα... Συγκρίνετε πρατήρια, κυρίως....Για την κυμαινόμενη ποιότητα εχεις μάλλον δικιο. Τον τελευταιο καιρο (3-4 μηνες) εχω γυρισει σε Εlin Crystal και ομολογώ οτι ειχα δει (σταδιακα) καλύτερη οικονομία και πιο ησυχο κινητήρα. Τις προάλλες εβαλα παλι BP Ultimate από το πρατήριο στην περιοχή μου τον οποιο γενικά εμπιστεύομαι με βαση αυτά που ακουω γυρω-γύρω αλλά και τον κόσμο που μαζεύει..
Δυστυχώς ειναι σαν να εχασα ξαφνικά 20 αλογα απο το αυτοκινητο.. Περιμενω να αδειασει και να ξαναβαλω Elin
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι εχει γινει καθοτι το BP ultimate εχει καλή φήμη ...Σκατά, λαχειο η κατάσταση... το redex δεν το γλυτώνουμε..
Οσο θυμαμαι οτι στην Ιταλία δεν ειχα ποτέ κοιτάξει καν σε πιο πρατήριο έμπαινα με το Kuga ...
-
Μάγκες, ελιν-bp-eko είναι όλα απο το ίδιο διυλιστήριο, τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Shell-avin ίσως και άλλες,απο του Βαρδινογιάννη.
Οι τρεις πρώτες δεν πρέπει να έχουν μεγάλη διαφορά μεταξυ τους.Ναι έχουν διαφορετικά χημικά,αλλά η αρχικη σύσταση παραμενει η ίδια.
Αν βλέπετε διαφορά μεταξυ bp και ελιν, τοτε ο βενζινας σίγουρα παίζει πουστιά.Ηρακλής.
-
Bp και ΕΚΟ είναι η ίδια εταιρία ΕΛ.ΠΕ. Ηρακλή!!
Η ΕΛΙΝ είναι άλλη εταιρία, αλλά όπως γράφεις πιθανόν να παίρνει καύσιμα από τα ΕΛ.ΠΕ. -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Μάγκες, ελιν-bp-eko είναι όλα απο το ίδιο διυλιστήριο, τα Ελληνικά Πετρέλαια.Shell-avin ίσως και άλλες,απο του Βαρδινογιάννη.
Οι τρεις πρώτες δεν πρέπει να έχουν μεγάλη διαφορά μεταξυ τους.Ναι έχουν διαφορετικά χημικά,αλλά η αρχικη σύσταση παραμενει η ίδια.
Αν βλέπετε διαφορά μεταξυ bp και ελιν, τοτε ο βενζινας σίγουρα παίζει πουστιά.Ηρακλής.
Ηρακλή όλα τα ντίζελ ίδια πρώτη ύλη έχουν,πετρέλαιο!!!
Και ναι τα πρόσθετα παίζουν μεγάλο ρόλο. -
Παιδιά μην το ψαχνετε όλα το ίδιο είναι, ολα απο το 'αργό' παράγονται!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παιδιά μην το ψαχνετε όλα το ίδιο είναι, ολα απο το 'αργό' παράγονται!Ναι, αλλά εγώ που μετά από ιταλικό πετρέλαιο έβαλα premium(!) ελληνικό, μετάνιωσα που γύρισα!!!
Τι διάολο, κανείς δεν ελέγχει εδώ την ποιότητα των καυσίμων?
Και εδώ άχρηστοι? -
Ο χρήστης otso έγραψε:
μανωλη το παλιο L200 το γυφτικο ; η αυτα τα μεγαλα τα διπλοκαμπινα που εχουν οι μαυροπουκαμισαδες;
εγω στο citroen c4 grand picasso με τον 1.6 βαζω shell v power λογω τιμης και ειναι κοντα , αλλα οτι και αν εχω βαλει καλα παει ουτε εχω καταλαβει διαφορες με αλλα , και στην βενζινη βεβαια ποτε δεν καταλαβα διαφορα . βεβαια ζουμε επαρχια και ολοι γνωριζομαστε οποτε δεν κανει απατη ο βεμζιμας μια βρωμα και τελειωσε η δεν ειναι να παθει ζημια αγροτικο μηχανημα απο πετρελαιο και να σου πει ο μαστορας που βαζεις πετρελαιο , τοτε τελειωσε και σαν φυσικο προσωπο .Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντση...
Δεν είμαι σίγουρος για ποιό μοντέλο εννοείς. Εγώ έχω το 1,5 καμπίνα, 136 άλογα μοντέλο του 06. -
Ο χρήστης Pavlov's Dog έγραψε:
Ναι, αλλά εγώ που μετά από ιταλικό πετρέλαιο έβαλα premium(!) ελληνικό, μετάνιωσα που γύρισα!!!
Και εδώ άχρηστοι?Φίλε, μονο ήλιο, θάλασσα και καλό χώμα έχουμε εδώ. Τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ναι, αλλά εγώ που μετά από ιταλικό πετρέλαιο έβαλα premium(!) ελληνικό, μετάνιωσα που γύρισα!!!
Και εδώ άχρηστοι?Φίλε, μονο ήλιο, θάλασσα και καλό χώμα έχουμε εδώ. Τίποτα άλλο.
μετα απο προσφατο ταξιδι 4200 χιλ στο οποιο εβαλα πετρελαιο απο αρκετες χωρες (Σκοπια, Σετρβία, Σλοβενια, Γαλλία και Ιταλια), κατεληξα στο συμπερασμα οτι: ή τα πετρελαια μας βελτιωθηκαν πολυ, ή το κριτηριο μου αρχισε να γινεται γιγο πιιο 'αναίσθητο'
Μολις εφτασα Ελλαδα, εβαλα 25 λιτρα Vpower στα Γιαννενα και μετα αλλα 20 απλο ΒΡ πετρελαιο στη Θεσσαλονικη.Στην Εγνατια το αυτοκινητο πηγαινε κανονικα (160 στις παρατεταμενες ανηφορες), στις υπολοιπες διαδρομες δεν μπορω να αξιολογησω μιας και ειναι 'ρουτινας', οι καταναλωσεις ειναι φυσιολογικες.
Το συμπερασμα μου ειναι οτι εχουμε εφαμιλα πετρελαια (αν ειναι καθαρα εδω).
Απλα εδω ξερω που θα βαλω, ενω 'εξω' εβαζα κυριολεκτικα στην τυχη -
Για χαμηλές θερμοκρασίες δε χρειάζεται κάποιο πρόσθετο το diesel; Αν και νομίζω τα ίδια τα πρατήρια προσθέτουν πολλές φορές... Τι χρησιμοποιείτε σε τέτοιες περιπτώσεις;
-
Μόνο εάν μένεις κάπου που έχεο -10 βαθμούς
-
Αυτό το vpower diesel nitro, ξέρουμε αν θα έρθει Ελλάδα;
-
Χαιρετώ!!
Βλέπω τριγύρω πολλά καλά σχόλια για το elin crystal.
Έχει κάποιος κάποια φρέσκια άποψη??
Επίσης προσπαθούσα να βρω αν η ελιν έχει εταιρικά πρατήρια και δεν τα κατάφερα, γνωρίζετε κάτι επ'αυτού?Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
-
*Το νέο βελτιωμένο πετρέλαιο κίνησης V-Power Diesel λανσάρει στην ελληνική αγορά η Coral ΑΕ, που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας το σήμα και τα προϊόντα της Shell.
Οι επιστήμονες της Shell δηλώνουν με βεβαιότητα ότι το V-Power Diesel είναι εξελιγμένο σε τέτοιο βαθμό ώστε να προσφέρει 30% περισσότερη καθαριστική δύναμη στον κινητήρα, σε σχέση με το προηγούμενης σύνθεσης V-Power Diesel.Με την πάροδο του χρόνου και τη χρήση του κινητήρα, συγκεντρώνονται κατάλοιπα στο σύστημα ψεκασμού του κινητήρα. Αυτή η συσσώρευση ιζημάτων μπορεί να οδηγήσει – μεταξύ άλλων – σε μείωση ισχύος και απόδοσης.
Το νέο Shell V-Power Diesel είναι η απάντηση στο πρόβλημα αυτό, καθώς έχει σχεδιαστεί ειδικά για να δρα άμεσα στον κινητήρα, βελτιώνοντας την απόδοσή του, ενώ είναι συμβατό με όλους τους τελευταίας τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρες.
Το «μυστικό» του V-Power Diesel, για το οποίο δηλώνουν περήφανοι οι επιστήμονες της Shell, είναι το συνθετικό GTL (Gas to Liquids). Πρόκειται για ένα ειδικό συστατικό που αναπτύχθηκε αποκλειστικά στα εργαστήρια της εταιρεία. Συντίθεται από φυσικό αέριο και χαρακτηρίζεται από εξαιρετική καθαρότητα, προσφέροντας αποδοτικότερη καύση, ενώ διαθέτει και σημαντικά αυξημένο αριθμό κετανίων σε σχέση με το απλό πετρέλαιο κίνησης.Οι ιδιότητές του αποτρέπουν τη διάβρωση στα μεταλλικά μέρη του κινητήρα, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν την υψηλή απόδοση του καυσίμου και στις πιο ψυχρές θερμοκρασίες.*
-
Αυτο που πουλαγε μέχρι τώρα τι ήταν;
-
αυτό ψάχνω και εγώ...φιδιά τρελή ακούγεται.
Στην αρχή νόμισα διαφήμιζε το vpower diesel nitro, αλλά μάλλον πρόκειται για απλή διαφήμιση του vpower diesel.Δείτε και αυτό:
http://www.newsauto.gr/xeskepazoume-ti- ... -poniries/ -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αυτο που πουλαγε μέχρι τώρα τι ήταν;Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνομαι σωστά αλλά η απάντηση ίσως να βρίσκεται στο
Οι επιστήμονες της Shell δηλώνουν με βεβαιότητα ότι το V-Power Diesel είναι εξελιγμένο σε τέτοιο βαθμό ώστε να προσφέρει 30% περισσότερη καθαριστική δύναμη στον κινητήρα, σε σχέση με το προηγούμενης σύνθεσης V-Power Diesel. -
Το προηγουμενο ειχε 30% λιγοτερη καθαριστικη δυναμη. Σαν μας λεει οτι ηταν σαπιο και ηρθε τωρα το καλο.
Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Το προηγουμενο ειχε 30% λιγοτερη καθαριστικη δυναμη. Σαν μας λεει οτι ηταν σαπιο και ηρθε τωρα το καλο.Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ε ναι κάπως ετσι.
Τέλος πάντων εγω προςωπικα δικαιωμένος αισθάνομαι γιατι ποτε δεν μου άρεσε ουτε το καύσιμο αυτο, ουτε ο τρόπος προώθησης ουτε και η εξυπηρέτηση.
Εξακολουθώ να προτιμώ ΕΚΟ Avio και Avin Best Action (ειδικά με το δεύτερο είχα ευχαριστηθεί γκάζι) -
Εξέλιξη του παλιού είναι, όπως κάθε σοβαρή εταιρία εξελίσσει τα προϊόντα της.
Τώρα γιατί σας χαλάει, είναι άλλο θέμα....Είναι σα να γράφει κάποιος 'γιατί βγήκε το καινούργιο Qashqai, αυτό που είχα εγώ τι ήταν??'
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;