-
Μετα απο 30000 χλμ με χρηση μονο bp ultimate diesel και μια στο τοσο απλο bp diesel αλλαξα φιλτρο πετρελαιου.
Ηταν αρκετα καθαρο. Επισης η θηκη του δεν ειχε καθολου υπολειμματα λασπης ή αλλων παρομοιας υφης υλικων.
Απο εταιρικο πρατηριο ΚΑΛΥΨΩ. -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Εγω για παραδειγμα δεν την μετραω απο γεμισμα σε γεμισμα... Εγω πχ σημειωνω τα χιλιομετρα οταν ξεκινησω τις μετρησεις με γεματο ρεζερβουαρ.... θα κανω χιλιομετρα , και γεμισματα και 20αρικα και 30αρια, απλα σημειωνω ποσα λιτρα βαζω καθε φορα... και μετα απο κανα τετραμηνο ξαναγεμαω και κοιταω ξανα χιλιομετροδεικτη.. συγκεντρωνω ποσα λιτρα εχω βαλει και ποσα χιλιομετρα εκανα... Δεν ειμαι δηλαδη απολυτος απο γεμισμα σε γεμισμα με την καταναλωση
και αυτός ο τρόπος είναι σωστός, απλά θέλει οργάνωση...
σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τις πραγματικές καταναλώσεις (όπως τις καταγράφουν οι χρήστες-οδηγοί των αυτοκινήτων) στο http://www.automotonet.com
αν πιστεύετε ότι είναι μια καλή προσπάθεια καλό είναι να 'περάσετε' τα γεμίσματά σας ώστε να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη συνολικά εικόνα για το κάθε αυτοκίνητο/μηχανή/μοντέλο άλλα και ο καθένας ένα ατομικό αρχείο -
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Μετα απο 30000 χλμ με χρηση μονο bp ultimate diesel και μια στο τοσο απλο bp diesel αλλαξα φιλτρο πετρελαιου.
Ηταν αρκετα καθαρο. Επισης η θηκη του δεν ειχε καθολου υπολειμματα λασπης ή αλλων παρομοιας υφης υλικων.
Απο εταιρικο πρατηριο ΚΑΛΥΨΩ.Το ξερω, τα πραγματα εχουν βελτιωθει πολυ οπως γραφω . Τυγχανει να εχω ενα παλιο αυτοκινητο μονου ψεκασμου με ορατη πεταλουδα και μπεκ. Στο σημειο οπου ψεκαζει το μπεκ απλα γυαλιζει, καμια βρωμα. Στα νιατα του το αμαξι αυτο στο συγκεκριμενο σημειο επιανε βρωμα, τα μπουζι του εβγαιναν ροζ απο την τουλουολη που νοθευαν, και μια φορα μου κολλησε βαλβιδα εισαγωγης απο ενα υγρο σαν μελι που επιασε, επισης ειχα αλλαξει 3 τρομπες βενζινης εποχη 1993-2000. Εδω και μια δεκαετια κομμενα ολα αυτα. Τωρα αν κυνηγατε το φθηνοτερο ανωνυμο πρατηριο πιθανον να πεσετε σε φαβα.
Αντιστοιχα ειναι τα πραγματα και στο πετρελαιο.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@cson κλέψιμο πέφτει παντού ..... στα εταιρικά +(5-7)% , στα άλλα περισσότεροΦίλε μου, από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Μήπως επειδή το trip computer σου δείχνει 5-7% μικρότερη κατανάλωση; Γιατί αυτό είναι αποδεδειγμένη 'μαϊμουδιά' των κατασκευαστών (σε όσα συμβαίνει).
Η νομοθεσία επιτρέπει πολύ μικρότερα ποσοστά αποκλίσεων και μπορείς να είσαι βέβαιος ότι στα εταιρικά πρατήρια ΔΕΝ παίζουν με αυτά τα πράγματα. Εξάλλου το βασικό αντικείμενο των εταιριών καυσίμων δεν είναι η λιανική, αλλά η χοντρική...
-
το trip computer του οχήματος, εκτός από την μέση κατανάλωση λτ/100, μετρά και λτ κατανάλωσης καυσίμου ....
έχω πετύχει πρατήρια ΕΚΟ (2 τον αριθμό (πιο ακριβά από τον μέσο όρο)) εταιρικά, που η ένδειξη κατανάλωσης του αυτοκινήτου σε (λτ) συμπίπτει ακριβώς με τις αντλίες τους.
σε άλλα πρατήρια, εταιρικά και μη, ειδικά αυτά που έχουν της καλύτερες τιμές και ειδικά τα shell την πέμπτη ή απόκλιση είναι από -5% έως -8+%.
Κι εγώ σκεπτόμουν ότι μπορεί να έχει σφάλμα το όργανο μέτρησης του οχήματος, αλλά πως γίνεται σε κάποια πρατήρια, να μην εμφανίζει απόκλιση.
-
Α καλα απο το τριπ βγαλατε την αποκλιση και το συμπερασμα οτι κλεβουνε? Μετρατε λαθος να ξερετε…
Ειχα την εντυπωση οτι μετρατε με τον σωστο τροπο που ανεφερα με την ελαχιστη αποκλιση. -
Θα κατεβω Αθηνα για δουλεια και θα ηθελα την βοηθεια των φιλων απο Αθηνα.Θα μενω Χαιδαρι και θα πηγαινω Ελευσινα και θα ηθελα να μου προτεινετε αξιοπιστο πρατηριο για diesel.Ευχαριστω.
-
Απο την εφαρμογη fuel.gr βρηκα στο υψος λεωφ αθηνων 320 προς ελευσινα εταιρικο bp, λιγο πιο μετα avin. Δεν τα ξερω απο ποιοτητα ομως, αλλα στη θεση σου σε εταιρικο θα εβαζα αν πηγαινα σε αγνωστη περιοχη.
-
Ευχαριστω πολυ...
-
Ερωτηση.Επειδη βαζω μονο vpower diesel,διαβαζω οτι δεν εχει πολυ λαδι μεσα και οτι ξεραινει αντλια πετρελαιου,μπεκ κλπ.Ισχυει τωρα αυτο?Οχι τπτ αλλο εχω βαρεθει με τους βανκελ να ριχνω λαδι στο ντεποζιτο,μην κανω και δω τα ιδια
Γενικα υπαρχει θεμα να βαζουμε μονο premium σειρες πετρελαιων?Αν και μαλλον κανεις δε μπορει να δωσει μια απαντηση,αλλα και οι εταιρειες γιατι να τα εβγαζαν αν δημιουργουσαν θεματα... -
το vpower παρασκευάζεται από φυσικό αέριο οπότε είναι ποιο καθαρό αλλά και ποιο ξηρό.Προσωπικά δεν βάζω μόνο αυτό.Εναλλάξ χρησιμοποιώ και το avin best axion με το εξής σκεπτικό.
Το v power είναι ποιο καθαρό αρά λιγότερες επικαθήσεις στο σύστημα τροφοδοσίας.Καθαριστικά για μπεκ,τρόμπα κλπ έχουν και τα δύο.Με το avin έχεις καλύτερη λίπανση και επιπλέον το συγκεκριμένο εμπεριέχει και πρόσθετο για μύκητες κάτι που δεν έχει το v power.Σαν απόδοση δεν βλέπω διαφορές.Η μόνη αισθητή διαφορά είναι ότι με το avin ακούγεται λιγότερο ο κινητήρας. -
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
το vpower παρασκευάζεται από φυσικό αέριο οπότε είναι ποιο καθαρό αλλά και ποιο ξηρό.
...Ποσοστό 1% του τελικού είναι από παρασκευή από φυσικό αέριο.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
το vpower παρασκευάζεται από φυσικό αέριο οπότε είναι ποιο καθαρό αλλά και ποιο ξηρό.
H σελίδα της shell δεν αναφερεί ποσοστό παρα μόνο ότι παρασκευάζεται από φυσικό αέριο.Μπορείς να δώσεις την πηγή που αναφέρει ποσοστό με ενδιαφέρει.
-
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
H σελίδα της shell δεν αναφερεί ποσοστό παρα μόνο ότι παρασκευάζεται από φυσικό αέριο.Μπορείς να δώσεις την πηγή που αναφέρει ποσοστό με ενδιαφέρει.
Ναι, τελικά δεν το είχα δει κάπου επίσημα αλλά σε κάποιο άλλο forum για το 1%. Αλλά και πάλι δεν νομίζω να είναι 100%.
-
Μεταξύ, bp ultimate, elin crystal,και avin best action, πιο από αυτα προτείνετε? ευχαριστώ.
-
Οταν απο τη σύγκριση εχεις βγάλει το καλύτερο ήτοι το eko avio τι να πούμε;
-
+avio
-
Τελικά avio ή ν-power ρε παιδιά?
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
όποιο πιστεύεις εσύ ότι είναι καλύτερο.Εγώ προτιμώ v power k avin best action.O Στέφανος avio και κάποιος άλλος bp.Δεν βρίσκεις άκρη.
-
Συμφωνώ με τον Άγγελο για την υποκειμενικοτητα της γνώσης ειδικά στο θέμα αυτό.
Αν έπρεπε να το τεκμηριωσω και παλι υποκειμενικα θα έλεγα ότι με avio ο κινητήρας τόσο στο qq όσο και στο Yaris diesel δούλευαν πιο ήσυχα και η απόδοση ήταν στα ίδια επίπεδα με vpower.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;