-
Δεν παιζει εταιρικο shell να κλεβει. Απο εταιρικο το μονο που μπορει να παθει κανεις ειναι να βαλει σκουπιδια απο βρωμικη δεξαμενη.
-
νομίζω ότι και τα εταιρικά,παραχωρούνται σε κάποιον ιδιώτη (ενοικίαση), με συγκεκριμένους όρους εκμετάλευσης τπτ παραπάνω.
-
Το σκασιμο της αντλιας... Ρωτησα τις προαλλες ενα υπαλληλο ΕΚΟ και μου ειπε οτι συμβαινει μονο στα opel και στα φιατ. Δεν ανοιξα αντιλογο γιατι με επιασε απροετοιμαστο. Αλλα παλιοτερα γιατι δεν εχια τετοιο θεμα ή με αλλα βενζιναδικα? καινουργιο το βενζιναδικο σε diesel και βενζινη το θεμα.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
νομίζω ότι και τα εταιρικά,παραχωρούνται σε κάποιον ιδιώτη (ενοικίαση), με συγκεκριμένους όρους εκμετάλευσης τπτ παραπάνω.Εχουν απλα εναν υπαλληλο που εκτελει χρεη διαχειριστη. Τιποτα παραπανω.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
νομίζω ότι και τα εταιρικά,παραχωρούνται σε κάποιον ιδιώτη (ενοικίαση), με συγκεκριμένους όρους εκμετάλευσης τπτ παραπάνω.
Εχουν απλα εναν υπαλληλο που εκτελει χρεη διαχειριστη. Τιποτα παραπανω.
οχι, υπαρχουν κανονικα φρανσάιζ
νομιζω εχουν γραφει και λεπτομερειες σάυτο το νημα παλαιοτερα
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
θα ρωτησω κατι αλλαμη γελασετε...αν βαζω V-power diesel σε παλιο τρακτερ FORD υπαρχει περιπτωση να χαλασει κατι;
το τρακτερ δουλευε μια χαρα με κοκκινο πετρελαιο τοσα χρονια.
Απλα λογω της χαμηλης τιμης λεω να παρω μισο τονο πετρελαιο τωρα.V-power ή καποιο 'απλο';
Σίγουρα να ΜΗΝ πάρεις VPD. Δεν λιπαίνει όπως τα παλιά πετρέλαια και αν το τρακτέρ είναι παλιό θα την ακούσει.
Γενικώς τώρα με τα βιοντήζελ θα σου έλεγα γενικώς να μην στοκάρεις πετρέλαιο. Θα γεμίσει γλίτσα μέχρι να το κάψεις και πάλι θα έχεις πρόβλημα. -
Ο χρήστης georgemv έγραψε:
θα ρωτησω κατι αλλαμη γελασετε...
αν βαζω V-power diesel σε παλιο τρακτερ FORD υπαρχει περιπτωση να χαλασει κατι;
το τρακτερ δουλευε μια χαρα με κοκκινο πετρελαιο τοσα χρονια.
Απλα λογω της χαμηλης τιμης λεω να παρω μισο τονο πετρελαιο τωρα.V-power ή καποιο 'απλο';
Σίγουρα να ΜΗΝ πάρεις VPD. Δεν λιπαίνει όπως τα παλιά πετρέλαια και αν το τρακτέρ είναι παλιό θα την ακούσει.
Γενικώς τώρα με τα βιοντήζελ θα σου έλεγα γενικώς να μην στοκάρεις πετρέλαιο. Θα γεμίσει γλίτσα μέχρι να το κάψεις και πάλι θα έχεις πρόβλημα.σ'αυτο που λες για τη λίπανση εχεις δικιο, κι εγω αυτο σκέφτηκα.
οσο για το biodiesel, θα πάρω μια σύριγγα και θα ριχνω απο 10-15 ml 'μαντζούνι' σε καθε μπιτόνι.
με 1€ που εχει τωρα το πετρελαιο πιστευω ειναι ευκαιρια...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν παιζει εταιρικο shell να κλεβει. Απο εταιρικο το μονο που μπορει να παθει κανεις ειναι να βαλει σκουπιδια απο βρωμικη δεξαμενη.- Ας υποθέσουμε ότι η ίδια η εταιρεία δεν σε κλέβει διότι το κύριο έσοδο σε αυτά τα πρατήρια είναι το μαγαζάκι δίπλα
- Ποιος μου λέει εμένα ότι την κουτσουκέλα δεν μπορεί να την κάνει 'νύχτα' ο υπάλληλος?
- ΟΚ, αν έχει σύστημα εισροών - εκροών που λειτουργεί, είναι συνδεδεμένο κτλ γίνεται πιο δύσκολο. Υπάρχει όμως κάποιος που εμποδίζει τον υπάλληλο να αφαιρέσει π.χ. 1 κυβικό μέτρο από την δεξαμενή (προφανώς όχι μέσω της αντλίας) και να τον αναπληρώσει με ένα κυβικό αγνό χρησιμοποιημένο μηχανέλαιο?
Πρατηριάς μου είχε πει παλιότερα ότι δεν υπάρχει δεξαμενή που να μην έχει και έξοδο πέραν της αντλίας, προβλέπεται ακόμη και για λόγους ασφάλειας.
-
Ο υπαλληλος το συνηθεστερο που κανει ειναι να γεμιζει κουβα διπλα στο αμαξι αντι στο ρεζερβουαρ του αυτοκινητου, μετα απο ενα ποσο συνεχιζει σε αυτο. Κυριως σε ακριβο τζιπαρες γινεται αυτο με οδηγους χαπατα που δεν κατεβαζουν ουτε το παραθυρο να πουν ποσο θελουν. Αν πεσουν και σε υπαλληλο 'σαινι' τα πιασαν τα λεφτα τους.
-
-
Για το υγραεριο ουτε λογος, εκει γινεται το πιο τρελλο παιχνιδι, αθορυβα.
-
Μετά από 2 γεμίσματα με elin diesel crystal είδα μια μικρή αύξηση της κατανάλωσης σε σχέση με το vpower και μεγαλύτερο κροτάλισμα, ειδικά όταν το μοτέρ είναι κρύο η διαφορά είναι αισθητή. Για το δικό μου αυτοκίνητο η shell εμφανίζει καλύτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας. Θα δοκιμάσω και την bp ultimate diesel.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Για το υγραεριο ουτε λογος, εκει γινεται το πιο τρελλο παιχνιδι, αθορυβα.Αυτό δεν το έχω ξανακούσει. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός? ΟΚ το τοπικ είναι για diesel αλλά νομίζω ότι μια μικρή παρένθεση δεν θα το χαλάσει... Εν τέλει είναι όλα υδρογονάνθρακες που καταπίνουν μετα βουλημίας τα καροτσάκια μας...
-
Καλησπερα.Θα ηθελα την γνωμης σχετικα με τα φιλτρα πετρελαιου που φορουν τα αυτοκινητα μας.Σε ερωτηση σε αντιπροσωπεια της suzuki μου ειπε οτι θελει αλλαγη καθε 3 χρονια ή 60.000 km.Δεν ειναι πολλα? και με τα Ελληνικα καυσιμα....Στα δικας καθε ποτε εχουν αλλαγη? ή καθε ποτε τα αλλαζετε?
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Καλησπερα.Θα ηθελα την γνωμης σχετικα με τα φιλτρα πετρελαιου που φορουν τα αυτοκινητα μας.Σε ερωτηση σε αντιπροσωπεια της suzuki μου ειπε οτι θελει αλλαγη καθε 3 χρονια ή 60.000 km.Δεν ειναι πολλα? και με τα Ελληνικα καυσιμα....Στα δικας καθε ποτε εχουν αλλαγη? ή καθε ποτε τα αλλαζετε?εμενα μου το αλλαζαν καθε 30000 χιλιομετρα.
Το πρωτο ειχε ενα θεμα (λασπη), τα αλλα ηταν πεντακαθαρα.Εχω την εντυπωση οτι το φιλτρο πετρελαιου δεν δημιουργει καποιο προβλημα στον κινητηρα.
Αν βουλώσει, απλα μενεις. Δεν κανει ζημια στον κινητηρα.Τωρα στις 120000 χιλιομετρα, απλα θα το κοιταξω.
Αν δε θελει αλλαγη ενδεχεται να μην το αλλαξω...
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Για το υγραεριο ουτε λογος, εκει γινεται το πιο τρελλο παιχνιδι, αθορυβα.
Αυτό δεν το έχω ξανακούσει. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός? ΟΚ το τοπικ είναι για diesel αλλά νομίζω ότι μια μικρή παρένθεση δεν θα το χαλάσει... Εν τέλει είναι όλα υδρογονάνθρακες που καταπίνουν μετα βουλημίας τα καροτσάκια μας...
Στο υγραεριο περα απο το λαθρεμποριο γινεται πολυ ανετα να πειραξουν την αναλογια του μιγματος αγοραζοντας εισαγωμενο παμφθηνο προπανιο ή βουτανιο, οπως τους συμφερει καθε φορα αδιαφορωντας για την σωστη αναλογια μιγματος που απαιτει το autogas. Εκει ερχονται και τα προβληματα στα αυτοκινητα.
Επισης καμια αντλια υγραεριου δεν εχει συστημα εισροων εκροων. Αρα με μια τιμη σημερα 0.60 που εχει το γκαζι σε ενα πρατηριο και την φοβερη ζητηση εναντι της βενζινης, μια μοντα οπως αυτη που περιεγραψα παραπανω που θα αποφερει κερδος κανενα 30 λεπτα το λιτρο, φαντασου τι βγαζουν…
Για αυτο προτιμουμε πρατηρια μεγαλων εταιριων coral ή πετρογκαζ αντι καποιων ιδιωτων noname εταιριων διανομης.Επισης φενεται αμεσα το ποσο ανεξελεγκτα δουλεουν με το υγραεριο απο την μεγαλη ψαλιδα τιμων, τιμη Αθηνων 0.57, Κρητης 0.90, Θεσ/κης 0.77, Θρακη 0.89..
-
Διάβασα για μετατροπή πετρελαίου σε φυσικό αέριο. Ποσά πάει ;
-
Στα μέγαρα στην ΕΟ που έχει πρατήριο AVIN είχε έτοιμη πινακίδα AVIN diesel best action χωρίς τιμή. Μπήκε και ο Βαρδινογιάννης στο χορό των βελτιωμένων πετρελαίων
-
Μετά από πολλές δοκιμές, έχω να πω ότι το AVIO της ΕΚΟ έχει τις καλύτερες επιδόσεις για τον κινητήρα του i30 1.4 Diesel. Ας το δοκιμάσουν και άλλοι και ας δώσουν ένα report.
Μικτή πραγματική κατανάλωση από 4,8 !!! έως 5,5 λ/100 χλμ., ροπή, επιτάχυνση, θόρυβος κινητήρα, όλα ΟΚ.
Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει.
Αυτό το αναφέρω μετά 6 από γεμίσματα από το ίδιο πρατήριο EKO στη Θεσσαλονίκη (για ευνόητους λόγους και για λόγους ιδιότητας, δεν αναφέρω το πρατήριο - αλλά τους έδωσα συγχαρητήρια για την ποιότητα του καυσίμου). -
Ο χρήστης Pavlov's Dog έγραψε:
Μετά από πολλές δοκιμές, έχω να πω ότι το AVIO της ΕΚΟ έχει τις καλύτερες επιδόσεις για τον κινητήρα του i30 1.4 Diesel. Ας το δοκιμάσουν και άλλοι και ας δώσουν ένα report.
Μικτή πραγματική κατανάλωση από 4,8 !!! έως 5,5 λ/100 χλμ., ροπή, επιτάχυνση, θόρυβος κινητήρα, όλα ΟΚ.
Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει.
Αυτό το αναφέρω μετά 6 από γεμίσματα από το ίδιο πρατήριο EKO στη Θεσσαλονίκη (για ευνόητους λόγους και για λόγους ιδιότητας, δεν αναφέρω το πρατήριο - αλλά τους έδωσα συγχαρητήρια για την ποιότητα του καυσίμου)....και τα αλλα που ειχες δοκιμασει (και συγκρινει) ποια ηταν;
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;