-
Μάλλον πρέπει να αλλάξεις φίλους και γνωστούς...
Δεν ισχύουν αυτά για κανένα λόγο. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να επιλέξεις αξιόπιστα βενζινάδικα.
-
Ο χρήστης kdeligior έγραψε:
...ακουω απο φιλους και γνωστους οτι οι κινητηρες τους λειτουργουν αψογα μονο με ΕΚΟ και μια ακομη την ΑVIN......EKO BP Aegean ETEKA Elin και ΑΠ βγαίνουν απο τα 'Ελληνικά πετρέλαια'
Shell Avin Cyclon βγαίνουν απο Motor Oil.
Τα 'απλά' πετρέλαια εχουν ιδιες προδιαγραφές, το πιο πιθανο ειναι να μην καταλαβεις διαφορά, τσ premium ανάλογα με τα πρόσθετα που εχουν μπορει να εχουν καποιες (μικρο)διαφορες.
Προσωπικα δεν εχω καταλάβει καμια διαφορα μεταξύ τους (ισως λίγο πιο 'γλυκο' δούλεμα με το απλό Shell και σίγουρα λιγότερη κάπνα με το Vpower)
Σε Navara φιλου όμως, είναι αισθητα λιγοτερο το κροτάλισμα με το Avio της ΕΚΟ -
Ο χρήστης emminad έγραψε:
ακουω απο φιλους και γνωστους οτι οι κινητηρες τους λειτουργουν αψογα μονο με ΕΚΟ και μια ακομη την ΑVIN......
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δηλαδη η Hyundai και η κάθε εταιρεία βγάζει τους κινητήρες της και υπάρχει ένας άγραφος νόμος που σου λέει ποιο καύσιμο ταιριάζει καλύτερα;Μπορεί να σου είπαν ότι έχει καλο καύσιμο η ΕΚΟ σαν εταιρεία αλλά όχι ότι είναι στην «φιλοσοφία» της κάθε μάρκας να χρησιμοποιείς αυτό για να έχεις άψογη λειτουργία..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Για την περιοχή Λαγκαδά από τι ξέρω καθαρά καύσιμά έχει το Ελιν που ανήκει στον Μακρή απεναντι απο τον Κανελλόπουλο....Ολα τα diesel ειναι πανω κατω ιδια καθαρό πρατηριο να βρεις ειναι το πιο βασικό τα υπόλοιπα τι λέει η Hyundai η. Suzuki κλπ ειναι μπούρδες.....
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
ακουω απο φιλους και γνωστους οτι οι κινητηρες τους λειτουργουν αψογα μονο με ΕΚΟ και μια ακομη την ΑVIN......
Δηλαδη η Hyundai και η κάθε εταιρεία βγάζει τους κινητήρες της και υπάρχει ένας άγραφος νόμος που σου λέει ποιο καύσιμο ταιριάζει καλύτερα;Μπορεί να σου είπαν ότι έχει καλο καύσιμο η ΕΚΟ σαν εταιρεία αλλά όχι ότι είναι στην «φιλοσοφία» της κάθε μάρκας να χρησιμοποιείς αυτό για να έχεις άψογη λειτουργία..
Για την περιοχή Λαγκαδά από τι ξέρω καθαρά καύσιμά έχει το Ελιν που ανήκει στον Μακρή απεναντι απο τον Κανελλόπουλο....Ολα τα diesel ειναι πανω κατω ιδια καθαρό πρατηριο να βρεις ειναι το πιο βασικό τα υπόλοιπα τι λέει η Hyundai η. Suzuki κλπ ειναι μπούρδες.....
Ευχαριστω φιλε μου
-
Ο χρήστης kdeligior έγραψε:
Παιδες για περιοχη λαγκαδα καλο πρατηριο με ντιζελ???.....γιατι ειμαι καινουργιος στο πετρελαιο....και ο κινητηρας χιουνται απο τους φρεσκους euro6d-temp.....καποιοι γνωστοι μου προτεινανε ΕΚΟ....λενε τεριαζει με την φιλοσοφια της εταιριας....αλλα μου ειπαν παντα να βαζω ενισχυμενο και οχι το απλο απο οποιαδηποτε εταιρια και αν βαλω....γιατι???...υποτιθεται ο καλος ο κινητηρας κινηται και με το βασικο προφανως οπως στις βενζινης με την απλη αμολυβδη συλλογιζομαι εγω τωρα....θελω τα φωτα σας!!!!!
Παίδα,
Λαγκαδάς:
https://www.google.gr/maps/@40.7462543, ... !1e3?hl=el
https://www.google.gr/maps/@40.7377156, ... !1e3?hl=el
Εκτός από ψυχολογικούς λόγους (να βάλουμε από το «καλό» στο καινούργιο μας απόκτημα) δεν βλέπω το λόγο για ενισχυμένο πετρέλαιο. Η διαφορά τιμής είναι τέτοια που η όποια (και αν) μεγαλύτερη αυτονομία δεν έρχεται φθηνότερα, ενώ οι αποδόσεις των περισσότερων κινητήρων δεν απαιτούν ιδιαίτερο καύσιμο.
Εάν το ενισχυμένο προσφέρεται στην τιμή του «απλού», ευπρόσδεκτο.
Τώρα αυτά τα «ταιριάζει η ΕΚΟ με τη φιλοσοφία!! της Hyundai» (αν κατάλαβα τι λες, γιατί ο τρόπος που γράφεις μπερδεύει) εάν εσύ τα καταλαβαίνεις, μπορείς να τα εφαρμόσεις.Τελικα μου προτεινεις ΕΚΟ...???.....δεν καταλαβα......σιγουρα απο αυτα που μου εγραψες καταλαβα οτι και με το απλο ντιζελ κανεις την δουλεια σου και αμα κατσει και καποια προσφορα ενισχυμενου δεν μας χαλαει....οσο για την 'φιλοσοφια' της χιουνται ειπα να το πεταξω απο εξω αλλα θα στο κανω λιανα!!!!....ακουω απο φιλους και γνωστους οτι οι κινητηρες τους λειτουργουν αψογα μονο με ΕΚΟ και μια ακομη την ΑVIN......και τα λινκ που μου εστειλες κολανε και δεν ανοιγουν οποτε αμα μπορεις απλως γραψε μου το σημειο που πιστευεις οτι εχει εντιμο πρατηριουχο με καλο ντιζελ στην περιοχη....σε ευχαριστω που μου απαντησες και παλι
Τα βενζιάδικα στα λινκ είναι
1 Αυτό που είπε και ο lemouz, ELIN Από Λαγκαδά για Λαγυνά, μετά τη διασταύρωση για Περιβολάκι
2 Aegean, από Λαγκαδά προς Κολχικό, πάνω στον δρόμο, μετά τα παλιά σφαγεία.
Και στα δύο έχει πολλή κίνηση, γεμίζουν πολλοί τοπικοί και πολλά επαγγελματικά αυτοκίνητα.
Για το άλλο που έκανες λιανά , σου απάντησαν κι άλλοι… Εάν πιστεύεις ότι ταιριάζει η φιλοσοφία ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων (μεγέθους Hyundai) με τα καύσιμα μιας ελληνικής εταιρίας, τότε φιλοσόφησέ το... -
Αν τα καύσιμα είναι καθαρά μια χαρά λειτουργούν ολοι οι κινητήρες. Μήπως οι γνωστοί σου έβαζαν από πρατηρια με ότι να ναι και η κακή ποιότητα καυσίμων που είχαν καλυπτόταν από τα παραπάνω κετανια του ενισχυμένου καυσίμου? Η μήπως έφαγαν το παραμύθι των βενζινάδων για να πουλήσουν τα πιο ακριβά.καυσιμα τους?
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προσωπικά κυρίως βάζω avin best action στο δικό μου, για διάφορους λόγους. Με απλό shell (οχι vpower) έκαψα για την ίδια διαδρομή εμφανώς περισσότερο. Με το vpower έχω παρόμοια κατανάλωση με το avin, χωρίς να ξέρω πιο είναι καλύτερο.
Από εκεί και έπειτα τα καύσιμα έχουν διάφορα τρικ με πόντους, επιστροφές στην τράπεζα, μέρες με προσφορές κτλ, οπότε πολλοί βάζουν και ότι θεωρούν πιο συμφέρον σαν πακετάκι και όχι καθαρά λόγω τιμής ή άποψης περί κατανάλωσης. Φυσικά αυτά καλό είναι να συνδυάζονται με καλό πρατήριο.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Παιδες για περιοχη λαγκαδα καλο πρατηριο με ντιζελ???.....γιατι ειμαι καινουργιος στο πετρελαιο....και ο κινητηρας χιουνται απο τους φρεσκους euro6d-temp.....καποιοι γνωστοι μου προτεινανε ΕΚΟ....λενε τεριαζει με την φιλοσοφια της εταιριας....αλλα μου ειπαν παντα να βαζω ενισχυμενο και οχι το απλο απο οποιαδηποτε εταιρια και αν βαλω....γιατι???...υποτιθεται ο καλος ο κινητηρας κινηται και με το βασικο προφανως οπως στις βενζινης με την απλη αμολυβδη συλλογιζομαι εγω τωρα....θελω τα φωτα σας!!!!!
Παίδα,
Λαγκαδάς:
https://www.google.gr/maps/@40.7462543, ... !1e3?hl=el
https://www.google.gr/maps/@40.7377156, ... !1e3?hl=el
Εκτός από ψυχολογικούς λόγους (να βάλουμε από το «καλό» στο καινούργιο μας απόκτημα) δεν βλέπω το λόγο για ενισχυμένο πετρέλαιο. Η διαφορά τιμής είναι τέτοια που η όποια (και αν) μεγαλύτερη αυτονομία δεν έρχεται φθηνότερα, ενώ οι αποδόσεις των περισσότερων κινητήρων δεν απαιτούν ιδιαίτερο καύσιμο.
Εάν το ενισχυμένο προσφέρεται στην τιμή του «απλού», ευπρόσδεκτο.
Τώρα αυτά τα «ταιριάζει η ΕΚΟ με τη φιλοσοφία!! της Hyundai» (αν κατάλαβα τι λες, γιατί ο τρόπος που γράφεις μπερδεύει) εάν εσύ τα καταλαβαίνεις, μπορείς να τα εφαρμόσεις.Τελικα μου προτεινεις ΕΚΟ...???.....δεν καταλαβα......σιγουρα απο αυτα που μου εγραψες καταλαβα οτι και με το απλο ντιζελ κανεις την δουλεια σου και αμα κατσει και καποια προσφορα ενισχυμενου δεν μας χαλαει....οσο για την 'φιλοσοφια' της χιουνται ειπα να το πεταξω απο εξω αλλα θα στο κανω λιανα!!!!....ακουω απο φιλους και γνωστους οτι οι κινητηρες τους λειτουργουν αψογα μονο με ΕΚΟ και μια ακομη την ΑVIN......και τα λινκ που μου εστειλες κολανε και δεν ανοιγουν οποτε αμα μπορεις απλως γραψε μου το σημειο που πιστευεις οτι εχει εντιμο πρατηριουχο με καλο ντιζελ στην περιοχη....σε ευχαριστω που μου απαντησες και παλι
Τα βενζιάδικα στα λινκ είναι
1 Αυτό που είπε και ο lemouz, ELIN Από Λαγκαδά για Λαγυνά, μετά τη διασταύρωση για Περιβολάκι
2 Aegean, από Λαγκαδά προς Κολχικό, πάνω στον δρόμο, μετά τα παλιά σφαγεία.
Και στα δύο έχει πολλή κίνηση, γεμίζουν πολλοί τοπικοί και πολλά επαγγελματικά αυτοκίνητα.
Για το άλλο που έκανες λιανά [emoji38] , σου απάντησαν κι άλλοι… Εάν πιστεύεις ότι ταιριάζει η φιλοσοφία ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων (μεγέθους Hyundai) με τα καύσιμα μιας ελληνικής εταιρίας, τότε φιλοσόφησέ το...Ευχαριστω φιλε μου
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Προσωπικά κυρίως βάζω avin best action στο δικό μου, για διάφορους λόγους. Με απλό shell (οχι vpower) έκαψα για την ίδια διαδρομή εμφανώς περισσότερο. Με το vpower έχω παρόμοια κατανάλωση με το avin, χωρίς να ξέρω πιο είναι καλύτερο.Από εκεί και έπειτα τα καύσιμα έχουν διάφορα τρικ με πόντους, επιστροφές στην τράπεζα, μέρες με προσφορές κτλ, οπότε πολλοί βάζουν και ότι θεωρούν πιο συμφέρον σαν πακετάκι και όχι καθαρά λόγω τιμής ή άποψης περί κατανάλωσης. Φυσικά αυτά καλό είναι να συνδυάζονται με καλό πρατήριο.
Σε ευχαριδτω και εσενα φιλε μου
-
Κάποιο έμπιστο πρατήριο για diesel στις περιοχές Νεας Φιλαδέλφειας, Νεας Ιωνίας έχουμε;
-
Έβαλα 2 καθαριστικά το ένα πίσω απ'τάλλο και για μια βδομάδα κάθε μέρα μου έκανε αναγέννηση το dpf.
Καταλαβαίνετε τι έβγαζε από μέσα και τι μαυρίλα πήγαινε στο φίλτρο dpf.149,000 χλμ μόνο premium πετρέλαιο. Και οι μαυρίλες στο φουλ.
Απο δω και πέρα, Retsos oil, φθηνός μερακλής και καλός.Ήρα.
-
Καλησπέρα elvet επειδή έχω hyundai ισχύει ότι με το Eko avio δουλεύει πιο στρωτά ο κινητήρας σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα.Αν και κάνει πιο αργά αναγέννηση το dpf.Εγώ το εναλλάσσω με το avin best action που κάνει πιο γρήγορα αναγέννηση (πιθανόν να έχει πρόσθετο για dpf).
-
Το γεγονός πως το αμάξι εκτελεί πολλές αναγεννήσεις, δεν είναι καλό. Το καύσιμο βγάζει αρκετή κάπνα, η οποία μπουκώνει το dpf και το εξαναγκάζει σε αναγέννηση.
Μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο, σημαίνει πάλι, αρκετή κάπνα στην εξαγωγή.
Μακριά από καύσιμα και πρατήρια όταν παρατηρείτε αλλεπάλληλες αναγεννήσεις σε λίγα χιλιόμετρα. -
Καπνα απ το dpf πολυ δυσκολα βγαινει. Επισης, οταν λες οτι κανει αργα αναγεννηση, εννοεις οτι διαρκει παραπανω απ το συνηθισμενο ας πουμε; Δηλαδη ποση ωρα ειναι το κανονικο; Εμενα κανει περιπου 10 με 15 λεπτα σταθερα.
-
Συγγνώμη που ρωτάω αλλά πως καταλαβαίνετε οτι κάνει αναγέννηση ;Ανάβει κάποιο λαμπάκι;Κάθε ποτέ γίνεται;
-
Σε μενα και νομιζω σε κανενα αμαξι δε αναβει τπτ.
Μετα απο 12000 χλμ δεν εχω παρει χαμπαρι ουτε μια αναγεννηση....
Σχεδον ολα τα χλμ γινονται σε εθνικη και επαρχιακους με αυξημενες σχετικα ταχυτητες (60 χλμ και πανω λεει τη μανουαλ θελει για αναγεννηση)Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Σε μενα και νομιζω σε κανενα αμαξι δε αναβει τπτ.
Μετα απο 12000 χλμ δεν εχω παρει χαμπαρι ουτε μια αναγεννηση....
Σχεδον ολα τα χλμ γινονται σε εθνικη και επαρχιακους με αυξημενες σχετικα ταχυτητες (60 χλμ και πανω λεει τη μανουαλ θελει για αναγεννηση)Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κι εγώ στα 32000 δεν έχω καταλάβει τίποτα..Πριν στο Yaris μου το ειχαν ρύθμιση στην Toyota κι άναβε λαμπάκι κι έμπαινε και σε Safe mode το αμάξι..
-
Τι λέτε για το Aegean D-Force? Την Τετάρτη το έχει προσφορά ίσο με το απλό!
-
Ίσως να μην το είπα σωστά τα χιλιόμετρα που κάνει αναγέννηση είναι ίδια περίπου με κάθε καύσιμο κάθε 400-500 αναλόγως και πως κινούμε..Απλά με το avin best action κάνει αναγέννηση στα 10 λεπτά (με μεγαλύτερη κατανάλωση γιαυτό λέω μήπως έχει πρόσθετο dpf που εξαναγκάζει να κάνει πιο γρήγορα την αναγέννηση με μέση κατανάλωση 5.6.) ενώ με το avio θέλει 20 λεπτά (Ναι διπλάσιο χρόνο στο περίπου αλλά με μικρότερη κατανάλωση έχω μέση 5.2)..Έτσι δουλεύει σε μένα o 1,4 crdi αναλόγως καυσίμου..Έχω κάνει 56000 χιλιόμετρα έχω κάνει πολλές δοκιμές δεν είναι ιδέα μου..Τώρα όσον αφορά πως το καταλαβαίνω πότε κάνει αναγέννηση??? η στιγμιαία κατανάλωση ακόμα και αν αφήσω το γκάζι δεν δείχνει ποτέ 0,0 αλλά θα δείχνει τιμές από 0,9 μέχρι 2,7 αναλόγως τι ταχύτητα έχω στο σασμάν, επίσης η ροπή του χαμηλά βελτιώνεται σαν να κάνει boost το turbo ίσως επειδή τα μπεκ ψεκάζουν εκείνη την ώρα μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμου αυτό δεν το ξέρω τεχνικά αλλά το νιώθω ίσως και να αλλάζει η χαρτογράφηση ελαφρώς..
-
Εγω στον 1.4 crdi το καταλαβαινω απ τη καταναλωση. Σε αποτομη γκαζια απο εκκινηση ας πουμε, εχει που πρεπει να δειξει 12 λιτρα, δειχνει καμια 25 και σε πορεια που θα επρεπε να εχει 4 λιτρα για παραδειγμα, εχει καμια 7-8 και αυξομειωνεται σαν να ψεκαζει καυσιμο παλμικα π.χ. παιζει μεταξυ 6-8. Παντως η Avin, στο μονο που δικαιολογει αυτο που λες με τη διαρκεια, ειναι στο εξης χαρακτηριστικο
-Σημαντική αύξηση του αριθμού κετανίων, που ισοδυναμεί με άμεσα αντιληπτή αύξηση στην ισχύ
Επισης, γιατι ρωτας πως καταλαβαινεις ποτε κανει αναγεννηση ενω πριν αναφερεις τους χρονους που παιρνει το αμαξι για να κανει αναγεννηση;
Τελευταια, αυτο που λες στο τελος, ειναι το γνωστο turbo lag, που σημαινει οτι θελει λιγο χρονο μεχρι να ανεβασει στροφες η τουρμπινα, γι αυτο και αυξανεται το τραβηγμα.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;