-
Γιατί βάζετε πρόσθετα που έχουν σχέση με το dpf όταν ήδη υπάρχει υγρό γι αυτόν ακριβώς το λόγο;
-
Πιο είναι αυτό το ειδικό υγρό;
-
Αναφέρομαι στο eolys που υπάρχει ήδη από το εργοστάσιο για τον αυτοκαθαρισμό του DPF και ανά κάποια διαστήματα πρέπει να ελέγχεται για τον αν χρειάζεται συμπλήρωμα.
Γενικά δεν ξέρω που το βάζουν οι κατασκευαστές βέβαια. Μόνο στο 308 το χω δει που είναι στο κάτω μέρος μπροστά από την πίσω αριστερή ρόδα. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Αναφέρομαι στο eolys που υπάρχει ήδη από το εργοστάσιο για τον αυτοκαθαρισμό του DPF και ανά κάποια διαστήματα πρέπει να ελέγχεται για τον αν χρειάζεται συμπλήρωμα.
Γενικά δεν ξέρω που το βάζουν οι κατασκευαστές βέβαια. Μόνο στο 308 το χω δει που είναι στο κάτω μέρος μπροστά από την πίσω αριστερή ρόδα.Δεν εχουν ολα τα οχηματα δοχειο για το eolys. Και δε νομιζω να μπορεις να το ριξεις χυμα στο τεποζιτο.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Γενικά δεν ξέρω που το βάζουν οι κατασκευαστές βέβαια. Μόνο στο 308 το χω δει που είναι στο κάτω μέρος μπροστά από την πίσω αριστερή ρόδα.Το οποίο όμως στα Peugeot έχει δικό του ντεπόζιτο και δεν μπαίνει με το καύσιμο. Για να ψεκάζεται όσο χρειάζεται όταν χρειάζεται.
-
Παίδες όλα καλά! Ή το καύσιμο έφταιγε ή η παραπάνω δόση πρόσθετου. Θα το εξακριβώσω μόλις ξανά βάλω πετρέλαιο από άδειος. Έκανε αναγέννηση στα 155χλμ ότι είχαμε ξεκινήσει το ταξίδι και επόμενη έκανε μετά από 235χλ. Οπότε όλα κομπλέ! Θα το παρατηρήσω πως θα πάει και στα επόμενα ταξίδια και θα ενημερώσω. Ίσως ήθελε μικρότερη δόση. Την επόμενη φορά που θα το ξανά χρησιμοποιήσω αν είναι. Eloys το δικό μου δεν έχει αν και το eloys νομίζω είναι για άλλη δουλειά και όχι για το DPF αλλά για το SCR.
Καλό υπόλοιπο ΣΚ σε όλους και ευχαριστώ για το έμπρακτο ενδιαφέρον!!
-
Ο χρήστης dexter130101 έγραψε:
Γενικά δεν ξέρω που το βάζουν οι κατασκευαστές βέβαια. Μόνο στο 308 το χω δει που είναι στο κάτω μέρος μπροστά από την πίσω αριστερή ρόδα.Δεν εχουν ολα τα οχηματα δοχειο για το eolys. Και δε νομιζω να μπορεις να το ριξεις χυμα στο τεποζιτο.
Κάποια αν δε κάνω λάθος έχουν στόμιο δίπλα από αυτό του καυσίμου.
-
1500 χλμ με d force απο εταιρικα aegean. Η μονη ισως διαφορα λιγοτερος θορυβος απο best action. Καλο μου φανηκε. Θα επαναλαβω οτι δεν προκειται ποτε εμεις οι μεσοι οδηγοι χωρις δυναμομετρο να καταλαβουμε διαφορα σε καυσιμο. Επισης υποστηριζω ξανα οτι καποιοι κινητηρες ακουγονται καλυτερα με συγκεκριμενο καυσιμο, απο οτι με καποια αλλης εταιρειας. Οσο για τις αναγεννησεις, οσο παλιωνει το dpf αρχιζουν τα θεματακια. Referravag εσυ που το κινεις κ σε ανοιχτο δρομο δεν θα επρεπε να ειχες τετοια θεματα με το dpf. Ψαξου μηπωε φταει τιποτα αλλο. Egr, καθαρισμος πολλαπλης ή καμια αναβαθμιση.
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Παίδες όλα καλά! Ή το καύσιμο έφταιγε ή η παραπάνω δόση πρόσθετου. Θα το εξακριβώσω μόλις ξανά βάλω πετρέλαιο από άδειος. Έκανε αναγέννηση στα 155χλμ ότι είχαμε ξεκινήσει το ταξίδι και επόμενη έκανε μετά από 235χλ. Οπότε όλα κομπλέ! Θα το παρατηρήσω πως θα πάει και στα επόμενα ταξίδια και θα ενημερώσω. Ίσως ήθελε μικρότερη δόση. Την επόμενη φορά που θα το ξανά χρησιμοποιήσω αν είναι. Eloys το δικό μου δεν έχει αν και το eloys νομίζω είναι για άλλη δουλειά και όχι για το DPF αλλά για το SCR.Καλό υπόλοιπο ΣΚ σε όλους και ευχαριστώ για το έμπρακτο ενδιαφέρον!!
Eolys (cerium oxide) είναι για το DPF. Adblue (Diesel exhaust fluid (DEF))(ουρία με νερό) είναι για το SCR.
-
Super@T ευχαριστώ για την διευκρίνηση! Το δικό μου δεν έχει τίποτα από τα δύο οπότε και δεν το θυμόμουν καλά... Τα έχω διαβάσει πιο παλιά αλλά δεν τα θυμάμαι.
Dexter13 συνήθως στην πόλη είναι οι διαδρομές μου και μετά σε επαρχιακούς δρόμους. Ταξίδια σπάνια. Έτυχαν τώρα λόγω της αδερφής μου που ήρθε από εξωτερικό. Δεν έχω κανένα θέμα με το DPF. Ίσως ρίξω προληπτικά τον αφρό καθαρισμού της Protec στο σέρβις που πλησιάζει αν και ο μηχανικός μου, μου είπε ότι τζάμπα λεφτά θα δώσω... Θα δω.
-
Καλημέρα στην παρέα! Επιστροφή χτες από το ταξίδι. Μου έκανε μια αναγέννηση στο πήγαινε στα 233χλμ και μία στην επιστροφή στα 360χλμ!! Απ' ότι φαίνεται θέλει μισή δόση για να δουλέψει στο δικό μου αυτοκίνητο το συγκεκριμένο πρόσθετο προστασίας για το DPF. Θα δω και με σκέτο V-Power και σκέτο Aegean σε τι επίπεδο θα κινηθούν οι αναγεννήσεις γιατί μπορεί να το επηρέασε και τo πετρέλαιο!
Πάντως μετά την τελευταία αναγέννηση χτες και έχοντας κάνει 700χλμ πήγαινε έλα, παρατηρώ ότι το αυτοκίνητο δουλεύει πιο ανάλαφρα σαν να έχει ξεμπουκώσει κάπως ένα πράγμα και φαίνεται και στην ευστροφία του που αρπάζει πιο εύκολα και πιο γλυκά σε σχέση με όταν μου έκανε κάθε 100χλμ αναγέννηση την προηγούμενη εβδομάδα. Γενικά όμως παρατηρώ ότι το Aegean είναι πιο ροπάτο από το V-Power. Θα δούμε!
-
Τέτοια νούμερα πάντως στις αναγεννήσεις με τον κάυσωνα που είχε χτες 36-38 βαθμούς σε ταχύτητα εθνικής δεν έχω ξανά δει.
-
Συνεχιζω με εκο avio.
Ομορφο καυσιμο και σταθερο στις καταναλωσεις που δινει. -
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πότε γίνεται αναγέννηση του DPF χωρίς λαμπάκι.
Ρε παιδιά, ποια είναι η πιο χτυπητή ένδειξη? -
Ο χρήστης fotismt έγραψε:
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πότε γίνεται αναγέννηση του DPF χωρίς λαμπάκι.
Ρε παιδιά, ποια είναι η πιο χτυπητή ένδειξη?Ανεβασμενο ρελαντι. Διαφορετικος ηχος στον κινητηρα.
-
H οποία αναγέννηση πως γίνεται; Ένας μηχανικός μου είπε πως θέλει 3ή σχέση με 3000σαλ για κανένα 20λεπτο περίπου αλλά αν κατάλαβα καλά όταν βγάλει ειδοποίηση για βούλωμα.
-
Εγω στο fiesta 2016 1.5 tdci που δεν εχει λαμπακι να μου δειχνει ποτε κανει αναγεννηση, το καταλαβαινω αρχικα οταν αναβει το βεντιλατερ, βλεποντας μαζι και την στιγμιαια καταναλωση οταν ειμαι σταματημενος να ειναι υψηλη 0.7-0.9 l/h ενω υπο φυσιολογικες συνθηκες και με ζεσταμενο κινητηρα κυμαινεται στα 0.3-0.4 l/h. Επισης μπορεις να το καταλαβεις αν ρολλαροντας χωρις γκαζι με ταχυτητα μεσα βλεπεις η στιγμιαια καταναλωση να μην ειναι 0l/100km αλλα 0.2-0.4l/100km.
Παντως μεγαλο foul ορισμενων κατασκευαστων να μην βαζουν ενα απλο λαμπακι που να σε ειδοποιει και να πρεπει καθε φορα να το μαντευεις μονος σου. -
Καλησπέρα στην παρέα!
Σήμερα πήγα το αυτοκίνητο για σέρβις και αλλάχτηκε και φίλτρο πετρελαίου... Έβαλα WIX αυτή τη φορά αντί για MANN που είχα βάλει την προηγούμενη. Κόστισε και λίγο πιο φθηνά (~5€). Όλα οκ έγινε και εξαέρωση και πήρε κανονικά μπροστά μετά χωρίς πρόβλημα.
Συνεχίζω με Aegean D-Force καθώς δεν ήταν το πετρέλαιο που έφταιγε σχετικά με τις συχνές αναγεννήσεις που είχα πρόσφατα αλλά το ότι μάλλον είχα ρίξει μεγαλύτερη δόση πρόσθετου προστασίας του DPF. Κάνει αναγεννήσεις στα ίδια χλμ (180-200) όπως και την πρώτη φορά που το είχα βάλει. Οπότε συνεχίζω εκεί. AVIO θα ήθελα να δοκιμάσω αλλά το ένα πρατήριο που το έχει σε λογική τιμή ανακαλύψαμε πρόσφατα με μια φίλη που έχει υγραεριοκίνητο ότι κλέβει στο υγραέριο οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να πάω να κάνω πειράματα εκεί...
Μια παρατήρηση επίσης και για το V-Power που είχα βάλει στο προηγούμενο γέμισμα... Δεν νομίζω ότι θα ξανά δοκιμάσω V-Power την δεδομένη στιγμή όσο σερβίρουν το συγκεκριμένο καύσιμο (τουλάχιστον εδώ στην Κορινθία), καθώς πέρα από το ότι είναι πιο κάτω σε ροπή, μου έβγαλε και 100χλμ λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα φουλαρίσματα με AVIN/Aegean.
Υπάρχει προγραμματισμένο ταξίδι (~1000 χιλιομέτρων) με την επιστροφή σύντομα και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω μια δόση Redex σε αυτό το γέμισμα μιας και είναι φρέσκο και το φίλτρο πετρελαίου.
-
Εσυ φιλε εχεις μπλεξει τα καυσιμα αφου καθε φορα αλλαζεις εταιρια και βαζεις προσθετα. Δε βγαζεις ακρη ετσι. Εχεις αγχωθει με το πετρελαιο και τις αναγεννησεις. Αναγεννηση καθε 200χλμ δεν ειναι φυσιολογικη εκτος αν δουλευεις ομονοια γυρω γυρω και κανεις τον ταξιτζη ή μεταφορεα. Εγω αναγεννηση ουτε ποτε θυμαμαι ηταν η τελευταια φορα
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Συμφωνώ, το καλοκαίρι που εχω γράψει πάνω από 5000 χλμ κατάλαβα ότι το yaris έκανε αναγέννηση μόνο 2 φορές !
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;