-
10000 σχόλιο
-
Επένδυση λέω όχι λεηλασία.
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αν οι Ουκρανοί θέλουν να έχουν δική τους χώρα, που έτσι φάνηκε μετά τη διάσπαση της Σοβ. Ένωσης, το τι θεωρούν ο Πούτιν και οι υποστηρικτές του περί ομοιότητας των λαών είναι αδιάφορο.
Η Ρωσία επιτέθηκε σε μια ανεξάρτητη χώρα, την αιματοκύλισε και την καταστρέφει. Αυτό λένε τα γεγονότα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Τα περί Ναζί και περικύκλωσης της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ είναι φτηνές δικαιολογίες, για να έχουν κάτι να λένε οι υποστηρικτές της Ρώσικης προπαγάνδας.
Διαβάσαμε την Γερμανική άποψη...
Δεν ξέρω αν είναι η Γερμανική άποψη. Ακόμα κι αν είναι όμως, οι καλές σχέσεις με τους (σύγχρονους) Γερμανούς φέρνουν επενδύσεις και λεφτά.
Ενώ με τους Ρώσους, φέρνουν ηγέτες τύπου Γιανουκόβιτς και καθεστώτα ανάλογα του Πούτιν...
Μεταξύ μας τώρα, είσαι πολύ γερμανίφιλος. Όχι;
Μου έχουν δώσει τεχνογνωσία, συμβουλές και εμπειρία που φέρνουν έσοδα σε μένα και την οικογένειά μου.
Σε επίπεδο χώρας το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έχουμε πάρει από την ΕΕ πηγάζει από τη Γερμανία.
Εσύ με τη Ρωσοφιλία σου τι έχεις αποκομίσει? Και η χώρα τι κέρδισε ή τι προσδοκά να κερδίσει από τους Ρώσους?
Ε αυτή είναι η διαφορά μας. Εγώ δεν έχω συμπάθειες βάσει προσωπικών συμφερόντων. Στην Αγγλία έκανα το μεταπτυχιακό μου και έζησα για κάποια χρόνια. Έσοδα πάντως δεν μου φέρνουν ούτε οι Άγγλοι, ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Ρώσοι. Κρίνω βάσει ιδεολογίας, όχι τσέπης.
Τα συμφέροντα είναι πρωτίστως της χώρας και δευτερευόντως προσωπικά. Δεν ζω στο διάστημα, στην Ελλάδα ζω, τα συμφέροντά μου ταυτίζονται με της χώρας μου, μαζί αναπτυσσόμαστε.
Φυσικά η έννοια "συμφέρον της χώρας" είναι άγνωστη στην αριστερά γενικά και στο ΚΚΕ ειδικότερα. Και τα περί "ιδεολογίας" είναι τμήμα της γνωστής αριστερής παπάτζας, οπότε δεν περίμενα ν' ακούσω κάτι διαφορετικό.
Πες ρε αγόρι μου τι θες να πεις και άσε τις παπάτζες. Πριν το είπες. Γερμανόφαρα γουστάρεις και η γερμανόφαρα σε τρέφει.
Εσύ τι γουστάρεις? Ρωσόφαρα? Δικαίωμά σου.
Αλλά πρέπει να πεις και κάποια επιχειρήματα για το πως η "αγαπημένη σου φάρα" ωφελεί ή μπορεί να ωφελήσει και τη χώρα που ζεις.
Αλλιώς είσαι πρώτα και πάνω απ' όλα κομμουνιστής και Ρωσσόφιλος και μετά Έλληνας. Αυτό ακριβώς που πιστεύει όλος ο ντουνιάς για σας κι εσείς το έχετε κρυφό καμάρι.
-
Γερούν Γερά & Βάστα Σόιμπλε!
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]