Ο χρήστης dim8 έγραψε:
για να ανεξαρτητοποιηθεις απο το αεριο θελει χρονο,και αυτος δεν υπαρχει.Με αεριο δουλευουν τα παντα,ακομα και οι βιομηχανιες στην Ουκρανια.Οποτε μια αυξηση στο αεριο μπορει να αυξησει στα υψη οτι παραγεις.
η Ουκρανια εαν θυμαμαι καλα εχει δικο της αεριο μονο το 20% που καταναλωνει.
Οποτε δεν εχουν χεστει καθολου,εαν η τιμη αυξηθει,ή ξαφνικα δεν υπαρξει αεριο στις βιομηχανιες.
Θα το θεσω οσο ποιο απλα γίνεται... Είμαι η Ελλάδα και εισάγω ρευμα απο Τουρκία. Η Τουρκία μου επιτίθεται. Θα ηταν παράλογο να συνεχίζω να αγοράζω και γενικώς να συναλλάσσομαι με τους δυνάστες μου... ακομα και τζαμπα να μου το εδιναν. Πιθανά βασικά οι ιδιοι να μου το εκοβαν!
Συμφωνούμε οτι δεν θα είναι ευκολη αλλαγή, αλλα θα πρεπει να γίνει για λογους ανωτερας βιας.
Απο εκει και πέρα, θεωρώ πως γενικά η Ρωσια αυτοπυροβολήθηκε. Δεν ειχε κανενα λόγο για να επέμβει και δεν της επεφτε λογος να αναμιχθει στα εσωτερικά αλλης χώρας κατ αυτον τον τρόπο... παραυτα το έκανε. Αυτό δεν κάνει καλο στο image της, και θα έχει αντίκτυπο στις σχέσεις της με αλλες χώρες. Γενικά η Ρωσία κάνει πολυ παρέα και έχει γίνει αρκετά κολλητάρι με κράτη/παρίες. Αν αυτό ειναι το προφίλ που θέλουν να καλλιεργήσουν... καλη τους τύχη in the long term.
Για την ωρα αυτο που κατάφερε με την κινηση της, ηταν να αποκτήσει μια τρύπα στο μαλακό υπογάστριο της... Μια χώρα που πλέον θα συνταχθεί με τον δυτικό κόσμο, με οτι σημαίνει αυτο γεωπολιτικά.
Απο κάποιο σημείο και μετά ο Πουτιν το έχασε, και εσωτερικα και εξωτερικα... Νομίζει πως ειναι αφθαρτος και dear leader.