Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί "Γιωτάδων" [Διάσπαση]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί "Γιωτάδων" [Διάσπαση]
    • 1
    • 2
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 16
    • 17
    • 8 / 17
    Αντίλογος
    59
    339
    2894
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      thymios last edited by

Ο χρήστης blinkys έγραψε:
      Τροφή για σκέψη...

Γνωστός μου, με τυφλό πατέρα του ζητήθηκε να περάσει ο πατέρας του από ιατρική επιτροπή για να βεβαιωθεί η πάθηση έτσι ώστε να κάνει τη μειωμένη θητεία που δικαιούται ως προστάτης (9 μήνες αντί για 12). Μαντέψτε τι ειδικότητας γιατρός ΔΕΝ υπήρχε στην επιτροπή.
      Βέβαια ο ίδιος άνθρωπος έχει περάσει ξανά από παρόμοια επιτροπή πχ για επιδόματα πρόνοιας, όπου τον εξέτασε γυναικολόγος αλλά φυσικά όχι οφθαλμίατρος.

Έχω και μια απορία. Για παράδειγμα οι οδηγοί ασθενοφόρου ή οι δάσκαλοι κάθε πότε περνάνε από ψυχολογική αξιολόγηση ;

Εφόσον η επιτροπή ήταν του ΕΣ, δε χρειαζόταν οφθαλμίατρος, καθώς ως γνωστόν οι στρατιωτικοί γιατροί είναι οι καλύτεροι. Και ουρολόγος να είναι, ο στρατιωτικός γιατρός ξέρει.

Σοβαρά τώρα.
      είναι δυνατόν εν έτη 2013 να σχετίζουμε την ικανότητα/προσαρμογή των 'γιωτάδων' στην μετέπειτα κοινωνία;; Μήπως να τους αποκλείσουμε και από το δικαίωμα της ψήφου; Ε όσο να ναι, αμα έχεις Ι5 ψυχολογικό, αποκλείεται να μπορείς να ψηφίσεις σωστά... Για να είμαι ειλικρινής συμφωνώ εν μέρει με την αρχική τοποθέτηση του realzeus. Δε μπορείς να έχεις απαλλαχθεί απ το στρατό και να γίνεσαι υπουργός άμυνας. Κυρίως για λόγους ηθικούς. Αλλά μέχρι εκεί. Δε θα κάτσω να βασίσω την αξιολόγηση ενός ανθρώπου σε όλη τη ζωή του πάνω σε ένα παλιόχαρτο του ΕΣ...

Και για να το πάω ακόμα παραπέρα, εσείς δεν είχατε στη σειρά σας κάποιον τρελή ή θεότρελο; Μήπως η 5λεπτη συνέντευξη την πρώτη μέρα αρκεί; Ή μήπως δεν υπάρχουν περιπτώσεις που οι γονείς παρακαλάνε να μη βγει Ι5 το παιδί τους, ακόμη κι αν υπάρχει πολύ σοβαρή ασθένεια; Γιατί εγώ είχα στο διπλανό κρεβάτι ένα παλικάρι που δε μιλούσε, δε πλενόταν (τον σηκώσαμε ένα βράδυ και τον πήγαμε σηκωτό στα ντους, αφού δεν αντέχαμε τη βρώμα), χεζόταν πάνω του και κάθε νύχτα γυρνούσε μπρούμυτα και πηδούσε το στρώμα του κρεβατιού...Ι3 άοπλος...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        spyros-s last edited by

Ο χρήστης thymios έγραψε:

Και για να το πάω ακόμα παραπέρα, εσείς δεν είχατε στη σειρά σας κάποιον τρελή ή θεότρελο; Μήπως η 5λεπτη συνέντευξη την πρώτη μέρα αρκεί; Ή μήπως δεν υπάρχουν περιπτώσεις που οι γονείς παρακαλάνε να μη βγει Ι5 το παιδί τους, ακόμη κι αν υπάρχει πολύ σοβαρή ασθένεια; Γιατί εγώ είχα στο διπλανό κρεβάτι ένα παλικάρι που δε μιλούσε, δε πλενόταν (τον σηκώσαμε ένα βράδυ και τον πήγαμε σηκωτό στα ντους, αφού δεν αντέχαμε τη βρώμα), χεζόταν πάνω του και κάθε νύχτα γυρνούσε μπρούμυτα και πηδούσε το στρώμα του κρεβατιού...Ι3 άοπλος...

λόγω θητείας σε ομάδα ψυχοκοινωνικής μέριμνας -στα πρώτα βήματα του θεσμού πριν 14 χρόνια- θυμάμαι ότι τα είδα όλα αυτά στην πράξη και εκ των έσω! Ανήκω στους ελάχιστους που κατά την θητεία τους έκαναν πράγματα που είχαν ενδιαφέρον και χρησίμευσαν αργότερα!
        Πέρασαν λοιπόν κατά την κατάταξη τους από μένα στο κέντρο, σχεδόν 2000 νεοσύλλεκτοι πέραν εκείνων που είδα στις μονάδες παραμεθορίου πριν την μετάθεση...
        Τι να πρωτοδιαγνώσει(αν μπορούσε...) κάποιος με σαφέστατα περιορισμένη γνώση και εμπειρία μέσα στην ολιγόλεπτη συνέντευξη-εξέταση όπως μας ζητούσε η ιεραρχία;
        Μόνο τα τρανταχτά προβλήματα βλέπαμε που και αυτά μπορούσε κάλλιστα να τα δει ο παθολόγος της μονάδας ή του κέντρου!

Διαβάζοντας το τελευταίο παράδειγμα σου θυμήθηκα περίπτωση στρατευμένου συγγενή γνωστού υψηλόβαθμου στρατιωτικού ο οποίος υπηρετούσε ΚΑΝΟΝΙΚΑ σε μονάδα παρόλο που ήταν Ι5 διακριτό απ' όλους!
        Ο διοικητής του στη μονάδα, μου έλεγε φοβισμένος ότι τον πιέζουν να έχει όπλο και να υπηρετεί κανονικά - μάλιστα τον έβαλαν να βγάζει φωτογραφίες μαζί του με το όπλο στα χέρια του για να τις στέλνει στο περήφανο σόι του- ενώ αυτός δεν ήταν ικανός να έχει όπλο.
        Θυμάμαι ότι η χαζή μου ιδέα να του δώσουμε όπλο όπου να λείπει κάποιο εξάρτημα ώστε να νομίζει ότι ρίχνει κανονικά, απορρίφθηκε λόγω που ο φαντάρος ήξερε για τα όπλα από την οικογένεια του!
        Αυτό που κάναμε τελικά ήταν να του δώσουν όπλο που αποδεδειγμένα δεν λειτουργούσε παρόλο που τα εξαρτήματα ήταν στην θέση τους κανονικά για να τον ξεγελάσουμε δίνοντας του και υπηρεσίες σκοπιάς!
        Ο στρατιώτης παρέμεινε στην μονάδα μέχρι το τέλος της θητείας του και μάλιστα έκανε και σκοπιές κανονικά!!!
        Στις ασκήσεις βέβαια του έδιναν τιμητική άδεια και έλειπε με το ζόρι ή τον άφηναν στην μονάδα με χαζές δικαιολογίες όπως να κάνει σκοπιές εκεί...
        Θα μπορούσα να γράφω για ώρες πόσα είδα τότε...υποθέτω ότι ελέω κρίσης τα πράγματα θα είναι χειρότερα στις μέρες μας.

Τώρα για τους γιωτάδες πολιτικούς τι να σας πω...κοιτάξτε γύρω σου και σίγουρα θα ξέρετε κάποιον που λάδωσε και απαλλάχθηκε από την στράτευση οριστικά παρόλο που θα μπορούσε να υπηρετήσει κανονικά ή δίχως όπλο!
        Οι περισσότεροι αυτών που ξέρω είχαν οικονομική άνεση και παράλληλα υψηλή μόρφωση(μεταπτυχιακό αει τουλάχιστον)!
        Η διαφορά τους με τους πολιτικούς, του δημοσιογράφους και τους τραγουδιστές που απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση στράτευσης είναι ότι οι μεν είναι διάσημοι ενώ οι άλλοι όχι! Εμείς κακώς εστιάζουμε μόνο στους διάσημους! Ξέρετε τι βρώμα υπάρχει σε αυτές τις επιτροπές που όλοι ξέρουν την ύπαρξη τους αλλά κανείς δεν τις πείραξε ποτέ; Μήπως -λέω μήπως- είναι καιρός να τ' ανακατώσει κάποιος και αυτά;

• Q
          qsisvts last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:

Εχεις ιδέα ότι οποιαδήποτε θεραπεία καρκίνου σε βγάζει ΑΜΕΑ (67% αναπηρία) για 5 χρόνια ? Και μη μου πεις ότι είναι εξαιρέσεις όλοι αυτοί...

εγω προσωπικα το εχω αγαπητε nass, το υπολοιπο κρατος το εχει, ο ΕΣ δεν το εχει ομως

• D
            dimitris_f last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
            Το θέμα ξεκίνησε επειδή ο manosk έθιξε το θέμα περί μούφα Ι5, γράφοντας και 1-2 λάθη (1 που είδα εγώ, άλλο 1 που μου έδειξε ο drifter --> manosk 100 βαθμούς ποινής ) που υπεργενίκευσαν λανθασμένα και κατέληξε σε αυτό.

Η προσπάθεια μιας γαμωκοινωνίας εν έτει 2013 υποτίθεται πως είναι να ξεκολλήσουμε από το δίπολο 'τρελός' και 'φυσιολογικός' και να ξεκολλήσουμε ακόμα περισσότερο από το 'μακριά οι τρελοί από τα παιδιά μας, θα κάνουν ένα τσαφ και θα μας σφάξουν'.

Go figure που λένε και στο χωριό μου δηλαδή...

Η διαστρεβλωση , σε τετοιο βαθμο , της πραγματικοτητας ειναι σπανια.

Το αρχικο σχολιο του μανοσκ ηταν αυτο :

Είναι απλά τα πράγματα και το ζαλίσατε:

αν δεν κάνεις τη θητεία σου για Ι5 ψυχολογικό, προφανώς θεωρείσαι (και πρέπει να θεωρείσαι) ανίκανος για οποιαδήποτε δημόσια θέση (βασικά, ούτε στο δρόμο δεν πρέπει να κυκλοφορείς χωρίς κάποια τακτική παρακολούθηση)

αν δεν κάνεις τη θητεία σου για Ι5 σωματικό και μετά παίζεις τένις, κάνεις ορειβασία, στέκεσαι όρθιος με τις ώρες για να υποδέχεσαι τους ψηφοφόρους σου κλπ κλπ, κάποιους έχεις δουλέψει, οπότε πρέπει να τιμωρηθείς για απάτη, πλαστογραφία, δωροδοκία ή τέλος πάντων για έγκλημα που αποκλείει την ανάληψη δημόσιας θέσης

αυτά

Ακολουθησαν κι' αλλα αντιστοιχα. Για παραδειγμα :

Γνώση:
            όποιος έχει μια ψυχική νόσο, είναι ασταθής και κανείς, ούτε ο καλύτερος ψυχολόγος ή ψυχίατρος στον κόσμο, δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί αυτή μέσα στο επόμενο, βραχύ ή μακροπρόθεσμο διάστημα. ΚΑ-ΝΕΙΣ!

• P
              pankalos last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

αν δεν κάνεις τη θητεία σου για Ι5 ψυχολογικό, προφανώς θεωρείσαι (και πρέπει να θεωρείσαι) ανίκανος για οποιαδήποτε δημόσια θέση (βασικά, ούτε στο δρόμο δεν πρέπει να κυκλοφορείς χωρίς κάποια τακτική παρακολούθηση)

Γνώση:
              όποιος έχει μια ψυχική νόσο, είναι ασταθής και κανείς, ούτε ο καλύτερος ψυχολόγος ή ψυχίατρος στον κόσμο, δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί αυτή μέσα στο επόμενο, βραχύ ή μακροπρόθεσμο διάστημα. ΚΑ-ΝΕΙΣ!

Aπλά ο Μάνος κλπ , είπε με δικά του λόγια αυτά που λέει η ανωτέρω αφίσα.

Γιατί απορείτε;

• Q
                qsisvts last edited by

παντως διαβαζοντας το θεμα , βλεπω οτι ξεφυγε παλι το πραγμα (τι εκπληξη )

το θεμα πολλων ειναι τι θητεια εχουν κανει οι δεν εχουν κανει οι διαφοροι πολιτικοι και τι λογους επικαλεστηκαν ή οχι για να τη σκαπουλαρουν

και δυστυχως υπαρχουν αρκετα παραδειγματα πολιτικων και πολιτικων αρχηγων που δε συμπεριφερθηκαν στα νιατα τους οπως θα περιμενε κανεις απο ενα ατομο που αργοτερα θα ερθει να ζητησει τη ψηφο σου

και δυστυχως οι χρυσαυγιτες εχουν κανει κανονικοτατες θητειες στο συνολο τους, οποτε δε θα σταματησουν ποτε να τη λενε στους αντιπαλους τους σχετικα με αυτο το θεμα

το αν καποιος πηρε καποιο Ι για δικαιους ή αδικους λογους ειναι αλλο θεμα και στο κατω κατω ας κανει ο καθενας ο,τι θελει, ομως οταν ερχεται να ζητησει τη ψηφο του κοσμου προφανως και θα πρεπει να μπει και αυτο στα υπ'οψιν..

το οτι ο βενιζελος παντως βγηκε Ι3 λογω παχυσαρκιας δεν ειναι εξισου κατακριτεο (κι εδω τη 'παταει' ακομα μια φορα η ΧΑ γιατι λεει μαλακιες, ενας αντικειμενικα παχυς ανθρωπος τι αλλο θα μπορουσε να κανει;) με τους 21 μηνες που εξαγορασε ο σαμαρας (δε ξερω αν επαιξε φωτογραφικος νομος, γιατι θα μπορουσε καποιος να πει οτι αυτος ηταν ο νομος) , ουτε με τη θητεια του τσιπρα στο πενταγωνο μετα απο τη παρεμβαση πασοκου βουλευτη..

• T
                  trident1971 last edited by

Ο χρήστης thymios έγραψε:

Εφόσον η επιτροπή ήταν του ΕΣ, δε χρειαζόταν οφθαλμίατρος, καθώς ως γνωστόν οι στρατιωτικοί γιατροί είναι οι καλύτεροι. Και ουρολόγος να είναι, ο στρατιωτικός γιατρός ξέρει.

Σοβαρά τώρα.
                  είναι δυνατόν εν έτη 2013 να σχετίζουμε την ικανότητα/προσαρμογή των 'γιωτάδων' στην μετέπειτα κοινωνία;; Μήπως να τους αποκλείσουμε και από το δικαίωμα της ψήφου; Ε όσο να ναι, αμα έχεις Ι5 ψυχολογικό, αποκλείεται να μπορείς να ψηφίσεις σωστά... Για να είμαι ειλικρινής συμφωνώ εν μέρει με την αρχική τοποθέτηση του realzeus. Δε μπορείς να έχεις απαλλαχθεί απ το στρατό και να γίνεσαι υπουργός άμυνας. Κυρίως για λόγους ηθικούς. Αλλά μέχρι εκεί. Δε θα κάτσω να βασίσω την αξιολόγηση ενός ανθρώπου σε όλη τη ζωή του πάνω σε ένα παλιόχαρτο του ΕΣ...

Συμφωνω με το πνευμα του Realzeus και εγω. Η αποψη του οπως την περιεγραψε ισως να ειχε μερικες τρυπες, ανθρωπινο ειναι, και το θεμα μετα εξελιχθηκε οπου εξελιχθηκε οταν αρχισαν αυτε οι τρυπες να διερευνωνται, χωρις να ασχοληθει κανεις με το κυριο νοημα.

Θεωρω τη στρατευση υποχρεωση εναντι στη χωρα, και τιμη ταυτοχρονα. Παραλαμβανω τη χωρα εν ειρηνη, χαρη σε καποιους απλους ανθρωπους σαν και εμενα, που παλιοτερα κοπιασαν για αυτο, βαζω το Ι2 λιθαρακι μου, και συνεχιω τη ζωη μου. Σε αυτο το πλαισιο, καποιος που πηρε απαλλαγη στρατευσης ή διευθετησε τα πραγματα τεχνηεντως για να μην 'τρεξει', και για τετοιους μιλάω, ενω μπορουσε να υπηρετησει το εθνος κανονικοτατα και χωρις προβλημα απο ενα σωρο θεσεις, ειναι αστείο να γινεται μετα Υπουργος Αμυνας. Τι ειδους παραδειγμα θα βγει να δωσει? Αν ειναι ετσι, μπορουμε να κανουμε δασκαλο δημοτικου εναν αποφυλακισμενο πεδαιραστη, αφου ρε παιδι μου 'ενταξει εκανε φυλακη, σωφρονιστηκε'.

Το θεμα με τους 'τρελους' ειναι διαφορετικό. Κατα τη γνωμη μου, (και πειτε οτι θελετε Χιτλερ μεσαιωνας, Λερος και μαλακιες, χεστηκα) όποιος βγαινει Ι5Ψ δεν θα επρεπε να εχει δικαιωμα για δουλεια οπουδηποτε στο Δημοσιο, ειδικα δε σε 'αξιωμα'. Ετσι αναφερθηκε παραπανω δυστυχως καιγονται και 10 χλωρα στα 100, αλλα επιμενω με αυτη την αποψη. Πεδιον δοξης λαμπρον για τον καθε Μικρουτσικο, η ηδη υπαρχουσα καριέρα του, δεν του χρειαζοταν να γινει υπουργος Πολιτισμου. Δε θα παθαινε τιποτα να καθαριζει εστω πατατες. Με τετοιες μαλακιες νομιμοποιουμε τους 100 εναντι των 10 αδικημενων. Για τα αλλα Ι5, ο 'κουτσος Σοιμπλε' θα μπορουσε ανετα στη θητεια του να ειναι σε ενα γραφειο και να βαραει σφραγιδες για να ειναι καποιος 'τυχερος' (απο την αποψη του αρτιμελή) στα συνορα. Δε θα παθαινε κατι. Ο χοντρος Βενιζελος ανετα θα μπορουσε να κανει φυλαξη σε σκοπια και με οπλο, ή να στρωνει τραπεζια και να κοβει μια χαρα σαλατες και να μαγειρευει. Εκει δε χρειαζεται στιβος μαχης ή ερπειν. Ο ανθρωπος με τον καρκινο (ας ειναι καλα), 5 χρονια μετα, θα μπορουσε να το ξαναδει το θεμα, εστω σα γραφεας, εφοσον ιαθηκε.

Ειχα και 'θεοτρελο' στο στρατο, (στη φαση με τα Ιμια ομως αν θυμαμαι καλα ετρεξε γνωστικοτατα μαζι με τους αλλους, μετα ξαναγυρισε στην γνωστη 'τρελλα') ειχαμε και τυπο στο κεντρο που οι γονεις με το ζορι τον πηγαν για να μην παρει Ι5. Τον πηγαν σηκωτο για μπανιο καποια στιγμη, με εντολη αξιωματικου, γιατι εζεχνε. Στην αδεια ορκωμοσιας, εγινε παρακληση σε καποιο στρατιωτη σειρα του, μεγαλυτερο σε ηλικια να τον παει στα Κτελ στην πολη του να τον παραδωσει στους γονεις του γιατι φοβοντουσαν οτι δε θα φτασει. Μπορει και να ειναι τωρα σε καμμια δημοσια υπηρεσια, 'μια χαρα παιδι' κατα τα άλλα, καροιδια στα μουτρα των αλλων που τον ανεχτηκαν και τον φροντισαν, και όχι, οταν ο αλλος δεν μπορει να κανει μπανιο μονος του, ε, σιγα μην τον κανω και καθηγητη. Τι θα διδαξει, σωματικη υγιεινη?

• P
                    pankalos last edited by

Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
                    Το θεμα με τους 'τρελους' ειναι διαφορετικό. Κατα τη γνωμη μου, (και πειτε οτι θελετε Χιτλερ μεσαιωνας, Λερος και μαλακιες, χεστηκα) όποιος βγαινει Ι5Ψ δεν θα επρεπε να εχει δικαιωμα για δουλεια οπουδηποτε στο Δημοσιο, ειδικα δε σε 'αξιωμα'.

Στον ΙΤ θα πρέπει να έχει δικαίωμα στη δουλειά;
                    Αν για παράδειγμα δε κάνει για οδηγός στην ΕΘΕΛ κάνει για οδηγός σε τουριστικό λεωφορείο;Αν δε κάνει για ''χειριστής σφραγίδας' κάνει για χειριστής μπουλντόζας;Αν δε κάνει για εργάτης αποκομιδής απορριμάτων κάνει για διανομέας τροφίμων;

• G
                      greo last edited by

O Σόιμπλε μια χαρά στρατό θα μπορούσε να κάνει και ενδεχομένως έκανε

• T

Ο χρήστης greo έγραψε:

O Σόιμπλε μια χαρά στρατό θα μπορούσε να κάνει και ενδεχομένως έκανε

Σωστος, ο 'κουτσος Σοιμπλε' χρησιμοποιθηκε για παραδειγμα γιατι ειχε αναφερθει και πιο πανω, το προβλημα του ανθρωπου δεν ηταν εκ γενετης.

• C
                          cabala10 last edited by

το θεμα με το ι5ψ εχει να κανει γιατι το πηρε το ψ
                          εαν ηταν επειδη βαρεσε ανωτερο οκ σιγα το πραγμα (πολλες περιπτωσεις εχω δει)
                          εαν ειναι οντως τρελος και εκει οκ ετσι και αλλιως δεν θα αλλαξει κατι
                          εαν το πηρε επειδη εχει δυσκολιες ειτε μεσα ειτε εξω και παλι οκ (και εδω πολλες περιπτωσεις)
                          εαν ομως το πηρε για να ειναι ο βολεψακιας εκει επρεπε να πεσει τσεκουρι στην κεφαλα και μονο εκει

• R
                            rx8_drifter last edited by

Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:

Το θέμα ξεκίνησε επειδή ο manosk έθιξε το θέμα περί μούφα Ι5, γράφοντας και 1-2 λάθη (1 που είδα εγώ, άλλο 1 που μου έδειξε ο drifter --> manosk 100 βαθμούς ποινής ) που υπεργενίκευσαν λανθασμένα και κατέληξε σε αυτό.

Η προσπάθεια μιας γαμωκοινωνίας εν έτει 2013 υποτίθεται πως είναι να ξεκολλήσουμε από το δίπολο 'τρελός' και 'φυσιολογικός' και να ξεκολλήσουμε ακόμα περισσότερο από το 'μακριά οι τρελοί από τα παιδιά μας, θα κάνουν ένα τσαφ και θα μας σφάξουν'.

Go figure που λένε και στο χωριό μου δηλαδή...

Η διαστρεβλωση , σε τετοιο βαθμο , της πραγματικοτητας ειναι σπανια.

Το αρχικο σχολιο του μανοσκ ηταν αυτο :

αν δεν κάνεις τη θητεία σου για Ι5 σωματικό και μετά παίζεις τένις, κάνεις ορειβασία, στέκεσαι όρθιος με τις ώρες για να υποδέχεσαι τους ψηφοφόρους σου κλπ κλπ, κάποιους έχεις δουλέψει, οπότε πρέπει να τιμωρηθείς για απάτη, πλαστογραφία, δωροδοκία ή τέλος πάντων για έγκλημα που αποκλείει την ανάληψη δημόσιας θέσης

αυτά

Ακολουθησαν κι' αλλα αντιστοιχα. Για παραδειγμα :

Γνώση:

Kλασσική τακτική της ομάδας αλήθειας, δεν είναι κάτι καινούργιο.

Η πλάκα είναι ότι στην αρχή, δίνοντας το τεκμήριο της αθωότητας γιατί είμαι και κάργα προκατειλημένος σε ό,τι λέει, για να δώ τί ακριβώς εννοεί τον ρώτησα αυτό:

Αυτη ειναι επιστημονικη αποψη ας πουμε.με αυτη τη λογικη για ποιο λογο να ειναι ικανος για τον ιδιωτικο τομεα?
                            Σου ειπε κανενας οτι ενας καταθλιπτικος δεν εχει δικαιωμα να εργαστει?

Προφανώς όπως και απέδειξε στην συνέχεια, είναι ο κλασσικός τύπος, οχυρωμένος πίσω απο προκαταλείψεις άγνοια και βαθύ ρατσισμό προς άτομα με ειδικές ανάγκες.

• H
                              hannibal last edited by

Ρε παιδες σορρυ αλλα το εχετε ξεχυλωσει πολυ το θεμα και ορισμενοι ή το κοιτατε συνολικα τσουβαλιαζοντας, και οι υπολοιποι σχολιαζετε το τσουβαλιασμα διαβαζοντας λεξη προς λεξη. Χαζος δεν ειναι κανενας σας και καταλαβαινετε πολυ καλα τι θελει ο καθενας απο εδω μεσα ακομα και βαση λογικης. Οποτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσες σελιδες off topic, μπινελικια και προσωπικες προσβολες?

Ολες οι περιπτωσεις ειναι ξεχωριστες και δεν πρεπει να τσουβαλοποιουμε.

Αυτο που θελουν να πουνε πολλοι εδω μεσα ειναι οτι, βρε πουσταρα πολιτικε που για τον χψω λογο δεν εκανες κανονικη θητεια γιατι να εισαι υπουργος Αμυνας αφου δεν δεχθηκες να υπηρετησεις κανονικα την θητεια σου. Ι1-Ι2-Ι3-Ι4. Πως περιμενεις να δωσεις ενα παραδειγμα και πως περιμενεις οι επιτελεις σου να σε εμπιστευτουνε σε οποια διαταγη τους δωσεις. Εδω δεν υπηρετησες καν η υπηρετησες βισματικα. Ειναι σαν να τους κοροιδευεις μεσα στα μουτρα.
                              Αυτο που λεει ο Διας εχει ναι μεν καποια λογικη, (να ξερεις απο στρατιωτικα θεματα για να εισαι υπουργος αμυνας) για αυτο και λεει τουλαχιστον να ειναι καποιος που ειναι αποστρατος αξιωματικος. Αυτο ομως που ειναι το επιφοβο σε αυτη την περιπτωση ειναι ο εκαστωτε αποστρατος αξιωματικος δεν ξερουμε κατα ποσο θα ξερει απο διαπραγματευσεις σε πολιτικο επιπεδο και δεν θα ειναι στυλ ρε δεν γαμιεστε λεω εγω.... Θα τον γαμησω οποιον παραβιασει τα συνορα μου. (βεβαια δεν λεω να εχουμε και καποιον στο αλλο ακρο που δεν γνωριζει συνορα, και ειμαστε ολοι παιδια της γης και ανοιξαμε και σας περιμενουμε).

Το αλλο ειναι οτι εφ οσον πηρες μουφα Ι5 (για οποιο λογο και να ειναι αυτο) εφ οσον δεν τηρησες αυτη την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ειτε σου αρεσει, ειτε οχι ο στρατος, σαλτα πηδηξου και χανεις το δικαιωμα να δουλεψεις στο δημοσιο. Τραβα στον ΙΤ και αν σε παρουνε καλος. Αν οχι (επειδη στον στρατο ειχες Ι5 για καποιο λογο τερειαζει με τον λογο που πηρες Ι5, κοινως το job description της δουλειας που πας να κανεις χρειαζεται αυτο που υποτιθεται οτι δεν το ειχες οταν πηγες να καταταγεις και για αυτο δεν υπηρετησες) sorry mate. Tough luck.

Μετα εχουμε τα Ι5 που πρεπει να ειναι Ι5 (δεν ειναι μουφα δηλαδη) ε τοτε αναλογα την περιπτωση ρε παιδια.... Δηλαδη πολυ λογικη χρειαζεται? Αν δηλαδη καποιος εχει Ι5 επειδη ειναι σε αναπηρικο καροτσακι δεν μπορεις να πας να τον βαλεις να δουλεψει πανω σε καποια δουλεια που χρειαζεται να ειναι αρτιμελης για να την κανει. Αν ειναι τυφλος δεν νομιζω να τον κανετε οδηγο σε λεωφορειο κλπ κλπ. Ειτε ειναι στον δημοσιο ειτε ειναι στον ιδιωτικο τομεα.

• M
                                mjacob last edited by

οταν ο αλλος δεν μπορει να κανει μπανιο μονος του, ε, σιγα μην τον κανω και καθηγητη. Τι θα διδαξει, σωματικη υγιεινη?

Πολύ σωστά.
                                Αν κάποιος δεν μπορεί να κάνει μπάνιο σε κοινόχρηστους χώρους με άλλους 500, επειδή έχει κάποια φοβία, ψυχαναγκασμό, whatever, σιγά μη τον αφήσουμε να δουλέψει κι όλας.
                                Δεν ξέρεις και πότε θα κάνει το τσαφ (ΚΑ-ΝΕΙΣ δεν μπορεί να στο εγγυηθεί αυτό) και να τους καθαρίσει [pun intended] όλους.

Και εντάξει, όχι να μη δουλέψει τελείως.
                                Απλώς το κράτος θα πει 'την τρελάρα εγώ δεν την παίρνω υπ' ευθύνη μου', αλλά ο ΙΤ -ως είθισται- θα σηκώσει το ανάστημα και θα πει, θα πάρω εγώ τις ευθύνες που δεν παίρνει το κράτος.

• T

Ο χρήστης pankalos έγραψε:

Το θεμα με τους 'τρελους' ειναι διαφορετικό. Κατα τη γνωμη μου, (και πειτε οτι θελετε Χιτλερ μεσαιωνας, Λερος και μαλακιες, χεστηκα) όποιος βγαινει Ι5Ψ δεν θα επρεπε να εχει δικαιωμα για δουλεια οπουδηποτε στο Δημοσιο, ειδικα δε σε 'αξιωμα'.

Στον ΙΤ θα πρέπει να έχει δικαίωμα στη δουλειά;
                                  Αν για παράδειγμα δε κάνει για οδηγός στην ΕΘΕΛ κάνει για οδηγός σε τουριστικό λεωφορείο;Αν δε κάνει για ''χειριστής σφραγίδας' κάνει για χειριστής μπουλντόζας;Αν δε κάνει για εργάτης αποκομιδής απορριμάτων κάνει για διανομέας τροφίμων;

Αυτο μπορει να το δει καποιος αλλος, οι γονεις του, ο γιατρος που τον παρακολουθουσε, ο περιγυρος του και να τον κατευθυνουν.
                                  Αυτο που αναφερω ειναι οτι ο σαλταρισμενος που δεν του εμπιστευονται οπλο γιατι μπορει να φαει τους γυρω του, (δεν ειναι δυσκολο να φας τους γυρω σου οσους προλαβεις και με μαχαιρι, αλλα τελος πάντων) δεν μου μοιαζει ικανος για ληψη αποφασεων επιπεδου σε ενα υπουργειο. Στο κατω κατω της γραφης εχει λεει 'πιεση' ο στρατος. Παπαρια πιεση εχει, τραλαλα ηταν, πήγαινα ξανα επιτόπου, χωρις αυτο να σημαινει οτι το καταευχαριστηθηκα ή οτι δεν εχω και καλυτερο να κανω. Πολυ πολυ πολυ περισσοτερη πιεση εχω φαει στην 'κανονικη' μου δουλεια, παρα στο στρατο.

• T

Ο χρήστης mjacob έγραψε:

οταν ο αλλος δεν μπορει να κανει μπανιο μονος του, ε, σιγα μην τον κανω και καθηγητη. Τι θα διδαξει, σωματικη υγιεινη?

Πολύ σωστά.
                                    Αν κάποιος δεν μπορεί να κάνει μπάνιο σε κοινόχρηστους χώρους με άλλους 500, επειδή έχει κάποια φοβία, ψυχαναγκασμό, whatever, σιγά μη τον αφήσουμε να δουλέψει κι όλας.
                                    Δεν ξέρεις και πότε θα κάνει το τσαφ (ΚΑ-ΝΕΙΣ δεν μπορεί να στο εγγυηθεί αυτό) και να τους καθαρίσει [pun intended] όλους.

Και εντάξει, όχι να μη δουλέψει τελείως.
                                    Απλώς το κράτος θα πει 'την τρελάρα εγώ δεν την παίρνω υπ' ευθύνη μου', αλλά ο ΙΤ -ως είθισται- θα σηκώσει το ανάστημα και θα πει, θα πάρω εγώ τις ευθύνες που δεν παίρνει το κράτος.

Αμα τον δουμε μετα το Ι5 σε γυμναστηριο να κανει το μπανιο του μετα την εκπαιδευση των δικεφαλων, να του κοψουμε τα αρχιδια ναι ή ου?

• M
                                      mjacob last edited by

Αυτο που αναφερω ειναι οτι ο σαλταρισμενος που δεν του εμπιστευονται οπλο γιατι μπορει να φαει τους γυρω του, (δεν ειναι δυσκολο να φας τους γυρω σου οσους προλαβεις και με μαχαιρι, αλλα τελος πάντων) δεν μου μοιαζει ικανος για ληψη αποφασεων επιπεδου σε ενα υπουργειο. Στο κατω κατω της γραφης εχει λεει 'πιεση' ο στρατος. Παπαρια πιεση εχει, τραλαλα ηταν, πήγαινα ξανα επιτόπου, χωρις αυτο να σημαινει οτι το καταευχαριστηθηκα ή οτι δεν εχω και καλυτερο να κανω. Πολυ πολυ πολυ περισσοτερη πιεση εχω φαει στην 'κανονικη' μου δουλεια, παρα στο στρατο.

Πόσο δυσνόητο είναι;

Το ότι ένα πολύ συγκεκριμένο περιβάλλον, με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και bonus ένα γεμάτο όπλο στο χέρι, μπορεί να κάνει trigger σε κάποιον κάτι επικίνδυνο (είτε για τον εαυτό του είτε για τους άλλους), δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι αυτός είναι σαλταρισμένος γενικώς και αορίστως και ότι υπό οποιασδήποτε μορφής πίεση σε οποιοδήποτε περιβάλλον θα καθαρίζει κόσμο.

Τι είναι ρε γμτ το 'σαλτάρισμα'; Κάτι σαν τη μάζα και πάνω από 5kg είσαι γενικώς παράφρωνας ενώ κάτω από 5kg είσαι ΟΚ;

Το πόσο εύκολο, δύσκολο, αδύνατο, απλό ή περίπλοκο φαίνεται κάτι σε κάποιον 'φυσιολογικό' είναι παντελώς αδιάφορο.

• E
                                        eddie_147 last edited by

Hannibal και αυτό που λες είναι λίγο σχετικό γιατί αυτός που έβαλε βύσμα και πήρε ένα τρελόχαρτο τι διαφορά έχει από κάποιον που έβαλε βύσμα και πήγε ασφάλεια ΓΕΑ 1 μέσα- μη χανόμαστε έξω ως προς το αν έκανε το καθήκον του κλπ;

Το θέμα είναι τι σημαίνει ένα Ι5 ψυχολογικό.
                                        Αν είχε σχεδιαστεί να δίνεται σε σοβαρά περιστατικά, τότε αυτός που βάζει μέσο για να το πάρει θα πρέπει να συνειδητοποιήσει σε τι χαρτάκι βάζει αυτόγραφο.

Αν δίνεται εξ ορισμού σε light περιστατικά όπως η κατάθλιψη, τότε μιλάμε για τεράστιο fail καθώς αφενός μπορεί να απαλάσσεται της στράτευσης οποιοσδήποτε δεν βαριέται να προσποιηθεί τον καταθλιπτικό (μπορεί και όλοι πλην στρατόκαυλων) και αφετέρου τέτοια περιστατικά είναι τόσο συχνά και 'ακίνδυνα' που δεν τίθεται θέμα καταλληλότητας ή μη σε δουλειές.

Με απλά λόγια, αν έχει φτάσει το Ι5 να είναι χαρτοπόλεμος και να μην το επιδιώκουν όλοι μόνο και μόνο γιατί φοβούνται μήπως τους δημιουργήσει πρόβλημα στο να βρουν δουλειά, τότε καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για τεράστιο θέμα που ξεφεύγει του αν ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς έκαναν θητεία.

• M
                                          mjacob last edited by

Αμα τον δουμε μετα το Ι5 σε γυμναστηριο να κανει το μπανιο του μετα την εκπαιδευση των δικεφαλων, να του κοψουμε τα αρχιδια ναι ή ου?

τώρα εσύ θεωρείς ότι αυτή η ερώτηση προς εμένα έχει την οποιαδήποτε σχέση με οτιδήποτε έχω γράψει, με αυτό που έγραψες νωρίτερα και σου απάντησα και έκανες quote;

• Q
                                            qsisvts last edited by

η αληθεια ειναι οτι εγω προσωπικα εχω δει πολλους αοπλους που ηταν σε πολυ καλυτερη φυσικη κατασταση απο μενα (φετες δηλαδη) εως και ενεργους ποδοσφαιριστες

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 16
                                            • 17