-
Εχεις φας τετοιο κρεας απο κει ;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
μα τι γεύση μπορεί να έχει ωμό κρέας με ωμό αυγό από πάνω
και το σούσι και το σεβίτσε είναι μεν αμαγείρευτα αλλά έχουν 'ψηθεί' λίγο μέσα στα οξέα απ το εκάστοτε λεμόνι/σόγια. Αλλά αλεσμένο μοσχάρι με πιπέρι και αυγό όλα ωμά;Προφανώς και δεν είναι έτσι. Υπαρχουν μπαχαρικά μέσα ξύδι κλπ. Ενα καλό tartare κομμένο με μαχαίρι και όχι κιμά είναι εξαιρετικό έδεσμα.
Sent from Corsair's brick
υπαρχουν πολλες συνταγες παραλλαγης για ταρταρ
Μια πολυ καλη και ενδιαφερουσα ειναι η κατωθι -
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Που ειναι ο Μπουσσος που ξερει ο ανθρωπος για τι πράγμα λεωΕδώ είμαι. Διαβάζω αλλά δεν έχω ελεύθερο χρόνο να απαντήσω.
Τα έχουμε πει ξανά. Στις συνοικίες του Πειραιά μπορεί κανείς να βρει πραγματικά ωραίο σουβλάκι, όμως όχι όπως παλιά.
Μιας και κάποιοι είτε πέθαναν, κάποιοι έκλεισαν, άλλα μαγαζιά άλλαξαν χέρια.
Καταστήματα όπως Ζάχος, pita time κλπ δεν τα λαμβάνω ως παραδοσιακά σουβλατζίδικα. Είναι εμπορικά, εξευρωπαϊσμένα fast food που αντί για burger πωλούν σουβλάκι. -
Πες τα συναγωνιστη. :
Δεχομαστε γενικευμενη επιθεση απο τις βρωμερες ορδες των βαρβαρων φυλων του Βορρά, των Οστρογοτθων της κουζινας. Οπλισμενοι με γιγαντιες μπουκαλες κετσαπ και μουσταρδας και εχοντας χαρεμια με Ουγγαρέζες, λεηλατουν καθε παραδοσιακο σουβλατζιδικο και καινε τις πιττες στο περασμά τους, γεμιζοντας μπασταρδες γευσεις τους αθώους Νοτιους ουρανίσκους.
YOU SHALL NOT PASS !!!
-
Προσπαθούμε να σας εκπολιτίσουμε αλλά εσείς εκεί... κολλημένοι στον μεσαίωνα! Ότι τρώγανε πριν 200 χρόνια!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προσπαθούμε να σας εκπολιτίσουμε αλλά εσείς εκεί... κολλημένοι στον μεσαίωνα! Ότι τρώγανε πριν 200 χρόνια!!!Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχουν ούτε πάνω, ούτε κάτω. Οι ωραίες γεύσεις έχουν έρθει από το Μικρασιατικό πολιτισμό και την Κωνσταντινούπολη.
Καλύτερα ψάξε βρες ποια ήταν τα gourmet πιάτα της ηπειρωτικής Ελλάδας πριν την εισροή της μικρασιατικής προσφυγιάς. Θα γελάσεις με την τεράστια ποικιλία.Ο παππούς μου του οποίου έχω το όνομα, το επώνυμο και το επάγγελμα ήταν γεννημένος στη Μερσίνη, νότια παράλια της Μικράς Ασίας και απέναντι από την Κύπρο.
-
Πέστα.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Προσπαθούμε να σας εκπολιτίσουμε αλλά εσείς εκεί... κολλημένοι στον μεσαίωνα! Ότι τρώγανε πριν 200 χρόνια!!!
Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχουν ούτε πάνω, ούτε κάτω. Οι ωραίες γεύσεις έχουν έρθει από το Μικρασιατικό πολιτισμό και την Κωνσταντινούπολη.
Καλύτερα ψάξε βρες ποια ήταν τα gourmet πιάτα της ηπειρωτικής Ελλάδας πριν την εισροή της μικρασιατικής προσφυγιάς. Θα γελάσεις με την τεράστια ποικιλία.Ο παππούς μου του οποίου έχω το όνομα, το επώνυμο και το επάγγελμα ήταν γεννημένος στη Μερσίνη, νότια παράλια της Μικράς Ασίας και απέναντι από την Κύπρο.
Μη τα λες σε μένα. Μικρασιατική καταγωγή έχω κατά 50% (άλλο ένα 25% βόρεια Ελλάδα και άλλο ένα 25% Βέλγιο).
-
- Αλεξανδρε-Λεοπόλδε, θελεις μουσταρδα στο σουβλακι σου?
- Οχι γιαγια, θα βαλω λαχανακια Βρυξελλων μεσα
σορρυ δεν κρατηθηκα
-
Ε το μλκ.
-
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
παιδια καλο καλαμακι κοτοπουλο με δυνατη σως ειναι και οι γευσεις της Κυμης στη Ν Ιωνια.Παραγγελνουμε απο εκει απο σπιτι φιλου στη Φιλοθεη αρκετο καιρο τωρα,και εχει σταθερη ποιοτητα.
Για ακομα πιο χαρντκορ καταστασεις βαζει και κοντοσουβλι μεσα ,επισης πολυ δυνατο.Οι πιτες πολυ μεγαλες ,τα 2 τα τρωω με το ζορι.Δοκίμασα χθες .Νομ'ιζω ότι το 'σουβλάκι φιλοθέης' ειναι καλυτερο.Για δοκιμαστε το την άλλη φορά.Το χοιρινό του αξιοπρεπές,άσχημο δε το λες.
Θα δοκιμάσω και το άλλο που σας έλεγα στην Άνω Πευκη. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
και το σούσι και το σεβίτσε είναι μεν αμαγείρευτα αλλά έχουν 'ψηθεί' λίγο μέσα στα οξέα απ το εκάστοτε λεμόνι/σόγια. Αλλά αλεσμένο μοσχάρι με πιπέρι και αυγό όλα ωμά;Προφανώς και δεν είναι έτσι. Υπαρχουν μπαχαρικά μέσα ξύδι κλπ. Ενα καλό tartare κομμένο με μαχαίρι και όχι κιμά είναι εξαιρετικό έδεσμα.
+1
Το ταρτάρ (μόνο το κρέας, χωρίς το απαράδεκτο γευστικά και αισθητικά ωμό αυγό από πάνω), είναι εξαιρετικό γιατί το ψιλοκομμένο κρέας ή έστω ο κιμάς είναι μαριναρισμένος με διάφορες παραλλαγές (λάδι, λεμόνι, ξύδι, lime, μυρωδικά, κλπ) -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
+1
Το ταρτάρ (μόνο το κρέας, χωρίς το απαράδεκτο γευστικά και αισθητικά ωμό αυγό από πάνω), είναι εξαιρετικό γιατί το ψιλοκομμένο κρέας ή έστω ο κιμάς είναι μαριναρισμένος με διάφορες παραλλαγές (λάδι, λεμόνι, ξύδι, lime, μυρωδικά, κλπ) -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
παιδια καλο καλαμακι κοτοπουλο με δυνατη σως ειναι και οι γευσεις της Κυμης στη Ν Ιωνια.Παραγγελνουμε απο εκει απο σπιτι φιλου στη Φιλοθεη αρκετο καιρο τωρα,και εχει σταθερη ποιοτητα.
Για ακομα πιο χαρντκορ καταστασεις βαζει και κοντοσουβλι μεσα ,επισης πολυ δυνατο.Οι πιτες πολυ μεγαλες ,τα 2 τα τρωω με το ζορι.Δοκίμασα χθες .Νομ'ιζω ότι το 'σουβλάκι φιλοθέης' ειναι καλυτερο.Για δοκιμαστε το την άλλη φορά.Το χοιρινό του αξιοπρεπές,άσχημο δε το λες.
Θα δοκιμάσω και το άλλο που σας έλεγα στην Άνω Πευκη.εχουμε φαει πολλες φορες απο τα σουβλακια της Φιλοθεης,δεν μου αρεσαν.Τεσπα γουστα ειναι αυτα.
-
Αν μιλαμε για τον πρωην/νυν Ευριπιδη (δεν ορκιζομαι οτι ειναι ακομα Ευριπιδης) στη γωνια της Πευκων και Καποδιστριου, που παλια λεγοταν 'Σουβλακι On line', ΔΕΝ.
Πιτες απο αυτες τις βιομηχανικες τις ψωμενιες (Καλοίδας) , κρεατα με λιπαροτητα αντάξια random καντινας σε αγώνα Γ Ερασιτεχνικου, τζατζικι χωρις σκορδο (δεν το αντεχουν τα φραγκατα λαρυγγια απεναντι στη Φιλοθεη), πατατες τηγανισμενες σε 15-50 και τιμες Φιλοθεης (τουλαχιστον αυτο ηταν αναμενομενο).
ΜΠΛΙΑΧΤο μονο ενδιαφερον ειναι οτι ειχαν σολωμο φετα σε καλαμακι, αυτο ηταν οντως διαφορετικο.
-
Καλαμάκι κοτόπουλο από 'σουβλάκι Κολωνάκι '
-
Καλαμάκι χοιρινό στη 'Λέρνη' , στους Μύλους Αργολίδας
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Καλαμάκι κοτόπουλο από 'σουβλάκι Κολωνάκι 'Το περνάνε στο μπλέντερ και το ρουφάς
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>