-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Λες να μη το ξερουμε?
Και τι πρεπει να κανουμε δηλαδη να μη συζηταμε τιποτα?
Ή να τα αφησουμε ολα στη τυχη τους και να μη προσπαθουμε για το καλυτερο?και τι ακριβως κανεις για το καλυτερο....?
-
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
Λες να μη το ξερουμε?
Ή να τα αφησουμε ολα στη τυχη τους και να μη προσπαθουμε για το καλυτερο?και τι ακριβως κανεις για το καλυτερο....?
Για αρχη εχουν εφευρει το ABS και τα φρενα των αυτοκινητων εχουν γινει καλυτερα.Με τη δικια σου λογικη επρεπε να μην εχει εξελιχθει τιποτα αφου οτι και να γινει η βλακεια ειναι ανικητη.
-
Λες να μη το ξερουμε?
Για αρχη εχουν εφευρει το ABS και τα φρενα των αυτοκινητων εχουν γινει καλυτερα.Με τη δικια σου λογικη επρεπε να μην εχει εξελιχθει τιποτα αφου οτι και να γινει η βλακεια ειναι ανικητη.
οχι φιλε μου... ακριβως το ιδιο με μενα λες...'μεγαλυτερη χρησιμοτητα πιστευω οτι εχει σε ταχυτητες χαμηλες (60 εως 100χλμ) ωστε να αποφευγονται τα μπλοκαρισματα των τροχων και πχ να μη στουκαρεις στον μπροστινο επειδη εχει ψιλοβρεξει, να μη φευγεις ευθεια ενω χρειαστει να φρεναρεις στη στροφη, επειδη γλυστραει ο δρομος κλπ. εκει το abs θα βοηθησει......
και ναι. ειναι βλακεια να τρεχεις με 200χλ και να περιμενεις οτι το abs θα σε σωσει...
διαβασε το ξανα και θα δεις οτι δεν διαφωνουμε...
-
Και όμως , όσο μεγαλύτερες οι ταχύτητες τόσο πιο χρήσιμο είναι το ABS ενώ αντίθετα τοσο λιγότερο αποτελεσματικό ειναι στις χαμηλές στροφές . Τσαρουχώστε το φρένο στα 120ω - 160χλμ και κάντε το ίδιο στα 40 - 60 χλμ.... Που είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα να μπλοκάρουν οι τροχοί όπως και πιο θα είναι πιο έντονο το αποτέλεσμα αν αποσταθεροποιηθεί το όχημα?
Μιλάμε πάντα για την περίπτωση που έχουν τηρηθεί τα όρια ασφάλειας όπως απόσταση από τον μπροστινο κλπ .
-
Και όμως , όσο μεγαλύτερες οι ταχύτητες τόσο πιο χρήσιμο είναι το ABS ενώ αντίθετα τοσο λιγότερο αποτελεσματικό ειναι στις χαμηλές στροφές . Τσαρουχώστε το φρένο στα 120ω - 160χλμ και κάντε το ίδιο στα 40 - 60 χλμ.... Που είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα να μπλοκάρουν οι τροχοί όπως και πιο θα είναι πιο έντονο το αποτέλεσμα αν αποσταθεροποιηθεί το όχημα?
Μιλάμε πάντα για την περίπτωση που έχουν τηρηθεί τα όρια ασφάλειας όπως απόσταση από τον μπροστινο κλπ .
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Και όμως , όσο μεγαλύτερες οι ταχύτητες τόσο πιο χρήσιμο είναι το ABS ενώ αντίθετα τοσο λιγότερο αποτελεσματικό ειναι στις χαμηλές στροφές . Τσαρουχώστε το φρένο στα 120ω - 160χλμ και κάντε το ίδιο στα 40 - 60 χλμ.... Που είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα να μπλοκάρουν οι τροχοί όπως και πιο θα είναι πιο έντονο το αποτέλεσμα αν αποσταθεροποιηθεί το όχημα?Μιλάμε πάντα για την περίπτωση που έχουν τηρηθεί τα όρια ασφάλειας όπως απόσταση από τον μπροστινο κλπ .
παντα ομως μεσα σε ενα οριο.... μεσα σε φυσιολογικα πλαισια οδηγησης, το abs ειναι χρησιμοτατο... αν πχ πας στη Κηφισιας με 120χλμ και χρειαστει να φρεναρεις να σε βοηθησει το abs. Αν πηγαινεις με 200χλμ και αλεξιπτωτο να ανοιξεις δεν προκειται να φρεναρεις σωστα....
εγω μιλησα για υπερβολες... εκει γινονται αλλα πραγματα πιο χρησιμα (αεροσακοι, παθητικη ασφαλεια κλπ)...
-
Το abs ειναι παντού και πάντα χρήσιμο.-
Ολα τα αλλά ειναι εικασίες -
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
ρε παιδια γιατι τοση φασαρια....???
αν πηγαινεις με 200χλμ και χρειαστει να φρεναρεις βιαια, δεν προκειται να σε σωσει το abs. ουτε αν κινησε σε δρομο που εχει χιονια και παγους και εσυ τρεχεις, θα σε γλιτωσει...μεγαλυτερη χρησιμοτητα πιστευω οτι εχει σε ταχυτητες χαμηλες (60 εως 100χλμ) ωστε να αποφευγονται τα μπλοκαρισματα των τροχων και πχ να μη στουκαρεις στον μπροστινο επειδη εχει ψιλοβρεξει, να μη φευγεις ευθεια ενω χρειαστει να φρεναρεις στη στροφη, επειδη γλυστραει ο δρομος κλπ. εκει το abs θα βοηθησει...
οσα συστηματα και να εχει ενα αυτοκινητο, την βλακεια δεν μπορει να την νικησει...
κοιτα για να λεμε την αληθεια το ποστ δε το ξεκινησα με σκοπο το αν το abs σωζει η δε σε σωζει το ξεκινησα με σκοπο εγω αλλα και πολοι αλλοι να μαθουν αν μακροχρονια η ενεργοποιηση του προκαλει προβληματα στο αμαξι κυριος στα φρενα η και στο τροχο η στη μηχανη γενικοτερα...
βεβαια καλο ειναι να μαθαινουμε και κατι περισσοτερο τις περισσοτερες φορες περαν του θεματος αλλα δε χρειαζοντε καυγαδες -
To ΑΒS δεν το είχαν πριν δεκαετίες στην formula1 τότε που είχαν ενεργητικές αναρτήσεις κλπ; Αν ναι τότε μάλλον το είχαν γιατί είναι καλύτερο από το να μην το έχεις
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
To ΑΒS δεν το είχαν πριν δεκαετίες στην formula1 τότε που είχαν ενεργητικές αναρτήσεις κλπ; Αν ναι τότε μάλλον το είχαν γιατί είναι καλύτερο από το να μην το έχειςWilliams FW15C
-
Μετα απαγορευτηκε απο τους κανονισμους.
-
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
ρε παιδια γιατι τοση φασαρια....???
αν πηγαινεις με 200χλμ και χρειαστει να φρεναρεις βιαια, δεν προκειται να σε σωσει το abs. ουτε αν κινησε σε δρομο που εχει χιονια και παγους και εσυ τρεχεις, θα σε γλιτωσει...μεγαλυτερη χρησιμοτητα πιστευω οτι εχει σε ταχυτητες χαμηλες (60 εως 100χλμ) ωστε να αποφευγονται τα μπλοκαρισματα των τροχων και πχ να μη στουκαρεις στον μπροστινο επειδη εχει ψιλοβρεξει, να μη φευγεις ευθεια ενω χρειαστει να φρεναρεις στη στροφη, επειδη γλυστραει ο δρομος κλπ. εκει το abs θα βοηθησει...
οσα συστηματα και να εχει ενα αυτοκινητο, την βλακεια δεν μπορει να την νικησει...
κοιτα για να λεμε την αληθεια το ποστ δε το ξεκινησα με σκοπο το αν το abs σωζει η δε σε σωζει το ξεκινησα με σκοπο εγω αλλα και πολοι αλλοι να μαθουν αν μακροχρονια η ενεργοποιηση του προκαλει προβληματα στο αμαξι κυριος στα φρενα η και στο τροχο η στη μηχανη γενικοτερα...
βεβαια καλο ειναι να μαθαινουμε και κατι περισσοτερο τις περισσοτερες φορες περαν του θεματος αλλα δε χρειαζοντε καυγαδεςναι αλλα εδω εχουμε φτασει να τσακωνομαστε για την υποπεριπτωση, της υποπεριπτωσης, ω! υποπεριπτωση, που τελικα δεν εχει και κανενα πρακτικο νοημα.. ειναι σαν την κοντρα :' σουβλακι ή καλαμακι'?... δεν καταληγει ποτε, πουθενα...
απο 'κει και περα [u]**η γνωμη μου **[/u]ειναι οτι δεν προκαλει κανενα προβλημα η χρηση του abs γιατι σαν λειτουργια το μονο που κανει ειναι αυξομειωση της πιεσης των υγρων των φρενων...
-
Μετα απαγορευτηκε απο τους κανονισμους.Άρα έκανε δουλειά το ABS όπως έκαναν και οι ενεργητικές αναρτήσεις. Τι το συζητάμε τότε.......
-
Το 2010 σε αγωνα αντοχης στο spa ενα audi r8 gt3 επαθε βλαβη στο abs ενω εβρεχε με αποτελεσμα να χανει 3 δευτερολεπτα στο γυρο απο τα αλλα audi της ιδιας ομαδας.
-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
Το 2010 σε αγωνα αντοχης στο spa ενα audi r8 gt3 επαθε βλαβη στο abs ενω εβρεχε με αποτελεσμα να χανει 3 δευτερολεπτα στο γυρο απο τα αλλα audi της ιδιας ομαδας.Ε αυτό δεν είναι λόγος...και πιστόνια έχουν φύγει και βίδες (στην φόρμουλα 1, βλ. Μασσα).
Θα ήταν πολύ καλό να μην απαγορεύονταν και έχω την σιγουριά ότι σήμερα τα abs συστήματα των αυτοκινήτων θα ήταν 5 γενιές πάνω... -
Είναι πολλές γενιές πάνω και τα λένε ESP και πολλά άλλα πράματα με αρχικά.... εξέλιξη του ABS είναι όλα.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Το 2010 σε αγωνα αντοχης στο spa ενα audi r8 gt3 επαθε βλαβη στο abs ενω εβρεχε με αποτελεσμα να χανει 3 δευτερολεπτα στο γυρο απο τα αλλα audi της ιδιας ομαδας.
Ε αυτό δεν είναι λόγος...και πιστόνια έχουν φύγει και βίδες (στην φόρμουλα 1, βλ. Μασσα).
Θα ήταν πολύ καλό να μην απαγορεύονταν και έχω την σιγουριά ότι σήμερα τα abs συστήματα των αυτοκινήτων θα ήταν 5 γενιές πάνω...Συμφωνω.Θα ειχαν εξελιχθει ακομη περισσοτερο.
-
Ε αυτό δεν είναι λόγος...και πιστόνια έχουν φύγει και βίδες (στην φόρμουλα 1, βλ. Μασσα).
Θα ήταν πολύ καλό να μην απαγορεύονταν και έχω την σιγουριά ότι σήμερα τα abs συστήματα των αυτοκινήτων θα ήταν 5 γενιές πάνω...Συμφωνω.Θα ειχαν εξελιχθει ακομη περισσοτερο.
Εχμ για άλλο λόγο αναφέρει το συμβάν ο άνθρωπος
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Θα ήταν πολύ καλό να μην απαγορεύονταν και έχω την σιγουριά ότι σήμερα τα abs συστήματα των αυτοκινήτων θα ήταν 5 γενιές πάνω...Καλημέρα tsargy!
Με παρεξήγησες... Εννοούσα ότι η ύπαρξή του βελτιώνει τους χρόνους των οδηγών αγώνων μεταξύ ίδιων αυτοκινήτων.Επίσης δεν πολυσυμφωνώ με την άποψη για το λιγότερο θέαμα που προσφέρεται στους αγώνες λόγω βοηθητικών συστημάτων. Εγώ νομίζω ότι για να δούμε θέαμα χρειάζεται καλούς και 'πεινασμένους' οδηγούς και όχι απαραίτητα περιορισμένης τεχνολογίας αυτοκίνητα. Πάρτε για παράδειγμα τη νίκη του Σένα το 1993 στον υπό βροχή αγώνα του Donington Park με υποδεέστερο αυτοκίνητο.
Τότε όλοι είχαν ABS, traction control και ενεργητικές αναρτήσεις. Ο Σένα ξεκίνησε 4ος, βρέθηκε για λίγο 5ος αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ήταν πρώτος. Ο Damon Hill τερμάτισε 2ος 1 λεπτό πίσω με τη φοβερή Fw15c. -
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
Καλημέρα tsargy!
Με παρεξήγησες...Όντως! Εσύ ήθελες να πεις ότι υπήρχε διαφορά με την αφαίρεση του συστήματος...άρα κάνει διαφορά...
και εγώ νόμιζα ότι ήθελες να πεις ότι υπάρχει πιθανότητα να χαλάνε, γιαυτό δεν μπαίνει...
Στα υπόλοιπα συμφωνώ! Το αστέρι θα λάμπει, ακόμα και με σκοτεινιά, αλλοιώς να τους βάζαμε λάστιχα ποδηλάτου..
Απότομο φρενάρισμα