-
δηλαδη εγω που δεν ξερω να αλλαξω μια λαμπα, δικαιουμε αυριο να ανοιξω ενα συνεργειο και να μαθω τη δουλεια πανω στα αυτοκινητα σας.... σωστα? σωστα...!!!
και μερικους απο εσας δεν σας νοιαζει να μπορειτε να ξεχωρισετε ποιος εχει τα απαραητητα βασικα προσοντα...
ουτε τους νομιμους τους νοιαζει να ξεχωριζουν...μπαινεις δηλαδη στον οδοντιατρο και δεν σε προβληματιζει οτι δεν εχει ουτε ενα πτυχιο στον τοιχο...???
1.000.000 φορες καλυτερος μαστορας μπορει να ειναι... αλλα πρεπει να τηρει καποιες προυποθεσεις...
και ετσι δηλαδη πρεπει να προβληματιζομαστε μηπως ο μαστορας στο εξουσιοδοτημενο, μας βγαλει και κανα ανταλλακτικο για την παρτυ του...!!! μα ειμαστε σοβαροι..??
-
Με αυτά που γράφεις σίγουρα δεν είσαστε.
- Αν κάποιος δεν ξέρει να αλλάξει λάμπα, δε μπορεί να γίνει όχι μηχανικός αυτοκινήτων, αλλά πιθανότατα ούτε εργάτης σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Μα καλά, την πελατεία για να 'μάθει' που θα την βρει...
Για να το κλείσουμε αυτό το θέμα, αυτοί που συνήθως ανοίγουνε παράνομα συνεργεία είναι μαστόρια που το πρωί δουλεύουνε σε κάποια αντιπροσωπεία, και το απόγευμα βγάζουν το κάτι παραπάνω. Από εκεί εξάλλου μαζεύουν και την πελατεία. Εκτός από αυτούς, είναι και αυτοί που έχουνε χάσει τη δουλειά τους στις παραπάνω αντιπροσωπείες και αυτοί που έχουν βγει στη σύνταξη, οι οποίοι βρίσκουν ένα μη νόμιμο τρόπο να βγάζουν το εισόδημα τους.
Το να πάω εγώ να γίνω μηχανικός αυτοκινήτων αυτοδίδαχτος επειδή έτσι μου κάπνισε και να μου φέρει όλος ο κόσμος τα αυτοκίνητα του, είναι απλά σενάριο επιστημονικής φαντασίας...
-
Μεταξύ μας πάντα, βρισκόμαστε στην Ελλάδα, όπου ότι δηλώσεις είσαι. Δε λέω, όταν δω την άδεια λειτουργίας του στον τοίχο (και όχι το πτυχίο...) θα νιώσω καλύτερα, αλλά από την άλλη ξέρω γιατρό με πτυχία και τα πάντα που μου έβγαλε τον σπασμένο μου αστράγαλο διάστρεμμα και χρειάστηκε ένας μήνας και να πληρώσω ιδιωτικό γιατρό για να μάθω τι έχω, καθώς όλοι οι άλλοι με συμβούλευαν να βρω τον ίδιο, για να μην κινηθώ εναντίων του δικαστικά. Οπότε και πάλι ήσυχος δε θα είμαι.
-
'και ετσι δηλαδη πρεπει να προβληματιζομαστε μηπως ο μαστορας στο εξουσιοδοτημενο, μας βγαλει και κανα ανταλλακτικο για την παρτυ του...!!! μα ειμαστε σοβαροι..??'
Και κάπου εδώ σιγουρευόμαστε για τον λόγο για τον οποίο έχεις βγει εκτός εαυτού για τα παράνομα συνεργεία. Γιατί εκτός του ότι πλέον δεν μπορείς να βγάλεις κάνα ανταλλακτικό για πάρτυ σου, χάνεις και πελάτες ε...?
Είσαι δεν είσαι μηχανικός, αυτή η πρόταση είναι απλά για γέλια. Άκου δε θα με προβληματίσει που κάποιος θέλει να του χαρίσω λεφτά, έτσι για το γαμώτο. Δίκιο έχεις. Αφού σε μερικούς μήνες που θα πάω για service το αμάξι μου, λέω να μοιράσω από κανένα 100€ στα παιδιά, που είναι και ευγενικά...Και πάμε στην ουσία. Οι παράνομοι μηχανικοί δημιουργούν πρόβλημα σε πολλούς τομείς, αλλά όχι στα αυτοκίνητα μας. Κλέβουν το κράτος, 'κλέβουν' πελατεία από νόμιμους επαγγελματίες που πληρώνουν αυτά που πρέπει και πολλά άλλα. Μέχρις εκεί όμως.
- Αν κάποιος δεν ξέρει να αλλάξει λάμπα, δε μπορεί να γίνει όχι μηχανικός αυτοκινήτων, αλλά πιθανότατα ούτε εργάτης σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Μα καλά, την πελατεία για να 'μάθει' που θα την βρει...
-
Bασικα το βλεπω σαν φαινομενο των καιρων και της κρισης που βιωνουμε,
αναμεσα σ' αυτους ειναι τεχνιτες που εμειναν χωρις δουλεια και προσπαθουν να βγαλουν μεροκαματο, καποιοι απο αυτους ηταν οι πιο καλοπληρωμενοι στα συνεργεια που πιθανον δουλευαν και φυσικα οι πρωτοι που απολυθηκαν, το κερδος τους προερχεται απο το ενοικιο που πιθανον δεν εχουν, την προσωπικη ασφαλιση, το επαγγελματικο επιμελητηριο, το ανυπαρκτο ΦΠΑ, και τον φορο εισοδηματος, η αμοιβη τους ειναι κανονικη αλλα το τελικο ποσο που καλειται να πληρωσει ο πελατης ειναι αρκετα μικροτερο αφου δεν προσθετουν τις παραπανω νομιμες επιβαρυνσεις. Εκεινοι παλι που βολευονται απο αυτες τις καταστασεις ειναι πελατες που δεν εχουν τις γνωσεις η' τις ικανοτητες να συντηρησουν μονοι τους το αυτοκινητο τους και τα χρηματα για ενα νομιμο συνεργειο.
Στην πλειοψηφια τους ειναι πολυ καλυτεροι απο αυτους που εμειναν στα συνεργεια με μισθους πεινας, και τα περισσοτερα που περιγραφουν καποιοι παραπανω ειναι σεναρια επιστημονικης φαντασιας,
απλα σκεφτειτε ποσο ευπροσβλητοι ειναι σε πιθανη καταγγελια σε αντιθεση με καποιο νομιμο συνεργειο. -
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
δηλαδη εγω που δεν ξερω να αλλαξω μια λαμπα, δικαιουμε αυριο να ανοιξω ενα συνεργειο και να μαθω τη δουλεια πανω στα αυτοκινητα σας.... σωστα? σωστα...!!!
και μερικους απο εσας δεν σας νοιαζει να μπορειτε να ξεχωρισετε ποιος εχει τα απαραητητα βασικα προσοντα...
ουτε τους νομιμους τους νοιαζει να ξεχωριζουν...μπαινεις δηλαδη στον οδοντιατρο και δεν σε προβληματιζει οτι δεν εχει ουτε ενα πτυχιο στον τοιχο...???
1.000.000 φορες καλυτερος μαστορας μπορει να ειναι... αλλα πρεπει να τηρει καποιες προυποθεσεις...
και ετσι δηλαδη πρεπει να προβληματιζομαστε μηπως ο μαστορας στο εξουσιοδοτημενο, μας βγαλει και κανα ανταλλακτικο για την παρτυ του...!!! μα ειμαστε σοβαροι..??
Με προβλημάτισες αν πρέπει να γράψω ή να περιμένω τον κ. Αντώνη και να γράψω μετά .
Χωρίς παραξήγηση λοιπόν και με ελαφρότητα και χιούμορ...
Ας αφήσουμε τους γιατρούς και ας πιάσουμε τις πουτ@νες, όσο γκ@βλωμένος και αν είσαι, όταν θες να πας να πηδήξεις (χωρίς παρεξήγηση όταν ήσουν φανταράκι, π.χ εγω σειρά 184 και με αναβολή), δεν κάνεις μια μπουδρελότσαρκα πρώτα ; μια έρευνα αγοράς δηλαδή, διαλέγεις αυτήν που γουστάρεις και σε φτάνουν τα φράγκα και πας, βέβαια αν θες ζητάς από την τσατσά πριν την συνουσία να δεις τα κατάλληλα πιστοποιητικά υγείας, εμβολίων, ιθαγένειας, πράσινη κάρτα και online ενημέρωση κατά την διάρκεια της συνουσίας για το τρέχον ποσό, το υπόλοιπο σου, τις θερμίδες που έχεις καταναλώσει κ.τ.λ στο τέλος μετά την συνεύρεση ζητάς και παίρνεις και την απόδειξη, καθότι ισχύει πλέον το χωρίς απόδειξη δεν πληρώνω, πρόσοχή μόνο μη παίζει εκεί γύρω κανένας νταβατζής, στο συμπέρασμα τώρα τι σε ενδιαφέρει να είναι καθόλα νόμιμη η πουτ@να αλλά σαβούρα με όλα τα παραστατικά σφραγίδες και βούλες και να μη το ευχαριστηθείς η παράνομη μουν@ρα χωρίς τα παραπάνω αλλά να καραευχαριστηθείς με την απαραίτητη προυπόθεση ότι και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιείς προφυλακτικό.
Κάτι αντίστοιχο αλλά με αλλαγή των ρόλων ισχύει και για τα συνεργεία νομιμα ή παράνομα η επιλογή είναι δική σου το προφυλακτικό βέβαια απαραίτητο και η βαζελίνη δωρεά της τρόικα. -
1ον, Αδεια ασκησεως επαγγελματος
2ον, Σημα του σωματειου επισκευαστων αυτοκινητου
Αυτα εχει το συνεργειο που παω το αυτοκινητο μου, δεν ξερω αν υπαρχουν και αλλα διακριτικα. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
1ον, Αδεια ασκησεως επαγγελματος
2ον, Σημα του σωματειου επισκευαστων αυτοκινητου
Αυτα εχει το συνεργειο που παω το αυτοκινητο μου, δεν ξερω αν υπαρχουν και αλλα διακριτικα.ας με συγχωρεσουν οι υπολοιποι, αλλα αυτη ειναι η μοναδικη σοβαρη απαντηση μεχρι στιγμης (μαζι με μια αλλη που ελεγε για την αδεια ασκησεως επαγγελματος)...
δεν εχω παει ποτε σε παρανομο συνεργειο και ουτε προκειται να το κανω εις γνωση μου... και δεν με νοιαζει αν ειναι απολυμενοι ή οτιδηποτε αλλο.
με νοιαζει που κανενας δεν μπορει να ξεχωρισει αν εχει μπει σε νομιμο ή παρανομο συνεργειο. ειναι σαν να λεμε οτι ανοιγουν παρανομα εστιατορια και δεν περναει ποτε το υγειονομικο ουετ η πυροσβεστικη ουτε κανενας..... τρως...?? καποιοι φαινεται πως τρωνε αρκει να ειναι φτηνο...
και μου κανει τρομερη εντυπωση που ολοι σπευδετε να τους δικαιολογησετε... ευχομαι να μην τη 'παθει' ποτε και κανενας....
σας φαινεται παραλογο να θελει ενας ανθρωπος να ξερει με ποιον συνεργαζεται και ποιος ειναι ο αλλος απεναντι... γιατι δεν βαζεται τα λεφτα σας σε μια no name τραπεζα...?? γιατι φοβαστε που δεν ξερετε τι ειναι ο αλλος... βεβαια υπαρχουν και οι αφελεις που τα πανε και μετα τα κλαινε...
αν λοιπον σας ικανοποιει να γαματε την καλυτερη και ομορφοτερη πουτανα χωρις να ξερετε τι αρρωστιες κουβαλαει...επισης οποιος θελει θα ανοιξω προσεχως συνεργειο, θα κανω και γαμω τις τιμες, θα σας βαζω εξατμισεις, φιλτρα κλπ κατω του κοστους... δουλευα στη ΝΑSA αλλα δεν μου αρεσαν τα μπεργκερ στο Αμερικα και λεω να ανοιξω ενα συνεργειο στο ελλαδα...
ΥΓ. για να μην παρεξηγεισετε καποιοι, τα πτυχια και οι αδειες δεν εξασφαλιζουν καμια ποιοτητα και καμια καλη δουλεια...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Και τα νόμιμα (εκτός εξουσιοδοτημένων) παράνομα λειτουργούν.Τι εννοεις?
-
προς pro_crossaro
ελπιζω αυτα που γραφεις να ειναι στα πλαισια του χιουμορ.... απο ολες, τις κατα τα αλλα πολυ ωραιες φατσες, θα κρατησω την1.) που θα βρεθουν οι πελατες....??? ενας κατακαημενος να παει, αρκει... κοιτα την ουσια των πραγματων, η οποια ειναι οτι νομιμοποιειται ο καθε ασχετος ή σχετικος να ανοιξει το δικο του συνεργειο χωρις κανενα ελεγχο...
2.) εχει καταντησει κουραστικο, να λεμε ολοι οτι 'ξερω καποιον, που εκανε ετσι, ενω ο αλλος εκανε γιουβετσι, και ενας φιλος μου μου ειπε κλπ κλπ... ' σιγουρα ξερεις και πολλους που πηραν διπλωμα χωρις να εχουν πατησει ουτε σε ενα μαθημα οδηγησης.... ποσοι απο αυτους τους οδηγους ειναι 'χεραδες' και ποσοι 'κουλοι'... ??
Ησυχος δεν πρεπει να ειναι ποτε, κανεις... οταν λοιπον θα κανω την αναζητηση μου, θελω να ξερω αν ο μητσος εχει αδεια, ο κιτσος οχι κλπ κλπ...3.) δικαιολογωντας και 'νομιμοποιωντας' ολους αυτους που το πρωι ειναι στα εξουσιοδοτημενα και το απογευμα ειναι στα δικα τους, αυτοματως υπαρχει ο κινδυνος, για τον καθενα που παει σε εξουσιοδοτημενο, να χασει καποιο απο τα ανταλλακτικα του αυτοκινητου του, για να το βαλει στον αλλο που παει το απογευμα στο παρανομο...
και ετσι εκτος οτι κλεβουν ολους αυτους που αναφερεις, μπορει να κλεψουν και εσενα που πηρες ενα καινουριο αυτοκινητο και το πας στο εξουσιοδοτημενο στα πλαισια της εγγυησης.
παρεπιπτοντως για την για την ευρωπαϊκή νομοθεσία Block Exemption, δεν εχει σχολιασει καποιος.... ξερουμε κατι?
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Bασικα το βλεπω σαν φαινομενο των καιρων και της κρισης που βιωνουμε,
αναμεσα σ' αυτους ειναι τεχνιτες που εμειναν χωρις δουλεια και προσπαθουν να βγαλουν μεροκαματο, καποιοι απο αυτους ηταν οι πιο καλοπληρωμενοι στα συνεργεια που πιθανον δουλευαν και φυσικα οι πρωτοι που απολυθηκαν, το κερδος τους προερχεται απο το ενοικιο που πιθανον δεν εχουν, την προσωπικη ασφαλιση, το επαγγελματικο επιμελητηριο, το ανυπαρκτο ΦΠΑ, και τον φορο εισοδηματος, η αμοιβη τους ειναι κανονικη αλλα το τελικο ποσο που καλειται να πληρωσει ο πελατης ειναι αρκετα μικροτερο αφου δεν προσθετουν τις παραπανω νομιμες επιβαρυνσεις. Εκεινοι παλι που βολευονται απο αυτες τις καταστασεις ειναι πελατες που δεν εχουν τις γνωσεις η' τις ικανοτητες να συντηρησουν μονοι τους το αυτοκινητο τους και τα χρηματα για ενα νομιμο συνεργειο.
Στην πλειοψηφια τους ειναι πολυ καλυτεροι απο αυτους που εμειναν στα συνεργεια με μισθους πεινας, και τα περισσοτερα που περιγραφουν καποιοι παραπανω ειναι σεναρια επιστημονικης φαντασιας,
απλα σκεφτειτε ποσο ευπροσβλητοι ειναι σε πιθανη καταγγελια σε αντιθεση με καποιο νομιμο συνεργειο.Ακριβώς αυτό.
Δουλεύουν μάλιστα με φίλους ή γνωστούς πάντα στο σπίτι τους οπότε δε ξέρω αν είναι δυνατόν να τους πιάσουν κι όλας. Δηλαδή εγώ στο γκαράζ μου απαγορεύεται να έχω ένα αναβατόριο και ένα γρασαδόρο? Και να φτιάχνω και το αυτοκίνητο ενός φίλου έτσι από χόμπι?
Βέβαια οπωςδήποτε υπάρχει ένα ζήτημα καθώς σίγουρα είναι πιο φθηνά από άλλα νόμιμα συνεργεία που πληρώνουν ενοίκια, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, φόρους, πρόστιμα κλπ, απασχολούν και κάνα δυο υπαλλήλους.
Είναι όπως οι λουλουδάδες των δρόμων ή οι παράνομοι μικροπωλητές. Είναι πιο φθηνοί αλλά γ@μ@νε τους άλλους που δεν μπορούν να είναι τόσο φθηνοί. Και μάλιστα το λουλουδά ή τον μικροπωλητή το βλέπεις, τον κυνηγάς και τέλος.
Τα παράνομα συνεργεία δεν μπορείς.
Αυτά όμως ας τα βλέπουν αυτοί που με τα μνημόνια νομίζουν ότι θα κάνουυν κάτι.
Και όσο βαθαίνει η κρίση όλο και περισσότερα τέτοια φαινόμενα θα έχουμε και όταν ο άλλος δεν έχει πραγματικά να συντηρήσει το αυτοκίνητό του, τότε αναγκαστικά θα το πάει εκεί. -
Ήξερα για παράνομα συνεργεία για μηχανάκια που είχες έναν χώρο εκεί και έφτιαχνες στη ζούλα κανένα παπάκι. Αλλά παράνομο συνεργείο....Θα πρέπει να βάλει ολόκληρο ανωβατόρι. Αυτό δε μπαίνει στην αυλή. Θέλει και μεγάλο χώρο. Θα κάνει μπαμ πως είναι παράνομος. Εκτός αν αλλάζει μόνο λάδια
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και τα νόμιμα (εκτός εξουσιοδοτημένων) παράνομα λειτουργούν.
Τι εννοεις?
Δεν το έγραψα και πολύ καλά. Μπορεί η ύπαρξή τους να είναι νόμιμη, αλλά ζουν μέσα στην παρανομία, με ανασφάλιστους υπαλλήλους, χωρίς αποδείξεις κτλ
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Ήξερα για παράνομα συνεργεία για μηχανάκια που είχες έναν χώρο εκεί και έφτιαχνες στη ζούλα κανένα παπάκι. Αλλά παράνομο συνεργείο....Θα πρέπει να βάλει ολόκληρο ανωβατόρι. Αυτό δε μπαίνει στην αυλή. Θέλει και μεγάλο χώρο. Θα κάνει μπαμ πως είναι παράνομος. Εκτός αν αλλάζει μόνο λάδιαστο διπλα τετραγωνο εχω παρανομο κανονικο φανοποιιο σε ημιυπογειο γκαραζ μεζονετας.Εαν εχει κλειστη τη γκαραζοπορτα δεν καταλαβαινεις τιποτα.Πιο διπλα παρανομο συνεργειο,σε μαγαζι ισογειο βαμμενα παραθυρα με ασπρη μπογια για να μην βλεπεις μεσα,παντα κλειστες πορτες.Απλα επειδη μενω διπλα το εχω πετυχει με ανοιχτη πορτα να βγαζει αυτοκινητο και κοιτωντας μεσα ειχε αναβατωριο,γρυλλους,λαδιερες,πρεσσες τα παντα ολα.
-
προς pro_crossaro
ελπιζω αυτα που γραφεις να ειναι στα πλαισια του χιουμορ.... απο ολες, τις κατα τα αλλα πολυ ωραιες φατσες, θα κρατησω την1.) που θα βρεθουν οι πελατες....??? ενας κατακαημενος να παει, αρκει... κοιτα την ουσια των πραγματων, η οποια ειναι οτι νομιμοποιειται ο καθε ασχετος ή σχετικος να ανοιξει το δικο του συνεργειο χωρις κανενα ελεγχο...
Φέρε μου το αμάξι σου τότε να στο φτιάξω εγώ...
Βρε άνθρωπε μου, για να έχεις πελατεία, πρέπει από κάπου να την αποκτήσεις. Ως παράνομος διαφήμιση δεν μπορείς να κάνεις, άρα πας από στόμα σε στόμα, και 'κλέβοντας' από συνεργεία που δουλεύεις. Λες κάποιος να μην ξέρει τι κάνει και να τον διαφημίζουν κιόλας?2.) εχει καταντησει κουραστικο, να λεμε ολοι οτι 'ξερω καποιον, που εκανε ετσι, ενω ο αλλος εκανε γιουβετσι, και ενας φιλος μου μου ειπε κλπ κλπ... ' σιγουρα ξερεις και πολλους που πηραν διπλωμα χωρις να εχουν πατησει ουτε σε ενα μαθημα οδηγησης.... ποσοι απο αυτους τους οδηγους ειναι 'χεραδες' και ποσοι 'κουλοι'... ??
Ησυχος δεν πρεπει να ειναι ποτε, κανεις... οταν λοιπον θα κανω την αναζητηση μου, θελω να ξερω αν ο μητσος εχει αδεια, ο κιτσος οχι κλπ κλπ...Αυτός που πήρε το δίπλωμα οδήγησης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν μπορώ να τον ελέγξω. Αλλά να πηγαίνεις σε νοσοκομείο για να γίνεις καλά, και διπλωματούχος γιατρός να μην ξεχωρίζει τη βούρτσα από την π****α, είναι πρόβλημα.
Στα αυτοκίνητα μου πάντως, πάντα τα φτιάχνανε μαστόρια που ξέρανε. Χάστηκα αν είχαν πάει σε κανα ΙΕΚ ή αν τη μάθανε τη δουλειά ξεκινώντας από βοηθοί. Όποιος άγγιζε το αυτοκίνητο μου, ήξερε και αυτό με νοιάζει μόνο.3.) δικαιολογωντας και 'νομιμοποιωντας' ολους αυτους που το πρωι ειναι στα εξουσιοδοτημενα και το απογευμα ειναι στα δικα τους, αυτοματως υπαρχει ο κινδυνος, για τον καθενα που παει σε εξουσιοδοτημενο, να χασει καποιο απο τα ανταλλακτικα του αυτοκινητου του, για να το βαλει στον αλλο που παει το απογευμα στο παρανομο...
Πες μου ότι για αυτό 'αντικαθιστούν' ανταλλακτικά που δεν χρειάζεται. Και εγώ νόμιζα ότι το κάνανε μόνο για να υπερτιμολογήσει η αντιπροσωπεία.
και ετσι εκτος οτι κλεβουν ολους αυτους που αναφερεις, μπορει να κλεψουν και εσενα που πηρες ενα καινουριο αυτοκινητο και το πας στο εξουσιοδοτημενο στα πλαισια της εγγυησης.
παρεπιπτοντως για την για την ευρωπαϊκή νομοθεσία Block Exemption, δεν εχει σχολιασει καποιος.... ξερουμε κατι?
Στα πλαίσια της εγγύησης μπορείς να το πας ΟΠΟΥ θες. Εγώ επέλεξα ένα εξουσιοδοτημένο για το τελευταίο μου αυτοκίνητο, γιατί όταν χρειάστηκε μου απέδειξαν ότι ξέρουν τι κάνουν. Και φυσικά πάντα είμαι εκεί και ελέγχο. Και ακόμα και όταν δεν είμαι, μπορώ να είμαι ήσυχος.
Ξαναλέμε. ΣΥΜΦΩΝΩ ότι ΚΑΚΩΣ λειτουργούν παράνομα συνεργεία για πολλούς και διάφορους λόγους (φορολογικού, ανταγωνισμού κτλ). Αλλά το να συνεχίζεις να λες δράκους και πράσινα άλογα που τα πιστεύεις μόνο εσύ προσπαθώντας να μας πείσεις ότι ο ελέφαντας είναι ο Ντάμπο και πετάει, είναι απλά tragic...
Y.G.: Χαίρομαι που σου αρέσουν οι φατσούλες μου. Ελπίζω να καταλαβαίνεις και τι σημαίνουν.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Όπως και πολλοί με άδεια είναι απλά επικίνδυνοι.Έχω ακόμα να το λέω για το μηχανικό στο εξουσιοδοτημένο που πήγαινα που για να μου αλλάξει ντίζα συμπλέκτη έλυσε όλη την πεταλιέρα του RC κι έφαγε μισή μέρα (χώρια που έσπασε ένα πλαστικό κλιπ και το κράτησε τελικά μέσα το αμάξι) για κάτι που έμαθα να το κάνω ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ, χωρίς να σηκώνω το αμάξι, με μόνα εργαλεία ένα σταυροκατσάβιδο, μια καστάνια και μια πένσα (η οποία δεν πολυχρειάζεται κιόλας) μέσα σε 30-45 λεπτά, ανάλογα πόσο χαλαρά το πάω.
Αν τα πτυχία και η άδεια κάνουν τον καλό μάστορα....
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Και τα νόμιμα (εκτός εξουσιοδοτημένων) παράνομα λειτουργούν.
Τι εννοεις?
Δεν το έγραψα και πολύ καλά. Μπορεί η ύπαρξή τους να είναι νόμιμη, αλλά ζουν μέσα στην παρανομία, με ανασφάλιστους υπαλλήλους, χωρίς αποδείξεις κτλ
Οκ.
Δηλαδή εγώ στο γκαράζ μου απαγορεύεται να έχω ένα αναβατόριο και ένα γρασαδόρο? Και να φτιάχνω και το αυτοκίνητο ενός φίλου έτσι από χόμπι?
Το δευτερο απαγορευεται αν χρεωνεις για τη δουλεια που κανεις. Αν το κανεις επειδη εχεις καλη καρδια, τοτε ολα καλα.
στο διπλα τετραγωνο εχω παρανομο κανονικο φανοποιιο σε ημιυπογειο γκαραζ μεζονετας.
Σε ενοχλει αυτο?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Όπως και πολλοί με άδεια είναι απλά επικίνδυνοι.
Έχω ακόμα να το λέω για το μηχανικό στο εξουσιοδοτημένο που πήγαινα που για να μου αλλάξει ντίζα συμπλέκτη έλυσε όλη την πεταλιέρα του RC κι έφαγε μισή μέρα (χώρια που έσπασε ένα πλαστικό κλιπ και το κράτησε τελικά μέσα το αμάξι) για κάτι που έμαθα να το κάνω ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ, χωρίς να σηκώνω το αμάξι, με μόνα εργαλεία ένα σταυροκατσάβιδο, μια καστάνια και μια πένσα (η οποία δεν πολυχρειάζεται κιόλας) μέσα σε 30-45 λεπτά, ανάλογα πόσο χαλαρά το πάω.
Αν τα πτυχία και η άδεια κάνουν τον καλό μάστορα....
++++
Ενοείται ότι ο καλύτερος μηχανικός ενός αυτοκινήτου είναι ο κάτοχός του, είναι μ@λ@κες δηλαδή οι born to USA, UK κ.τ.λ οι οποίοι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ειδικά στις επαρχείες επισκευάζουν οι ίδιοι τα αυτοκίνητά τους, εκεί είναι δυνατόν ακόμη και η ενοικίαση χώρου και μηχανημάτων για service- επισκευή.Εφόσον υπάρχει γνώση και μεράκι (στο net τα manual είναι άφθονα), πιάνουν τα χέρια, υπάρχουν τα βασικά εργαλεία (σιγά-σιγά μαζεύονται και τα πιό ειδικά) και υπάρχει κάποιος σκεπασμένος χώρος με ηλεκτρικό και αγαπάς το αυτοκίνητο (εφόσον γράφεις εδώ μάλλον αυτό ισχύει) τότε βάζεις παλιά ρούχα και σιγά -σιγά ξεκινάς από τα εύκολα την συντήρηση αρχικά και την επισκευή του αυτοκινήτου σου, αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης των αυτοκινητιστικών, μοτο και άλλων forum, το DIY.
Για τα συνεργεία τι να πρωτοθυμιθώ, πηγαίνω τα καινούργια αυτοκίνητά μου ΜΟΝΟ στο πρώτο ετήσιο service για να έχω την διετή εγγύηση (κατά εμέ τα 3-7 επεκτάσιμα χρόνια είναι τρίχες κατσαρές), στην mazda πάντα βάζανε περισσότερο λιπαντικό, τους το έλεγα κάθε φορά και με γράφανε, στο σπίτι με αναρόφηση το έφερνα στην σωστή στάθμη, στην peugeot πάντα αφήνανε κάποια βίδα/κλέμα λάσκα/ξεκούμπωτη, ακόμη και τέσσερα μπουζί ξέσφικτα με αφήσανε σε προγραμματισμένο ετήσιο service σε σιτροεν ΒΧ) , σε επίσημο συνεργείο δε για αλλαγή τσιμούχας ημιαξονίου τους έφυγε το 106 από τον κορκόδειλο (δεν είχαν διαθέσιμο ανεβατόρι) μπροστά μου και ενω έκανε λακουβά αυτοί έκαναν την πάπια, για να μη πω ότι σε κανένα μα κανένα συνεργείο παράνομο ή μη δεν μου έχουν σφίξει με την συνηστώμενη ροπή τους τροχούς (δυναμόκλειδο ή αερόκλειδο).
Περί ποιότητας, πιστοποίησης κ.τ.λ. τα πτυχία και τα iso που βλέπετε σε επίσημα συνεργεία είναι για την μόστρα http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FPvX5GXF8z4, τι να τις κάνω τις κορνίζες όταν ο ιδιοκτήτης-έμπορος αυτοκινήτων της κάθε μεγάλης και επίσημης κάθετης μονάδας για να μειώσει το κόστος έχει διώξει τους 9/10 μαστόρους (λέμε τώρα) που του κόστιζαν 2500 ε έκαστος και στη θέση τους πήρε 9 πιτσιρικάδες που του κοστίζουν 600 ε (το πολύ) έκαστος π.χ renault Θεσσαλονίκη.
-
ναι βρε παιδια... για εσας που γνωριζετε και ασχολειστε και ξερετε να φτιαχνετε τα αυτοκινητα σας, τα πραγματα ειναι απλα....
Αλλά το να συνεχίζεις να λες δράκους και πράσινα άλογα που τα πιστεύεις μόνο εσύ προσπαθώντας να μας πείσεις ότι ο ελέφαντας είναι ο Ντάμπο και πετάει, είναι απλά tragic...
μεχρι στιγμης δεν προσπαθω να πεισω εγω εσας, αλλα εσεις εμενα... εγω ρωταω πως μπορω και πως ειναι υποχρεωμενος (αν ειναι) ο μηχανικος να μου δειξει οτι λειτουργει νομιμα.... δεν εξεταζω αν ειναι καλος ή κακος....!!! και να μου δειξει οτι λειτουργει νομιμα,οχι επειδη τον ρωτησα, αλλα αν πρεπει να εχει καποια σημανση...παραπονα εχουν ολοι απο τα εξουσιοδοτημενα... και εγω εχω και ενα σωρο αλλοι απο εδωμεσα εχουν εκφρασει ενα σωρο προβληματα που τους εχουν δημιουργησει... δεν θεωρω και εγω (οπως και οι υπολοιποι) οτι μια αδεια λειτουργιας σημαινει και καλη δουλεια... σε αυτο συμφωνουμε ολοι....
για τον εαυτο του, σπιτι του, ο καθενας ας εχει και πυρηνικο εργοστασιο... καλα ειναι και τα DIY... αρκει να μη τα δοκιμαζει και σε αλλων τα αυτοκινητα...
-
ναι βρε παιδια... για εσας που γνωριζετε και ασχολειστε και ξερετε να φτιαχνετε τα αυτοκινητα σας, τα πραγματα ειναι απλα....Αλλά το να συνεχίζεις να λες δράκους και πράσινα άλογα που τα πιστεύεις μόνο εσύ προσπαθώντας να μας πείσεις ότι ο ελέφαντας είναι ο Ντάμπο και πετάει, είναι απλά tragic...
μεχρι στιγμης δεν προσπαθω να πεισω εγω εσας, αλλα εσεις εμενα... εγω ρωταω πως μπορω και πως ειναι υποχρεωμενος (αν ειναι) ο μηχανικος να μου δειξει οτι λειτουργει νομιμα.... δεν εξεταζω αν ειναι καλος ή κακος....!!! και να μου δειξει οτι λειτουργει νομιμα,οχι επειδη τον ρωτησα, αλλα αν πρεπει να εχει καποια σημανση...παραπονα εχουν ολοι απο τα εξουσιοδοτημενα... και εγω εχω και ενα σωρο αλλοι απο εδωμεσα εχουν εκφρασει ενα σωρο προβληματα που τους εχουν δημιουργησει... δεν θεωρω και εγω (οπως και οι υπολοιποι) οτι μια αδεια λειτουργιας σημαινει και καλη δουλεια... σε αυτο συμφωνουμε ολοι....
για τον εαυτο του, σπιτι του, ο καθενας ας εχει και πυρηνικο εργοστασιο... καλα ειναι και τα DIY... αρκει να μη τα δοκιμαζει και σε αλλων τα αυτοκινητα...
Nα τον ρωτησεις βρε φιλε!Τοσο δυσκολο ειναι;
Δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθενας να εχει κρεμασμενη την αδεια επαγγελματος στον λαιμο του για να μπορεις εσυ να καταλαβεις!!! -
Στο λαιμο του, οχι. Γενικα καπου, εισαι σιγουρος οτι δεν εχει υποχρεωση να εχει αναρτημενο 'κατι'?
ΥΓ Καλα, αυτο το 'να τον ρωτησεις'
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ναι βρε παιδια... για εσας που γνωριζετε και ασχολειστε και ξερετε να φτιαχνετε τα αυτοκινητα σας, τα πραγματα ειναι απλα....
Αλλά το να συνεχίζεις να λες δράκους και πράσινα άλογα που τα πιστεύεις μόνο εσύ προσπαθώντας να μας πείσεις ότι ο ελέφαντας είναι ο Ντάμπο και πετάει, είναι απλά tragic...
Nα τον ρωτησεις βρε φιλε!Τοσο δυσκολο ειναι;
Δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθενας να εχει κρεμασμενη την αδεια επαγγελματος στον λαιμο του για να μπορεις εσυ να καταλαβεις!!!τελικα ξερεις ποιο ειναι το προβλημα...? οτι καποιοι ζειτε στο μικροκοσμο σας και δεν κοιτατε παραπερα.....
'ελα μωρε, εγω ξερω που να παω, εχω γνωστο μηχανικο,το φτιαχνω μονος μου... οι υπολοιποι στα @@ μου.... δεν πανε να κοψουν το λαιμο τους... θα μπω και στο forum να κανω τον εξυπνο και ολα οκ....'το θεμα δεν ειμαι λοιπον εγω και εσυ και ο μαστρομητσος.... το θεμα ειναι αυτοι που μπαινουν στο καθε forum, που μπορει να ειναι ενας νεος οδηγος, μια κοπελα που δεν ασχολειται καθε μερα με συνεργεια και φιλτροχοανες κλπ, να μπορουν να ενημερωθουν για πραγματα που δεν γνωριζουν... εχετε γραψει τρεις σελιδες μπουρδες απο το πως διαλεγεις τυροπιτα μεχρι το πως διαλεγεις πουτανα, και οι απαντησεις που πραγματικα λυνουν την οποιαδηποτε απορια πανω στα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ειναι 1,5....
καθιστε λοιπον εδωμεσα ολοι οι εξυπνακηδες να ειρωνευεστε οποιον θεωρειτε εσεις οτι δεν γνωριζει, και σε λιγο θα κλαψουριζετε μεταξυ σας οτι δεν εχει νεο κοσμο το forum...
Πραγματικα βαρεθηκα να ασχολουμε με το εν λογω θεμα....οποτε: ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ και την ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ BLOCK EXEMPTION ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ....
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ