-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Λοιπόν, κάτοχος του 1.2 TSI Ibiza Sport (δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η έκδοση ακόμα στο f/l) εδώ και ενάμιση χρόνο. To συγκεκριμένο ερχόταν χωρίς ESP/TCS/XDS και προσωπικά δεν μου έχει λείψει τίποτα από όλα αυτά.Περί του αυτοκινήτου... Το στήσιμο του μην το φοβάσαι για κανέναν λόγο. Βρες το να το οδηγήσεις σε ΚΑΛΟ αντιπρόσωπο και θα καταλάβεις. Από εκεί και πέρα, επειδή βλέπω ότι η κατανάλωση σε ενδιαφέρει. Το μοτεράκι του είναι οικονομικό, αλλά υπό προϋποθέσεις.
Τι εννοώ?
Μην περιμένεις ότι θα το πλακώνεις όλην την ώρα και ΔΕΝ θα κάψει. Σε γρήγορη οδήγηση το 8αράκι (8Lt/100km) το βλέπεις άνετα. Σε ρυθμό αεροπορίας έχω γράψει 11.2lt/100km αλλά καλύψαμε 45km φουρκέτες σε 32 λεπτά, οπότε μπορείς να φανταστείς πως πηγαίναμε. Σε ρεαλιστικές συνθήκες από την άλλη, το 7.5 είναι ένα καλό νούμερο για μέσα στην πόλη και κολλημένο στην κίνηση. Στις βραδινές χαλαρές βόλτες βλέπω από 5.5lt/100km έως 6.2~6.3.Αυτά για την κατανάλωση. Ο,τι άλλο θες ρώτα!
Koιτα οσο για την καταναλωση, μπροστα στο 12 που καιω τωρα με 90 αλογα 1400 με σχετικα γρηγορη οδηγηση το 8 μου φαινεται παραδεισενιο..εγω ετσι κι αλλιως σπανια βρισκομαι σε μποτιλιαρισμα, κυκλοφορω κυριως βραδυ που ειναι και ψιλοαδειοι οι δρομοι αλλα το παταω οχι τοσο με μεγαλες ταχυτητες, απλα γκαζωνω. Ο κολλητος μου εχει ενα πεζο 207 ντιζελ 75 αλογα και καει 9/100 οποτε καλα μου φαινεται αυτο..προβληματιστικα ομως σημερα που εκατσα στο πισω καθισμα, και εβρισκε το κεφαλι μου στον ουρανο, αυτο εινα προβλημα... δεν ξερω αν ηταν κατι π επρεπε να ρυθμιστει η κατι τετοιο..αλλα δεν γινεται να καθομαι και να βρισκει τοσο το κεφαλι μου στον ουρανο...το test drive πως γινεται ακριβως? εννοω οδηγας και ειναι μαζι και ο αντιπρωσοπος η μονος σου? γιατι μου φαινεται οτι θα κομπλαρω λιγο :Ρ
-
Ο χρήστης corsagls έγραψε:
Λοιπόν, κάτοχος του 1.2 TSI Ibiza Sport (δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η έκδοση ακόμα στο f/l) εδώ και ενάμιση χρόνο. To συγκεκριμένο ερχόταν χωρίς ESP/TCS/XDS και προσωπικά δεν μου έχει λείψει τίποτα από όλα αυτά.
Περί του αυτοκινήτου... Το στήσιμο του μην το φοβάσαι για κανέναν λόγο. Βρες το να το οδηγήσεις σε ΚΑΛΟ αντιπρόσωπο και θα καταλάβεις. Από εκεί και πέρα, επειδή βλέπω ότι η κατανάλωση σε ενδιαφέρει. Το μοτεράκι του είναι οικονομικό, αλλά υπό προϋποθέσεις.
Τι εννοώ?
Μην περιμένεις ότι θα το πλακώνεις όλην την ώρα και ΔΕΝ θα κάψει. Σε γρήγορη οδήγηση το 8αράκι (8Lt/100km) το βλέπεις άνετα. Σε ρυθμό αεροπορίας έχω γράψει 11.2lt/100km αλλά καλύψαμε 45km φουρκέτες σε 32 λεπτά, οπότε μπορείς να φανταστείς πως πηγαίναμε. Σε ρεαλιστικές συνθήκες από την άλλη, το 7.5 είναι ένα καλό νούμερο για μέσα στην πόλη και κολλημένο στην κίνηση. Στις βραδινές χαλαρές βόλτες βλέπω από 5.5lt/100km έως 6.2~6.3.Αυτά για την κατανάλωση. Ο,τι άλλο θες ρώτα!
προβληματιστικα ομως σημερα που εκατσα στο πισω καθισμα, και εβρισκε το κεφαλι μου στον ουρανο, αυτο εινα προβλημα... δεν ξερω αν ηταν κατι π επρεπε να ρυθμιστει η κατι τετοιο..αλλα δεν γινεται να καθομαι και να βρισκει τοσο το κεφαλι μου στον ουρανο...
Αχ
Ολα καλά ήταν ρυθμισμένα πίστεψε με.
Ο αδερφός μου (1,85) όταν μπήκε πίσω για πρώτη φορά Ξαναβγηκε
Κοίτα αν θες να στριμώχνεις άτομα πίσω, δεν είναι το αμάξι σου
Είναι προβληματικό σε αυτόν τον τομέα και μόνο άτομα κοντά μπορούν να βολευτούν. Σε αυτόν τον τομέα καλύτερα Φιεστα.
Και σκέψου οτι το 5θυρο το δικό μου, είχε και 15 πόντους περισσότερους νομίζω.
Φαντάζομαι είδες το 3θυρο ε; Είχα κάνει το λάθος να μπω στο κουπρα που είχα σαν πρώτη επιλογή με τον αδερφό μου πίσω (εγώ 1,80) και αμέσως επέλεξα fr
Αν πάντως δεν σε ενδιαφέρουν οι χώροι και το γουστάρεις σαν εμφάνιση go for it γιατί σαν στήσιμο είναι τζετ , και ο εξοπλισμός -
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Λοιπόν, κάτοχος του 1.2 TSI Ibiza Sport (δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η έκδοση ακόμα στο f/l) εδώ και ενάμιση χρόνο. To συγκεκριμένο ερχόταν χωρίς ESP/TCS/XDS και προσωπικά δεν μου έχει λείψει τίποτα από όλα αυτά.
Περί του αυτοκινήτου... Το στήσιμο του μην το φοβάσαι για κανέναν λόγο. Βρες το να το οδηγήσεις σε ΚΑΛΟ αντιπρόσωπο και θα καταλάβεις. Από εκεί και πέρα, επειδή βλέπω ότι η κατανάλωση σε ενδιαφέρει. Το μοτεράκι του είναι οικονομικό, αλλά υπό προϋποθέσεις.
Τι εννοώ?
προβληματιστικα ομως σημερα που εκατσα στο πισω καθισμα, και εβρισκε το κεφαλι μου στον ουρανο, αυτο εινα προβλημα... δεν ξερω αν ηταν κατι π επρεπε να ρυθμιστει η κατι τετοιο..αλλα δεν γινεται να καθομαι και να βρισκει τοσο το κεφαλι μου στον ουρανο...
Αχ
Ολα καλά ήταν ρυθμισμένα πίστεψε με.
Ο αδερφός μου (1,85) όταν μπήκε πίσω για πρώτη φορά Ξαναβγηκε
Κοίτα αν θες να στριμώχνεις άτομα πίσω, δεν είναι το αμάξι σου
Είναι προβληματικό σε αυτόν τον τομέα και μόνο άτομα κοντά μπορούν να βολευτούν. Σε αυτόν τον τομέα καλύτερα Φιεστα.
Και σκέψου οτι το 5θυρο το δικό μου, είχε και 15 πόντους περισσότερους νομίζω.
Φαντάζομαι είδες το 3θυρο ε; Είχα κάνει το λάθος να μπω στο κουπρα που είχα σαν πρώτη επιλογή με τον αδερφό μου πίσω (εγώ 1,80) και αμέσως επέλεξα fr
Αν πάντως δεν σε ενδιαφέρουν οι χώροι και το γουστάρεις σαν εμφάνιση go for it γιατί σαν στήσιμο είναι τζετ , και ο εξοπλισμόςΚιομως το 5θυρο ειδα, ρε συ 1.75 ειμαι, ειναι δυνατον να μη χωραω πισω, δε σου λεω να στριμοχνω ατομα αλλα εγω που μπηκα μονος μου δε χωραγα.. με νοιαζει να μπορω να μεταφερω εμενα και αλλους 3-4 σε ταξιδι καμιας ωρας ας πουμε σε τετοια φαση, αλλα δε μπορει να μη χωραει ενα ατομο 1.75 στο υψος...και το κουπε νταξει αλλα και το 5θυρο?
-
Είναι πράγματι αγκάθι. Για 5 άτομα θα είναι στριμωξίδι για 4 αν είναι μετρίου και πάνω αναστήματος πολύ κουραστικό. Αν έχεις γκομενάκια που καλυμπράρονται εύκολα κάτι γίνετε
Κι εγώ όσο το είχα , δεχόμουν κριτική από όποιον ήταν πίσω . Ο αδερφός μου μια φορά μπήκε το κεφάλι λυγισμένο και βγήκε
Να προτείνω και 208 και Renault Clio;
Η και http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2272375/
Η τριάδα είναι πολύ αξιόλογη και με καλές τιμές. Και επαρκείς γκάμα με κινητήρες. -
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Είναι πράγματι αγκάθι. Για 5 άτομα θα είναι στριμωξίδι για 4 αν είναι μετρίου και πάνω αναστήματος πολύ κουραστικό. Αν έχεις γκομενάκια που καλυμπράρονται εύκολα κάτι γίνετε
Κι εγώ όσο το είχα , δεχόμουν κριτική από όποιον ήταν πίσω . Ο αδερφός μου μια φορά μπήκε το κεφάλι λυγισμένο και βγήκε
Να προτείνω και 208 και Renault Clio;
Η και http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2272375/
Η τριάδα είναι πολύ αξιόλογη και με καλές τιμές. Και επαρκείς γκάμα με κινητήρες.Για το C4 δε νομιζω τακη, δε θελω τοσο μεγαλο, το 208 δε μου αρεσει, και εχω μια προκαταληψη απεναντι στα ρενο. Ρε παιδια ξενερωσα τωρα βραδιατικα, κριμα δηλαδη..εχω στεναχωρεθει τωρα αληθεια..γιατι πιστευα οτι τα χα βρει ολα σε αυτο το αμαξι, αλλα το να χωρανε νορμαλ 2-3 ατομα πισω ηταν βασικο για μενα αλλα τωρα καταριπτονται ολα...αχ!
-
Πάρε το fiesta με τα 125 άλογα! Είναι οτι καλύετρο αυτη την εποχή.... έχω opel corsa 1,3 diesel και είναι πατατιά... gia seat δε θα εμπαινα καν στη διαδικασία... to fiesta είναι το πιο εξελιγμένο μικρό αυτή τη στιγμή(ως πιο καινούργιο) με ικανοποιητικούς χώρους και εξαιρετικό κινητήρα! Θα τρελαθείς με τις επιδόσεις του τρικύλινδρου 1.0!
-
Εριξα μια ματια παλι στα υποψηφια αμαξια..το fiesta δε μου αρεσει...ουτε εσωτερικα, ουτε εξωτερικα, κλινω πλεον προς το polo ειτε στην εκδοση 1.6 tdi 90 αλογα στην εκδοση comfortline που στον τιμοκαταλογο βγαινει στα 15500 ειτε με τον 1.2 tsi 105 στην εκδοση R-line που βγαινει στα 15500 η τον ιδιο στην εκδοση comfortline με τα 90 αλογα, στα 13400..Οι τιμες μου φαινονται καλες παντα πιστευα οτι το πολο εβγαινε αρκετα ακριβο και γι αυτο δεν το πλησιαζα
-
Ο χρήστης corsagls έγραψε:
Οι τιμες μου φαινονται καλες παντα πιστευα οτι το πολο εβγαινε αρκετα ακριβο και γι αυτο δεν το πλησιαζαΟ χρονος θα δειξει αν ειχες δικιο
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Οι τιμες μου φαινονται καλες παντα πιστευα οτι το πολο εβγαινε αρκετα ακριβο και γι αυτο δεν το πλησιαζα
Ο χρονος θα δειξει αν ειχες δικιο
δηλαδης?
-
Δε σου αρέσει το εσωτερικό του Fiesta και σου αρέσει το εσωτερικό του Polo; Πιο συντηρητικό και βαρετό πεθαίνεις... Κάντα και ένα test drive και μετά αποφάσισε.
-
Συντηριτικο μεν αλλα του φιεστα δεν μου λεει και πολλα..εκτοσ απ το ταμπλω με το χιλιομετρητη κτλ που ειναι πανεμορφο...εξωτερικα το πολο μ αρεσει μακραν πιο πολυ, και εχει και τον 1.2 τσι που ηθελα και στο ιμπιζα..θα παω να το δω κι αυτο απο κοντα..
-
Nτειζελακι citroen ds3 1.6 ποσο σου βγαινει? Σ αρεσει καθολου..? Παω να σε γλιτωσω απο τη βαρεμαρα του polo
-
Το πόλο παρόλο που κοιτάς την έκδοση rline που είναι η κορυφαία εξοπλιστικά έχει πολλές ελλείψεις αν το θες και με τα εξτρα όπως λες.Δεν έχει cruise control που τα ίμπιζα,φιέστα,κλιο κλπ. έχουν,έχει ράδιοcd με ηχεία μόνο μπροστά οπότε υπολόγιζε +350 για το επόμενο ράδιο με μπρος-πίσω ηχεία και υποδοχή aux-in,usb.Επίσης άλλα 800 έχουν τα ξένον τα οποία βγαίνουν στα διπλά λεφτά αν θες να τα βάλεις εκ των υστέρων σε οποιοδήποτε αμάξι.Γενικά για να το πάρεις με 15 χιλιάδες θα πρέπει να το πάρεις με τον χάλια βασικό εξοπλισμό της έκδοσης αυτής σε άσπρο και 3θυρο,οπότε δεν........ Εγώ θα έλεγα να πας να δεις το κλιό εξάλλου η προηγούμενη γενιά που μόλις άλλαξε ήταν πολύ αξιόπιστη χωρίς καθόλου προβλήματα.Με τα χρήματα που διαθέτεις και 5θυρο θα είναι,και χώρους έχει,και κουκλί είναι ,και είναι φορτωμένο με ένα κάρο πράγματα.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Το πόλο παρόλο που κοιτάς την έκδοση rline που είναι η κορυφαία εξοπλιστικά έχει πολλές ελλείψεις αν το θες και με τα εξτρα όπως λες.Δεν έχει cruise control που τα ίμπιζα,φιέστα,κλιο κλπ. έχουν,έχει ράδιοcd με ηχεία μόνο μπροστά οπότε υπολόγιζε +350 για το επόμενο ράδιο με μπρος-πίσω ηχεία και υποδοχή aux-in,usb.Επίσης άλλα 800 έχουν τα ξένον τα οποία βγαίνουν στα διπλά λεφτά αν θες να τα βάλεις εκ των υστέρων σε οποιοδήποτε αμάξι.Γενικά για να το πάρεις με 15 χιλιάδες θα πρέπει να το πάρεις με τον χάλια βασικό εξοπλισμό της έκδοσης αυτής σε άσπρο και 3θυρο,οπότε δεν........ Εγώ θα έλεγα να πας να δεις το κλιό εξάλλου η προηγούμενη γενιά που μόλις άλλαξε ήταν πολύ αξιόπιστη χωρίς καθόλου προβλήματα.Με τα χρήματα που διαθέτεις και 5θυρο θα είναι,και χώρους έχει,και κουκλί είναι ,και είναι φορτωμένο με ένα κάρο πράγματα.+1 ειδικά το 1.5dci είναι πολύ καλό.Aπλά μια διόρθωση, το Fiesta δεν έχει cruise control σε κανένα επίπεδο εξοπλισμού, μόνο έξτρα.
-
Τα ξένον αν τα θέλεις βάλτα από την αρχή, είναι πολύ πιο ακριβά μετά. Και μη πας να βάλεις μετά ψευτοξένον και μας τυφλώνεις.
Για την έκδοση με τις σπορ αναρτήσεις μελέτα όλες τις διαφορές, συχνά δεν είναι μόνο οι αναρτήσεις αλλά κι άλλα πράματα. Και λέγοντας αναρτήσεις περιλαμβάνω και τις αντιστρεπτικές και πιθανόν και άλλα ζαντολάστιχα.Και ναι όλοι είμαστε σπορ τύποι αλλά δοκιμασέ το στο δρόμο, μπορεί η σπορ έκδοση να είναι πολύ χαμηλή από κάτω ή πολύ σφιχτή για τα γούστα σου.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Το πόλο παρόλο που κοιτάς την έκδοση rline που είναι η κορυφαία εξοπλιστικά έχει πολλές ελλείψεις αν το θες και με τα εξτρα όπως λες.Δεν έχει cruise control που τα ίμπιζα,φιέστα,κλιο κλπ. έχουν,έχει ράδιοcd με ηχεία μόνο μπροστά οπότε υπολόγιζε +350 για το επόμενο ράδιο με μπρος-πίσω ηχεία και υποδοχή aux-in,usb.Επίσης άλλα 800 έχουν τα ξένον τα οποία βγαίνουν στα διπλά λεφτά αν θες να τα βάλεις εκ των υστέρων σε οποιοδήποτε αμάξι.Γενικά για να το πάρεις με 15 χιλιάδες θα πρέπει να το πάρεις με τον χάλια βασικό εξοπλισμό της έκδοσης αυτής σε άσπρο και 3θυρο,οπότε δεν........ Εγώ θα έλεγα να πας να δεις το κλιό εξάλλου η προηγούμενη γενιά που μόλις άλλαξε ήταν πολύ αξιόπιστη χωρίς καθόλου προβλήματα.Με τα χρήματα που διαθέτεις και 5θυρο θα είναι,και χώρους έχει,και κουκλί είναι ,και είναι φορτωμένο με ένα κάρο πράγματα.Κοιτα για το cruise control, δε θα μου λειψει κιολας ετσι κι αλλιως ταξιδια μεγαλυτερα των 50-100κμ δεν θα κανω. τωρα τα 800 για τα ξενον και στο ιμπιζα να πηγαινα παλι θα τα εδινα..αυτο με το cd player ειναι ενα θεμα αλλα και παλι αξιζει να μην το παρω γι αυτα, ειδα και το φαμπια αλλα ειναι ακριβως το ιδιο εσωτερικα και εξωτερικα μ αρεσει λιγοτερο..Το κλιο δεν μ αρεσει ουτε εσωτερικα ουτε εξωτερικα, ασε που εχω και μια χ προκαταληψη απεναντι στην ρενο οποτε δεν το εχω στα υπ οψιν μου..Οσο για το ds3 κουκλι ειναι αλλα θελω 5θυρο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα ξένον αν τα θέλεις βάλτα από την αρχή, είναι πολύ πιο ακριβά μετά. Και μη πας να βάλεις μετά ψευτοξένον και μας τυφλώνεις.
Για την έκδοση με τις σπορ αναρτήσεις μελέτα όλες τις διαφορές, συχνά δεν είναι μόνο οι αναρτήσεις αλλά κι άλλα πράματα. Και λέγοντας αναρτήσεις περιλαμβάνω και τις αντιστρεπτικές και πιθανόν και άλλα ζαντολάστιχα.Και ναι όλοι είμαστε σπορ τύποι αλλά δοκιμασέ το στο δρόμο, μπορεί η σπορ έκδοση να είναι πολύ χαμηλή από κάτω ή πολύ σφιχτή για τα γούστα σου.
Αυτο σκεφτομουν να παω στην comfortline εκδοση και με τα εξτρα που θελω να ισσοροπησω την τιμη, και αν αργοτερα που θα μαθω το αμαξι δω οτι δεν με καλυπτει μπορω να επενδυσω σε αναρτησεις η οτι χρειαστει για να γινει πιο σπορ..
-
Μην παρεις Φιεστα.. Θελω να λεω οτι ακομα δεν παλιωσε το δικο μου!
Τωρα που το Ibiza απεκτησε ενα πιο εργονομικο ηχοσυστημα, θαρρω οτι μπορεις να κανεις την καρδια σου πετρα, για το μουντο εσωτερικο, και να το προτιμησεις!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Μην παρεις Φιεστα.. Θελω να λεω οτι ακομα δεν παλιωσε το δικο μου!Τωρα που το Ibiza απεκτησε ενα πιο εργονομικο ηχοσυστημα, θαρρω οτι μπορεις να κανεις την καρδια σου πετρα, για το μουντο εσωτερικο, και να το προτιμησεις!
Μα το προβλημα μου δεν ειναι το ηχοσυστημα... ειναι ο χωρος πισω, αν και ρε παιδια δε μπορει εγω να βρισκω και αυτος εδω στο βιντεο να εχει και χωρο http://www.youtube.com/watch?v=WeWGf5VSMlw στο 1:90
-
Φιλος μου, εχει το sc, αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι ανετο ή οχι, πισω.. (κι αυτο επειδη ειμαι λιγο ογκωδης και φροντιζω να κανω παντα ρεζερβε τη θεση του συνοδηγου! )
Αγορα αυτοκινητου