-
Εγώ που το οδήγησα γιά μιά ωρίτσα , μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσε το πολύ ελαφρύ τιμόνι του .
Η κατανάλωση είναι μεγάλο σοκ γιά τους βενζινοκίνητους και γενικά είναι ένα καλό αμαξάκι .
Από πλευράς αξιοπιστίας δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα .
Τώρα γιά τις ελληνικές τιμές , είναι γνωστό διαχρονικά και πριν την κρίση ότι οι τιμές εδώ ήταν πιό φτηνές από την Γαλλία .
Αλλά είπαμε , άλλοι τα σκάνε στους δημοσιογράφους και στους εκδότες , άλλοι κατεβάζουν τα βρακιά στις χρονομισθωτικές και η σιτροέν πουλάει φτηνά στον απλό καταναλωτή και διαφημίζει στην τηλεόραση .Εγώ που είμαι απλός καταναλωτής το εκτιμώ αυτό .
Αν ήμουν δημοσιογράφος και εκδότης θα συμπαθούσα την vag το αστέρι και την προπέλα . Αν ήμουν λήζινγκ , την bmw , την φόρντ , την όπελ και την τογιότα -
πουλάει τόσο επειδή τόσο αξίζει... όλα τα άλλα είναι χαζομάρες...
κουράζει η καραμέλα με τα βαγκ και την δηθεν υπερτιμολόγηση...
-
Ενα c3 βενιζη που οδηγησα,μου εκανε εντυπωση το πολυστροφο τιμονι.
Στριβω στριβω ,ρε μπας και εχει ξεσυνδεστει η κρεμαγιερα; -
Ο χρήστης dimitris_43 έγραψε:
Δεν ξέρω από που συμπεραίνεις ότι το 208 1.4 hdi είναι πολύ αργό. Ούτε τα νούμερα που υπάρχουν για τα ρεπρίζ (π.χ. στο site του autotriti) ούτε και η προσωπική μου εμπειρία δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Γρήγορο δεν θα το έλεγα, αλλά οι επιδόσεις του είναι αξιοπρεπέστατες.
Φυσικά και έχει να κάνει με τις ανάγκες του οδηγού, γιατί αν του φαίνεται εντάξει τότε δεν υπάρχει θέμα. Αλλά αντικειμενικά το λες και αργό. Με 0-100 > 15' και ρεπρίζ χειρότερες από τα μοντέλα του ανταγωνισμού με κινητήρες 1.2 diesel, λιγάκι πάσχει στον τομέα αυτόν.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αν ήμουν λήζινγκ , την bmw , την φόρντ , την όπελ και την τογιότα
μη σου χαλάσω την κοσμοθεωρία σου, αλλά εχθές ήμουν στην σιτροεν ωμέγα κ μου έλεγε πως θα δώσουν 100 αμαξια λίζινγκ στην johnson
πουλάει τόσο επειδή τόσο αξίζει... όλα τα άλλα είναι χαζομάρες...
κάποιοι ξεχνάνε πως οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικοί οργανισμοί
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Και κάτι λίγο offtopic.. Επειδή αφότου το αγόρασα συνέχισα να παρακολουθώ την αγορά (διαχρονικό κουσούρι) μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το πόσο μπαναρισμένο είναι το C3 από site,περιοδικά, τέστ κλπ, σχεδόν είναι σα να μην υπάρχει. Βλέπεις πχ συγκριτικό - τα φτηνότερα μικρομεσαία diesel - πουθενά το C3.. Σε σημείο που να σκέπτεσαι, τι γίνεται εδώ, κάτι παίζει κι είναι εξαφανισμένο...
εσύ τί νομίζεις ότι παίζει? απλά η σιτροεν δεν τους δίνει αμάξι για τεστ. τί να κάνουν τα περιοδικά, να αγοράσουν ένα για το δοκιμάσουν?
ωραίο το c3 αλλά από επιδόσεις με τον 1.4 ντίζελ πρέπει να είναι πολύ αργό, αν κρίνω από το αντίστοιχο 208Οταν έχει γεμίσει η Αθήνα από δαύτα, δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να βρούν ένα. Και το δικό μου μ'ένα συμβολικό αντίτιμο η κάποια έκπτωση από σπόνσορα θα τους το δινα για 3-4 ωρίτσες...
Επειδή έχω οδηγήσει και το 208 παρόλο που είναι ο ίδιος κινητήρας δείχνει πιο αργό και η μόνη εξήγηση είναι το βάρος.. Νομίζω είναι 100-150 κιλά βαρύτερο από το C3 - C3 1050 κιλά, 208 1150-1200 κιλά -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
μη σου χαλάσω την κοσμοθεωρία σου, αλλά εχθές ήμουν στην σιτροεν ωμέγα κ μου έλεγε πως θα δώσουν 100 αμαξια λίζινγκ στην johnson
Εντάξει , επειδή όμως εγώ είχα επαφή με τον χώρο επί 10 χρόνια , από το 2000 - 2010 , νομίζω ότι μπορώ να ξέρω ποιές εταιρείες πριμοδοτούν το λήζινγκ συστηματικά .
Οτι μπορεί να πουλήσει περιστασιακά και η σιτροέν , είναι προφανές .
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Δεν ξέρω από που συμπεραίνεις ότι το 208 1.4 hdi είναι πολύ αργό. Ούτε τα νούμερα που υπάρχουν για τα ρεπρίζ (π.χ. στο site του autotriti) ούτε και η προσωπική μου εμπειρία δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Γρήγορο δεν θα το έλεγα, αλλά οι επιδόσεις του είναι αξιοπρεπέστατες.
Φυσικά και έχει να κάνει με τις ανάγκες του οδηγού, γιατί αν του φαίνεται εντάξει τότε δεν υπάρχει θέμα. Αλλά αντικειμενικά το λες και αργό. Με 0-100 > 15' και ρεπρίζ χειρότερες από τα μοντέλα του ανταγωνισμού με κινητήρες 1.2 diesel, λιγάκι πάσχει στον τομέα αυτόν.
Δυστυχώς δεν θα συμφωνήσουμε ούτε στα νούμερα. Από που προκύπτει ότι το 208 έχει 0-100 > 15'? Η εργοστασιακή τιμή είναι 13.5'' (ενώ το test του autotriti δίνει 13.0''). Επίσης, ποιά 'μοντέλα του ανταγωνισμού με κινητήρες 1.2 diesel' έχουν καλύτερα ρεπρίζ? Μια πρόχειρη ματιά στα Opel Corsa 1,3 TDΕ ecoFLEX, VW Polo 1.2 TDI BlueBotion, Skoda fabia 1.2 TDI δείχνει ότι όλα έχουν χειρότερο 80-120. Ακόμη και αν υπάρχει κάποιο που είναι γρηγορότερο, δικαιολογεί αυτό τον χαρακτηρισμό ότι το 208 είναι 'πολύ αργό'?
-
Εντάξει , επειδή όμως εγώ είχα επαφή με τον χώρο επί 10 χρόνια , από το 2000 - 2010 , νομίζω ότι μπορώ να ξέρω ποιές εταιρείες πριμοδοτούν το λήζινγκ συστηματικά .
+1
-
γιατι περιστασιακα και οχι μονιμα;;;
-
Ο χρήστης dimitris_43 έγραψε:
Δυστυχώς δεν θα συμφωνήσουμε ούτε στα νούμερα. Από που προκύπτει ότι το 208 έχει 0-100 > 15'? Η εργοστασιακή τιμή είναι 13.5'' (ενώ το test του autotriti δίνει 13.0''). Επίσης, ποιά 'μοντέλα του ανταγωνισμού με κινητήρες 1.2 diesel' έχουν καλύτερα ρεπρίζ? Μια πρόχειρη ματιά στα Opel Corsa 1,3 TDΕ ecoFLEX, VW Polo 1.2 TDI BlueBotion, Skoda fabia 1.2 TDI δείχνει ότι όλα έχουν χειρότερο 80-120. Ακόμη και αν υπάρχει κάποιο που είναι γρηγορότερο, δικαιολογεί αυτό τον χαρακτηρισμό ότι το 208 είναι 'πολύ αργό'?
Δυστυχώς το auto-triti είναι το χειρότερο έντυπο που μπορεί να εμπιστευθεί κανείς για αντικειμενικές μετρήσεις. Τώρα για το 0-100, οι 4τροχοί είχαν μετρήσει 14,4' για το 'βελτιωμένο' 208 των 81 ίππων(οι διαφορά είναι χαοτική σε σχέση με τα 13' που ισχυρίζεται ότι κάνει το απλό των 68 ίππων). Και υπάρχουν και μετρήσεις από όλα τα αμάξια και σε διάφορες ταχύτητες (δεν είναι μόνο το 80-120 ρεπρίζ). Επειδή έτυχε να έχω μπροστά μου το τεύχος που σύγκρινε το Kia Rio 1.1d με το Ibiza 1.2 tdi, είδα πως οι ρεπρίζ είναι παρόμοιες με του Rio, ενώ και και των δύο είναι ελαφρώς καλύτερες από το 'ψοφίμι' 1.2tdi. ΄Το απλό κάνει ακόμα μεγαλύτερους χρόνους. Βασικά σχεδόν όλα είναι πιο γρήγορα, οπότε πιστεύω δικαιολογεί το χαρακτηρισμό 'ένα από τα πο αργά'. Αν σε πειράζει το 'πολύ αργό', να σου επαναλάβω πως είναι καθαρά αντικειμενικό. Για κάποιον που έχει συνηθίσει σε μικρού κυβισμού αυτοκίνητα, εννοείται πως θα είναι ελαφρώς καλύτερο σε ρεπρίζ, και συνολικά αξιοπρεπέστατο. Για κάποιον άλλον που έχει εμπειρία από πιο σβέλτα αυτοκίνητα, ναι ενδεχομένως και να είναι αργό.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Δυστυχώς το auto-triti είναι το χειρότερο έντυπο που μπορεί να εμπιστευθεί κανείς για αντικειμενικές μετρήσεις. Τώρα για το 0-100, οι 4τροχοί είχαν μετρήσει 14,4' για το 'βελτιωμένο' 208 των 81 ίππων(οι διαφορά είναι χαοτική σε σχέση με τα 13' που ισχυρίζεται ότι κάνει το απλό των 68 ίππων). Και υπάρχουν και μετρήσεις από όλα τα αμάξια και σε διάφορες ταχύτητες (δεν είναι μόνο το 80-120 ρεπρίζ). Επειδή έτυχε να έχω μπροστά μου το τεύχος που σύγκρινε το Kia Rio 1.1d με το Ibiza 1.2 tdi, είδα πως οι ρεπρίζ είναι παρόμοιες με του Rio, ενώ και και των δύο είναι ελαφρώς καλύτερες από το 'ψοφίμι' 1.2tdi. ΄Το απλό κάνει ακόμα μεγαλύτερους χρόνους. Βασικά σχεδόν όλα είναι πιο γρήγορα, οπότε πιστεύω δικαιολογεί το χαρακτηρισμό 'ένα από τα πο αργά'. Αν σε πειράζει το 'πολύ αργό', να σου επαναλάβω πως είναι καθαρά αντικειμενικό. Για κάποιον που έχει συνηθίσει σε μικρού κυβισμού αυτοκίνητα, εννοείται πως θα είναι ελαφρώς καλύτερο σε ρεπρίζ, και συνολικά αξιοπρεπέστατο. Για κάποιον άλλον που έχει εμπειρία από πιο σβέλτα αυτοκίνητα, ναι ενδεχομένως και να είναι αργό.
Αγαπητέ Mark, καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν έχεις προσωπική εμπειρία από το μοντέλο και η άποψη που έχεις σχηματίσει οφείλεται στα σχόλια που υπάρχουν σε ένα περιοδικό. Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να έχουμε τόση εμπιστοσύνη σε ένα περιοδικό (έστω και αν είναι καλό, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση). Οι κρίσεις, ακόμη και οι πληροφορίες για αυτοκίνητα που υπάρχουν στον Ελληνικό τύπο είναι πολύ αντιφατικές, ακόμη και για εργοστασιακές τιμές (ακόμη και για το απόβαρο του αυτοκινήτου!!!). Φοβάμαι ότι σε πολλές περιπτώσεις οι παρουσιάσεις που εμφανίζονται στον Ελληνικό τύπο είναι απλώς αντιγραφή από τον διεθνή τύπο και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην αντιστοιχούν στα Ελληνικά δεδομένα.
Οδηγώντας λοιπόν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εδώ και οκτώ μήνες, η αίσθηση που έχω ότι είναι αρκετά γρήγορο στον δρόμο με ικανοποιητικά ρεπρίζ. Το μόνο σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει είναι η έλλειψη ισχύος σε χαμηλές στροφές. Εκεί πρέπει να δουλέψεις πολύ με τον λεβιέ ταχυτήτων για να πετύχεις ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Όταν το στροφόμετρο ξεπεράσει περίπου τις 1500 στροφές ο κινητήρας ζωντανεύει ξανά.
Βέβαια για τα παραπάνω δεν έχω μετρήσεις και όπως σωστά παρατήρησες, πολλά εξαρτώνται από τις απαιτήσεις που έχει ο οδηγός (και εγώ δεν μπορώ να πω ότι ανήκω στους ενθουσιώδεις της ταχύτητας). Μια και με έβαλες όμως στον πειρασμό δεν μπορώ να μην σχολιάσω κάποια άλλη πληροφορία που υπάρχει στο άρθρο που με παραπέμπεις και για το οποίο έχω τις δικές μου μετρήσεις. Γράφει λοιπόν το άρθρο ότι η μέση τιμή της κατανάλωσης «κυμαίνεται στα 6,5 λίτρα/100 χλμ». Έχοντας λοιπόν μετρήσει ακριβώς πόσο diesel έβαλα για τα πρώτα 10,000 χιλιόμετρα μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η μέση κατανάλωση είναι 4,7 λίτρα/100 χλμ (ή 4,5 σύμφωνα με τον υπολογιστή του αυτοκινήτου). Φυσικά και η μέση κατανάλωση εξαρτάται από την διαδρομή που συνηθίζεις να κάνεις με το αυτοκίνητο αλλά και τον τρόπο που οδηγάς αλλά θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω αν το 4,5 μπορεί να γίνει 6,5 κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. -
Ναι, έχεις δίκιο δεν το έχω οδηγήσει. Τώρα για τα περιοδικά, ένα καλό περιοδικό δεν αρκείται στα εργοστασιακά στοιχεία για χρόνους και βάρη και μετράει πάντα τα δικά του. Αν ανοίξεις ένα τεύχος των 4Τ θα δεις πως μετράει ένα σωρό επιταχύνσεις και απο στάση και ρεπρίζ με τρεις σχέσεις, όπως επίσης και βάρος και το αντιπαραθέτει με το εργοστασιακό. Θεωρώ πως αν συγκρίνεις τις ίδιες μετρήσεις (εννοώ που γίνανε από τους ίδιους ανθρώπους, με τον ίδιο τρόπο κλπ) για 2 ή περισσότερα διαφορετικά μοντέλα μπορείς να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα. Επίσης, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, 14,4' για τα 100 δεν είναι καθόλου άσχημη τιμή για όχημα με 68 άλογα που ζυγίζει άδειο 1150 κιλά(μετρημένο όχι 1050 εργοστασιακά). 14,4' είχε μετρηθεί και το πρώτο Yaris το 1000άρι, επίσης με 68 άλογα, αλλά περί τα 300 κιλά ελαφρύτερο. Ένδειξει πως ο κινητήρας σου μάλλον έχει παραπάνω άλογα από τα 68 που δηλώνουν. Αλλά για να κάνει ένα τέτοιο αμάξι(εννοώ αυτού του βάρους) 13' θέλει τουλάχιστον 15 άλογα παραπάνω.
Όσο για την έλειψη ισχύος στις χαμηλές στροφές, σε πληροφορώ πάνω κάτω παρόμοια δουλεύουν όλα τα (μικρά τουλάχιστον) ντίζελ. Και αυτό που έχω και άλλα δύο που είχα δοκιμάσει πριν το πάρω.
Για την κατανάλωση, δεν έχεις άδικο. Αλλά όμως ούτε και δίκιο. Είναι κάτι πολύ σύνθετο για να πεις έτσι απλά πως το τάδε αμάξι έχει τόση μέση κατανάλωση. Ούτε όλοι οι οδηγοί οδηγούν με τον ίδιο τρόπο, ούτε στις ίδιες συνθήκες. Ακόμη και ο ίδιος οδηγός να είναι, διαφορετική κατανάλωση θα έχει αν οδηγεί για κάποιο διάστημα στο κέντρο, ή στα προάστια, ή σε ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο ή σε ένα νησί κλπ. Οι καταναλώσεις των περιοδικών θεωρώ πως είναι ενδεικτικές. Προσωπικά, τα τελευταία 12-13 χρόνια που διαβάζω 4Τροχούς, τα 6-7 αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα χέρια μου καινούρια, είχαν κατανάλωση όσο γράφει και το περιοδικό για μέση. Αυτό μπορεί να μη λέει και τίποτα βέβαια. Μπορεί άλλος να οδηγεί πιο ήρεμα και να πετυχαίνει καλύτερα νούμερα ή και το αντίθετο. Όπως επίσης έχει διαφορά η μέτρηση από το trip computer του αυτοκινήτου που ενδεχομένως να έχει κάποιο σφάλμα, και η μέτρηση με συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμου που γίνεται σε μια δοκιμή. -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ναι, έχεις δίκιο δεν το έχω οδηγήσει. Τώρα για τα περιοδικά, ένα καλό περιοδικό δεν αρκείται στα εργοστασιακά στοιχεία για χρόνους και βάρη και μετράει πάντα τα δικά του. Αν ανοίξεις ένα τεύχος των 4Τ θα δεις πως μετράει ένα σωρό επιταχύνσεις και απο στάση και ρεπρίζ με τρεις σχέσεις, όπως επίσης και βάρος και το αντιπαραθέτει με το εργοστασιακό. Θεωρώ πως αν συγκρίνεις τις ίδιες μετρήσεις (εννοώ που γίνανε από τους ίδιους ανθρώπους, με τον ίδιο τρόπο κλπ) για 2 ή περισσότερα διαφορετικά μοντέλα μπορείς να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα. Επίσης, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, 14,4' για τα 100 δεν είναι καθόλου άσχημη τιμή για όχημα με 68 άλογα που ζυγίζει άδειο 1150 κιλά(μετρημένο όχι 1050 εργοστασιακά). 14,4' είχε μετρηθεί και το πρώτο Yaris το 1000άρι, επίσης με 68 άλογα, αλλά περί τα 300 κιλά ελαφρύτερο. Ένδειξει πως ο κινητήρας σου μάλλον έχει παραπάνω άλογα από τα 68 που δηλώνουν. Αλλά για να κάνει ένα τέτοιο αμάξι(εννοώ αυτού του βάρους) 13' θέλει τουλάχιστον 15 άλογα παραπάνω.
Όσο για την έλειψη ισχύος στις χαμηλές στροφές, σε πληροφορώ πάνω κάτω παρόμοια δουλεύουν όλα τα (μικρά τουλάχιστον) ντίζελ. Και αυτό που έχω και άλλα δύο που είχα δοκιμάσει πριν το πάρω.
Για την κατανάλωση, δεν έχεις άδικο. Αλλά όμως ούτε και δίκιο. Είναι κάτι πολύ σύνθετο για να πεις έτσι απλά πως το τάδε αμάξι έχει τόση μέση κατανάλωση. Ούτε όλοι οι οδηγοί οδηγούν με τον ίδιο τρόπο, ούτε στις ίδιες συνθήκες. Ακόμη και ο ίδιος οδηγός να είναι, διαφορετική κατανάλωση θα έχει αν οδηγεί για κάποιο διάστημα στο κέντρο, ή στα προάστια, ή σε ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο ή σε ένα νησί κλπ. Οι καταναλώσεις των περιοδικών θεωρώ πως είναι ενδεικτικές. Προσωπικά, τα τελευταία 12-13 χρόνια που διαβάζω 4Τροχούς, τα 6-7 αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα χέρια μου καινούρια, είχαν κατανάλωση όσο γράφει και το περιοδικό για μέση. Αυτό μπορεί να μη λέει και τίποτα βέβαια. Μπορεί άλλος να οδηγεί πιο ήρεμα και να πετυχαίνει καλύτερα νούμερα ή και το αντίθετο. Όπως επίσης έχει διαφορά η μέτρηση από το trip computer του αυτοκινήτου που ενδεχομένως να έχει κάποιο σφάλμα, και η μέτρηση με συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμου που γίνεται σε μια δοκιμή.Δεν νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα συγκρίνοντας τα test των πειριοδικών. Κάποιες ενδείξεις ίσως. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο post το απόβαρο του αυτοκινήτου είναι ένα ακραίο παράδειγμα. Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό πως μπορούμε να συμφωνήσουμε σε άλλα που είνει πιο δύσκολα και ποιό υποκειμενικά στην μέρηση τους (π.χ. το 0-100 ή η κατανάλωση)? Γράφεις για παράδειγμα ότι η εργοστασιακή τιμή για το βάρος του αυτοκινήτου είναι 1050 κιλά (υποθέτω ότι το διάβασες σε καποιο περιοδικό). Η αλήθεια είναι ότι η εργαστηριακή τιμή για το απόβαρο του συγκεκριμένου μοντέλου είναι 1207 κιλά (http://www.peugeot.gr/showroom/prospect ... 8_tech.pdf).
Όσον αφορά την κατανάλωση του συγκεκριμένου μοντέλου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να υποστηρίξεις κάτι που είναι φάουλ. Το συγκεκριμένο άρθρο δεν περιλαμβάνει καμμιά πληροφορία για το πως έγινε ο προσδιορισμός της κατανάλωσης (σε τι δρόμο, για πόση απόσταση, μετρήθηκε από τους ίδιους ή πρόκειται για την τιμή που δίνει ο υπολογιστής του αυτοκινήτου κτλ) και τελικά καταλήγει σε ένα εξωφρενικό νούμερο. Εγώ, αν και δεν έχω καμμιά επαγγελματική σχέση με αυτοκίνητα ή δημοσιογραφία, έγραψα στο προηγούμενο post ακριβώς όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να εκτιμήσεις την ακρίβεια της μέτρησης που έκανα στην κατανάλωση. Αυτό δεν σε βάζει καθόλου σε σκέψεις? Τελικά, ποιός θα αγόραζε ένα αυτοκίνητο diesel το οποίο σύμφωνα με το συγκεκριμένο test είναι πολύ αργό και, σύμφωνα πάντα με το ίδιο test, έχει κατανάλωση 6.5 λίτρα/100 χιλιόμετρα? -
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αυτό το είδατε?http://www.spritmonitor.de/en/overview/36-Peugeot/1281-208.html?fueltype=1&power_e=70&powerunit=2
Ενδιαφέρον και, για μένα τουλάχιστον, καμία έκπληξη. Έχω μετρήσει την κατανάλωση με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο (σημείωσα το diesel που έβαζα για 10,000 χιλιόμετρα, σχεδόν 6 μήνες) και δεν με εκπλήσσει καθόλου που και οι άλλοι ιδιοκτήτες δίνουν παρόμοια νούμερα.
-
Αγαπητέ dimitris_43 είναι δύσκολο έως αδύνατο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να ζυγίζει 1200 κιλά έστω και εργοστασιακά. Όταν είχε βγει, ένα από τα πλεονεκτήματα που αναφέρανε είναι η εξοικονόμηση βάρους (νομίζω 110 κιλά;) που πετύχανε σε σχέση με το 207 που αντικατέστησε. Δεν αρκεί ένας diesel κινητήρας για να αυξήσει τόσο πολύ το βάρος. Η επίσημη εργοστασιακή τιμή του είναι 1050 κιλά. Στο Ελληνικό έντυπο έχει γίνει τυπογραφικό λάθος. Αν δεις το αγγλικό το αναφέρει με τη σωστή τιμή. Όσο για την κατανάλωση σου είπα πως, κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα, δεν υπάρχει συγκεκριμένη μέση κατανάλωση λόγω της διαφοροποίησης των διαδρομών, των οδηγικών συνηθειών κλπ. Όμως, δεν είναι δυνατόν να έχει 4,5 και να λες ότι πηγαίνει γρήγορα. Ούτε και αποκλείεται από την άλλη κάποιος που θα προσπαθήσει να το πάει σβέλτα να κάψει παραπάνω. Τώρα για το αν είναι γρήγορο ή όχι, αν και αρχικά είχα κάποιες επιφυλάξεις, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο που μου έδιωξε κάθε αμφιβολία.
-
Πάνω απο τα 100 αργεί αρκετά να ανοίξει! Δε ξέρω αλλά τα 68 άλογα φαντάζουν λίγα και στη πράξη.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Δεν το θεωρώ τόσο παραπλάνηση. Ίσως να είναι καλή λύση για κάποιον που π.χ. θέλει να κάνει πολλά χλμ οικονομικά και με 11 χιλιάρικα μπορεί να πάρει καινούριο αμάξι. Αν το αγοράσει όντας συνειδητοποιημένος ότι θα κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στις επιδόσεις και σχετικές παραχωρήσεις στους χώρους(συγκριτικά με ανταγωνιστικά μοντέλα), ίσως να είναι και μονόδρομος για συγκεκριμένη μερίδα πελατών. Παραπλάνηση λιγάκι όμως θεωρώ το σλόγκαν της διαφήμισης, πως κάνεις 1500χλμ με ένα ρεζερβουάρ. Με μια μέση 5 λίτρα στο spritmonitor, και 50 λίτρα δοχείο, κάνεις 1000 όταν θα μείνεις εντελώς...Πιστεύεις πως όσοι ακούνε για 1500χλμ με ένα τεπόζιτο το παίρνουν στα σοβαρά; Εγώ μέσα μου λέω 'για κορόιδα μας περνάει;'
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πουλάει τόσο επειδή τόσο αξίζει... όλα τα άλλα είναι χαζομάρες...κουράζει η καραμέλα με τα βαγκ και την δηθεν υπερτιμολόγηση...
+1500
Μόνο εγώ αισθάνομαι ότι δουλευόμαστε; (diesel now)