-
Σε μία από τις πολλές έρευνες:
**Mετρημένοι:
'But the combination of premature deaths from NO2 and PM2.5 was estimated by the experts to amount to 9,416 fatalities in the capital in 2010 - or more than 25 a day'.
**'The study by respected academics has the death toll from air pollution in the capital hitting nearly 10,000 a year.
For the first time, the experts calculated the deadly impact of nitrogen dioxide on the city’s streets.
Millions of people are having their lives shortened by this killer pollutant, blamed to a large extent on diesel fumes'.
Μελέτη του 'Κιngs college of London'.
-
Και το βενζολιο προκαλει καρκινο αλλα δεν ειδα καποιον να γκρινιαζει....ο μόλυβδος που ηταν πολυυυυυυυυ πιο αβλαβης ......πηρε ποδι....
Αχ τα ντιζελ μας κατεστρεψαν η βενζινη είναι αβλαβης και οι τοοοοοοοσοι αρωματικοι υδρογονάνθρακες που εχει μεσα μας προσφερουν υγεια....Οσοι εχουν κανει οργανικη χημεια γνωριζουν ότι είναι από τα πλεον καρκινογόνα μορια. -
Και μιας και γινεται τοσο εκτεταμενη αναφορα σε μελετες και επιστημονικες αναφορες θα ηθελα να αναφερω ότι κατά την μεταβαση από τον μολυβδο στο βενζολιο($$$$$$ανοιξε μια μεγαλη αγορα και χτυπηθηκε μια άλλη τεσπα) επιστήμονες ελεγαν πως προτιμουν να παθουν μολυβδιαση(δηλητηριαση από μολυβδο) παρα να παθουν καρκινο από το βενζολιο.
Εγκυκλοπαιδικα μιλωντας θα ηθελα να αναφερω μαλιστα πως οι ρωμαιοι αυτοκρατορες επιναν κρασι σε ποτήρια από μολυβδο ώστε να κανουν εμετο(συγνωμη) για να δοκιμασουν όλα τα φαγητα που ετοιμαζαν οι μαγειρες τους......δεν πεθανε κανεις τους από δηλητηριαση.
-
Ο μόλυβδος καταστρέφει τον καταλύτη. Βενζόλιο δεν χρησιμοποιείται τώρα πια πολύ, οι προδιαγραφές λένε για
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Ο μόλυβδος καταστρέφει τον καταλύτη. Βενζόλιο δεν χρησιμοποιείται τώρα πια πολύ, οι προδιαγραφές λένε για -
-
Μάλλον κάποιοι τάχουν κάνει θάλασσα...
'In 2013, a research by TÜV NORD found that although gasoline direct injection engines dramatically reduce CO2 emissions, they release about 1,000 times more particles classified by the World Health Organization as harmful than traditional petrol engines and 10 times more than new diesel engines. The release happens because direct injection results in uneven burning of fuel due to uneven mixing of fuel and air (stratification) and because direct injection engines operate with a higher pressure in their cylinders than the older engines.
This pollution can be prevented with a relatively inexpensive filter that can significantly reduce the emissions of particles. However, fitting the filter is not mandatory yet'.
https://en.wikipedia.org/wiki/Gasoline_direct_injection -
Aν προσθέσουμε και τις επικαθίσεις στις βαλβίδες, που δεν υπάρχει η δυνατότητα να καθαρίζονται από το εισερχόμενο μείγμα, όπως στο 'indirect injection'...
-
Αχ η γλυκιά μπόχα της δημοσιογραφίας που παίρνει ένα αποτέλεσμα και το παρουσιάζει όπως την συμφέρει για να πουλήσει καμιά είδηση.
Με λίγο ψάξιμο βρίσκει κάποιος π.χ.Έρευνα του 2013
All vehicles tested complied with the required Euro 5 limits during the NEDC test that is currently used. The WLTC test showed slightly higher emissions results, and the US06 cycle even higher emissions.
Vehicles met the Euro 6b standard (6,0E+12)** that comes into force** for all new cars in 2015; but none met the Euro 6c limit (6,0E+11) that will be introduced in 2017.Οπότε, οχήματα του 2013 καλύπτουν τα όρια που υπήρχαν όταν βγήκαν. Οχήματα του 2013 καλύπτουν τα 'μελλοντικά' όρια 2015, 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους. Οχήματα του 2013 δεν καλύπτουν τα όρια που θα βγούν 4 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους (2017).
'δημοσιογραφία'
-
Eδώ μιλάει για 1000 φορές παραπάνω εκπομπές από τα όρια!
Το '13 πιστεύω πως ήταν εξ΄ίσου παράνομο όπως σήμερα.
Αλλά τότε τα πούλαγαν για...πράσινες, οικολογικές, αύρες και...πράσινα άλογα...
Γιατί σήμερα να είναι περισσότερο ειλικρινείς και τι και ποιόν να πιστέψει κανείς πλέον...
-
Έλεγε ο Κώστας ο Καββαθάς την προ-καταλυτών εποχή:
'Όπως είναι γνωστό, ο καταλύτης «δηλητηριάζεται» από το μόλυβδο και καταστρέφεται. Έτσι είναι απαραίτητη η χρήση της αμόλυβδης βενζίνης (η γενίκευση της χρήσης της αμόλυβδης βενζίνης προήλθε κυρίως από το γεγονός ότι, είναι απαραίτητη για την κίνηση των αυτοκινήτων που διαθέτουν καταλύτη κι όχι απ' το γεγονός ότι αυτή καθ' αυτή είναι ποιοτικά καλύτερη απ' την «μολυβδωμένη» βενζίνη), που ναι μεν δεν περιέχει μόλυβδο (ο οποίος είναι τοξικός), αλλά περιέχει έξι φορές περισσότερη αιθάλη απ' ότι η βενζίνη σούπερ, η οποία προκαλεί καρκίνο. O υπερδιπλασιασμός της περιεκτικότητας της αμόλυβδης βενζίνης σε αρωματικούς υδρογονάνθρακες είναι αναγκαίος για την αύξηση του αριθμού οκτανίου που μειώθηκε με την κατάργηση του μολύβδου. Παρατηρούμε δηλαδή, ότι τόσο η βενζίνη σούπερ όσο και η αμόλυβδη βενζίνη βρίσκονται τελικά στον ίδιο παρονομαστή από την άποψη της ποιότητας και της ποσότητας των ρύπων που εκλύουν κατά την καύση τους'.
Kαι έλεγαν, (πολλοί):
'είναι πολύ πιο μεγάλη η μόλυνση με τους καταλύτες, γιατί γλιτώνουμε από τον μόλυβδο αλλά ο εξαπλασιασμός της αιθάλης, των αρωματικών υδρογονανθράκων, οι εκπομπές ροδίου και άλλων μη υποχρεωτικά μετρούμενων ρύπων,
καταλήγει σε χειρότερα αποτελέσματα'.Δεν το υιοθετώ αλλά δεν ξέρω, πλέον, πια είναι η αλήθεια.
Βέβαια οι κινητήρες της εποχής ήταν 'indirect' η 'port' 'injection', που βλέπω, με βάση το άρθρο της 'wikypedia', να δίνουν αποδεκτά αποτελέσματα, πάντα με την επιφύλαξη ότι κάποιοι ρύποι, σκόπιμα, μένουν χωρίς να μετρώνται.
Τι να πω...
-
Αυτή εδώ είναι η 'έρευνα' που ανακάλυψες
http://www.ecoscore.be/files/Köhler2013_benzinesDI_PNroetfilter.pdf
κάνε οτι θες.
Η βενζίνη δεν 'περιέχει' αιθάλη πάντως, όπως η βενζίνη δεν 'περιέχει' διοξείδιο του άνθρακα.
-
Καλησπέρα ,έχω ένα PUNTO diesel 1,3 και σήμερα μου άναψε το τσεκ.Το πήγα σε συνεργείο και αφού το είδε στον εγκέφαλο μου είπε οτι έχει βουλωμένο dpf .Ως λύσεις μου είπε ή αντικατάσταση με κόστος περίπου 1300ε ή κατάργηση του με κόστος περίπου 600 ε. Ψαχνοντας λίγο στο διαδίκτυο είδα οτι υπάρχουν συνεργεία τα οποία κανουν καθαρισμό και υπόσχονται μέχρι και 98% επιστροφή στην αρχική του κατάσταση .Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 200ε με 2χρονια εγγύηση .Ποια είναι η άποψη όσων γνωρίζουν για τον καθαρισμό καθώς και για τις τιμές που μου έδωσε ο μάστορας ?
-
Σε καμια περιπτωση μην το καταργησεις, υπαρχουν μαγαζια που κανουν σωστο καθαρισμο με εγγυηση και σου λενε και την αιτια που βουλωσε.
Ψαξου για Θεσσαλονικη μερια για τον καθαρισμο του, το βγαζει το συνεργειο σου και το στελνει. -
Γύρω στα 600€ κυμαίνονται οι τιμές για την αλλαγή του. Αυτός γιατί ζητάει 1300€
-
Επειδή είμαι νότια Ελλάδα κοίταξα προς Αθήνα ,καταλήγω να το αφαιρέσω και να το στείλω για καθαρισμό ,δεν θέλω να το αφαιρέσω ,απλά δεν ξέρω γιατί δεν μου το πρότεινε ο μάστορας μου .
-
Χωρίς να ήξερε ακριβή τιμή του μου είπε ότι έχει πάνω από 1000 + τα εργατικά .
-
Ο χρήστης Peri1979 έγραψε:
Επειδή είμαι νότια Ελλάδα κοίταξα προς Αθήνα ,καταλήγω να το αφαιρέσω και να το στείλω για καθαρισμό ,δεν θέλω να το αφαιρέσω ,απλά δεν ξέρω γιατί δεν μου το πρότεινε ο μάστορας μου .Τα συνεργεια δεν γνωρίζουν ουτε απο dpf ουτε απο αέρια καυσιμα. Αστο. Λίγοι καλοί.
-
Το οτι εχει γεμίση το dpf αυτο δεν σημαίνει οτι θέλει εξαγωγή και καθαρισμό. Μπορεί να κάνει αναγέννηση μέσω του εγκεφάλου στο συνεργείο και αλλαγή λαδιών μετά ή καλύτερα ακόμα να σου πει πια ήταν η αιτία που συνέβη αυτό. Συνήθως φταίει ο αισθητήρας διαφορικής πίεσης, αν είναι χαλασμένος με το που τον αλλάζεις κάνει απο μόνο του αναγέννηση βγαίνοντας σε ανοιχτό δρόμο για κάποια χιλιόμετρα. Βέβαια εχει μια διαδικασία η αντικατάσταση του μέσω του εγκεφάλου και θα πρέπει να ξέρει να την κάνει το συνεργείο που θα πας και να εχει και υπολογιστή με πρόγραμμα που μπορεί να το κάνει αυτό.Αλλιώς σε εξουσιοδοτημένο μόνο. Αν το στείλεις για καθαρισμό και ο αισθητήρας είναι χαλασμένος μετα απο λίγα χιλιόμετρα θα εχεις πάλι πρόβλημα γιατι δεν θα μπορεί να κάνει αναγέννηση. Ο αισθητήρας μετράει την πίεση που μπαίνουν τα καυσαέρια στο dpf και την πίεση που βγαίνουν, αν η πίεση είναι μικρότερη στην έξοδο εχει αρχίσει να γεμίζει και δίνει σήμα στον εγκέφαλο για αναγέννηση.
Το εχω ζήσει το έργο μια φορά με το Kuga στο παρελθόν για αυτό σου κάνω αυτη την περιγραφή, τώρα εχω πάλι πρόβλημα και εδω που είμαι δεν υπάρχει συνεργείο για αυτή την δουλειά οπότε μόλις ανέβω Αθήνα θα πάω σε εξουσιοδοτημένο. -
Ο χρήστης Peri1979 έγραψε:
Καλησπέρα ,έχω ένα PUNTO diesel 1,3 και σήμερα μου άναψε το τσεκ.Το πήγα σε συνεργείο και αφού το είδε στον εγκέφαλο μου είπε οτι έχει βουλωμένο dpf .Ως λύσεις μου είπε ή αντικατάσταση με κόστος περίπου 1300ε ή κατάργηση του με κόστος περίπου 600 ε. Ψαχνοντας λίγο στο διαδίκτυο είδα οτι υπάρχουν συνεργεία τα οποία κανουν καθαρισμό και υπόσχονται μέχρι και 98% επιστροφή στην αρχική του κατάσταση .Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 200ε με 2χρονια εγγύηση .Ποια είναι η άποψη όσων γνωρίζουν για τον καθαρισμό καθώς και για τις τιμές που μου έδωσε ο μάστορας ?Σανίδωσε μια 3τη 4τη 4-5 φορές με ζεστό κινητήρα πηγαίνοντας τις στροφές στο όριο. Να φανταστείς γνωστός μου με Σκόντα πήγε στο μάστορα για τον ίδιο λόγο ο οποίος το ξεκάπνισε με νεκρά. Δεν είναι απόλυτο ότι θα δουλέψει, αλλά δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις εκτός από καύσιμο.
Επειδή είμαι νότια Ελλάδα κοίταξα προς Αθήνα ,καταλήγω να το αφαιρέσω και να το στείλω για καθαρισμό ,δεν θέλω να το αφαιρέσω ,απλά δεν ξέρω γιατί δεν μου το πρότεινε ο μάστορας μου .
Τα συνεργεια δεν γνωρίζουν ουτε απο dpf ουτε απο αέρια καυσιμα. Αστο. Λίγοι καλοί.
Τι λε ρε σοβαρά; Αφού ότι και να γίνει στο αέριο ρίχνουν την ευθύνη. Για να το λένε κάτι ξέρουν! Εμένα αρρώστησε ο σκύλος μου και πάλι το αέριο έφταιγε.
Φίλτρο σωματιδίων diesel