-
Το κείμενο μου δεν ήταν πολιτικό, αλλά μια συνάρτηση, ρεαλισμού, κοινωνίας και τεχνικής. Δεν μπορείς σε ένα καθαρά φοροεισπρακτικό κράτος που το μόνο μέλημα είναι πώς να μας τα πάρει και να διώχνει τους νέους στο εξωτερικό, να κάθεσαι και να μην ψάχνεις εναλλακτικούς τρόπους. Όταν για διάφορους λόγους είσαι πιεσμένος, θα πρέπει να κοιτάζεις πότε το ρημάδι να του έρθει να κάνει την αναγέννηση και φυσικά να έχεις τον χρόνο να το κάνεις;;;; Την ζωή μας την κάνουμε πιο απλή, και όχι πιο δύσκολη.
Δεν μπορούν να στοιχίζουν τα ανταλλακτικά (και αμάξια) πιο ακριβά από το εξωτερικό και οι μισθοί να είναι σε αυτό το επίπεδο…. Απλά δεν βγαίνεις (οικονομικά)!!!!!μήπως θέλεις φίλε μου να μιλήσουμε για την περιβόητη πράσινη ανάπτυξη;;;;
Σε λίγα χρόνια μόλις αρχίσουν να θέλουν ανάλλαγη τα φίλτρα…..τότε θα δεις τι θα γίνεται στα συνεργεία…. (τώρα άμα ψάξετε μέσα στο ιντερνετ υπάρχουν δεκάδες διαφημίσεις….)
Λυπάμαι, μα το ίδιο το κράτος σε αναγκάζει να παρανομήσεις…..
Πέρα από την καλή και 1ου βαθμού συντήρηση από τον οδηγό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα….. και ΔΕΝ είναι λύση να παίρνεις ένα αμάξι 20.000 ευρώ για να μετακινείσαι πιο οικονομικά να κυκλοφορείς με 4-5 ταχύτητα στον διεθνή με αυξημένες στροφές για το φίλτρο….. τότε για πια οικονομία το πήρες;;;;; για την στιγμιαία οικονομια;;;ή για το σύνολον;;;;
Επαναλαμβάνω δεν πολιτικοποιώ το θέμα, απλά μιλώ μέσα από την κοινωνία του σήμερα, μέσα από την πράξη….
Πρέπει να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική στην Ελλάδα, αλλιώς όχι μόνο τα φίλτρα, αλλά και εγώ δεν ξέρω τι θα σκαρφιστεί ο πιεσμένος φορολογούμενος για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του….
Συγνώμη αν σας κούρασα, σταματώ το θέμα εδώ και καλά ταξίδια να έχουμε στους δρόμους… -
Ρε παιδιά το προβλημα ειναι τι κάνουμε με το φιλτρο. Αν θέλουμε να αλλάξουμε το κράτος, μπορει να γίνει την ημέρα των εκλογών. Στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, οι αντιπροσωπείεςκ το κράτος ενημερώνει τους υποψήφιους αγοραστές diesel για το dpf? ή μήπως θα καθίσει κανεις να σε συμβουλεύει μην πάρεις πετρέλαιο γιατι θα σου βγάλει αυτο αυτο κ αυτο; ΕΜΠΟΡΙΟ ειναι κ ο καθένας κοιτάει το μαγαζί του. Προτείνω οτι ειναι αρκετές οι αναλύσεις περί περιβάλλοντος, ανεπαρκη κρατικού ελεγκτικου μηχανισμού κ.λπ. και δεν βοηθάνε αυτούς που έχουν προβλημα με το φιλτρο. Θελουμε τεχνικές - μηχανικες προτάσεις - λύσεις.
-
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Ρε παιδιά το προβλημα ειναι τι κάνουμε με το φιλτρο...Το πρόβλημα είναι ότι οι γαμημένοι το πουλάνε ακριβά.
-
Ο χρήστης 1kost12 έγραψε:
Το κείμενο μου δεν ήταν πολιτικό, αλλά μια συνάρτηση, ρεαλισμού, κοινωνίας και τεχνικής. Δεν μπορείς σε ένα καθαρά φοροεισπρακτικό κράτος που το μόνο μέλημα είναι πώς να μας τα πάρει και να διώχνει τους νέους στο εξωτερικό, να κάθεσαι και να μην ψάχνεις εναλλακτικούς τρόπους. Όταν για διάφορους λόγους είσαι πιεσμένος, θα πρέπει να κοιτάζεις πότε το ρημάδι να του έρθει να κάνει την αναγέννηση και φυσικά να έχεις τον χρόνο να το κάνεις;;;; Την ζωή μας την κάνουμε πιο απλή, και όχι πιο δύσκολη.
Δεν μπορούν να στοιχίζουν τα ανταλλακτικά (και αμάξια) πιο ακριβά από το εξωτερικό και οι μισθοί να είναι σε αυτό το επίπεδο…. Απλά δεν βγαίνεις (οικονομικά)!!!!!μήπως θέλεις φίλε μου να μιλήσουμε για την περιβόητη πράσινη ανάπτυξη;;;;
Σε λίγα χρόνια μόλις αρχίσουν να θέλουν ανάλλαγη τα φίλτρα…..τότε θα δεις τι θα γίνεται στα συνεργεία…. (τώρα άμα ψάξετε μέσα στο ιντερνετ υπάρχουν δεκάδες διαφημίσεις….)
Λυπάμαι, μα το ίδιο το κράτος σε αναγκάζει να παρανομήσεις…..
Πέρα από την καλή και 1ου βαθμού συντήρηση από τον οδηγό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα….. και ΔΕΝ είναι λύση να παίρνεις ένα αμάξι 20.000 ευρώ για να μετακινείσαι πιο οικονομικά να κυκλοφορείς με 4-5 ταχύτητα στον διεθνή με αυξημένες στροφές για το φίλτρο….. τότε για πια οικονομία το πήρες;;;;; για την στιγμιαία οικονομια;;;ή για το σύνολον;;;;
Επαναλαμβάνω δεν πολιτικοποιώ το θέμα, απλά μιλώ μέσα από την κοινωνία του σήμερα, μέσα από την πράξη….
Πρέπει να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική στην Ελλάδα, αλλιώς όχι μόνο τα φίλτρα, αλλά και εγώ δεν ξέρω τι θα σκαρφιστεί ο πιεσμένος φορολογούμενος για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του….
Συγνώμη αν σας κούρασα, σταματώ το θέμα εδώ και καλά ταξίδια να έχουμε στους δρόμους…Κι' ομως, συνεχιζεις πολιτικα.
ΠΑΝΤΑ το κρατος προσπαθουσε να τα παρει, και παντα ο Ελληναρας εκανε οτι του κατεβαινε. Στις 'καλες εποχες' δεν ξηλωναν τον καταλυτη νομιζεις (με οποιαδηποτε δικαιολογια, αλογα, κοστος κλπ)?
και 400€ να παει το φιλτρο, ο Ελληναρας, επειδη ξερει οτι δε θα τον ελεγξει κανεις, μολις βουλωσει (επειδη ειναι αχρηστος και δεν κανει οτι πρεπει) θα το βγαλει, θα δωσει καμποσα σε προγραμματιστη να μη του αναβει λαμπακι και θα ανοιξει μια μπουκαλα στο σκυλαδικο της αρεσκειας του στην υγεια των υπολοιπων που θα λουσει με τα μικροωματιδια του την επομενη δεκαετια.
Το να μετακινεισαι καθε οσα χλμ με παραπανω στροφες δε θσ σου ριξει εξω την οικονομια. -
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
......εγώ θα προσθέσω κάτι ακόμη, ότι και στήν εθνική να είναι η μεγαλύτερη χρήση του αυτοκινήτου, με χαμηλή ταχύτητα 100-110 και 6η δεν έχει νόημα, αφού οι στροφές είναι μετά βίας 2000 οπότε καλύτερα 5η, αυτό τουλάχιστο κάνω εγώ.Επίσης εμένα μου είπανε στην αντιπροσωπεία προληπτικά να το δουλεύω κάθε 800 περίπου χιλιόμετρα με την 3η και κοντά στις 3.000 στροφές για κανά 25λεπτο.Πρόσθετο πήρα μια φορά και έριξα το γερμανικό DPF SUPER CLEAN και θέλει λέει κάθε 3 μήνες προληπτικά.Εκτός αν ανάψει η λυχνία και έχει μπουκώσει, οπότε ρίχνεις μέσα ολόκληρο το μπουκάλι.
Φίλε Karatzitz υποθέτω ότι πήρες το diesel με γνόμωνα την οικονομία. Θα ήθελα να καταλάβω (αν τα έχεις υπολογίσει με χαρτί και μολύβι) τι επιπτώσεις έχει ο τρόπος οδήγησης που αναφέρεις στα οικονομικά της επιλογής σου. Νομίζω ότι στην τελική δεν με νοιάζει αν θα πηγαίνω με 5η η 6η, αλλά το πόσο θα καίω. Βλέπεις σημαντική απόκλιση σε σχέση με αυτά που είχες υπολογίσει πριν την αγορά σου, ή σε σχέση με την οδήγηση τον καιρό που ήσουν ακόμη ανυποψίαστος?
Επίσης, στην αντιπροσωπεία τι σου λένε για την κατάσταση του φίλτρου σου? Είναι καθαρό ή έχει αρχίσει να μαζεύει?
Τέλος, σε σχέση με όλα τα πρόσθετα: υπάρχει κάποιο που να εξηγεί πώς δουλεύει και υπάρχουν συνιστώμενα απο τις αυτοκινητοβιομηχανίες? Παραδείγματος χάριν, ποιος είπε στον Karatzitz να επιλέξει το συγκεκριμένο και πώς μπορούμε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα του?
Καλησπέρα φίλε μου,σαφώς και κοιτάω την κατανάλωση και το τρόπο οδήγησης, αφού όπως ανέφερα και παραπάνω κάνω γύρο στα 30000-35000 χλμ το χρόνο πάνω στην εγνατία οδό κατά 90%.Η ταχύτητα μου είναι 100-110 με 6η αλλά τις περισσότερες φορές μπορώ να πώ με 5η για να ανεβάζει ο κινητήρας πάνω απο 2000 στροφές λόγου φίλτρου dpf. Η κατανάλωση 5η-6η δεν έχει διαφορά είναι στα ίδια ακριβώς το κομπιουτεράκι λέει 4/100 χιλιόμετρα. Γενικά όσα είχα υπολογίσει τόσα καίω, αυτά που λένε οι εταιρίες για κατανάλωση 3 λίτρα κτλ λοιπά είναι νομίζω ουτοπία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. σ Αλλά σε σχέση με το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο που είχα πρίν ,το γκολφ 1600, έχω οικονομία στο καύσιμο 50% τώρα!
Στήν αντιπροσωπεία εκτός την πρώτη φορά που το κάνανε καθαρισμό,έτσι είπανε τουλάχιστο ξανά δεν ειπώθηκε κάτι.Εγώ μάλλον είχα άλλο πρόβλημα και άναβε η λυχνία δεν έκανε επαφή μια φύσα.Πάντως η εμπειρία μου από αυτούς δέν είναι καλή..δεν γνωρίζουν και πολλά!
Όσο για το καθαριστικό που έβαλα μια φορά η επιλογή ήτανε τυχαία ..το πήρα γιατί είναι γερμανικό προϊόν και το εμπιστεύτηκα αν και νομίζω ότι όλα την ίδια δουλειά κάνουν, ΑΝ κάνουν! -
Παιδιά σήμερα πήγα στην Κια για να δω το Ceed. Είπα στον πωλητή ότι ενώ στην αρχή πήγαινα καρφωτός για diesel λόγω των χιλιομέτρων που κάνω, έχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι. Μου άρχισε τα κλασσικά περί καυσίμου αλλά εκεί ήρθε και το κορυφαίο: Όταν του είπα για dpf έκανε σαν να μην το ξέρει.
Όταν του είπα για τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει ορισμένοι, μου είπε ότι αυτός δεν έχει ακούσει ποτέ αναφορά προβλήματος στη δική του φίρμα.(Τώρα αν πραγματικά δεν το ήξερε ή αν με δούλευε δεν μπορώ να πω. Πάντως εγώ από εκει δεν θα αγοράσω, είτε γιατί είναι άσχετος είτε γιατί είναι ψεύτης )
-
Παιδιά σήμερα πήγα στην Κια για να δω το Ceed. Είπα στον πωλητή ότι ενώ στην αρχή πήγαινα καρφωτός για diesel λόγω των χιλιομέτρων που κάνω, έχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι. Μου άρχισε τα κλασσικά περί καυσίμου αλλά εκεί ήρθε και το κορυφαίο: Όταν του είπα για dpf έκανε σαν να μην το ξέρει.
Όταν του είπα για τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει ορισμένοι, μου είπε ότι αυτός δεν έχει ακούσει ποτέ αναφορά προβλήματος στη δική του φίρμα.(Τώρα αν πραγματικά δεν το ήξερε ή αν με δούλευε δεν μπορώ να πω. Πάντως εγώ από εκει δεν θα αγοράσω, είτε γιατί είναι άσχετος είτε γιατί είναι ψεύτης )
και που θα βρεις πωλητη να λεει την αληθεια
-
Αν εχεις βαλει κριτηριο αγορας να βρεις πωλητη που να λεει αληθεια, αστο παρε κατι αλλο.
-
Αν όντως κάνεις χλμ, να το πάρεις σε diesel, μην πάμε και στο άλλο άκρο
-
Παραθέτω απάντηση της μοναδικής εταιρείας που μου έστειλε για προϊόν της με σκοπό την προστασία του φιλτρου κ τη δοσολογια.
Thank you for your inquiry from the 26.02.2014 and the interest in our products.We have checked the details of your car and we can recommend you:
Dieselpartikelfilter-Schutz Part no. 5148 - 250 ml
For a 40 litres fuel tank you need about 140 ml of this additive. We would recommend you to use this additive every 2000 km.
We hope we could help you with our informations. Should you have further questions regarding our products we would be very pleased to get contacted from you again.
Mit freundlichen Grüßen / Best regards
i. A. Andreas Zahner
Anwendungstechniker
application engineerF & E / Anwendungstechnik
Phone: +49 731 1420-208
Mobil: +49 174 2475219
Fax: +49 731 1420-44208LIQUI MOLY GMBH
Jerg-Wieland-Straße 4, D-89081 UlmAmtsgericht Ulm HRB 1383 |
-
Πολύ γρήγοροι είναι, αστροπελέκια, εκτός και αν σου είχαν απαντήσει τότε και μας τό έβαλες τώρα, στο κουτί δεν έγραφε την δοσολογία ?
-
Δεν γνωριζω βέβαια ποια ήταν η ερώτηση, αλλά δεν βλέπω να εξηγούν τίποτα σε σχέση με το πώς δουλεύει το πρόσθετο. Πώς επιδρά στο φίλτρο ή στην καύση.
-
Απάντησαν εντός 24 ωρών. Η ερώτηση ήταν τι προτείνουν για το όχημα μου με σκοπό την προληπτική προστασία του dpf και την προτεινόμενη δοσολογια. Σχετικά με το τροπο επίδρασης στο φιλτρο, εχω διαβάσει στα φόρουμ οτι ανεβάζει τη θερμοκρασία των καυσαεριων, απομακρύνει τα κατάλοιπα και δεν μπουκωνει το φιλτρο ώστε να κανει μεγάλους σε διάρκεια καθαρισμούς.
-
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Απάντησαν εντός 24 ωρών. Η ερώτηση ήταν τι προτείνουν για το όχημα μου με σκοπό την προληπτική προστασία του dpf και την προτεινόμενη δοσολογια. Σχετικά με το τροπο επίδρασης στο φιλτρο, εχω διαβάσει στα φόρουμ οτι ανεβάζει τη θερμοκρασία των καυσαεριων, απομακρύνει τα κατάλοιπα και δεν μπουκωνει το φιλτρο ώστε να κανει μεγάλους σε διάρκεια καθαρισμούς.Αυτό κάνει και το Eolys, μόνο που εκείνο είναι σε δοσομετρικό σύστημα από το εργοστάσιο ( πχ Peugeot ) της οποίας είναι πατέντα το αναγεννητικά φίλτρα από το 2000, το πρώτο τοποθετήθηκε στο Peugeot 607 και όπως λέει η Peugeot τα σημερινά φίλτρα είναι για περισσότερα από 200.000 χλμ, υπό προϋποθέσεις λέω εγώ βλέποντας κατά πόσο ακολουθούνται οι οδηγίες σωστής χρήσης του αυτοκινήτου που δίνονται με το σταγονόμετρο ή δεν δίνονται καθόλου.
2000: PSA Peugeot Citroën launches the world’s first fuel-borne catalyst Diesel particulate filter on the Peugeot 607
2009: particulate filters fitted on all Peugeot and Citroën models
Particulate filter eliminates 99.9% of particulates in number and 99% by mass
The additive particulate filter from PSA Peugeot Citroën works under all driving conditions and eradicates all particulate sizes
6.8 million Peugeot and Citroën vehicles with particulate filters produced at the end of 2012 -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Συνήθως είναι συνδυασμός βλακείας (άγνοιας) και πονηριάς (ψέματα). Εγώ στον δικό μου είπα να δούν να υπάρχει κάποιο update τον εγκέφαλο γιατί το αμάξι ήταν 6 μήνες στο τελωνείο (ήταν η εποχή που υπήρχε ένα θέμα με τα tsi) και μου είπε: 'Αν δεν το είχαν κάνει αυτό στο εργοστάσιο δεν θα έφευγε καν απο εκεί'. Δεν συνέχισα τη συζήτηση...
Ένας στην opel προσπαθούσε να με πείσει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά αμορτισερ δεν θέλουν ποτέ αλλαγή -
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Ένας στην opel προσπαθούσε να με πείσει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά αμορτισερ δεν θέλουν ποτέ αλλαγή
Πως αλλιώς να σε πείσει να πάρεις αμάξι που όταν θέλει αλλαγή αμορτισέρ είναι για πέταμα στην πράξη;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ένας στην opel προσπαθούσε να με πείσει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά αμορτισερ δεν θέλουν ποτέ αλλαγή
Πως αλλιώς να σε πείσει να πάρεις αμάξι που όταν θέλει αλλαγή αμορτισέρ είναι για πέταμα στην πράξη;
Παρεμπιπτόντως http://en.wikipedia.org/wiki/Regenerati ... k_absorber
-
Πωλητές-ιδιοκτήτες εκθέσεων είναι πραγματικά απολαυστικοί και απίστευτοι... Θυμάμαι τότε που έκανα έρευνα αγοράς, πάω σε αντιπρόσωπο ο οποίος στο ένα κτίριο έχει την αντιπροσωπεία της Peugeot και στο δίπλα κτίριο που τα χώριζε μια τζαμαρία ήταν αντιπροσωπεία της Skoda. Με υποδέχεται ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, κοιτάω το Skoda που μ' ενδιέφερε και πάμε στο γραφείο του να μου δώσει προσκέκτους και να γράψει την προσφορά. Πάω στη συζήτηση του λέω ότι ναι μεν ήμουν σχεδόν σίγουρος πως θα καταλήξω στο Skoda, αλλά σκεφτόμουν και για συγκεκριμένο μοντέλο της Citroen, το οποίο είχε ενδιαφέρουσα τιμή με αχτύπητο εξοπλισμό και μου πετάει το απίστευτο: 'Φίλε, δε συγκρίνεται από ποιότητα κατασκευής η Skoda με τη Citroen, τα γαλλικά είναι ψεύτικα και χαλάνε, εγώ Peugeot πουλάω που είναι ίδιος όμιλος και ποιότητα με τα Citroen και σου λέω ότι τα Peugeot είναι τα πιο άχρηστα και ψεύτικα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν'...
Έτσι μου έρχεται τώρα που έχει περάσει καιρός να πάω να ρωτήσω για Peugeot και να του πω ότι σκέφτομαι και για Seat, είμαι σίγουρος πως η απάντησή του θα είναι ότι τα Skoda είναι άχρηστα και δε συγκρίνονται με τη γαλλική ποιότητα του ομίλου PSA... O ϊδιος παρεμπιπτόντως μου είπε ότι ο κινητήρας 1.2 ΤSI των Skoda δεν είναι τούρμπο αλλά κανονικός και κοροιδεύουν τον κόσμο, χαχαχαχαχα!!!Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
** [b]The additive particulate filter from PSA Peugeot Citroën works [b]under all driving conditions** and eradicates all particulate sizes[/b][/b]Αυτό το πιστεύουμε???
-
** [b]The additive particulate filter from PSA Peugeot Citroën works [b]under all driving conditions** and eradicates all particulate sizes[/b][/b]Αυτό το πιστεύουμε???
Τι να σου πω ? Αν θέλεις το πιστεύεις, αν είναι μετρήσεις εργαστηρίου μόνο σίγουρα θα υπάρχει απόκλιση, αλλά και αλήθεια να είναι από μετρήσεις στον δρόμο δεν νομίζω ότι ισχύει μετά από Χ χιλιάδες χλμ.
Φίλτρο σωματιδίων diesel