-
Πλακωνε το με την πρωτη ευκαιρια. Δεν ειναι αναγκη να πηγαινετε σαν τον χαρο με 200 με αυτους τους κουβαδες, απλα δινε 3ες-4ες οπου βρισκεις ευκαιρια. Δωσε πνοη στις προσπερασεις σου στον αυτοκινητοδρομο.
-
Σωστά, ρίξε ένα καλό ξεκάπνισμα μια στο τόσο στους ανοικτούς δρόμους, δεν παθαίνει τίποτα!
Μήπως να κοιτάξεις και το πρατήριο ώπου ανεφοδιάζεις με καύσιμα??? -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Σωστά, ρίξε ένα καλό ξεκάπνισμα μια στο τόσο στους ανοικτούς δρόμους, δεν παθαίνει τίποτα!
Μήπως να κοιτάξεις και το πρατήριο ώπου ανεφοδιάζεις με καύσιμα???Θωμα στα μερσεντες πως ειναι, ξερεις; απο περιεργεια εχουν και αυτα ειδικο προσθετο για τα πετρελαιο;
οπως τα PSA; -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φίλε ελπίζω να ήταν η τελευταία φορά που πήγες στην αντιπροσωπεία για μη προγραμματισμενο service. Απλά μου κάνει εντύπωση: είναι δυνατόν μετά από 10 επισκέψεις σε 2 αντιπροσωπείες να μην σκέφτηκαν ότι μπορεί το ρημάδι να είναι χαλαρό??? Πόσο βλάκες μπορεί να είναι... υποτίθεται ότι είναι και ειδικοί :
Δεν ειναι ειδικοι. Απλα ξερουν τυφλωσουρτη να λυνουν και να δενουν τα αμαξια τους για σερβις και επισκευες. Στη διαγνωση οι αντιπροσωπιες ειναι χαλια. Ξερουν λυσεις μονο απο προβληματα που εχουν παρουσιαστει σε πολλους.
Το σενάριο που παίζει είναι, ή δεν μπήκε καλά η φύσα από την αρχή στο εργοστάσιο κατασκευής, ή αφού άναψε η λυχνία και πήγα στήν πρώτη αντιπροσωπεία κάνανε ότι κάνανε και δεν κουμπώσανε καλά την φύσα.Μετά αφού πήγα στην δεύτερη αντιπροσωπεία είδανε ότι δέν έχει μπεί το καινούργιο πρόγραμμα και αφού το περάσανε δεν δώσανε βάρος πουθενά αλλού ώστε να εντοπίσουν την βλάβη.Τις άλλες φορές που πήγαινα το σβήνανε με το μηχανηματάκι τους και αυτό ξανά άναβε όταν δεν έκανε καλή επαφή.Η συμπεριφορά του ήτανε παράξενη και κάτι δεν κολλούσε με την όλη υπόθεση γιατί μου άναβε και σε άσχετες στιγμές.. όπως, ενώ πήγαινα στην εθνική με 160χλμ αυτό μετά από λίγο άναβε..ή ενώ έκανα προαιρετικά την οδηγία την εταιρίας(για 25 λεπτά με την 3η με 70 χλμ)μόλις τελείωνε το 25λεπτο και αυτό άναβε μετά από λίγο!!!Πάντως η συμβουλή της εταιρίας είναι κάθε 800με 1000χλμ να δουλεύει το αμάξι με την 3η για 25 λεπτά με 70 χλμ και όχι να πηγαίνεις με 150-160 και κάθε 3μηνο ένα καθαριστικό φίλτρου.Εγώ κατάλαβα ότι και οι τεχνικοί δεν ξέρουν σχεδόν τίποτα πάνω σε αυτό το τομέα και παίρνουν οδηγίες η λύνουν τις βλάβες μέσω τηλεφώνου με τον μεγάλο.Μετά από όλα αυτά σκέφτομαι να το πάω το αμάξι σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο της χιουντάι εδώ στην περιοχή που ακούγεται ότι αυτός είναι τσακάλι και πολύ πιό φθηνός απο την αντιπροσωπεία! Η απορία μου εμένα είναι άλλη...όλες οι σχολές οδηγών έχουνε ντίζελ και αυτά ξέρετε πώς δουλεύουν αρκετές ώρες την ημέρα για να μάθουν οι νέοι οδηγοί.Απο ταξί δηλαδή είναι χειρότερα..είμαι περίεργος να μάθω αν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα με τα φίλτρα οι σχολές.
-
Παιδια παρτε το χαμπαρι....
Νομιμο.... ξενομιμο με την πρωτη ευκαιρια τα επαγγελματικα αμαξια δινουν ποδι στο φιλτρο!!!
Και οσο αφορα τις αντιπροσωπειες.... για εμενα δεν ειναι ικανοι ουτε λαδια να αλλαξουν...!!! Αυτο το λεω με πληρη γνωση, με πολλα παραδειγματα και πολλα στοιχεια!!!
Αν θα βρεθει καποιος καλος θα ειναι κανενας πιτσιρικας που δεν εχει χωθει στα σκατα ακομα και γουσταρει την δουλεια του!!!Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ξέρω πολλά άτομα που ενώ έχουν φίλτρο….μου λένε ότι μόλις έρθει ο κορεσμός τους για αλλαγή φίλτρου ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα πάνε να το βγάλουν και να κάνουν και προγραμματισμό για τα …λαμπάκια στο κατράν!!!!!
Νόμιμο δεν είναι, αλλά δεν γίνεται και αλλιώς σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε και προσπαθούμε να βρούμε κα το τελευταίο ευρώ……
Αυτό που δεν ξέρω είναι τι γίνατε με το ΚΤΕΟ, εκτός αν είναι μέσα στα νόμιμα πλαίσια των καυσαερίων…… -
Αν το βγάλεις είναι και απάτη κατά του Δημοσίου. Από τη στιγμή που πληρώνεις τέλη βάσει ρύπων, αν ρυπάινεις αλλά πληρώνεις βάσει αρχικής πιστοποίησης έχουμε και θέμα δημοσίων οικονομικών....
-
Ζήτω τα καρκινάκια . Τι να την κάνεις αυτήν την άδικη ζωή αν μπορείς να πεθάνεις λίγο πιο νωρίς και λίγο πιο βασανιστικά !!!
-
Ο χρήστης 1kost12 έγραψε:
Ξέρω πολλά άτομα που ενώ έχουν φίλτρο….μου λένε ότι μόλις έρθει ο κορεσμός τους για αλλαγή φίλτρου ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα πάνε να το βγάλουν και να κάνουν και προγραμματισμό για τα …λαμπάκια στο κατράν!!!!!
Νόμιμο δεν είναι, αλλά δεν γίνεται και αλλιώς σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε και προσπαθούμε να βρούμε κα το τελευταίο ευρώ……
Αυτό που δεν ξέρω είναι τι γίνατε με το ΚΤΕΟ, εκτός αν είναι μέσα στα νόμιμα πλαίσια των καυσαερίων……δεν φταιει η δυσκολη οικονομικη περιοδος (λεφτα για αυτοκινητο ειχαν σε αυτη την δυσκολη περιοδο) αλλα η μαλακια τους.
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Ζήτω τα καρκινάκια . Τι να την κάνεις αυτήν την άδικη ζωή αν μπορείς να πεθάνεις λίγο πιο νωρίς και λίγο πιο βασανιστικά !!!Συμφωνώ, αλλά έχω την εξής απορία:
τόσα χρόνια χωρίς DPF τι γινόταν; πόσα ταξί, επαγγελματικά που καίγαν πτώματα κλπ έχουμε αναπνεύσει;
Μόνο η αφαίρεση των DPF θα είναι το πρόβλημα; δεν έχει εντωμεταξύ βελτιωθεί η ποιότητα του καυσίμου; -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Αυτό που δεν ξέρω είναι τι γίνατε με το ΚΤΕΟ, εκτός αν είναι μέσα στα νόμιμα πλαίσια των καυσαερίων……δεν φταιει η δυσκολη οικονομικη περιοδος (λεφτα για αυτοκινητο ειχαν σε αυτη την δυσκολη περιοδο) αλλα η μαλακια τους.
Το εντός παρένθεσης δεν το σχολιάζω... γιατί δείχνει σε όλο της το μεγαλείο τη νεοελληνική νοοτροπία...
δηλ. επειδή υπάρχει κρίση πρέπει να μένεις με παλιά χρέπια ή να πληρώνεις χαράτσια σαν μαλάκας;
Δεν είναι μόνο μόδα το diesel είναι τα μειωμένα τέλη (που επιτυγχάνονται μέσω των DPF), η κατανάλωση.... κλπ
Το downsizing η κρίση το επέβαλε κατά κύριο λόγο!
Προφανώς ένας σώφρονας οικογεινειάρχης κάνει τους υπολογισμούς του και κάνει τα κουμάντα του.... και ας μην υπάρχουν χρήματα -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ζήτω τα καρκινάκια . Τι να την κάνεις αυτήν την άδικη ζωή αν μπορείς να πεθάνεις λίγο πιο νωρίς και λίγο πιο βασανιστικά !!!
Συμφωνώ, αλλά έχω την εξής απορία:
τόσα χρόνια χωρίς DPF τι γινόταν; πόσα ταξί, επαγγελματικά που καίγαν πτώματα κλπ έχουμε αναπνεύσει;
Μόνο η αφαίρεση των DPF θα είναι το πρόβλημα; δεν έχει εντωμεταξύ βελτιωθεί η ποιότητα του καυσίμου;ας τα κανουμε κανα δυο εκατομμυρια ακομα τα αυτοκινητα που παραγουν καρκινο γιατι τοσα χρονια ειχαμε μονο τα επαγγελματικα αυτοκινητα το οποια φαινετε οτι δεν εφταναν, αντι να απαιτησουμε να εχουν και τα επαγγελματικα την ιδια τεχνολογια, ετσι?
καλως ή κακος αυτο το καυσιμο εχουμε και δεν εχουμε διαμαρτηριθει ποτε επισημα για αυτο. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το εντός παρένθεσης δεν το σχολιάζω... γιατί δείχνει σε όλο της το μεγαλείο τη νεοελληνική νοοτροπία...
δηλ. επειδή υπάρχει κρίση πρέπει να μένεις με παλιά χρέπια ή να πληρώνεις χαράτσια σαν μαλάκας;
Δεν είναι μόνο μόδα το diesel είναι τα μειωμένα τέλη (που επιτυγχάνονται μέσω των DPF), η κατανάλωση.... κλπ
Το downsizing η κρίση το επέβαλε κατά κύριο λόγο!
Προφανώς ένας σώφρονας οικογεινειάρχης κάνει τους υπολογισμούς του και κάνει τα κουμάντα του.... και ας μην υπάρχουν χρήματααυτος ο 'σωφρονας οικογενειαρχης' που λες θα μπορουσε να αγορασει και ενα χαμηλου κυβισμου βενζινοκινητο αν ηθελε να ηταν 'σωφρονας' και οχι εγκληματιας αυριο ή μεθαυριο ακομα και για τα ιδια τα παιδια του και οχι πετρελαιο με σκοπο να αφαιρεσει το φιλτρο μολις αυτο χαλασει, ξαναμιλα μου τωρα για σωφροσυνη οταν θα καταλαβεις το νοημα αυτης της λεξης.
θα ηθελα να σχολιασεις και τα εντος παρενθεσης και σκεψου τωρα ποιος δειχνει το μεγαλειο της ελληνικης νοοτροπιας, εγω που λεω οτι αν βρηκες τα 10000+ ευρω για να αγοαρασεις αυτοκινητο εισαι υποχρεωμενος να το συντηρεις και σωστα για να μη βγαζει καρκινο ή να ειναι ασφαλες στο δρομο ειδικα κιολας οταν εχεις γλυτωσει απο καυσιμο και τελη οπως εσυ λες αρκετα χρηματα ή αυτος ο 'σωφρονας οικογενειαρχης' που για να μην δωσει το 1000ρικο σε 6-7 χρονια θα με γεμισει εμενα, εσενα ακομα και τον ιδιο ή τα παιδια του με καρκινο?
μηπως τελικα σωφροσυνη ειναι, το κανω οτι γουσταρω και γραφω στα π@π@ρια μου ολο τον κοσμο? -
Αν δεν αλλαξει η τιμολογιακη πολιτικη αυτων των φιλτρων ,αυτα θα παιρνουν δρομο με την πρωτη ευκαιρια. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ 600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
Αλλα τι λεμε τωρα ρε παιδια? Εδω κυκλοφορουν αμαξια ταφοι ασυντηρητα, επικυνδυνα που σκοτωνουν κοσμο, για τα φιλτρα μιλαμε?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αν δεν αλλαξει η τιμολογιακη πολιτικη αυτων των φιλτρων ,αυτα θα παιρνουν δρομο με την πρωτη ευκαιρια. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ 600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.Αλλα τι λεμε τωρα ρε παιδια? Εδω κυκλοφορουν αμαξια ταφοι απο την μη συντηρηση, επικυνδυνα που σκοτωνουν κοσμο, για τα φιλτρα μιλαμε?
εχεις δικιο σε αυτο που λες, αλλα μπορουμε να τους χαρακτηρισουμε αυτους σαν σωφρον?
-
Το πε και ο σώφρων Τραμπάκουλας 'ειμαστε οικονομικα ασθενεστεροι'
-
Ρε παιδια μην γινεστε τοσο απολυτοι!!!
Καποιος μπορει να αγορασε ενα αμαξια 15000 20000€ ειτε γιατι τα ειχε... ειτε γιατι το ειχε αναγκη (ασφαλεια-πολλα χιλομετρα-χωρους)
Το φιλτρο που συζηταμε θα το αλλαξει μετα απο 5-6-7-....10χρονια... ποιος σας βεβαιωνει πως τοτε θα εχει την ιδια οικονομικη δυνατοτητα οπως οταν αγορασε το αμαξι του?
...ας ριχνανε την τιμη σε λογικα επιπεδα για να το φτιαχνει ο κοσμος....
Το 1990 συζητουσαμε τα ιδια για τους καταλυτες των βενζινοκινητων... τοτε για να αλλαξεις καταλυτη ηθελες το 1/10 της αξιας του αυτοκινητου σου.... τωρα με 150€ βαζεις καταλυτη.... και να πω την αληθεια δεν εχω δει κανενα αμαξια χωρις καταλυτη απο αυτα που ερχονται στο μαγαζι! -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Ρε παιδια μην γινεστε τοσο απολυτοι!!!Καποιος μπορει να αγορασε ενα αμαξια 15000 20000€ ειτε γιατι τα ειχε... ειτε γιατι το ειχε αναγκη (ασφαλεια-πολλα χιλομετρα-χωρους)
Το φιλτρο που συζηταμε θα το αλλαξει μετα απο 5-6-7-....10χρονια... ποιος σας βεβαιωνει πως τοτε θα εχει την ιδια οικονομικη δυνατοτητα οπως οταν αγορασε το αμαξι του?
...ας ριχνανε την τιμη σε λογικα επιπεδα για να το φτιαχνει ο κοσμος....
Το 1990 συζητουσαμε τα ιδια για τους καταλυτες των βενζινοκινητων... τοτε για να αλλαξεις καταλυτη ηθελες το 1/10 της αξιας του αυτοκινητου σου.... τωρα με 150€ βαζεις καταλυτη.... και να πω την αληθεια δεν εχω δει κανενα αμαξια χωρις καταλυτη απο αυτα που ερχονται στο μαγαζι!Έτσι ακριβώς φίλε. Υποχρεωτικά βάζουν τα φίλτρα αυτά και καλα κάνουν. Να βελτιώσουν την τεχνολογία και να να τα φθηνηνουν όπως ενα απλό φίλτρο αέρα. Απο την άλλη ας φροντίσει και το κράτος να κανει ελέγχους να μην υπάρχουν οι εγκληματίες.
-
Δεν μπορεις να πειμενεις απο το κρατος να κανει τα παντα. Μετα θα βγουν οι ιδιοι και θα λενε 'ουυυυυ αστυνομευση, μας σταματανε καθε 25 χλμ και κοιτανε να δουν αν εχουμε DPF, ΧΟΥΝΤΑ'. Ετσι ειναι ο Ελληνας.
Αν ημασταν κρατος της προκοπης θα επρεπε να πεφτει ασάλιωτο σε οποιον βγαζει DPF γιατι ΚΑΙ γεμιζει καρκινο τους παντες ΚΑΙ κλεβει το κρατος πληρωνοντας λιγοτερα τελη απο τους υπολοιπους.Το 'ας γινει φτηνοτερο' δε λεει κατι. 'Ας γινουν ανθρωποι υπευθυνοι' οι τυποι που πηραν ντιζελ και ας το λειτουργουν οπως πρεπει. Τα μεταξωτα βρακια θελουν επιδεξιους κωλους.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δεν μπορεις να πειμενεις απο το κρατος να κανει τα παντα. Μετα θα βγουν οι ιδιοι και θα λενε 'ουυυυυ αστυνομευση, μας σταματανε καθε 25 χλμ και κοιτανε να δουν αν εχουμε DPF, ΧΟΥΝΤΑ'. Ετσι ειναι ο Ελληνας.
Αν ημασταν κρατος της προκοπης θα επρεπε να πεφτει ασάλιωτο σε οποιον βγαζει DPF γιατι ΚΑΙ γεμιζει καρκινο τους παντες ΚΑΙ κλεβει το κρατος πληρωνοντας λιγοτερα τελη απο τους υπολοιπους.Το 'ας γινει φτηνοτερο' δε λεει κατι. 'Ας γινουν ανθρωποι υπευθυνοι' οι τυποι που πηραν ντιζελ και ας το λειτουργουν οπως πρεπει. Τα μεταξωτα βρακια θελουν επιδεξιους κωλους.
Φθηνότερο θα γινει και πρεπει να γινει λογω της πώλησης εκατομυρίων μονάδων παγκοσμίως και δη στην Ευρώπη που θέτει ολοένα και αυστηρότερα στάνταρ.
Το κράτος τη δουλειά του πρεπει να την κανει ανεξάρτητα αν φωνάζει ο κολοελληνας. Επειδή δεν την εκανε φτάσαμε ως εδώ. Μην φτάσουμε σε αδιέξοδα και αναφορικά με την υγεία μας.
Το να τα οδηγούν σωστα όσοι τα πήραν δεν τα θεωρω σωστα. Τα αυτοκίνητα έχουν συγκεκριμένη χρήση και αν δεν τονίζεται ρητά κατα την αγορα τότε δεν παίζει κανένας περιορισμός,
Ας φροντίσουν και οι εταιρίες να σοβαρευτούν. Για αυτο και δίνουν εγγυήσεις.
Φίλτρο σωματιδίων diesel