-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Τελικά αυτό το γ@μημένο το φίλτρο μόνο προβλήματα δημιουργεί. Άσε που κάνει κανένα 1000άρικο άμα το πάρει ο διάολος. Κάτι ξέρουν αυτοί που το «καταργούν». Και καλύτερα πάει το αυτοκίνητο και λιγότερο καίει, παράγοντες που σπάνια συμφωνούν.Καλησπέρα φίλε μου,αν και δέν έχουν ακόμη βρεί ακόμη άκρη στο πού το πώς και τι ακριβώς φταίει..θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις κάτι για την αφαίρεση του φίλτρου.Αν θέλεις στείλε μου κ μνμ.Μου την έχει δώσει αφάνταστα αυτό το κωλοφίλτρο.
-
Έτσι, βγάλσιμο οι καταλύτες και τα φίλτρα.
Ανεύθυνοι.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
+1
Αν σε πιάσουν όμως χωρίς φίλτρο δεν θα διαμαρτυρηθείς για τα 30 χιλιάρικα πρόστιμο.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Τελικά αυτό το γ@μημένο το φίλτρο μόνο προβλήματα δημιουργεί. Άσε που κάνει κανένα 1000άρικο άμα το πάρει ο διάολος. Κάτι ξέρουν αυτοί που το «καταργούν». Και καλύτερα πάει το αυτοκίνητο και λιγότερο καίει, παράγοντες που σπάνια συμφωνούν.Καυσαέρια, ρύποι, τι είναι αυτά;
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έτσι, βγάλσιμο οι καταλύτες και τα φίλτρα.Ανεύθυνοι.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
Φίλε μου είμαι αντίθετος με την αφαίρεση του φίλτρου για αυτό κ δέν πληρώνω τέλη κτλ,αλλά με αυτήν την ταλαιπωρία και ανευθυνότητα της αντιπροσωπείας με οδηγούν στο να σκέφτομαι πονηρά.Προσπαθούν να φάω το παραμυθι ότι βάζω μάπα καύσιμα και στο τέλος να πληρώσω το φίλτρο αν τελικα είναι αυτό που φταίει, από την τσέπη μου(1000 ευρώ)!Να μήν το χρεώσουν στήν εγγύηση 4άρων μηνών αυτοκίνητο!Εννοείται ότι είμαι αντίθετος στήν αφαίρεση ξαναλέω!
-
-
Υπάρχουν 2 αισθητήρες διαφορικής πίεσης πριν και μετά το φίλτρο. Όταν ανιχνεύσουν κάποια διαφορά, δηλ.εαν αρχίζει και φράζει το φίλτρο τότε ενεργοποιείτε η αναζωογόνηση και υπάρχει κατάκαυση των σωματιδίων που έχει μαζέψει. Αυτό γίνεται βέβαια με καύσιμο που το πληρώνεις εσύ. Όταν δεν υπάρχει φίλτρο οι αισθητήρες είναι σαν να μην υπάρχουν. Μην βγάλεις όμως το φίλτρο το πολύ να δεις αύξηση 5 % στην ιπποδύναμη, δεν σου χρειάζεται. Όπως και η κατανάλωση θα πέσει, δε σου χρειάζεται ούτος σι άλλος λίγα καίει. Ά και το λάδι στο κάρτερ το πολύ να ανέβει κανένα λίτρο, μη σε ανησυχεί το πολύ-πολύ να κάνουν κολυμβητικούς αγώνες τα αντίβαρα του στροφαλοφόρου μεταξύ τους, είναι από το έξτρα πετρέλαιο που ψεκάζεται κατά τη φάση της εξαγωγής και δεν πάει όλο στην εξάτμιση, Diesel είναι αντέχει. Το φίλτρο αναγκαστικά θα το αλλάξεις στις 100.000 περίπου μια που δεν αντέχει παραπάνω. Και προπαντός μην πειράξεις τον καταλύτη που υπάρχει αμέσως μετά από αυτό. Δεν φταίει σε τίποτα και δεν κερδίζεις τίποτα. Αν θες να έχεις καθαρότερα καυσαέρια βάνε και λίγο φωτιστικό μέσα μα ίδια τιμή έχουν. Αν πάς στο κτεο θα νομίζουν ότι καις αέριο.
Υ.Γ. έχεις καμία σχέση με τον Μιλόσεβιτς; -
μηπως να το εκανες μια βολτα απο καμμια αντιπροσωπεια ή εξουσιοδοτημενο σε αλλη κοντινη πολη??
-
Ο καθένας λέει την εξυπνάδα του. Ο άνθρωπος εχει τον πόνο του με καινούριο αυτοκίνητο. Λύση ειναι να βρεθεί το προβλημα κ όχι να κάνουμε υποθέσεις εκτός θέματος.
D-4D...
-
Όταν πριν λίγο καιρό είχα γράψει ότι σε λίγο θα αρχίσουν τα χοντρά προβλήματα με τα Diesel υπήρχαν άτομα εδώ μέσα που με ειρωνεύτηκαν χοντρά, ότι υπάρχουν στην Ευρώπη εκατομμύρια και στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες Diesel και ότι δεν υπάρχουν προβληματα και ότι ξέρουν κλπ.
Ακόμα δεν άρχισαν τα ακριβά προβλήματα, ακόμα ο κόσμος δεν γνωρίζει τα της πυρόλυσης και των αποτελεσμάτων της και όχι μόνο αυτά, θα δείτε και άλλα στην πορεία, δεν είμαι Κασσάνδρα, μηχανικός είμαι και πέρνω πολύ σοβαρα τη δουλειά μου, ( δεν έχω μαγαζί / συνεργείο και ούτε πρόκειται ) γιατί τα Diesel που ξέρουν όσοι ειρωνικά μου απάντησαν τότε δεν έχουν σχέση με τα 1800 bar, με τα πιεζοηλεκτρικά μπέκ και του πολλαπλούς ψεκασμούς σε ένα κύκλο, ούτε με την πορεία σε ανοιχτό δρόμο που χρειάζεται το φίλτρο σωματιδίων για να αναγεννηθεί, το οποίο αν δεν δώσει ο οδηγός σημασία όταν αυτό ζητά ει και κάνει αναγέννηση κάθε 1000 χλμ μέσα στην πόλη, και το υγρό έχει 700€ τα 750ml, και το αφήσει χωρίς να ελέγχει την στάθμη των λαδιών που θα ανεβαίνει συνέχεια από το πετρέλαιο που θα περνάει κάτω στο κάρτερ από τις συνεχείς αναγεννήσεις μέσα στην πόλη, τότε όταν θα έρθει η υδραυλική να του πετάξει τις μπιέλες στον αέρα, τότε θα καταλάβει ( κυρίως τα ντηζελάκια που οδηγούν κυρίες που αγνοούν τα λαμπάκια και τη σημασία τους ) τότε ίσως δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο manual του αυτοκινήτου τους σίγουρα το έχουν θαμμένο στο ντουλαπάκι και δεν το άνοιξαν, ίσως δώσουν και σημασία στο τι γράφουν κάτι γραφικοί τύποι σαν του λόγου μου που επιμένουν σε κάποια πράγματα παρόλη την ειρωνεία που εισπράττουν.
Καλό Πάσχα.
-
Κάποιο λάθος κάνεις στην τιμή του υγρού. Στο δε εξωτερικό, κάθε μέρα εκτοξεύονται μπιελοπιστονα από την υδραυλική.
Αν δεν διαβάζουν το μανιουαλ του αμαξιού τους, αφενός κακό του κεφαλιού τους, αφετέρου δεν πρόκειται να δώσουν σημασία σε κανέναν γραφικό έτσι κι αλλιώς.Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Αν μιλάει ο 21 για το πρόσθετο που καίει τα σωματίδια που έχει κατακρατήσει το δπφ, τέτοιο μπαίνει μόνο στα πετρέλαια της ΠΣΑ και έχει το πολύ 100 ευρά το λίτρο. Είναι δε επαρκές για πολλές δεκάδες χλμ. Τα υπόλοιπα πετρέλαια δεν έχουν κανένα πρόσθετο μέχρι στιγμής. Το πλεονέκτημα των ΠΣΑ είναι ότι ο κύκλος αναγέννησης ολοκληρώνεται σε 3 λεπτά και με τον κινητήρα να βρίσκεται ακόμη και στο ρελαντί.
-
Και σκεψου λέει να είχαν ερθει Ελλάδα τα πρωτα diesel με dpf όταν το είχε πρωτοβγαλει η PSA.
Sent from Corsair's brick
-
Το ενδιαφέρον είναι οτι από το λινκ του dstou, βρίσκεις το υγρό που χρειάζεται και με περίπου €60 το λίτρο.
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κάποιο λάθος κάνεις στην τιμή του υγρού. Στο δε εξωτερικό, κάθε μέρα εκτοξεύονται μπιελοπιστονα από την υδραυλική.
Αν δεν διαβάζουν το μανιουαλ του αμαξιού τους, αφενός κακό του κεφαλιού τους, αφετέρου δεν πρόκειται να δώσουν σημασία σε κανέναν γραφικό έτσι κι αλλιώς.€930/lt λέμε.
-
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Ο καθένας λέει την εξυπνάδα του. Ο άνθρωπος εχει τον πόνο του με καινούριο αυτοκίνητο. Λύση ειναι να βρεθεί το προβλημα κ όχι να κάνουμε υποθέσεις εκτός θέματος.
D-4D...Σε εμένα αναφέρεσαι;
Εάν ναι, του λέω τι να ΜΗΝ κάνει για να ΜΗΝ το λύσει το πρόβλημα. Μπορεί να κάνει όμως του κεφαλιού του και να το λύσει άμεσα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2934522#p2934522σου ειχε δωσει απαντηση σε αυτο
'Mirage: Βιάζεσαι να βρίσεις. Το όλο επιχείρημα κράτησε μερικές μέρες, το έκανα για δοκιμαστικό σκοπό και σε χωράφι ιδιοκτησίας μου λίγο πριν το αποσύρω. Μόνο εγώ κινδύνεψα, κανείς άλλος. Το λάθος μου είναι ότι ξέχασα να το γράψω'
το μονο που τελικα αποδεικνυεις ειναι οτι η κουτοπονηρια σου δεν εχει ορια, συνεχισε ετσι, καλα το πας. -
Ευχαριστώ για το κομπλιμάν
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η ιστορία με τα καύσιμα που φταίνε για όλα και την Ελλάδα ειναι πραγματικά πονεμένη.Τελικά δεν έπρεπε επιτρέψουν ποτε τα diesel στην Ελλάδα
Αυτά με τα φίλτρα χωρίς μια χαρά είναι. Γενικά φίλτρα καταλύτες κλπ είναι του σατανά. Πρεπει να αφαιρούνται και μετα αγιασμός
Και σκεψου λέει να είχαν ερθει Ελλάδα τα πρωτα diesel με dpf όταν το είχε πρωτοβγαλει η PSA.
Ποιό είναι το συμπέρασμα απο τα παραπάνω?
-
Αναφέρομαι σε αυτούς που φέρνουν την καταστροφή. Εννοείται οτι πριν κάποιος αγοράσει σύγχρονο diesel ειναι βασικό να ξέρει για το φιλτρο κ τα μείον του. Μην μηδενιζουμε ομωσ τα πάντα. Ο φίλος με το προβλημα check engine εχει καινούριο αυτοκίνητο κ όπως λέει το κινεί σε ανοιχτό δρόμο. Φιλε καρατζιζ ενημέρωσε μας αν βρηκες λύση κ αν ειναι όντως το φιλτρο.
D-4D...
Φίλτρο σωματιδίων diesel