-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Άντε τώρα να τα έχεις σκάσει με 23.000 +με το κλειδί στο χερι για κανένα φουλ έξτρα Arona, Ecosport st-line , Aircross , κάκτο , και μεσαία εξοπλισμένο t-roc και να παρκάρει δίπλα σου αυτό το θηρίο και να ρωτήσεις με ... πόσο;
....να σβήσει τα πάντα με μοναδική εναλλακτική το Kuga st- line;
Καλά, μην υπερβάλλουμε, τα 'από κάτω' crossovers για να φτάσουν στα 23Κ€ πρέπει να τους βάλεις χρυσά πόμολα που λέει ο λόγος....
Και επίσης παιδιά όπως έχουμε ξαναπεί, είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, ζούμε με διαφορετικές συνθήκες και έχουμε διαφορετικές ανάγκες. Οπότε για κάποιον που δεν θέλει/χρειάζεται/αντέχει ένα C-seg, τότε απλά δεν είναι επιλογή και κοιτάει αναλόγως τι θέλει και τι χρειάζεται, όσο καλή πρόταση και αν είναι αυτή (π.χ. μιας και τα αναφέρατε, το Kuga ή το Kodiaq)....
Μην το λες γιατί με το κλειδί στο χέρι , αυτόματα , με πχ full led , ηλιοροφή, καλό χρωμα κλπ εύκολα φτάνεις τα 23.000 με το κλειδί στο χέρι. Ειδικά το t-roc με 2-3 πραγματακια πανεύκολα.
Και σίγουρα και τα hatsback πχ , Leon DSG , 308 αυτόματο allure , Megane αυτόματο dynamic κλπ , ( δεν αναφέρω το golf που ξεφεύγει τελείως) εκεί παίζουν με το κλειδί στο χέρι.
Άρα γιατί να μην το βάλεις στις επιλογές σου και να μην θυσιάσεις επιπλέον εξοπλισμό για μια αυτοκινητάρα όπως το X-TRAIL (και το Kodiaq πριν λίγο καιρό) σε τέτοιες καταπληκτικές τιμές;
Οι επιπλέον χώροι ποτέ δεν χάλασαν κανένα.
Εννοείται φυσικά να μην υπάρχει θέμα με το γκαράζ ή το πάρκινγκ στην περιοχή σου ή στην δουλειά, και να μπορεί ο οδηγός του και η σύζυγος να μανουβράρουν σωστά τα επιπλέον εκατοστά μήκους και πλάτους.
Δηλαδή το αναφέρω καθαρά από θέμα τιμής και VFM που είναι μια παράμετρος που για τους περισσότερους λογικά σκεπτόμενους καταναλωτές μπορεί να ανατρέψει και να αλλάξει προτεραιότητες και προτιμήσεις ώστε στρογγυλευτούν και να χωρέσουν σε μια τέτοια επιλογή.
Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το δικό σου Kuga st- line , είτε κοίτας πάνω , είτε κοίτας κάτω , ψηλό , χαμηλό , εκεί γύρω + - 2000 με 3000 ευρω μπαίνει παντού σαν σφήνα , δεν μπορείς να μην το βάλεις στις υποψήφιες επιλογές σου.
Για να δώσω ένα παράδειγμα εμένα μου αρέσει πολυ το Tiguan που ούτε με 28.000 δεν φτάνει το St-line σου, φεύγει στα 30.000 και ίσως λέω λιγα για να με ικανοποιεί πλήρως. Είναι τοσο καλύτερο αυτοκίνητο για να τα αξίζει αυτά τα επιπλέον λεφτά; Ούτε καν.
( Να πας στο υπερπλήρες Rline DSG 4motion που πήρε κάποιος στο τοπικό του Tiguan πρόσφατα οκ , εκεί πάω πάσο αλλά μιλάμε για πολλά λεφτά)
Λέω μετά να δω και το t-roc αλλά στα 24.000 και πάλι μου λείπουν αρκετά που θα ήθελα να έχει αλλά τα έχει το ST line σου.
Γλυκοκοιτάω και το Leon DSG με τα 150 και με όλα όσα με καλύπτουν απόλυτα από επιπλέον εξοπλισμό στα 23.000 +
Αν είμαι λογικός που πιστεύεις πως πρέπει να καταλήξω;
Μόνο σε Kuga ακόμη και αν δεν ήταν στις αρχικές επιλογές μου.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Καλά, έπιασες και εσύ το T-Roc που είναι από τις χειρότερες VFΜ προτάσεις στη κατηγορία
Το θέμα του μεγέθους (δηλαδή χώροι, διαστάσεις, parking, αστικές μετακινήσεις κλπ) είναι σημαντικός παράγοντας, ειδικά για όσους μένουν και κινούνται εντός Αθηνών, και ακόμα περισσότερο για όσους δεν έχουν δική τους θέση parking ή μένουν σε περιοχές τύπου Κυψέλης ή Παγκράτι. Ακόμα και εγώ που έχω κλειστή ιδιωτική θέση, όταν έψαχνα το προηγούμενο οικογενειακό αυτοκίνητο, το Insignia ας πούμε το είχα αποκλείσει γιατί δεν χώραγε στο μήκος. Και νομίζω το είχα γράψει πόσο δυσκόλευε η κίνηση και το παρκάρισμα της C5, κυρίως όταν το έπαιρνε η σύζυγος. Αν όμως έμενα μόνιμα στο Ξυλόκαστρο, δεν θα με ένοιαζε να είχα και Hummer H1 (OK υπερβολικό, αλλά you get what I mean )
Και μιας και επανερχόμαστε στο Kuga, ένας φίλος σε παραδιπλανό θέμα είπε ότι το γουστάρει πολύ, ότι του αρέσει, και όντως είναι από τα καλύτερα, αν όχι η καλύτερη VFM πρόταση της κατηγορίας, αλλά π.χ. μπορεί απλά να μην θέλει/μπορεί να δώσει τα 25Κ€, ή να μην χωράει εκεί που πρέπει να το παρκάρει. Αυτό εννοώ ότι, ασχέτως αν κάτι αποτελεί ίσως τη καλύτερη VFM πρόταση, δεν το κάνει αυτόματα best-fit για όλους μας
-
Με το Hummer, Αντώνη, παρκάρεις παντού. Δημιουργείς χώρο και το παρκάρεις [emoji38]
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Τρομακτική σκέψη: το H1 (ή και το Η2, δεν θα κολλήσουμε σε λεπτομέρειες ) και, ξέρω γω, η Φωκ.Νέγρη, ή παρομοίως το Η1 και ας πούμε τα στενά πάνω από τη Φιλολάου
-
Όταν πρωτόρθα στην Αθήνα έμεινα δυο χρόνια στη Σπ Μερκούρη. Ακόμη και με το σταρλετάκι ήταν μεγάλη δοκιμασία να βρω να παρκάρω. Στο Παγκράτι και το σμαρτ είναι θέμα που να το παρκάρεις... Εκεί οχήματα σαν το x-trail δεν είναι θέμα όρεξης αλλά σκέτη 'πίτα'.
-
Εφτασα
Λοιποοον...
Εχω ενα νουμερο να ανακοινωσω,αλλα φοβαμαι οτι θα σας πεσουν τα σαγονια,και επειδη τα χρειαζεστε για να καταβροχθισετε τα αρνια και τα κοκορετσα ,ειμαι επιφυλακτικος,για το κατα ποσο πρεπει... -
Ριχτοοοοοο!!!!
-
Ο χρήστης greemlin έγραψε:
Ριχτοοοοοο!!!!Δε ξερω...
Επρεπε να παρω το πετρελαιο τελικα....
Μολις γυρισω παω για κιτ υγραεριου....
Τα Landi Renzo τι λενε; -
δωσε και σωσε!
-
5,8.....
-
Σασπένς ///
Δώσε στον κόσμο πληροφορίες Αλλά πες και συνθήκες οδήγησης
-
τι λες τωρα! Και εισαι ακομα στο στρωσιμο..... αυτα ειναι!!!!! Αμα τον ειχαν και με καλυτερο εξοπλισμο θα τον προτιμουσα!
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Σασπένς ///Δώσε στον κόσμο πληροφορίες Αλλά πες και συνθήκες οδήγησης
Συνθηκες στρωσιματος.
Απο 100-130,τις προσπερασεις μου κανονικα,πηγα και μια μεχρι 160,αλλα γενικα δεν το πιεσα,ρολαριστος πηγαινα...
Εκανα 353χλμ και ο δεικτης εινα πανω απο τα 3/5... -
Χτρελλλααααααααααα
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
5,8.....ντροπή σου....
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
5,8.....
ντροπή σου....
Ειμαι συντετριμμενος
-
Από lag πώς τα πάει ο κινητήρας;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Από lag πώς τα πάει ο κινητήρας;Δεν ειχα βαλει το Elm να δω πιεσεις,γενικα ειναι οκ,σε σχεση με το παλιο μου αμαξι,εχω την εντυπωση οτι θελει μια ταχυτητα κατω στο κιβωτιο,αλλα ειναι αρκετα προθυμος να ανεβασει...
Λιγο ασαφης ο επιλογεας,και λιγο μαλακοτερο το πενταλ του συμπλεκτη απ'οσο θα ηθελα.
Γενικα,ειναι νωρις για συμπερασματα,πιστευω οτι ειναι πολλα υποσχομενο μολις ανοιξει για τα καλα... -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
To Xtrail δεν έχει ζήτηση και συζήτηση για 2 απλούς λόγους:- Το βενζίνης έχει έναν κινητήρα τραχύ, θορυβώδη και με πολύ μεγάλη κατανάλωση
- Το Diesel (που είναι ουσιαστικά ο ιδανικός κινητήρας από τους διαθέσιμους στην Ελλάδα - γιατί ιδανικός για το Xtrail είναι ο 2λιτρος) είναι πολύ ακριβό.
Κατά τα άλλα είναι από τις καλές προτάσεις της κατηγορίας του, κατά την προσωπική μου άποψη, αλλά δεν έχει τύχη απέναντι στον ανταγωνισμό με αυτές τις τιμές και κινητήρες.
Για το 1)μπορω με απολυτη βεβαιοτητα,να βεβαιωσω οτι δεν ισχυει τιποτα...
Αντιθετως,ειναι οικονομικοτατος,αθορυβος,και ελαστικοτατος. -
Πλέον συναντώ x-trail καθημερινά στον δρόμο και αυτό μου αρέσει. Μου αρέσει γιατί τα λεφτά του τα αξίζει μέχρι κεραίας και όταν κυκλοφορεί τόση υπερτιμημένη ολίγη από suv είναι άδικο να μην βλέπεις τέτοια καθαρόαιμα που στην τελική δεν είναι μόνο φρουφρού και αρώματα.
Nissan X-Trail 2013