-
Πολύ ωραίο...καμία σχέση σχεδιαστικά με τις 2 προηγούμενες γενιές...
-
Nissan X-Trail, λοιπόν, με τον ίδιο κινητήρα που έχει και το Qashqai 1.6 dci
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=16457
Και το ερώτημα εύλογο : Πώς θα συμπεριφέρεται ένα σαφώς μεγαλύτερο αμάξωμα με τον ίδιο κινητήρα...;; -
Θα αλλαξουν το σασμαν τις σχεσεις των ταχυτητων και τον χρονισμο και θα το μαζεψουν το θεμα. Θα τσιμπησει κανα λιτρο τουλαχιστον η καταναλωση, παντως εχοντας οδηγησει το qq 1.6 που πηγαινε που κουβαλαγε πολύ καλα το σασι του θεωρω οτι και το xtrail με το νεο σασμαν και το χρονισμο του κινητητα που του ταιριαζει θα κινει αξιοπρεπως το αμαξι.
-
Σε td στο εξωτερικό δίνουν για το X-Trail 0-100 πάνω από 11''.
Εγώ πάλι ακόμη και από το qq 1.6 δεν εντυπωσιάστηκα...Τραβάει μεν, αλλά δε νιώθεις να κολλάς και στο κάθισμα...
Το γράφω γιατί προτού το οδηγήσω διάβαζα παντού διθυραμβικές κριτικές για τον κινητήρα...
Δεν κατανοώ τον ενθουσιασμό...
Αναμένω και τον αντίστοιχο (1.6) κινητήρα βενζίνης με τα 163 άλογα από Φθινόπωρο... -
Για 1600κυβικά αυτοκίνητο τα 35Κ€ μου φαίνονται αισχροκέρδεια. Τόσα έχουν τα δίλιτρα πετρελαιοκίνητα SUV.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για 1600κυβικά αυτοκίνητο τα 35Κ€ μου φαίνονται αισχροκέρδεια. Τόσα έχουν τα δίλιτρα πετρελαιοκίνητα SUV.Το σώζει η 7θέσια έκδοση. Σε 5θέσιο έχεις δίκιο, ακουμπάς XC60 σε τέτοια λεφτά (ΟΚ, με χαμηλότερο εξοπλισμό, αλλα +51 άλογα).
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για 1600κυβικά αυτοκίνητο τα 35Κ€ μου φαίνονται αισχροκέρδεια. Τόσα έχουν τα δίλιτρα πετρελαιοκίνητα SUV.Kαλα η βασικη εκδοση ξεκινα απο τα 27Κ αν θες τα παντα ολα θα πας στα 35Κ. Το crv 1.6 diesel εχει φθηνοτερα? Το xtrail είναι ενα μεσαιο suv με χωρους αξιοπιστια και πλεόν με ωραια εμφανιση. Δεν του λειπει τπτ.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εγώ πάλι ακόμη και από το qq 1.6 δεν εντυπωσιάστηκα...Τραβάει μεν, αλλά δε νιώθεις να κολλάς και στο κάθισμα...
Το γράφω γιατί προτού το οδηγήσω διάβαζα παντού διθυραμβικές κριτικές για τον κινητήρα...
Δεν κατανοώ τον ενθουσιασμό...Καλα περιμενες να κολλας στο καθισμα με ενα αμαξι 1500 κιλών 1.6 ντιζελ και υπερυψωμενο?
-
Σε td στο εξωτερικό δίνουν για το X-Trail 0-100 πάνω από 11''.
Δεν κατανοώ τον ενθουσιασμό...
Αναμένω και τον αντίστοιχο (1.6) κινητήρα βενζίνης με τα 163 άλογα από Φθινόπωρο...Τωρα οχι οτι θελω να αποδειξω οτι ο κινητηρας του QQ μας ειναι ο καλυτεροτερος αλλα οταν λες οτι δεν εντυπωσιαστηκες, με ποιον ακριβως κινητηρα το συγκρινεις?
Δεν ξερω αν αυξηθηκε τραγικα το βαρος στη δευτερη γενια του QQ αλλα στην πρωτη γενια, εμενα προσωπικα ο 1,6 dci μου φαινοταν οτι τραβαγε εξισου καλα, αν οχι καλυτερα, με τον 1,4 tsi.
Βεβαια εδω εχουμε να κανουμε με X trail το οποιο σιγουρα θα ναι πιο βαρυ απ το QQ αλλα και παλι, ποσο να χειροτερευουν οι επιδοσεις?? -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Δεν κατανοώ τον ενθουσιασμό...Καλα περιμενες να κολλας στο καθισμα με ενα αμαξι 1500 κιλών 1.6 ντιζελ και υπερυψωμενο?
Νομίζω πως δε ζητάνε και πολλοί κάτι τέτοιο από το χαρακτήρα αυτού του αυτοκινήτου...
Δεν ξερω αν αυξηθηκε τραγικα το βαρος στη δευτερη γενια του QQ...
Το αντίθετο Γιώργο, κατά λίγα κιλά ελαφρύτερο το έκαναν...
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Όταν διαβάζω παντού για την τρομερή ροπή και για επιδόσεις περίμενα κάτι παραπάνω από αυτό που είδα οδηγώντας το...και ομολογώ ότι το αμάξι το πίεσα κανονικά...δε μάσησα ούτε από τον πωλητή ούτε από τίποτα...
Αν κοιτάξω τις επιδόσεις του qq λέει στην καλύτερη 0-100 στα 9.9''. Π.χ. υπάρχουν γερμανικά suv (τα οποία λέω ξεκάθαρα ότι ΔΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΆΡΩ...και για λόγους τιμής και για λόγους μεγαλύτερης κατανάλωσης (βλ. Audi Q3 1400cc, BMW X1 1.6 ή και το νέο Mercedes που για μένα δεν είναι suv αλλά υπερυψωμένο hatchback) ή γιατί δεν εμπιστεύομαι τις άλλες γερμανικές εταιρίες (βλ. Ford Kuga 1.6 ή opel...)
Από όσα μου λένε μηχανικοί ο βενζινοκινητήρας έχει καλύτερες επιδόσεις από τον πετρελαιοκινητήρα...Βέβαια αυτό θα συνεπάγεται κι αυξημένη κατανάλωση...Είμαι, λοιπόν, σε αναμονή...
Πάντως, εάν έπρεπε να αγοράσω εδώ και τώρα αμάξι θα έπαιρνα το qq 1.6...Αλλά αφού μπορώ να περιμένω λίγο ακόμη...θα το κάνω... -
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Νομίζω πως δε ζητάνε και πολλοί κάτι τέτοιο από το χαρακτήρα αυτού του αυτοκινήτου...
..Μου αρέσουν τα suv...Το qq ιδίως είναι από τα πιο όμορφα...Αλλά έχω κουραστεί να προσπερνάω με την ψυχή στο στόμα και με 5000 στροφές στους επαρχιακούς δρόμους όπου οδηγώ κατά 90%...Θέλω πραγματική άνεση σε αυτόν τον τομέα...Οδηγώ γενικά πολύ συντηρητικά, αλλά όταν θελήσω να περάσω κάποιον κι έχω ελάχιστο χώρο και χρόνο να το κάνω (γιατί μετά έχει στροφές ή άλλο αμάξι κτλ) θέλω να γίνεται άνετα...Οδηγώ επίσημα πλέον 20 χρόνια...(τα μισά από αυτά είχα nissan micra και τα υπόλοιπα toyota corolla...) δε νομίζω ότι είναι παράλογη απαίτηση...
-
.... έχω κουραστεί να προσπερνάω με την ψυχή στο στόμα και με 5000 στροφές στους επαρχιακούς δρόμους όπου οδηγώ κατά 90%...Θέλω πραγματική άνεση σε αυτόν τον τομέα...Οδηγώ γενικά πολύ συντηρητικά, αλλά όταν θελήσω να περάσω κάποιον κι έχω ελάχιστο χώρο και χρόνο να το κάνω (γιατί μετά έχει στροφές ή άλλο αμάξι κτλ) θέλω να γίνεται άνετα....Αυτή η φοβία πολλών με το άνω μέρος του στροφομέτρου είναι που έχει θεοποιήσει τα ντίζελ. Δεν είναι κακό να ανεβάζετε στροφές, κακό είναι να μπαίνει ο κόφτης και να μην αντιδράς.... Ε λοιπόν σας έχω νέα, και τα βενζινοκίνητα τούρμπο (όπως τούρμπο είναι όλα τα ντίζελ) προσπερνάνε χωρίς να ανεβάσετε στροφές..... μόνο που αν ανεβάσετε προσπερνάνε ακόμα καλύτερα.
Βέβαια επίσης εξαιρετικά προσπερνάς χωρίς να ανεβάσεις στροφές αν αντί για 1600-2000 ατμοσφαιρικά κυβικά είχες 3000-4000... αλλά στην Ελλάδα αυτό κάνει τζίζ οπότε λίγοι το ξέρουν από κοντά.... -
Οτι νεο και ακριβό στην Αρχή, 31.500 για το 1.6 4χ4 με την απόσυρση είναι πολλά.Θα μπορούσε να βγάζει έκδοση energy και εδώ αντί για accenta και πάνω.Το αντίστοιχου μεγέθους toyota rav 4 d4d awd με την απόσυρση είναι πάνω απο 4000!!! ευρώ φθηνότερο.Φυσικά είναι 2 λιτρο με οτι αυτό συνεπάγεται σε πάγια κόστη ενώ ή έκδοση live έχει ελλείψεις,όπως cruise control ,προβολείς ομίχλης και ζάντες.
Πάντως σε nissan αν κάποιος θέλει 4χ4 κροσόβερ και θέλει απλά μεγαλύτερους χώρους απο το qashqai πρέπει να εκταμιεύσει επιπλέον 7500 ευρώ -
Ακριβό το βρίσκω...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Για 1600κυβικά αυτοκίνητο τα 35Κ€ μου φαίνονται αισχροκέρδεια. Τόσα έχουν τα δίλιτρα πετρελαιοκίνητα SUV.
Kαλα η βασικη εκδοση ξεκινα απο τα 27Κ αν θες τα παντα ολα θα πας στα 35Κ. Το crv 1.6 diesel εχει φθηνοτερα? Το xtrail είναι ενα μεσαιο suv με χωρους αξιοπιστια και πλεόν με ωραια εμφανιση. Δεν του λειπει τπτ.
Αν σκεφτείς ότι η Honda είναι εξωφρενικά ακριβή στην Ελλάδα και βλέπεις εδώ ότι το 'δικίνητο' Xtrail είναι στα ίδια χρήματα (αν όχι ακριβότερο) από το CRV, τότε ναι φυσικά και είναι φθηνότερο (το CRV) και τελικά το επιχείρημά σου καταλήγει να ενισχύει ακόμα περισσότερο την άποψή μου.
Εγώ θα περίμενα το Xtrail να είναι τουλάχιστον 2K€ με 3Κ€ φθηνότερο. -
Αν ειχε 3κ κατω απλα θα ακύρωνε σχεδόν το qq. Ο άλλος με 2k παραπάνω θα έπαιρνε ενα αυτοκινητο μιας κατηγορίας πάνω.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αν ειχε 3κ κατω απλα θα ακύρωνε σχεδόν το qq. Ο άλλος με 2k παραπάνω θα έπαιρνε ενα αυτοκινητο μιας κατηγορίας πάνω.Σε αυτή την περίπτωση ίσως να έπρεπε να είναι και λίγο φθηνότερο το QQ. 1000€ π.χ. Με+3Κ€ λογικό είναι να αλλάζεις κατηγορία.
-
θεωρω οτι τα 29-30Κ για ενα καλα εξοπλισμενο 4Χ2 για το συγκεκριμενο αμαξι με τους χωρους και την αξιοπιστια της Νισσαν ειναι νορμαλ τιμη. Μονη επιφυλαξη ειναι το τραβηγμα του αμαξιου για τον 1.6 σε ενα αμαξωμα +1500 κιλα.
-
1570 κιλά είναι μετρημένο το 4x4 QQ και ο 1.6 τα καταφέρνει περίφημα. Να είναι λίγο πιο βαρύ το άλλο; Ε, πες πως έχει και ένα άτομο μέσα.
Nissan X-Trail 2013