-
Έχει τύχει σε γνωστό μου και τον ρώτησαν: 'Αν δεν τον δηλώσουμε για μεθυσμένο, θα αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική. Αν τον δηλώσουμε, θα μπλέξετε κι εσείς.'
-
Έχει τύχει σε γνωστό μου και τον ρώτησαν: 'Αν δεν τον δηλώσουμε για μεθυσμένο, θα αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική. Αν τον δηλώσουμε, θα μπλέξετε κι εσείς.'
Νομίζω πως είναι αυτό, πως στην ουσία ο νόμος περί αλκοτέστ όπως λειτουργεί στην Ελλάδα, είναι ένα disclaimer των ασφαλιστικών εταιρειών για να πουν επί της ουσίας στους εμπλεκόμενους 'Κόψτε το λαιμό σας'... επιπλέον οι Τροχαίοι θα πρέπει να διενεργήσουν τα τεστ, να τα επαναλάβουν στα δεδομένα χρονικά διαστήματα, να τα καταγράψουν, να συλλάβουν τον μεθυσμένο κι εκτελέσουν ολόκληρη τη διαδικασία αυτοφώρου και φροντίσουν για την κράτησή του όσο χρειαστεί, να συμπληρώσουν όλες την ανάλογη γραφειοκρατία, να είναι μάρτυρες στη δική με τις αναβολές της όταν οριστεί... κι όλα αυτά ώστε τα θιγόμενα μέρη να είναι στην ουσία ακάλυπτοι και να αποζημιωθούν
(εν μέρει, αν υπάρχει κάτι να λάβουν απ τον μη έχοντα) τις παραμονές της πανήγυρις του γνωστού Αγίου...Πάντως κάποτε πριν χρόνια, σε ένα αμαξάκι που είχα πάρει καινούριο, επιστρέφοντας απ' τη πρώτη βόλτα με πρόσωπο, ένας μάπας ξαφνικά με ελάχιστη ταχύτητα έκανε αναστροφή επί τόπου και φίλησε τον προφυλακτήρα μου. Ήρθε τροχαία και μας έκανε αλκοτεστ και τους δύο. Τι χάπια έπαιρνε, ή μαλλον έψαχνε να βρει ο τύπος, δεν έλεγξαν...
-
Αυτό ακριβώς εκτός αν υπάρχει τραυματισμός...
-
τις καλές εποχές προ μνημονίων που τα μπουζούκια δουλεύαν υπερωρίες με ρεπό μόνο τη Δευτέρα με είχε τρακάρει τύφλα μεθυσμένος θαμώνας πολιτιστικού κέντρου ενώ ήμουν σταματημένος και είχα πάει να πάρω πρωινό καφέ για τη δουλειά. Ευτυχώς άκουσα τους υπαλλήλους στο καφέ και δεν κάλεσαμε αστυνομία και αποζημιώθηκα κανονικά. Παρομοίως συμβαίνει όταν οδηγούν παιδιά ή ημιπιτσιρικάδες 18-25 ετών και για να γλιτώσουν το αυξημένο ασφάλιστρο οι γονείς δηλώνουν πως οδηγούσαν εκείνοι.
-
τους σουρωμενους και τις ασφαλιστικές εταιρίες,οι ελεύθεροι επαγγελματίες δικηγόροι δε το έχουν πάρει είδηση ότι έχουν απώλεια τζίρου;
-
τους σουρωμενους και τις ασφαλιστικές εταιρίες,οι ελεύθεροι επαγγελματίες δικηγόροι δε το έχουν πάρει είδηση ότι έχουν απώλεια τζίρου;
Και τί να κάνουν δηλαδή; Άσε που στην περιοχή μου της Θεσσαλίας, αν γινόταν έστω δειγματολειπτικά αλκοτέστ τα μεσημέρια μετά τα τσιπουράδικα, θα έπρεπε να έχουν κλούβες των ΜΑΤ αντί για Ανακριτικά βανάκια, κλειστό γήπεδο για κρατητήριο και οι δικάσιμες θα έβγαιναν για την επόμενη δεκαετία... ή να κάνουν ομαδικές δικές...
-
Αλκοτέστ το πρωί στην Ξάνθη. Κι όταν ρώτησα 'γιατί', απάντησαν 'αν ξέρατε τι έχουμε δει'...
Δυστυχώς όμως μόνο έτσι επιβάλλει τον νόμο.
-
@jasonv said in ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΚΟΤΕΣΤ:
Γεια σε όλους.
Πριν από δύο εβδομάδες και κάτι (Κυριακή βράδυ, καναδυό ώρες μετά από τον τελικό στο μπάσκετ) έχοντας πιει κάποια ποτηράκια κρασί σε διάστημα 5 ωρών, είπα και εγώ καθώς εσφαλμένα θεώρησα ότι δεν είχα πιεί πολύ και ότι είχα σχεδόν πλήρως τις αισθήσεις μου να κάνω του κεφαλιού μου και να παραβιάσω κάποιο κομμάτι του Κ.Ο.Κ. (όπως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κάνουμε καθημερινά όλοι μας, οπότε ας μην πέσετε να με φάτε, αμάρτησα και το γνωρίζω) και να γυρίσω σπίτι (δηλ. απόσταση Χαϊδάρι-Γουδή 12 km).
Και εκεί που οδηγούσα ήρεμα ακούγοντας μουσικούλα και μην κάνοντας καγκουριές, περνάω από την πλ. Μεταξουργείου (ναι, είμαι τόσο βλάκας ή τόσο πολύ θεώρησα ότι δεν είχα πιει - μία που ΗΞΕΡΑ ότι κάνουν μπλόκα εκεί) και με σταματάνε.
Πρώτη μέτρηση 0.54 mg/l, η δεύτερη μετά από κάνα δεκάλεπτο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ 0.64 mg/l (στον εκπνεόμενο αέρα πάντα).
Προφανώς μου πήραν το δίπλωμα για 180 ημέρες όπως σωστά μαντεύετε, αλλά με αυτό συμβιβάστηκα επειδή πρέπει με κάποιον τρόπο να σωφρονιστώ (και μέχρι εκεί μπορεί να είναι και για καλό μου, για να το ξανασκεφτώ).
Τα ερωτήματά μου, είναι όμως δύο:
1.) Η κλήση δεν γράφει πρόστιμο. Το δικαστήριο σε κάνα χρόνο θα αποφασίσει για αυτό. Διαβάζω ότι είναι 1.200 ευρώ + 2-3 μήνες φυλακή επί 4 ευρώ την ημέρα + δικαστικά έξοδα, δηλαδή περίπου 1500κάτι ευρώ. Ας πούμε ότι ακόμα και μέχρι εκεί εντάξει (αν και ωχ Παναγιά μου βοήθα, αλλά τέλος πάντων, το πήρα απόφαση κι αυτό). Γνωρίζει κανείς αν ισχύει επιπλέον ότι όλο αυτό το πράγμα επιδέχεται προσαύξηση (ως ποινή που επιβάλλει το δικαστήριο) με αποτέλεσμα να υπερδιπλασιάζεται και να φτάνει τις 3.000 ευρώ και βάλε;;;;; Έχω πραγματικά τρομάξει!
2.) Η κλήση λέει, ότι θα πάρω το δίπλωμα πίσω μετά από 180 ημέρες, ΜΟΝΟ επιδεικνύοντας την απόδειξη ότι πλήρωσα το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε. Φαντάζομαι, μία που δεν μου έχει επιβληθεί ακόμα, θα μου το δώσουν έτσι;Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας και τις τυχούσες πληροφορίες που θα μου δώσετε.
Συγγνώμη για την πολυλογία μου. -
@nickolas4444 said in ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΚΟΤΕΣΤ:
Γεια σε όλους.
Πριν από δύο εβδομάδες και κάτι (Κυριακή βράδυ, καναδυό ώρες μετά από τον τελικό στο μπάσκετ) έχοντας πιει κάποια ποτηράκια κρασί σε διάστημα 5 ωρών, είπα και εγώ καθώς εσφαλμένα θεώρησα ότι δεν είχα πιεί πολύ και ότι είχα σχεδόν πλήρως τις αισθήσεις μου να κάνω του κεφαλιού μου και να παραβιάσω κάποιο κομμάτι του Κ.Ο.Κ. (όπως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κάνουμε καθημερινά όλοι μας, οπότε ας μην πέσετε να με φάτε, αμάρτησα και το γνωρίζω) και να γυρίσω σπίτι (δηλ. απόσταση Χαϊδάρι-Γουδή 12 km).
Και εκεί που οδηγούσα ήρεμα ακούγοντας μουσικούλα και μην κάνοντας καγκουριές, περνάω από την πλ. Μεταξουργείου (ναι, είμαι τόσο βλάκας ή τόσο πολύ θεώρησα ότι δεν είχα πιει - μία που ΗΞΕΡΑ ότι κάνουν μπλόκα εκεί) και με σταματάνε.
Πρώτη μέτρηση 0.54 mg/l, η δεύτερη μετά από κάνα δεκάλεπτο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ 0.64 mg/l (στον εκπνεόμενο αέρα πάντα).
Προφανώς μου πήραν το δίπλωμα για 180 ημέρες όπως σωστά μαντεύετε, αλλά με αυτό συμβιβάστηκα επειδή πρέπει με κάποιον τρόπο να σωφρονιστώ (και μέχρι εκεί μπορεί να είναι και για καλό μου, για να το ξανασκεφτώ).
1.) Η κλήση δεν γράφει πρόστιμο. Το δικαστήριο σε κάνα χρόνο θα αποφασίσει για αυτό. Διαβάζω ότι είναι 1.200 ευρώ + 2-3 μήνες φυλακή επί 4 ευρώ την ημέρα + δικαστικά έξοδα, δηλαδή περίπου 1500κάτι ευρώ. Ας πούμε ότι ακόμα και μέχρι εκεί εντάξει (αν και ωχ Παναγιά μου βοήθα, αλλά τέλος πάντων, το πήρα απόφαση κι αυτό). Γνωρίζει κανείς αν ισχύει επιπλέον ότι όλο αυτό το πράγμα επιδέχεται προσαύξηση (ως ποινή που επιβάλλει το δικαστήριο) με αποτέλεσμα να υπερδιπλασιάζεται και να φτάνει τις 3.000 ευρώ και βάλε;;;;; Έχω πραγματικά τρομάξει!
2.) Η κλήση λέει, ότι θα πάρω το δίπλωμα πίσω μετά από 180 ημέρες, ΜΟΝΟ επιδεικνύοντας την απόδειξη ότι πλήρωσα το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε. Φαντάζομαι, μία που δεν μου έχει επιβληθεί ακόμα, θα μου το δώσουν έτσι;Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας και τις τυχούσες πληροφορίες που θα μου δώσετε.
Συγγνώμη για την πολυλογία μου.Κάνεις quote ένα κείμενο του 2015, χωρίς να ρωτάς τίποτα άλλο; Για ποιον λόγο;
-
Ίσως γιατί την Κυριακή είχε τελικό στο μπάσκετ.
Πάντως αυτό με τα δικαστήρια για τις παραβάσεις (όχι μόνο τροχαίες) πρέπει να σταματήσει. Τρως το πρόστιμο, το πληρώνεις, και αν διαφωνείς ας προσφύγεις στο δικαστήριο. Λες και υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο δικαστής να αποφανθεί ενάντια στην τροχαία, ή την αστυνομία ή την δημοτική αστυνομία, κλπ. Δεν χρειάζετε να φορτώνουμε τα δικαστήρια και με άλλες υποθέσεις!
-
@realzeus said in ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΚΟΤΕΣΤ:
@nickolas4444 said in ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΚΟΤΕΣΤ:
Γεια σε όλους.
Συγγνώμη για την πολυλογία μου.Κάνεις quote ένα κείμενο του 2015, χωρίς να ρωτάς τίποτα άλλο; Για ποιον λόγο;
μάλλον εγινε το δικαστήριο
-
@neliku1312 said in ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΚΟΤΕΣΤ:
Καλησπερα, την Παρασκευη με πιασαν για αλκοτεστ βγηκε θετικο με πηγαν κρατητηριο εκτος απο κλιση και αφαιρεση διπλωματος για 6μηνες την επομενη μερα το πρωι (Σαββατο δλδ) πηγα δικαστηριο και ζητησα 2μερες αναβολη, αυριο πρωι ειναι το δικαστηριο και θα ηθελα να μαθω:
1ον) περιπου τις πιο συνηθισμενες ερωτησεις που θα μου κανουν; αν ξερει καποιος
2ον) δεν μπορεσα να συμβουλευτω καποιον δικηγορο γιατι ηταν σαββατοκυριακο και θα παω μονη μου χριαζετε να προσεξω κατι περισσοτερο;
3ον) την ασφαλεια μου δεν την βρισκω και ο ασφαλιστης λιπει εκτος αθηνων και δεν μπορει να μου στειλει καποιο αντιγραφο (στο τμημα μου ειπαν εχω περιθωριο 3μερες για να την παω) θα μου χριαστει για αυριο;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!Καλησπέρα το ίδιο ακριβώς έχει γίνει και με μένα.6 μήνες χωρίς δίπλωμα χωρίς πρόστιμο πάνω στην κλήση..έκανα αυτόφωρο.η ερωτήση μου είναι μπορώ να πάρω το δίπλωμα στους 6 μήνες χωρίς να έχει γίνει δικαστήριο;
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΚΟΤΕΣΤ