-
Τα λόγια του Στάλιν και του Ζούκωφ και του ραδιοφωνικού σταθμού της Μόσχας είναι αληθινά η όχι ?
Δεν μιλάμε γιά τους άλλους γιατί ήταν μοναρχοφασίστες
Απαρτία βλέπω το αριστερό παρεάκι .
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Το ξερω οτι θα το μετανιωσω που το ρωταω, αλλα μπορεις να μας παραθεσεις ΣΟΒΑΡΗ βιβλιογραφια απο την οποια αντλησες την αποψη οτι η καταληξη της εκστρατειας στα Βαλκανια ηταν τροχοπεδη για την επιχειρηση Μπαρμπαροσσα;
Lidell Hart: Η Άλλη πλευρά του Λόφου/ Οι γερμανοί στρατηγοί μιλούν(1948)
..ο κύριος όγκος των αρμάτων που τέθηκαν υπό τις διαταγές μου είχαν λάβει μέρος στη βαλκανική εκστρατεία και χρειάζονταν επισκευή, ενώ τα πληρώματα τους είχαν ανάγκη από ξεκούραση. Ένας μεγάλος αριθμός αυτών είχαν φτάσει μέχρι την πελοπόννησο κι έπρεπε να επιστρέψουν διανύοντας εκ νέου όλη την απόσταση. (στρατηγός Κλάιστ, διοικητής της ομάδας Τ/Θ της 12ης στρατιάς του Λιστ)...είναι αμφίβολο εάν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί νωρίτερα(η εισβολή στη Ρωσσία) ανεξαρτήτως των επιπλοκών στα Βαλκάνια....Για να υποστηρίξεις ποιά άποψη το έβαλες αυτό;
Έχει πλάκα η αναλυση για το αν η εισβολή στην Ελλάδα καθυστέρησε τους Γερμανούς στην εισβολή τους στην ΕΣΣΔ, πρώτον γιατί αγνοεί τα μεγέθη και δεύτερον γιατί υποθέτει πως, σε διαφορετική περίπτωση, οι Γερμανοί θα μπορούσαν να νικήσουν στην ΕΣΣΔ. Αυτό ήταν απλά αδύνατον(το ξέρω πως κάποιοι θα στματήσουν να διαβάζουν εδώ και θα αρχίσουν να γράφουν για σταλινικούς και για αήττητο κόκκινο στρατό, αλλά δε βαριέσαι), καθαρά για λόγους μεγέθους:κανένας στρατός στον κόσμο δεν θα μπορούσε να καταλάβει τόσο μεγάλα εδάφη τόσο μακρυά από την βάση του, χωρίς να συνεργαστεί με τον ντόπιο πληθυσμό. Από την στιγμή που τους ντόπιους τους αντιμετωπιζαν ρατσιστικά, το παιχνίδι ήταν, απλά, χαμένο, δεν πα να έφταναν μέχρι την Μόσχα.
-
Αλλος ανθελληνας απο εδω...
http://www.dailymotion.com/video/x16iggb_real-gr-xoynthσ_news?start=123
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Τι έγινε , ήρθαν ενισχύσεις στα ψέμματα και στην προβοκάτσια ? Ολο το αριστερό παρεάκι παρόν , γιά να μην θιχτεί η αποκλειστικότητα του κόκκινου στρατού .
Ε γκαιμπελίσκε ?
Ο χαρακτηρισμός πήγαινε για εμένα; Για να ξέρω αν θα αρχίσω τα πουστριλίκια νωρίς σήμερα.
Εσύ υιοθέτησες τις εκφράσεις του mjacob εναντίον μου και τα λόγια που ποτέ δεν είπα , περί τάχα φιλελληνικής κατοχής .
Εκτός αν κατάλαβες λάθος , οπότε παίρνω τον χαρακτηρισμό πίσω . Αν όμως δεν κατάλαβες λάθος και συμμερίζεσαι τις εναντίον μου εκφράσεις , ο χαρακτηρισμός ήταν επιτυχής .
'Ενισχύσεις στα ψέμματα και την προβοκάτσια'----->ψεύτης και προβοκάτορας ο BEAMS
'**αριστερό παρεάκι παρόν , γιά να μην θιχτεί η αποκλειστικότητα του κόκκινου στρατού'-----> μέλος του αριστερού παρεακίου και υποστηρικτής του κόκκινου στρατού ο BEAMS **Mε το καλημέρα, 4 χαρακτηρισμοί, απόπειρα να αναμιχθεί η υιοθέτηση ή όχι των λεγομένων του μιγιάκωβου με τα δικά μου γραπτά την ώρα μάλιστα που έχεις γράψει αυτό
'Αλλωστε οι εκφράσεις ότι το Βερολίνο είναι η Αθήνα του Σπρέε , μόνο ανθελληνικές δεν ήταν'ενώ εγώ έγραψα για κάποιες μαρτυρικές πόλεις και συνοικίες πόλεων της Ελλάδας που γνώρισαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει καμμένος εγκέφαλος ναζί.
Για να μην μπερδευόμαστε τώρα με φράσεις για αρχιτεκτονικές Βερολίνου -Αθηνών κλπ κλπ σε ρωτάω τώρα στα ίσα.
Οι φωτό που παράθεσα τι είναι;
Φιλελληνική στάση; Ελαφρά ανθελληνική; Βαριά μήπως; Αποτέλεσμα φωτομοντάζ; Πτώση ζαχάρου στο αίμα κάποιου στρατιώτη και τυχαία εκπυρσοκρότηση;Ύστερα από αυτά, έχεις την απαίτηση να συζητήσει κάποιος ή κάποιοι σοβαρά μαζί σου ή να αρχίσει και ο άλλος τα μπινελίκια και τους χαρακτηρισμούς και να γίνει το θέμα σώβρακα;
Ο μιγιάκωβος έγραψε ότι μίλησα γιά φιλελληνική κατοχή , κάτι που δεν έγραψα ποτέ μου , αλλά όπως όλοι σου λένε , ιδεολογικά ο ναζισμός αναφερόταν σε αρχαιοελληνικές λογικές ιδιαίτερα Σπαρτιατικές .
Προφανώς σε μιά χώρα που είχε 390000 νεκρούς στην κατοχή , δεν υπάρχει κάτι να γράψει κανείς .
Πριν λοιπόν υιοθετήσεις τα λόγια κάποιου ψάξτο λίγο καλύτερα , εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια .
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Το ξερω οτι θα το μετανιωσω που το ρωταω, αλλα μπορεις να μας παραθεσεις ΣΟΒΑΡΗ βιβλιογραφια απο την οποια αντλησες την αποψη οτι η καταληξη της εκστρατειας στα Βαλκανια ηταν τροχοπεδη για την επιχειρηση Μπαρμπαροσσα;
Lidell Hart: Η Άλλη πλευρά του Λόφου/ Οι γερμανοί στρατηγοί μιλούν(1948)
..ο κύριος όγκος των αρμάτων που τέθηκαν υπό τις διαταγές μου είχαν λάβει μέρος στη βαλκανική εκστρατεία και χρειάζονταν επισκευή, ενώ τα πληρώματα τους είχαν ανάγκη από ξεκούραση. Ένας μεγάλος αριθμός αυτών είχαν φτάσει μέχρι την πελοπόννησο κι έπρεπε να επιστρέψουν διανύοντας εκ νέου όλη την απόσταση. (στρατηγός Κλάιστ, διοικητής της ομάδας Τ/Θ της 12ης στρατιάς του Λιστ)...είναι αμφίβολο εάν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί νωρίτερα(η εισβολή στη Ρωσσία) ανεξαρτήτως των επιπλοκών στα Βαλκάνια....Για να υποστηρίξεις ποιά άποψη το έβαλες αυτό;
Έχει πλάκα η αναλυση για το αν η εισβολή στην Ελλάδα καθυστέρησε τους Γερμανούς στην εισβολή τους στην ΕΣΣΔ, πρώτον γιατί αγνοεί τα μεγέθη και δεύτερον γιατί υποθέτει πως, σε διαφορετική περίπτωση, οι Γερμανοί θα μπορούσαν να νικήσουν στην ΕΣΣΔ. Αυτό ήταν απλά αδύνατον(το ξέρω πως κάποιοι θα στματήσουν να διαβάζουν εδώ και θα αρχίσουν να γράφουν για σταλινικούς και για αήττητο κόκκινο στρατό, αλλά δε βαριέσαι), καθαρά για λόγους μεγέθους:κανένας στρατός στον κόσμο δεν θα μπορούσε να καταλάβει τόσο μεγάλα εδάφη τόσο μακρυά από την βάση του, χωρίς να συνεργαστεί με τον ντόπιο πληθυσμό. Από την στιγμή που τους ντόπιους τους αντιμετωπιζαν ρατσιστικά, το παιχνίδι ήταν, απλά, χαμένο, δεν πα να έφταναν μέχρι την Μόσχα.
Σιγουρα το στρατηγικό βάθος δεν τους ευνοούσε , αλλά δεν νομίζω ότι είχαν σκοπό να πάνε πέρα από τα Ουράλια . Αλλωστε υπήρχε ήδη η Ιαπωνία από την άλλη μεριά που πατούσε ήδη την άλλη μεριά των σινοσοβιετικών συνόρων .
Οπωσδήποτε ήταν παράτολμο στρατηγικά σχέδιο , αλλά όταν θεωρείς τον εαυτό σου αήττητο , είναι λογικό να συμβαίνουν αυτά .
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μίλησα εγώ γιά φιλελληνική κατοχή ? Αλλά τα στοιχεία που ανέφερα ήταν λανθασμένα ? Οχι βέβαια , αλλά δεν εξυπηρετούν τον ξύλινο λόγο σου και έτσι αναφέρεις λέξεις που δεν είπα , μήπως και μπερδέψεις κανένα . Κλασσική διαλεκτική , δεκαετίες τώρα .
Αλλωστε οι εκφράσεις ότι το Βερολίνο είναι η Αθήνα του Σπρέε , μόνο ανθελληνικές δεν ήταν , όπως και οι όροι της συνθηκολόγησης Τσολάκογλου
ναι μωρέ, απλώς έγραψες ότι δεν ήταν ανθελληνικοί οι όροι συνθηκολόγησης του τσολάκογλου.
Εντάξει, είναι μια νέα περίπτωση. Που κάποια κατοχή δεν είναι ανθ-οτιδήποτε.
Πέτα και μερικές τυχαίες λέξεις ακόμα για ξύλινη γλώσσα, διαλεκτική... νταξ, μη το σταματάς εκεί. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλες παντελώς τυχαίες λέξεις να γεμίσεις ποστΖ.
πολύ ασθενή μνήμη έχεις
viewtopic.php?f=13&t=47625
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
**Αλλωστε οι εκφράσεις ότι το Βερολίνο είναι η Αθήνα του Σπρέε , μόνο ανθελληνικές δεν ήταν , όπως και οι όροι της συνθηκολόγησης Τσολάκογλου **, αλλά και τα εύσημα προς τον Ελληνα Στρατιώτη που απέδωσε μέσα στο Ράιχσταγκ , ο ίδιος ο Χίτλερ και που δεν είχε και κανένα στρατηγικό λόγο να το κάνει .Πιπέρι στο στόμα σε όποιον τολμήσει να το αμφισβητήσει αυτό...
Εξάλλου είναι γνωστό σε όλους ότι τότε η TUI άρχισε να στέλνει σωρηδόν γερμανούς στρατιώτες από τα διάφορα μέτωπα σε Ευρώπη και Αφρική για διακοπές ενώ την ίδια ώρα τα πλοία της AIDA όργωναν τις ελληνικές θάλασσες προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης σε κάποιους άλλους... Τώρα, το γεγονός ότι ως λαός είμαστε αχάριστοι και αντί να τους υποδεχτούμε με φολκλόρ θεάματα και μεζέδες φροντίζαμε διαρκώς να τους δημιουργούμε προβλήματα είναι μια άλλη ιστορία... Ε, πόσο να αντέξει κι ο γερμανός όταν μετά την κόλαση που έζησε στο μέτωπο και κάνει τις διακοπές του να χαλαρώσει έχει να αντιμετωπίσει μερικούς πεινασμένους περίεργους τύπους που θέλουν να του κάνουν τον βίο αβίωτο; -
δεν θα αρμοζε στην ημερα ενα ξεχωριστο θεμα -νημα απο το να γινει αλυσιδα σε αυτο για την ΧΑ;;
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
δεν θα αρμοζε στην ημερα ενα ξεχωριστο θεμα -νημα απο το να γινει αλυσιδα σε αυτο για την ΧΑ;;για να μη χαλασει η ωραια ατμοσφαιρα του νηματος...?
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
**Αλλωστε οι εκφράσεις ότι το Βερολίνο είναι η Αθήνα του Σπρέε , μόνο ανθελληνικές δεν ήταν , όπως και οι όροι της συνθηκολόγησης Τσολάκογλου **, αλλά και τα εύσημα προς τον Ελληνα Στρατιώτη που απέδωσε μέσα στο Ράιχσταγκ , ο ίδιος ο Χίτλερ και που δεν είχε και κανένα στρατηγικό λόγο να το κάνει .
Πιπέρι στο στόμα σε όποιον τολμήσει να το αμφισβητήσει αυτό...
Εξάλλου είναι γνωστό σε όλους ότι τότε η TUI άρχισε να στέλνει σωρηδόν γερμανούς στρατιώτες από τα διάφορα μέτωπα σε Ευρώπη και Αφρική για διακοπές ενώ την ίδια ώρα τα πλοία της AIDA όργωναν τις ελληνικές θάλασσες προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης σε κάποιους άλλους... Τώρα, το γεγονός ότι ως λαός είμαστε αχάριστοι και αντί να τους υποδεχτούμε με φολκλόρ θεάματα και μεζέδες φροντίζαμε διαρκώς να τους δημιουργούμε προβλήματα είναι μια άλλη ιστορία... Ε, πόσο να αντέξει κι ο γερμανός όταν μετά την κόλαση που έζησε στο μέτωπο και κάνει τις διακοπές του να χαλαρώσει έχει να αντιμετωπίσει μερικούς πεινασμένους περίεργους τύπους που θέλουν να του κάνουν τον βίο αβίωτο;Τι από αυτά που σημειώνεις με έντονα γράμματα είναι ψέμμα ?
Τι σχέση έχει το κείμενο σου με αυτά που έγραψα ?
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
δεν θα αρμοζε στην ημερα ενα ξεχωριστο θεμα -νημα απο το να γινει αλυσιδα σε αυτο για την ΧΑ;;Τα ίδια και τα ίδια συζητιώνται κάθε φορά . Είναι και η χαλαρότητα της αργίας σήμερα .
-
Μπορείς να παραθέσεις μία επίσης σοβαρή που να πιστοποιεί το αντίθετο ?
Ουδείς γνωρίζει τι θα συνέβαινε , αν δεν κατέβαιναν εδώ ,αλλά προφανώς το επιχείρημα , ότι οι απόλυτα μεθοδικοί Γερμανοί , δεν πρόκαναν που έλεγε και ο Χαρίλαος , είναι εντελώς γιά γέλιαΚαταρχήν οι κανόνες της λογικής λένε ότι, εφ΄όσον εσύ παίρνεις θέση 'η επιχείρηση Μαρίτα καθυστέρησε την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα', είσαι ΕΣΥ που πρέπει να φέρεις σχετικές πηγές, όπως σου ζητάει ο g8777, και όχι αυτός να σου φέρει πηγές για το αντίθετο, όπως του προτείνεις.
Κατά δεύτερο, το ζήτημα έχει συζητηθεί πολλάκις στο φόρουμ και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις συμμετείχες στις συζητήσεις. Για παράδειγμα δες τη συζήτηση από http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2638953#p2638953 και πέρα.
Κλασσική πηγή για αυτά που λέω είναι τα βιβλία του Anthony Beevor και του Mark Mazower.
Δικές σου πηγές ποιές είναι ? Τα 'λόγια σπουδαίων ανδρών' ?
Οποιος θέλει ας επανέλθει σε εκείνες τις συζητήσεις...
-
Πηγές+criuser----> does not compute
-
Δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη με υποθέσεις και μαντείες , αλλά το γεγονός ότι οι απόλυτα οργανωτικοί Γερμανοί , είχαν ένα χρόνο χωρίς πόλεμο γιά να σχεδιάσουν την εισβολή και προτίμησαν ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ τους 3 μήνες της Ανοιξης επειδή ΙΣΩΣ δεν ήταν 100 % έτοιμοι , είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ .
Ούτε πιτσιρικάδες σε ηλεκτρονικό παιχνίδι δεν θα απεμπολούσαν έτσι εύκολα ένα στρατηγικό τους πλεονέκτημα .
Τα λόγια πάντως του Στάλιν και του Ζούκωφ που αναφέρονται , ήταν αρμοδιότερα παντός άλλου γιά να απαντήσουν .
Αλλά μετά έπρεπε να επικρατήσει η προπαγάνδα του εμφυλίου , που απαγόρευε να έχουν οποιαδήποτε επιτυχία οι μοναρχοφασίστες .
Επ' ευκαιρία βλέποντας τώρα την παρέλαση , άκουσα το εμβατήριο 'Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν' . Δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη χώρα στρατιωτικό εμβατήριο που να θεωρεί ότι υπάρχει και η ήττα στον πόλεμο , άσχετα αν μετά έρχεται η λύτρωση .
-
Επίτρεψέ μου: 'υποθέσεις και μαντείες' κάνεις εσύ, σου παραθέτω ως πηγές βιβλία σοβαρών δυτικών ιστορικών (μάλιστα ο Beevor εκτός από Αγγλος είναι και στρατιωτικός δηλ. μάλλον όχι κομμουνιστής ε ? ). Οπότε που κολλάει η 'προπαγάνδα του εμφυλίου' δεν το ξέρω.
Αν θέλεις να μιλήσεις για ιστορία, διάβασε ιστορία πρώτα
-
Ο Αγγλος σοβαρός ιστορικός , γιατί πρέπει να είναι αντικειμενικός με κάτι που δεν συμφέρει την πατρίδα του , αφού και αυτοί αποκλειστικότητες ήθελαν , ιδιαίτερα την εποχή του ψυχρού πολέμου που γράφτηκαν τα περισσότερα κείμενα .
Και άλλοι που έχουν γράψει γιά τον Β' Π.Π. δίνουν ελάχιστη σημασία , μόλις λίγες γραμμές στην ελληνοιταλική σύρραξη , θεωρώντας την μιά περιφερειακή διένεξη . Το αντίστοιχο κάνουν και γιά την εισβολή της Ρωσίας στην Φινλανδία .
Η ουσία είναι ότι ο πόλεμος κράτησε 7 μήνες , ενώ η εισβολή στην Γαλλία λιγότερο .
Και οι Αμερικάνοι στις ταινίες πολεμάνε μόνοι τους .
Η προπαγάνδα δεν έχει πατρίδα .
-
Ειδικα στην ελλαδα που νικησαν και οι κομμουνισται, μας μπουκωσαν στην προπαγανδα.
-
Δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη με υποθέσεις και μαντείες , αλλά το γεγονός ότι οι απόλυτα οργανωτικοί Γερμανοί , είχαν ένα χρόνο χωρίς πόλεμο γιά να σχεδιάσουν την εισβολή και προτίμησαν ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ τους 3 μήνες της Ανοιξης επειδή ΙΣΩΣ δεν ήταν 100 % έτοιμοι , είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ .Ούτε πιτσιρικάδες σε ηλεκτρονικό παιχνίδι δεν θα απεμπολούσαν έτσι εύκολα ένα στρατηγικό τους πλεονέκτημα .
Τα λόγια πάντως του Στάλιν και του Ζούκωφ που αναφέρονται , ήταν αρμοδιότερα παντός άλλου γιά να απαντήσουν .
Αλλά μετά έπρεπε να επικρατήσει η προπαγάνδα του εμφυλίου , που απαγόρευε να έχουν οποιαδήποτε επιτυχία οι μοναρχοφασίστες .
Επ' ευκαιρία βλέποντας τώρα την παρέλαση , άκουσα το εμβατήριο 'Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν' . Δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη χώρα στρατιωτικό εμβατήριο που να θεωρεί ότι υπάρχει και η ήττα στον πόλεμο , άσχετα αν μετά έρχεται η λύτρωση .
Τελικά, είσαι Σταλινικός
@nass
Αξίζουν τα βιβλία του Beevor?
Εγώ είχα αγοράσει αυτό, το οποίο είχε ενδιαφέρον -
@criuser
Ζήτησες πηγές (ενώ έπρεπε να είχες φέρει εσύ), σου έφερα πηγές, δεν σ΄αρέσουν Οπότε μέχρι να φέρεις δικές σου πηγές (ιστορία ε ? Οχι τσιτάτα) παραμένουμε στις καλύτερες που έχουμε δηλ. τις δικές μου.Προσοχή: κανείς δεν είπε ότι οι Ελληνες δεν πολέμησαν γενναία, ότι δεν το αναγνώρισαν αυτό οι Γερμανοί (*) κοκ. Απλά να αποφεύγουμε τις υπερβολές ότι εξαιτίας των Ελλήνων κερδήθηκε ο πόλεμος.
Επίσης: Οταν μιλάς για 'προπαγάνδα' αυτό να περιλαμβάνει και τις 2 πλευρές, πχ. το 'οι σοβιετικοί κέρδισαν τον πόλεμο μόνοι τους' είναι εξίσου λάθος με το 'η απόβαση στη Νορμανδία ήταν το αποφασιστικό γεγονός του πολέμου'
(*) στα λόγια και επειδή άφησαν να κρατήσουν τα όπλα τους... αλλά στην πράξη έκαναν την Ελλάδα 3 κομμάτια και την έγδυσαν από πλουτοπαραγωγικές πηγές, κατοχικό δάνειο κτλ. κτλ. με αποτέλεσμα 400 χιλιάδες νεκρούς, λιγότερους από τη 'μη τιμητική' Γαλλία ε ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@criuser
Ζήτησες πηγές (ενώ έπρεπε να είχες φέρει εσύ), σου έφερα πηγές, δεν σ΄αρέσουν Οπότε μέχρι να φέρεις δικές σου πηγές (ιστορία ε ? Οχι τσιτάτα) παραμένουμε στις καλύτερες που έχουμε δηλ. τις δικές μου.Προσοχή: κανείς δεν είπε ότι οι Ελληνες δεν πολέμησαν γενναία, ότι δεν το αναγνώρισαν αυτό οι Γερμανοί (*) κοκ. Απλά να αποφεύγουμε τις υπερβολές ότι εξαιτίας των Ελλήνων κερδήθηκε ο πόλεμος.
Επίσης: Οταν μιλάς για 'προπαγάνδα' αυτό να περιλαμβάνει και τις 2 πλευρές, πχ. το 'οι σοβιετικοί κέρδισαν τον πόλεμο μόνοι τους' είναι εξίσου λάθος με το 'η απόβαση στη Νορμανδία ήταν το αποφασιστικό γεγονός του πολέμου'
(*) στα λόγια και επειδή άφησαν να κρατήσουν τα όπλα τους... αλλά στην πράξη έκαναν την Ελλάδα 3 κομμάτια και την έγδυσαν από πλουτοπαραγωγικές πηγές, κατοχικό δάνειο κτλ. κτλ. με αποτέλεσμα 400 χιλιάδες νεκρούς, λιγότερους από τη 'μη τιμητική' Γαλλία ε ?
το διάβασμα της ιστορίας και οι πηγές μου είναι παλιές 20-30 χρόνων πριν , τότε που τα πράγματα ήταν πιό πρόσφατα και είχα και προσωπική επαφή με ανθρώπους που πολέμησαν τότε . Δεν είναι εύκολο να αναφέρω ηλεκτρονικές πηγές .
Στα υπόλοιπα που λες συμφωνώ , αφού και εμένα δεν μου αρέσουν οι υπερβολές και οι αποκλειστικότητες , ενώ από χτές μίλησα γιά τους νεκρούς της κατοχής που σαν ποσοστό επί του πληθυσμού είναι ανάλογο με των σοβιετικών .
Περί Β΄ ΠΠ [Διάσπαση]