-
@kingstonian
Ο Μεταξάς μπορεί να δήλωνε ότι θεωρούσε πιο σωστό σε κάθε περίπτωση.
Αυτό δεν αλλάζει το ότι το καθεστώς του ήταν φασιστικό και γι αυτό το λόγο έχουμε όλη αυτή την ξυδολογία τέτοια μέρα κάθε χρόνο. -
Βασικά η εντύπωση ότι εξαιτίας της βαλκανικής εκστρατείας καθυστέρησε η έναρξη της επίθεσης στην Ρωσσία, εξυπηρετεί και τα αγγλικά συμφέροντα, αφού αυτοί θεωρούν πως με την ενίσχυση που υποτίθεται ότι προσέφεραν στη χώρα μας, ανάγκασαν τους γερμανούς να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων τους και άρα να καθυστερήσουν. Δλδ. στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που εμείς χρησιμοποιούμε για την θέση μας, ουσιαστικά το ενστερνίζονται οι άγγλοι για τον εαυτό τους .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ζορίστηκες ? Ξυδάκι
Εγραψα ότι δεν ήταν ανθελληνικές οι εκφράσεις περί Αθήνας του Σπρέε . Οι όροι της συνθήκης Τσολάκογλου , περί μη θεώρησης των στρατιωτών ως αιχμαλώτων πολέμου και της δυνατότητας των αξιωματικών να φέρουν τιμητικά τον οπλισμό τους δίνοντας τον λόγο της τιμής τους ότι δεν θα τον χρησιμοποιήσουν , ήταν πρωτοφανείς γιά νικητές που είχαν πετύχει τον σκοπό τους με απόλυτο τρόπο και συγκρίνοντας με τους ανάλογους όρους συνθηκολόγησης της Γαλλίας ένα χρόνο πριν .
Αλλά όταν η ιστορία δεν σας βολεύει , τότε γιά εσάς δεν υπάρχει .
α) δεν έγραψες ότι 'δεν ήταν ανθελληνικές οι εκφράσεις του Σπρεε ΤΕΛΕΙΑ (.) Οι όροι συνθηκολόγησης μπλα μπλα'. Έγραψες ότι 'δεν ήταν ανθελληνικές οι εκφράσεις του Σπρεε ΟΠΩΣ ΚΑΙ οι όροι συνθηκολόγησης μπλα μπλα'.
Τουλάχιστον να υποστηρίζεις ευθέως αυτά που γράφεις και εννοείς.
β)φσσσσ τι λε ρε... άφησαν τους αξιωματικούς να φέρουν τιμητικά τον οπλισμό τους; Κάβλα. Φοβερό.
Ωραία, δεν ήταν ανθελληνική η ΚΑΤΟΧΗ, τότε τι ήταν; Ουδέτερη με ολίγη τιμή κι όλας;Γράφει κάποιο αριστερό παρεάκι στη wiki:
Η πλήρης καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας ολοκληρώθηκε την περίοδο της κατοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πρώτες ύλες και τα τρόφιμα επιτάχθηκαν από τους κατακτητές, γεγονός που εκτίναξε την τιμή τους στο εσωτερικό της χώρας και υπήρξε εκρηκτική άνοδος του πληθωρισμού. Περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας επήλθε με τη χορήγηση του κατοχικού δανείου στη Γερμανία το 1944. Η έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα του λιμού τον χειμώνα του 1941-42, οπότε και υπολογίζεται πως 300.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.[14] Το γεγονός αυτό υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τέτοια μεγάλη ΤΙΜΗ μας έκαναν οι ναζί. Τέτοιο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ έδειξαν στον ελληνικό λαό.
Και έρχεσαι εσύ και γράφεις ανερυθρίαστα ότι δεν ήταν ανθελληνική η κατοχή, αγαπούσαν οι ναζί τους σπαρτιάτες και ο χίτλερ έλεγε ωραία λόγια στο ράιχσταγκ.
Για να δούμε κι όλΑ ότι έχουν βάση αυτά που λες, παραθέτεις ότι επέτρεψαν στους αξιωματικούς να φέρουν τον οπλισμό τους.
Τώρα βέβαια, και για το λιμό μάλλον δεν έφταιγαν οι μη-ανθελληνες ναζι, έφταιγε ο στρατηγός χειμώνας. Γιατί αυτοί μας τιμούσαν, αλλά μάλλον εμείς δεν τα παίρναμε
Δεν ξέρω τι παραστάσεις τιμής και σεβασμού βίωσε το δικό σου σόι επί κατοχής. Το δικό μου πάντως έβλεπε τους αδερφούς του να τους ψοφάνε στο δρόμο επειδή καβάντζωναν κανλά καρβέλι παραπάνω μπας και την παλέψουν. Και φαντάσου, δεν ήταν τπτ κουμμούνια να πεις καλά να πάθουν Δεξιοί άνθρωποι ήταν. Αλλά μάλλον όχι αρκετά πατριώτες επιπέδου γερμανοτσολιά, μαυραγορίτη κλπ.
Δεν ξέρω, αν και το δικό μου σόι είχε φτιαχτεί με τπτ οικοπεδάκια από δω κι από κει να μου στρώσει καμιά δουλειά, να τα έβλεπα κι εγώ λίγο διαφορετικά.
-
την ελλαδα οι γερμανοι την κατεστρεψαν.....
σε αναλογια πληθυσμου και εκτασης ειχε τις μεγαλυτερες απωλειες τοσο σε ψυχες οσο και σε υποδομες...
οι θηριωδιες και το πλιατσικο που εγιναν στην χωρα για τοσο μεγαλη διαρκεια δεν εχει προηγουμενο...
και δεν εμειναν μονο σ αυτα....κατακλεψαν ακομη και μεγαλο μερος της πολιτιστικης μας κληρονομιας....ολα αυτα χωρις καμμια τιμωρια, αποζημιωση, συγνωμη.....
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Βασικά η εντύπωση ότι εξαιτίας της βαλκανικής εκστρατείας καθυστέρησε η έναρξη της επίθεσης στην Ρωσσία, εξυπηρετεί και τα αγγλικά συμφέροντα, αφού αυτοί θεωρούν πως με την ενίσχυση που υποτίθεται ότι προσέφεραν στη χώρα μας, ανάγκασαν τους γερμανούς να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων τους και άρα να καθυστερήσουν. Δλδ. στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που εμείς χρησιμοποιούμε για την θέση μας, ουσιαστικά το ενστερνίζονται οι άγγλοι για τον εαυτό τους .Πιπες...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ζορίστηκες ? Ξυδάκι
Εγραψα ότι δεν ήταν ανθελληνικές οι εκφράσεις περί Αθήνας του Σπρέε . Οι όροι της συνθήκης Τσολάκογλου , περί μη θεώρησης των στρατιωτών ως αιχμαλώτων πολέμου και της δυνατότητας των αξιωματικών να φέρουν τιμητικά τον οπλισμό τους δίνοντας τον λόγο της τιμής τους ότι δεν θα τον χρησιμοποιήσουν , ήταν πρωτοφανείς γιά νικητές που είχαν πετύχει τον σκοπό τους με απόλυτο τρόπο και συγκρίνοντας με τους ανάλογους όρους συνθηκολόγησης της Γαλλίας ένα χρόνο πριν .
Αλλά όταν η ιστορία δεν σας βολεύει , τότε γιά εσάς δεν υπάρχει .
α) δεν έγραψες ότι 'δεν ήταν ανθελληνικές οι εκφράσεις του Σπρεε ΤΕΛΕΙΑ (.) Οι όροι συνθηκολόγησης μπλα μπλα'. Έγραψες ότι 'δεν ήταν ανθελληνικές οι εκφράσεις του Σπρεε ΟΠΩΣ ΚΑΙ οι όροι συνθηκολόγησης μπλα μπλα'.
Τουλάχιστον να υποστηρίζεις ευθέως αυτά που γράφεις και εννοείς.
β)φσσσσ τι λε ρε... άφησαν τους αξιωματικούς να φέρουν τιμητικά τον οπλισμό τους; Κάβλα. Φοβερό.
Ωραία, δεν ήταν ανθελληνική η ΚΑΤΟΧΗ, τότε τι ήταν; Ουδέτερη με ολίγη τιμή κι όλας;Γράφει κάποιο αριστερό παρεάκι στη wiki:
Η πλήρης καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας ολοκληρώθηκε την περίοδο της κατοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πρώτες ύλες και τα τρόφιμα επιτάχθηκαν από τους κατακτητές, γεγονός που εκτίναξε την τιμή τους στο εσωτερικό της χώρας και υπήρξε εκρηκτική άνοδος του πληθωρισμού. Περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας επήλθε με τη χορήγηση του κατοχικού δανείου στη Γερμανία το 1944. Η έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα του λιμού τον χειμώνα του 1941-42, οπότε και υπολογίζεται πως 300.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.[14] Το γεγονός αυτό υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τέτοια μεγάλη ΤΙΜΗ μας έκαναν οι ναζί. Τέτοιο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ έδειξαν στον ελληνικό λαό.
Και έρχεσαι εσύ και γράφεις ανερυθρίαστα ότι δεν ήταν ανθελληνική η κατοχή, αγαπούσαν οι ναζί τους σπαρτιάτες και ο χίτλερ έλεγε ωραία λόγια στο ράιχσταγκ.
Για να δούμε κι όλΑ ότι έχουν βάση αυτά που λες, παραθέτεις ότι επέτρεψαν στους αξιωματικούς να φέρουν τον οπλισμό τους.
Τώρα βέβαια, και για το λιμό μάλλον δεν έφταιγαν οι μη-ανθελληνες ναζι, έφταιγε ο στρατηγός χειμώνας. Γιατί αυτοί μας τιμούσαν, αλλά μάλλον εμείς δεν τα παίρναμε
Δεν ξέρω τι παραστάσεις τιμής και σεβασμού βίωσε το δικό σου σόι επί κατοχής. Το δικό μου πάντως έβλεπε τους αδερφούς του να τους ψοφάνε στο δρόμο επειδή καβάντζωναν κανλά καρβέλι παραπάνω μπας και την παλέψουν. Και φαντάσου, δεν ήταν τπτ κουμμούνια να πεις καλά να πάθουν Δεξιοί άνθρωποι ήταν. Αλλά μάλλον όχι αρκετά πατριώτες επιπέδου γερμανοτσολιά, μαυραγορίτη κλπ.
Δεν ξέρω, αν και το δικό μου σόι είχε φτιαχτεί με τπτ οικοπεδάκια από δω κι από κει να μου στρώσει καμιά δουλειά, να τα έβλεπα κι εγώ λίγο διαφορετικά.
Συνεχίζεις να ψεύδεσαι ασύστολα , λέγοντας εκφράσεις που εγώ δεν είπα ποτέ μου . Είπα από την αρχή ότι οι θυσίες των Ελλήνων ήταν ανάλογες η και μεγαλύτερες των σοβιετικών και μάλιστα δεν αναγνωρίστηκαν από τους συμμάχους μας νικητές του πολέμου .
Ανέφερα συγκεκριμμένα ιστορικά γεγονότα και εσύ τα επέκτεινες όπου σε βόλευε γιά να παραστήσεις ότι έχεις επιχειρήματα , ενώ κάνεις και αναίτια προσωπική επίθεση χωρίς λόγο .
Δεν θα απαντήσω σε αυτή και θα ήταν σωστό να ανακαλέσεις . Επί της ουσίας πάντως αν κάτι από αυτά που λέω δεν ισχύει ιστορικά , ακούω τα επιχειρήματα σου .
Ηταν ανθελληνική η παρομοίωση του Βερολίνου , ως Αθήνα του Σπρέε ?
Οχι βέβαια .
Είναι δυνατόν οι όροι μιάς συνθήκης συνθηκολόγησης και παράδοσης , να έχουν φιλελληνικό , η άνθελληνικό χαρακτήρα ?
Οχι βέβαια . Μπορούν όμως να έχουν τιμητικό η ατιμωτικό χαρακτήρα γιά τον ηττημένο . Θυμίσου και την παράδοση του Ρούπελ , αλλά και αντιθέτως την παράδοση των Γάλλων στο συγκεκριμμένο βαγόνι και σημείο , η των Ιαπώνων στο Α/Φ Μισούρι , αν θυμάμαι καλά . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Συνεχίζεις να ψεύδεσαι ασύστολα , λέγοντας εκφράσεις που εγώ δεν είπα ποτέ μου.Αλλωστε οι εκφράσεις ότι το Βερολίνο είναι η Αθήνα του Σπρέε , μόνο ανθελληνικές δεν ήταν , όπως και οι όροι της συνθηκολόγησης Τσολάκογλου
είμαι σίγουρος ότι ξέρεις αρκετά καλά ελληνικά και καταλαβαίνεις τι σημαίνει το ΟΠΩΣ ΚΑΙ
ενώ κάνεις και αναίτια προσωπική επίθεση χωρίς λόγο .
Δεν θα απαντήσω σε αυτή και θα ήταν σωστό να ανακαλέσεις .ο μόνος που έχει αρχίσει τις προσωπικές επιθέσεις είσαι εσύ (πρόσεχε τις ακίδες από την ξύλινη γλώσσα κλπ).
Είναι δυνατόν οι όροι μιάς συνθήκης συνθηκολόγησης και παράδοσης , να έχουν φιλελληνικό , η άνθελληνικό χαρακτήρα ?
ναι είναι.
Όταν η 'συνθηκολόγηση και παράδοση' καταλήγει σε μια κατοχή που ξεπάτωσε το λαό μιας χώρας (βλ. quote παραπάνω), τι χαρακτήρα μπορεί να έχει δλδ; Εδώ ψοφάγαμε στους δρόμους, μας σήκωναν χρυσό, δάνεια, σύνορα, και εσύ κάθεσαι να συζητάς ότι μας τίμησαν κι όλας.Έλεος δλδ.
-
Γιά να μην αναμασάμε τα ίδια , μπορείς να μου πεις τι σχέση έχει η αναφορά σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός με μιά ολόκληρη χρονική περίοδο ? Αναιρεί το ένα το άλλο ? Εγραψα εγώ πουθενά κάτι τέτοιο ?
Άς μην το κουράζουμε άλλο .
-
δεν μπορεσα να διασταυρωσω την πληροφορια (ψαχνω ακομα τα αρχεια του Ριζοσπαστη )
αν ξερει κανεις ας μου πειΚι ενώ τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού αγωνίζονταν στο μέτωπο
και απελευθέρωναν τη μία Βορειοηπειρωτική πόλη μετά την άλλη, οι
εθνοπροδότες του ΚΚΕ τους καλούσαν να …πετάξουν τα όπλα: «Καλούμε
τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της
πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δε θέλει
δεύτερο Σαγγάριο» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ.
11-16). Τέλος, ενώ επίκειται η γερμανική επίθεση, στις 18 Μαρτίου 1941,
το ΚΚΕ κάνει την ακόλουθη προδοτική- πουρκουάδικη έκκληση: «Η Κ.Ε.
καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας να πάρουν στα
χέρια τους τις διοικήσεις των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές
επιτροπές, που ν’ αντιπροσωπεύουν όλους, από το στρατιώτη μέχρι το
στρατηγό, όσοι συμφωνάνε σε τούτο το πρόγραμμα δράσης: Να προτείνουν
ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και ν’ απαιτήσουν, απ’ το άλλο
μέρος, παραίτηση της κυβέρνησης, σχηματισμό προσωρινής αντιπολεμικής
κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας –ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των
συμφωνιών που κλείστηκαν με τους εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας
προς τη Σοβιετική Ένωση. Η Κ.Ε καλεί την εργατική τάξη κι ιδιαίτερα
τους εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές κι
εργάτες πολεμικών εργοστασίων, να εφαρμόσουν ενιαίο εργατικό
αντιπολεμικό μέτωπο με όσους συμφωνάνε στην πλατφόρμα του Μετώπου
εθνικής σωτηρίας-ειρήνης, συγκροτώντας επιτροπές εργοστασιακές κι
επιχείρησης και να παλαίψουν με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, με
κωλυσιεργία στην παραγωγή, με οικονομικές και πολιτικές απεργίες. Η Κ.Ε
καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό να πάρει παράδειγμα απ’ τον ηρωικό αδελφό
λαό της Βουλγαρίας που κάνει ότι μπορεί για την αποκατάσταση της ειρήνης
στα Βαλκάνια και την πραγματική συνεννόηση όλων των βαλκανικών λαών» (πηγή:
«ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 25-26).Ποιό ήταν «το παράδειγμα
απ’ τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας», που καλούσε το ΚΚΕ να
μιμηθούμε; Ως γνωστόν, η Βουλγαρία είχε προσχωρήσει στον «Άξονα» και ο
«ηρωικός αδελφός λαός της Βουλγαρίας» έραινε με άνθη τους Γερμανούς
στρατιώτες που πέρασαν από κει. Σκεφθείτε, λοιπόν, τι μας καλούσε να
κάνουμε το βουλγαροκομιτατζήδικο ΚΚΕ! -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
δεν μπορεσα να διασταυρωσω την πληροφορια (ψαχνω ακομα τα αρχεια του Ριζοσπαστη )
αν ξερει κανεις ας μου πειΚι ενώ τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού αγωνίζονταν στο μέτωπο.......
Ποιος τα γράφει αυτά;
-
'Εθνοπροδότες'; Συνήθως το νεοναζιστικό κόμμα είναι που χρησιμοποιεί κάτι τέτοια γελοία σύνθετα.
Λες και υπάρχουν και άλλου είδους προδότες.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
αν ξερει κανεις ας μου πειΚι ενώ τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού αγωνίζονταν στο μέτωπο.......
Ποιος τα γράφει αυτά;
απο 'ασχετη' συζητηση το τσιμπησα, που γραφουν 'ολοι για ολα', κατι σαν εμας εδω
δεν μπηκα στον κοπο να αφαιρεσω τους χαρακτηρισμους, τα γεγονοτα μου εκαναν εντυπωση...
-
Πάντως από εκεί που έπαιρναν γραμμή τότε οι έλληνες κομμουνιστές ήταν από τον Ζαχαριάδη.
Τα τρία γράμματα του Ζαχαριάδη την εν λόγω περίοδο είναι εδώ. -
Ολοκληρο βαρετο μπλα μπλα για να δικαιολογησουν την αποκατασταη του εθνοπροδοτη Ζαχαριαδη με αποκατασταση και του 'δηλωσια ' Αρη... που τον ειχε στη μπουκα και τελικα τον εξοντωσε, ντροπη τους...
-
Ρε συ 224, ξεπέρασέ το buthurt που έχεις με το ΚΚΕ. Ούτε την γυναίκα να σου τρώγαμε...
-
Ας σταματησει να κανει πραγματα που υποτιμανε την νοημοσυνη του κοσμου και να παραδεχτει τα λαθη του 90 χρονια τωρα... Π.χ. γιατι κανενας δεν ηξερε για το φυτεμα του Ζαχαριαδη σαν αρχηγο του για 5 χρονια?? ποιον λαο δουλευαν στο ονομα της συνομωτικης δρασης κ.λ.π.?
Ναι εχω κολλημα οσο βλεπω ανθρωπους εκει να επιβιωνουν λεγοντας τα ιδια και τα ιδια τοσα χρονια χωρις να πειθουν κανενα... και δεν τους ενδιαφερει... λες και ειναι ΔΥ και τους εχουμε εκει να επαναλαμβανουν τα γνωστα (τα μεσα παραγωγης στο λαο κ.λ.π.) -
Κι εσύ λες πράγματα που υποτιμούν την δική μου νοημοσύνη αλλά επειδή έχω ανοιχτό μυαλό (σχετικά πάντα, κομμούνι είμαι στην τελική) διατίθεμαι να συνομιλήσουμε. Έχεις κολλήσει στην δεξιά ιδεολογία έτσι απλά (επειδή τότε η ΕΣΣΔ έκανε κάτι κακό) και δεν λες καν να σκεφτείς αν το σύστημα είναι σωστό ή λάθος.
-
κανεις λαθος Δια, εχω ανοικτο μυαλο ισως και περισσωτερο απο σενα, η δεξια ιδεολογια οπως λες για μενα δεν υπαρχει πλεον... (γενικα το αριστερος -δεξιος - κεντρωος κ.λ.π.) οικονομικες διαφορες στο υπαρχον οικονομικο συστημα υπαρχουν, εαν καποιο πολιτικο μορφωμα -κομμα βλεπω να προτεινει δικαιο μετρο και ρεαλιστικο στην εφαρμογη (κατα την γνωμη μου) δεν εχω προβλημα να του το πιστωσω. Με το ΚΚΕ δεν γινεται αυτο γιατι 80+ χρονια λεει τις ιδιες λυσεις που θα εφαρμοσθουν σε παραλληλο συμπαν απο αλλους ανθρωπους, αντιμετωπιζει τους 'οπαδους' του σαν προβατα και τα στελεχη του ειναι αναλλωσιμα π.χ. μπογιοπουλος (προσφατο παραδειγμα ) για να μην παμε σε ιστορικα. Λογω οικογενειακου ιδεολογικου ιστορικου εχω ζησει απο κοντα προσωπα που ηταν μεχρι και βουλευτες στην τοτε ΕΔΑ, που την εποχη της Χουντας 'κρυβαμε' για καποιες μερες στελεχη της που μαζευονταν στο σπιτι για συζητησεις κομματικου περιεχομενου που φυσικα ηταν μεταξυ τους, και μου εχει δημιουργηθει η απορια για το πως περιμενουν να τους ακολουθησει ο κοσμος εκτος απο ενα αρχικο διαστημα που η ιδεολογια τους φανταζει παραδεισος στην εφαρμογη της. (σε αυτο το τελευταιο ειχα και ομηρικους καυγαδες με τους γονεις μου για χρονια μεχρι που βαρεθηκα..)
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Φαντάζομαι κανείς δεν ξέρει ότι η μεν ΕΣΣΔ βοηθούσε την Γερμανία να δοκιμάσει τα καινούρια άρματα της κρυφά από τους Συμμάχους και κατα παράβαση της συνθήκης των Βερσαλιών πριν από τον πόλεμο. Τα οποία άρματα ταξίδευαν με τρένα από Γερμανία προς Ρωσία σαν 'αγροτικοί τράκτορες'.
Επίσης απρόκλητη επίθεση κατά της Φιλανδίας και τα @@ που πήρανε οι Σοβιετικοί αποσιωπάται σκοπίμως όπως και τα τάτσι-μήτσι-κότσι με τους εγκληματίες ναζί του κερατά και τις διακρατικές συμφωνίες αλλά και το μοίρασμα της Πολωνίας. Κατά τα άλλα οι 'κακοί','ναζί', 'εγκληματίες' Γερμανοί (που ήταν δεν λέω) και οι 'δημοκράτες' σοβιετικοί που στον πόλεμο στηρίχθηκαν και στην βιομηχανική παραγωγή του κολοσού USA και τις νηοπομπές στο Μούρμανσκ καθώς και τις συμμαχικές αποβάσεις σε Β.Αφρική-Ιταλία-Νορμανδία για να επικρατήσουν. Ήταν δηλαδή ομαδική δουλειά και το ότι έχασαν τόσα εκατομμύρια μόνο στην ανικανότητα τους οφείλεται.
...ΕΣΣΔ βοηθούσε την Γερμανία να δοκιμάσει τα καινούρια άρματα
Πότε έγινε αυτό; Για ποια άρματα λέμε; Πηγή έχουμε.Φιλανδίας και τάτσι-μήτσι-κότσι
Είσαι σίγουρος;στηρίχθηκαν και στην βιομηχανική παραγωγή του κολοσού USA & αποβάσεις σε Β.Αφρική-Ιταλία-Νορμανδία
Μάλιστα.. Αυτό ήταν που ηττήθηκε ο Άξονας!
Γιατί περίμεναν μέχρι 1943 και δεν ξεκίνησαν στις 03,09.1939 εγώ δεν ξέρω... -
Περί Β΄ ΠΠ [Διάσπαση]