-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Τα περισσότερα έχουν ειπωθεί, αλλά θα διαφωνήσω σε κάτι:
Α! απαγορεύεται το σούβλισμα γιατί θεωρείται κανιβαλισμός, μην ξεχαστείς το Πάσχα. Την έχουμε πατήσει...
Φωτογραφία από το περασμένο Πάσχα, με τη συμμετοχή μάλιστα του δημάρχου της περιοχής.
Epic win
Γαμώτο μάλλον μας έπιασαν κορόιδα εμάς!!Αυτό το είχαν κάνει φίλοι στις ΗΠΑ, αλλά τους έφεραν την αστυνομία!!!
Λίγοι μεζέδες όμως έλυσαν το πρόβλημα βεβαίως βεβαίως!! -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
ok... μίλησε και ο άμπαλος pasKos τώρα
Έχει γνώση ο άμπαλος...!
Etsi
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Α! απαγορεύεται το σούβλισμα γιατί θεωρείται κανιβαλισμός, μην ξεχαστείς το Πάσχα. Την έχουμε πατήσει...
Εσενα ή σε ξερω ή εσυ κ η παρεα σου κυκλοφορειτε ως ανεκδοτο στα διαφορα στεκια των ΒΠ, λογω του παραπανω...
-
Αν και εχω καιρο να παω Αγγλια,μου ειχε κανει εντυπωση η ελλειψη κουλτουρας στο φαγητο τους
Στα γραφεια 'τρεφονταν' με αυτα τα τριγωνικα σαντουιτς στο πλαστικο κεσεδακι,που δεν ηταν και φτηνα
Μετα στην pub,μπιρες,fish and chips,και γενικως αστα να πανε
Απο οτι μου λενε παντως εχουν κλεισει παρα πολλες pubs -
έχεις ΠΟΛΥ καιρό να πας Αγγλία
Βέβαια Αγγλία δεν είναι ένα πράγμα, αλλά Λονδίνο θα έλεγα ότι φαγητό, διασκέδαση, ζωή πλέον κινείται σε εφάμιλλα (αν όχι καλύτερα) επίπεδα από Αθήνα (Φαγητό σίγουρα σε καλύτερο επίπεδο πάντως)
Άπειρα ωραία μπαράκια, εστιατοριάκια, bistrot whatever, με πολύ ωραίο περιβάλλον και φαγητό, όλα γεμάτα κάθε βράδυ -
λεφτα να χεις να χαλας κ βρισκεις τα παντα...
-
άμα καθαρίζεις κανα 4χιλιαρο καλό είναι το λονδίνο, διαφορετικά τα μπαράκια και τα εστιατόρια θα τα βλέπεις εκ του μακρόθεν
-
Με τοσα μενεις και μονος σου.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
άμα καθαρίζεις κανα 4χιλιαρο καλό είναι το λονδίνο, διαφορετικά τα μπαράκια και τα εστιατόρια θα τα βλέπεις εκ του μακρόθενή να έχεις καλούς φίλους
-
Το σημαντικότερο
-
Τυπικά εργάζονται 9-5 οπότε πρέπει να φάνε για μεσημέρι στη δουλειά. Οπότε το μεσημεριανό τους είναι ελαφρύ (αφού δουλεύεις μετά). Είναι απολύτως αποδεκτό να φέρεις σαντουιτσάκι και μήλο από το σπίτι ή να αγοράσεις από το τοπικό μαγαζάκι. Τα Boots, WHSmith, ο Marks&Spencer και πολλοί άλλοι έχουν προσφορές για πχ σάντουιτς και φρούτο ή τσιπς ή γκοφρέτα και χυμό με κάτω από 4 λίρες. Αρκετοί θα πάρουν μεριδάκι που το ζεσταίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων.
Οι μπύρες αρχίζουνε μετά τις 4-5. Εκτός αν έχει ωραίο καιρό οπότε μπορεί να κάθονται και να λιάζονται με καμιά μπύρα και το μεσημέρι. Συνήθως εκτός εργασίας αλλά φίλος λέει ότι στη δουλειά είχαν γούρνα με πάγο και μπύρες που άνοιγε κάποια στιγμή για να κάνουν bonding οι υπάλληλοι (και να κάθονται με τη θέλησή τους μέχρι πιο αργά στη δουλειά).
Κάποιες χρονιές που είχε πολύ καλό καιρό είχε παρατηρηθεί σημαντικό ξεχείλωμα των ωρών των διαλειμμάτων. Γενικά τα breaks είναι ιερά, το υπέρτατο κεκτημένο δικαίωμα του εργαζόμενου, μην κάνεις λάθος να ενοχλήσεις για δουλειά κάποιον την ώρα του break του. Για το πόσο χαρακτηριστικό είναι αυτό αρκεί να σας θυμίσω τον Αστερίξ στη Βρετανία.
Συνήθως έχουν ένα μικρό γύρω στις 10:30-11, μετά το κυρίως για μεσημεριανό περί τη μισή ώρα κάπου 12-1 και μετά κατά τις 3 χτυπάνε και κανένα τσαγάκι. -
Δεν ειναι μονο το διαλειμμα ιερο ειναι ολο το ωραριο. Οταν λενε οτι σχολανε 5, 5 εχουν γινει πουλια. Στο διαλειμμα την κοπανανε εντελως απο το χωρο εργασιας και γυριζουν πισω οταν τελειωσει το διαλειμμα.
Ειναι εντυπωσιακο παντως μετα τις 5 που καταλαβαινεις οτι αυξανεται ο κοσμος που κυκλοφορει και βλεπεις τους κουστουμαρισμενους να τρυπωνουν στις pubs.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν και εχω καιρο να παω Αγγλια,μου ειχε κανει εντυπωση η ελλειψη κουλτουρας στο φαγητο τους
Στα γραφεια 'τρεφονταν' με αυτα τα τριγωνικα σαντουιτς στο πλαστικο κεσεδακι,που δεν ηταν και φτηνα
Μετα στην pub,μπιρες,fish and chips,και γενικως αστα να πανε
Απο οτι μου λενε παντως εχουν κλεισει παρα πολλες pubsΕ εντάξει, τα σαντουιτσάκια που πουλάνε οι αυτόματοι πωλητές είναι λύση ανάγκης. Έχει όμως ωραιότατα σαντουιτσάδικα που σου κάνουν κάτι πράγματα κάτσε καλά! Επίσης οι pubs έχουν πολύ ωραίο φαγητό, αρκεί να μην ζητάς γκουρμεδιές. Burgers, pies, pasta όμως είναι νοστιμότατα και πάνε πολύ με τα pints της lager ή έστω του ale!
-
Έχω δει ένα σωρό ελληνικά/ιταλικά/γαλλικά/αραβικά/ινδικά/κινέζικα/αλαμπουρνέζικα εστιατόρια σε όποιο μέρος και να έχω πάει. Μόνο αγγλικά δεν έχω δει δει πουθενά. Τυχαίο? δε νομίζω.
Στην Αγγλία όταν είχα πάει τους έκανα πλάκα με αυτό. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
....ι βλεπεις τους κουστουμαρισμενους να τρυπωνουν στις pubs.Να μια σημαντική λεπτομέρεια που ξεχάσαμε να αναφέρουμε. Το κοστούμι είναι η απόλυτα φυσιολογική αλλά και απαραίτητη στολή εργασίας για τις περισσότερες εργασίες γραφείου και όχι μόνον. Για τους περισσότερους δεν νοείται να πας με τζινάκι ούτε χωρίς γραβάτα.
Εξαιρέσεις όπου το ντύσιμο είναι πιο χαλαρό εκτός φυσικά από τις χειρωνακτικές εργασίες είναι μέρη με δικό τους ύφος ή στολή, τεχνικές εταιρείες, κομπιουτεροεταιρείες κλπ και φυσικά τα πανεπιστήμια που όλα παίζουν.
Αντίθετα από εμάς όλοι αυτοί οι κουστουμαρισμένοι στη δουλειά φοράνε το σκισμένο τζιν τους για να πάνε για κλάμπινγκ. -
Ο χρήστης ast έγραψε:
Φωτογραφία από το περασμένο Πάσχα, με τη συμμετοχή μάλιστα του δημάρχου της περιοχής.Μισό λεπτό να κάνω ένα έξτρα account και να τη ποστάρω στο θρεντ της Χρυσής Ζύμης με λεζάντα 'ΣΟΚ: πακιστανοί λαθρομετανάστες σουβλίζουν σκύλους!'
Η Σκωτία είναι άλλη χώρα, όμορφη με όμορφους ανθρώπους. Κι εγώ από το Εδιμβούργο έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Αρκεί να περάσουν μερικές μέρες να συνηθίσεις τη γλώσσα....
Εγώ σχεδόν ένα χρόνο με Σκωτσέζα flatmate και δεν...
Σαν μέρος βέβαια πρέπει να είναι πάρα πολύ ωραίο. Και ψυχοπλακωτικό ταυτόχρονα. Στο Λονδίνο δεν βρέχει και τόσο πολύ (~ 650mm/έτος, στα Γιάννενα λχ. βρέχει περισσότερο). Στη Σκωτία όμως ΒΡΕΧΕΙ. Και κάνει ΚΡΥΟ. Και νυχτώνει πολύ νωρίς τώρα το χειμώνα.άμα καθαρίζεις κανα 4χιλιαρο καλό είναι το λονδίνο, διαφορετικά τα μπαράκια και τα εστιατόρια θα τα βλέπεις εκ του μακρόθεν
Με ένα 4χιλιαρο λίρες μηνιάτικο, καλή είναι η Αθήνα άμα λάχει!
-
Όταν ήμουν Αγγλία θυμάμαι οτι οι άντρες όταν βγαίνανε για clubbing φοράγανε μαύρο παντελόνι και ασπρο πουκάμισο. Καταντούσε τραγικό, έβλεπες αντροπαρέα των 5 και όλοι να φοράνε τον ίδιο συνδυασμό, λές και βγήκαν απο ίδρυμα.
Ακόμα και στην Ελλάδα σε περιοχές τύπου φαληράκι, οι εγγλέζοι κάνουν μπάμ απο χιλιόμετρο λόγω αυτής της αμφίεσης.
Οι γυναίκες φορούσαν κάτι εντελώς ξέκολα και ότι να ναι φορέματα αλλά παλιομοδίτικα, πώς είναι αυτά τα αρχαία σατέν φορεματα που βάζουν οι αμερικάνες στο prom dance, απλά στο πιό ξέκωλο
-
E οχι κ καλυτερο φαγητο στην αγγλια και στο λονδινο...ο dennis farina τα περιγραφει οπως ακριβως ειναι
fish chips , cup of tea , BAD FOOD , WORSE WEATHER, MARY FUCKIN POPPINS ..LONDON...http://www.youtube.com/watch?v=o6oFTghvgmM
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όταν ήμουν Αγγλία θυμάμαι οτι οι άντρες όταν βγαίνανε για clubbing φοράγανε μαύρο παντελόνι και ασπρο πουκάμισο. Καταντούσε τραγικό, έβλεπες αντροπαρέα των 5 και όλοι να φοράνε τον ίδιο συνδυασμό, λές και βγήκαν απο ίδρυμα.Ακόμα και στην Ελλάδα σε περιοχές τύπου φαληράκι, οι εγγλέζοι κάνουν μπάμ απο χιλιόμετρο λόγω αυτής της αμφίεσης.
Οι γυναίκες φορούσαν κάτι εντελώς ξέκολα και ότι να ναι φορέματα αλλά παλιομοδίτικα, πώς είναι αυτά τα αρχαία σατέν φορεματα που βάζουν οι αμερικάνες στο prom dance, απλά στο πιό ξέκωλο
Το χρώμα του πουκαμίσου δεν είναι στάνταρ, αλλά στάνταρ είναι ότι θα είναι έξω από το παντελόνι.
Αγγλιδούλες όμως...
-
Άνθρωπος με οικογένεια και παιδιά ρωτά πληροφορίες για τη ζωή στην Αγγλία. Απαντάνε οι Τσατσοπουλοι
Η ζωή στην Αγγλία για εργαζόμενους. Τι γνωρίζετε;