-
To Παρίσι είναι φτηνότερο απ όσα διαβάζω εδω μέσα
Επειδή κοίταζα λίγο άμστερνταμ, μιας και υπάρχει πιθανότητα να μετακομίσω για τη δουλειά, και αυτό φτηνότερο απ το Λονδίνο είναι, μόνο πρόβλημα το πάρκινγκ -
Εχουν ξεφυγει λεμε. Και γω κοιταω κατα καιρους για σπιτι μηπως βρω καμια προσφορα και κατι πιο οικονομικο απ αυτο που μενω τωρα και δεν υπαρχει τιποτα. Ακομα σε περιοχες πιο μακρυα απο το κεντρο διατηρουν υψηλο ενοικιο.
-
και νομιζα οτι η Ζυρίχη είναι ακριβή
-
Ε οχι υπαρχει ακριβεια. Βεβαια απ οτι εχω καταλαβει και οι μισθοι που παιζουν εδω ειναι μεγαλυτεροι. Δλδ ενας γιατρος στην επαρχια παιζει να παρει λιγοτερα λεφτα απ οτι ενας γιατρος σε νοσοκομειο του Λονδινου.
Εμενα μου τα λεγε ενας φιλος μου περσυ 'τι θες και πας Λονδινο ειναι πανακριβα!' και η αληθεια ειναι οτι δεν τον πιστευα. Βεβαια αν εξαιρεσεις τα εξοδα σπιτιου και συγκοινωνιας τα υπολοιπα τα βολευεις. Σουπερμαρκετ δεν ειναι ακριβο ενω μπορεις να βγεις εξω σε ωραια μαγαζια και να πιεις μια πιντα μπυρα με 3.5 λιρες.
Ομως δεν ειχα χρονο να κοιταξω εναλλακτικες και αφου ειχα δεδομενη προσφορα ηρθα εδω.
-
Το Λονδίνο και μάλιστα κεντρικό παίζει σε ξεχωριστό ταμπλώ, καμία σχέση με την υπόλοιπη χώρα σε ενοίκια και τιμές σπιτιών.
Γενικά προβλέπουν αύξηση στις τιμές στα επόμενα 5 χρόνια που μπορεί να φτάσει το 20-25%!!!Όχι μόνο γιατροί αλλά κάθε εργαζόμενος που κατοικεί στο Λονδίνο πληρώνεται και κάτι παραπάνω, παίρνει το λεγόμενο London weighting για να εξισορροπήσει την ακρίβεια.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όχι μόνο γιατροί αλλά κάθε εργαζόμενος που κατοικεί στο Λονδίνο πληρώνεται και κάτι παραπάνω, παίρνει το λεγόμενο London weighting για να εξισορροπήσει την ακρίβεια.@@ πληρώνεται κάθε εργαζόμενος... Βλέπω κόσμο που δουλεύει Ζone 1 και πέρνουν με το ζόρι το NMW, ούτε καν το London Living Wage. Εδώ βέβαια, ούτε καν ο κεντρικός δήμος δεν πληρώνει το London Living Wage που ο ίδιος ο Boris ορίζει!
-
Ναι αλλα στο Λονδινο βλεπεις Enzo, Βugatti, οτι θες
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Ναι αλλα στο Λονδινο βλεπεις Enzo, Βugatti, οτι θεςΦατε ματια ψαρια και κοιλια περιδρομο
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ε οχι υπαρχει ακριβεια. Βεβαια απ οτι εχω καταλαβει και οι μισθοι που παιζουν εδω ειναι μεγαλυτεροι. Δλδ ενας γιατρος στην επαρχια παιζει να παρει λιγοτερα λεφτα απ οτι ενας γιατρος σε νοσοκομειο του Λονδινου.Για τους γιατρους υπαρχει ενα ειδικο 'επίδομα ' Λονδινου.Περιπου 1500 -2000 λιρες το χρονο.
-
Σε μερικά site για εύρεση εργασίας (οι Άγγλοι τα λένε SKTGH-NME) που βλέπεις πόσες αιτήσεις έχουν γίνει για κάποια θέση, οι θέσεις στο Λονδίνο μπορεί να έχουν τριψήφιο αριθμό αιτήσεων ΠΟΛΥ εύκολα, ενώ στα πιο βόρεια, χωρίς να μιλάμε για χωριό τριτοκοσμικό παίζει να είναι και μονοψήφιος. Χωρίς π.χ. οι μισθοί που αναγγέλονται να είναι π.χ. >20% από την επαρχία.
Δεν έχω ίδια εμπειρία από Αγγλία, απλώς το παρατήρησα και νομίζω ότι δείχνει λίγο πολύ μια Λονδινοφιλία στα θέματα εργασίας, κατοικίας κλπ. Δεν νομίζω ότι δικαιολογείται όμως, η ζωή εκτός Λονδίνου λογικά παίζει να είναι και καλύτερη (μετακινήσεις, κόστος, ίσως και ασφάλεια).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ στο Kingston Upon Thames έδινα 105 λίρες για ensuite μπάνιο, κοινή κουζίνα πέρσυ. Βέβαια δεν είναι ιδιωτικές εστίες.και μετα λενε μικρος ο κοσμος...
πατριωτακι εισαι μπρε;;;σε ποιες εμενες;;
εχει πλακα στο kingston hill.. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ε οχι υπαρχει ακριβεια. Βεβαια απ οτι εχω καταλαβει και οι μισθοι που παιζουν εδω ειναι μεγαλυτεροι. Δλδ ενας γιατρος στην επαρχια παιζει να παρει λιγοτερα λεφτα απ οτι ενας γιατρος σε νοσοκομειο του Λονδινου.Για τους γιατρους υπαρχει ενα ειδικο 'επίδομα ' Λονδινου.Περιπου 1500 -2000 λιρες το χρονο.
Είναι αυτό που είπα πιο πριν, το London weighting, που είναι πια πάνω από 2000 λίρες το χρόνο (μάλλον έχει σχέση και με το μισθό σου) σίγουρα το παίρνουν όχι μόνο οι γιατροί αλλά και ερευνητές, μεταδιδακτορικοί, πανεπιστημιακοί και άλλοι. Είχα την εντύπωση ότι το έπαιρναν όλοι όσοι δικαιούνται (κατοικούν στο κεντρικό Λονδίνο) αλλά ίσως και να μην είναι έτσι.
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Εγώ στο Kingston Upon Thames έδινα 105 λίρες για ensuite μπάνιο, κοινή κουζίνα πέρσυ. Βέβαια δεν είναι ιδιωτικές εστίες.
και μετα λενε μικρος ο κοσμος...
πατριωτακι εισαι μπρε;;;σε ποιες εμενες;;
εχει πλακα στο kingston hill..pm
-
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/highlands_and_islands/7840730.stm
Παλιο... ζηταγαν γιατρο γιατι δεν πηγαιναν
Η ζωή στην Αγγλία για εργαζόμενους. Τι γνωρίζετε;