-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Συγνώμη , θα μπορούσαμε να συζητήσουμε σε κάτι που να... εφάπτεται
στην σφαίρα του εφικτού
Που το βρήκαμε , τρένο , Πάτρα - Γιάννενα ????????????????Αποστόλης ,
'ο Παγουράς ' , δηλαδή απο τα Γιάννενα , που θα δούνε τρένο το 20000000000000000000000000000000000000 και βάλεΤο παράπονό μας λέμε, Απόστολε, τι θέλουμε και δεν μας το δίνουνε.
Ουάάάάάά, σέλω τλαινάκιιιιιιιιΣτις εκλογές του 1977 , ένας Έλληνας μετανάστης στην Γερμανία , είχε βάλει ένα στοίχημα στο εργοστάσιο που δούλευε , πως θα κατέβαινε σαν
υποψήφιος . Για να το κερδίσει , έκανε όλα τα χαρτιά , τύπωσε ψηφοδέλτια και έκανε και προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία !!!!!! των Ιωαννίνων.Αυτός κέρδισε το στοίχημα , και εγώ μαζί με αρκετές εκατοντάδες κόσμου
είδαμε την καλύτερη κωμωδία της ζωής μας !!!!!!! που ήταν και interactive,
φωνάζαμε η μαρίδα (τετάρτη Γυμνασίου τότε , και μόλις είχαμε τελείωσει
το απογευματινό εξάωρο ) απο κάτω ένα .... αίτημα και ο ..Αρχηγός το
ικανοποιούσε επί τόπου !!!!!!!!
Μέχρι ΘΑΛΑΣΣΑ στα Γιάννενα μας έταξε
Για τρένο ,δεν θυμάμαι ......Αποστόλης ,
ΥΓ Δείτε , το παραπάνω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ γεγονός , πόσο απέχει απο την κάθε
προεκλογική εξαγγελία ? ? ? ................... -
επιτρέψτε μου δυο ενστάσεις στα παραπάνω που διάβασα
κατ'αρχήν το μοντέλο του διοικητικού κέντρου ουδέποτε εξέλειψε ακόμη και σε χώρες με ανώτερη τεχνολογική ανάπτυξη..αντίθετα δημιουργήθηκαν 'τεχνητά' πόλεις-διοικητικά κέντρα προκειμένου να στεγάσουν τις κρατικές υπηρεσίες και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτές, παραδείγματα της πρωτεύουσας της Βραζιλίας (που δεν είναι το Ριο), της Ολλανδίας (που δεν είναι το Άμστερνταμ), της Αυστραλίας (που δεν είναι το Σίντνει), του Καναδά (που δεν είναι το Τορόντο) και πιο πρόσφατα το πείραμα της Μαλαισίας είναι ενδεικτικά της διαφοροποίησης των διοικητικών κέντρων από τις ιστορικές πρωτεύουσες και τις μητροπόλεις/μεγαλουπόλεις, το μοντέλο είναι πάντως του ενιαίου διοικητικού κέντρου..το ίδιο ισχύει στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στη Ρωσία, παντού, ειλικρινά αν υπάρχει χώρα με διεσπαρμένα υπουργεία θα ήθελα να την μάθω για να την μελετήσω
(παρένθεση..την τηλε-εργασία μην την αποδέχεστε τόσο αβίαστα διότι μπορεί και να οδηγεί σε απαξίωση της έννοιας της εργασίας, των δικαιωμάτων, της συλλογικότητας, ακόμη και της ψυχικής υγείας των ανθρώπων)
δεύτερον, η βαριά βιομηχανία στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία δεν αποτελεί εγγύηση για προώθηση της απασχόλησης..με δεδομένη την τεχνολογική πρόοδο και την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας ο τομέας που πλήττεται κυρίως είναι της βιομηχανίας..στις ΗΠΑ με ανάπτυξη στο 8.2% ο βιομηχανικός τομέας και αυτός των κατασκευών έχουν μειώσει κατα ενάμιση εκατομμύριο της θέσεις εργασίας τα τελευταία 2 χρόνια..παράλληλα η μετακίνηση του κεφαλαίου οδηγεί σε τέτοιες επενδύσεις σε χώρες με φτηνό εργατικό δυναμικό, που πλέον δεν είναι η Ελλάδα..άρα προς τι η έκπληξη όταν οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες μετακινούνται στα Βαλκάνια και την Τουρκία?
ταπεινή μου γνώμη είναι πως η χώρα μας θα έπρεπε να αποφασίσει τι θέλει να είναι και να καταρτίσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με γνώμωνα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα..το κλίμα, η αγροτική παράδοση, ο τουρισμός, το υψηλό μορφωτικό επίπεδο (που μπορεί να αξιοποιηθεί σε τομείς υπηρεσιών)..σε θεωρητικό επίπεδο προσπάθειες έγιναν και από την ΕΕ αλλά τα κονδύλια που επενδύθηκαν για την Ελλάδα έγιναν πισίνες και βίλες τρίπατες..ή μήπως την δεκαετία του 80 η πιο επικερδής επιχείρηση δεν ήταν η σύσταση εταιριών συμβούλων 'απορρόφησης' κοινοτικών κονδυλίων? είναι και θέμα νοοτροπίας, επειδή για αιώνες στην Ελλάδα όλα ήταν ρευστά ο πολίτης δεν έβλεπε οτιδήποτε σε βάθος χρόνου και ακόμη και επιχειρηματικά κινηθήκαμε σε επίπεδο 'Μπραζιλέιρο' εκμεταλλευόμενοι τά κενά νομοθεσιών, τις χαλαρές συνειδήσεις και τον καιροσκοπισμό των 'αρμοδίων'..και αυτό ήταν 'μαγκιά' κατα τα άλλα και ο ορισμός της επιτυχίας
να μην σας κουράζω..εγώ είμαι υπέρ ενός ισχυρού διοικητικού κέντρου και την περιφερειακή ανάπτυξη σε επίπεδο περιφερειών με μια μεγάλη αυτάρκη πόλη στο κέντρο τους..στην Βρετανία μπορεί να ζείς στο Μπέρμινχαμ, ή στο Νότινχαμ ή στο Πλύμουθ αλλά να μην νοιώθεις ξεκρέμαστος και απομονωμένος..εδώ καλά καλά στην Θεσσαλονίκη δεν μπορείς να το πεις αυτό
-
Αλήθεια, η αγροτική παραγωγή γιατί έπαψε να αποτελεί αποδεκτή εργασία; Όλοι θέλουν πια να γίνουν πορτιέρηδες σε μαγαζιά ή μοντέλες και πάψανε να καλλιεργούν τη γη (εξ ου και οι εισαγωγές, η αύξηση των τιμών)... Με μια σοβαρή αγροτική πολιτική (ΧΩΡΙΣ όμως αυτό το βλαπτικό παραμύθι των επιδοτήσεων) θα μπορούσαν πολλά να γίνουν.
Και επίσης, γιατί οι γιατροί, δάσκαλοι κλπ κλπ κλπ δεν θέλουν ούτε να ακούνε για μετάθεση σε περιοχή μακριά από την Αθήνα;
-
Κατι που θα νομισετε οτι ειναι αστειο ειναι ομως σοβαροτατο κ αν καποιος δεν το πιστευει θα βρω κ τις ακριβεις διαταξεις...
Στην Ελλαδα τι θα πετυχαινε απολυτα?? Καλλιεργειες, γαλακτοκομικα κλπ..
Κι ομως εισαγουμε γαλα/τυρι!!!Εστω κ οτι θες να γινεις βοσκος (γιατι οχι ολοι γραφειο θελουν?)
Περνεις 10 αγελαδες για γαλα.
Αμεσως φορολογεισαι γυρω στα 300Ε μηνιαια στο κεφαλι ανεξαρτητα αν παραγεις 1 κιλο η 1 τονο γαλα.
Εστω οτι ριχνουμε τον φορο αυτο στο κοστος πωλησης.
Γινεσαι ακριβος κ σε τρωνε οι μεγαλοι.Με αυτες τις ΑΗΔΙΕΣ λοιπον ποιος παει να γινει βοσκος???
Ετσι τεχνητα πουλαμε μονο υπηρεσιες ή γινομαστε εμποροι (εισαγωγες)
Κοινως δεν παραγουμε τιποτα. Και παρε ακριβο κοστος ζωης κλπΔεν ειπα ολα να τα εχεις ετοιμα αλλα τετοιους φορους, κρατησεις, κλπ πρεπει να τους ξηλωσουν... (Ναι σιγουρα)
Πως να παει ο αλλος να ξεκινησει επιχηρηση οταν σου ζητανε 300Ε ο δημος 1000Ε η εφορια κλπ...Δεν παραγουμε τπτ και οποιος παει να το κανει του κοβουν το κεφαλι.
Μεχρι κ πετρελαιο εχουμε στην Ζακυνθο και προ 15τιας αν θυμαμαι καλα καποιοι που ηπαν να στησουν εξεδρα τους κανανε κατασχεση...
Κ αλλες εισαγωγες... Πανε ολοι στην Αθηνα για να βρουνε δουλεια με 300Ε-500Ε...Αλλα καλυτερα να βγαζεις τα 500Ε στην επαρχια παρα στο οργιο της Αθηνας... Σαν πολη πλεον δεν προσφερει ΤΙΠΟΤΑ.
Κ αμα σχολιασετε οτι δεν ξερω απο επαρχια εχω μεινει 6 χρονια Κρητη.. -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Αντιγραφή από το 'οδήγηση στην Αθήνα...'
Αποκεντρωση χρειαζεται οποιος ανοιξε εκεινο το θεμα ειναι σωστος..
Η Αθηνα ειναι λαθος κατασκευασμενη εξ αρχης. Για να φτιαχτει σωστα θελει ΠΟΛΛΛΑ λευτα... Αξιζει???
Πρωσοπικα οταν θα φτιαξω σπιτι θα ειναι εκτος ΑΘηνας...
Δεν παλευεται πλεον η ακυρη πολη.Το δεύτερο όνειρο του Έλληνα (μετά το αυτοκίνητο): Καλό σπίτι. Για να το κάνει τί; Να ζήσει εκεί μετά τα 70;
Η άποψή μου: **Φτιάχνουμε **μια δουλειά όπου μας βολεύει (ο φίλος μου ο Γιώργος την έφτιαξε στη Νέα Υόρκη) και ΜΕΤΑ παίρνουμε αυτοκίνητο, σπίτι η ότι άλλο θέλουμε. Εάν όλα πάνε καλά, μπορούμε να ζούμε καλά μέχρι τα 60 - 65, δεν αξίζει να αγωνιστούμε μέχρι τα 30 - 35 για μια σταθερή βάση; Πηγαίνοντας στην Αθήνα για να καλύψουμε μια θέση που δέκα χρόνια μετά θα μας πάρει κάποιος νεώτερος (γιατί πόσοι μπορούμε να ακολουθήσουμε την εξέλιξη μέχρι τις ανώτερες θέσεις διοίκησης; ) τι έχουμε καταφέρει; Και μην αρχίσετε, μιλάω για το 90 και όχι το 10%.
Και κάτι ακόμα: Τα σήριαλ τύπου η - high - γκόμενα - που - πάει - χωριό - από - Αθήνα - ανοίγει - high - καφενείο - και - συμβουλεύει - τους - χωριάτες, δεν κατανοώ τι προβάλλουν. Και άσκησα βέτο στα παιδιά μου, που ήθελαν να το βλέπουν. Είχε τεράστια επιρροή, τις δυο φορές που το είδαν, στη συμπεριφορά τους! -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Κατι που θα νομισετε οτι ειναι αστειο ειναι ομως σοβαροτατο κ αν καποιος δεν το πιστευει θα βρω κ τις ακριβεις διαταξεις...Στην Ελλαδα τι θα πετυχαινε απολυτα?? Καλλιεργειες, γαλακτοκομικα κλπ..
Κι ομως εισαγουμε γαλα/τυρι!!!Εστω κ οτι θες να γινεις βοσκος (γιατι οχι ολοι γραφειο θελουν?)
Περνεις 10 αγελαδες για γαλα.
Αμεσως φορολογεισαι γυρω στα 300Ε μηνιαια στο κεφαλι ανεξαρτητα αν παραγεις 1 κιλο η 1 τονο γαλα.
Εστω οτι ριχνουμε τον φορο αυτο στο κοστος πωλησης.
Γινεσαι ακριβος κ σε τρωνε οι μεγαλοι.Με αυτες τις ΑΗΔΙΕΣ λοιπον ποιος παει να γινει βοσκος???
Ετσι τεχνητα πουλαμε μονο υπηρεσιες ή γινομαστε εμποροι (εισαγωγες)
Κοινως δεν παραγουμε τιποτα. Και παρε ακριβο κοστος ζωης κλπΔεν ειπα ολα να τα εχεις ετοιμα αλλα τετοιους φορους, κρατησεις, κλπ πρεπει να τους ξηλωσουν... (Ναι σιγουρα)
Πως να παει ο αλλος να ξεκινησει επιχηρηση οταν σου ζητανε 300Ε ο δημος 1000Ε η εφορια κλπ...Δεν παραγουμε τπτ και οποιος παει να το κανει του κοβουν το κεφαλι.
Μεχρι κ πετρελαιο εχουμε στην Ζακυνθο και προ 15τιας αν θυμαμαι καλα καποιοι που ηπαν να στησουν εξεδρα τους κανανε κατασχεση...
Κ αλλες εισαγωγες... Πανε ολοι στην Αθηνα για να βρουνε δουλεια με 300Ε-500Ε...Αλλα καλυτερα να βγαζεις τα 500Ε στην επαρχια παρα στο οργιο της Αθηνας... Σαν πολη πλεον δεν προσφερει ΤΙΠΟΤΑ.
Κ αμα σχολιασετε οτι δεν ξερω απο επαρχια εχω μεινει 6 χρονια Κρητη..Φίλε, η Σλοβενία με 1.900.000 κατοίκους έχει μια βιοτεχνία επεξεργασίας κρέατος ανά 10.000 κατοίκους κι ο Νομός Ηλείας ούτε ένα σφαγείο με άδεια!
Φίλος κτηνοτρόφος με 1.200 γιδοπρόβατα στο Στρέφι (δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία), τα αρμέγει ακόμα με τα χέρια. Και φυσικά δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Μήπως φταίει που έχει μόνο τελειώσει το Δημοτικό; -
(....)Το δεύτερο όνειρο του Έλληνα (μετά το αυτοκίνητο): Καλό σπίτι. Για να το κάνει τί; Να ζήσει εκεί μετά τα 70;
Η άποψή μου: **Φτιάχνουμε **μια δουλειά όπου μας βολεύει (ο φίλος μου ο Γιώργος την έφτιαξε στη Νέα Υόρκη) και ΜΕΤΑ παίρνουμε αυτοκίνητο, σπίτι η ότι άλλο θέλουμε. Εάν όλα πάνε καλά, μπορούμε να ζούμε καλά μέχρι τα 60 - 65, δεν αξίζει να αγωνιστούμε μέχρι τα 30 - 35 για μια σταθερή βάση; (.....)Σαν εκπροσωπος των λυκοπουλων του Φορουμ κανω ενσταση για κεινα τα νουμερα που γραφεις (70 ,60-65) και ζητω το μεν πρωτο να το λιγοστεψεις,τα δε αλλα δυο να τα αυξησεις. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ,ΑΚΟΥ ΜΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ.
-
Και κάτι ακόμα: Τα σήριαλ τύπου η - high - γκόμενα - που - πάει - χωριό - από - Αθήνα - ανοίγει - high - καφενείο - και - συμβουλεύει - τους - χωριάτες, δεν κατανοώ τι προβάλλουν. Και άσκησα βέτο στα παιδιά μου, που ήθελαν να το βλέπουν. Είχε τεράστια επιρροή, τις δυο φορές που το είδαν, στη συμπεριφορά τους!στα πλαίσια αυτά του 'εκπολιτισμού' της ελληνικής επαρχίας πήγε και ο/η Χειλουδάκη στη Σητεία και έκανε καφέ-μπαρ
-
Πιστεύω, πάντως, ότι εάν έμενες λίγα χρόνια ακόμα στο Ηράκλειο (η όπου αλλού) με τέτοια προσόντα, σήμερα θα είχες δική σου επιχείρηση.
Και μια ερώτηση: Ποιές είναι οι οικονομικές απολαβές στην Αθήνα; Γιατί γνωστοί μου που εργάζονται εκεί παίρνουν κι αυτοί όσα λέει η σύμβασή τους (όπως και οι δικοί μου συνεργάτες) ενώ το κόστος ζωής είναι πολλαπλάσιο.**** Believe it or not by the way **** το δοκίμασα κι αυτό αλλα η εμπειρία ήταν τραυματική και μου απέδειξε ότι δεν κάνω για ελεύθερος επαγγελματίας.
Όσον αφορά τις οικονομικές απολαβές. Στο τομέα μου είναι αρκετά υψηλότερες (30%+) αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικο. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για αρκετές ειδικότητες σε high tech δουλειές με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να βρεί την δουλειά που του ταιριάζει και να μην κάθεται σε μια εταιρεία λόγω έλλειψης επιλογών.
Τέλος η γώμη μου για το κόστος ζωής είναι λίγο διαφορετική . Η εμπειρία μου όπως έγραψα και πρίν είναι ότι το κόστος ζωής στην επαρχία είναι γύρω στο 15-20% μεγαλύτερο.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
(....)Το δεύτερο όνειρο του Έλληνα (μετά το αυτοκίνητο): Καλό σπίτι. Για να το κάνει τί; Να ζήσει εκεί μετά τα 70;
Η άποψή μου: **Φτιάχνουμε **μια δουλειά όπου μας βολεύει (ο φίλος μου ο Γιώργος την έφτιαξε στη Νέα Υόρκη) και ΜΕΤΑ παίρνουμε αυτοκίνητο, σπίτι η ότι άλλο θέλουμε. Εάν όλα πάνε καλά, μπορούμε να ζούμε καλά μέχρι τα 60 - 65, δεν αξίζει να αγωνιστούμε μέχρι τα 30 - 35 για μια σταθερή βάση; (.....)Σαν εκπροσωπος των λυκοπουλων του Φορουμ κανω ενσταση για κεινα τα νουμερα που γραφεις (70 ,60-65) και ζητω το μεν πρωτο να το λιγοστεψεις,τα δε αλλα δυο να τα αυξησεις. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ,ΑΚΟΥ ΜΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ.
Με μεγάλη ευχαρίστηση, αφού με βολεύει κι εμένα.
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Τέλος η γώμη μου για το κόστος ζωής είναι λίγο διαφορετική . Η εμπειρία μου όπως έγραψα και πρίν είναι ότι το κόστος ζωής στην επαρχία είναι γύρω στο 15-20% μεγαλύτερο.
Στο Ηράκλειο, ΟΚ. Εδώ βρίσκεις (ακόμα) μονοκατοικίες 150 m2 με 150 m2 αποθήκες και κλειστό χώρο στάθμευσης (και 5 στρέματα κήπο), με 100.000 € συνολικά, αρκεί να δεχτείς να μένεις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της 'πόλης'.
Κατά τα άλλα είπαμε, υπάρχουν κι εξαιρέσεις. -
Η αλήθεια είναι ότι σε ορισμένα πράγματα η επαρχεία είναι ποιο ακριβή. Είναι σχετικά όμως αυτά γιατί π.χ. από όσο ξέρω η Θεσσαλονίκη έχει πολλές βιοτεχνίες ενδυμάτων και μπορείς να ρίξεις πολύ το κόστος ένδυσης σου. Υπάρχει βέβαια εξοικονόμηση χρημάτων από άλλες δραστηριότητες όπως οι μετακινήσεις που στην επαρχεία είναι μικρότερες και σε χρόνο και σε αποστάσεις. Αυτό όμως που θεωρώ πλεονέκτημα της επαρχίας είναι η ποιότητα ζωής οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος που μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί.
-
Κάποιος είπε ότι ποιότητα ζωής και Αθήνα δεν πάνε μαζί στην ίδια πρόταση. Μάλλον συμφωνώ.
Τι σημαίνει όμως ποιότητα ζωής. Για τον καθένα είναι διαφορετικά πράματα. Άλλος θέλει νοσοκομείο και περίθαλψη, άλλος θέατρα, άλλος σκυλάδικα, άλλος ωραία τοπία κοκ. Επίσης έχει σημασία και τι δουλειά κάνεις, για κάποιους είναι σχεδόν μονόδρομος η μεγάλη πόλη.
Η μοίρα το έφερε αν και έχω γεννηθεί στην Αθήνα και μεγαλώσει Αθήνα και Θεσσαλονίκη να ζήσω επί ένα χρόνο στο καθένα από 2 επαρχιακά μέρη. Και γυρίζοντας στην Ελλάδα φέτος θα ζήσω για κάποια χρόνια σε άλλη επαρχιακή πόλη.Καλά της επαρχίας για μένα: μετακίνηση (είσαι 2 χωριά πιο πέρα και είσαι στη δουλειά σε 10 λεπτά εύκολα, χωρίς φανάρια και έχοντας συναντήσει ίσως 2 αυτοκίνητα....), ταχύτητα ολοκλήρωσης χαζών διαδικασιών (πληρωμή λογαριασμών, αιτήσεις για τηλέφωνο κλπ), επωνυμία-κοινωνικότητα σε καθημερινό επίπεδο, ευγένεια (εξαρτάται από το μέρος), οικονομία (συνολικά κερδίζεις), ελεύθερος χρόνος (επιτρέπει ανάπτυξη χόμπυ, αθλητισμού και μεσημεριανού ύπνου), φύση και ευκολία βόλτας στη φύση (βουνά, ποτάμια, θάλασσες). Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο ότι δεν βιάζεσαι δεν κυνηγιέσαι και δεν έχεις άγχος!
Κακά της επαρχίας για μένα: έλλειψη ανωνυμίας οπότε είσαι πιο εκτεθειμένος (όπως οι διάσημοι ηθοποιοί μερικές φορές δεν μπορείς να ξεφύγεις), κουτσομπολιό συχνά κακό (μα καλά αφού δεν κάνουν τίποτα δεν μπορούν να έχουν ένα πιο δημιουργικό χόμπυ), σχετικά δύσκολο να αποκτήσεις κύκλο φίλων (ιδιαίτερα χρήσιμο για να γεμίζεις τις άδειες ώρες) αν αρχίσεις χωρίς να ξέρεις κανέναν αλλά ίσως φταίω και εγώ. Σε κακοκαιρίες και δύσκολες στιγμές είσαι πιο μόνος και αβοήθητος. Υπάρχουν πολλά ενοχλητικά ζώα (φίδια, ποντίκια, κουνούπια κλπ έντομα, αγριόσκυλα κλπ). Χαρτοπαιξία και στοιχήματα, διαπλοκή (παράγωγο της επωνυμίας), φανατισμός και κομματικοποίηση σε βαθμό ηλιθιότητας....
Παρεξηγήσεις: υπάρχουν φτωχοί αγρότες αλλά υπάρχουν και πάμπλουτοι αγρότες. Βοηθάει το να έχεις γή αλλά αν η γή είναι εύφορη και αποδοτική τότε είσαι άρχοντας.
Το παρκάρισμα στο κέντρο πολλών πόλεων και κωμοπόλεων πλησιάζει την κατάσταση κέντρου Αθήνας ή Θεσ/κης!
Υπάρχουν στην επαρχία μέρη (εστιατόρια, μπαρ, κλάμπ κλπ χώροι ψυχαγωγίας) πιο χλιδάτα (αλλά και με πιο καλή εξυπηρέτηση) από πολλά των Αθηνών! Αντίθετα υπάρχουν φτηνοαπατεώνες χειρότεροι και δυστυχώς με αυτούς ακριβώς έρχεται σε επαφή ο περαστικός και ο τουρίστας.Για να επιτευχθεί σημαντική αποκέντρωση χρειάζεται η βελτίωση της επικοινωνίας. Πρέπει να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να πρέπει να πας εκεί. Δηλαδή τηλέφωνα, ταχυδρομείο και βέβαια δρόμοι και τραίνα (που υποστήριξε κι ο cpp). Πάνω από όλα όμως σεβασμός στον πολίτη και γνώση αρμοδιοτήτων. Τότε μπορεί κάποιος να πει ότι το υπουργείο Γεωργίας πάει στη Λάρισσα, το εμπορίου στην Θεσσαλονίκη το Αιγαίου στη Σύρο κλπ.(συμφωνώ με τον takiskoym) Η κεντρική διοίκηση μπορεί να παραμείνει στην Αθήνα αλλά οι εργαζόμενοι θα είναι αλλού (για να ικανοποιηθεί και ο theios) Στην Αγγλία πχ οι πιστωτικές κάρτες είναι κάπου, οι πινακίδες αυτοκινήτων για όλη τη χώρα είναι κάπου αλλού κλπ. Ακόμα και να ανακοινωθούν σε μιά μέρα η μετακίνηση των σχετικών παρα-εργαζομένων και παρασιτικών επιχειρήσεων θα είναι σταδιακή και το οικονομικό κράχ δε θα γίνει γιατί θα εξισωθεί με αντίθετες τάσεις στην επαρχιακή πόλη... Η απόφαση αυτή όμως έχει τεράστιο πολιτικό κόστος, πρέπει οι εργαζόμενοι πχ του υπουργείου να μεταναστεύσουν ή να αλλάξουν κάπως τον τρόπο ζωής τους και είναι χαρακτηριστικό του δημόσιου υπαλλήλου να αποφεύγει την οποιαδήποτε τροποποίηση των συνθηκών εργασίας του ακόμα κι αν είναι για το καλύτερο.
Απαιτείται σωστή και σταθερή αντιμετώπιση των βιομηχανιών (κλπ βιοτεχνιών) και των επενδυτών. Χωρίς χατήρια, διευκολύνσεις και τροποποιήσεις κάθε τρείς και λίγο. Πως να τολμήσει κάποιος να επενδύσει στην Ελλάδα, τι σταθερότητα και εξασφάλιση του προσφέρει. Ειδικά χωρίς φτηνά εργατικά... Πρέπει να αποτελέσει εθνικό θέμα και όχι κομματικό.
Αφού δεν παράγουμε τίποτα τότε ας προσφέρουμε υπηρεσίες. Δυστυχώς προλάβανε άλλοι. Βλέπε Αγγλία, οι διεθνείς νταβατζήδες! Άλλωστε η ιδιοσυγκρασία μας και η έλλειψη παιδείας δεν μας κάνει κατάλληλους (βλέπε στυλάκι απλού δημόσιου υπαλλήλου ή αντιμετώπιση τουρίστα).
Αυτά που έχουμε είναι κάμποσοι κάμποι, κάμποσες ελιές, πολλή θάλασσα με πολλά νησιά με ήλιο και αέρα και πολλούς έξυπνους. Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά σίγουρα δεν τα εκμεταλλευόμαστε καλά ειδικά την εξυπνάδα μας. (μιλάω κυριολεκτικά, νομίζω ότι το μυαλό του Έλληνα παίρνει στροφές και με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να είναι πολύ αποδοτικό σε τομείς όπως πχ διαφήμιση, εξέλιξη λογισμικού κλπ)Συγκεκριμένα σχετικά με αυτά που είπε ο kouk για την Κύμη και συμφωνώ και διαφωνώ.
Εκτός από σύκα βγάζουν και νερό (αν και το νερό που πίνει η Κύμη δεν είναι καλό γιατί είναι από άλλη πηγή!) Η διατήρηση μόνο του συγκεκριμένου καραβιού της συγκεκριμένης τοπικής εταιρείας αποτελεί τεράστιο λάθος και ενδεικτικό της διαπλοκής. Και δεν είναι το μόνο σκάνδαλο.... τρομερή διαπλοκή σε όλα. Η περιοχή έχει κλωτσήσει πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης λόγω στενομυαλιάς... αλλά και την έχουν φτύσει πολλές φορές.... -
Διαβασα απνευστι το κειμενο του onyx! που τελειωσε πολυ γρηγορα και αποτομα θα'λεγα και χαρηκα τα απλα και γεματα νοημα Ελληνικα του.
Δεν εχω ζησει στην επαρχια παρα μονο σαν ταξιδιωτης και δεν μπορω να εκφρασω γνωμη για το αλαθητο η οχι των λογων του,ας το κανουν αλλοι.
Αυτο που θελω να πω ισως δεν ανηκει σε αυτη την ενοτητα αλλα νομιζω οτι την ακουμπαει
Εχω στα χερια μου ενα διαφημιστικο φυλλαδιο για την '6η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ FRANCHISE -KEM' που γινεται 30 Ιανουαριου με 2 Φεβρουαριου.
Μηπως ειναι ωφελιμο για σας που ειναι να βγητε συντομα στην αγορα εργασιας να δειτε και αυτη τη μερια επαγγελματικης δραστηριοτητας ?
Και επειδη οι μερες εχουν γινει πονηρες σας δηλωνω οτι ΔΕΝ εχω καμια σχεση με τους οργανωτας,απλως απο ενδιαφερον.Οπως θα τα'λεγα και στο παιδι μου.Ευχαριστω Δημητρης. -
Μόλις γύρισα από το ΚΤΕΛ, όπου με έστειλε ο πατέρας μου αγκαλιά με ένα αρνί που έπρεπε να στείλω στην Αθήνα, σε συγγενή (να έχει χάρη που δεν ήθελα να τον στεναχωρήσω). Μαζί με το αρνί κουβαλούσα δυο τενεκέδες λάδι και ένα κιβώτιο με κουραμπιέδες, κουλούρια και δεν θέλω να ξέρω τι άλλο.
Ενώ περπατούσα με το αρνί στην αγκαλιά (και προσπαθώντας να κρυφτώ για να μη με δει κάνας γνωστός) αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι ο μόνος σε αυτή την κατάσταση: Άλλοι 5 συνάνθρωποι περπατούσαν προς την αποθήκη του ΚΤΕΛ, με αρνιά στην αγκαλιά. Το λεωφορείο των 11 είχε στ΄ αμπάρια του, συνολικά, αρκετά αρνιά, συκωταριές, αυγά, τυριά, κουλούρια, κρασιά, λάδια - ακόμα και σαλατικά, για να στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος τρικούβερτο γλέντι και να χορτάσει όλο το 4ΤΦ (ακόμα κι ο Πρόεδρος).
Τι γίνεται, αδέλφια, στην Αθήνα; Πεινάτε στ' αλήθεια; Γιατί αν μόνο το λεωφορείο των 11 πήρε 11 αρνιά (και την παρέα τους) από τον Πύργο και άλλα 8 από την Αμαλιάδα, δεν τολμώ να υπολογίσω πόσα κοπάδια της περιοχής θα μεταναστεύσουν, συνολικά, για Αθήνα. Φυσικά, δωρεάν.... -
'ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ σημειώθηκε σήμερα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε δρομολόγιο Πύργος-Αθήνα. Κανένας από τους επιβάτες δεν έπαθε το παραμικρό.Οι πειρατές - ληστες άδειασαν μόνο τους αποθηκευτικούς χώρους και πήραν όλες τις προμήθειες εκτός αποσκευών. Φήμες που λένε ότι οι πειρατές ανήκουν σε γνωστό αυτοκινητιστικό φόρουμ, μέχρι στιγμής διαψεύδονται'.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
'ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ σημειώθηκε σήμερα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε δρομολόγιο Πύργος-Αθήνα. Κανένας από τους επιβάτες δεν έπαθε το παραμικρό.Οι πειρατές - ληστες άδειασαν μόνο τους αποθηκευτικούς χώρους και πήραν όλες τις προμήθειες εκτός αποσκευών. Φήμες που λένε ότι οι πειρατές ανήκουν σε γνωστό αυτοκινητιστικό φόρουμ, μέχρι στιγμής διαψεύδονται'. -
Στις 14:00 το συγκεκριμένο λεωφορείο κάνει στάση σε rest (ξέρω σε ποιο, ο οδηγός είναι κολλητός μου).
Ε ί σ α σ τ ε ; -
Αμα είναι για φαγητό....εγω είμαι μέσα!!!
Στο θέμα μας.
Πως λέτε να επηρεάσει τα πράγματα της Δυτικής Ελλάδας το έργο στον Αστακό?
-
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)