-
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
Έλεγξε με GPS την τελική. Τα Rallye 16V έπιαναν 210 κοντερίσια. Το 306 είναι μεν βαρύτερο (που επιβαρύνει την επιτάχυνση) αλλά η αεροδυναμική του παίζει να είναι καλύτερη από του 106 οπότε δεν έχεις και μεγάλο άδικο σε αυτό που λες καθότι η τελική είναι κυρίως θέμα ισχύος, κλιμάκωσης και αεροδυναμικής αντίστασης.
Το σασμάν μου που είναι από το 306 1.4 8v είναι πιο κοντό από του rallye 16v?? Χονδρικά η ταχύτητες μου βγάζουν 1η 50 2η 100 3η 145 4η 190 5η δε ξέρω κ ξαναλέω ΧΟΝΔΡΙΚΑ έτσι.
Με δεδομένους τους χαρακτήρες των 2, θα στοιχημάτιζα ότι το κιβώτιο του 306 είναι πιο μακρύ από του 106 Rallye. Τα πρώτα rallye θυμάμαι ότι είχαν κάτω από 30km/h ανά 1.000 σαλ στην 5η (εξαιρετικά κοντό), το δικό σου είναι στα 33 αν ισχύει το 100km/h στις 3000 σαλ.
-
Μήπως πειράζει το ότι ο εκκεντροφόρος εισαγωγής έχει λίγο πειραγμένο γρανάζι τώρα προπορεία αργοπορεία δεν είμαι σίγουρος τι έχειΤι θα πει είναι 'πειραγμένο' το γρανάζι;
Ποιοι τα πειράζουν;
Ξέρουν τι θα κάνει το αμάξι μόλις το 'πειράξουν';
Όσα πειραγμένα έχω δει, πάνε χειρότερα, καίνε περισσότερη βενζίνη, βγάζουν καυσαέρια και στο τέλος χαλάνε.Ναι, έχει σημασία στην τελική ταχύτητα αν αλλάξεις τον χρονισμό του εκκεντροφόρου.
Θα ξέρει βέβαια αυτός που το πείραξε.Τα περισσότερα αμάξια που αλλάζουν κινητήρα και δεν πιάνουν τελική δεν έχουν βενζίνη.
Στο έγραψα και στην πρώτη σελίδα.
Έχουν ίδιο ρεζερβουάρ και αντλία βενζίνης τα 2 αμάξια με τόσο διαφορετική ιπποδύναμη;
Στην τελική ταχύτητα έχει πίεση βενζίνης; (όχι με 1η - δεν προλαβαίνει να μείνει από βενζίνη, με 5η). -
Τι διαστάσεις ελαστικών φορούσες πριν τη μετατροπή και τι τώρα;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μήπως πειράζει το ότι ο εκκεντροφόρος εισαγωγής έχει λίγο πειραγμένο γρανάζι τώρα προπορεία αργοπορεία δεν είμαι σίγουρος τι έχει
Τι θα πει είναι 'πειραγμένο' το γρανάζι;
Ποιοι τα πειράζουν;
Ξέρουν τι θα κάνει το αμάξι μόλις το 'πειράξουν';
Όσα πειραγμένα έχω δει, πάνε χειρότερα, καίνε περισσότερη βενζίνη, βγάζουν καυσαέρια και στο τέλος χαλάνε.Ναι, έχει σημασία στην τελική ταχύτητα αν αλλάξεις τον χρονισμό του εκκεντροφόρου.
Θα ξέρει βέβαια αυτός που το πείραξε.Τα περισσότερα αμάξια που αλλάζουν κινητήρα και δεν πιάνουν τελική δεν έχουν βενζίνη.
Στο έγραψα και στην πρώτη σελίδα.
Έχουν ίδιο ρεζερβουάρ και αντλία βενζίνης τα 2 αμάξια με τόσο διαφορετική ιπποδύναμη;
Στην τελική ταχύτητα έχει πίεση βενζίνης; (όχι με 1η - δεν προλαβαίνει να μείνει από βενζίνη, με 5η).Το ''πειραγμένο'' γρανάζι σημαίνει όπως έγραψα πιο πάνω προπορεία ή αργοπορεία στον εκκεντροφόρο εισαγωγής δηλαδή ρυθμίζεις τις μοίρες του εκκεντροφόρου για να κερδίσεις ψηλά ή χαμηλά σε δύναμη κ τα rallye 16v φημίζονται για τα ρυθμιζόμενα γρανάζια τους. Τη ρύθμιση την έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του κινητήρα κ όχι εγώ. Το ρεζερβουάρ δεν πιστεύω (+10 κιλά) να κόβει κ η αντλία έχει αλλαχθεί με του 106.
-
Ο χρήστης sakisalfa έγραψε:
Τι διαστάσεις ελαστικών φορούσες πριν τη μετατροπή και τι τώρα;Πάντα 195/50/15 φόραγε το αμάξι κ είναι 3 πόντους χαμηλωμένο
-
Το επιπλέον βάρος παίζει ρόλο στο πόση ώρα θέλεις για να πιάσεις τελική η αν θα τη διατηρήσεις και όχι πόσο θα είναι.
Το 306 ακόμα κι αν έχει καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή έχει αρκετά μεγαλύτερη μετωπική επιφάνεια και αυτό πρέπει να κοστίζει.
Γιατί θέλεις να έχεις την εντύπωση ότι ο κινητήρας που έβαλες βγάζει όσα άλογα φαντάζεσαι;; Εφόσον έχεις έναν βελτιωμένο κινητήρα καλό θα είναι να ξέρεις τι έχεις. Κάνε δυναμομέτρηση όχι τόσο για να δεις πόσα άλογα βγάζει (αν και μια γενική ιδέα καλό πράμα είναι) αλλά περισσότερο για να δεις τις καμπύλες ροπής και ισχύος.
Τότε θα σιγουρέψεις και αν τυχόν ο χρονισμός των εκκεντροφόρων είναι για καλές μεσαίες σε βάρος των υψηλών οπότε είναι απόλυτα αναμενόμενο με το παρόν κιβώτιο να υστερείς σε τελική...
Επίσης τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις και πιο σίγουρα αν η μετάδοσή σου είναι εντάξει, πολύ μακριά ή πολύ κοντή. Ανάλογα και τι ζητάς, αν θέλεις σίγουρη τελική και δεν σε νοιάζει η ησυχία και κατανάλωση τότε θέλεις να πιάνεις την τελική σου στις στροφές μέγιστης ισχύος ή ακριβώς μετά. Με τον κινητήρα που έχεις θέλεις πιο κοντή μετάδοση (πιο κοντή 5η ή διαφορικό ή πιο μικρούς τροχούς). Αν το θέλεις πιο ταξιδιάρικο ίσως βολεύει να πιάνεις τελική με 4η και να έχεις την 5η για πιο ήρεμο ταξίδι (αυτός μάλλον είναι και ο αρχικός προσανατολισμός του κιβωτίου σου για το 1400). Οπότε θέλεις να μακρύνεις ώστε η 4η σου να φτάνει εκεί που μπορείς. Υποπτεύομαι όμως ότι αν και η 5η σου δεν θεωρείται μακριά απλά ο κινητήρας σου δεν βγάζει τα άλογα που χρειάζονται για να την γεμίσουν.
Οπωσδήποτε τσεκάρεις το προηγούμενο και την τροφοδοσία. Ίσως όμως πρέπει να μελετήσεις απώλειες αεροδυναμικές (πχ να λείπουν ποδιές, τσιμούχες κλπ) ή τριβές (φρένα, λίπανση κλπ) ή άλλα (καταλύτης). Και φυσικά να συγκρίνεις τα χλμ που δείχνει το κοντέρ με GPS.
Προσωπικά νομίζω ότι είσαι μια χαρά με το κιβώτιο. Έχεις καλές επιταχύνσεις μέχρι τα 180 που είναι αυτό που χρειάζεσαι για επιδόσεις, προσπεράσεις και ζωηράδα και μια 5η λίγο πιο μακριά για πιο ξεκούραστο και οικονομικό ταξίδι (και πάλι κοντή είναι αλλά λέμε...). Μάλλον είναι ο πιο σωστός συνδυασμός για γενική χρήση σε δρόμο (και όχι πίστα) οπότε μην πειράξεις τίποτα. Φυσικά θα ήθελες πιο κοντό κιβώτιο και μια 6η ή αν είχες 6 θα ήθελες 7 κλπ! -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Δεν ειναι μονο αυτο αλλα ενα 8v 306 με 75 αλογα γινεται να πιασει πανω απο 180 κοντερ?Κοντερ παντα η zx τα πιανει και εχει κι αλλο λιγο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το επιπλέον βάρος παίζει ρόλο στο πόση ώρα θέλεις για να πιάσεις τελική η αν θα τη διατηρήσεις και όχι πόσο θα είναι.
Το 306 ακόμα κι αν έχει καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή έχει αρκετά μεγαλύτερη μετωπική επιφάνεια και αυτό πρέπει να κοστίζει.
Γιατί θέλεις να έχεις την εντύπωση ότι ο κινητήρας που έβαλες βγάζει όσα άλογα φαντάζεσαι;; Εφόσον έχεις έναν βελτιωμένο κινητήρα καλό θα είναι να ξέρεις τι έχεις. Κάνε δυναμομέτρηση όχι τόσο για να δεις πόσα άλογα βγάζει (αν και μια γενική ιδέα καλό πράμα είναι) αλλά περισσότερο για να δεις τις καμπύλες ροπής και ισχύος.
Τότε θα σιγουρέψεις και αν τυχόν ο χρονισμός των εκκεντροφόρων είναι για καλές μεσαίες σε βάρος των υψηλών οπότε είναι απόλυτα αναμενόμενο με το παρόν κιβώτιο να υστερείς σε τελική...
Επίσης τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις και πιο σίγουρα αν η μετάδοσή σου είναι εντάξει, πολύ μακριά ή πολύ κοντή. Ανάλογα και τι ζητάς, αν θέλεις σίγουρη τελική και δεν σε νοιάζει η ησυχία και κατανάλωση τότε θέλεις να πιάνεις την τελική σου στις στροφές μέγιστης ισχύος ή ακριβώς μετά. Με τον κινητήρα που έχεις θέλεις πιο κοντή μετάδοση (πιο κοντή 5η ή διαφορικό ή πιο μικρούς τροχούς). Αν το θέλεις πιο ταξιδιάρικο ίσως βολεύει να πιάνεις τελική με 4η και να έχεις την 5η για πιο ήρεμο ταξίδι (αυτός μάλλον είναι και ο αρχικός προσανατολισμός του κιβωτίου σου για το 1400). Οπότε θέλεις να μακρύνεις ώστε η 4η σου να φτάνει εκεί που μπορείς. Υποπτεύομαι όμως ότι αν και η 5η σου δεν θεωρείται μακριά απλά ο κινητήρας σου δεν βγάζει τα άλογα που χρειάζονται για να την γεμίσουν.
Οπωσδήποτε τσεκάρεις το προηγούμενο και την τροφοδοσία. Ίσως όμως πρέπει να μελετήσεις απώλειες αεροδυναμικές (πχ να λείπουν ποδιές, τσιμούχες κλπ) ή τριβές (φρένα, λίπανση κλπ) ή άλλα (καταλύτης). Και φυσικά να συγκρίνεις τα χλμ που δείχνει το κοντέρ με GPS.
Προσωπικά νομίζω ότι είσαι μια χαρά με το κιβώτιο. Έχεις καλές επιταχύνσεις μέχρι τα 180 που είναι αυτό που χρειάζεσαι για επιδόσεις, προσπεράσεις και ζωηράδα και μια 5η λίγο πιο μακριά για πιο ξεκούραστο και οικονομικό ταξίδι (και πάλι κοντή είναι αλλά λέμε...). Μάλλον είναι ο πιο σωστός συνδυασμός για γενική χρήση σε δρόμο (και όχι πίστα) οπότε μην πειράξεις τίποτα. Φυσικά θα ήθελες πιο κοντό κιβώτιο και μια 6η ή αν είχες 6 θα ήθελες 7 κλπ!Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου είσαι πολύ σωστός κ γνώστης του θέματος. Λοιπόν ώρα για λεπτομέριες: το αμάξι φοράει πρόγραμμα δε ξέρω από ποιόν με κόφτη κάπου στις 8000 στρ, φίλτρο χοάνη γιατί δε ταίριαζε η σκούπα του 106, εξάτμιση από δίχαλο κ πίσω με 50αρα σωλήνα vic 200αρη μεταλικό καταλύτη με μεσαίο κ ελεύθερο τελικό, ζάντες tsw με ελαστικά 195/50/15 κ το μόνο που δεν μου αρέσει είναι ότι βάλαμε τον πολλαπλασιαστή από το 1.4 με τα μπουζοκαλώδια γιατί του 106 είχε πρόβλημα. Έχω 3 ερωτήσεις πόσο κάνει μια δυναμομέτρηση κ αν έχει κάπου εδώ θεσσαλία να κάνω σε καλό δυναμόμετρο??? το ρύθμισμα των γραναζιών των εκκεντροφόρων γίνεται μαζί με το πρόγραμμα ή γίνεται ανεξάρτητα κ πως θα κερδίσω δύναμη ψηλά??? το αμάξι δεν το κοφτιάζω ποτέ το πάω μέχρι 7500στρ κ ρωτώ αν έχει ακόμα δύναμη τόσο ψηλά κ γενικά αν χρειάζεται να πάει τόσο ψηλά??? Ρωτάω πολλά το ξέρω αλλά τι να κάνω πως αλλιώς να μάθω...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δεν ειναι μονο αυτο αλλα ενα 8v 306 με 75 αλογα γινεται να πιασει πανω απο 180 κοντερ?
Κοντερ παντα η zx τα πιανει και εχει κι αλλο λιγο.
Οκ και εγω αμα πουσαρω το focus μου σε χαραδρα με 5η θα δω 200 και 210 και τι να λεει?Αληθινη τελιικη θα δει καποιος αν παει σε μια ευθεια...Προσωπικα με σπασμενη τεταρτη εχω δει 190 με ελαφρυ κατηφορο...
-
Προσωπικά νομίζω ότι είσαι μια χαρά με το κιβώτιο. Έχεις καλές επιταχύνσεις μέχρι τα 180 που είναι αυτό που χρειάζεσαι για επιδόσεις, προσπεράσεις και ζωηράδα και μια 5η λίγο πιο μακριά για πιο ξεκούραστο και οικονομικό ταξίδι (και πάλι κοντή είναι αλλά λέμε...). Μάλλον είναι ο πιο σωστός συνδυασμός για γενική χρήση σε δρόμο (και όχι πίστα) οπότε μην πειράξεις τίποτα. Φυσικά θα ήθελες πιο κοντό κιβώτιο και μια 6η ή αν είχες 6 θα ήθελες 7 κλπ!Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου είσαι πολύ σωστός κ γνώστης του θέματος. Λοιπόν ώρα για λεπτομέριες: το αμάξι φοράει πρόγραμμα δε ξέρω από ποιόν με κόφτη κάπου στις 8000 στρ, φίλτρο χοάνη γιατί δε ταίριαζε η σκούπα του 106, εξάτμιση από δίχαλο κ πίσω με 50αρα σωλήνα vic 200αρη μεταλικό καταλύτη με μεσαίο κ ελεύθερο τελικό, ζάντες tsw με ελαστικά 195/50/15 κ το μόνο που δεν μου αρέσει είναι ότι βάλαμε τον πολλαπλασιαστή από το 1.4 με τα μπουζοκαλώδια γιατί του 106 είχε πρόβλημα. Έχω 3 ερωτήσεις πόσο κάνει μια δυναμομέτρηση κ αν έχει κάπου εδώ θεσσαλία να κάνω σε καλό δυναμόμετρο??? το ρύθμισμα των γραναζιών των εκκεντροφόρων γίνεται μαζί με το πρόγραμμα ή γίνεται ανεξάρτητα κ πως θα κερδίσω δύναμη ψηλά??? το αμάξι δεν το κοφτιάζω ποτέ το πάω μέχρι 7500στρ κ ρωτώ αν έχει ακόμα δύναμη τόσο ψηλά κ γενικά αν χρειάζεται να πάει τόσο ψηλά??? Ρωτάω πολλά το ξέρω αλλά τι να κάνω πως αλλιώς να μάθω...
Να και τα ηλεκτρικάα...
Λοιπόν λόγο του ότι το αμάξι του πατέρα μου(306 επίσης) κάτι είχε βαρέσει(μάλλον πύρο) κάναμε αλλαγή μοτερ,σασμάν-διαφορικό την 1400 75ps με την 1600 90ps από citroen xara picaso.Λοιπόν (αν και δε μαρέσει η συζήτηση για τελικες..) ανέβαζε γύρω στα 170 και κόλαγε εκεί και γενικά ρούφαγε βενζίνη... Τελικά ο τύπος που κάναμε την μετατρομπή ήταν ειδίμων ( ο Art για όσους ξέρουν) και είχε πει από την αρχή ότι ήθελε τον εγκέφαλο και την πλεξούδα αλλιώς μπορεί να πάει εως μια ταχύτητα και να κολάει όπως και έκανε. Πήραμε εγκέφαλο λοιπόν και πλεξούδα και έστρωσε.
Παλιότερα είχα μια Alfa 75 και μη στα πολυλογώ δεν πήγαινε λόγο louft (άλλα αμάξια έχουν Maf), αλλάχτηκε και μετά όλα καλά.
Το 306 το συμπαθώ αρκετά(το έπαιρνα και συχνα κάποτε και έχω πειραματιστεί σαν αμάξι πατέρα με χαμηλώματα κλπ).
Πρόσεχε με την χοάνη μην κάνεις καμιά ζημιά(με τη χοάνη παίζει και να χάνεις σε τελική,πάει καλύτερα σε πρώτες δευτέρες αλλά μετα δεν τον παίρνει συγκεντρωμένο τον αέρα και πνίγεται..άσε που παίρνει και τις θερμοκρασίες του moter, χώρια οι σκόνες..)προτείνω βάλε το μαμα κουτί με ένα ελεύθερο φίλτρο(εγώ θα προτοιμούσα αφρώδους πολυερεθάνης) .
Τώρα αυτό με το γρανάζι το φοβάμαι. Πιστεύω ο μηχανικός που το κανε να ήξερε....
Το πρόγραμα πάει λογικά τελευταιο για να ΄δεσει΄ το σύνολο, και ίσως με ψάξιμο στο δυναμόμετρο..
Από ανάρτηση τουχα δοκιμάσει sachs - eibah 3 πόντους (αμορτισέρ-ελατήρια), αυτή τη στιγμή φοράει sachs με vogtlad. Και τα δυο είναι καλά δεν κοπανάνε αλλά βάση Αrt θα ήταν αριστο αν βάζαμε τα αμορτισερ του 306 GTi.
Παρόλο του ότι είναι καλό μου φταίει ότι τα αμορτησερ δεν είναι χαμηλόματος και χάνουν διαρδρομή λόγο του ότι τα ελατήρια τα καρατάνε συμπιεσμένα(τέλος πάντων δεν εκμεταλεύεται ολόκληρη η διαδρομή των αμορτισέρ...)Oπότε μάλλον η σωστή λύση είναι κάτι τέτοιο:
http://www.apcoilovers.com/ap_coilovers ... &model=306
Αν σκεφθώ κάτι άλλο το παραθέτω.. -
Σωστά αυτά που λες akis_drive! Στο 306 το δικό μου αλλαχθήκανε όλα μοτέρ πλεξούδα αντλία εγκέφαλος ιμιαξόνια μόνο το σασμάν δεν άλλαξα διότι δεν ταίριαζε στο μοχλό του 306 κ τον πολλαπλασιαστή που έβαλα τον απλό με τα μπουζοκαλώδια. Τα ηλεκτρικά της μετατροπής έγιναν στην αντιπροσωπία της peugeot στην καρδίτσα κ δουλεύει κ το τελευταίο λαμπάκι στο αμάξι κ γενικά είναι σα να βγήκε έτσι από το εργοστάσιο. Μηχανικά δεν πιστεύω να φταίει κάτι για το κόλλημα στα 190χλμ το πιο πιθανό για μένα είναι το σασμάν γιατί δεν είναι λογικό να φορτώνει αρκετά γρήγορα τα 180-190χλμ με 4η να κάνεις αλλαγή σε 5η ταχύτητα κ να μη δίνει καθόλου (μόνο σε καμιά κατηφόρα). Δεν έχω δει κανένα peugeot να μη δίνει η 5η έστω κ 5 χλμ ακόμα κ στα 1400. Ίσως να μην ''παντρεύεται'' το πρόγραμμα μαζί με τη ρύθμιση που έγινε στους εκκεντροφόρους με το σασμάν μου δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
-
Σωστά αυτά που λες akis_drive! Στο 306 το δικό μου αλλαχθήκανε όλα μοτέρ πλεξούδα αντλία εγκέφαλος ιμιαξόνια μόνο το σασμάν δεν άλλαξα διότι δεν ταίριαζε στο μοχλό του 306 κ τον πολλαπλασιαστή που έβαλα τον απλό με τα μπουζοκαλώδια. Τα ηλεκτρικά της μετατροπής έγιναν στην αντιπροσωπία της peugeot στην καρδίτσα κ δουλεύει κ το τελευταίο λαμπάκι στο αμάξι κ γενικά είναι σα να βγήκε έτσι από το εργοστάσιο. Μηχανικά δεν πιστεύω να φταίει κάτι για το κόλλημα στα 190χλμ το πιο πιθανό για μένα είναι το σασμάν γιατί δεν είναι λογικό να φορτώνει αρκετά γρήγορα τα 180-190χλμ με 4η να κάνεις αλλαγή σε 5η ταχύτητα κ να μη δίνει καθόλου (μόνο σε καμιά κατηφόρα). Δεν έχω δει κανένα peugeot να μη δίνει η 5η έστω κ 5 χλμ ακόμα κ στα 1400. Ίσως να μην ''παντρεύεται'' το πρόγραμμα μαζί με τη ρύθμιση που έγινε στους εκκεντροφόρους με το σασμάν μου δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.Δες το λιγο διαφορετικα,αν βαλεις 5η και αρχισεις να επιταχυνεις απο τα 120 ανεβαζει γρηγορα μεχρι τα 180 π.χ;γιατι πιστευω οτι ειναι θεμα αεροδυναμικης και οχι καποιο προβλημα του αυτοκινητου.
Και πιστεψε με ειναι πολυ λογικο να φορτωνεις μεχρι τα 180 γρηγορα και μετα να μην ανεβαζει αλλο,εκτος και αν εχεις την αεροδυναμικη της 116π.χ που μεχρι τα 180 της ριχνεις πλυ σε επιταχυνση αλλα μετα απλα συνεχιζει να επιταχυνει το ιδιο νωχελικα. -
Δώσε €100 σε ένα δυναμόμετρο (με ταυτόχρονη μέτρηση AFR μην το ξεχάσεις αυτό ) και θα δεις ακριβώς τι συμβαίνει. Επίσης θα δεις και ποιά πραγματική τελική έχει το αυτοκίνητό σου κατά τη διάρκεια της δυναμομέτρησης.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Σωστά αυτά που λες akis_drive! Στο 306 το δικό μου αλλαχθήκανε όλα μοτέρ πλεξούδα αντλία εγκέφαλος ιμιαξόνια μόνο το σασμάν δεν άλλαξα διότι δεν ταίριαζε στο μοχλό του 306 κ τον πολλαπλασιαστή που έβαλα τον απλό με τα μπουζοκαλώδια. Τα ηλεκτρικά της μετατροπής έγιναν στην αντιπροσωπία της peugeot στην καρδίτσα κ δουλεύει κ το τελευταίο λαμπάκι στο αμάξι κ γενικά είναι σα να βγήκε έτσι από το εργοστάσιο. Μηχανικά δεν πιστεύω να φταίει κάτι για το κόλλημα στα 190χλμ το πιο πιθανό για μένα είναι το σασμάν γιατί δεν είναι λογικό να φορτώνει αρκετά γρήγορα τα 180-190χλμ με 4η να κάνεις αλλαγή σε 5η ταχύτητα κ να μη δίνει καθόλου (μόνο σε καμιά κατηφόρα). Δεν έχω δει κανένα peugeot να μη δίνει η 5η έστω κ 5 χλμ ακόμα κ στα 1400. Ίσως να μην ''παντρεύεται'' το πρόγραμμα μαζί με τη ρύθμιση που έγινε στους εκκεντροφόρους με το σασμάν μου δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Δες το λιγο διαφορετικα,αν βαλεις 5η και αρχισεις να επιταχυνεις απο τα 120 ανεβαζει γρηγορα μεχρι τα 180 π.χ;γιατι πιστευω οτι ειναι θεμα αεροδυναμικης και οχι καποιο προβλημα του αυτοκινητου.
Και πιστεψε με ειναι πολυ λογικο να φορτωνεις μεχρι τα 180 γρηγορα και μετα να μην ανεβαζει αλλο,εκτος και αν εχεις την αεροδυναμικη της 116π.χ που μεχρι τα 180 της ριχνεις πλυ σε επιταχυνση αλλα μετα απλα συνεχιζει να επιταχυνει το ιδιο νωχελικα.Με 5η από τα 120 ανεβάζει μέχρι τα 190 αλλά όχι τόσο γρήγορα λογικό κιόλας. Σε τεστ των 4τροχών έδινε στο 106 gti 207 τελική και ρωτάω με 1ο στάδιο βελτίωση δε θα πάει 210-215??? Στο 306 με 1ο στάδιο δε θα έπρεπε να πάει κάπου 205-210?? Εδώ τα honda τα civic τα παλιά τα 1.4 με τους 90 ίππους και πιάνουν 200 κ το peugeot 306 με 130 άλογα περίπου να πάει μόνο 190??? Παράξενο......
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δώσε €100 σε ένα δυναμόμετρο (με ταυτόχρονη μέτρηση AFR μην το ξεχάσεις αυτό ) και θα δεις ακριβώς τι συμβαίνει. Επίσης θα δεις και ποιά πραγματική τελική έχει το αυτοκίνητό σου κατά τη διάρκεια της δυναμομέτρησης.Φίλε ξέρεις κανένα καλό δυνομόμετρο στη θεσσαλία (λάρισα-τρίκαλα-βόλο)????? Η καρδίτσα δεν έχει πάντως
-
Δες το λιγο διαφορετικα,αν βαλεις 5η και αρχισεις να επιταχυνεις απο τα 120 ανεβαζει γρηγορα μεχρι τα 180 π.χ;γιατι πιστευω οτι ειναι θεμα αεροδυναμικης και οχι καποιο προβλημα του αυτοκινητου.
Και πιστεψε με ειναι πολυ λογικο να φορτωνεις μεχρι τα 180 γρηγορα και μετα να μην ανεβαζει αλλο,εκτος και αν εχεις την αεροδυναμικη της 116π.χ που μεχρι τα 180 της ριχνεις πλυ σε επιταχυνση αλλα μετα απλα συνεχιζει να επιταχυνει το ιδιο νωχελικα.Με 5η από τα 120 ανεβάζει μέχρι τα 190 αλλά όχι τόσο γρήγορα λογικό κιόλας. Σε τεστ των 4τροχών έδινε στο 106 gti 207 τελική και ρωτάω με 1ο στάδιο βελτίωση δε θα πάει 210-215??? Στο 306 με 1ο στάδιο δε θα έπρεπε να πάει κάπου 205-210?? Εδώ τα honda τα civic 99' μοντέλο τα 1.4 με τους 90 ίππους και πιάνουν 200 κ το peugeot 306 με 130 άλογα περίπου να πάει μόνο 190??? Παράξενο......
-
κανε αυτο που λεει ο nass και βγαλε επειγοντως τη χοανη.
Βαλε φιλτροκουτι με ελευθερο φιλτρο πανελ!
Ενναλακτικα βαλε βαρελακι, αν δε μπορεις να παντρεψεις το φιλτροκουτι σου με το νεο μοτερ. -
Η σκουπα γιατι δεν εκανε? Εχει προβλημα να μπει στη μετωπη? Αν οχι πεταμα η χοανη και οπωσδηποτε νεα σκουπα....αν εχει προβλημα να μπει τοτε βαρελακι
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Η σκουπα γιατι δεν εκανε? Εχει προβλημα να μπει στη μετωπη? Αν οχι πεταμα η χοανη και οπωσδηποτε νεα σκουπα....αν εχει προβλημα να μπει τοτε βαρελακιΜια που δοκίμασα να βάλω δεν έμπαινε γατί έχω πολλαπλασιαστή από 1.4 8v με μπουζοκαλώδια δίπλα από τον κινητήρα βιδωμένο στη δεξιά κάτω γωνία όπως κοιτάς τον κινητήρα κ ανάμεσα κινητήρα κ μπαταρία δεν έχει πολύ χώρο. Πια σκούπα είναι καλή?? Εμένα η green μου άρεσε αλλά μάλλον δε θα χωράει τη βλέπω μεγάλη.
-
Αυτήν είναι η σκούπα της green που λέω http://s9.postimage.org/6euknt7vz/resize_image_php.jpg
Χαμηλή τελική ταχύτητα