-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Αν είναι Τ5 (ζάντες εξάτμιση δεν είναι του Τ5)
ο λεβιές παντως είναι από R
Sent from my iPhone using TapatalkΝαι ισχύει ο space ball
Τ5 θα προτιμούσα γιατί τα R έχουν ευαίσθητη 4κίνηση , τα Τ5 έχουν πιο αξιόπιστο μοτέρ (ο 2,3 αντέχει παραπάνω απο τον υπερκυβισμένο 2,5 με τα λεπτά τοιχώματα στους κυλίνδρους) είναι πιο ελαφριά και στην πράξη πιο γρήγορα .το ότι είναι όπλα δεν το αμφισβητεί κανεις!! Τέτοια δύναμη παντού δεν πρέπει να έχει άλλο αμάξι πέραν αγωνιστικού! Αλλά από αντοχή όπως είπες στον 2.5 ακόμα και στον 2.3 καμία φορά και στρίψιμο ....
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Να σας φτιάξω λίγο βραδιάτικα , εχει ατονήσει και το θέμα :
RX-8 cosmo ΄04 /55000 χλμ LPG 12000€ (συζητήσιμα, πάλι καλά )
https://www.car.gr/16586174-mazda-rx-8-cosmo-231-hp-lpg
Τώρα το κιτ του lpg παίζει και να το έβαλε μόνος του
Δεκτός κάθε έλεγχος ...στο συνεργείο του -
(μονον σε ταξιδια, ηταν τριτο αυτοκινητο στην οικογενεια)
Εχει εγκατεστημενο κιτ LPG
Όσο και να θέλει δε κολλάνε με τίποτα
που εκτος απο οικονομια,** ειναι και ευεργετικο για τον κινητηρα**.
Δεν υπαρχει επισημο βιβλιο service γιατι δεν χρειαστηκε ποτέ να μπει συνεργειο. Aλλαγη λαδια-φιλτρα, μπουζι-πολλαπλασιαστες, βαλβολινες και υγρα ψυγειου εγιναν απο εμενα.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
(μονον σε ταξιδια, ηταν τριτο αυτοκινητο στην οικογενεια)
Εχει εγκατεστημενο κιτ LPG
Όσο και να θέλει δε κολλάνε με τίποτα
που εκτος απο οικονομια,** ειναι και ευεργετικο για τον κινητηρα**.
Δεν υπαρχει επισημο βιβλιο service γιατι δεν χρειαστηκε ποτέ να μπει συνεργειο. Aλλαγη λαδια-φιλτρα, μπουζι-πολλαπλασιαστες, βαλβολινες και υγρα ψυγειου εγιναν απο εμενα.
ταξιδι-rx8 ??????
-
Κι όμως, υπάρχουν ειδικά συστήματα υγραερίου για τα 8άρια και δουλεύουν άψογα (αν τα βάλει γνώστης). Το να έχει βάλει υγραέριο ένα 8άρι που κάνει λίγα χιλιόμετρα δεν είναι τόσο παράταιρο γιατί με την κατανάλωση που έχει, κάνεις απόσβεση χωρίς να είσαι Ο χιλιομετροφάγος.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Κι όμως, υπάρχουν ειδικά συστήματα υγραερίου για τα 8άρια και δουλεύουν άψογα (αν τα βάλει γνώστης). Το να έχει βάλει υγραέριο ένα 8άρι που κάνει λίγα χιλιόμετρα δεν είναι τόσο παράταιρο γιατί με την κατανάλωση που έχει, κάνεις απόσβεση χωρίς να είσαι Ο χιλιομετροφάγος.Αν θέλεις να κανεις απόσβεση και να μετράς τα ευρώ γιατί μπορεί να μη σου περισσεύσουν δεν πας να πάρεις rx8...παίρνεις seicento..
-
Εσύ πάρε Seicento. Εγώ πάλι θα προτιμούσα να δώσω 4 χιλιάρικα για ένα σωστό Cosmo με 231 ίππους, πλαίσιο ποίημα, 6άρι, μπλοκέ. Με πολύ χαμηλά τέλη (130?), οπωσδήποτε μικτή ασφάλεια, 1.750 ευρώ για το σωστό υγραέριο στον σωστό μάστορα (1.500 για το μικρό μοτέρ) ώστε να έχει ανθρώπινο κόστος κίνησης κι όχι καταβόθρας και να υπολογίζω ότι κάθε 6-7-8 χρόνια θα έδινα 2.500 για την επισκευή του κινητήρα.
Θα μου έβγαινε πολύ φθηνότερα από ένα αντίστοιχο σπορ μοντέλο ίδιας χρονολογίας (Type-R, Golf GTi), με αντίστοιχο κόστος κίνησης, η διαφορά στα τέλη θα πήγαινε για την επισκευή και την ταχύτερη αντικατάσταση των πίσω ελαστικών και θα είχα ΑΜΑΞΑΡΑ, όχι μπροστοκίνητο να βγάζω μούτρα και να χαίρομαι ότι οδηγώ γρήγορα.
Αλλά ναι, Seicento, πόσο δίκιο έχεις... -
Εσύ πάρε Seicento. Εγώ πάλι θα προτιμούσα να δώσω 4 χιλιάρικα για ένα σωστό Cosmo με 231 ίππους, πλαίσιο ποίημα, 6άρι, μπλοκέ. Με πολύ χαμηλά τέλη (130?), οπωσδήποτε μικτή ασφάλεια, 1.750 ευρώ για το σωστό υγραέριο στον σωστό μάστορα (1.500 για το μικρό μοτέρ) ώστε να έχει ανθρώπινο κόστος κίνησης κι όχι καταβόθρας και να υπολογίζω ότι κάθε 6-7-8 χρόνια θα έδινα 2.500 για την επισκευή του κινητήρα.
Θα μου έβγαινε πολύ φθηνότερα από ένα αντίστοιχο σπορ μοντέλο ίδιας χρονολογίας (Type-R, Golf GTi), με αντίστοιχο κόστος κίνησης, η διαφορά στα τέλη θα πήγαινε για την επισκευή και την ταχύτερη αντικατάσταση των πίσω ελαστικών και θα είχα ΑΜΑΞΑΡΑ, όχι μπροστοκίνητο να βγάζω μούτρα και να χαίρομαι ότι οδηγώ γρήγορα.
Αλλά ναι, Seicento, πόσο δίκιο έχεις...Και θα γυρνάς και με το τελευταίο iPhone που κυκλοφορεί και θα κανεις αναπάντητες γιατί δεν έχεις κάρτα...Τελοσπαντων εγώ προσωπικά έχω άλλη άποψη..Είχα Leon 20vt 220hp..Λόγω χιλιομέτρων η τσέπη μου δεν άντεχε και το παραχώρησα στον father και πήρα diesel.απο μικρός ξέρω ότι τα γούστα πληρώνονται..οποίος θελει άλογα πρέπει να έχει και σανό για να τα ταΐσει...για μένα rx8 και υγραέριο(όπως και κάτι cayenne που βλέπω με lpg)δεν πάνε μαζί!οποτε θα προτιμήσω seicento!
-
Κρίμα που έχεις τέτοια κολλήματα γιατί το μοτέρ του Leon είναι από τα πλέον αξιόπιστα στο υγραέριο και θα μπορούσες άνετα να έχεις την αμαξάρα με λογικό κόστος κίνησης και να την απολαμβάνεις καθημερινά. Δε σου λέω ότι θα είχε κόστος κίνησης σαν το τωρινό σου πετρέλαιο αλλά θα ήταν πολύ λογικό (ας πούμε 10 λεπτά το χιλιόμετρα αντί για 6-7 που είσαι τώρα), δε θα είχες δώσει τα επιπλέον χρήματα για να αγοράσεις το καινούριο και προφανώς, τα δύο αυτοκίνητα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
Μπορείς ακόμα να πασάρεις το πετρέλαιο στον πατέρα σου, να σου δώσει τη διαφορά και να βάλεις υγραέριο στον Λέοντα. -
Αχ έρωτα... Αυτό είναι ιδανικό. Φοράει τον χρωματικό συνδυασμό δερμάτων που θέλω, καρασπάνιο χρώμα αμαξώματος, πολύ ακριβό σύστημα υγραερίου (εγώ δε θα έβαζα τόσο καλό), φαίνεται τόσο προσεγμένο που λογικά η γενική επισκευή μοτέρ απέχει κάμποσα χρόνια ακόμα. Το μόνο που με χαλάει είναι η ηλιοροφή, όταν είσαι πάνω από 1.90 είναι πρόβλημα.
https://www.car.gr/20008924-mazda-rx-8- ... full-extra
ΥΓ. Μόλις πρόσεξα ότι το κοντέρ λέει 69 χιλιάδες χιλιόμετρα κι η αγγελία 84.
-
Αχ έρωτα... Αυτό είναι ιδανικό. Φοράει τον χρωματικό συνδυασμό δερμάτων που θέλω, καρασπάνιο χρώμα αμαξώματος, πολύ ακριβό σύστημα υγραερίου (εγώ δε θα έβαζα τόσο καλό), φαίνεται τόσο προσεγμένο που λογικά η γενική επισκευή μοτέρ απέχει κάμποσα χρόνια ακόμα. Το μόνο που με χαλάει είναι η ηλιοροφή, όταν είσαι πάνω από 1.90 είναι πρόβλημα.https://www.car.gr/20008924-mazda-rx-8- ... full-extra
ΥΓ. Μόλις πρόσεξα ότι το κοντέρ λέει 69 χιλιάδες χιλιόμετρα κι η αγγελία 84.
Όντως ο συνδυασμός χρωμάτων μέσα έξω είναι μοναδικός και όμορφος, τουλάχιστον εχει λογική τιμή , την μισή απο τον 'Δεν υπαρχει επισημο βιβλιο service γιατι δεν χρειαστηκε ...'
-
Ορμα Ζηκο, ορμα.
Εχεις το λεωφορειο για την οικογενεια, παρε για εσενα να ευχαριστηθεις πριν τα γεραματα
Ασε που θα σαι και πολυ κουλ μπαμπας.Το πας και στο μαστορα σου με το υγραεριο να το δει αν ειναι ολα σωστα.
Εχω οδηγησει ρχ8 σε στροφοδιαδρομη. Χαμηλα βαραινει λιγο μετα ομως ξυριζει.
Το πλαισιο ειναι σαν μπετον αρμε, τιμοναρα.Άϊντε ακομα καθεσε;
-
Πάτα στο YouTube 'dimsabas drift'. Όλα αυτά που λέμε έχουν κάνει τον κύκλο τους για μένα. Μετά από ένα Mazda 323 GTX (1.8 τούρμπο, τετρακίνητο) και τρία Miata, το τελευταίο Μκ2.5 1.8 Sporty, το οποίο έλιωσε στα χέρια μου, το μέλλον μου είναι ήσυχο, πράσινο κι ηλεκτρικό, όχι με 8άρια που καπνίζουν τα λάστιχα.
Δεκάδες επισκέψεις στα Μέγαρα (έλεγες ότι είσαι μέλος του φόρουμ κι είχες έκπτωση 20%), στις Σέρρες και στον Άγιο Στέφανο στον Καρτόδρομο.
Το κορυφαίο βέβαια ήταν που μπαίναμε στην εγκαταλελειμμένη πίστα καρτ στα σύνορα Βάρης-Κορωπίου. Είχαμε φτάσει στο σημείο να πατάς αναζήτηση στο YouTube 'πίστα', κενό, και να βγάζει πρώτο αποτέλεσμα 'πίστα Βάρης' και δεύτερο 'πίστα Σερρών', που είναι η πιο μεγάλη των Βαλκανίων.
Μεγάλο λιώσιμο, το ρεκόρ μου ήταν τέσσερις επισκέψεις την εβδομάδα.
Βούταγα ένα Berlingo που έχει ο φάδερ και δεν έχει πίσω καθίσματα. Πήγαινα σε 2-3 βουλκανιζατέρ μες στη νύχτα, σαν τον κλέφτη και φόρτωνα σάπια λάστιχα. Σπίτι είχα σιδερένιες ζάντες από Toyota, ευτυχώς ταίριαζε το καρέ και τις αγοράζαμε πολύ φθηνά. Είχα φτάσει τις 12. Πήγαινα σε λαστιχά που μου έκανε φιλική τιμή για το ζαντάρισμα γιατί του πήγαινα πολύ πράμα και γιατί δεν έκανε ζυγοστάθμιση. Νομίζω ότι χρέωνε 20 ευρώ την τετράδα. Και βουρ στην πίστα για λιώσιμο.
Το Miata ήταν άσπαστο και πανεύκολο. Το 8άρι είναι πολύ πιο βαρύ κι αδρανές. Στο ένα κάθεσαι πάνω στον πίσω άξονα που έχει ελάχιστο βάρος. Στο άλλο έχεις μισό αυτοκίνητο πίσω σου.Μετά με έπιασε η μούρλα με το ελάφρωμα. Καταφέραμε να αφαιρέσουμε (από ένα ελαφρύ μοντέλο όπως το Sporty) 270 κιλά!!! Εννοείται ότι είχε γίνει εντελώς κοτέτσι σε εμφάνιση, οδηγικά όμως σκότωνε. Οδηγούσα μαμά Sporty και μου φαινόταν σαν το Fiesta της γυναίκας μου, καμία συγκίνηση.
Αν ξεκινούσα πάλι την ίδια ιστορία, θα αφαιρούσα μόνο 140-150 κιλά χωρίς εκπτώσεις στη χρηστικότητα και στην εμφάνιση.Τα έκανα, τα χόρτασα, τα λύσσαξα. Ο Θεός με φύλαξε και δεν έπαθα ποτέ τίποτα. Από τα λυσσαλέα κυνηγητά στα Λιμανάκια με το 323 και τις κόντρες σε κάθε φανάρι στις 70+ πίστες του Miata (μην ψαρώνετε, οι πολλές είναι στο χωράφι της Βάρης). Τώρα δε μου κάνει καμία αίσθηση και προφανώς χρειάζομαι κάτι πολύ ισχυρό για να με ξυπνήσει. Γράφει ο άλλος να προτιμήσεις το Fiesta από το Micra για παράδειγμα γιατί είναι πιο ευχάριστο οδηγικά. Σιγά τα αβγά, μαλώνουν ο σκουπιδιάρης με τον περιπτερά ποιος είναι πιο πλούσιος κι ο Μαρινάκης δίπλα γελάει.
Αυτός ο κύκλος έκλεισε, πλέον με απασχολεί η όσο γίνεται φθηνότερη κι ασφαλέστερη μετακίνηση της οικογένειάς μου. Με τους απαραίτητους χώρους βέβαια, οι χώροι είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια.
Γούστα πλέον βγάζω με τα ποδήλατά μου, εκεί να δεις ανόθευτη αίσθηση με την κάρμπον κούρσα ή το ΜΤΒ στο βουνό...Αν όμως για οποιαδήποτε λόγο έπρεπε να πάρω σπορ αυτοκίνητο σε ήπια χρήματα, Cosmo LPG θα ήταν αυτό.
-
Χερας ο ζηκος.
Εχω την αισθηση πως το μχ5 ειχε λιγο αργο τιμονι, σωστα;
Παρ ολα αυτα τα πας αριστα, πολυ ωραιες γωνιες και ομαλο γυρισμαΜπραβο ρε συ εβγαλες γουστα, τωρα γεροντα μπορεις να ξεκουραστεις, εκανες το καθηκον σου ως πετρολχεντ.
Το νεο μχ 5 ερωτας για εμενα.
Καταλαβαινω αυτο που λες με το και καλα πιο οδηγοκεντρικο για αυτο και εγω δεν δινω πλεον και παρα πολυ σημασια.
Πιο παλια ασχολιομουν καπως με καρτινγκ και προσπαθουσα λιγο στα πιο αγωνιαρικα καρτακια αλλα τελειως ερασιτεχνικα και χαλαρα.
Οποτε εφευγα απο πιστα το αυτοκινητο μου φαινοταν τοσο χαλια και τοσο πλαδαρο που δεν με ενοιαζε αν ηταν και καλα ζμπορ ή οχι. Κλιματισμο να χε και οτι να ναι.Εγω παλι λογω πολλων παγιων εξοδων προς το παρον ονειρευομαι. Το πολυ πολυ ενα μπαλενο ή κατι πιο πανω με χιλια ζορια
-
Το Miata είχε νορμάλ τιμόνι (2,5-2,6 στροφές) αλλά δεν είχε καμία σημασία. Ήσουν διπλωμένος κι όπως έτρωγε ο κώλος τη χαστούκα, άφηνες το τιμόνι και δίπλωνε μόνο του από τέρμα δεξιά σε τέρμα αριστερά και το ανάποδο. Όταν τερμάτιζε, το ξανάπιανες. Ονειρικό αμάξι στο drift, τα έκανε όλα τόσο εύκολα.
Καμιά φορά το έπαιρνε ο φίλος με το 8άρι (ένα βυσσινί Challenge, είναι σε κάποια βιντεάκια) και με κορόιδευε. 'Τόσο καιρό σε έχουμε για χερά και τα κάνει όλα μόνο του'. Έτσι ήταν, μεγάλο σχολείο και πολύ εύκολο. Ήταν πλασμένο για να πηγαίνει με το πλάι.Δεν ξέρω τι ρόδα έχεις τώρα αλλά είναι κρίμα να φαντασιώνεσαι Baleno όταν με 4.000 αποκτάς αμαξάρες όπως το MR2 (φοβερό αυτοκίνητο, μικρή Elise) και το Miata. Κι αν ανεβάσεις λίγο το κόστος, RX8 και S2000.
Αμαξάρες που αντίστοιχές τους ΔΕΝ υπάρχουν σήμερα, εκτός αν ανέβεις πολύ υψηλά οικονομικά. Να με συμπαθάτε αλλά απέναντι στα παραπάνω δε βάζω κανένα προσθιοκίνητο. -
Ρε συ dimsaba, αυτή η πίστα στο Κορωπί/Βάρη που έχεις στο youtube, είναι αυτή που με πήγε 9 χρονών ο πατέρας μου και ξεκίνησα καρτ. Πολύ συγκινήθηκα!!
Τώρα έχει εγκαταλειφθεί; Μπορώ να πάω και να μπω με το Cooper S?
-
Τωρα 308 πεζω βενζινα για να πηγαινω δουλεια. Καιει τον αγλεουρα και θελω ενα με ιδιους ή μεγαλυτερους χωρους και οικονομια σαν χιλιαρακι μικρο.
Εβγαλε προβληματα το 308 με αισθητηρα λ και απο την αλλη δεν θελω να το γεμιζω χιλιομετρα.Θελω να μειωσω καπως τα παγια εξοδα και να αναναιωσω το αυτοκινητο που οδηγω, διοτι το πεζω ισως παει σε συγγενη.
Οταν παν καλα τα πραγματα θα παω για καινουργιο μχ5 ή κατι τετοιο να ευχαριστηθω πισωκουνα ισως με λιζινγκ. Ως τοτς ομως μπορει να το παω οικολογικα και ηρεμα . Δεν γνωριζω.
https://www.netcarshow.com/mazda/2017-mx-5_rf/
Απο πισωκουνα εμαθα σε μεγαλες μπεμπες να γυριζω αλλα δεν εμπαιναν αυτες πιστα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ρε συ dimsaba, αυτή η πίστα στο Κορωπί/Βάρη που έχεις στο youtube, είναι αυτή που με πήγε 9 χρονών ο πατέρας μου και ξεκίνησα καρτ. Πολύ συγκινήθηκα!!Τώρα έχει εγκαταλειφθεί; Μπορώ να πάω και να μπω με το Cooper S?
Έχει γίνει πίστα πρότυπο, με έκθεση καινούριων καρτ, συνεργείο και ωραία καφετέρια. Στα δε νοικιάρικα καρτ έχουν αισθητήρες και στο τέλος εκτυπώνουν το γυρολόγιό σου. Αμάξι όμως δε βάζει μέσα.
Να πας, είναι πολύ ωραία. Θα κάνεις μία γύρα, θα πιεις έναν καφέ, θα χαζέψεις, θα θυμηθείς τα παλιά.Λαπ, είναι πολύ καλομαθημένος ο απαυτός σου χαχαχα. Καινούριο Miata με λίζινγκ στην Ψωροκώσταινα; Θα φας τα νιάτα σου περιμένοντας να στρώσει η οικονομική κατάσταση. Πήγαινε κάνε test drive ένα MR2 να δεις τι σημαίνει αυτοκίνητο.
-
εγκαταλελειμμένη πίστα καρτ στα σύνορα Βάρης-Κορωπίου.Εννοεις την Speed Force στο Κίτσι;
-
Τι ειπες τωρα. Μρ2.
Κεντρομηχανο, τελεια αναλογια.
Οντως σημερα δεν βγαινουν τετοια ξανα.
Αγγελίες πωλήσεων αυτοκινήτων για γέλια και για...κλάματα