-
ποιος δεν εχει σχεση με ΙΤ?
-
Αναφερομαι σε όσους κατηγορουν τον ΔΤ μονο για τα χαλια μας χωρις να ξερουν τις λαμογιες του ΙΤ που μας βουλιαζουν εξίσου.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι το να πληρώνει ο χ επιχειρηματίας κάποιον για να κάθεται είναι δικό του πρόβλημα, αλλά όταν συμβαίνει στο δημόσιο είναι δικό σου και δικό μου, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα.
Μόλις συνειδητοποιήσεις οτι για κάποιους μεγάλους ιδιώτες πάλι εσύ και εγώ πληρώνουμε, έμμεσα, κάποιον να κάθεται γιατί εξυπηρετεί το ρουσφετάκι του πολιτκού, θα έχουμε κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα.
-
Η ελευθερη αγορα θα τους ξεβρασει στην ακρη αυτους τους μεγαλους ιδιωτες...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
...και νά 'σαι ευχαριστημένος που δεν το έχει συνηδητοποιήσει, γιατί αλλιώς δεν θα περίμενε τις εκλογές - εκεί το πάς πάλι - αλλά θα είχε αρπάξει τα στυλιάρια και...
... και θα τα εκανε καρβουνα να ψησει μπριζολακια, (καλο ξυλο η οξυα, κραταει) να ερθουν οι φιλοι να δουν Μουντιαλ να περασουν καλα και αυριο εχει ο Θεος, θα παρω τηλ το βουλευτη να μου διορισει την κόρη, εγω καλα περναω πηρα συνταξη στα 50 σας γραφω τα αρχιδια μου
Στο διόρθωσα, αυτο θα εκανε ο μεσος Ελληνας. Τιποτα παραπανω, τιποτα λιγοτερο.
Για πες, ποτε ήρθες, εχεις καιρο στην Ελλάδα?
...συμφωνώ, καλά έκανες και το διόρθωσες μπάς και το καταλάβει και ο Χ.Λ. που πιστεύει πως είναι το 'αφεντικό' στο δημόσιο που ο μέσος έλληνας δεν έχει συνηδητοποιήσει και... >>...καλά, ανακαλώ το ...'πολύ'...
Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή σου να με κατατάξεις σε κάποια κλίμακα υποτιθέμενης ανωτερότητας/κατωτερότητας , αλλά δεν με απασχολεί κιόλας. Αυτό που έγραψα ήταν αρκετά σαφές χωρίς 'κρυφά' μηνύματα:
Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι το να πληρώνει ο χ επιχειρηματίας κάποιον για να κάθεται είναι δικό του πρόβλημα, αλλά όταν συμβαίνει στο δημόσιο είναι δικό σου και δικό μου, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα.
Άντε και το συνηδητοποίησα κι εγώ κι ολόκληρος ο 'μέσος έλληνας'(!)... τί πιστεύεις ότι θα μπορούσε να αλλάξει?.. γιατί εγώ σαν μέσος έλληνας πιστεύω ότι πολλά θα μπορούσαν ν' αλλάξουν αν το ήθελαν οι 'ηγεσίες' (και όχι απλά ο μέσος έλληνας)...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Η ελευθερη αγορα θα τους ξεβρασει στην ακρη αυτους τους μεγαλους ιδιωτες...Μα αυτοι που λεω ΕΙΝΑΙ η ελευθερη αγορα
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Η ελευθερη αγορα θα τους ξεβρασει στην ακρη αυτους τους μεγαλους ιδιωτες...
Μα αυτοι που λεω ΕΙΝΑΙ η ελευθερη αγορα
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εκτός του προφανούς -ότι αυτό γίνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στον δημόσιο τομέα- υπάρχει μια μικρή διαφορά βέβαια. Στον ιδιωτικό τομέα, τέτοιες περιπτώσεις γίνονται είτε εν αγνοία, είτε εν γνώσει (με ανταλλάγματα) του εργοδότη ο οποίος και σταθμίζει τα οφέλη του να διατηρεί τέτοιους 'εργαζόμενους' στο payroll.Στο δημόσιο ο εργοδότης είμαστε εμείς. Έχουμε τα περιθώρια να είμαστε τόσο ανοιχτοχέρηδες;
-Διαφωνώ για το προφανές.
Πώς ακριβώς είναι προφανές, αφού δεν έχουμε στοιχεία, ενώ σε όλες τις δουλειές που έχω βρεθεί, υπάρχει αυτό που λέω. Και σ' αυτή που είμαι τώρα βεβαίως βεβαίως... Υπάρχουν 3 άτομα που καθαρίζουν τα διπλά από άλλους μηχανικούς και η προσφορά τους είναι λίγο πάνω από το 0 (μηδέν). Και επιπλέον, κάποιοι από εμάς πρέπει να τρέχουμε για να μαζεύουμε κάθε φορά τα ασυμμάζευτά τους...-Τέλος, σωστά λες πως ο ξυσαρχίδης του δημοσίου συντηρείται εμμέσως από τους φόρους μου, αλλά και ο ξυσαρχίδης στην εταιρεία μου, συντηρείται ΑΜΕΣΑ από εμένα και την δουλειά μου. Επιπλέον, ο τελευταίος ξυσαρχίδης, έχει στρογγυλοκαθίσει και στα 'υψηλά' κλιμάκια και προκειμένου να υπάρχει και να πληρώνεται εκεί 'πάνω' πρέπει εγώ ΚΑΙ να δουλεύω παραπάνω (για να βγει η δουλειά αλλά και τα χρήματα τα δικά μου και τα δικά του), ενώ φυσικά η οποιαδήποτε ανέλιξη για εμένα (και για άλλους σαν εμένα...) είναι σύντομο ανέκδοτο... Γιατί το αφεντικό κοιτάζει την συνολική μισθοδοσία και όχι μόνον την δική μου.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι ξεσπαθώνουν μόνον για το δημόσιο, η φύρα και οι άχρηστοι ευδοκιμούν εξίσου και στον ΙΤ.
Επομένως, ΟΧΙ, εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά. Για εμένα, θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα να υπήρχε στον ΙΤ αξιοκρατία (η οποία δεν υπάρχει, όσο κι αν χτυπιέστε κάποιοι κάτω...).Τέλος, να διευκρινίσω πως δεν έχω δουλέψει ποτέ στον ΔΤ και δεν το έχω και σκοπό κιόλας... Γιατί πλην ελαχίστων καλοπληρωμένων θέσεων σε κάτι Ολυμπιακές, ΕΑΒ κλπ που πλέον μας τελείωσαν, για να τα πάρεις καλά πια, χρειάζεσαι ακόμη πιο χοντρές γνωριμίες από τον ΙΤ... Οπότε, δεν σκάω κιόλας: αποδέχομαι πως τα πράγματα είναι έτσι και είναι έτσι ΠΑΝΤΟΥ, σε ΔΤ και ΙΤ και προχωράω την ζωή μου.
-
Σταματήστε ολοι και ελατε να κρατησουμε ενός λεπτου σιγη για τον ανθρωπο που από ολους μας τα...επαιρνε.
Ο 'θα πληρωσεις σκουλικι' Θεοχαρης παραιτηθηκε. Εν αναμονη του χειροτερου λοιπον...
-
Αφού αποδεδειγμένα στο δεμοσιο δεν υπάρχει αξιοκρατία....και οπως πληροφορούμαστε (εκ των έσω) δεν υπάρχει αξιοκρατία ούτε στις μεγάλες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα......
Τότε γιατί βαλθηκαμε να εκτελέσουμε τον κορμό της ελληνικής οικονομίας, την μικρή επιχειρηση όπου δεν υπάρχει χώρος ούτε για ρουσφέτια ούτε για ξυσαρχιδηδες.....παρά μόνο υγιης ανταγωνισμός.... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αναφερομαι σε όσους κατηγορουν τον ΔΤ μονο για τα χαλια μας χωρις να ξερουν τις λαμογιες του ΙΤ που μας βουλιαζουν εξίσου.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Η αλήθεια είναι οτι παντού υπάρχουν λαμογίες, απλά ΤΟ βάρος των σφαλμάτων το σηκώνει σχεδόν πάντα ΠΡΩΤΟΣ ο ΙΤ για να μην έχουμε απολύσεις, μειώσεις κλπ στο ΔΤ
Για να φτάσουμε να συζητάμε για απολύσεις στο μέσο κοπρόσκυλο του ΔΤ, το μέσο κοπρόσκυλο του ΙΤ δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα 2-3 χρόνια τώρα
-
Γιατί τα έσοδα που έχει θα μπορούσαμε να τα έχουμε εμείς...
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Αφού αποδεδειγμένα στο δεμοσιο δεν υπάρχει αξιοκρατία....και οπως πληροφορούμαστε (εκ των έσω) δεν υπάρχει αξιοκρατία ούτε στις μεγάλες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα......
Τότε γιατί βαλθηκαμε να εκτελέσουμε τον κορμό της ελληνικής οικονομίας, την μικρή επιχειρηση όπου δεν υπάρχει χώρος ούτε για ρουσφέτια ούτε για ξυσαρχιδηδες.....παρά μόνο υγιης ανταγωνισμός....γιατι το ονειρο καποιων τεχνοκρατων ειναι να εχουμε μεγαλες επιχειρήσεις.... και μεις εργαζομενοι σε αυτες...πλην ομως με μισθους 500 ευρω.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Η ελευθερη αγορα θα τους ξεβρασει στην ακρη αυτους τους μεγαλους ιδιωτες...Stand up comedy είσαι ρε Χάρη!!! (Έχεις και το ίδιο όνομα με τον Θεοχάρη... )
Ο 'θα πληρωσεις σκουλικι' Θεοχαρης παραιτηθηκε. Εν αναμονη του χειροτερου λοιπον...
Το έφαγε ο Αρχηγός με τα 3 Αδαμάντινα Άστρα και τον μύστακα τελικά;
παρά μόνο υγιης ανταγωνισμός....
Συνάδελφε και φίλε μου, ξέρεις πως ούτε αυτό ισχύει.
Η αλήθεια είναι οτι παντού υπάρχουν λαμογίες, απλά ΤΟ βάρος των σφαλμάτων το σηκώνει σχεδόν πάντα ΠΡΩΤΟΣ ο ΙΤ για να μην έχουμε απολύσεις, μειώσεις κλπ στο ΔΤ
Ισχύει αυτό. Όμως έχοντας ζήσει κοντά μια δεκαετία στον ΔΤ (Ε.Σ.) και άλλη μία στον Ι.Τ. (υπάλληλος και επιχειρηματίας), αυτό που έχω να πω είναι πως ίδια χάλια έχουν και τα δύο. Μάλιστα οι ιδιώτες κλέβουν σαφώς περισσότερα σε απόλυτα νούμερα. Ο δημόσιος το πολύ πολύ να κάνει σκασιαρχείο 5-10 μέρες. Ο 'αφεντικός' όμως στον ΙΤ θα κλέψει κάτι χιλιάδες/εκατομμύρια € ΦΠΑ κλπ κλπ κλπ. Την μεγαλύτερη ζημία με διαφορά την κάνουν οι πολιτικοί με τα εξοπλιστικά/έργα/δάνεια κλπ.
το μέσο κοπρόσκυλο του ΙΤ δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα 2-3 χρόνια τώρα
Τεράστιο λάθος κάνεις. Το μέσο κοπρόσκυλο του Ι.Τ. (επιχειρηματίας, μανατζαραίος κλπ) τρώει με χρυσά κουτάλια. Ο μέσος μεροκαματιάρης του Ι.Τ. γαμήθηκε όμως!!!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αναφερομαι σε όσους κατηγορουν τον ΔΤ μονο για τα χαλια μας χωρις να ξερουν τις λαμογιες του ΙΤ που μας βουλιαζουν εξίσου.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Για να φτάσουμε να συζητάμε για απολύσεις στο μέσο κοπρόσκυλο του ΔΤ, το μέσο κοπρόσκυλο του ΙΤ δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα 2-3 χρόνια τώρα
Τα καλοπληρωμένα κοπρόσκυλα του ΙΤ δεν έχουν κουνηθεί από την θέση τους και ούτε πρόκειται. Απολύσεις στο δημόσιο μπορεί να δεις (όχι αρκετές για να ικανοποιηθεί ο Panossssss βέβαια, αλλά εκείνες οι καθαρίστριες που διαδηλώνουν, απολυμένες είναι ή όχι; ), αλλά αυτά τα κοπρόσκυλα που λέω εγώ, είναι αμετακίνητα και γελάνε στην υγεία των κορόιδων.
Ένα από δαύτα μου απήυθυνε το λόγο προ ολίγου και δηλώνει SCADA Engineer... Περιττό να σου πω πως SCADA δεν έχει φτιάξει ποτέ και εν τούτοις είναι προνομιακός συνομιλητής σε ανώτερα κλιμάκια, το SCADA το φτιάχνει ένας πιτσιρικάς που παίρνει το 1/6 του μισθού του....
Αν γίνουν απολύσεις (ξανά) μάντεψε ποιος θα φύγει και σε ποιον θα πέσει να γίνει η δουλειά...
Έχετε μάλλον πολύ ρομαντική εικόνα για τον ΙΤ κάποιοι... Ή δεν έχετε αρκετή εμπειρία, ή δεν έχετε δουλέψει σε εταιρείες μεγαλύτερες των 10-20 ατόμων...
Δεν είναι πως έχω εγώ καμιά τεράστια εμπειρία, ευχαρίστως ν' ακούσω αυτούς που έχουν μεγαλύτερη από εμένα. Να τις... βγάλουμε να τις μετρήσουμε βρε αδελφέ!
-
για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αναποτελεσματικότητα του δημοσίου
Βλέπεις, στο δημόσιο υπάρχει μια ομοιόμορφη κατανομή των βυσμάτων/κοπρόσκυλων κλπ. Μπορείς να τους πετύχεις παντού πάνω κάτω με την ίδια πιθανότητα. Στο γκισέ, στην εφορία, να συνδιαλλάσσονται με τον πολίτη.Στον ιδιωτικό τα έχουν λύσει αυτά. Τα βύσματα/κοπρόσκυλα δεν τα βάζουν στη βιτρίνα, δεν τα βάζουν στη συνδιαλλαγή με τον πελάτη. Άλλωστε αυτές οι θέσεις είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Αυτούς συνήθως τους σκίζουν.
Έτσι, δεν έρχεσαι σε επαφή με τα κοπρόσκυλα σαν πελάτης. Τους σκληρά εργαζόμενους βλέπεις. Η επαφή σου λοιπόν με τον ΙΤ είναι με σκληρά εργαζόμενους, οπότε έτσι και η εικόνα που έχεις γι' αυτόν. Μια χαρά λοιπόν.
-
Η πλάκα θα είναι να φέρεις κάποιον από τους υπερμάχους του Ι.Τ. μια μέρα στην δουλειά και να τους δείξεις τα κολπάκια για να κλέβουν την εφορία, τον εργαζόμενο, τον πελάτη, το σύμπαν το ίδιο και να τους βλέπεις να ασπρίζουν τα μαλλιά τους!!!
ΥΓ: Το ότι ο Χριστός έβγαλε το φραγγέλιο έναντι των εμπόρων μόνο τυχαίο δεν είναι. Και γνωρίζετε όλοι πως είμαι άθεος...
-
ειναι δυο μηνες τωρα που εχουν ανοιξει τον δρομο σε μια περιοχη στην σαλαμινα (ευδαπ) για να βαλουν νεους σωληνες
η τρυπα ειναι ανοιχτη δυο μηνες ο δρομος κλειστος και σε περιοδο που η περιοχη αρχιζει και γεμιζει με κοσμο ειναι ακριβως 10 τυπου που δουλευουν απο τις 6 το πρωι μεχρι τις 8 το βραδυ
οτι ωρα και να εχω περασει παντα βλεπω εναν χειριστη να σκαβει εναν να δουλευει τον γερανο και εναν να βαζει τους σωληνες και να τους κολλαει7 καθονται στην κυριολεξια και βλεπουν η φωναζουν στον εναν η στον αλλον οτι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους
προχτες που ειμουν μεσα και ρωταω τον εναν 'ποτε θα ειναι ετοιμο γιατι δεν μπορουμε να περπαταμε 2χλμ για να παρουμε ενα λεωφοριο' και μου λεει 'τι να κανουμε εχει πολλη δουλεια και δεν ξερουμε ποτε θα ειναι ετοιμο' του λεω 'μηπως εσεις που τα ξυνετε ολη μερα εδω και μηνες να αρχισετε να κανετε κατι?' 'δεν πηγα αγγλια να βγαλω mba για να σκαβω'
'δεν πηγα αγγλια να βγαλω mba για να σκαβω''δεν πηγα αγγλια να βγαλω mba για να σκαβω''δεν πηγα αγγλια να βγαλω mba για να σκαβω''δεν πηγα αγγλια να βγαλω mba για να σκαβω'σκεφτηκα να κανω καμια καταγγελια αλλα δεν εχω ιδεα που και τι να πω κιολας και αν θα βγει τιποτα απο αυτο..
-
Δουλευομαστε να περναει η ωρα, έτσι?
Μου αρεσει που κανετε συγκρισεις, ενω ειναι γνωστο πως στον ΔΤ υπαρχουν στρατιες απο βυσματα που ξυνουν τα παπάρια τους για δεκαετίες τώρα, και εχουν το θρασος και μιλανε για 'κεκτημενα' και 'αγωνιζονται' κλπ,
Υπαρχουν ολοκληροι οργανισμοι, πχ Κτηματολογιο που αυτοι που ΔΕΝ ειναι βυσματα μετριουνται στα δαχτυλα και τετοια όμορφα και ολα αυτα τα συγκρινουμε με μεγαλες εταιριες που παιρνουν και ταιζουν μερικους για να παιρνουν δουλειες απο το δημοσιο.
Κρατει παιδια, τετοιο τρολλαρισμα δεν εκανε ουτε ο Τρυφωνας.Οκ, ξερω και εγω μερικες περιπτωσεις που προσληφθηκαν ΙΤ λογω μπαμπά, θειου κλπ... ΔΟΥΛΕΥΑΝ ομως, δεν καθονταν πανω στο γραφειο και κουναγαν πόδια. Ισως δεν ξερω απο εταιριες, τι να πω.
-
Αντιστοιχα και στον ΔΤ υπαρχουν ατομα που μπηκαν με βυσμα,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εργαζονταν ή οτι εκαναν απατες.
Ειδικα απο την νεα γενια ΔΤ που ειχε και ΑΣΕΠ μεσα εγω ειχα συναντησει πολλες ευχαριστες εκπληξεις
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#9]