-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Έχεις λίγο βραχεία μνήμη
http://www.tovima.gr/vimagazino/views/a ... aid=468080Το διάβασα ολόκληρο και τι καταλαβαίνω?
Φαίνεται να τους χρεώνουν δύο διαφορετικά πράγματα
(α) Αποκλίσεις απο γραφειοκρατικούς κανονισμούς και πρωτόκολλα, που κατά κανόνα είναι μ@λ@κίες και όχι μόνο δεν προστατεύουν το δημόσιο χρήμα αλλά το σπαταλούν γιατί εμποδίζουν την αποτελεσματική χρήση του για κάλυψη των αναγκών. Με αυτά υποθέτω θα συσχετίζονται τα μεγάλα ποσά που αναφέρονται ....
(β) Υπεξαίρεση σημαντικών ποσών από υπηρεσιακό προϊστάμενο (Ferrari ...)Το πρώτο είναι 'κοπανιστός αέρας', το δεύτερο έχει συγκεκριμένους παραβάτες, οπότε τελικά μοιάζει να έχουμε μιά πρωτοφανή κομπλεξική εκδίκηση ελεγκτικών μηχανισμών και δικαστικών εναντίον της επιστημονικής ηγεσίας του ιδρύματος για παρανομίες υπηρεσιακών παραγόντων. Χαρακτηριστικό ότι στο Εφετείο καταδίκασαν τους Πρυτάνεις ενώ η εισαγγελέας πρότεινε αθώωση!!! Αυτό δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί σε δικαστήριο!
*'..... Παρά την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως, το πενταμελές εφετείο επέβαλε ποινές ίδιες με την πρωτόδικη απόφαση στους πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, ενώ παράλληλα έχουμε ιλιγγιώδη μείωση της ποινής του κυρίως κατηγορούμενου, του Τάσου Κουτσοδημητρόπουλου, ο οποίος, από τρις ισόβια και 15 χρόνια πρωτοδίκως, τώρα καταδικάστηκε σε 31 χρόνια φυλάκιση». ....'
* -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βαριές καταδίκες για το σκάνδαλο με τα 'πετρέλαια' του ΑΠΘ
Ποινές κάθειρξης από 7 έως 9 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρία άτομα, που κρίθηκαν ένοχα για το 'σκάνδαλο' με τα πετρέλαια στο ΑΠΘ.
Πρόκειται για δύο υπαλλήλους του Ιδρύματος, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτήθηκε, κι έναν υπάλληλο βυτιοφόρου. Οι δύο πρώτοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 9 και 7 ετών, αντίστοιχα, κι ο τρίτος σε κάθειρξη 7 ετών, επίσης.Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους κατά περίπτωση για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου, άμεση συνέργεια στην συγκεκριμένη πράξη και ψευδή βεβαίωση, πράξεις που ωστόσο δεν είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.
Σε όλους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ η έφεσή τους αποφασίστηκε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό τον όρο καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι έως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Για την ίδια υπόθεση, το δικαστήριο αθώωσε 15 άτομα, που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, οι τρεις ένοχοι καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση ποσότητας 1 εκατ. λίτρων πετρελαίου, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2004, με τη ζημιά για το Ίδρυμα να ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν έγινε διαγωνισμός για την αλλαγή καυστήρων από πετρελαίου σε μεικτής καύσης και συνεργεία κλήθηκαν να αδειάσουν τις δεξαμενές από το πετρέλαιο. Τότε όμως διαπιστώθηκε ότι ήταν άδειες, παρότι στα έγγραφα φαινόταν ότι είχαν γεμίσει.
Τι το έκαναν το 1 εκατ. λίτρων πετρελαίου;
Το μοίρασαν οι επιτήδειοι, στους συνεργάτες τους, και το κάψαμε εγώ και άλλοι πολλοί!!!!..... επί τρία χρόνια, κάποιο βυτίο πουλούσε 6 τόνους την ήμερα θέρμανσης, όλο τον χρόνο……
Προσωπικά χρειάζομαι 1500 λίτρα τον χρόνο, διότι έχω και μπόιλερ…….
1000 τόνοι είναι αστείο ποσό φιλέ Βασίλη. Πάμπολλοι για μια απάτη, ελάχιστοι για διάθεση, μάλιστα χωρίς παραστατικά!. Μάλιστα 25% φθηνότερα από την αγορά!.
Α. -
Έπεσαν δηλαδή σε κομπλεξικούς δικαστές τόσο στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο όσο και στο εφετείο; Τέτοια γκαντεμιά;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σουηδία -
Sverige
http://sreda.org/igra/result?user_url=8 ... df59cb8cf8
Κράτα μου θέση Bill -
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
η διαταγή σου mod μου εξετελέσθει..
http://exelixeis.gr/koinonia/Νέο-σκάνδαλο-στο-Αριστοτέλειο-Παρενέ
όχι ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία, αλλά ευκαιρία να μάθεις και κάτι ακομα εκτός απ την Λαμπεντούζα
http://www.thepressproject.gr/article/34528/
surprise, πάλι μπαρούφες ποστάρεις
Κοιτα που μεχρι και να με βαλουν να υπερασπιστω τον καραγκιοζη το Μυλοπουλο θα καταφερουν οι αστειοι του φορουμ.
Οσο για το πετρελαιο εννοειται πως ποτε δεν ηρθε. Εχει υπολογιστει οτι επρεπε να εφορτωνει βυτιο καθε λεπτο της χρονιας για να πιασουμε τα νουμερα και ισως να μην εφτανε
-
βάλε ενα disclaimer εκεί να τελειώνεις
αρχιζω και αναρωτιέμαι αν όντως βλέπει ντόρα εξερευνήτρια, δε μπορεί, κάτι θα χε μάθει
-
Κοιτα greo ο τελευταιος ανθρωπος που εκτιμω την γνωμη του μεσα στο φορουμ εισαι εσυ..Οποτε χαρακτηρισμους στα συντροφια σου...
Εσυ κ ο αλλος ο ξερολας απ την Ολλανδια με τα 50 ποσταρισματα/ημερα που εδω μας περισσευε κ τον καναμε εξαγωγη.. -
Καλά άσε μας εμάς τους ξερόλες, κοίτα εκεί που διαβάζεις το παιδάκι σου να μάθεις και λίγο γεωγραφία, δεν κάνει κακό.
Ξεκίνα απ την Ευρώπη
-
Οφ τοπικ .
Κοιτα να εισπραξεις το εμβασμα εσυ , τελειωνει κ ο μηνας ...
Κ οταν εσυ αξιωθεις (στο ευχομαι, δεν ειμαι μνησικακος) να αποκτησεις παιδακι , να το μαθεις πως οταν θα διαφωνει με εναν αλλο ανθρωπο ,στο σχολειο , στη δουλεια , στα φορουμς , να τον προσβαλει κ να τον κοροιδευει..Ετσι θα αισθανεται καλυτερα.. -
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
http://www.tvxs.gr/news/ellada/pos-o-mpaltakos-amartise-gia-ton-gio-toy
Μεταρρρυθμίσεις!Μαζί τα φάγαμε!
Τι το έκαναν το 1 εκατ. λίτρων πετρελαίου;
http://www.anyclip.com/movies/waterworl ... up-tanker/
http://sreda.org/igra/?lang=en&iframe=true&width=100%&height=100%
edit: Eddie?
-
RULE BRITTANIA !!!
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Οφ τοπικ .
Κοιτα να εισπραξεις το εμβασμα εσυ , τελειωνει κ ο μηνας ...
Κ οταν εσυ αξιωθεις (στο ευχομαι, δεν ειμαι μνησικακος) να αποκτησεις παιδακι , να το μαθεις πως οταν θα διαφωνει με εναν αλλο ανθρωπο ,στο σχολειο , στη δουλεια , στα φορουμς , να τον προσβαλει κ να τον κοροιδευει..Ετσι θα αισθανεται καλυτερα..Koίτα τί μου κάνεις τώρα, απ τη μία μου λες να βγούμε για καφέ κι απ την άλλη με κατσαδιάζεις. Τί τσαλιμάκια είναι αυτά
Να ξέρεις πάντως ότι εγώ παίζω με όλα τα παιδάκια
(p.s περα απ την πλάκα, εντελώς καλοπροαίρετα, το γεγονός ότι αποδεδειγμένα ποστάρεις ανακρίβειες, όχι μια και δυο φορές δεν σε έχει προβληματίσει για την αντίληψη του τί γίνετι γύρω σου και το τί διαβάζεις (αν διαβάζεις) για να ενημερώνεσαι? Δε μιλάω για κρίσεις και απόψεις, μιλάω για γεγονότα αποκλειστικά)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κατσε μαλακα δουλευε και πλερωνε φορους.ο αλλος ειχε δηλωμενα 14παιδια και τσεπωνε 2800/μηνα απο επιδοματα
Το θέμα είναι το κράτος να πάρει πίσω όλα αυτά που πλήρωνε τόσα χρόνια. Αλλά δεν το κάνει
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
(p.s περα απ την πλάκα, εντελώς καλοπροαίρετα,** το γεγονός ότι αποδεδειγμένα ποστάρεις ανακρίβειες**, όχι μια και δυο φορές δεν σε έχει προβληματίσει για την αντίληψη του τί γίνετι γύρω σου και το** τί** διαβάζεις (αν διαβάζεις) για να ενημερώνεσαι? Δε μιλάω για κρίσεις και απόψεις, μιλάω για γεγονότα αποκλειστικά)
πέρα από την πλάκα , δεν σε προβληματίζει το γεγονός ότι την λες σε όλους έτσι απλά για να την πεις?Κοντεύεις 30.000 ποσταρίσματα !!
εντάξει καταλαβαίνω ότι εκεί πάνω νιώθεις μοναξιά κ ίσως η μοναδική ευχαρίστηση στη ζωή σου είναι το 4ΤF, όμως ακόμα κ να διαφωνείς με κάτι που πόσταρα (στο οποίο γράφω κ την πηγή από όπου το πόσταρα) είναι σεβαστο . Σεβαστό δεν είναι να το παίζεις ξερόλας κ είρωνας.ανακρίβειες δύναται να γράφει κάποιος που ποστάρει δική του γνώμη σε περιστατικά χωρίς να δίδει κ την πηγή του.
Το αν διαβάζω ή όχι δεν το ξέρεις ,όπως δεν ξέρεις τι έχω σπουδάσει και αν έχω σπουδάσει.
Anyway , σταματάω το οφ τόπικ γιατί είμαστε κ κουραστικοί..
Για πες , τι μαγείρεψες σήμερα? -
με έβγαλε JimClarkοφ... Βουλγαρία
-
Μεγαλο προβλημα η μοναξια, γι αυτο και περιμενω πως και πως να πιουμε καφε μολις τελειωσεις στο αμστερνταμ
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
θα υπενθυμίσω ότι κάποιοι άσκησαν βία για να μπορεί κάποιος να λέει ό,τι πίπα θέλει, ακόμα και αριστερός να είναι ή δεξιός ή οτιδήποτε.
Αυτό ονομάστηκε δυτικού τύπου αστική δημοκρατία.Η βία απευθύνθηκε κατά ολιγαρχών, μοναρχών, κομμουνιστών, δικτατόρων, ναζιστών και άλλων απολυταρχικών ζώων που γούσταραν να αφαιρέσουν το λόγο ή/και μερικά κομμάτια από όποιους δεν πήγαιναν με τα νερά τους.
Σήμερα λοιπόν που πιπάρουμε ασυστόλως χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανένα Βεληγκέκα με πηλίκιο, έρχονται διάφοροι απόγονοι του κάθε Χίτλερ, Στάλιν, φούφουτου και απαιτούν να γίνει το δικό τους ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ γιατί εντός κοινοβουλίου (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ) μοιάζουν με διαδήλωση οπαδών του Εθνικού Πειραιώς και είναι γαρ πολύ της θλίψεως.
Ελεος, και επειδη εχουμε αστικη δημοκρατια σημαινει οτι εχουμε εκλπηρωσει ολες τις αγωνιστικες μας υποχρεωσεις και τελειωσαμε, νο ιστορια δλδ?
Η' παλι σημαινει οτι η αστικη δημοκρατια προστατευει την ατομικη και συλλογικη ελευθερια, ισοτητα κλπ. και απλα μετακινουμαστε απο καναπε και πολυθρονα? Εγω δεν βλεπω ουτε ελευθερια ουτε ισοτητα ουτε αλληλεγγυη. Το οτι ειμαστε καλυτερα απο το να ειμαστε σε μοναρχια ή χουντα δεν σημαινει οτι εξασφαλισαμε τα απαραιτητα σε καθε συμπολιτη μας.Ουτε εχουμε εφευρει αντιχαπι για την κρατικη βια ακομα.Με βια εγινε η μεταβαση απο την μοναρχια στην δημοκρατια με βια θα γινει και η επομενη, ειτε προς το καλυτερο ειτε προς το χειροτερο.(αυτο δεν το λεω εγω το λεει η ιστορια)
Αν λοιπον δεν σταματησουμε τη τσιχλα περι βιας χωρις να μας απασχολει ο δολος ή η ΠΡΟΘΕΣΗ, (το γιατι και το διοτι) θα εχεις την μοιρα υπηκοου και οχι ΠΟΛΙΤΗ.
Και ανακεφαλαιωνω, κανενας ανθρωπος με λιγο νιονιο δεν ειναι υπερ της βιας, αλλα το νιονιο το εχει και για να μπορει να ερμηνευει καταστασεις και να αξιολογει, το εχει επισης (το νιονιο) και για ενα ακομα λογο για να παιρνει ΠΟΛΙΤΙΚΗ θεση σε καθε αντιπαραθεση και να αποφασιζει τροπους ΔΡΑΣΗΣ.
Τωρα ουδετερη θεση στο θεμα Βιας (η βια ειναι κακη απο οπου και αν προερχεται κλπ.) απλα φωτιζει το προφανες για να συσκοτισει το ουσιωδες.
Επειδή, λίγο-πολύ, έχουμε μυαλό και είμαστε σπουδαγμένα παιδιά, μπορούμε να κατανοήσουμε ότι είναι διαφορετικό το να προσπαθεί κάποιος να βελτιώσει το καλό (που, όπως προαναφέρθηκε, κόπιασαν πολύ αρκετές γενιές για να το εξασφαλίσουν στις 'δυτικές' κοινωνίες) από το να προσπαθεί κάποιος να ανατρέψει το καλό αυτό επιβάλλοντας το χάος, από το οποίο, όπως μόνος σου γράφεις, μπορεί να προκύψει μια μετάβαση 'είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο'.
Λοιπόν, επειδή αυτό που βιώνω σχεδόν από τη γέννησή μου, το 'καλύτερο' όπως το περιγράφω στο αρχικό μήνυμα (ελευθερία λόγου, σεβασμός της πλειοψηφίας, περιορισμός της 'βίας' σε εντεταλμένα ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ κλπ) μπορεί να βελτιωθεί, αλλά πιστεύω ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΘΟΛΟ (που δεν έχει υπάρξει ποτέ και πουθενά, έτσι, για να έχουμε ένα παράδειγμα ρε αδελφέ!), γιατί τάχα πρέπει να υπάρξει βίαιη ανατροπή, λες και δεν μπορούν όλα αυτά να γίνουν με ηπιότερους τρόπους στα πλαίσια της δημοκρατικής διαδικασίας.
Επειδή δηλαδή μας έμαθε η ιστορία ότι οι, αναγκαίες, ανατροπές γίνονται με βία, τον καιρό που η βία του ηγεμόνα, του αριστοκράτη, του φασίστα, του Γενικού Γραμματέα κλπ ήταν άμεση και αναπόδραστη, ακόμα και σε περίπτωση έκφρασης αντίθετης από τη δική τους γνώμης, πρέπει σήμερα να θεωρούμε λογική την άσκηση βίας κατά ΤΙΝΟΣ; Της....πλειοψηφίας;
Τότε τι σκατά κακό κάνει η Χρυσή Αυγή; Δε μάχεται για τη δική της 'ΑΝΑΤΡΟΠΗ'; Το ότι η πλειοψηφία διαφωνεί και με τους στόχους της αλλά και με τις πρακτικές της δεν έχει αξία στα πλαίσια της βίαιης ανατροπής;
Ποιο είναι λοιπόν το δήθεν 'προφανές' και το 'ουσιώδες';
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#9]