-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Σε καιρό ειρήνης ο πατριώτης μπορεί να κάνει πολύ λιγότερα 'έμπρακτα' από ότι σε καιρό πολέμου...εγώ π.χ. θεωρώ ότι το να πάω στο Στρατό είναι πέρα από υποχρέωση και καθήκον μου, ή ότι η σημαία είναι ιερό σύμβολο και δεν πρέπει να το καίμε...
Ο σωστός εθνικιστής (η άκριτη χρήση λέξεων που λέγαμε) είναι πρωτίστως πατριώτης, δηλαδή αγαπάει τη χώρα του, και εν συνεχεία προσπαθεί με πολιτικά μέσα να υλοποιήσει το στόχο της διατήρησης της εθνικής του υπόστασης.
Οτιδήποτε πέρα από αυτό (ξεκινάμε δηλαδή με τους άλλους 'κακούς' όρους) προφανώς υπερβαίνει τα όρια και αρχίζουν τα παρατράγουδα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορούμε αδιακρίτως να πάμε 'ανάποδα' στους ορισμούς και να πούμε 'φασίστα' ή 'ναζιστή' τον απλό πατριώτη...
Τα έχεις κάνει αχταρμά... συγγνώμη.
Τα 'ιερά' σύμβολα και οι 'ιερές' υποχρεώσεις είναι μπούρδες που επιβάλλονται μασημένη τροφή σε ανθρώπους μειωμένης διανοητικής αντίληψης προκειμένου να δώσουν κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο στις απαιτήσεις τους από αυτούς.
Αυτοί που είναι σε θέση να κρίνουν από μόνοι τους δε χρειάζονται ούτε σύμβολα ούτε ιδέες...Ο σωστός εθνικιστής, όπως λες, θα ήθελε πολύ να ήταν πατριώτης αλλά δυσκολεύεται γιατί συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνος και προτιμά να εστιάζει στα σύμβολα και στο πως θα δείξει ότι ανοίκει σε μια ομάδα/φυλή που είναι ανώτερη από τις άλλες γύρω του και όχι στο γιατί.
Υπάρχουν πατριώτες δεξιοί, αριστεροι, αριστεροδέξιοι κλπ κλπ.
Εθνικιστές τους απαντάς πάντα σε αγέλες, ομάδες, τάγματα, όπως θες πες το. Πατριώτης μπορείς να είσαι και μόνος σου.Δες μια ωραία ταινία που λέγεται Die Welle ( http://www.imdb.com/title/tt1063669/ ) και τα ξαναλέμε.
Καθόλου αχταρμά, όπως είπα και πιο πριν, η σωστή χρήση και κρίση των εννοιών και λέξεων είναι το βασικό μου κριτήριο για ότι λέω και γράφω. Τα σύμβολα δεν είναι 'ιερά' ή 'μπούρδες' επειδή επιβάλλονται, υπάρχουν εκεί γιατί συμβολίζουν και αντιπροσωπεύουν κάτι. Ο σταυρός συμβολίζει το Χριστό, η σημαία συμβολίζει τη χώρα (ως γεωγραφικό ή πολιτισμικό ή κοινωνικό σύνολο) κλπ. Δεν είναι για να τα παίρνουμε τοις μετρητοίς, αλλά για να αντιληφθούμε τι εκπροσωπούν. Κανένας δεν μου επέβαλε την ελληνική σημαία, υπάρχει εκεί για να συμβολίζει τη χώρα μου και το σύνολο των πολιτών.
Εκτός αυτού, το λογικό σου άλμα περί μειωμένης νοητικής αντίληψης των εθνικιστών για να γίνει η διάκριση μεταξύ αυτών και των 'πραγματικών πατριωτών' δεν βασίζεται πουθενά (σε κάποια δεδομένα, κάποια έρευνα, κάτι τεςπα....). Αλλά φυσικά συμφωνώ με το δεύτερη τμήμα της πρότασης αυτής, ουδέποτε είπα ότι πατριώτες ή/και εθνικιστές είναι μόνο δεξιοί, αριστεροί, μεσαίοι.
Και κλείνοντας, και εσύ κάνεις την άτυπη συνεπαγωγή εθνικιστής=ηλίθιος=φασιστής στο τέλος του κειμένου σου, το οποίο εξ'αρχής έχω δηλώσει ότι είναι εσφαλμένη και βασικός παράγοντας του προβλήματός μας (εδώ και αλλού, δεν είναι Ελληνικό προνόμιο αυτή η ιστορία)...
Edit: το Die Welle δεν το έχω δει, αλλά θα προσπαθήσω να το δω μόλις μπορέσω...από μια μικρή 'προεπισκόπηση' που έκανα, υποθέτω ότι αναλύει πως ξεφεύγει από τον έλεγχο σου κάτι που κάνεις με κάθε καλή πρόθεση ?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
και ναι ουτε μια μερα δεν περασε και το Shitstorm αρχισε ηδη !
http://athensmagazine.gr/portal/athenstalk/53360ολοι οι χρυσαυγιτες ειναι σε killing spree!
το λινκ που εβαλες σου διμιουργει χαρουλες και κεφακια?
προφανως δεν βλεπω την ωρα να παρω και εγω την χατζαρα μου και να αρχισω να μαχαιρωνω κοσμο (μαλλον φετες για τοστ)
πηγαν χρηγαυγιτες για ασημαντη αιτια σε σχολειο και τραμπουκισαν μαθητες και εσυ το ριχνεις στην τρελλιτσα.
ε ναι οσο εγινε αυτο το περιστατικο που η πηγη του ειναι αυτο το site και δεν δινει καμια αλλη λεπτομερια
αλλο τοσο θα γινει η δευτερα παρουσια η θα ξαναζωνανεψει ο μαρμαρωμένος βασιλιας(μην χαθουμε και απο της χ.α τα χναρια.. )ε ναι χρυσαυγητες που για σημαντη αφορμη μαζευτηκαν καμια 20αρια μαζι και πηγαν να πουλησουν μανγκια δεν στεκει.
Ασε που δεν ειχε παρει τηλεφωνο ο Μιχαλιολακος ή ο Κασιδιαρης.ε ναι προφανως την επεσαν σε σχολειο και δεν ειπε καποιο καναλι τιποτα ουτε το σκαι που ειναι διπλα περιμενουν τηλεφωνο μαλλον μαθε να μην τρως οτι σου πασαρουν κανει καλο στην υγεια
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Δεν είπα ότι ο Χατζηδάκης -ή ο Θεοδωράκης- ήταν αριστεροί/δεξιοί/μεσαίοι/κλπ...απλώς ότι αυτό που έγραψε κάποτε ο Χατζηδάκης -και που διαφωνώ σε αρκετά σημεία- το έχουν ως ευαγγέλιο οι (ακρο)αριστεροί για να εξισώσουν πατριώτες/εθνικιστές (πείτε το όπως θέλετε για χάριν οικονομίας χώρου) με τους ναζιστές/φασίστες, ώστε να πετάνε στο τέλος 'αγαπάς τη χώρα σου ? είσαι ναζί και πρέπει να σε κάψουμε'....
η αλήθεια είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια και γενικά όσα ζω και θυμάμαι εγώ το να είσαι πατριώτης είχε εξισωθεί με το να είσαι φασίστας και η αριστερά ήταν η απόλυτη τρεντιά είδικα για τους νέους που βράζει το αίμα και ακούνε βασίλη παπακωσταντίνου
αυτή η παπαριά όμως αν το βάλεις κάτω και το σκεφτείς είναι αυτή που οδήγησε πολλούς αφελείς να δέχονται φαινόμενα όπως το λαος αρχικά και τη ΧΑ στη συνέχεια
δηλαδή, λέει ο άλλος μέσα του (και λογικά το λέει), δε γ@μιέστε βρε αριστεροί που θα μου πείτε ότι επειδή αγαπώ τη πατρίδα μου είμαι φασίστας;
κάπου εκεί όμως αρχίζει το λάθος που προκύπτει από βλακώδη αντίδραση στην 'αντίδραση' ότι επειδή οι αριστεροί βαφτίζουν οτιδήποτε πρακτικά δε συμφωνεί μαζί τους φασισμό (πχ έχω ακούσει κομμουνιστή να λέει φασίστες ακόμα και άλλους κοινώς αποδεκτά αριστερούς) , το ότι λένε φασίστες και τους ίδιους τους φασίστες δεν τους προκάλει πλέον ενδιαφέρον ούτε ξυπνάει τα αντανακλαστικά που θα έπρεπε να έχει ο κόσμος κατά του φασισμού
όπως είναι οι δεξιοί, κεντρώοι, και λιγότεροι αριστεροί φασίστες έτσι είναι και χρυσαυγίτες.. το ίδιο και το αυτό
η κατάχρηση του όρου για κάθε μαλακία που έρχεται στο μυαλό των αριστερών έκανε το να φαίνεται η ΧΑ φυσιολογική στο κόσμο και σαν συνέπεια ακόμα μερικοί να μην έχουν καταλάβει τι σκατά υποστηρίζουν και να λένε μέσα τους 'έλα μωρέ παρεξηγημένα είναι τα παιδιά, απλά ξυρίζουν το κεφάλι τους και αγαπούν τη πατρίδα τους'
'φασίστας άλλωστε ήταν και ο κύριως Κώστας που έμενε δίπλα και ήταν απόστρατος ναύρχος του ΠΝ και σε κάθε εθνική επέτειο κρέμαγε σημαία από το μπαλκόνι του αλλά ήταν καλός άνθρωπος και πολύ ευγενικός με τους γείτονες '
+1000
-
Aυτή η αστυνομία θα τα βάλει με την ΧΑ
-
Tι έγινε στη Γαλλία όταν ακροδεξιοί σκότωσαν τον αντιφασίστα 18χρονο φοιτητή Κλεμάν Μερίκ
Ο θάνατός του Κλαμάν Μερίκ, σε ηλικία 18 ετών, έπειτα από βίαια σύγκρουση μεταξύ ακροαριστερών και skinheads... πολιτικά προσκείμενων στην Ακροδεξιά προκάλεσε θύελλα αγανάκτησης και διαδηλώσεις οργής στις περισσότερες πόλεις της Γαλλίας.
Ο Κλεμάν Μερίκ, νεκρός στις 6 Ιουνίου 2013, ήταν φοιτητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, μέλος της Αντιφασιστικής Δράσης Παρισιού-Προαστίων και ακτιβιστής στην SUD Étudiant, χωρίς κάποια “κομματική ταμπέλα”, με καταγωγή από την Μπρεστ.
Τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια βίαιης σύγκρουσης με μέλη της Ακροδεξιάς στην rue de Caumartin στο Παρίσι, στις 5 Ιουνίου 2013, με την ευκαιρία μιας ιδιωτικής πώλησης ρούχων των εταιρειών Fred Perry και Ben Sherman, δύο οίκων ένδυσης με ιδιαίτερη πέραση μεταξύ των ακτιβιστών της Ακροδεξιάς και της Ακροαριστεράς.
Ο Κλεμάν Μερίκ γρονθοκοπήθηκε από τον φερόμενο ως Εστεμπάν Μορίγιο, ισπανικής καταγωγής και ηλικίας 20 ετών, ο οποίος τον πέταξε πάνω σε έναν μεταλλικό πάσσαλο, ο οποίος χτύπησε το πίσω μέρος του κρανίου του. Ο Κλεμάν Μερίκ μεταφέρθηκε στο Hôpital de la Pitié-Salpêtrière σε κατάσταση κλινικού θανάτου. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε την επόμενη, σε ηλικία 18 ετών.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου, ο Κλεμάν Μερίκ, πέθανε από χτυπήματα που δέχτηκε στο πρόσωπο και όχι λόγω της πρόσκρουσης του στον πάσσαλο. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, « δεν υπάρχει καμία αμφιβολία » για το γεγονός ότι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης « είναι υπεύθυνος γι’αυτά τα χτυπήματα, όμως η πρόθεση φόνου εκ μέρους του δεν έχει ακόμη αποδειχτεί »
Από τις 6 Ιουνίου, κιόλας, στο Παρίσι, ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών, Μάνουελ Βαλλς εξέφρασε την πλήρη αποφασιστικότητά του να θέσει ένα τέλος σε αυτή την βία που προέρχεται και φέρει τα διακριτικά της Ακροδεξιάς.
Ερωτηθείσα στον αέρα του RTL, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, αρνήθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το κόμμα της δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτές τις μη-αποδεκτές κοινωνικά και απαράδεκτες ενέργειες.
Την ίδια ημέρα, ο Πρωθυπουργός, Ζαν-Μαρκ Αιρώ ανακοίνωσε ενώπιον της Γερουσίας ότι επιθυμεί ως Κυβέρνηση να βρει τρόπο να « κομματιάσει », « με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο », όλες αυτές τις ακροδεξιές πολιτικές ομάδες-οργανώσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά την δολοφονία του Κλεμάν Μερίκ.
Από την πλευρά του, ο Σερζ Αγιούμπ, ηγέτης των Εθνικιστικών Επαναστατικών Νεολαίων, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της οργάνωσής του σε αυτή την συμπλοκή.
Πολιτικές Συνέπειες
Στις 8 Ιουνίου 2013, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Αιρώ ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάνουελ Βαλλς « να ξεκινήσει άμεσα » διαδικασίες για την διάλυση της ακροδεξιάς-νεοναζί οργάνωσης των Εθνικιστικών Επαναστατικών Νεολαίων (JNR) μετά την δολοφονία του Κλεμάν Μερίκ.Ο υπουργός βρήκε απέναντί του τη γαλλική Δεξιά που ζητούσε την διάλυση όλων των βίαιων οργανώσεων, τόσο της άκρας δεξιάς, όσο και της άκρας αριστεράς. Ο Μανουέλ Βαλς ζήτησε πάντως να μην γίνονται απλοϊκοί συμψηφισμοί. «Δεν είναι ώρα για συμψηφισμούς. Οι οργανώσεις της άκρας δεξιάς είναι αυτές που εδώ και μήνες είναι φορείς της γλώσσας του μίσους. Δεν πρέπει να τις συγχέουμε με τις οργανώσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αγωνίζονται κατά του φασισμού».
Read more: http://proinimatia.blogspot.com/2013/09 ... z2fLb9fEXP
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Aυτή η αστυνομία θα τα βάλει με την ΧΑΑμα βγάλουν κανα κουμπούρι και ξαπλώσουν κάναν άπλυτο με μολοτοφ ή ΧΑτη θα κλαίγεστε για αστυνομική βία. (στη δεύτερη περίπτωση θα τουμπεκιάσουν διάφορα αριστεροειδή αλλα έτσι είναι τα double standards)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αμα βγάλουν κανα κουμπούρι και ξαπλώσουν κάναν άπλυτο με μολοτοφ ή ΧΑτη θα κλαίγεστε για αστυνομική βία. (στη δεύτερη περίπτωση θα τουμπεκιάσουν διάφορα αριστεροειδή αλλα έτσι είναι τα double standards)
ισως βρουν καμια τραπεζα να καψουν παραδιπλα να εκτωνοθουν ρε παιδι μου
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Tι έγινε στη Γαλλία όταν ακροδεξιοί σκότωσαν τον αντιφασίστα 18χρονο φοιτητή Κλεμάν Μερίκ.......Τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια βίαιης σύγκρουσης με μέλη της Ακροδεξιάς στην rue de Caumartin στο Παρίσι, στις 5 Ιουνίου 2013, με την ευκαιρία μιας ιδιωτικής πώλησης ρούχων των εταιρειών Fred Perry και Ben Sherman, δύο οίκων ένδυσης με ιδιαίτερη πέραση μεταξύ των ακτιβιστών της Ακροδεξιάς και της Ακροαριστεράς.
Τσακωθηκανε για τις εκπτωσεις δηλαδη... 'αστο μωρη εγω το ειδα πρώτη'.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Καθόλου αχταρμά, όπως είπα και πιο πριν, η σωστή χρήση και κρίση των εννοιών και λέξεων είναι το βασικό μου κριτήριο για ότι λέω και γράφω. Τα σύμβολα δεν είναι 'ιερά' ή 'μπούρδες' επειδή επιβάλλονται, υπάρχουν εκεί γιατί συμβολίζουν και αντιπροσωπεύουν κάτι. Ο σταυρός συμβολίζει το Χριστό, η σημαία συμβολίζει τη χώρα (ως γεωγραφικό ή πολιτισμικό ή κοινωνικό σύνολο) κλπ. Δεν είναι για να τα παίρνουμε τοις μετρητοίς, αλλά για να αντιληφθούμε τι εκπροσωπούν. Κανένας δεν μου επέβαλε την ελληνική σημαία, υπάρχει εκεί για να συμβολίζει τη χώρα μου και το σύνολο των πολιτών.
Εκτός αυτού, το λογικό σου άλμα περί μειωμένης νοητικής αντίληψης των εθνικιστών για να γίνει η διάκριση μεταξύ αυτών και των 'πραγματικών πατριωτών' δεν βασίζεται πουθενά (σε κάποια δεδομένα, κάποια έρευνα, κάτι τεςπα....). Αλλά φυσικά συμφωνώ με το δεύτερη τμήμα της πρότασης αυτής, ουδέποτε είπα ότι πατριώτες ή/και εθνικιστές είναι μόνο δεξιοί, αριστεροί, μεσαίοι.
Και κλείνοντας, και εσύ κάνεις την άτυπη συνεπαγωγή εθνικιστής=ηλίθιος=φασιστής στο τέλος του κειμένου σου, το οποίο εξ'αρχής έχω δηλώσει ότι είναι εσφαλμένη και βασικός παράγοντας του προβλήματός μας (εδώ και αλλού, δεν είναι Ελληνικό προνόμιο αυτή η ιστορία)...
Από το σπίτι, το σχολείο, τους γονείς, του φίλους κλπ όλοι σου περνάνε, από την ώρα που γεννιέσαι μέχρι να πεθάνεις, μέσα από στερεότυπα σύμβολα, ιδέες και 'σωστές' συμπεριφορές. Από κάποια ηλικία και μετά είναι σχεδόν αδύνατο να το ατιληφθείς (και στην πραγματικότητα δε θέλεις διότι αυτό ισοδυναμεί με κατάρρευση του κόσμου, όπως τον αντιλαμβάνεσαι).
Δε θα πω κάτι άλλο παρα μόνο το εξής: Ετυμολογικά και μόνο να δεις τη λέξη φασιστής (λατινική ρίζα) εμπεριέχει την έννοια της ομάδας που μεμονωμένα κάθε μέλος είναι αδύναμο και όλοι μαζί δυνατοί υπό την καθοδήγηση ενός αρχηγού*. Κατά συνέπεια, θα μπορούσες πιθανώς να χαρακτηρίσεις 'φασίστα' και έναν ηλίθιο που πάει στο γήπεδο και απο μόνος του είναι ένα τίποτα ενώ μαζί με τους άλλους οπαδούς δρουν αγελοποιημένοι ως ομάδα με κάποιον να παίζει το ρόλο του αρχηγού, χωρίς να είναι εθνικιστής.
Ο εθνικισμός, όμως, είναι ακριβώς η έκφανση του φυλετικού φασισμού, η ιδεολογία δηλαδή ότι ανήκεις σε μια ευρύτερη ομάδα που διαθέτει εθνικά/φυλετικά γνωρίσματα που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις άλλες και να είναι ανώτερη.
*υπό αυτή την έννοια, δε νομίζω ότι είναι λάθος ο ισχυρισμός μου ότι ο φασίστας είναι και εξ ορισμού ηλίθιος από τη στιγμή που δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μονάδα.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Αμα βγάλουν κανα κουμπούρι και ξαπλώσουν κάναν άπλυτο με μολοτοφ ή ΧΑτη θα κλαίγεστε για αστυνομική βία. (στη δεύτερη περίπτωση θα τουμπεκιάσουν διάφορα αριστεροειδή αλλα έτσι είναι τα double standards)
ισως βρουν καμια τραπεζα να καψουν παραδιπλα να εκτωνοθουν ρε παιδι μου
-
χτες εσπαγαν απο την παπαναστασιου κατω κατω αμαξια..
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ποιός ακριβώς θα βγάλει κουμπούρι να ξαπλώσει χρυσαυγίτη, ο χρυσαυγίτης? Εχεις δει πολλές φορές την ΕΛΑΣ να ακουμπάει χρυσαυγίτες, γιατί μαλλον αυτά είανι τα double standards που έχει κάθε τσαλαφό σαν και του λόγου σου.
Καταγγελία-σοκ ότι ομάδα της ΔΙΑΣ βρισκόταν στον τόπο της δολοφονίας προτού ο 45χρονος Ρουπακιάς καταφέρει το θανάσιμο πλήγμα στον 34χρονο Φύσσα έδωσαν στο Mega δύο αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ τα όσα είδαν.
Πρόκειται για ανδρόγυνο μεσήλικων κατοίκων της περιοχής, που εκείνη την ώρα είχαν βγάλει για βόλτα τα σκυλιά τους.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το μαχαίρωμα, οι άνδρες της ΔΙΑΣ ήταν παρόντες. 'Πρώτα είδαμε τις μηχανές ΔΙΑΣ και μετά είδαν τον Παύλο Φύσσα να πέφτει τραυματίας', είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη πιο γλαφυρή στην περιγραφή της υπήρξε η σύζυγός του, που παρενέβη τηλεφωνικά λίγο αργότερα: Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι κατέθεσε επισήμως και ενυπόγραφα στην Αστυνομία μαζί με το σύζυγο της ότι οι άνδρες της ΔΙΑΣ ήταν από την αρχή εκεί.
Η ίδια σημειώνει ότι είδε πλήθος κόσμου στην περιοχή και προσθέτει ότι προσέγγισε τον Παύλο Φύσσα, προτού εκείνος τραυματιστεί θανάσιμα. Τον ρώτησε, όπως λέει: 'Για το ποδόσφαιρο μαλώνετε;' και εκείνος της απάντησε: 'Όχι κυρία μου, χρυσαυγίτες είναι'.
Η μάρτυρας συμπληρώνει: '30 άτομα ήρθανε και φωνάζανε, και άρχισαν να δέρνουν έναν φίλο του Παύλου. Η Αστυνομία εκείνη την ώρα ήταν 30 μέτρα μακριά. Έρχονται με τα πόδια και απλώς τους κοιτάνε. Ο Παύλος είναι εκεί, οι φίλοι του έχουν φύγει. Είναι 3 άνδρες αστυνομικοί και μία κοπέλα'.
Σημειώνει ότι για λίγα λεπτά αποχώρησε και όταν επέστρεψε, ο Παύλος είχε πέσει τραυματίας.
Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην ίδια εκπομπή, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Παρθένης, υποστήριξε ότι 'η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, γι' αυτό συλλάβαμε τον δράστη' και πως 'όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε ήδη τραυματιστεί'.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η πρώτη ενημέρωση στην ΕΛ.ΑΣ από ιδιώτη έγινε στις 23.57 και τότε δόθηκε εντολή σε 8 ένστολους της ΔΙΑΣ να μεταβούν στο σημείο.
Μόλις έφτασαν επί τόπου, υποστηρίζει ο κ. Παρθένης, άρχισαν να τρέχουν οι συμμετέχοντες στη συμπλοκή προκειμένου να διαφύγουν.
Και προσθέτει ότι μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας, είδαν τον Φύσσα στο έδαφος αιμόφυρτο και τότε πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του 45χρονου Ρουπακιά στις 00.08.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ποιός ακριβώς θα βγάλει κουμπούρι να ξαπλώσει χρυσαυγίτη, ο χρυσαυγίτης? Εχεις δει πολλές φορές την ΕΛΑΣ να ακουμπάει χρυσαυγίτες, γιατί μαλλον αυτά είανι τα double standards που έχει κάθε τσαλαφό σαν και του λόγου σου.Αλλες τόσες έχω δεί την ΕΛΑΣ να μην μαζευει μπάχαλους. Βέβαια να κλαίγεσαι (οχι εσυ) οτι μόνο εμάς βαραν οι μπάτσοι είναι αναμενόμενο.
ΥΓ
Ξεχασα. Οι μπάχαλοι είναι ασφαλίτες. -
Εγραψες για κουμπούρι και σου απάντησα επ αυτού.
Κουμπούρι μπάτσος προσφάτως τράβηξε και δεν ήταν για χρυσαυγίτη, αν το κουρκούτι σου μπορεί να ανακαλέσει έστω και μία καταγεγραμμένη περίπτωση αστυνομικής βίας εναντίον χρυσαυγίτη, πες την να την μάθουμε κι εμείς.
-
Γιατί σας φοβίζει η Αριστερά;
Γιατί σας φοβίζει ένας χώρος που δεν κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα;Ούτε ως κράτος, ούτε ως παρακράτος.
Γιατί φέρατε τη χώρα σ αυτό ο τέλμα;
Γιατί δεν σας φοβίζουν οι πολιτικές σας επιλογές των τελευταίων δεκαετιών;
Γιατί ενώ αποτύχατε ως πολιτικά όντα, με τις επιλογές σας, βάζετε στο κοινοβούλιο ναζιστικά ζώα για να 'καθαρίσουν' για τις δικές σας αποτυχημένες επιλογές 10ετιών;Γιατί δεν ντρέπεστε όταν κοιτάτε τον καθρέφτη;
-
Ο χρήστης SAXOGUS έγραψε:
Γιατί σας φοβίζει ένας χώρος που δεν κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα;Ούτε ως κράτος, ούτε ως παρακράτος.
Γιατί ενώ αποτύχατε ως πολιτικά όντα, με τις επιλογές σας, βάζετε στο κοινοβούλιο ναζιστικά ζώα για να 'καθαρίσουν' για τις δικές σας αποτυχημένες επιλογές 10ετιών;Γιατί δεν ντρέπεστε όταν κοιτάτε τον καθρέφτη;
-
Γιατί δεν ντρέπεστε όταν κοιτάτε τον καθρέφτη;
Τον καθρέπτη τον σπάνε προς αναβίωση της επταετίας.
-
και γιατί μαμά το μωρό μας πίνει neslac.
Εγραψες για κουμπούρι και σου απάντησα επ αυτού.
Κουμπούρι μπάτσος προσφάτως τράβηξε και δεν ήταν για χρυσαυγίτη, αν το κουρκούτι σου μπορεί να ανακαλέσει έστω και μία καταγεγραμμένη περίπτωση αστυνομικής βίας εναντίον χρυσαυγίτη, πες την να την μάθουμε κι εμείς.
Αμα είναι reference για Γρηγορόπουλο αυτό θα θυμίσω οτι ο Κορκωνέας είναι φυλακή. Οπως είναι και ο ΧΑ που μαχαίρωσε. Οταν φτάσουμε στο σημείο να επιτεθούν ΧΑ σε μπάτσους -οπως κάνουν συχνά οι μπάχαλοι- και δεν ξαπλώσουν κάποιον κάτω το ξανασυζητάμε.
-
ΓΙα κουμπούρι μίλησες-->αστυνομική βία, όχι για ελληνική δικαιοσύνη.
Για να έρθουν αντιμέτωποι με τους μπάτσοι πρέπει πρώτα οι μπάτσοι να πάνε εκεί που δέρνουν μετανάστες και να τους κυνηγήσουν. -
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]