-
Γεια σας είμαι ο Σταύρος και είμαι νέος στο φόρουμ αλλά και νέος οδηγός όπως δείχνει και το nickname μου ως τώρα μετακινούμε με μηχανή αλλά στρέφομαι στους 4 τροχούς λόγω της παραπάνω ασφάλειας . Όπως γράφω και στον τίτλο ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός μικρού μεταχειρισμένου μέχρι 1200cc (1000-1200),τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι λίγα και συγκεκριμένα μέχρι 3000 μαζί με το service που θα χρειαστεί μετά την αγορά άρα περίπου 2500. Το αυτοκίνητο το χρειάζομαι για να πηγαίνω στη σχολή μου (περίπου 15 χιλιόμετρα απόσταση)επειδή δεν με βολεύει να πηγαίνω με τα ΜΜΜ. Στην τιμή και στα κυβικά που ψάχνω βρίσκω τα εξής :micra k11 1.0 ,polo 6n 1.0,2006 1.1,yaris 1.0,ibiza mk2 1.0,punto '01-'03,clio II 1.2 . Θα ήθελα να μου πείτε ποιο θεωρείται πως είναι το πιο τίμιο και ποιο βγάζει τις λιγότερες βλάβες . Το γνωρίζω ότι όλα τα παραπάνω είναι αρκετά παλιά και σίγουρα θα βγάλουν προβλήματα αλλά τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν κάτι καλύτερο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Γεια σας είμαι ο Σταύρος και είμαι νέος στο φόρουμ αλλά και νέος οδηγός όπως δείχνει και το nickname μου ως τώρα μετακινούμε με μηχανή αλλά στρέφομαι στους 4 τροχούς λόγω της παραπάνω ασφάλειας . Όπως γράφω και στον τίτλο ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός μικρού μεταχειρισμένου μέχρι 1200cc (1000-1200),τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι λίγα και συγκεκριμένα μέχρι 3000 μαζί με το service που θα χρειαστεί μετά την αγορά άρα περίπου 2500. Το αυτοκίνητο το χρειάζομαι για να πηγαίνω στη σχολή μου (περίπου 15 χιλιόμετρα απόσταση)επειδή δεν με βολεύει να πηγαίνω με τα ΜΜΜ. Στην τιμή και στα κυβικά που ψάχνω βρίσκω τα εξής :micra k11 1.0 ,polo 6n 1.0,2006 1.1,yaris 1.0,ibiza mk2 1.0,punto '01-'03,clio II 1.2 . Θα ήθελα να μου πείτε ποιο θεωρείται πως είναι το πιο τίμιο και ποιο βγάζει τις λιγότερες βλάβες . Το γνωρίζω ότι όλα τα παραπάνω είναι αρκετά παλιά και σίγουρα θα βγάλουν προβλήματα αλλά τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν κάτι καλύτερο.
Eγω θα ελεγα yaris 1.0 οικονομικοτατο και πολυ αξιοπιστο
-
και το punto ειναι τιμιο... και ειναι και πιο νεανικο αν σε ενδιαφερει και αυτο, οπως και πολυ οικονομικο!
αλλα θα προτιμουσα την 1η γενια απο την 2η που κοιτας εσυ, γιατι η 2η ειχε ενα προβλημα με το μοτερ τιμονιου η οποια στην συνεχεια διορθωθηκε στο g.punto! για αυτο ειναι αναλογα σε τι θα αμαξι θα τυχει να πεσεις και πως το ειχε περιποιηθει ο προηγουμενος ιδιοκτητης! αν φυσικα ειναι προσεγμενο, δεν θα εχεις τετοιο θεμα ευκολα... -
Πάρε yaris καλύτερα.
-
Στα 1200 μπορείς επίσης να δεις και corsa και fiesta. Επίσης μπορείς να δεις κι accent που ίδια τέλη κτλ έχουν παρόλο που ειναι 1300.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Το πιο τιμιο στα χρηματα του δεν ειναι το yaris σιγουρα ,αλλα ειναι το πιο αξιοπιστο αν παρεις ενα που απλα εχουν τηρηθει τα προβλεπομενα στη συντηρηση του.
-
Εχε στο νου σου και το renault twingo 1ης γενιας..ειναι σιγουρα μεσα στα λεφτα που διαθετεις..περασαν 3 απο την οικογενεια(2 ο θειος μου και 1 η μανα μου) και ειχαν μεινει ευχαριστημενοι..ενω δεν θυμαμαι παραπονα για ζημιες.Αν σου αρεσει εμφανισιακα πιστευω οτι ειναι ενα αμαξι που θα κανει την δουλεια του..
-
To mikra είναι σκυλί και τίμιο, όπως και το punto. Nομίαω μόνο το f/l είχε θέμα με το τιμόνι.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το πιο τιμιο στα χρηματα του δεν ειναι το yaris σιγουρα ,αλλα ειναι το πιο αξιοπιστο αν παρεις ενα που απλα εχουν τηρηθει τα προβλεπομενα στη συντηρηση του.Μπορείς να μου προσδιορίσεις τι εννοείς 'τίμιο';
-
IBIZA 1,2 τρικύλινδρο,ΑΠΙΘΑΝΟ ΜΟΤΕΡΑΚΙ!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Το πιο τιμιο στα χρηματα του δεν ειναι το yaris σιγουρα ,αλλα ειναι το πιο αξιοπιστο αν παρεις ενα που απλα εχουν τηρηθει τα προβλεπομενα στη συντηρηση του.
Μπορείς να μου προσδιορίσεις τι εννοείς 'τίμιο';
Κοστιζει λογικα-σωστα γι αυτα που προσφερει σαν αυτοκινητο. Ε το yaris δε το θεωρω 'τιμιο'..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μπορείς να μου προσδιορίσεις τι εννοείς 'τίμιο';
Κοστιζει λογικα-σωστα γι αυτα που προσφερει σαν αυτοκινητο. Ε το yaris δε το θεωρω 'τιμιο'..
Συμφωνω απολυτα με το νονο...βλεπω κατι yaris του '99 τα οποια τα πουλανε 3500+ ευρω,κατι που αντικειμενικα δεν ειναι σωστο..ειναι πανακριβα για αυτοκινητα τετοιας εποχης..κρατανε τετοια τιμη κυριως λογω της αξιοπιστιας τους και οχι για αυτο που σου προσφερουν στην τιμη αυτη..
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Nομίαω μόνο το f/l είχε θέμα με το τιμόνι...κατι παιζει εκει σε μια πλακεττα στην κολωνα του τιμονιου...και ειναι και ακριβουτσικη η επισκευη. Απο φιλο μου που του εβγαλε το θεματακι το ξερω. Το θεωρει ομως πολυ καλο γιατι δεν του εβγαλε τιποτα αλλο...και το οδηγει η γυναικα του.
-
Ναι και το μοτεράκι κάνει τα δικά του αλλα το mk2 δε νομίζω να το εμφάνισε. Δεν το χω ακούσει πουθενά σαν γενικό πρόβλημα.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Ως τώρα τείνω προς το micra αλλά μου αρέσει και το Getz 1.1 που ξέχασα να το γράψω στην αρχή , τι γνώμη έχετε για αυτό;
Το ποσό που θα διαθέσω μάλλον θα ανεβεί περίπου 500€ -
Ο χρήστης New_Driver έγραψε:
Ως τώρα τείνω προς το micra αλλά μου αρέσει και το Getz 1.1 που ξέχασα να το γράψω στην αρχή , τι γνώμη έχετε για αυτό;
Το ποσό που θα διαθέσω μάλλον θα ανεβεί περίπου 500€Θα σου πω κατι για το getz...φιλος μου τρακαρε με getz και ο προφυλακτηρας ειχε απο μεσα φελιζολ...για το θεο...αυτο λεει πολλα για το τι θα παθεις σε καποιο ατυχημα..καλυτερα μακρια...
-
Ο χρήστης maniatis87 έγραψε:
Το ποσό που θα διαθέσω μάλλον θα ανεβεί περίπου 500€Θα σου πω κατι για το getz...φιλος μου τρακαρε με getz και ο προφυλακτηρας ειχε απο μεσα φελιζολ...για το θεο...αυτο λεει πολλα για το τι θα παθεις σε καποιο ατυχημα..καλυτερα μακρια...
Μαλλον δεν εχεις δει πολλους προφυλακτηρες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μαλλον δεν εχεις δει πολλους προφυλακτηρες.
Σπασμενους σιγουρα δεν εχω δει πολλους μιας και εχω τρακαρει απειροελαχιστες φορες..και κεινες με μηδαμινη ζημια...παντως εχω την εντυπωση οτι αν τρακαρεις με το getz θα γινει σερπαντινα...
Αγορά Μεταχειρισμένου μέχρι 1,200cc