-
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
Του αδερφού μου το 1.4 sporting, που ήταν από τα τελευταία κομμάτια πριν βγει το grande, αγοράστηκε 12000 με έκπτωση το γενάρη του 2006. Πουλήθηκε τον οκτώβρη του 2011, με πάρα πολύ κόπο(γύρω στον 1 χρόνο υπήρχε αγγελία) για 3700€.
Δε μας λες ούτε χιλιόμετρα, ούτε κατάσταση.
Και πάλι η τιμή βέβαια είναι χαμηλή. Πέρα από αυτό βέβαια μπορείς να μας πεις και τι προβλήματα είχε.
Επίσης να μας πεις πόσο είχε ένα αντίστοιχο Yaris τότε και πόσο θα έπιανε τώρα.
Προσωπικά η μεταπώληση μου είναι αδιάφορη βέβαια, πιο πολύ ήθελα να γράψω τα πολλά λεφτά που μου έχει στοιχίσει το αμάξι μου κλείνοντας φέτος τα 12 χρόνια ζωής.+1 στην τιμη επαιξαν ρολο ολα αυτα...
και τα yaris σιγα την διαφορα που εχουν απο τα αλλα αμαξια της ιδιας ηλικιας μεταχειρισμενα... στις ιδιες τιμες παιζουν με τα αλλα! πολυ τα υπερτιμαμε βλεπω...
Χιλιόμετρα είχε γύρω στις 60.000, και από κατάσταση μέτρια. Ήταν ατρακάριστο βέβαια. Άντε άμα ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση να έπιανε λίγο παραπάνω. Πάντως για μένα ήταν ψιλοαποτυχία το συγκεκριμένο, για τη χρήση που έκανε. Πάρα πολύ σκληρό αμάξι, και με σκληρό συμπλέκτη. Για καμια ευρωπαϊκή πόλη μπορεί να είναι καλό, αλλά για εδώ με τις λακούβες ήταν λίγο δύσκολο αυτοκίνητο για μένα. Ο αδερφός μου το είχε συνηθίσει βέβαια. Μηχανικά δεν είχε βγάλει κάτι. Κάτι βλακείες μόνο στα ηλεκτρικά που μάλλον ευθυνόταν για αυτό ο ηλεκτρολόγος που του είχε βάλει το 'δώρο' συναγερμό. Είχε πάρει ρεύμα από κάπου που δεν έπρεπε, και κάθε 1,5 χρόνο έβγαζε το μήνυμα hill holder failure και δε δούλευε το ESP νομίζω. Πάντως θα ήθελα να έβλεπα ένα τέτοιο punto σε έκδοση απλή(όχι sporting) πως θα ήταν. Θυμάμαι παλιότερα είχα οδηγήσει για λίγα μόνο μέτρα ένα punto πρώτης γενιάς, 8βάλβιδο πρέπει να ήταν και με υποβοηθούμενο τιμόνι, και μου φάνηκε να έχει πάρα πολύ ωραία αίσθηση(ευέλικτο).
Για yaris δεν ξέρω, εκτός από το 1000άρι που είχαμε, και μετά από 20.000χλμ σε πολύ δύσκολους δρόμους είχε γινει κουδουνίστρα. Αλλά γενικά το αν αξίζει τα παραπάνω λεφτά που ζητάνε, ίσως. Ενδέχεται να είναι απροβλημάτιστα τα περισσότερα αυτοκίνητα που είχαν πουληθεί συγκριτικά με τον ανταγωνισμο. Προσωπική άποψη είναι πως λόγω σχεδιασμού, ίσως στέκεται ακόμη καλά και σήμερα(συγκριτικά με κάποιο άλλο της ίδιας περιόδου). Και μάλλον το ότι δεν χρειάζονται αλλαγή ιμάντα χρονισμού είναι και αυτό ένα πλεονέκτημα. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Τελικά γιατί τα KIA γίνονται πανάκριβα θα μάθουμε;Ίσως γιατί αποδεικνύονται πιο αξιόπιστα σε σχέση με άλλα μοντέλα του ανταγωνισμού. Για εμένα το yaris είναι μία καλή επιλογή λόγω της αξιοπιστίας που έχει η toyota εδώ και χρόνια. Όμως φίλε πρόσεξε κάτι. Όσο αξιόπιστο και αν είναι ένα αμάξι, αν έχει πέσει στα χέρια ιδιοκτήτη που είναι αδιάφορος για τα σέρβις ή είναι σπάστης, το αμάξι θα αρχίσει να γεννάει ζημίες. Αν μπορείς πάρε αυτοκίνητο από ιδιοκτήτη που γνωρίζεις.
-
Πολύ πολύ σωστό αυτό.
-
Παιδιά καλημέρα σας!!!
Είμαι κ εγώ καινουρια στο forum και σαν τον φίλο New_Driver, ψάχνω ένα μεταχειρισμένο μέχρι 1200cc. Αυτή την στιγμή έχω ένα Smart 700cc του 2003 το οποίο είναι εισαγωγής από Γερμανία (μεταχειρισμένο) αλλά δεν έχω μείνει ευχαριστημένη (φανταστείτε το έχω μόνο 3μήνες!!!).Γι'αυτό θα ήθελα ένα το πολύ μέχρι 4.000euro, με σχετικά μικρές καταναλώσεις και μικρό κόστος συντήρησης (service,τέλη κυκλοφορίας κ.λ.π.) Αυτά που είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις μου είναι το Hyundai ATOS Prime και GETZ, το Fiat PANDA, τα Chevrolet MATIZ & AVEO και τελευταίο το Citroen C3.
Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθειά σας για το ποιο πιστεύετε ότι θα ήταν το ιδανικότερο αυτοκινήτο πόλης και στο τι να προσέξω για τις βλάβες που συνήθως βγάζει το καθένα από αυτά.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! -
fiat grande punto 1200
αρκετά οικονομικό κ απροβληματιστο
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2762162/
δώστου 3500 κ το πήρες
στα ίδια λεφτά βέβαια περνεις κ το σαφώς ανώτερο κ με την ίδια κατανάλωση 1400αρι 8βαλβιδο γκραντε πουντο -
Και απο ζημιές???? έχω ακούσει ότι βγάζουν πρόβλημα με τα ηλεκτρικά τους.
-
με την κρεμαγιέρα (αξονα τιμονιου κάτι τετοιο) βγάζαν πρόβλημα κάποιες παρτίδες. αλλά θα έχει φτιαχτεί στην εγγύηση αν είναι γιατί το έβγαζε αμέσως το πρόβλημα. Έκανε ένα θόρυβο όταν το έστριβες με μηδέν χιλιόμετρα
Αγορά Μεταχειρισμένου μέχρι 1,200cc