-
τι αμαξι ψαχνεις;
-
Κοιτάω διάφορα μίνι αυτοκίνητα, με πολυμορφικό σχεδιασμό, λίγα κυβικά,με Ιαπωνικές καταβολές και ασημί.
Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου σχεδιασμοί τύπου 'αυγού' που είναι τα περισσότερα καινούρια.Ένα τυχαίο παράδειγμα:
-
Γνώμες για τον Μπήτρο στο Κερατσίνι; Έχει πάρει κάποιος από εκεί;
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Γνώμες για τον Μπήτρο στο Κερατσίνι; Έχει πάρει κάποιος από εκεί;Από προηγουμενες σελίδες σ'αυτο το θέμα αν ψαξεις, όχι και τόσο θετικά τα σχόλια.
Βασικό μείον ότι δεν δίνει τα αυτοκίνητα για έλεγχο εκεί που θες αλλά πας με μηχανικό σου και οτι δει εκεί επιτόπου.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Αυτός ο Μπήτρος μου έχει κάνει εντύπωση.
Τόσα αυτοκίνητα που φαίνονται (στις φωτογραφίες) σε άριστη κατάσταση που τα έχει βρει; -
This post is deleted! -
Εγώ πάντως έτσι όπως τα υπολογίζω κάπου στα τέλη του 2015, αρχές του 2016 θα βάλω αγγελία να πουλήσω το 207 σε ιδιώτη. Θα το βγάλω σε τιμή πρόκληση ώστε να βρεθεί κάποιος ιδιώτης που θα εκτιμήσει ότι το αυτοκίνητο είναι σχεδόν αχρησιμοποίητο.
Επιτέλους μπήκα στις 13000χλμ!!!!Και μετά με την ησυχία μου θα ψάξω να βρω ένα μικρό, πολύ μικρό αυτοκίνητο από ιδιώτη, ίσα-ίσα να καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες μου. Και πλέον δεν θα ξανασχοληθώ ούτε με πλυσίματα αυτοκινήτου, ούτε με γρατσουνιές, ούτε με τίποτα. Μόνο συντήρηση και τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης Mastoras78 έγραψε:
Όλα τα αυτοκίνητα με βιολογικό καθαρισμό, καλό πλύσιμο, μαζέματα φανοποιείας, κατεβασμένα χιλιόμετρα 'ξανανιώνουν' και φαίνονται πιο δελεαστικά. Μέχρι και καινούργια ελαστικά ή ελαφρώς μεταχειρισμένα τους βάζουνε, φυσικά μάρκας κουκουρούκου και όχι αυτά που θα βάζαμε εγώ και εσύ.Έτσι το προιόν φαίνεται πολύ πιο δελεαστικό. Επίσης ο πρώτος αγοραστής που κινεί την αγορά είναι ο έμπορος μεταχειρισμένων. Φαντάσου να έχεις μαγαζί και να μην έχεις εμπόρευμα.. Δλδ αυτοί είναι οι πρώτοι που θα χτυπήσουν αυτοκίνητα απο χρονομισθώσεις,εισαγωγής,ελαφροτρακαρισμένα,κατασχεμένα και αν είσαι τυχερός (sic) πρώτο χέρι αμάξι απο ιδιώτη! Είναι λαχείο το θέμα μεταχειρισμένο μπορεί να σου κάτσει μπορεί και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι οτι κανείς δε δουλεύει τσάμπα.
Συνήθως αν έχεις μετρητά αράζεις με τους μήνες στο car μέχρι να πετύχεις ιδιώτη που έχει επαφή με την πραγματικότητα. Αυτό είναι χρονοβόρα διαδικασία και αν βιάζεσαι για αυτοκίνητο δε θα σου το πρότεινα. Η σωστή τιμή πώλησης αυτοκινήτου απο ιδιώτη είναι ανάμεσα στην τιμή που θα του έδινε ο έμπορος και την τιμή που θα βγάλει το αμάξι στο car. πχ σου δίνει 10κ cash ο έμπορος και το πουλάει 12 στο car.Ε εσύ πρέπει να το αγοράσεις 11. Δυστυχώς μέχρι να πάρει χαμπάρι ο ιδιώτης που πουλάει την πραγματική αξία του αυτοκινήτου του χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Ο έμπορος είναι μονόδρομος στις εξής περιπτώσεις και το ξέρει : Όταν δεν έχεις μετρητά και θές δόσεις, όταν θές ανταλλαγή μιας και κανείς δε παίρνει το αμάξι σου. Για να πώ την αλήθεια μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις αξίζει να αγοράζεις απο μάντρες, εκτός και αν δε βρίσκεις αμάξι απο ιδιώτη στην σωστή κατάσταση/τιμή.
Όπως τα λες! Το προηγούμενο αυτοκίνητο μου το πήρα από μαντρά και δεν κατάφεραν ούτε στην αντιπροσωπεία να δουν ότι ήταν τρακαρισμένο! Το πήρα χαμπάρι αφότου άλλαξα ζαντολάστιχα και χρειάστηκε ευθυγράμμιση αφού τραβούσε προς την μία πλευρά, κατόπιν αυτού βρήκα άκρες σε ασφαλιστική εταιρία, έψαξα και έμαθα ότι ήταν σε ατύχημα! Τώρα κοιτάζω προς Slk r172 μεριά και από ιδιώτες πωλούνται 2 μόνο! Όλα τ'αλλα μαντράδες, εισαγωγής από γερμανία, ένας θεός ξέρει τη έχουν τραβήξει τα αυτοκίνητα!
-
This post is deleted! -
Νομιζω πως οταν ο κοσμος παει να αγορασει αμαξι 5ετιας+ που κανονικα κανει 40000ε+ και το βρισκει με το 1/4 της τιμης η ακομα και λιγοτερο πως δεν πρεπει να περιμενει θαυματα. Αποψη μου φυσικα. Απο εκει και περα και πολυ καλα μεταχειρισμενα υπαρχουν και ιδιωτες που τα δινουν (οχι βεβαια στις ιδιες τιμες) αλλα οταν ο κοσμος ψαχνει για τις χωμα τιμες ωστε να παρει ενα αυτοκινητο που κανονικα δεν θα ειχε ποτε τοτε δεν φταιει κανεις αλλος.
-
Ο έμπορος είναι μονόδρομος στις εξής περιπτώσεις και το ξέρει : Όταν δεν έχεις μετρητά και θές δόσεις, όταν θές ανταλλαγή μιας και κανείς δε παίρνει το αμάξι σου.Για το 2ο συμφωνουμε αλλα για το 1ο γιατι? Αν δεν εχεις μετρητα πας και βγαζεις δανειο απ την τραπεζα και μετα ψαχνεις το αμαξι που θες απο ιδιωτη. Ουτως η αλλως αυτο θα κανει και ο μαντρας για σενα. Αρα δεν υπαρχει λογος να παρεις αμαξι απο κει
-
@Storm το έχω ξαναπεί ότι το καλύτερο μεταχειρισμένο είναι το χειρότερο καινούριο.
Πρόσφατα πήρα μτχ και όσο καλά και να ελέγχθηκε και να συντηρήθηκε για μένα είναι ένα φάντασμα με άγνωστο παρελθόν.
Όσο για το όταν θα πουλάς το δικό σου, θα ακούσεις τόσες παπαριες και σχόλια και απο ιδιώτες και απο εμπόρους που καλυτερα κοιτα να τα διασκεδάζεις γιατί κανονικά θα έπρεπε να θυμώνεις. Οι απέναντι ακόμα και τζάμπα θα στο ζητούν προβάλοντας διάφορα. Από το οτι δεν πουλάει και δεν θα βρεις εύκολα αγοραστή έως ... λυπησου τον γιατί έχει πατέρα αλκοολικό και μάνα άρρωστη και αδερφακια ειδικών αναγκών ....ΥΓ. Για μένα αν το θέλεις πολύ κοίτα το Celerio. Καινούριο και καμία σχέση ακόμα και με το καλύτερο μτχ.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
@
Όσο για το όταν θα πουλάς το δικό σου, θα ακούσεις τόσες παπαριες και σχόλια και απο ιδιώτες και απο εμπόρους που καλυτερα κοιτα να τα διασκεδάζεις γιατί κανονικά θα έπρεπε να θυμώνεις. Οι απέναντι ακόμα και τζάμπα θα στο ζητούν προβάλοντας διάφορα. Από το οτι δεν πουλάει και δεν θα βρεις εύκολα αγοραστή έως ... λυπησου τον γιατί έχει πατέρα αλκοολικό και μάνα άρρωστη και αδερφακια ειδικών αναγκών ....Πόσα δίκια έχεις, πόσα δίκια έχεις λέμε Και επίσης μην ξεχνάμε και όλους αυτούς που αφότου πάρεις μεταχειρισμένο σε λένε διότι θα το έβρισκαν φθηνότερο ή ότι το ίδιο πήρε πρόσφατα γνωστός γνωστού τους στη μισή τιμή μέσω ενός άλλου γνωστού στην γερμανία και πάει λέγοντας
-
This post is deleted! -
Ο έμπορος είναι μονόδρομος στις εξής περιπτώσεις και το ξέρει : Όταν δεν έχεις μετρητά και θές δόσεις, όταν θές ανταλλαγή μιας και κανείς δε παίρνει το αμάξι σου.
Για το 2ο συμφωνουμε αλλα για το 1ο γιατι? Αν δεν εχεις μετρητα πας και βγαζεις δανειο απ την τραπεζα και μετα ψαχνεις το αμαξι που θες απο ιδιωτη. Ουτως η αλλως αυτο θα κανει και ο μαντρας για σενα. Αρα δεν υπαρχει λογος να παρεις αμαξι απο κει
Το όλο θέμα είναι η ευκολία που σου προσφέρει. Πάς με μια ταυτότητα και ένα εκκαθαριστικό και κινεί αυτός τις διαδικασίες, εσύ δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Για κάποιους το 'πακέτο' μετράει, να πάει να δεί το αμάξι, να τους κάνει, να δώσουνε μια τυπική προκαταβολή και να πάνε άλλη μια φορά στο μαγαζί και να φύγουν οδηγώντας.
Απο την άλλη μπορείς να βρείς ένα αμάξι απο ιδιώτη/έμπορο, να το τρέχεις για έλεγχο κατόπιν συμφωνίας, να πάς τράπεζα να βγάλεις δάνειο.. κτλ κτλ
Ανάλογα την όρεξη,την γνώση, τον ελεύθερο χρόνο και τα γούστα του καθενός..
Όσο για τα γενικότερα σχόλια περί καινούργιων και μεταχειρισμένων, relax, σίδερα είναι. Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπάρω καινούργιο αυτοκίνητο. Μια χαρά μου έχουν βγεί τα μεταχειρισμένα και έχω γλιτώσει πολλά χρήματα. 15+ χρόνια μεταχείρω αγοράζω, απλά για να βρώ κάτι που να ικανοποιεί τα στάνταρ μου παίρνει συνήθως μήνες..
Γουστα ειναι αυτα, εγω μια φορα εχω αγορασει 3 αυτοκινητα τα τελευταια 15 χρονια και τα 3 καινουργια. Δεν ξερω, δεν μου καθεται καλα να χρησιμοποιω κατι που χρησιμοποιουσε καποιος αλλος καποτε. Απο την αλλη βεβαια μην ξεχναμε πως πολλοι θελουν απλα να κανουν το ψωνιο τους και να δειχτουν οποτε πανε και αγοραζουν μεταχειρισμενα αυτοκινητα που δεν θα μπορουσαν να παρουν ποτε καινουργια (δεν ειναι τυχαιο που εχουμε γεμισει Mercedes, BMW και Porsche τα τελευταια 4 χρονια). Το τραγικο βεβαια ειναι πως βλεπεις ατομα με αυτα τα αυτοκινητα και ζητημα να τα βγαζουν εξω μια κυριακη μονο.
Οπως και να εχει γουστα ειναι αυτα. -
This post is deleted! -
Ναι όσοι παίρνουνε μεταχειρισμένα τα παίρνουνε για να δειχτούν, . Θα μας τρελάνεις εσύ, ανάλογες έλεγες και περί τελών κυκλοφορίας. Δεν θέλουν όλοι να αγοράσουν καινούργιο να το ονομάσουνε Πέτρο και να κοιμούται μαζί του στο ίδιο δωμάτιο, ξεκόλλα. Άλλοι θέλουνε να αλλάζουνε συχνά τα αμάξια τους, να οδηγούν κάτι διαφορετικό και δε δένονται. Αυτό που λές για 'τραγικό' ισχύει στην περίπτωση που κάποιος βάζει 9000 δόσεις και δεν έχει στην τσέπη ούτε για καφέ. Και ισχύει για όλα, καινούργια/μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ή και μή. Χορτάσαμε γούστα.. έλεοςΘελεις να βγουμε μια γυρα και να αρχισουμε να μετραμε SLK 200, Porsche Boxter, Porsche Cayenne, BMW M3, BMW Z4, BMW Z3 και να δουμε ποσους απο εκεινους που τα εχουν τα πηραν καινουργια και ποσοι τα κουνανε σε καθημερινη βαση ? Ξερεις ποσοι πιτσιρικαδες εχουν πλεον τετοια αυτοκινητα ? Ξερω ατομα που βγαζουν 600ε μετα βιας τον μηνα και εχουν SLK 200 μεταχειρισμενη. Λες να επαιρναν ποτε καινουργιο καποιο τετοιο αυτοκινητο η το πηραν αλλα δεν εχουν σκοπο να δειχτουν ?
Μηπως επισης αμφιβαλλεις πως καποιοι τα αγοραζουν μεταχειρισμενα και το παιζουν πως τα αγορασαν καινουργια για να δειχτουν ? Δοξα το θεο πιστευω πως ο περισσοτερος κοσμος εδω μεσα γνωριζει παρα πολυ καλα το τι σημαινει Ελληνας οποτε μονο χαζομαρες και βλακειες δεν λεω. Καλως η κακως στην εποχη που διανυουμε πολλοι χαμηλο-μισθωτοι στο Ελλαντα την εχουν δει νεοπλουτοι επειδη μπορεσαν και πηραν κοψωχρονια ενα καλο αυτοκινητο (βεβαια δεν ειναι τυχαιο που οι περισσοτεροι εχουν την μαμα και τον μπαμπα να πληρωνουν την ασφαλεια και την εφορια).ΥΓ : Εξαιρεσεις υπαρχουν και δεν αναφερομαι σε οσους εχουν αγορασει ενα φτηνο μεταχειρισμενο αμαξι για να κανουν την δουλεια τους, νομιζω αυτο ειναι αυτονοητο.
-
kαλησπερα σε ολους
ειμαι απο επαρχια και βρηκα στο car ενα l300 1600 βενζινη στον γερακα
συγκεκριμενα οδο κλεισθενους 264(PATSOUREAS STELIOS-AUTO CENTRΟ)
γνωριζει κανεις που και πως μπορω να το τσεκαρω εξ αποστασεως ? -
This post is deleted! -
Μόνο στο Ελλαδιστάν όμως υπάρχουν άνθρωποι που 'ψαρώνουν' απο ακριβά μεν, παλιά δε αυτοκίνητα σαν αυτά που λές. 'Οπως επίσης το οτι μερικά απο αυτά που ανέφερες εκτός απο μπουζουκοκατάσταση-μεταφορείς είναι κυρίως εξαιρετικά αυτοκίνητα για ενθουσιώδεις οδηγούς(M3,Boxter). Και δεν αγοράζουν όλοι αυτοκίνητο για επίδειξη. Μια slk δεκαετίας κοστίζει όσο ένας καινούργιος σύγχρονος κουβάς. Αν κάποιος προτιμήσει μια τέτοια εσένα τι σε κόφτει . Δε με νοιάζει στην τελική πόσοι κάνουνε αυτό που λές και τους λόγους τους. Εδώ είναι αυτοκινητιστικό φόρουμ και θέλω να πιστεύω οτι οι περισσότεροι εδω μέσα έχουνε κριτήρια αυτοκινητιστικά. Επίσης οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν διαμορφώνονται στην Ελλάδα και την κρίση της. Η τιμή διαμορφώνεται απο την αγορά της Γερμανίας και το συνολικό κόστος ενός μεταχειρισμένου με την εισαγωγή. Και μάντεψε, και εκεί κοψοχρονιά τα παίρνουν αυτά που λές. Εδώ ο αφισσοκολλητής μπαμπάς βόλεψε τον τεμπέλη γιό στο δημόσιο, πληρώνει και τις δόσεις του τουτού. Τα τέλη και οι ασφάλειες σε μάραναν. Off topic τέλος.Δεν ξερω που ζεις αλλα πλεον ο κοσμος αγοραζει 8ετιας SLK 200 με 8-9.000ε και Porsche Boxter 10ετιας με 11-12.000ε.......Αλλα δικιο εχεις ας αφησουμε το off-topic.
Έμποροι μεταχειρισμένων