-
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την άποψη σας, αν έχετε κάποια εμπειρία, για τον έμπορο μεταχειρισμένων κι. Αντώνη Δαουλαρη (Auto Daoularis) που βρίσκεται πάνω στη Λεωφόρο Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο. Ενδιαφέρομαι για αγορά αυτοκινήτου από εκεί, οι εντυπώσεις μου από τη μέχρι τώρα συνδιαλλαγή μαζί του στις δυο φορές που έχω πάει στο μαγαζί για να δω και να οδηγήσω το αυτοκίνητο είναι θετικές.
Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης pzero έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την άποψη σας, αν έχετε κάποια εμπειρία, για τον έμπορο μεταχειρισμένων κι. Αντώνη Δαουλαρη (Auto Daoularis) που βρίσκεται πάνω στη Λεωφόρο Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο. Ενδιαφέρομαι για αγορά αυτοκινήτου από εκεί, οι εντυπώσεις μου από τη μέχρι τώρα συνδιαλλαγή μαζί του στις δυο φορές που έχω πάει στο μαγαζί για να δω και να οδηγήσω το αυτοκίνητο είναι θετικές.Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
δεν ξέρω αν ειναι καλός η κακός εμπορος ...δεν ξερω φίλο - η γνωστό μου να εχει αγοράσει απο εκεί ...
ειδα στο site τους οτι πουλάνε ακριβά αμάξια ...σού δίνουν κάποια κ αν ναί τι εγγύηση ?
η σού λένε φέρε τα λεφτά πάρε τα κλειδιά κ αντε στο καλό ...κ δεν σε ξέρουμε αν πάθεις ζημιά μετά 3 ωρες οπως στο παραπάνω ...πές τους για εγγύηση (οχι στα λόγια βέβαια αλλά μόνο γραπτά ) αν δίνουν ...αλλιώς πήγαινε αλλού οπου δίνουν ...
πάντως στο site τους ΔΕΝ γράφουν πουθενά για εγγύηση .... -
Ε ρε συμφορά... Θα το πάρουν κατάακαρδα οι γνωστοί-άγνωστοι (έμποροι) που έχουν ως σταθερό χόμπι το γύρισμα των χλμ. (Σημ. έπρεπε νάλθουν εκλογές για να πάρει η κυβέρνηση ένα σωστό μέτρο για την αγορά αυτοκινήτου??)
ΔιαβάστεΑΑΔΕ: Στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και υπεύθυνη δήλωση για τα χιλιόμετρα (ΦΕΚ)
By gonews | Posted In ΝΕΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ | 3 Ιούνιος 2019Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1933 Β΄ Τεύχος (29.05.2019) η Απόφαση Α. 1203 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με Θέμα: «Δικαιολογητικά και διατυπώσεις προσδιορισμού και διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα οχήματα και τις μοτοσικλέτες». Στην απόφαση ορίζονται ξεκάθαρα πως θα προσδιορίζεται το Τέλος Ταξινόμησης σε καινούρια και εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα. Πάντως για πρώτη φορά οι εισαγωγείς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα πρέπει πέραν των υπολοίπων εγγράφων να προσκομίζουν και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 σχετικά με τον αριθμό των διανυθέντων χιλιομέτρων, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής! Παράλληλα με το νέο σύστημα απλουστεύεται η διαδικασία προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας με την καθιέρωση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των υποστηρικτικών, της Ειδικής Δήλωσης για την βεβαίωση και είσπραξη του τέλους ταξινόμησης και των εγγράφων.
-
Όσοι είναι λαμόγια χέστηκαν για την Υ.Δ.! Σιγά μην κωλώσουν για μια δηλωσούλα, η οποία δεν αλλάζει σε τίποτα το μέγεθος της απάτης και τις συνεπαγόμενες νομικές συνέπειες.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Όσοι είναι λαμόγια χέστηκαν για την Υ.Δ.! Σιγά μην κωλώσουν για μια δηλωσούλα, η οποία δεν αλλάζει σε τίποτα το μέγεθος της απάτης και τις συνεπαγόμενες νομικές συνέπειες.Nα διαφωνήσω. Αλλάζουν πολλά εφόσον αν απλώς αποδειχθεί διαφορά χλμ. ο έμπορος που την υπέγραψε έχει αυταπάγγελτες ποινικές ευθύνες για παραβίαση των διατάξεων περί ψευδούς δηλώσεως και συγκεκριμένα:
Στη βασική του μορφή, το έγκλημα της ψευδούς 'υπεύθυνης' δήλωσης, είναι πλημμέλημα, που επισύρει ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον 3 μηνών (και έως 5 έτη προφανώς, αφού δεν υπάρχει στο Νόμο ανώτατος περιορισμός).
Γίνεται ωστόσο κακούργημα, αν ο υπαίτιος, σκόπευε να αποκτήσει (ο ίδιος ή και τρίτος) παράνομο περιουσιακό όφελος, βλάπτοντας άλλον και το όφελος (και η ζημία αντίστοιχα), υπερβαίνει το ποσόν των 25.000.000 δραχμών (73.000 ευρώ), οπότε επιβάλλεται κάθειρξη, από 5 έως 10 έτη !Αν λοιπόν ο υπαίτιος (έμπορος-απατεώνας) σωρευτικά (δηλ. σε διάφορες υποθέσεις παραποίησης χιλιομετρητή) υπερβεί σε δικό του όφελος το ποσόν των 73.000 ευρώ πάει κακουργημα. Αλλιώς πλημέλημμα και αν το ξανακάνει γινεται υπότροπος οπότε αρχίζει και βαραίνει.
ΥΓ Να συμφωνήσω όμως και με το φίλο μας ότι δεν φτάνει η διάταξη με την ΥΔ για να κοπεί ο τσαμπουκάς όλων αυτών των απατεώνων που βρίσκουν και τα κάνουν. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολο να φτιαχτει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την εισαγωγή μεταχειρισμένων ώστε να σταματήσει αυτή η ασυδοσία που έχει φέρει ένα σωρό γκάγκστερ στο χώρο.
Αυτά προς το παρόν
-
Δεν είμαι νομικός, αλλά είσαι σίγουρος ότι ο υπολογισμός του παρανόμου περιουσιακού όφελους λειτουργεί σωρευτικά;
Γιατί όπως το βλέπω εγώ, κάθε μία ψευδής Υ.Δ. αποτελεί αυτόνομο αδίκημα, οπότε θα πρέπει για κάθε μία μόνη της να προκύπτει παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 73.000 ευρώ, ώστε το αδίκημα να είναι κακούργημα. Αν είναι έτσι, χαιρέτα μου τον πλάτανο.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε την ακριβή διατύπωση, καθώς και την ερμηνεία του νόμου.
-
Στην αναζήτηση μτχ αυτοκινήτου από ιδιώτη δεν έχω βρει κάτι που να με ικανοποιεί οπότε σκέφτομαι πια να κοιτάξω και σε έμπορο. Επειδή είμαι Θεσσαλονίκη μπορεί κάποιος να μου προτείνει έμπορο στα μέρη μας που να είναι αξιόπιστος από εμπειρία δικιά του ή γνωστού του; Επίσης ποιον θα πρέπει να αποφύγω λόγω κακού ονόματος; Επειδή καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να είναι διαφήμιση (ή αρνητική διαφήμιση) μπορείτε να μου τα στείλετε με pm.
-
Ο χρήστης resident-evil έγραψε:
Στην αναζήτηση μτχ αυτοκινήτου από ιδιώτη δεν έχω βρει κάτι που να με ικανοποιεί οπότε σκέφτομαι πια να κοιτάξω και σε έμπορο. Επειδή είμαι Θεσσαλονίκη μπορεί κάποιος να μου προτείνει έμπορο στα μέρη μας που να είναι αξιόπιστος από εμπειρία δικιά του ή γνωστού του; Επίσης ποιον θα πρέπει να αποφύγω λόγω κακού ονόματος; Επειδή καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να είναι διαφήμιση (ή αρνητική διαφήμιση) μπορείτε να μου τα στείλετε με pm.χωρις να ξέρω σε τι μάρκα έχεις προτίμηση, θα έλεγα να πας σε μεγάλες αντιπροσωπείες κει μετά σε εταιρείες χρονομίσθωσης (Avis lease plan)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το γνώμη έχετε για Spotawheel; Ενώ παλιά έβλεπα τσιμπημένες τις τιμές τους τώρα είδα 1-2 που με ενδιαφέρουν. Επίσης λένε δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη μένω). Ακόμα γράφει στην αγγελία τους ότι έχουν 10σελιδη πιστοποίηση από την Spotmechanic. Η ίδια εταιρεία δεν είναι; Μήπως αυτό είναι λίγο μούφα;
-
Ο χρήστης resident-evil έγραψε:
Το γνώμη έχετε για Spotawheel; Ενώ παλιά έβλεπα τσιμπημένες τις τιμές τους τώρα είδα 1-2 που με ενδιαφέρουν. Επίσης λένε δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη μένω). Ακόμα γράφει στην αγγελία τους ότι έχουν 10σελιδη πιστοποίηση από την Spotmechanic. Η ίδια εταιρεία δεν είναι; Μήπως αυτό είναι λίγο μούφα;αν μπεις στη σελίδα της spotmechanic θα σου λυθεί κάθε απορία για το τι κάνουν και τι προσφέρουν . Οποτε η επιλογή μετά είναι δίκη σου
-
Εγώ ένα έχω κρατήσει ως άποψη για την Spotawheel από μέλος που έγραψε εδώ.
Η Spotawheel εγγυάται για πραγματικά χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πουλάει, αλλά δεν εγγυάται τα πραγματικά χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα που ελέγχει όταν την καλούν οι ιδιώτες σε ελέγχους μεταχειρισμένων.
Στην μία περίπτωση έχει τον τρόπο και εξακριβώνει τα χιλιόμετρα, στην άλλη όχι.
Αντιφατικό και προκαλεί ερωτήματα. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ ένα έχω κρατήσει ως άποψη για την Spotawheel από μέλος που έγραψε εδώ.Η Spotawheel εγγυάται για πραγματικά χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πουλάει, αλλά δεν εγγυάται τα πραγματικά χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα που ελέγχει όταν την καλούν οι ιδιώτες σε ελέγχους μεταχειρισμένων.
Αντιφατικό και προκαλεί ερωτήματα.λογικα θα παίρνει μεταχειρισμένα με bookservice μόνο από αντιπροσωπεία και θα κάνει κάποια διασταύρωση
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ ένα έχω κρατήσει ως άποψη για την Spotawheel από μέλος που έγραψε εδώ.Η Spotawheel εγγυάται για πραγματικά χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πουλάει, αλλά δεν εγγυάται τα πραγματικά χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα που ελέγχει όταν την καλούν οι ιδιώτες σε ελέγχους μεταχειρισμένων.
Αντιφατικό και προκαλεί ερωτήματα.Δεν ισχύει αυτό Νίκο...απλά αυτό λένε!
Στο δικό μου (που το είχα δώσει στην Spotawheel) και το είχε ελέγξει η Spotmechanic (ίδια εταιρεία είναι) δεν έκαναν κάποιο ιδιαίτερο έλεγχο για τα χιλιόμετρα. Απλά έλεγξαν το book service (δεν ξέρω εαν έχουν 'επαφές' με συνεργεία και μετά π.χ. επικοινώνησαν με Σπανό για να επιβεβαιώσουν) και είδαν ότι η όλη κατάσταση του αυτοκινήτου (μηχανικά και μέσα-έξω) συνάδει με τα χιλιόμετρα.Απλά, ως spotawheel βγάζουν αρκετά χρήματα και έτσι παίρνουν το 'ρίσκο' να εγγυηθούν χιλιόμετρα, ενω ώς spotmechanic το κέρδος είναι πολύ μικρό και έτσι δεν παίρνουν κανένα ρίσκο.
Και για να απαντήσω και στον συμφορουμίτη που ρώτησε, θα αγόραζα αυτοκίνητο από αυτούς, πολύ πιο εύκολα από ότι από έναν ματνρά.
-
Δεν ισχύει τι;
Η Spotawheel δίνει εγγύηση πραγματικών χιλιομέτρων στα αυτοκίνητα που πουλάνε
https://www.spotawheel.gr/warrantyΠου σημαίνει ότι μπορεί να είναι μούφα τελικά το θέμα των πραγματικών χιλιομέτρων, αφού δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο τρόπο ελέγχου.
Και κάτι που πρόσεξα στις αγγελίες τους. Πολλά τα leasing. Πάρα πολλά. Σε σημείο ανησυχητικό.
-
Νίκο, εννοώ δεν ισχύει η άποψη του μέλους και το παρακάτω που έγραψες:
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αντιφατικό και προκαλεί ερωτήματα.Δεν έχει τον τρόπο στην μια περίπτωση και στην άλλη όχι....σε καμία περίπτωση δεν έχει τον τρόπο! Άπλά είναι κατά 90-95% σίγουροι και όταν πουλάνε αυτοί (άρα το κέρδος είναι περί τα €1.000) παίρνουν το 'ρίσκο' ενώ για τα €60 του ελέγχου δεν το κάνουν.
-
Το ίδιο λέμε ρε συ.
-
παιδια για τον katsadramis στο περιστερι τι γνωμη εχετε εχει παρει κανεις απο εκει?
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης palasis.mixalis έγραψε:
παιδια για τον katsadramis στο περιστερι τι γνωμη εχετε εχει παρει κανεις απο εκει?Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν έχω αγοράσει από εκεί, αλλά φαίνεται πολύ καλός και αξιόπιστος.
Είχα βρει εκεί αυτοκίνητο συνφορουμίτη που ήταν χαρτί, αλλά και αυτοκίνητα από λήζινγκ.
Αν σε ενδιαφέρει σοβαρά κάτι από εκεί
Να του κατεβάσεις την τιμή ένα 10% τουλάχιστον και να το ελέγξεις σε αντιπροσωπεία, μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος.. -
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
παιδια για τον katsadramis στο περιστερι τι γνωμη εχετε εχει παρει κανεις απο εκει?
Δεν έχω αγοράσει από εκεί, αλλά φαίνεται πολύ καλός και αξιόπιστος.
Είχα βρει εκεί αυτοκίνητο συνφορουμίτη που ήταν χαρτί, αλλά και αυτοκίνητα από λήζινγκ.
Αν σε ενδιαφέρει σοβαρά κάτι από εκεί
Να του κατεβάσεις την τιμή ένα 10% τουλάχιστον και να το ελέγξεις σε αντιπροσωπεία, μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος..πηρα απο εκει...οντως ειναι αξιοπιστα τα παιδια εκει...οντως ηταν απο leasing..δεν μπυ το ειπαν ομως εννοειτε το ειδα μετα την αγορα...αλλα τα σερβις εγιναν ολα απο σφακιανακη...απο το 1 χλμ...πηρα την τν σφακιανακη και μου ειπε δεν εχουν γυρισει τα χλμ υπαρχουν ολα τα σερβις ηλεκτρονικα απο την αρχη...εχει 113.078 χλμ astra του 11
-
Καλησπέρα σκεφτομαι να προχωρησω σε αγορα ενος εκ των 4ων πιο κατω αγγελιων και ηθελα τη γνωμη σας οσων αφορα τους εμπορους απο αποψη αξιοπιστιας βαση εμπειριων :
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/21296742/ - CarConcept (Aχαρνες)
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/20200524/ - NikasCars (Aχαρνες)
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/23242302/ - CRS MOTORS (Αγια Παρασκευη)
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/23250649/ - ΚοutsaftakisAuto (Νεα Σμυρνη)
-
Έμποροι μεταχειρισμένων