Apr 12, 2013, 1:03 PM

Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
...ΥΓ: Σχετικα με τα περι ντοπας κτλ στο ΝΒΑ, ειναι τοσο στοχευμενη η διατροφη, η εκγυμναση, η συντηρηση και η προληψη οσον αφορα τα σωματα των αθλητων εκει που δεν χρειαζονται ουτε μισο γραμμαριο ντοπας για να ανταπεξελθουν. Αυτα ειναι δικαιολογιες που λεγονται στις παρεες για να δικαιολογησουν το τεραστιο χασμα. Το ανθρωπινο σωμα εχει αποδειχτει οτι εχει ανεξερευνητα ορια και οι ανθρωποι στο ΝΒΑ ειναι χρονια μπροστα σε αυτο που κανουν, με την ψαλιδα να ανοιγει χρονο με τον χρονο. Το να γραφετε οτι μονο μεσω της ντοπας αντεχουν οσο αντεχουν, ειναι σαν να μου λετε οτι η Honda ψεκαζε νιτρα στο 1,6αρι VTi για να βγαλει 160 αλογα ατμοσφαιρα, επειδη την ιδια χρονολογια το VAG group ειχε 1,8αρι κινητηρα με 75 αλογα.

...περι ντοπας στο ΝΒΑ +απειρο απο μενα.Ακριβως ετσι..Αυτες ειναι μαλακιες του σκουντη και του χατζηπαπαρα για να νομιζει ο πατερας μου οτι ο anthony ειναι κινητο εργαστηριο χημικων

Παιδιά πραγματικά έχω την εντύπωση ότι δεν ξέρετε καν τι σημαίνει ή/και τι υπονοεί η λέξη 'ντόπα' και την χρησιμοποιείτε γενικώς, αδιακρίτως και αορίστως για να περιγράψετε από συμπληρώματα διατροφής μέχρι στεροειδή και αυξητικές ορμόνες. Πράγμα που προφανώς είναι παραπλανητικό και λανθασμένο.

Υπάρχουν ουσίες και διαδικασίες (ξαναλέω, όχι 'ντόπες' όπως πραγματικά εννοούνται αυτές) οι οποίες επιτρέπονται στις ΗΠΑ αλλά απαγορεύονται στην Ευρώπη. Καθώς επίσης και άλλες ουσίες οι οποίες είναι εύκολο να τις 'κρύψεις', όταν ο έλεγχος για αυτές γίνεται με προειδοποίηση εντός αγωνιστικής περιόδου. Γιατί το no-warning στην περίοδο προετοιμασίας (out of competition που εφαρμόζει η USADA αντί για το no-warning in- and out- of competition της WADA) είναι αστείο σαν πρόληψη...

Ξαναλέω, αυτός ο τομέας του αθλητισμού είναι ολόκληρη επιστήμη, και γενικεύσεις αυτού του είδους δεν βοηθούν κανέναν να καταλάβει τι γίνεται...αν θέλετε μπορούμε να το συζητήσουμε εκτενέστερα....