Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Με όριο τα 20000 ευρώ ποιό;
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Με όριο τα 20000 ευρώ ποιό;
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 3 / 4
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    25
    61
    164
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • realzeus
      realzeus last edited by

Ο αδερφός σου δε ξέρει τι θέλει μου φαίνεται.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kingstonian last edited by

τι να πω για την γειτονοπουλα που θελει ή i10 γιατι ειναι κουτσουνικο και γλυκουλι ,ή Scirocco, ή το φιατ το 500ρακι γιατι 'το ειχε' και η Τζεϊ-Λο ή Τζουλιετα ;;;

• F
          focusman91 last edited by

Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
          τι να πω για την γειτονοπουλα που θελει ή i10 γιατι ειναι κουτσουνικο και γλυκουλι ,ή Scirocco, ή το φιατ το 500ρακι γιατι 'το ειχε' και η Τζεϊ-Λο ή Τζουλιετα ;;;

Ευτυχως που θελει αυτοκινητα απο την ιδια κατηγορια!

• N
            nonos last edited by

Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
            Η γενικοτερη ποιοτητα κατασκευης, κατα προσωπικη διαπιστωση τουλαχιστον, στο οριο των 20κ, πιστευω οτι ειναι η καλυτερη που μπορει να βρει κανεις αυτη την στιγμη, στην κατηγορια, μαζι ισως και με αυτη του Yeti.

Εννοεις μονο αναμεσα σε αυτα που γραφτηκαν οτι κοιταει ο ενδιαφερομενος φανταζομαι..γιατι αλλιως δεν ισχυει σε καμια περιπτωση.

αλλα προσωπικα, ειδικα και για χρηση δεκαετιας, (και οχι πχ επιλογη εταιρικου, που σε 3-4 χρονια τοι αλλαζεις) θα προτιμουσα την μεχρι στιγμης τουλαχιστον, καλυτερη αξιοπιστια που σε γενικο πλαισιο υποστηριζει η μαρκα, ακομα και εαν σημερα πλεον αυτο αποτελει ψυχολογικο, παρα ουσιαστικο παραγοντα.

Απο που προκυπτει ολο αυτο μονο εσυ το ξερεις..Εφοσον μαλιστα παραδεχεσαι οτι δεν καν επιχειρημα στη συνεχεια.

• K
              kikizas-grigoris last edited by

Ο χρήστης nonos έγραψε:

Η γενικοτερη ποιοτητα κατασκευης, κατα προσωπικη διαπιστωση τουλαχιστον, στο οριο των 20κ, πιστευω οτι ειναι η καλυτερη που μπορει να βρει κανεις αυτη την στιγμη, στην κατηγορια, μαζι ισως και με αυτη του Yeti.

Εννοεις μονο αναμεσα σε αυτα που γραφτηκαν οτι κοιταει ο ενδιαφερομενος φανταζομαι..γιατι αλλιως δεν ισχυει σε καμια περιπτωση.

Aκριβως. Αλλα και συνολικα, παροτι δεν ειναι ξεκαθαρα πρωτο, (πχ το τελευταιο Golf, ειναι λιγο πιο προσεγμενο, και το Astra βρισκεται περιπου στα ιδια επιπεδα, σε οτι αφορα την ποιοτητα εσωτερικου) ειναι σαφεστατα ανω του μεσου ορου.

αλλα προσωπικα, ειδικα και για χρηση δεκαετιας, (και οχι πχ επιλογη εταιρικου, που σε 3-4 χρονια τοι αλλαζεις) θα προτιμουσα την μεχρι στιγμης τουλαχιστον, καλυτερη αξιοπιστια που σε γενικο πλαισιο υποστηριζει η μαρκα, ακομα και εαν σημερα πλεον αυτο αποτελει ψυχολογικο, παρα ουσιαστικο παραγοντα.

Απο που προκυπτει ολο αυτο μονο εσυ το ξερεις..Εφοσον μαλιστα παραδεχεσαι οτι δεν καν επιχειρημα στη συνεχεια. [/quote]

Αυτο προκυπτει, απο συζητησεις, ειτε σε Fora, ειτε κατ' ιδιαν με ανθρωπους, φιλους. συγγενεις, γνωστους, κατοχους, αλλα και δημοσιευματα, στατιστικες μελετες, που εχουν προκυψει κατα καιρους.

• N
                nonos last edited by

Πρωτον το yeti ουτε καν θα πρεπε να το γραψεις σε οτι αφορα εσωτερικο τουλαχιστον και την ποιοτητα του.. Δευτερον ή δεν εχεις δει τη c4 μεσα ή ξεχασες να το γραψεις..

Δευτερον εγραψες μια προταση 'χρηση δεκαετιας κτλπ' και την αναιρεσες μονος σου 'αποτελει ψυχολογικο παραγοντα κτλπ' .Εξου και το σχολιο μου.. Και φυσικα δεν ειναι ετσι. Το ν αναφερω τους λογους οταν πρεπει να χω δει-μπει-οδηγησει καμια 50αρια citroen και ειμαστε κατοχοι αυτοκινητων της φιρμας που εχουν κλεισει 17,18,13 και 10 χρονια δεν εχει νοημα φανταζομαι.

• K

Ο χρήστης nonos έγραψε:
                  Πρωτον το yeti ουτε καν θα πρεπε να το γραψεις σε οτι αφορα εσωτερικο τουλαχιστον και την ποιοτητα του.. Δευτερον ή δεν εχεις δει τη c4 μεσα ή ξεχασες να το γραψεις..

Δευτερον εγραψες μια προταση 'χρηση δεκαετιας κτλπ' και την αναιρεσες μονος σου 'αποτελει ψυχολογικο παραγοντα κτλπ' .Εξου και το σχολιο μου.. Και φυσικα δεν ειναι ετσι. Το ν αναφερω τους λογους οταν πρεπει να χω δει-μπει-οδηγησει καμια 50αρια citroen και ειμαστε κατοχοι αυτοκινητων της φιρμας που εχουν κλεισει 17,18,13 και 10 χρονια δεν εχει νοημα φανταζομαι.

Δεν ειναι εδω ουτε ο καταλληλος χωρος, ουτε η στιγμη να αντιπαραταξουμε ο καθενας την αποψη του περι αξιοπιστιας/ποιοτητας κατασκευης.
                  Παρολα αυτα, επειδη το συνεχιζεις, και δεν ειναι και εντελως offtopic, ναι το Yeti εχει πολυ καλη ποιοτητα στο εσωτερικο του
                  για το οριο των 20κ. Το οτι δεν θα επρεπε να το αναφερω ειναι κατι που λες εσυ.
                  Εαν επιμενεις, τουλαχιστον θεσε καποια επιχειρηματα. Εγω το ειδα απο κοντα, και αυτη ειναι η αποψη μου.
                  Την νεα C4 (wannabe, παρα λιγο DS4) την εχω δει επισης μεσα-εξω, και οπως ανεφερα και πριν, πραγματι αποτελει μια γενικοτερη αναβαθμιση της εικονας, και της λουσατης αισθησης, σε σχεση με το απερχομενο μοντελο.
                  Μεχρι εκει ομως.
                  Το οτι εχεις μπει-οδηγησει καμμια 50αρια Citroen (κατα την δικη σου τοποθετηση) δεν λεει κατι επι του προκειμενου θεματος, παρα μονο, εαν εχεις μπει-οδηγησει αντιστοιχα καμμια 50αρια Ford... Για αυτο βεβαια ερχεσαι τωρα και αναρωτιεσαι απο που προκυπτει οτι η Ford γενικοτερα αποτελει μια πιο αξιοπιστη μαρκα σε σχεση με την Citroen...

• J
                    jimdenin last edited by

Δεν ειναι εδω ουτε ο καταλληλος χωρος, ουτε η στιγμη να αντιπαραταξουμε ο καθενας την αποψη του περι αξιοπιστιας/ποιοτητας κατασκευης.
                    Παρολα αυτα, επειδη το συνεχιζεις, και δεν ειναι και εντελως offtopic, ναι το Yeti εχει πολυ καλη ποιοτητα στο εσωτερικο του
                    Εαν επιμενεις, τουλαχιστον θεσε καποια επιχειρηματα. Εγω το ειδα απο κοντα, και αυτη ειναι η αποψη μου.
                    Την νεα C4 (wannabe, παρα λιγο DS4) την εχω δει επισης μεσα-εξω, και οπως ανεφερα και πριν, πραγματι αποτελει μια γενικοτερη αναβαθμιση της εικονας, και της λουσατης αισθησης, σε σχεση με το απερχομενο μοντελο.
                    Μεχρι εκει ομως.
                    **Το οτι εχεις μπει-οδηγησει καμμια 50αρια Citroen (κατα την δικη σου τοποθετηση) δεν λεει κατι επι του προκειμενου θεματος, παρα μονο, εαν εχεις μπει-οδηγησει αντιστοιχα καμμια 50αρια Ford... Για αυτο βεβαια ερχεσαι τωρα και αναρωτιεσαι απο που προκυπτει οτι η Ford γενικοτερα αποτελει μια πιο αξιοπιστη μαρκα σε σχεση με την Citroen... **:whistlink:

Γιατί αποτέλεσαν σημείο αναφοράς τα φόρντ σε κάποια κατηγορία όσο αφορά το εσωτερικό τους; Η μήπως ήταν τα αυτοκίνητα που είχαν τους σούπερ κινητήρες και έβαζαν φωτιά στο δρόμο με τις επιδόσεις τους;

Όσο για το Φόκους που γράφεις πιο πάνω για τα περί ποιότητας που γράφεις...**οτι ειναι η καλυτερη που μπορει να βρει κανεις αυτη την στιγμη, στην κατηγορια, μαζι ισως και με αυτη του Yeti... ** λόγω ότι Φιέστα έχουμε στην οικογένεια και για το σέρβις του τελευταίου όταν πήγαμε στην αντιπροσωπεία της Φόρντ απέναντι απο αυτή της Ωμέγα στα Σεπόλια, μπήκα στο Φόκους. Απλά αυτό που γράφεις δεν ισχύει. Πουθενά δεν είδα καμιά ανωτερότητα σε σχέση με την C4, τουλάχιστον στα πλαστικά. Ίσα ίσα που το αυτοκίνητο είναι και απογοητευτικό στους χώρους.

• K

Ο χρήστης jimdenin έγραψε:

Γιατί αποτέλεσαν σημείο αναφοράς τα φόρντ σε κάποια κατηγορία όσο αφορά το εσωτερικό τους; Η μήπως ήταν τα αυτοκίνητα που είχαν τους σούπερ κινητήρες και έβαζαν φωτιά στο δρόμο με τις επιδόσεις τους;

Γιατι ειναι τοσο δυσκολο, να κατανοηθει ακριβως αυτο που γραφω, και αντιθετως προσπαθεις να αντικρουσεις κατι που ΔΕΝ εχω γραψει...
                      Μιλαω συγκεκριμενα για την γενικοτερη αξιοπιστια-ποιοτητα των Ford απεναντι στην Citroen (οχι της ford γενικα, γενικα σαφως και ειναι ανω του μεσου ορου, αλλα οχι στην κορυφη) , και για την ποιοτητα εσωτερικου φυσικα.
                      Ξεκαθαριζω επισης, -επειδη διαπιστωνω οτι ευκολα γινεται παρανοηση στο τι μπορει να γραφει ο καθενας ενιοτε στα τοπικα-,
                      οτι με την αναφορα του ποιοτικου εσωτερικου, δεν εννοω φυσικα καποια επιμερους πιο εντυπωσιακα, ή πιο γυαλιστερα υλικα, πλαστικα κ.ο.κ. Εννοω την συνολικη ποιοτητα συναρμογης υλικων, οπως επισης και την συνολικη ποιοτητα συνθεσης αυτων.

να εχει πχ (εξτρα φυσικα) ενα μοντελο της citroen πχ δερματινη επενδυση ταμπλω με ραφες, και τα χειριστηρια/κουμπια
                      του κλιματισμου να ειναι απο κακης ποιοτητας και εφαρμογης κατα το πατημα τους, οπως και να παρουσιαζονται πχ τριγμοι
                      απο τα σημεια επαφης μεταξυ ταμπλω και πορτας, δεν αποτελουν μια συνολικα καλυτερη επιλογη, απο ενα μοντελο της ford πχ που ΔΕΝ εχει δερματινο ταμπλω ουτε καν στα εξτρα, αλλα ΟΛΑ, μα ΟΛΑ τα χειριστηρια/κουμπια, κινητα/ακινητα πλαστικα μερη του αυτοκινητου λειτουργουν το ιδιο σωστα/λειτουργικα και απροβληματιστα μετα απο χρηση
                      πολλων ετων ή/και δυσμενεις συνθηκες συντηρησης (πχ πολυχρονη εκθεση στον ηλιο τα καλοκαιρια...)

Όσο για το Φόκους που γράφεις πιο πάνω για τα περί ποιότητας που γράφεις...**οτι ειναι η καλυτερη που μπορει να βρει κανεις αυτη την στιγμη, στην κατηγορια, μαζι ισως και με αυτη του Yeti... ** λόγω ότι Φιέστα έχουμε στην οικογένεια και για το σέρβις του τελευταίου όταν πήγαμε στην αντιπροσωπεία της Φόρντ απέναντι απο αυτή της Ωμέγα στα Σεπόλια, μπήκα στο Φόκους. Απλά αυτό που γράφεις δεν ισχύει. Πουθενά δεν είδα καμιά ανωτερότητα σε σχέση με την C4, τουλάχιστον στα πλαστικά. Ίσα ίσα που το αυτοκίνητο είναι και απογοητευτικό στους χώρους.

Ναι, για εμενα ειναι η καλυτερη, μαζι με το Yeti, απο τα αναφερθεντα, Leon, Auris, C4. H καλυτερη στο αυστηρο οριο των 20κ αυτη την στιγμη θεωρω οτι βρισκεται στο Golf VI, και πολυ κοντα επονται τα Astra, Focus...
                      Για τα πλαστικα, ανεφερα παραδειγμα παραπανω.
                      Για τους χωρους δεν εθεσα εγω κανενα ζητημα ως προς αυτο. Μιλησα ξεκαθαρα και συγκεκριμενα για την γενικοτερη αξιοπιστια-ποιοτητα στην Ford και με βαση αυτα τα δεδομενα σε συνδυασμο με την εικονα-αισθηση του εσωτερικου τους, ειπα οτι προσωπικα θα επελεγα για χρηση δεκαετιας, Focus και οχι C4.
                      Eαν η συζητηση αφορουσε πχ εταιρικο, ή χρηση-κατοχη 3-4 ετη, η επιλογη μου πιθανοτατα να ηταν διαφορετικη...

• J
                        jimdenin last edited by

Γιατι ειναι τοσο δυσκολο, να κατανοηθει ακριβως αυτο που γραφω, και αντιθετως προσπαθεις να αντικρουσεις κατι που ΔΕΝ εχω γραψει...
                        Μιλαω συγκεκριμενα για την γενικοτερη αξιοπιστια των Ford απεναντι στην Citroen (οχι γενικα, γενικα σαφως και ειναι ανω του μεσου ορου, αλλα οχι στην κορυφη) , και για την ποιοτητα εσωτερικου φυσικα.
                        Ξεκαθαριζω επισης, -επειδη διαπιστωνω οτι ευκολα γινεται παρανοηση στο τι μπορει να γραφει ο καθενας ενιοτε στα τοπικα-,
                        οτι με την αναφορα του ποιοτικου εσωτερικου, δεν εννοω φυσικα καποια επιμερους πιο εντυπωσιακα, ή πιο γυαλιστερα υλικα, πλαστικα κ.ο.κ. Εννοω την συνολικη ποιοτητα συναρμογης υλικων, οπως επισης και την συνολικη ποιοτητα συνθεσης αυτων.

να εχει πχ (εξτρα φυσικα) ενα μοντελο της citroen πχ δερματινη επενδυση ταμπλω με ραφες, και τα χειριστηρια/κουμπια
                        του κλιματισμου να ειναι απο κακης ποιοτητας και εφαρμογης κατα το πατημα τους, οπως και να παρουσιαζονται πχ τριγμοι
                        απο τα σημεια επαφης μεταξυ ταμπλω και πορτας, δεν αποτελουν μια συνολικα καλυτερη επιλογη, απο ενα μοντελο της ford πχ που ΔΕΝ εχει δερματινο ταμπλω ουτε καν στα εξτρα, αλλα ΟΛΑ, μα ΟΛΑ τα χειριστηρια/κουμπια, κινητα/ακινητα πλαστικα μερη του αυτοκινητου λειτουργουν το ιδιο σωστα/λειτουργικα και απροβληματιστα μετα απο χρηση
                        πολλων ετων ή/και δυσμενεις συνθηκες συντηρησης (πχ πολυχρονη εκθεση στον ηλιο τα καλοκαιρια...)

Ναι, για εμενα ειναι η καλυτερη, μαζι με το Yeti, απο τα αναφερθεντα, Leon, Auris, C4. H καλυτερη στο οριο των 20κ αυτη την στιγμη θεωρω οτι βρισκεται στο Golf, και μετα σε Astra, Focus...
                        Για τα πλαστικα, ανεφερα παραδειγμα παραπανω.
                        Για τους χωρους δεν εθεσα εγω κανενα ζητημα ως προς αυτο. Μιλησα ξεκαθαρα και συγκεκριμενα για την γενικοτερη αξιοπιστια-ποιοτητα στην Ford και με βαση αυτα τα δεδομενα σε συνδυασμο με την εικονα-αισθηση του εσωτερικου τους, ειπα οτι προσωπικα θα επελεγα για χρηση δεκαετιας Focus και οχι C4.
                        Eαν η συζητηση αφορουσε πχ εταιρικο, η χρηση-κατοχη 3-4 ετη, η επιλογη μου πιθανοτατα να ηταν διαφορετικη...

1. Για τα παραπάνω που γράφεις στο 10 σκέλος θεωρητικά ναί. Αλλά φαινόμενα τριγμών και κακής ποιότητας έχουν παρατηρηθεί και στα Φορντ στο πρόσφατο παρελθόν.

2. Για το θέμα της ποιότητας του παρόντος Φόκους: Σε σχέση με Λεόν ναί είναι ανώτερο, για το Άστρα δεν ξέρω, αλλά σε σχέση με την τωρινή C4 απο οτι είδα όχι δεν είναι.

• K

Ο χρήστης jimdenin έγραψε:

1. Για τα παραπάνω που γράφεις στο 10 σκέλος θεωρητικά ναί. Αλλά φαινόμενα τριγμών και κακής ποιότητας έχουν παρατηρηθεί και στα Φορντ στο πρόσφατο παρελθόν.

...απο αρκετες μαρτυριες κατοχων, για εμενα τουλαχιστον, και πρακτικα.
                          Σαφως και φαινομενα τετοια εχουν παρατηρηθει και σε Ford, OXI ομως στην ποσοστητα που εχουν αντιστοιχα εμφανιστει
                          στα Citroen.

1. Για το θέμα της ποιότητας του παρόντος Φόκους: Σε σχέση με Λεόν ναί είναι ανώτερο, για το Άστρα δεν ξέρω, αλλά σε σχέση με την τωρινή C4 απο οτι είδα όχι δεν είναι.

Τοτε εχουμε πολυ απλα, διαφορετικη αποψη του τι ειναι/θεωρειται ποιοτικο σε επιπεδο απτο αλλα και συναρμογης, και τι οχι...Για εμενα παντως -ξανατονιζω-, μια καλυτερη, πιο λουσατη εικονα (που πραγματι εχει η C4 απεναντι στο συγκριτικα μουντο εσωτερικο του Focus) δεν συνεπαγεται σε καλυτερα συναρμολογημενο εσωτερικο, αλλα και σε μιας σχετικα σταθερης ποιοτητας του συνολου των χρησιμοποιηθεντων υλικων, κατι στο οποιο το focus κατα την δικη μου εκτιμηση, και μετα απο
                          προσεκτικη θεαση-αφη του εσωτερικου, διαφαινεται να υπαρχει σε μεγαλυτερο βαθμο, σε σχεση με την C4.

• N
                            nonos last edited by

ναι το Yeti εχει πολυ καλη ποιοτητα στο εσωτερικο του

Τι επιχειρημα ακριβως θες οταν η μιση κατηγορια ειναι ανωτερη απο το yeti μεσα και εσυ το ανεφερες ως παραδειγμα προς μιμιση?

Το οτι εχεις μπει-οδηγησει καμμια 50αρια Citroen (κατα την δικη σου τοποθετηση)

Θες μαρτυρες ,λινκ ή να γραψω και τα '50'..?

Το οτι εχεις μπει-οδηγησει καμμια 50αρια Citroen (κατα την δικη σου τοποθετηση) δεν λεει κατι επι του προκειμενου θεματος, παρα μονο, εαν εχεις μπει-οδηγησει αντιστοιχα καμμια 50αρια Ford... Για αυτο βεβαια ερχεσαι τωρα και αναρωτιεσαι απο που προκυπτει οτι η Ford γενικοτερα αποτελει μια πιο αξιοπιστη μαρκα σε σχεση με την Citroen...

Κοιταξε γενικως το ξερουν και οι πετρες εδω μεσα οτι και να σου εγραφα οτι εγω φτιαχνω με τα χερια μου τη c4 και ξερω τι και πως παλι κατι θα ειχες να πεις.. Εαν συνεχιζεις να πιστευεις οτι γνωριζεις παραπανω τα συμπερασματα στους αναγνωστες... Και φυσικα η διαφορα μας ειναι οτι για εναν απο τους δυο για τους οποιους συζηταμε εχω 100% αποψη απο πρωτο χερι.. Σε αντιθεση μ εσενα που η αποψη σου και για τους 2 εχει να κανει με τι εχεις ακουσει,διαβασει...

Για να γινει επισης κατανοητο, δε προσπαθω ν αποδειξω οτι το οποιοδηποτε citroen ειναι πιο αξιοπιστο ή ποιοτικο απο το αντιστοιχο ford .Απλως δε θεωρω οτι υπαρχει καποιο πλεονεκτημα αξιο αναφορας απο τη μια ή την αλλη πλευρα ,οπως αφησες να εννοηθει.

Αααα εντωμεταξυ μεταξυ focus-c4 overall το focus θα παιρνα.

• K

Ο χρήστης nonos έγραψε:

ναι το Yeti εχει πολυ καλη ποιοτητα στο εσωτερικο του

Τι επιχειρημα ακριβως θες οταν η μιση κατηγορια ειναι ανωτερη απο το yeti μεσα και εσυ το ανεφερες ως παραδειγμα προς μιμιση?

Στο αυστηρο οριο των 20κ που μιλαμε, ποια ειναι αυτα της μισης κατηγοριας που ειναι ανωτερα απο το Yeti?
                              (κατα την δικη σου παντα αποψη)

Θες μαρτυρες ,λινκ ή να γραψω και τα '50'..?

Δεν καταλαβαινεις οτι στην συγκεκριμενη αντιπαραθεση, δεν εχει ιδιαιτερη σημασια το να εχεις οδηγησει 50 Citroen, και στο ξαναλεω, εφοσον ΔΕΝ εχεις αντιστοιχα οδηγησει και αλλα 50 ford για να εχεις μια σφαιρικη εικονα.
                              Πως μπορεις να εισαι τοσο σιγουρος για την μια μαρκα, απεναντι στην αλλη, οταν εχεις...υπερβολικη εμπειρια στην μια, και...σχεδον ανυπαρκτη στην αλλη. Εκτος εαν εχεις οδηγησει καμμια 50αρι Ford, και βγαλαμε ειδηση...

Κοιταξε γενικως το ξερουν και οι πετρες εδω μεσα οτι και να σου εγραφα οτι εγω φτιαχνω με τα χερια μου τη c4 και ξερω τι και πως παλι κατι θα ειχες να πεις.. Εαν συνεχιζεις να πιστευεις οτι γνωριζεις παραπανω τα συμπερασματα στους αναγνωστες... Και φυσικα η διαφορα μας ειναι οτι για εναν απο τους δυο για τους οποιους συζηταμε εχω 100% αποψη απο πρωτο χερι.. Σε αντιθεση μ εσενα που η αποψη σου και για τους 2 εχει να κανει με τι εχεις ακουσει,διαβασει...

Τωρα σε δικη σου διαθεση τρολλαρισματος δεν προκειται να μπω. Προσφατες Citroen εχουν φιλοι μου, γνωστοι μου, ακομα και ενας γειτονας μου, και εχουμε κανει συζητησεις, περα απο αυτα που διαβαζω. Citroen ZX πχ ειχε και ο θειος μου, την επαιρνα συχνα, καταπληκτικο αυτοκινητο στην εποχη του, ολοκληρωμενο, αλλα αυτα δυστυχως πριν 16χρονια. Πλεον ο ανταγωνισμος, απο Γερμανια πλευρα ειδικα, εχει ανεβει πολυ. Μιλαμε για μοντελα, ΤΟ ΠΟΛΥ δεκαετιας, σε επιπεδο αξιοπιστιας, αφου πριν 20 χρονια ή και περισσοτερα που μεσουρανουσαν οι DS τα πραγματα ηταν εντελως διαφορετικα, στην αυτοκινηση.
                              Καλως ή κακως η Ford ειναι πιο αξιοπιστη στα επιβατικα της μοντελα απο την citroen την τελευταια δεκαετια.
                              Αυτα ακουω-συζητω με κατοχους, αυτα διαβαζω σε δημοσιευματα, και ενιοτε στατιστικα δειγματα, αυτα διαπιστωνω και ο ιδιος μπαινοντας μεσα σε διαφορα μοντελα και στις δυο μαρκες.

Για να γινει επισης κατανοητο δε προσπαθησω ν αποδειξω οτι το οποιοδηποτε citroen ειναι πιο αξιοπιστο απο το αντιστοιχο ford .Απλως δε θεωρω οτι υπαρχει καποιο πλεονεκτημα αξιο αναφορας απο τη μια η την αλλη πλευρα ,οπως αφησες να εννοηθει.

Αααα εντωμεταξυ μεταξυ focus-c4 overall το focus θα παιρνα.

Ε, ενταξει εγω πιστευω οτι σε επιπεδο αξιοπιστιας-ποιοτητας, για χρηση δεκαετιας, το Ford υπερτερει, χωρις να θεωρω ταυτοχρονα την νεα c4 χρεπι. Απλα αναγνωριζω, ξεχωριζω εαν θελεις το focus σε ενα απο τα σημεια που ενδιαφερει και τον υποψηφιο αγοραστη.
                              Εαν μιλαγαμε με πρωτη προτεραιοτητα τους χωρους, την οσο το δυνατον πιο ανετη αναρτηση, και την καλυτερη σχεδιαση / εικονα εσωτερικου, θα αναφερομουν στην C4, ή παντως σιγουρα οχι στο Focus.

• R
                                red_monster last edited by

όπως και να έχει την ρετσινιά της σιτροέν περί αξιοπιστίας δεν την βγάζεις εύκολα...
                                και αυτό κακά τα ψέμματα επηρεάζει πολλούς

• B
                                  bill97480 last edited by

Πέρα απο την αξιοπιστία που λέτε μεταξύ Ford και Citroen υπάρχει και η παράμετρος της αισθητικής που μακράν είναι καλύτερη η Citroen γενικά σε σχέση με την συντηρητική Ford( π.χ βλέπε το άχαρο mondeo).

• D
                                    dasimo last edited by

Νομίζω ότι οι άνθρωποι που μας αρέσουν και οδηγουμε citroen έχουμε καταντήσει γραφικοί εδω μέσα. Καλύτερα να σταματήσουμε και αφήστε τον κάθε άνθρωπο να αγοράζει οι θέλει. Στο κάτω κάτω της γραφής αν όλοι αγόραζαν citroen σε αυτήν την χώρα ο αμάξι ου θα ήταν πο ακριβό απο το Golf TDI όπως είναι ακριβώς στην Γερμανία , στην Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γι αυτο όλοι Ford, VW, Audi, Toyota . Δεν καταλαβαίνω κάτι όμως και αυτο θέλω να μου το απαντήσουν....οι περισσότεροι οδηγοί γαλλικών αυτοκινήτων θεωρούν οννανταγωνισμο απο Γερμανία και αλλού εξαιρετικο....γιατι λοιπόν οι οδηγοί του ανταγωνισμού θεωρούν τον γαλλικό ανταγωνισμό γτπ. Και να πω εδω ότι εγω δεν αγοράζω μόνο αυτοκίνητο , αγοράζω και ένα mentality . Οι Γάλλοι κατέβασαν τιμες και φαίνεται να καταλαβαίνουν που απευθύνονται και σε ποιους ο ανταγωνισμός τι ακριβώς έκανε δηλαδή ?
                                    Είχα παει να αγοράσω συγκεκριμένο αμάξι , ΝΑ ΑΓΟΡΆΣΩ , με την επιταγή στο χέρι ....μπήκα μέσα με τον 4 ετών γιο μου και αντιμετώπισα ένα ύφος λες και ήμουν στην Bulgari στην via monte napoleone .ήμαρτον ...ανοιγοκλεινε ο γιος μου τις πόρτες των αυτοκινήτων και μόνο που δεν ήρθε ο Ηρωδης. Προηγουμένως ήμουν σε άλλη μάρκα του ανταγωνισμού που γνώριζα ότι είχαν κάνει μια πολυ γενναία εκπτωση σε πελάτη γιατι το αμάξι που πουλάω αν ήταν end of life σε ερώτηση μου προς τον πωλητή γιατι δεν καούν και σε μένα την εκπτωση αυτη αφού το αμάξι αλλάζει μοντέλο σε 1 μήνα πήρα την απάντηση ότι δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε. Και μιλάμε για αυτοκίνητα τώρα που ο ξαδερφος παραλίγο να καεί ζωντανός γιατι πήρε φωτιά μόνο του αφού προηγουμένως τον είχε αφήσει στον δρόμο 20 φορές απο βραχυκύκλωματα ....δηλαδη έλεος ....έλεος ρε γαμωτο. Έιχα Ε90 BMW και με είχε αφήσει ένα μήνα χωρίς ανταλλακτικά στο συνεργείο αφού με πήγε δυο φορές με το ζόρι στο συνεργείο με πορτοκαλί λαμπάκια και βγάζοντας απο παντού καπνούς, ένα κατα τα αλλα υπέροχο αυτοκίνητο σε όλες τις διαστάσεις του . Ποιο γαλλικό μου μου το είχε κάνει αυτο η οτιδήποτε άλλο . μήπως το VTS μου που ακόμη μετα απο 10 χρόνια και 3 ιδιοκτήτες έχει ακόμη την μπαταρία της μαμάς του , η μήπως τα 2 Megane II που έχει η οικογένεια και μετα απο 7 χρόνια σε ξερονήσι του Αγιαιου είναι σαν καινούργια και χαίρεσαι να τα οδηγείς. Ήμαρτον σταματήστε όλοι να έχετε τόσο αδιαπραγμάτευτα στερεότυπα , αυτα μας έφεραν εδω. Ακούω σχόλια απο ανθρωπους που μέχρι πριν 10 χρονια οδήγουσαν skoda Favorit του τύπου εγω δεν οδηγώ Citroen και δεν καταλαβαίνουν ότι μιλούν για μια απο τις Μεγαλύτερες και θρυλικότερες μποεμ μάρκες όλων των εποχών , δεν μιλάμε για κάτι τυχαίο.η πολυπλοκότητα κάποιων παλιών μοντέλων τύπου BX οδήγησαν σε προβλήματα αξιοπιστίας αλλα μοντέλα όπως η ΖΧ ακόμη κυκλοφορούν τα σκυλιά μετα απο 300 η 400 χιλιάδες χιλιόμετρα που είναι τα escort η τα kadett η τα Astra η τα golf III . Αυτα τα περιπολικά τα xsara ακόμη ηρωικά αλωνίζουν την Αθήνα , τα decadence saxo Vts βγαίνουν τα βραδυα και αλωνίζουν σαν καινούργια κάποιο; Με turbo , compressor και δεν ξέρω τι άλλο, που είναι τα polo gti που ήταν απο τά πιο hot αυτοκίνητα όταν εγω ήμουν στρατιώτης το 2001 και το θυμάμαι γιατι το 2002 εγω πήρα το saxo VTS γιατι δεν μου έφταναν τα χρήματα - ευτυχώς!- για το πόλο . Δεν θέλω κανένας να πάρει Citroen, Peugeot, Renault αυτο που θέλω είναι να υπάρχει μια σωστή αντιμετώπιση εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους....

• B
                                      bill97480 last edited by

Φίλε Dasimo και εγώ μαζί σου είμαι.Εμείς στην οικογένεια πάντα είχαμε Peugeot και μας βγάλανε ασπροπρόσωπους!Είμαι φαν των Γαλλικών αυτοκινήτων αν και όπως προείπαμε είναι παρεξηγημένα απο αρκετό κόσμο.Σε κάποιους τομείς υστέρουν αλλά σε άλλους υπερτέρουν.

• ?
                                        A Former User last edited by

• R
                                          red_monster last edited by

@dasimo

Μέχρι ένα σημείο καλα τα λες , αλλα απο ένα σημείο και μετα μάλλον γίνεσαι γραφικός ...
                                          Λίγο νοιάζει τον τελικό καταναλωτή η ιστορία της σιτροεν , Αυτό που τον νοιάζει είναι να πιστεύει ότι το αυτοκίνητο αξίζει τα λεφτα του σε βάθος χρόνου ... Και ΕΚΕΙ λίγο το μάρκετινγκ , λίγο κάποιες επιλογές του παρελθόντος έχουν ρίξει Γάλλους και Ιταλούς πίσω ... Χωρίς να έχουν χειρότερα αυτοκίνητα , ίσα ισα

• K

Ο χρήστης red_monster έγραψε:
                                            @dasimo

Μέχρι ένα σημείο καλα τα λες , αλλα απο ένα σημείο και μετα μάλλον γίνεσαι γραφικός ...
                                            Λίγο νοιάζει τον τελικό καταναλωτή η ιστορία της σιτροεν , Αυτό που τον νοιάζει είναι να πιστεύει ότι το αυτοκίνητο αξίζει τα λεφτα του σε βάθος χρόνου ... Και ΕΚΕΙ λίγο το μάρκετινγκ , λίγο κάποιες επιλογές του παρελθόντος έχουν ρίξει Γάλλους και Ιταλούς πίσω ... Χωρίς να έχουν χειρότερα αυτοκίνητα , ίσα ισα

+1000 , συν οτι ολα θα λειτουργουν οπως σχεδον την πρωτη μερα, χωρις παραλληλα να εχει χρειαστει να γινει κολλητος με μηχανικους στα συνεργεια...

@Dasimo
                                            Αγαπητε, σεβαστες ολες οι προσωπικες εμπειριες, αλλα μονες τους, δυστυχως δεν αποτελουν στον μεγαλυτερο δυνατο βαθμο, μια σχετικα αντικειμενικη προσεγγιση.
                                            Ειδικα απο την στιγμη που εμπλεκεται ο απροβλεπτος παραγοντας 'ελληνικα συνεργεια', που στην περιπτωση σου, ενδεχομενως να 'ευνοησε' τα Γαλλικα, και να 'εθαψε' τα Γερμανικα ή αλλης προελευσης αυτοκινητα...
                                            Εκει λοιπον, δεν εχει να κανει αποκλειστικα με την μαρκα.
                                            Υπαρχουν και τζιμανια, καταπληκτικοι μηχανικοι σε μαρκες που θεωρουμε 'δευτερες', υπαρχουν αντιστοιχα και αχετοι, επικινδυνοι σε premium ή γενικοτερα μαρκες που 'μετρανε'.
                                            Θελει λοιπον και την καταλληλη -δυστυχως- περαιτερω ενασχοληση, για τα δεδομενα της χωρας μας, στο να βρει κανεις ενα αξιολογο εξουσιοδοτημενο ή μη συνεργειο.
                                            Επιπλεον το παραδειγμα με τις αστυνομικες/ασφαλίτικες Xsara, λιγο ατυχές. Εχω γνωστο αστυνομικο, ο οποιος οδηγουσε Xsara, αλλα δεν ηταν λιγες οι φορες που περναγε συχνα απο συγκεκριμενα συνεργεια για επιλυση μικροπροβληματων, οπου εκαναν ακομα και μικροβελτιωσεις, -περα απο την τακτικη συντηρηση- χωρις ομως να χρεωνουν την αστυνομια για αυτα. Ειναι αλλη γενικοτερα η αντιμετωπιση για οχηματα του δημοσιου, και δη της αστυνομιας, εαν καταλαβαινεις τι εννοω...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ