-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...
.......
Αν βρεθώ χωρίς σπίτι και λεφτά, επειδή έκανα παπαριές στη ζωή μου, πού θα στραφώ; Στο 'σύστημα' που με παρέσυρε ή στον καθρέφτη; Στο σύστημα, στο σύστημα, πού αλλού;Δεν εγραψα (ουτε αφησα να εννοηθει) αυτο που εμφανιζεις ως συμπερασμα μου.
Εγραψα οτι περνας στο ντουκου το oτι η ιδιωτικη πιστωση (δανεισμος) ηταν ενας απο τους τροπους που χρησιμοποιησε ,σε παγκοσμιο επιπεδο, το κεφαλαιο για να ξεκινησει ενας νεος κυκλος αναπτυξης (ψαξε να βρεις τον ιδιωτικο δανεισμο ανα χωρα) και το οτι (ανεξαρτητα απο το ειδος του συστηματος) ολες οι κοινωνιες εζησαν βασει των δυνατοτητων που τους παρεχονται και απλως ανεβαινεις στον αμβωνα και κανεις κηρυγμα στο 'ποπολο'.
Μου απαντησες για τη κυρια που μανταριζε το φουστανι και σολιαζε τα παπουτσια. Στο επομενο ποστ , περιμενω να μου πεις και την ιστοριουλα με τον τζιτζικα και τον μερμηγκα.
Καλά ρε dimitris. Γνωστή η λογική σου. Ο κοσμάκης δεν φταίει σε τίποτα, τον παρέσυραν άλλοι, το σύστημα. Το ότι παλιά, όχι το 1680, αλλά πριν 2-3 δεκαετίες υπήρχε πολύς κοσμάκης που δεν έτρωγε τη φόλα γιατί σκεφτόταν διαφορετικά, καπιταλιστικά πάντα, αλλά διαφορετικά, δεν σε απασχολεί. Ξαφνικά έγινε το σύστημα πιο πορνηρό και έβαλε περισσότερους στο βρακί του.
Θα σου έριχνα τώρα μια μπάτσα με διπλωμένη σε Α4 συνέντευξη του Καστοριάδη περί ατομικής ευθύνης, αλλά τύλιξα κάτι ψάρια και δεν έχω άλλο. Ζήτα από τον ντρίφτερ που έχει πολλές.
Η λογικη/θεση μου φαινεται απο αυτα που γραφω και οχι απο το πως τα διαστρεβλωνεις (γιατι δεν εισαι χαζος ωστε να μην καταλαβαινεις).
Για τη μπατσα, ισως μπορεσω την Πεμπτη το βραδυ .
-
στη τελικη εθυεια τα δινουν ολα ομως
απ το πραταγκον
Text
**O Aλέξης πήγε στη ΓΑΔΑ και είπε ότι θα στηρίξει το έργο της αστυνομίας. Τι ζούμε Θεέ μου...
13:34 11/06/12 **Συνοδευόμενος από έξι φουσκωτούς ο Κασιδιάρης πήγε και κατέθεσε μήνυση κατά της Κανέλλη, της Δούρου και του Δελατόλα. Και δεν βρέθηκε κανείς να τον κρατήσει. Τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.
13:02 11/06/12Νοσοκομεία με ελλείψεις σε βασικά είδη, εγχειρίσεις που γίνονται με την ψυχή στο στόμα. Ας σηκώσει η Πολεμική Αεροπορία μερικά μαχητικά πάνω από τα νοσοκομεία να κάνουμε ατμόσφαιρα από πόλεμο.
10:37 11/06/12**Και δημόσιος φορέας ακτοπλοϊας από τον ΣΥΡΙΖΑ! Μπορώ να διοριστώ φουγάρο για Κυκλάδες;
06:19 11/06/12 **Απολαύστε αυτήν την εβδομάδα. Από την επομένη μπορεί να τη νοσταλγούμε ως περίοδο ανεμελιάς και απερίγραπτης χαράς.
06:17 11/06/12Αν μπορείτε αφιερώστε μία ώρα τη μέρα στον Βενιζέλο. Υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη προσοχής.
06:11 11/06/12 -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ρε τον αγράμματο το Χατζηδάκη να μπερδεύει το Στάλιν με το φασισμό.
Πιπέρι και μάλιστα κόκκινο...Γιατι να μην κραζει Σταλιν; Αναρχας ηταν ο ανθρωπος ουσιαστικα (ασχετα αν δηλωνε δεξιος ). Δεν υπαρχει αναρχικος ανθρωπος να συμπαθει το Σταλιν.
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
...
.......
Αν βρεθώ χωρίς σπίτι και λεφτά, επειδή έκανα παπαριές στη ζωή μου, πού θα στραφώ; Στο 'σύστημα' που με παρέσυρε ή στον καθρέφτη; Στο σύστημα, στο σύστημα, πού αλλού;Δεν εγραψα (ουτε αφησα να εννοηθει) αυτο που εμφανιζεις ως συμπερασμα μου.
Εγραψα οτι περνας στο ντουκου το oτι η ιδιωτικη πιστωση (δανεισμος) ηταν ενας απο τους τροπους που χρησιμοποιησε ,σε παγκοσμιο επιπεδο, το κεφαλαιο για να ξεκινησει ενας νεος κυκλος αναπτυξης (ψαξε να βρεις τον ιδιωτικο δανεισμο ανα χωρα) και το οτι (ανεξαρτητα απο το ειδος του συστηματος) ολες οι κοινωνιες εζησαν βασει των δυνατοτητων που τους παρεχονται και απλως ανεβαινεις στον αμβωνα και κανεις κηρυγμα στο 'ποπολο'.
Μου απαντησες για τη κυρια που μανταριζε το φουστανι και σολιαζε τα παπουτσια. Στο επομενο ποστ , περιμενω να μου πεις και την ιστοριουλα με τον τζιτζικα και τον μερμηγκα.
Καλά ρε dimitris. Γνωστή η λογική σου. Ο κοσμάκης δεν φταίει σε τίποτα, τον παρέσυραν άλλοι, το σύστημα. Το ότι παλιά, όχι το 1680, αλλά πριν 2-3 δεκαετίες υπήρχε πολύς κοσμάκης που δεν έτρωγε τη φόλα γιατί σκεφτόταν διαφορετικά, καπιταλιστικά πάντα, αλλά διαφορετικά, δεν σε απασχολεί. Ξαφνικά έγινε το σύστημα πιο πορνηρό και έβαλε περισσότερους στο βρακί του.
Θα σου έριχνα τώρα μια μπάτσα με διπλωμένη σε Α4 συνέντευξη του Καστοριάδη περί ατομικής ευθύνης, αλλά τύλιξα κάτι ψάρια και δεν έχω άλλο. Ζήτα από τον ντρίφτερ που έχει πολλές.
Η λογικη/θεση μου φαινεται απο αυτα που γραφω και οχι απο το πως τα διαστρεβλωνεις (γιατι δεν εισαι χαζος ωστε να μην καταλαβαινεις).
Για τη μπατσα, ισως μπορεσω την Πεμπτη το βραδυ .
Ο κόσμος φταίει που σε μια δεκαετία τετραπλασιάστηκε η αγοραστική δύναμη του μισθού του;
Το ευρώ ήταν 0,8 του δολαρίου και πήγε στο 1,6.
Και αντί να γίνουν μειώσεις στους μισθούς γινόντουσαν αυξήσεις ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.Με τόσα λεφτά όχι φορέματα δεν μαντάρουν, καναπέδες αλλάζουν μόλις λερωθούν.
Ήξερε ο κόσμος ότι αυτά τα λεφτά ήταν δανεικά; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πιπέρι και μάλιστα κόκκινο...Γιατι να μην κραζει Σταλιν; Αναρχας ηταν ο ανθρωπος ουσιαστικα (ασχετα αν δηλωνε δεξιος ). Δεν υπαρχει αναρχικος ανθρωπος να συμπαθει το Σταλιν.
Ναι αλλά βάζει στην ίδια πρόταση Στάλιν και φασισμό;
Δεν είχε διαβάσει τους ορισμούς; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο κόσμος φταίει που σε μια δεκαετία τετραπλασιάστηκε η αγοραστική δύναμη του μισθού του;
Το ευρώ ήταν 0,8 του δολαρίου και πήγε στο 1,6.
Και αντί να γίνουν μειώσεις στους μισθούς γινόντουσαν αυξήσεις ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.Με τόσα λεφτά όχι φορέματα δεν μαντάρουν, καναπέδες αλλάζουν μόλις λερωθούν.
Ήξερε ο κόσμος ότι αυτά τα λεφτά ήταν δανεικά;Μήπως είναι λίγο οξύμωρο [αν δεν εξετάσουμε και την αλλαγή νοοτροπίας, αλλά το ρίξουμε στους συνωμότες καπιταλιστές] το ότι με λιγότερα χρήματα ο κόσμος αποταμίευε και επένδυε, ενώ με περισσότερα χρήματα ξόδευε και δεν αποταμίευε;
Ταυτόχρονα δε, μπορεί η αγοραστική δύναμη να αυξήθηκε, αλλά αυξήθηκε και το κόστος ζωής, παρα-αυξήθηκε μάλιστα.
-
Ναι αλλά βάζει στην ίδια πρόταση Στάλιν και φασισμό;
Δεν είχε διαβάσει τους ορισμούς;Δεν ξέρω τι ειχε διαβασει ο Χατζηδακις, ξέρω ότι εσυ δε διάβασες αυτά που έγραψε. Ειδες Σταλιν εκανες το quote και πόνταρες στο ότι θα βαρεθουν οι υπόλοιποι να το διαβάσουν
-
Σκεφθείτε: η «Δημοκρατία», εμείς με τον Μεταξά κυβερνήτη και σύμμαχο τον Στάλιν, πολεμήσαμε το ναζισμό, σαν ιδεολογία άσχετη από μας τους ίδιους. Και τον… νικήσαμε. Τι ουτοπία και τι θράσος. Αγνοώντας πως απαλλασσόμενοι από την ευθύνη του κτηνώδους μέρους του εαυτού μας και τοποθετώντας το σε μια άλλη εθνότητα υποταγμένη ολοκληρωτικά σ’ αυτό, δεν νικούσαμε κανένα φασισμό αλλά απλώς μιαν άλλη εθνότητα επικίνδυνη που επιθυμούσε να μας υποτάξει.
Μια ω-ραίιιιιιια πεταλούυυυυυυδα...
Πιπέρι και μάλιστα κόκκινο...τα λογικά σου άλματα είναι μοναδικά
από πού συμπεραίνεις οτι ο χατζηδάκις έβγαλε τον Στάλιν φασίστα? Επειδή δεν τον γούσταρε? -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ήξερε ο κόσμος ότι αυτά τα λεφτά ήταν δανεικά;
O manosk το ήξερε ΚΑΙ αυτό!
Όφειλαν ΟΛΟΙ να γνωρίζουν. Τώρα ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ.
Τώρα κοιτάζουν τον manosk και γίνονται ΠΡΑΣΙΝΟΙ από την ζήλια τους. -
εμετος κανελλη στην μελετη
ολα τα λεφτα -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...
Θα σου απαντήσω με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς να μπαίνω σε αποκλειστικά παραδείγματα για να πεταχτεί κανένας HiFi να πει 'Για το τάδε παράδειγμα, τι έχεις να πεις' και με κουφάνει οριστικά.
Πάντα υπήρχαν καταναλωτικά αγαθά. ΠΑΝΤΑ!
Πάντα υπήρχε καλοπέραση. ΠΑΝΤΑ!Τις ίδιες εποχές, άλλος έπαιρνε το λεωφορείο κι άλλος το ταξί. Άλλη κυρία μαντάριζε ή επιδιόρθωνε το φουστάνι, άλλη αγόραζε καινούριο από το ατελιέ. Και ΑΜΕΤΡΗΤΑ άλλα παραδείγματα.
Όχι δηλαδή ότι ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί πχ το 1990 και εμφανίστηκαν καταναλωτικά αγαθά, ενώ ως το 1980 η καλοζωία ήταν κάτι που υπήρχε μόνο σε άλλες χώρες. Αυτά είναι παραμύθια.
Απλώς μεταβλήθηκε σταδιακά η νοοτροπία του κόσμου. Γιατί και τότε υπήρχε το ίδιο σύστημα με το σημερινό. Καπιταλισμός, κατανάλωση, ανάπτυξη, εμπόριο, επιχειρηματικότητα κλπ κλπ.Και σήμερα, υπήρξαν εκείνοι που πήραν 90% δάνειο για εξοχικό με ιταλικούς καμπινέδες κι εκείνοι που κράτησαν τα χρήματα για τις δύσκολες μέρες ή για τις σπουδές των παιδιών τους.
Εγώ γιατί δεν πήρα διακοποδάνειο δηλαδή για να πάω στο Γκστάααααααντ ή τις Σεϋχέλες; Γιατί δεν αγόρασα ΙΧ τζιπούρα, με δερμάτινους καναπέδες και σολάριουμ; Μήπως δεν μπορούσα; ΟΚ, με σολάριουμ δεν μπορούσα υποθέτω, αλλά το πιάνεις φαντάζομαι το νόημα. Δεν διεκδικώ ούτε βραβείο, ούτε μούτζα. Επιλογές κάνει ο καθένας. Εδώ ένα μπιφτέκι έχεις στο ψυγείο και λες 'να το φάω τώρα ή να το αφήσω για το βράδυ;'. Όποτε το φας, καλοφάγωτο. Αλλά είσαι και μλκας αν πεις το βράδυ 'φέρτε μου από το μπιφτέκι σας, είμαι νηστικός'. Ε;
Κατανάλωση έκανα, απλώς προτιμούσα να μην υπερβάλλω ΠΟΛΥ (γιατί κάποιες υπερβολές δεν τις γλίτωνα, επειδή δεν ήθελα να τις γλιτώσω, μου άρεσαν και λογαριασμό δεν δίνω - ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΖΗΤΑΩ).
Αν βρεθώ χωρίς σπίτι και λεφτά, επειδή έκανα παπαριές στη ζωή μου, πού θα στραφώ; Στο 'σύστημα' που με παρέσυρε ή στον καθρέφτη; Στο σύστημα, στο σύστημα, πού αλλού;
Μάνο, δεν κατάλαβα, τελικά τι έκανες με το μπιφτέκι;
-
Λέγει ο μακαρίτης ότι είναι χοντρή πατάτα να λέμε ότι στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η 'Δημοκρατία' νίκησε το φασισμό, δηλαδή ένα ανελεύθερο καθεστώς.
(Και συνεχίζει) γιατί εμείς με πρωθυπουργό το Μεταξά (ανελεύθερο καθεστώς #1) και σύμμαχο το Στάλιν (ανελεύθερο καθεστώς #2) νικήσαμε τους Γερμανούς-Ιταλούς (ανελεύθερο καθεστώς #3).Δεν υποννόησα ότι έγραψε ότι ο Στάλιν ήταν φασίστας (ζαμέ - μην μπερδεύουμε και τους ορισμούς), αλλά γράφει ξεκάθαρα ότι ήταν ένα εξίσου ανελεύθερο καθεστώς με το δικό μας ή με τους Ναζί.
Τα σκατά και ο εμμετός σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ταυτιστούν (ανοίχτε κανά βιβλίο να διαβάστε κανάν ορισμό), όμως αφήνουν εξίσου αηδιαστική/απεχθή αίσθηση.
Υπάρχουν βέβαια και οι φετιχιστές που θα επιμείνουν ότι ο εμμετός είναι εξ' ορισμού κάτι διαφορετικό από τα σκατά, οπότε και δεν πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας κριτικής...
Τους λες δεν έχει καμμία σημασία ο ορισμός αλλά η αηδία που προκαλούν και τα δυο και επιμένουν να ξαναδιαβάσεις τους σχετικούς ορισμούς...
-
Ελληνικότατα.α) Λάθος thread
β) Τα ξέρω τα προϊόντα, και I've got the photos to prove it...Πως γίνεται ένας 61 ετών άνθρωπος να είναι τελειόφοιτος στο πανεπιστήμιο;
Πρόσφατα μπήκε στο μαθηματικό;
Αν μπήκε νωρίτερα δεν έπρεπε να τον είχαν διαγράψει ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο;Αιώνιος φοιτητής κι αυτός, μαζί με τον Τζήμερο.
Mε τί πληθωρισμό όμως...??
+1
Αν βρεθώ χωρίς σπίτι και λεφτά, επειδή έκανα παπαριές στη ζωή μου, πού θα στραφώ; Στο 'σύστημα' που με παρέσυρε ή στον καθρέφτη; Στο σύστημα, στο σύστημα, πού αλλού;
Your point;
Άντε, κράξαμε τους μπουρτζόβλαχους που την ειδαν Ωνάσης με δανεικά. Άντε, ένιωσες έτσι ψυχική ανάταση και ηθική δικαίωση που εσύ διέκρινες και τη φάκα εκτός από το τυρί και δεν τσίμπησες. Κάτι επί του πρακτέου;
Γιατί, μάντεψε #1, δεν είσαι ο μόνος που φέρθηκε συνετά την εποχή των παχιών αγελάδων, και μάντεψε #2, η καταναλωτική φούσκα στην Ελλάδα ήταν η μικρότερη στην Ευρώπη και δεν είναι η αιτία της σημερινής δικής μας κρίσης.
-
εκτός απ τους φετιχιστές υπάρχουν και αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τί διαβάζουν αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.
Άλλωστε το τσουβάλιασμα είναι η εύκολη οδός για να λύνεις πολλά προβλήματα -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Your point;
Άντε, κράξαμε τους μπουρτζόβλαχους που την ειδαν Ωνάσης με δανεικά. Άντε, ένιωσες έτσι ψυχική ανάταση και ηθική δικαίωση που εσύ διέκρινες και τη φάκα εκτός από το τυρί και δεν τσίμπησες. Κάτι επί του πρακτέου;
Γιατί, μάντεψε #1, δεν είσαι ο μόνος που φέρθηκε συνετά την εποχή των παχιών αγελάδων, και μάντεψε #2, η καταναλωτική φούσκα στην Ελλάδα ήταν η μικρότερη στην Ευρώπη και δεν είναι η αιτία της σημερινής δικής μας κρίσης.
Θεοί, τι λέτε κύριος;
Ο manosk ήταν μια όαση εγκράτειας μέσα σε μια έρημο καταναλωτισμού, ανηθικότητας και υπερκατανάλωσης.
Αυτός και μόνον αυτός αντιστάθηκε και φρόντισε με νυχθημερόν με νουθεσίες να συνετίσει (από του καναπέως ) τους συμπολίτες του, αλλά εις μάτην!Οπότε, τελικά, κύριος έβρεξε επί Σόδομα και Γόμορρα θείον και πυρ και κατέστρεψε τας πόλεις και πάσαν την περίχωρον και πάντας τους κατοικούντας.
Μετανοείτε.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Γιατί, μάντεψε #1, δεν είσαι ο μόνος που φέρθηκε συνετά την εποχή των παχιών αγελάδων, και μάντεψε #2, η καταναλωτική φούσκα στην Ελλάδα ήταν η μικρότερη στην Ευρώπη και δεν είναι η αιτία της σημερινής δικής μας κρίσης.Πολύ σωστό! Εξακολουθούμε να έχουμε ένα από τα μικρότερα ιδιωτικά χρέη ως προς το ΑΕΠ στην Ευρώπη.
Βέβαια πρέπει να λάβουμε υπόψη μας (ακολουθεί προσωπική εκτίμηση), ότι σε πολλές χώρες με μεγάλο ιδιωτικό χρέος, αυτό κατευθύνθηκε στην αγορά κατοικίας και συνοδεύτηκε και από αντίστοιχη φούσκα ακινήτων. Αντίθετα στην Ελλάδα, όπου το ποσοστό ιδιόκτητης κατοικίας είναι εδώ και πολλά χρόνια από τα υψηλότερα, ένα ενδεχομένως συγκριτικά μεγαλύτερο μέρος του ιδιωτικού χρέους δεν είναι στεγαστικό αλλά καταναλωτικό. Δηλαδή (τυχαία νούμερα) μπορεί η Ισπανία να χρωστά ιδιωτικά το 200% του ΑΕΠ αλλά το 80% αυτού του χρέους να είναι στεγαστικό ενώ εμείς να χρωστάμε ιδιωτικά το 80% του ΑΕΠ αλλά να είναι στεγαστικό το 50% του χρέους αυτού οπότε τελικά να έχουμε και οι δύο 40% του ΑΕΠ καταναλωτικό ιδιωτικό χρέος.
Μπορεί πάλι να κάνω και λάθος αλλά βαριέμαι να ψάξω τη σχετική τεκμηρίωση.
-
what really happened:
-
@ HF
τολμω να πω οτι ισως ο manosk δεν ειναι ο μονος οπως τα λες ειμαι και εγω σε παρομοια τραγικη κασταση ...
δεν θα το επαναλαβω την επομενη φορα που θα μοιραζουν λεφτα οι τραπεζιτες... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
what really happened:
btw αυτό το άντε βρε νούμερο δεν ακούγεται κάπως για ένα χρυσαυγίτικο παλικάρι
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
@ HFτολμω να πω οτι ισως ο manosk δεν ειναι ο μονος οπως τα λες ειμαι και εγω σε παρομοια τραγικη κασταση ...
δεν θα το επαναλαβω την επομενη φορα που θα μοιραζουν λεφτα οι τραπεζιτες...Εγώ είμαι από τους ανόητους που πήραν μεταχειρισμένο αμάξι μετρητοίς και είχα και άλλα τόσα χρήματα στην άκρη, τι να λέμε τώρα!
Αλλά χαλάω το προφίλ μου , είναι παγκοίνως γνωστό, πως οι αριστεροί θέλουν να φάνε τα λεφτά του manosk και των άλλων νοικοκύρηδων.
Εμείς τα κουμούνια δεν αποταμιεύουμε και μετά θέλουμε και τα λεφτά των άλλων!
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες