-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Να το συζητήσουμε κι αυτό.
Ένα-ένα...
Ας μιλήσουμε για την ΧΑ πρώτα.η ΧΑ είναι το ΚΚΕ της δεξιάς ή του εθνικοσοσιαλισμού αν θές. ετσι απλά. γραφικές απόψεις, χωρίς ίχνος λογικής πρόγραμμα, απόψεις που θα ακουστούν λογικές στον απελπισμένο και αμόρφωτο. + οτι έχει παρουσιαστεί σαν μια επιλογή τιμωρίας (η ΧΑ)
τι να κάνουμε υπάρχει και τέτοιος κόσμος.
Το ανησυχητικό είναι που νέος κόσμος έχει κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι άκρως επικίνδυνο και δυστυχώς με κάποιο τρόπο η ΧΑ έχει μείνει στο απυρόβλητο από τα ΜΜΕ...
....δεν το νομίζω, τουλάχιστον από το λίγο που παρακολουθώ τιβί, αλλά και στο διαδίκτυο, μιά χαρά τους 'περιποιήθηκαν'!!!
Σε σχέση με το ΚΚΕ πάντως, εξακολουθώ να θεωρώ οτι η ταύτιση που κάνεις είναι υπερβολική.
...μιλούσα με ΚΚΕτζή άνω των 70 και μου έλεγε ότι ο Στάλιν μια χαρά δημοκράτης ήταν και πως στα γκούλαγκ έστελνε αυτούς που αντιδρούσαν στην για το κοινό καλό εργασία(κατι σαν τεμπέληδες-κηφήνες). Ισχυρίζεται δε, ότι οι Ρώσοι επιθυμούν σφόδρα να επιστρέψουν στην επί Στάλιν εποχή , γιατί τότε είχαν πραγματική δημοκρατία, παιδεία, εργασία και ευημερία!!!
-
Ριξτε και για μας εναν ρε παιδες
Καλά ρε...δε χόρτασες;;
Με το αριστερο τον εριξες φανταζομαι
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Πέθανε και η Μαρίκα Μητσοτάκη...
Εδώ και μέρες πίστευα ότι θα πεθάνει ανήμερα των εκλογών.
Έχω (πολιτικό) ένστικτο...τα βλέπω
«Έφυγε» ο ηθοποιός Κώστας Καρράς -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Όλοι εσείς που λυπάστε εμάς που ψηφίσαμε Συριζα (μέχρι στιγμή είμαι ο μόνος που το έχω δηλώσει) γιατί δεν μας λέγατε τι επιλογή θα έπρεπε να είχαμε, για να μην κάνουμε το λάθος.
Εκτεθείτε και λίγο δεν είναι θανατηφόρο.Δεν με αφορά το θέμα, αλλά σύμφωνα με πρώην ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ ( http://www.tsigos.gr/ ) δεν έπρεπε να το ψηφίσεις γιατί:
'.... θα μπορούσε να αναπτύξει μια νέα προοδευτικότητα βασισμένη στην ανάπτυξη μιας σχέσης του υποκειμένου με το αντικείμενο της εργασίας του έχουσα στο επίκεντρο τη δημιουργία.' -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ριξτε και για μας εναν ρε παιδες -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ριξτε και για μας εναν ρε παιδες
Καλά ρε...δε χόρτασες;;
Με το αριστερο τον εριξες φανταζομαι
Πάντα
-
Exit poll από τη ΝΔ. Μάλλον αυτό θα θέλει σαν αποτέλεσμα....
25%-27% ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
17%-20% ΠΑΣΟΚ
13%-15% ΣΥΡΙΖΑ
9-11% ΚΚΕ
6%-8% ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ
3%-5% ΔΗΜΑΡ
3%-4% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
2%-3% ΛΑΟΣ
2% ΔΗΣΥ
2% ΔΡΑΣΗ
2% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
2% ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑhttp://www.fimes.gr/2012/05/vouleutikes ... exit-poll/
-
αυτό το 'ο τάδε διέρρευσε την πληροφορία ότι' ρε πστ...
-
Κατανταει εντελως γελοιο
-
Αύριο πάντως θα είναι η μέρα της:
-
ΣΥΡΙΖΑ=ακρα αριστερα
για αυτό τα μάζεψε κι έφυγε ο Κούβελης με όσους άξιζαν από εκεί.επίσης είναι πλέον και wannabe ΠΑΣΟΚ.
Λάθος και στα 2.
Ο σύριζα δεν είναι άκρα αριστερά. Το οτι κάποιες συνιστώσες του είναι εξωβουλευτικές, δε σημαίνει οτι είναι άκρα αριστερά. Απλά μιλάμε για πολύ μικρές ομάδες.Ο Κουβέλης το 2002 διεκδικούσε τη θέση του αρχηγού μαζί με τον Αλαβάνο. Τότε όλοι πίστευαν οτι η ενδεχόμενη νίκη του Κουβέλη θα κατέστρεφε το Συνασπισμό, ακριβώς λόγω των πολύ πιο παλαιο-σκληροπυρηνικών αριστερών αντιλήψεών του...Τώρα το πώς κατέληξε πιο διαλλακτικός, είναι ένα ερώτημα, αλλά δεν τον κρίνω, ειδικά σήμερα. Δεν αποκλείω ούτε την επιστροφή του στο Σύριζα, αλλά ούτε και την προσφυγή του στο Πασοκ στο μέλλον...
thymio δεν τα θυμάσαι πολύ καλά μου φαίνεται.
ο Κουβέλης ποτέ δεν θεωρείτο πιο σκληροπυρηνικός απο τον Αλαβάνο, και ούτε είναι νομίζω.
απλά μετά απο προεδρίες Δαμανάκη-Κωνσταντόπουλου σε πολύ ήπιους τόνους και τη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κατάσταση που είχε περιέλθει ο τότε Συνασπισμός, προτιμήθηκε ο δυναμικότερος εκ των 2 υποψηφίων.
και πράγματι ο Αλαβάνος ήταν τάξεις μεγέθους πιο κινητικός απο τους προηγούμενους και νομίζω ήταν αυτός που προχώρησε το Συριζα με συνιστώσες κλπ.Ο Αλαβάνος ήταν σαφώς πιο δραστήριος, όμως ο Κουβέλης τότε πρέσβευε μια πιο 'κλειστή' νοοτροπία, αυτήν του αμιγώς αριστερού σχηματισμού. Ίσως αυτό το έκανε ακριβώς λόγω των ήπιων χρόνων Δαμανάκη-κωνσταντόπουλου που ανέφερες, όμως τότε ο Αλαβάνος ήταν αυτός που κέρδισε τους ανανεωτικούς του Συνασπισμού.
επίσης έγραψα λάθος τη χρονολογία, ήταν το 2004 κι όχι το 2002
Μπερδεμένα τα έχεις thymios. Ο Αλαβάνος (πρώην ΚΚΕ) τράβηξε το ΣΥΝ μεσω ΣΥΡΙΖΑ προς ακραίες πολιτικές θέσεις και πρακτικές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστών που συνήθως βρίσκονται κόντρα στη δημοκρατική νομιμότητα. Ο Τσίπρας συνεχίζει το ίδιο βιολί όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κουβέλης και οι συν αυτώ που ανήκαν στο ΚΚΕ εσωτερικού (ανανεωτική αριστερά/κομμουνιστές, Ευρωκομμουνιστές --> δημοκρατική αριστερά, Κύρκος κλπ) διαχώρησαν τη θεση τους από τους κάφρους του μηδενισμού και της παρανομίας του ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησαν στη Δημοκρατική Αριστερά με απώλειες κάποια στελέχη (π.χ. Παπαδημούλης) που προτίμησαν την ασφάλεια του μεγαλύτερου κόμματος που ξεπέρναγε το 3%.
Για να μην κρύβονται μερικοί πίσω από το δάκτυλο τους, σήμερα οι ακραία παραβατικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές σε διαφόρους χώρους εργασίας, παιδείας, κλπ. είναι των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έχει απλώς πιό οργανωμένες και στοχευμένες κινητοποιήσεις όταν θέλει να 'επιβάλει' μια πολιτική θέση αναγκάζοντας σε συμβιβασμό τους κυβερνώντες. -
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Να το συζητήσουμε κι αυτό.
Ένα-ένα...
Ας μιλήσουμε για την ΧΑ πρώτα.η ΧΑ είναι το ΚΚΕ της δεξιάς ή του εθνικοσοσιαλισμού αν θές. ετσι απλά. γραφικές απόψεις, χωρίς ίχνος λογικής πρόγραμμα, απόψεις που θα ακουστούν λογικές στον απελπισμένο και αμόρφωτο. + οτι έχει παρουσιαστεί σαν μια επιλογή τιμωρίας (η ΧΑ)
τι να κάνουμε υπάρχει και τέτοιος κόσμος.
Το ανησυχητικό είναι που νέος κόσμος έχει κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι άκρως επικίνδυνο και δυστυχώς με κάποιο τρόπο η ΧΑ έχει μείνει στο απυρόβλητο από τα ΜΜΕ...
....δεν το νομίζω, τουλάχιστον από το λίγο που παρακολουθώ τιβί, αλλά και στο διαδίκτυο, μιά χαρά τους 'περιποιήθηκαν'!!!
Σε σχέση με το ΚΚΕ πάντως, εξακολουθώ να θεωρώ οτι η ταύτιση που κάνεις είναι υπερβολική.
...μιλούσα με ΚΚΕτζή άνω των 70 και μου έλεγε ότι ο Στάλιν μια χαρά δημοκράτης ήταν και πως στα γκούλαγκ έστελνε αυτούς που αντιδρούσαν στην για το κοινό καλό εργασία(κατι σαν τεμπέληδες-κηφήνες). Ισχυρίζεται δε, ότι οι Ρώσοι επιθυμούν σφόδρα να επιστρέψουν στην επί Στάλιν εποχή , γιατί τότε είχαν πραγματική δημοκρατία, παιδεία, εργασία και ευημερία!!!
Να πεις στον ΚΚΕτζη γνωστο σου πως ο δημοκρατης Σταλιν εξορισε του Ελληνες του Ποντου (που εμενα τοτε στη Γεωργια) και τους εστειλε στο Καζακσταν, ακομα πιο μακρια απο τον τοπο που μεγαλωσαν. Ο πατερας 6 χρονων ηταν και ακομα θυμαται τη μερα που μπηκαν με τα οπλα σπιτι του οι δημοκρατες Σταλινικοι. Κανεις μα κανεις απο το σόι του πατερα μου, που ηρθαν στην Ελλαδα το 1965, δεν εχει ψηφισει ποτέ ΚΚΕ. Κατα τ'αλλα, νομος ειναι το δικιο του εργατη...
-
H επομενη ημερα
Εγω σκεφτομαι πολυ σοβαρα να φυγω απ'τη χωρα αν τα αποτελεσματα δε μου αρεσουν καθολου. Δηλαδη αν
α. οι νεοναζι μπουν στη βουλη
β. οι ανεξελεγκτοι ελληνες παρουν κοντα στο 10%
γ. πασοκ-νδ στο 45-50%Πολυ αισιοδοξος δεν ειμαι.
Δε μου αρεσει καθολου η ηττοπαθεια, αλλα.... -
με 'και' ή 'ή' τα παραπάνω όμως;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
με 'και' ή 'ή' τα παραπάνω όμως;Σωστά γιατί αν είναι 'or' τότε καλή ξενιτιά σου ευχόμαστε από τώρα!
-
Αυτά τα ποσοστά θα πάρουν κι εσύ θα ξενιτευτείς μαζί με πολλούς άλλους που θα φύγουν για οικονομικούς λόγους.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
ΣΥΡΙΖΑ=ακρα αριστερα
για αυτό τα μάζεψε κι έφυγε ο Κούβελης με όσους άξιζαν από εκεί.επίσης είναι πλέον και wannabe ΠΑΣΟΚ.
Λάθος και στα 2.
Ο σύριζα δεν είναι άκρα αριστερά. Το οτι κάποιες συνιστώσες του είναι εξωβουλευτικές, δε σημαίνει οτι είναι άκρα αριστερά. Απλά μιλάμε για πολύ μικρές ομάδες.Ο Κουβέλης το 2002 διεκδικούσε τη θέση του αρχηγού μαζί με τον Αλαβάνο. Τότε όλοι πίστευαν οτι η ενδεχόμενη νίκη του Κουβέλη θα κατέστρεφε το Συνασπισμό, ακριβώς λόγω των πολύ πιο παλαιο-σκληροπυρηνικών αριστερών αντιλήψεών του...Τώρα το πώς κατέληξε πιο διαλλακτικός, είναι ένα ερώτημα, αλλά δεν τον κρίνω, ειδικά σήμερα. Δεν αποκλείω ούτε την επιστροφή του στο Σύριζα, αλλά ούτε και την προσφυγή του στο Πασοκ στο μέλλον...
thymio δεν τα θυμάσαι πολύ καλά μου φαίνεται.
ο Κουβέλης ποτέ δεν θεωρείτο πιο σκληροπυρηνικός απο τον Αλαβάνο, και ούτε είναι νομίζω.
απλά μετά απο προεδρίες Δαμανάκη-Κωνσταντόπουλου σε πολύ ήπιους τόνους και τη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κατάσταση που είχε περιέλθει ο τότε Συνασπισμός, προτιμήθηκε ο δυναμικότερος εκ των 2 υποψηφίων.
και πράγματι ο Αλαβάνος ήταν τάξεις μεγέθους πιο κινητικός απο τους προηγούμενους και νομίζω ήταν αυτός που προχώρησε το Συριζα με συνιστώσες κλπ.Ο Αλαβάνος ήταν σαφώς πιο δραστήριος, όμως ο Κουβέλης τότε πρέσβευε μια πιο 'κλειστή' νοοτροπία, αυτήν του αμιγώς αριστερού σχηματισμού. Ίσως αυτό το έκανε ακριβώς λόγω των ήπιων χρόνων Δαμανάκη-κωνσταντόπουλου που ανέφερες, όμως τότε ο Αλαβάνος ήταν αυτός που κέρδισε τους ανανεωτικούς του Συνασπισμού.
επίσης έγραψα λάθος τη χρονολογία, ήταν το 2004 κι όχι το 2002
Μπερδεμένα τα έχεις thymios. Ο Αλαβάνος (πρώην ΚΚΕ) τράβηξε το ΣΥΝ μεσω ΣΥΡΙΖΑ προς ακραίες πολιτικές θέσεις και πρακτικές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστών που συνήθως βρίσκονται κόντρα στη δημοκρατική νομιμότητα. Ο Τσίπρας συνεχίζει το ίδιο βιολί όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κουβέλης και οι συν αυτώ που ανήκαν στο ΚΚΕ εσωτερικού (ανανεωτική αριστερά/κομμουνιστές, Ευρωκομμουνιστές --> δημοκρατική αριστερά, Κύρκος κλπ) διαχώρησαν τη θεση τους από τους κάφρους του μηδενισμού και της παρανομίας του ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησαν στη Δημοκρατική Αριστερά με απώλειες κάποια στελέχη (π.χ. Παπαδημούλης) που προτίμησαν την ασφάλεια του μεγαλύτερου κόμματος που ξεπέρναγε το 3%.
Για να μην κρύβονται μερικοί πίσω από το δάκτυλο τους, σήμερα οι ακραία παραβατικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές σε διαφόρους χώρους εργασίας, παιδείας, κλπ. είναι των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έχει απλώς πιό οργανωμένες και στοχευμένες κινητοποιήσεις όταν θέλει να 'επιβάλει' μια πολιτική θέση αναγκάζοντας σε συμβιβασμό τους κυβερνώντες.Είναι διαφορετικό θέμα το τι πρέσβευε ο καθένας τότε και ποιές συνιστώσες τελικά εντάχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε η ΑΚΟΑ μπορεί να θεωρηθεί άκρα αριστερά, ούτε φυσικά οι Ενεργοί Πολίτες.
Κρίνοντας κατόπιν εορτής, ο Αλαβάνος όντως τράβηξε το Συνασπισμό (ως ΣΥΡΙΖΑ) αριστερότερα. Αλλά το 2004 τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Αλαβάνος θεωρούσε απαραίτητη τη συνεργασία προεκλογικά, ώστε να καταφέρει ο ΣΥΝ να μπει στη Βουλή, κάτι που αποδείχτηκε σωστό, μιας και μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ οριακά, με ποσοστό 3,3% και ολονύχτιο θρίλερ. Τότε όμως (κατά τις διαδικασίες εκλογής προέδρου δλδ) δεν είχε αποσαφηνιστεί το είδος και η σύνθεση της ευρύτερης συνεργασίας. Ο Κουβέλης αρνείτο την διεύρυνση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (αν δεν με απατά η μνήμη μου, ούτε καν με τους οικολόγους) και επέμενε στο μοντέλο του κόμματος, κάτι που κρίθηκε παλαιοκομματικό, αφού η Αριστερά είχε ήδη γελοιωδώς κατακερματιστεί. Αυτός λοιπόν τώρα βγαίνει και συζητά για ευρύτερες συνεργασίες κτλ.
Προσωπικά τον σέβομαι και τον εκτιμώ σαν πολιτικό, απλά βλέπω κάποια αντίφαση. Από κει και πέρα αυτή τη στιγμή το κόμμα του εμφανώς είναι πιο κεντροαριστερό. Και ειλικρινά ελπίζω να μπει στη Βουλή, γιατί οι απόψεις του με βρίσκουν σύμφωνο σε αρκετά θέματα.
Το 2004 όμως η στάση του ήταν πιο σκληροπυρηνική και πολλοί πίστευαν μάλιστα οτι ενδεχόμενη άνοδός του στην προεδρία, θα οδηγούσε τον ΣΥΝ στη διάλυση. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
με 'και' ή 'ή' τα παραπάνω όμως;ε με και ρε... μην τα θελουμε και ολα δικα μας
Σκεψου στο παραπανω σεναριο που αναφερω, οι 7/10 Ελληνες θα εχουν ψηφισει ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/Καμμενο/Χιτλερ
Δε νομιζω οτι μια τετοια πλειοψηφια μπορει να με σηκωσει. Εκτος αν το γυρισω στο.. ανταρτικο πολεων -
«Έφυγε από τη ζωή μια δυναμική γυναίκα, η Μαρίκα Μητσοτάκη. Της οφείλω πολλά. Ήταν μία γυναίκα η οποία είχε ψυχή, καρδιά και >συνήθιζα να λέω ότι είναι το πιο έξυπνο μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη
. Το χώμα της Κρήτης ας είναι ελαφρύ που θα τη σκεπάσει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΣΥΡΙΖΑ=ακρα αριστερα
Σιγά την άκρα αριστερα το ΚΚ Εσωτερικού!
ΚΚ (το κανονικό, του Εξωτερικού) από εμένα.
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα