-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ο Τσιπρας μαζεψε τα σκλια που εφυγαν*** απο πασοκ-νδ γιατι ειπε οτι δεν θα κανει απολυσεις ΔΥ. Θα κανει και το προεκλογικο του ταξιμο τωρα, σε οτι κινειται και σε οτι πεταει, και θα παει σε εκλογες.μου φαινεται οτι ο λαος θελει ενα Συριζα στη θεση του Πασοκ του '80-90. Και μαλλον θα το εχει. Με απ'ολα μαλιστα
*** δεν ειναι δικη μου εκτιμιση, οι ιδιοι μου τα λενε.
Έξοχη πολιτική ανάλυση. Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας εκφράζει την συντήρηση, την διατήρηση των προνομίων όσων κυβερνούσαν επί 30 χρόνια. Αντιθέτως, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα φέρουν την αλλαγή, με νέα πρόσωπα και χωρίς εγκαθιδρυμένους εξουσιαστικούς μηχανισμούς
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Είναι γελοίο πραγματικά να πρέπει να μιλήσεις με 6 ανθρώπους και να επιλέγεις να μιλήσεις με όλους τους άλλους παρά τους έξι. Τουλάχιστον ο Σαμαράς σε μισή ημέρα ξεμπέρδεψε.
Σε αυτό στάθηκα και εγώ, είναι πραγματικά πολύ, πολύ κρίμα που τα πράγματα εξελίσσονται έτσι.....
Μα ρε παιδια, ο Σαμαρας ηθελε αυτοδυναμια. Τι να την κανει την εντολη;
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εγώ θέλω όσο τίποτα άλλο να σχηματίσει κυβέρνηση. Να πάει στις Βρυξέλες να τους τα εξηγήσει στα άπταιστα αγγλικά που μιλά... Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια...
Αρα να υποθεσω οτι την προηγουμενη φορα ψηφισες GAP λογω μητρικης γλωσσας;
Σε έβρισα εγώ ;;;
Θέλω όμως αυτά που λέει εδώ να τα πει και εκεί... να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια.... προβλέπεται πολύ γέλιο....
-
Επ' ουδενί δεν πιστεύω ότι ο Βενιζέλος εμφανίστηκε διαλλακτικός επειδή τον έπιασε μεγαλοψυχία - προφανώς δεν μπορεί να κάνει αλλιώς! Απλώς αντί ο Τσίπρας να κοιτάξει να τους ξεφτιλίσει τελείως(με κίνδυνο να πολώσει τα πράγματα), θα μπορούσε να βάλει κι αυτός νερό στο κρασί του και να δουν πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Το γεγονός μάλιστα ότι έτρεξε αμέσως να δει τους Φωτοπουλαίους και δεν ανέφερε Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό μου έκατσε κάπως στραβά.Επαναλαμβάνω, θα μπορούσαμε να πετύχουμε ΠΟΛΛΑ στην παρούσα φαση με συνεργασία και τον Τσίπρα σε ρόλο 'κακού μπάτσου'.
Φίλε Hellenic tifosi δεν έχει σημασία τι επιθυμείς εσύ, αλλά τι επιθυμεί αυτός και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το αποδεχθείς και να πορευθείς ανάλογα στις επιλογές σου τον Ιούνιο.
Ο λαός θέλει το Ευρώ και καλά κάνει γιατί από τη στιγμή που είμαστε μέσα και δεν έχουμε ήδη δικό μας νόμισμα, το κόστος επιστροφής στη δραχμή θα είναι οδυνηρό και κανείς δεν ξέρει πως θα βγεί, αν θα βγεί, μέσα από μιά τέτοια δοκιμασία.
**ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένοι δεν θέλουν το Ευρώ, σταματήστε να έχετε αυταπάτες! **Αλλά ξέρουν ότι το θέλει ο λαός, που ταυτόχρονα δεν θέλει τα μέτρα λιτότητας και του τα προσέφεραν μαζί σε ένα πακέτο φθηνού λαϊκισμού 'Ευρώ χωρίς μνημόνιο=λιτότητα'.
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά πότε ο λαός κόλλησε στις λεπτομέρειες για το πώς θα πραγματοποιηθούν τα ανέφικτα? Τα θα-θα-θα αναζητά και μετά διαμαρτύρεται. Όσο υπάρχουν πάντα κάποιοι που παίζουν αυτό το παιχνίδι η ιστορία θα επαναλαμβάνεται με άλλους πρωταγωνιστές, ο Ανδρέας το '80, Τσίπρας, Καμμένος το 2012...
Όσοι τους ψήφισαν, σκεπτόμενοι ότι τους υπόσχονταν αναδιαπραγμάτευση του μημονίου και παραμονή στο Ευρώ, καλά θα κάνουν να καταλάβουν ότι έκαναν λάθος. Η θέση τους είναι η απόρριψη του που δεν είναι συμβατή με παραμονή στο Ευρώ και επομένως ούτε την ΕΕ (φευγεις και απο τα δύο σύμφωνα με τις συνθηκες)!
Επιπλέον, ο Τσίπρας, για να θολώσει τα νερά και να περιπλέξει πολιτικά την κατάσταση, στην πιο αθώα εκδοχή, βάζει στη συζήτηση τη δημοσιοποίηση της μελέτης για τις τράπεζες. Για ποιό λόγο? Μας συμφέρει να ξεβρακωθούν εντελώς στη παγκόσμια κοινότητα για το πόσο χρεοκοπημένες είναι και τι ακριβώς αδυναμίες έχουν ? Μήπως αυτό να το δούμε σε συνδυασμό με σκόπιμες δηλώσεις-γκάφες για καταθεσεις κλπ με σκοπό να αποτελειώσουν το τραπεζικό σύστημα, να τραβηχτούν και οι τελευταίες καταθέσεις να μην μπορεί να σωθεί τίποτα!
Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους από διεθνή επιτροπή είναι απλά θέμα πολιτικής προπαγάνδας με στόχο να προκαλέσει τριβές σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να στηρίξει συνθήματα και να καθυστερήσει την υλοποίηση μέτρων και μεταρρυθμίσεων του μνημονίου. Δηλαδή δεν γνωρίζουμε ότι δανειζόμαστε για να πληρώνουμε και τόκους των προηγούμενων δανείων? Δεν δανειζόταν νόμιμη κυβέρνηση που εκλέγετο δημοκρατικά με την ψήφο του λαού? (δεν μπορεις να αρνηθεις το χρέος) Τα στοιχεία δεν υπάρχουν στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ή την Ευρωπαϊκή ή το Υπουργείο Οικονομικών? έχουμε δει τόσες δημοσιεύσεις, δεν μπορούσε να τα ξέρει ο αρχηγός κόμματος? Αυτό που επίσης ξέρουμε είναι οτι ήταν μονο 3 δις Ευρώ το 1980!
Στις εκλογές θα πάρουν το μάθημα τους, αρκεί να μπορέσουν οι άλλοι να ενημερώσουν το λαό για το ΨΕΜΑ της θέσης για παραμονή στην Ευρωζώνη.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Είναι γελοίο πραγματικά να πρέπει να μιλήσεις με 6 ανθρώπους και να επιλέγεις να μιλήσεις με όλους τους άλλους παρά τους έξι. Τουλάχιστον ο Σαμαράς σε μισή ημέρα ξεμπέρδεψε.
Σε αυτό στάθηκα και εγώ, είναι πραγματικά πολύ, πολύ κρίμα που τα πράγματα εξελίσσονται έτσι.....
Μα ρε παιδια, ο Σαμαρας ηθελε αυτοδυναμια. Τι να την κανει την εντολη;
Ενώ ο Τσίπρας έψαχνε; Μα είναι δυνατόν να θέλεις να συνεργαστείς με κάποιον και να του ζητάς να προβεί σε ανάκληση αυτών για τα οποία κάποιοι των ψήφισαν; Άκρατος λαϊκισμός. Καίω τις γέφυρες συνεννόησης και μετά τους καταγγέλλω για αδιαλλαξία. Και τα βόδια ψηφίζουν τον νέο τον άνδρα τον σωστό....
Έλεος.... είμαστε για δούλοι μόνον.... Κοίτα τελικά που εκείνος ο τραγόπαπας που έλεγε ότι είμαστε αδύνατοι είχε και δίκαιο τελικά....
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
ο Τσιπρας μαζεψε τα σκλια που εφυγαν*** απο πασοκ-νδ γιατι ειπε οτι δεν θα κανει απολυσεις ΔΥ. Θα κανει και το προεκλογικο του ταξιμο τωρα, σε οτι κινειται και σε οτι πεταει, και θα παει σε εκλογες.
μου φαινεται οτι ο λαος θελει ενα Συριζα στη θεση του Πασοκ του '80-90. Και μαλλον θα το εχει. Με απ'ολα μαλιστα
*** δεν ειναι δικη μου εκτιμιση, οι ιδιοι μου τα λενε.
Έξοχη πολιτική ανάλυση. Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας εκφράζει την συντήρηση, την διατήρηση των προνομίων όσων κυβερνούσαν επί 30 χρόνια. Αντιθέτως, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα φέρουν την αλλαγή, με νέα πρόσωπα και χωρίς εγκαθιδρυμένους εξουσιαστικούς μηχανισμούς
είμαι πολύ περίεργος να ακούσω τί ψήφισε ο σπύρος, ή τελοσπάντων τί ακριβώς τον εκφράζει, 5 χρόνια που γράφω στο φόρουμ αδυνατώ να καταλάβω
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Εγώ θέλω όσο τίποτα άλλο να σχηματίσει κυβέρνηση. Να πάει στις Βρυξέλες να τους τα εξηγήσει στα άπταιστα αγγλικά που μιλά... Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια...
Αρα να υποθεσω οτι την προηγουμενη φορα ψηφισες GAP λογω μητρικης γλωσσας;
Σε έβρισα εγώ ;;;
Θέλω όμως αυτά που λέει εδώ να τα πει και εκεί... να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια.... προβλέπεται πολύ γέλιο....
Σ' εσέ το λέω πεθερά, για να τ' ακούσει η νύφη...
Και αναλογα πραττεις...Α μιας που λεγαμε για τραπεζες:
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1494961 -
Ήρθε η ώρα του Καραμανλή και εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι Καραμανλής και πάλι.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μα είναι δυνατόν να θέλεις να συνεργαστείς με κάποιον και να του ζητάς να προβεί σε ανάκληση αυτών για τα οποία κάποιοι των ψήφισαν;Φυσικα. Καταρχας γιατι τους ψηφισαν πριν 4 χρονια ενω τωρα τους απερριψαν και κατα δευτερον γιατι πρεπει εμπρακτα να αποδειξουν αυτο που οι ιδιοι ισχυριστηκαν.
-
@kouliscd
Δεν τα εκφράζει αυτά ο Τσίπρας - ομως η μέχρι τώρα πορεία δείχνει ότι δεν κόπτεται ιδιαίτερα για να λήξουν και δεν θέλησε να συζητήσει ουσιαστικά για κυβέρνηση. -
το ουσιαστικά πως ακριβώς το εννοείς?
-
-
Αντί να συζητήσει πρώτα με τα κοινοβουλευτικά κόμματα(προφανώς πλην Χ.Α) πήγε να βλέπει Οικολόγους, ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ και συνδικαλιστές.
-
Θεωρώ ότι αυτά που ζήτησε ήταν ευθύς εξ' αρχής αδύνατα - δηλαδή να αποσύρουν οι άλλοι τις υπογραφές τους.
-
Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι καθίσταται αδύνατη κάθε συνεργασία με τους κύριους Σαμαρά και Βενιζέλο.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, θα χρειαζόταν να κλειστούν σε ένα γραφείο Βενιζέλος, Σμαράς, Τσίπρας και Κουβέλης και να δουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ πως θα πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Δε βαριέσαι όμως, στην Ελλάδα είμαστε και ο καθένας κοιτάει να περιχαρακώσει το μαγαζάκι του. Ο Τσίπρας το δικό του, ο Σαμαράς ήδη κάνει προσκλητήριο κεντροδεξιάς και μόνο ο Βενιζέλος έδειξε διαλλακτικός να στηρίξει, φυσικά όχι λόγο υπερκομματισμού ή φιλοπατρίας, απλώς είναι αρχηγός ένός πλήρως ξεφτιλισμένου κόμματος.
-
-
Κατά την ταπεινή μου άποψη, θα χρειαζόταν να κλειστούν σε ένα γραφείο Βενιζέλος, Σμαράς, Τσίπρας και Κουβέλης και να δουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ πως θα πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
για ποιον;
-
Για μια ελάφρυνση των όρων του μνημονίου, χάραξη μιας γ@μημένης ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ στρατηγικής και προώθηση μεταρρυθμίσεων που δεν έγιναν ποτέ.
-
http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... hp_opinion
-
Για μια ελάφρυνση των όρων του μνημονίου, χάραξη μιας γ@μημένης ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ στρατηγικής και προώθηση μεταρρυθμίσεων που δεν έγιναν ποτέ.ΣΥΝΟΛΙΚΗ στρατηγική; Τι πάει να πει αυτό; Την έκφραση 'πάλη των τάξεων' την έχεις ακούσει ποτέ; Εχω εγω κοινά συμφέροντα ωστε να χαράξω κοινή στρατηγική με αυτούς που στηρίζουν τη νουδου και το πασοκ; Πρεπει να αποφασισεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις έχει πει ο Νιονιος. Ο Αντρεας πχ δεν το εφαρμοσε και προσπάθησε και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ με γνωστά αποτελέσματα. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται τώρα ο λαός της χώρας είναι να ξαναγίνει το ίδιο.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304451104577391752965380864.html?mod=rss_Opinion?mod=hp_opinionτον τρώμε στη μάπα στα ελληνικά τον μίχα, λυπήσου μας
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΣΥΝΟΛΙΚΗ στρατηγική; Τι πάει να πει αυτό; Την έκφραση 'πάλη των τάξεων' την έχεις ακούσει ποτέ; Εχω εγω κοινά συμφέροντα ωστε να χαράξω κοινή στρατηγική με αυτούς που στηρίζουν τη νουδου και το πασοκ; Πρεπει να αποφασισεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις έχει πει ο Νιονιος. Ο Αντρεας πχ δεν το εφαρμοσε και προσπάθησε και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ με γνωστά αποτελέσματα. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται τώρα ο λαός της χώρας είναι να ξαναγίνει το ίδιο.
οι μόνοι που κλαίγονται για 'πάλη των τάξεων' είναι αυτοί που λόγο ανικανότητας δεν μπορούν να αλλάξουν 'ταξη' (ελεος ). και έχουν και την απαίτηση να εξισώσουν τους αλλους προς τα κάτω επειδή δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό.
τσου ρε lakides
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304451104577391752965380864.html?mod=rss_Opinion?mod=hp_opinionΤι διαμάντι είναι αυτό, ποιός Πάσχος και ποιός Μπάμπης...!!!!!!!!!!!!!!
Εντάξει..
Ρισπέκτ. Μόνο που δεν έδειξε με το δάχτυλο ποιούς θα έπρεπε να εκτελέσουν οι uberfuhrers μας.
-
Μέχρι τώρα, μάλλον αυτό μας ταιριάζει: Brace for impact.
- reminder *
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα