-
Ναι, σε ποιο απο τα 2?
-
Για το θέμα με τα 3 καθισματάκια που αναφέρθηκε, η αδερφή μου έχει το C4 Picasso και χωράνε ΑΝΕΤΑ τα τρια καθισματάκια για τα παιδιά της. Γενικά το Picasso νομίζω ότι πρέπει να είναι το πιο φαρδύ.
-
Καλημέρα!
Όσον αφορά στα 3 καθισματάκια, και το Citroen C4 Picasso αλλά και τα Peugeot 5008 και Renault Scenic τα χωράνε άνετα, μιας και έχουν τρεις ξεχωριστές θέσεις.
Επίσης έχω τσεκάρει και το Ford C Max και τα χωράει και αυτό (όχι τόσο άνετα όσο τα άλλα).Το Grand C Max δεν το χρειάζομαι γιατί είναι για 7 θέσεις και ακόμα και όταν το χρησιμοιήσεις ώς πενταθέσιο δεν κερδίζεις ιδιαίτερο χώρο στο πορτ μπαγκάζ.
Γενικότερα, θέλω να είναι και διαθέσιμο και όχι με παραγγελία που σημαίνει ότι θα το έχω τέλος καλοκαιριού στην καλύτερη περίπτωση (πολλοί έμποροι αρχίζουν τα 'σε 1-1,5 μήνα θα είναι εδώ' και μετά σε πάνε καθυστέρηση στην καθυστέρηση για το κλασικό τρίμηνο).
-
Έκανα κάποια τηλέφωνα και πάλι απογοήτευση.
Ώς συνήθως δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα και τα πολύ (μα πολύ) λίγα που βρίσκω από εδώ και από εκεί είναι σε χρώματα που αναρωτιέσαι αν τα έχουν για να σε διώξουν από πελάτη.Η δε Renault, ενώ πάντα ήταν η πιο οικονομική, σε αυτόν τον κινητήρα βγαίνει 2-3.000 πιο ακριβή από τον ανταγωνισμό, που σαν αυτοκίνητο δεν είναι καλύτερη. Ο κινητήρας όντως δείχνει πολύ καλός, αλλά ένα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ο κινητήρας του και σε τελική ανάλυση δεν λές τον Ecoboost της Ford ή τον 156hp της Peugeot/Citroen κακούς κινητήρες.
Φυσικά, μετά το καλοκαίρι θα αρχίσει τις μεγάλες προσφορές ώς συνήθως, αλλά τότε θα είναι πάλι αργά και θα αναρωτιούνται πώς χάνουν πελάτες που έχουν το ρευστό στο χέρι και τελικά δεν πάνε να αγοράσουν.Ας είναι καλά το τωρινό VW μου που μου δίνει το δικαίωμα να 'διαπραγματεύομαι' χωρίς να πιέζομαι να αγοράσω ό,τι μου δώσουν σε ό,τι τιμή τους έρθει.
-
Ford C-Max, αλλά και το 5008 φαίνεται ενδιαφέρον.
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Ford C-Max, αλλά και το 5008 φαίνεται ενδιαφέρον.To 5008 σαν φορτηγό μου μοιάζει .Αντιαισθητικό.Αν δεν πάρει ο φίλος το scenic 1.6 dci ας πάρει το c-max ecoboost 1.6.
-
Το Scenic μπορείς να το δεις και σε 1.4 TCE που ξεκινάει από τα 17.500
Επιπλέον σε 1.4 TCE ενδεχομένως να υπάρχουν και κομμάτια προfacelift σε ακόμη καλύτερες τιμές. Δεν ξέρω βέβαια αν έχουν εξαντληθεί.
Αλλά δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις σε μια έκθεση. -
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Ford C-Max, αλλά και το 5008 φαίνεται ενδιαφέρον.
To 5008 σαν φορτηγό μου μοιάζει .Αντιαισθητικό.Αν δεν πάρει ο φίλος το scenic 1.6 dci ας πάρει το c-max ecoboost 1.6.
Εγώ δε το θεωρώ άσχημο αν και σίγουρα είναι πιο 'βαρύ' αισθητικά από το C-Max. Από πλευράς πρακτικότητας τώρα μπορεί να αξίζει να το κοιτάξει. Φαίνεται πολύ large αμάξι!
-
Αν οντως το renault ειναι 2-3 χιλιαρικα πιο πανω δε βλεπω λογω στο να το προτιμησεις.. Για μενα εφοσον σε ικανοποιουν μεινε στα c-max-5008-c4 picasso.. Κανε μια γυρα δες πιο σ αρεσει καλυτερα κανε το καλυτερο deal και καλοριζικο..
-
Ξαναέριξα μια ματιά από κοντά σε Peugeot 5008/3008 και στο pro facelift Scenic και τελικά νομίζω ότι μετά από VW δεν μπορώ να πάω σε αυτή την αίσθηση ποιότητας.
Το Ford C Max είναι το μόνο που με έκανε να μην νιώθω ότι θα κάνω υποβάθμιση αλλάζοντας το VW.
Οπότε...ξανασκέφτομαι την έλλειψη χρώματος και μάλλον πάω στο Ford C Max. -
c max diesel ή βενζινη?
και για να απαντησω κι εγω στα παραπανω το 5008 ειναι πολυ ''βαρυ'' , σουπερ ανετο μεσα αλλα καθολου ευελικτο γενικα.
Τωρα 3008 εγω το απεφυγα 1) γιατι εχει τσιμπημενη καταναλωση σε σχεση μ αυτο που εψαχνα και 2) η τιμη ξεφευγε με τα εξτρα που ηθελα να βαλω
για το scenic δεν εχω να σου δωσω πληροφοριες δεν πηγα καν να το δω (δεν εχω καλη εντυπωση για τα γαλλικα οσον αφορα τιην αξιιοπιστια τους σε βαθος χρονου). Το προηγούμενο scenic που ειχε φιλος σε βενζινη , ειναι ξεκουραστο , με φοβερους χωρους , ψιλοτσιμπημενη καταναλωση ΑΛΛΑ σε 10 χρονια το πληρωσε 3 φορες!!!
προτεινω ανεπιφυλακτα το c max 1.6 diesel (το εχω παρει σε βενζινη 1.6 150hp , αλλα δεν ειχα βρει κανενα diesel να κανω test drive)
για πληροφοριες αν πας στο αντιστοιχο topic θα δεις για οτι εχουμε γραψει.
καλη τυχη!! -
Ο χρήστης dolph έγραψε:
Ξαναέριξα μια ματιά από κοντά σε Peugeot 5008/3008 και στο pro facelift Scenic και τελικά νομίζω ότι μετά από VW δεν μπορώ να πάω σε αυτή την αίσθηση ποιότητας.Ποιο VW έχεις;
-
Phaethon λογικά.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Και εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου.
-
Όχι βρε παιδιά, Golf V έχω και ακόμα και τώρα, 7 χρόνια μετά, δείχνει πολύ ποιοτικότερο από αυτά που ανάφερα!
Το C Max σε diesel;
Όπα, τί παίζει εδώ; !!!Έριξα μια ματιά και είδα ότι σε αντίστοιχη τιμή είναι στους 115hp.
Είναι όμως ικανοποιητικός αυτός ο κινητήρας ή δεν τραβάει;
Αν πάμε στους 140/163hp, τότε ανεβαίνει το κόστος αρκετά. -
Ε λογικα θα ανεβει συν οτι αυτα που λες ειναι διλιτρα.Κατα τη γνωμη μου καλυτερα να πας σε πετρελαιο.
-
Ο χρήστης dolph έγραψε:
Το C Max σε diesel;
Όπα, τί παίζει εδώ; !!!Έριξα μια ματιά και είδα ότι σε αντίστοιχη τιμή είναι στους 115hp.
Είναι όμως ικανοποιητικός αυτός ο κινητήρας ή δεν τραβάει;
Αν πάμε στους 140/163hp, τότε ανεβαίνει το κόστος αρκετά.Τραβάει diesel είναι . Αυτό είναι το diesel ροπή .
Αν ποτέ θελήσεις περισσότερα το εν λόγο μοτέρ πάει στα 140hp με 500euro.
Ford C-MAX 1.6TDCi 109Hp
Power :Original 110Hp Tuned 139Hp ( +29Hp )
Torque:Original 250Nm Tuned 307Nm ( +57Nm )
και δεν κάνει κιχ -
Συγνώμη αλλά είπες με 20.000 παίρνεις το C-MAX 1.6 titanium ; Αφαιρείς και την αξία του γκολφ ; Πριν από κάμποσο καιρό που το είχα δει δεν πήγαινε κάτω από 24.000 με την έκπτωση τριτέκνου .
Το 1.6 πετρέλαιο σε ξένα σάιτ έχω διαβάσει ότι είναι αξιοπρεπές , ΑΛΛΑ τα τεστ γίνονταν με 1-2 άτομα. Για ταξίδι πενταμελούς οικογένειας με αποσκευές δεν ξέρω πόσο 'αξιοπρεπές' θα είναι . Για το πρόγραμμα που αναφέρθηκε δεν ξέρω πόσο επηρεάζεται η κατανάλωση και αν καλύπτει η εγγύηση.
Πάντως ο δίλιτρος ντίζελ γνωρίζεις ότι έχει μεγαλύτερη έκπτωση στους τριτέκνους , λόγω υψηλότερων τ.τ. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι τα ίδια ή και χαμηλότερα (με ότι ισχύει σήμερα ) ενώ τα ασφάλιστρα έχουν μικρή διαφορά .
Το γκραντ πάντως με την μεσαία θέση να 'εξαφανίζεται' δημιουργεί ωραίο 'σαλονάκι' . Οι δικές μου πάντως ξετρελάθηκαν με την τρίτη σειρά καθισμάτων .
-
Λοιπον θα το επαναλάβω
οδήγησα το 3008 με τον ντιζελ 1.6 , πηγαινει απλα καταπληκτικα!!! 3 ατομα μεσα (νταγλαραδες) σε ανηφοριες δυσκολες και να ριχνει βροχη τουλουμι , το αμαξι πηγαινε χαρακτηριστικα ανετα. Ισως να μην εχεις τελικες (πανω απο 200) αλλα τι να τις κανεις?
το ντιζελ εχει τοσα πλεονεκτηματα!!! επισης αν δεις χαρακτηριστικα κινητηρα τα 115 αλογατα τα δινει στις 3600 στροφες , σε αντιθεση με τις βενζινες (π.χ. το δικο μου τα 150 αλογα τα δινει στις 5700 στροφες , με γκαζια δηλαδη!!!)
αν θυμαμαι καλα η διαφορα πλεον ειναι γυρω στα +700 ευρω για ντηζελ.tip η fοrd εχει πολλα εξτρα πακετα για να διαμορφωσεις οπως θες το αυτοκινητο στις αναγκες σου. (δερματινο σαλονι με θερμαινομενα , ηλιοροφη , φωτα ξενον , λεω τα βασικα τωρα, εχει πολλα ομως.....) αν σε περνει οικονομικα αξιζουν ολα μεχρι το τελευταιο ευρω!!
-
Δεν θα αμφισβητήσω την αίσθησή σου από το ρενώ . Εγώ όμως θα σταθώ στο προσπέκτους της φορντ (μιας και είναι δύσκολο να βρεθεί test drive ντίζελ ή χρήστης κάποιου ) : 11.3' τα 50-100 για το ντίζελ και 9.4' για τη βενζίνα. Δεν αναφέρω καθόλου 0-100 ή τελική , γιατί αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν χρειαστεί να κάνω προσπέραση με ασφάλεια. Η οικονομία βέβαια πρέπει να είναι μεγάλη στο ντίζελ.
Γι αυτό όποιος μπορεί να πάει στο 2.0 ντίζελ πιστεύω ότι θα είναι η χρυσή τομή. Εγώ πάντως το κοιτάω για εισαγόμενο, γιατί όπως γράφεις 'μακριά από αυτοκίνητα με αξιοπρεπή κινητήρα'
Ford C-Max vs Peugeot 5008 vs Peugeot 3008 vs Citroen C4 Pic