-
Ναι, στο σχολείο μου πχ υπάρχει από το '97.
-
Σώπα ρε έχω μείνει τόσο πίσω στο ΙΒ.Πως παίζει ο μηχανισμός με τα πανεπιστήμια?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Καινούριο το IB;
To 2007-08 το πρωτοάκουσα, έπαιζε και πιο παλιά? Τώρα το πως λειτουργεί στην επιλογή του πανεπιστημίου δεν το έψαξα.
Είναι περισσότερα χρόνια. Μερικές πληροφορίες ΕΔΩ από το Κολλέγιο Ψυχικού.
Το 'νέο' όμως που αναφέρεις είναι ότι πρόκειται περί φάμπρικας (γνωστό και το θέμα με τη διαρροή των θεμάτων. Είχε έρθει μάλιστα κλιμάκιο από το οργανισμό για να το διερευνήσει καθώς ακούστηκε ότι τα θέματα 'διέρρεαν' χρόνια και όχι μόνο τότε που τους πιάσανε) και αυτό που το αποδεικνύει είναι η κωλοκαψίδα πολλών 'μικρών' ιδιωτικών να ενταχθούν. Πέρσι το ξεκίνησε και ο Πλάτωνας στα Γλυκά Νερά.
Στην ουσία κάνεις ένα χρόνο παραπάνω στο Λύκειο (συνήθως) και 'αγνοείς' εντελώς τις Πανελλαδικές (αν είναι φουσκωμένο το πορτοφόλι. Αν δεν είναι, δοκιμάζεις και εκεί). Ο στόχος είναι το Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Τα φημισμένα θέλουν καλούς βαθμούς για να σε δεχτούν. Για αυτό και η 'διαρροή' που αναφέρθηκε. Όπως στις Πανελλαδικές δεν περνάνε τα λεφτά έτσι και στο ΙΒ (φαινομενικά).
-
Τελικά, πολύ χρήμα κυκλοφοράει στο 4ΤF.
Αλλά, ακόμα και εδώ, λίγοι το δηλώνουν αμέσως.
Οι περισσότεροι 'συλλαμβάνονται' , αφού γίνουν ... διασταυρώσεις ποσταρίσματος των ενόχων με τα κατάλληλα... 'τοπικά' ! -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τα πάντα κάναμε ρε μην λες χαζά. Ότι προβλέπει το πρόγραμμα του υπουργείου. Εμείς δε κάναμε και κάποιες έξτρα ώρες καθώς από 1η Γυμνασίου μέχρι 3η Λυκείου είχαμε αποκλειστικά 7ωρα.Δεν λέω χαζα ... Μίλησα για μικρότερα συνοικιακά ιδιωτικά ...
Πόσο απολυτήριο εβγαλες στο ιδιωτικό και πόση ηταν η βάση της σχολής που μπηκες ; -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Τα πάντα κάναμε ρε μην λες χαζά. Ότι προβλέπει το πρόγραμμα του υπουργείου. Εμείς δε κάναμε και κάποιες έξτρα ώρες καθώς από 1η Γυμνασίου μέχρι 3η Λυκείου είχαμε αποκλειστικά 7ωρα.
Δεν λέω χαζα ... Μίλησα για μικρότερα συνοικιακά ιδιωτικά ...
Πόσο απολυτήριο εβγαλες στο ιδιωτικό και πόση ηταν η βάση της σχολής που μπηκες ;Κάτι μικρά μπακάλικα της γειτονιάς δεν πρέπει να λογίζονται καν ως ιδιωτικά.Είναι τόσοι λίγοι οι μαθητές τους που δεν λογαριάζονται στη στατιστική. Υπάρχουν φροντιστήρια μεγαλύτερα από αυτά. Εμένα προσωπικά με πήδηξαν οι ενδοσχολικοί βαθμοί, ακόμα και με το 30% που μετρούσαν, γιατί είχα πατώσει στις Πανελλήνιες, όντως εντελώς αδιάβαστος. 12.500 μόρια έβγαλα και η σχολή μου είχε 12.600 Είχα υπολογίσει θυμάμαι τότε, ότι αν με είχαν σπρώξει από βαθμούς στο σχολείο μπορεί και να έβγαζα 600-800 μόρια παραπάνω και αντί για Λάρισα να πέρναγα Χαλκίδα=θα γλίτωνα τη μετεγκατάσταση=τώρα θα είχα GTA!
-
Είναι φοβερό αυτό το πράγμα στο forum.
Μη μας θίξουν την κάστα και το ασκέρι...
Θα πάρουμε το γιαταγάνι να καθαρίσουμε το κούτελο του avatar για να μπορούμε να κυκλοφορούμε στο forum...Έγιναν κάποια σχόλια για τα ιδιωτικά και έγινε ντου από τους αποφοίτους ότι τι κουλά ή ψέμματα είναι αυτά.
Τώρα μπόρεσα να ψυχολογήσω και την αντίδραση Μιτζάκωβου δηλαδή.
Διπλανό θρανίο με την Παπασταύρου του Θεμιστοκλέους ο σύντροφος...Νταξ, δεν είναι κακό, μαθαίνεις περισσότερα για το σύστημα για να το εξολοθρεύσεις μεγαλώνοντας.
Αλλά προσπαθείστε να ακούσετε και ένα σχόλιο που δεν σας αρέσει.
Μπορεί να ισχύει για τα άλλα τα ιδιωτικά τα 'κακά' που δεν θα γυρνούσατε ούτε να κολήσετε τσίχλα στο πεζούλι τους...Φιλικά.
-
Πόσες φορές έκαναν κατάληψη και απεργία διαρκείας στα Εκπαιδευτήρια Brooklish όταν φοιτούσαν εκεί οι σημερινοί αρστεροί δεν μάθαμε μόνο.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Professeur, τι ακριβώς πρέπει να κάνουν οι γονείς στο σπίτι και ΔΕΝ το κάνουν;
Το κυριότερο είναι ότι δεν αφιερώνουν χρόνο. Και όταν το κάνουν, το κάνουν βαριεστημένα. Και το παιδί το καταλαβαίνει αυτό. Και όταν το παιδί καταλάβει ότι ο γόνιος (όταν) κάθεται μαζί του βαριέται θα βαρεθεί και εκείνο. Όχι σε μία μέρα μέσα αλλά με τα χρόνια.
Επειδή έχω μπει ως καθηγητής σε πολλά σπίτια μια μεγάλη πληγή (για μένα) είναι ότι ο μέσος Έλληνας γονιός (j. marr το ΤΜ γρήγορα ) θεωρεί ότι όλα μπορεί να τα κάνει το χρήμα. Είτε έχει είτε δεν έχει πολλά. Είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό. Κινητά, Playstation, Ιpod, υπολογιστές, ρούχα όλα δίνονται απλόχερα.
Μου έχει τύχει μάνα η οποία ΠΛΗΡΩΝΕ το γιο της για να κάνει μάθημα μαζί μου. Πλήρωνε εμένα πλήρωνε και το γιο! Όταν το έμαθα (από σπόντα) έμεινα κάγκελο. Γιατί το πλήρωνε? Γιατί η δασκάλα της είχε πει ότι στο παιδί πρέπει να δίνουμε 'ανταλλάγματα'. Της είπα ότι τα ανταλλάγματα ΔΕΝ είναι μόνο τα λεφτά. Είναι μια βόλτα, είναι κάτι υλικό μεν αλλά όχι προκαταβολικά, είναι χίλια δυο πράγματα. Είχα τύχει επίσης σε σπίτι όπου είχε κοπεί το ρεύμα για ώρες. Η μάνα αναμαλιασμένη και άνω κάτω. Τι λέω 'συνέβη τίποτα?', μου λέει 'τι να συμβεί? Όταν δεν έχω ρεύμα=playstation γίνεται εδώ μέσα χαμός'. Είχα πει σε κάποια άλλη να μην τα αφήνει τις άπειρες ώρες να παίζουν και μου είπε 'ναι το ξέρω αλλά έρχεται ο άντρας μου από τη δουλειά και θέλει την ησυχία του για να ξεκουραστεί. Μόνο στον υπολογιστή-xbox ησυχάζουν'.
Δεν κατηγορώ σωρηδόν γιατί είναι δύσκολο να γυρίσεις από ένα 12ωρο στη δουλειά και να έχεις όρεξη να ασχοληθείς με το παιδί σου. Όμως αυτό ξεχωρίζει όποιον θέλει να είναι 'γονιός' και όχι 'σπόνσορας'.
@qsis, ρε συ Γιώργο μην παρεξηγιέσαι! Η αλήθεια είναι αυτή όμως. Μπορεί και σε ένα δημόσιο να βρεις ελαστικούς καθηγητές σε κάποια μαθήματα αλλά όχι πολλούς. Στα ιδιωτικά όμως οι περισσότεροι είναι. Και είναι 'οδηγία'.
Το αν αφιερώνω χρόνο στα παιδιά μου ως γονιός και πώς, είναι δικό μου θέμα και δεν κατανοώ γιατί εμπλέκεται ο δάσκαλος σ' αυτό. Αν εννοείς τη μελέτη στο σπίτι, δεν κατανοώ γιατί πρέπει μετά από ένα 12ωρο εργασίας (ή 8ωρο ή 4ωρο, δεν έχει σημασία) να υποχρεούμαι να κάνω τη δουλειά ενός άλλου ανθρώπου, που (θεωρητικά) έχει εκπαιδευθεί και πληρώνεται γι αυτό. Και δεν εννοώ το 'κυνήγι' του παιδιού να πεισθεί να μελετήσει, αλλά την ανάγκη να του εξηγήσω πάλι τα μαθήματα, γιατί ο δάσκαλος βαριέται, δεν μπορεί να το κάνει ή να διαπιστώσει αν όλοι οι μαθητές του κατανόησαν την παράδοση.
-
Δεν εννοούσα να κάθεται μαζί με το παιδί για να διαβάζουν ΜΟΝΟ. Εννοούσα να αφιερώνει χρόνο γενικά. Να του μεταγγίσει με τα χρόνια τη δίψα για τη μάθηση, για τη παιδεία μεταξύ άλλων. Να το μάθει να προσπαθεί. Να το μάθει να διαβάζει. Και φυσικά όλα αυτά όχι όταν θα χτυπήσει το κουδούνι της 1ης Δημοτικού αλλά χρόνια πριν. Όταν μπει όμως στο δημοτικό ποιος θα του μάθει να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει? Ο δάσκαλος μπορεί αλλά εν μέρει μόνο. Ποιος γνωρίζει καλύτερα το πως να προσεγγίσει, τα όποια προβλήματα έχει ένα παιδί από το γονέα του? Αλλά και γιατί όχι να το βοηθήσει και στα μαθήματα του αν υπάρχει η ανάγκη. Το διάβασμα είναι επίπονη διαδικασία και χρειάζεται ενθάρρυνση, κανόνες, τρόπο αλλά και έλεγχο. Ο δάσκαλος το βλέπει το παιδί 4 ώρες περίπου χ 5 μέρες την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες? Ο χ δάσκαλος έχοντας απέναντι του 25 παιδιά είναι λογικό να ακολουθεί μία προσέγγιση για το μέσο όρο. Αν το παιδί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το μέσο όρο τότε ποιος θα το βοηθήσει? Ένας ιδιαιτεράς είναι η εύκολη λύση. Όπως όμως σύστηνα συχνά παλαιότερα μέχρι την 1η-2α Γυμνασίου 'καλύτερη' δουλειά μπορεί να κάνει ο γονέας παρά ο ιδιαιτεράς.
Πέρα από αυτό όμως δεν θεωρώ ότι το παρκάρισμα μπροστά στην τηλεόραση, στο msn, στο facebook και στην παιχνιδομηχανή μπορεί να προσφέρει αυτά που μπορεί ένας γονέας. Όλα χρειάζονται βέβαια αλλά με μέτρο. Και αυτό το παρκάρισμα είναι πολύ συχνό φαινόμενο δυστυχώς.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
@χανιμπαλ
Γιατί κοπτεσαι τόσο για τα ιδιωτικά ;
Τα περισσότερα ιδιωτικά σε σπρώχνουν με το δικο τους τροπο στις μεγάλες τάξεις του λυκείου...
Είναι κοινό μυστικό Ότι στην 3τη λυκείου κάνουν μόνο τα μαθήματα που υπάρχουν στις πανελλήνιες ...Καλά το θυμόμουν ότι το 1997-98 κάναμε ένα 3ώρο-4ωρο την ημέρα τα μαθήματα δέσμης και μετά μάς έστελναν σπίτι μας. Τελικά όλοι γνωρίζουν τα μικρά μας μυστικά
Μπα.... Εμας μας κανανε ολα τα μαθηματα και μας κραταγαν (οσοι ενδιαφεροντουσαν δηλαδη ολοι) και μετα το σχολασμα 3 η 4 φορες την εβδομαδα (χωρις εξτρα χρεωση για να προλαβω τους καλοθελητες) εξτρα 3 ωρες για τα μαθηματα της δεσμης... Ολα αυτα πριν 15 χρονια βεβαιως.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Είναι φοβερό αυτό το πράγμα στο forum.
Μη μας θίξουν την κάστα και το ασκέρι...
Θα πάρουμε το γιαταγάνι να καθαρίσουμε το κούτελο του avatar για να μπορούμε να κυκλοφορούμε στο forum...Έγιναν κάποια σχόλια για τα ιδιωτικά και έγινε ντου από τους αποφοίτους ότι τι κουλά ή ψέμματα είναι αυτά.
Τώρα μπόρεσα να ψυχολογήσω και την αντίδραση Μιτζάκωβου δηλαδή.
Διπλανό θρανίο με την Παπασταύρου του Θεμιστοκλέους ο σύντροφος...Νταξ, δεν είναι κακό, μαθαίνεις περισσότερα για το σύστημα για να το εξολοθρεύσεις μεγαλώνοντας.
Αλλά προσπαθείστε να ακούσετε και ένα σχόλιο που δεν σας αρέσει.
Μπορεί να ισχύει για τα άλλα τα ιδιωτικά τα 'κακά' που δεν θα γυρνούσατε ούτε να κολήσετε τσίχλα στο πεζούλι τους...Φιλικά.
Για κατσε ρε Εντυ. Μιλαμε σε ενα θεμα σχετικα με τα ιδιωτικα σχολεια και τα δημοσια. Και υπαρχουν ατομα εδω μεσα που εχουν παει στο ενα η στο αλλο η μπορει να εχουν περασει και απο τα δυο.
Αν δει λοιπον καποιος να γραφοντε ανακριβιες δεν θα πρεπει να γραψει την γνωμη του επειδη κινδυνευει να θεωρηθει κολλημενος η οτι η θιγεται η καστα μας η λεμε εμεις οτι ειμαστε απο καστα και τετοια κουλα? Για ονομα του θεου δηλαδη....
Ο αλλος με ρωταει γιατι κοπτομαι τοσο πολυ με τα ιδιωτικα και γιατι τα υπερασπιζομαι. Απλα διαβαζω ανακριβιες και παραθετω την αποψη μου. Δικαιωμα του καθενος αν θα την κρατησει η οχι.... Αλλα οχι να λεμε και ανακριβιες βαση της ιδεας που νομιζουμε οτι εχουμε χωρις να τα εχουμε ζησει και ο καθενας μπορει να μας τα εχει παρουσιασει οπως θελει και οχι οπως ειναι.
Αλλα οπως παντα κλασσικο νεοελληνικο στοιχειο να τσουβαλοποιουμε και να λεμε οτι θελουμε χωρις να το εχουμε ψαξει σε βαθος.... -
Και μην ξεχνάς ότι εσύ είσαι αυτός που δεν θέλει να ακούσει ένα σχόλιο που δεν σου αρέσει
Όχι αυτός που δεν ξέρει, υποθέτει, και δεν δέχεται και τπτ επ' αυτούΣαν να αρχίσω εγώ να σου λέω τι γίνεται και πως στα αγωνιστικά μηχανοκίνητα, να με πεις άσχετο (που είμαι) και να σου την πω κι από πάνω
-
Τέσπα, εγώ θα κρατήσω τις μεγάλες αλήθειες:
Δεν είχα φίλους
Βίωσα τον αποκλεισμό και τη χλεύη
Οδηγήθηκα σε ψυχολόγους
Ζητούσα συνέχεια από τους γονείς μου ΚΑΙ ένιωθα μειονεκτικά
Έπαιρνα τσάμπα βαθμούς και έφαγα φάπες μετά
Έφαγα κι άλλες φάπες όταν βγήκα από το θερμοκήπιο στην πραγματική ζωή
Τουλάχιστον δεν έκανα όλα τα μαθήματα και γλύτωσα λίγες ώρες. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Και μην ξεχνάς ότι εσύ είσαι αυτός που δεν θέλει να ακούσει ένα σχόλιο που δεν σου αρέσει
Όχι αυτός που δεν ξέρει, υποθέτει, και δεν δέχεται και τπτ επ' αυτούΣαν να αρχίσω εγώ να σου λέω τι γίνεται και πως στα αγωνιστικά μηχανοκίνητα, να με πεις άσχετο (που είμαι) και να σου την πω κι από πάνω
Φαντασου λοιπον τι φρικες εχω διαβασει για να αντιδρασω ετσι και να συμφωνω μαζι σου.....
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τέσπα, εγώ θα κρατήσω τις μεγάλες αλήθειες:Δεν είχα φίλους
Οδηγήθηκα σε ψυχολόγους
Τουλάχιστον δεν έκανα όλα τα μαθήματα και γλύτωσα λίγες ώρες.Μια από τα ίδια κι εγώ
-
Παίδες πάντως μην το κάνετε έτσι γιατί χάνετε το όποιο δίκιο σας. Είναι δεδομένο ότι κάποια πράγματα που γράφτηκαν ήταν στη σφαίρα του κόμπλεξ, της φαντασίας και της έλλειψης εμπειρίας (και δεν αναφέρομαι στον Eddie φυσικά), αλλά και μεις ας μην αντιδράμε έτσι.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Τέσπα, εγώ θα κρατήσω τις μεγάλες αλήθειες:
Δεν είχα φίλους
Οδηγήθηκα σε ψυχολόγους
Τουλάχιστον δεν έκανα όλα τα μαθήματα και γλύτωσα λίγες ώρες.Μια από τα ίδια κι εγώ
Χωρίς να σας ειρωνευτώ θεωρώ ότι κανένας μας δεν είναι εύκολο να αποτιμήσει θετικά ή αρνητικά όσα έκανε ή του έτυχαν. Αυτό θέλει γεράματα και πιθανόν ψυχανάλυση (για όποιον του ταιριάζει και μπορεί να το κάνει). Το λέω γιατί έχω ερωτήματα τι άνθρωπος θα ήμουν αν π.χ. τελείωνα το κολλέγιο και όχι δημόσιο, αν σπούδαζα Αμερική και όχι Γιάννενα, αν δεν πήγαινα φαντάρος (μένοντας μέχρι τα 40 μου στην Αμερική), αν είχα πλουσιότερους (ή φτωχότερους) φίλους και ένα σωρό άλλα.
Δεν είναι εύκολη η κριτική αποτίμηση του παρελθόντος μας, να το πω συνοπτικά.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Παίδες πάντως μην το κάνετε έτσι γιατί χάνετε το όποιο δίκιο σας. Είναι δεδομένο ότι κάποια πράγματα που γράφτηκαν ήταν στη σφαίρα του κόμπλεξ, της φαντασίας και της έλλειψης εμπειρίας (και δεν αναφέρομαι στον Eddie φυσικά), αλλά και μεις ας μην αντιδράμε έτσι.ποιά ήταν ακριβώς η αντίδραση;
Έγραψε κανείς ότι τα ιδιωτικά είναι γαμάτα και τέλεια;
Έγραψε ότι οι μαθητές τους είναι τα μεγαλύτερα τζιμάνια;
Σάμπως έγραψε κανείς ότι το επίπεδο εκπαίδευσης γαμεί και δέρνει και είναι σε άλλο πλανήτη;Όχι. Μάλλον το αντίθετο από αυτό.
Να χάσω το δίκιο μου σε τι ακριβώς;
Ότι αυτό που έζησα εγώ δεν ήταν έτσι αλλά ήταν κάπως αλλιώς που θα μου το πει κάποιος που δεν ήταν καν εκεί; -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Χωρίς να σας ειρωνευτώ θεωρώ ότι κανένας μας δεν είναι εύκολο να αποτιμήσει θετικά ή αρνητικά όσα έκανε ή του έτυχαν. Αυτό θέλει γεράματα και πιθανόν ψυχανάλυση (για όποιον του ταιριάζει και μπορεί να το κάνει). Το λέω γιατί έχω ερωτήματα τι άνθρωπος θα ήμουν αν π.χ. τελείωνα το κολλέγιο και όχι δημόσιο, αν σπούδαζα Αμερική και όχι Γιάννενα, αν δεν πήγαινα φαντάρος (μένοντας μέχρι τα 40 μου στην Αμερική), αν είχα πλουσιότερους (ή φτωχότερους) φίλους και ένα σωρό άλλα.Δεν είναι εύκολη η κριτική αποτίμηση του παρελθόντος μας, να το πω συνοπτικά.
Κανένας δεν έχει κάνει αποτίμηση.
Αλλά το αν είχαμε φίλους, αν υπήρχαν παρέες, αν γίνονταν διακρίσεις και αποκλεισμοί, ποιοι έκαναν παρέα με ποιους, και τι βαθμούς παίρναμε... ε... μπορεί και να τα θυμόμαστε
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.