-
Ποιο μοντέλο έχεις??
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Αν το έχεις φέρει στα όριά του τότε πιθανότατα να χρειάζεσαι βελτιώσεις σε αναρτήσεις και φρένα και όχι σε δύναμη.
Το αμάξι αυτό έχει πολύ καλές αναρτήσεις και φρένα..εκτός και αν έχει περάσει η ζωή τους οπότε θέλεις αλλαγή.
Δεν είπα το αντίθετο. Ο φίλος xristos1990 χρησιμοποίησε τον όρο 'όρια' και όταν λέμε όρια συνήθως κάτι τέτοιο εννοούμε.
-
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ντε και καλα πρεπει καποιος να χαρακτηριζεται ''ηλιθιος'' επειδη θελει να αναβαθμισει τον ηχο του αυτοκινητου του που το εργοστασιο δεν ειχε στις προτεραιοτητες του ακομα και αν αυτο το αυτοκινητο κοστιζει 40 χιλιαρικα τοποθετωντας μια εξατμιση
Αν μπορει καποιος να μου αναφερει μερικα σοβαρα επιχειρηματα ωστε να καταλαβω το σκεπτικο του....Ξερουμε οτι το Group Vag δεν φημιζεται για τον ηχο των εξατμισεων που τοποθετει ακομα και στα πιο ακριβα μοντελα....αν εμενα με καλυπτει σαν αμαξι σε ολα τ αλλα αλλα γουσταρω να πορωνομαι με εναν ωραιο ηχο εξαγωγης (ή και εισαγωγης) ειμαι αυτοματα ''ηλιθιος''??
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ντε και καλα πρεπει καποιος να χαρακτηριζεται ''ηλιθιος'' επειδη θελει να αναβαθμισει τον ηχο του αυτοκινητου του που το εργοστασιο δεν ειχε στις προτεραιοτητες του ακομα και αν αυτο το αυτοκινητο κοστιζει 40 χιλιαρικα τοποθετωντας μια εξατμιση
Αν μπορει καποιος να μου αναφερει μερικα σοβαρα επιχειρηματα ωστε να καταλαβω το σκεπτικο του....Ξερουμε οτι το Group Vag δεν φημιζεται για τον ηχο των εξατμισεων που τοποθετει ακομα και στα πιο ακριβα μοντελα....αν εμενα με καλυπτει σαν αμαξι σε ολα τ αλλα αλλα γουσταρω να πορωνομαι με εναν ωραιο ηχο εξαγωγης (ή και εισαγωγης) ειμαι αυτοματα ''ηλιθιος''??
μην το πειτε πουθενα παραεξω αυτο για τον ηχο και την εξατμιση...αν ειναι ποτε δυνατον καποιος να βαζει εξατμιση για να ακουει εναν ωραιο ηχο...ελεος
εξατμιση βαζεις για αλλους λογους...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Ξερουμε οτι το Group Vag δεν φημιζεται για τον ηχο των εξατμισεων που τοποθετει ακομα και στα πιο ακριβα μοντελα....
μην είσαι σίγουρος για αυτό..
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
μην το πειτε πουθενα παραεξω αυτο για τον ηχο και την εξατμιση...αν ειναι ποτε δυνατον καποιος να βαζει εξατμιση για να ακουει εναν ωραιο ηχο...ελεος
εξατμιση βαζεις για αλλους λογους......μην είσαι σίγουρος για αυτό....
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Αν μπορει καποιος να μου αναφερει μερικα σοβαρα επιχειρηματα ωστε να καταλαβω το σκεπτικο του....
Ξερουμε οτι το Group Vag δεν φημιζεται για τον ηχο των εξατμισεων που τοποθετει ακομα και στα πιο ακριβα μοντελα....αν εμενα με καλυπτει σαν αμαξι σε ολα τ αλλα αλλα γουσταρω να πορωνομαι με εναν ωραιο ηχο εξαγωγης (ή και εισαγωγης) ειμαι αυτοματα ''ηλιθιος''??Καταρχήν να ανακαλέσω αφού η λέξη ηλίθιος σε πείραξε και θα παραμείνω απλά με το 'δεν μπορώ να τους καταλάβω'.
Γιατί κάποιος επιλέγει ένα passat, ένα Α4 μία σειρά 3 κ.λ.π.; Προφανώς για την καλή ηχομόνωση, την άνεση στο ταξίδι και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής μαζί με κάποια κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα. Για αυτούς τους λόγους επενδύεις μερικές χιλιάδες € παραπάνω και γυρνάς την πλάτη σου στα avensis, laguna κ.λ.π. Πιστεύω ότι μέχρι εδώ συμφωνούμε.
Από εκεί και μετά όταν με επεμβάσεις στο αυτοκίνητο καταστρέφεις όλα τα παραπάνω κορυφαία χαρακτηριστικά (ενώ με τη βαβούρα δεν αντιλαμβάνεσαι πλέον ούτε την έλλειψη τριγμών) και το φέρνεις σε επίπεδα χαμηλότερα ακόμα και από αυτά των μη 'premium' κατασκευών νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά. -
Χαίρομαι που ανακάλεσες, είναι καλύτερα έτσι. Και καταλαβαίνω που το πας και όταν γίνονται υπερβολές έχεις απόλυτο δίκιο.
Θέλω όμως να πιστεύω ότι μιλάμε για πιο ανεπαίσθητες μεταβολές οι οποίες θα προσφέρουν το κάτι παραπάνω σε κάποιον τομέα χωρίς να βιάσουν την ομοιογένεια του συνόλου.
Από την άλλη μερικοί μπορεί να έδωσαν τα παραπάνω χρήματα μόνο και μόνο για την μούρη/κοινωνική προβολή/κόμπλεξ κλπ και όχι επειδή εκτίμησαν την ηχομόνωση, μηχανολογικό σχεδιασμό, ποιότητα κύλισης, οδική συμπεριφορά και ό,τι άλλο θέλεις να εννοήσεις.... Σε αυτήν την περίπτωση όσα λέμε δεν ισχύουν.... τα ζωντανά παραδείγματα είναι γύρω μας και είναι πολλά.... -
Πολλοι βαζουν εξατμιση μονο και μονο για τον ηχο και δεν ελπιζουν να παρουν +20αλογα οπως μερικοι επιτηδειοι υποσχονται...Και καταλαβετε καποιοι οτι ο απλα και μονο ο ηχος ενος αυτοκινητου συντελει στην οδηγικη απολαυση που εισπρατει καποιος, τουλαχιστον εγω αυτο πιστευω. Παει αυτο...
Ως προς το αλλο εν προκειμενω το a3 και αλογα εχει και σπορ χαρακτηριστικα οποτε δεν νομιζω μια καλη εξατμιση θα χαλασει το χαρακτηρα του, αντιθετα θα τον τονωσει και θα ευχαριστησει το αυτι του οδηγου. Αρκει η εξατμιση να ειναι επωνυμη και δοκιμασμενη και οχι καποιο εγχωριο κλαπατσιμπανο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ρε παίδες σε εσάς αν δεν σας αρέσει μην το κάνετε . Και εμένα λίγα μου φαίνονται τα 230hp που είναι το πρόβλημα ?
Στα 22 του και με τις γνώσεις που φαίνεται να έχει, πόσες πιθανότητες του δίνεις να έχει φέρει στα όρια του το αμάξι αυτό και να μην του φτάνει;
Σάπια καραμέλα έχει καταντήσει πλέον αυτό, είναι ευθειάκιας το παιδί και θέλει να πετάξει τα λεφτά του (δε θέλει και πολλά χέρια να βυθίσεις το γκάζι) οπότε όποιος ξέρει να του προτείνει κάποια εταιρία για την οπόια να ακούγονται καλά λόγια το κάνει και αφήνει τις εξυπνάδες για την γκόμενα, τη μάνα και τον κολλητό του!
-
Η εξυπνάδα τώρα ποιά είναι; Τροφή για σκέψη...
-
μιας και εχω ενα 1.8 tsi,
θα σου ελεγα να ξεκινησεις με τα βασικα.
φρενα και αναρτηση.
φοραω 345mm απο cupra μπροστα και πλεον σταματαω,και αυτη την αναρτηση οπου ειμαι ευχαριστημενος μιας και ρυθμιζεις ποσο μαλακη και σκληρη την θες σε 2 λεπτα μονος σου.http://www.v-maxx.com/uk/products/xxtre ... over-kits/τωρα φοραω εισαγωγη VF (δεν αλλαζεις σκαστρα με ελευθρη εισαγωγη ακουγεται η εργοστασιακη)μην βαλεις ανοιχτου με τιποτα.
και εξατμιση φοραω full Milltek χωρις μεσαιο και ειμαι μια χαρα απο ηχο και αποδοση εως 6500σαλ...μετα λαχανιαζει λογω μικρου turbo K03.
οτι αλλο θες στειλε pm.ξεχασα φοραω GIAC προγραμμα εδω και 20.000km μαζι με τα παραπανω πραγματα (εκτος αναρτησης) και δεν εχει αναψει λαμπακι....
οτι αλλο γραφεται απλα γελιο μου προκαλει...τα εχω ξαναγραψει.ο ελληνας χωρις να εχει δοκιμασει να φαει ψητο κροκοδειλο ξερει τι γευση εχει...και σε ποιο δοντι θα κολησει το κρεας οταν το φας.
τελος για πατημα φοραω 8Χ18 σε λαστιχα 225/40/18.
ετσι για να καταλαβεις οτι ενα ολκληρωμενο αυτοκινητο πρεπει να παταει-φρεναρει σωστα,περα απο το γκαζι στην ευθεια.
προσωπικα τα 36kg ροπη και 240hp Που περιπου εχω με 100αρα μου φαινονται λιγα στην ευθεια.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
αν δν το ειχα φερει στα ορια του αρκετες φορες δν θα ηθελα να το αναβαθμισω..εχεις δικιο οτι δν εχω αρκετες γνωσεις γιαυτο κ σας ρωταω εδω να μου πειτε τν γνωμη σας..
Αν το έχεις φέρει στα όριά του τότε πιθανότατα να χρειάζεσαι βελτιώσεις σε αναρτήσεις και φρένα και όχι σε δύναμη.
Αν με τον όρο 'όρια' εννοείς ότι θέλεις να νιώσεις περισσότερη επιτάχυνση τότε ξεκίνα με ένα πρόγραμμα που θα ανεβάσει τη δύναμη εύκολα στα 250 άλογα χωρίς όμως να επέμβεις σε αυτή τη φάση σε εισαγωγή και εξαγωγή. Δεν χρειάζεται ακόμα και δεν βλέπω το λόγο να αλλοιώσεις τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. (Άσχετο αλλά δεν μπορώ παρά να λιώσω λύπη για κάποιον που έχει δώσει 30, 40, 50Κ€ για ένα καλό αυτοκίνητο το οποίο προσφέρει άνετο και ήσυχο ταξίδι και στη συνέχεια το χαμηλώνει βάζει και μία εξάτμιση και στέλνει όλα τα παραπάνω στο δι@ολο. Αν τώρα αυτός δεν είναι ο ορισμός του ηλίθιου τότε ποιος είναι;)
Σαν κόστος υπολόγισε τα 1000 με 1500€ ανάλογα με το σε ποιον θα απευθυνθείς. Καλύτερα όμως να προτιμήσεις λύσεις από σοβαρούς κατασκευαστές που επιτυγχάνουν καλές αποδόσεις χωρίς να φέρνουν το μοτέρ στα όριά τους και την κατανάλωση στα ύψη.φιλε το αμαξι οπωσ ειπα φοραει σπορτ αναρτηση τν magnetic αν εχεισ ακουστα..εχει πολυ καλα κρατηματα γιαυτο θελω περισσοτερο δυναμη..
-
Δεν πειραζουμε ποτε τα εργοστασιακα αυτοκινητα, ειναι κανονας για μενα.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δεν πειραζουμε ποτε τα εργοστασιακα αυτοκινητα, ειναι κανονας για μενα.o φιλος ASTRAKITCAR που το πειραξε και μαλιστα με επωνυμα πραγματα φτιαγμενα ειδικα γι αυτο το μοτερ χωρις καμια δυσλειτουργια αναιρει αυτον τον κανονα..... και γω ειμαι μαζι του
Και δυνατοτερο εγινε και πιο ευχαριστο απο ακουστικης αποψης και πιο ασφαλες τι αλλο να θελουμε για να ευχαριστιομαστε? -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Δεν πειραζουμε ποτε τα εργοστασιακα αυτοκινητα, ειναι κανονας για μενα.
o φιλος ASTRAKITCAR που το πειραξε και μαλιστα με επωνυμα πραγματα φτιαγμενα ειδικα γι αυτο το μοτερ χωρις καμια δυσλειτουργια αναιρει αυτον τον κανονα..... και γω ειμαι μαζι του
Και δυνατοτερο εγινε και πιο ευχαριστο απο ακουστικης αποψης και πιο ασφαλες τι αλλο να θελουμε για να ευχαριστιομαστε?Για τον κάτοχο s3 θα φαντάζει wannabe προσπάθεια, αν δε πετύχει και κανά κάτοχο rs3 θα του το ξεπουπουλιασει......
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δεν πειραζουμε ποτε τα εργοστασιακα αυτοκινητα, ειναι κανονας για μενα.Μια χαρά κανόνας είναι και καλά το λές για εσένα .
Εμάς όμως δεν μας αφορά .
-
Αφού έχεις Audi, πολύ απλά πας σε μια αντιπροσωπεία και ζητάς να σου περάσουν το πρώτο στάδιο ΜΤΜ για 35 κιλά ροπής και 240 άλογα. Έχεις εγγύηση, η ΜΤΜ είναι επίσημη συνεργαζόμενη με την Audi σε θέματα tuning, οπότε έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Αφού έχεις Audi, πολύ απλά πας σε μια αντιπροσωπεία και ζητάς να σου περάσουν το πρώτο στάδιο ΜΤΜ για 35 κιλά ροπής και 240 άλογα. Έχεις εγγύηση, η ΜΤΜ είναι επίσημη συνεργαζόμενη με την Audi σε θέματα tuning, οπότε έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.Συμφωνώ απόλυτα.
Μην ακούς τι λένε. tfsi χωρίς πρόγραμμα = σπίτι χωρίς παράθυρα -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Αφού έχεις Audi, πολύ απλά πας σε μια αντιπροσωπεία και ζητάς να σου περάσουν το πρώτο στάδιο ΜΤΜ για 35 κιλά ροπής και 240 άλογα. Έχεις εγγύηση, η ΜΤΜ είναι επίσημη συνεργαζόμενη με την Audi σε θέματα tuning, οπότε έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.Αααυτό!
Το ίδιο έχω κάνει κι εγώ εδώ και 1,5 περίπου χρόνο. Αξίζει τον κόπο και τα χρήματα.
Μόνο αρνητικό... θα δεις παραπάνω κατανάλωση κυρίως σε 'πατήματα' και αυτά θα είναι πολλά ειδικά τον πρώτο καιρό!Αν θέλεις μια συμβουλή μην πειράξεις την εξάτμιση δεν θα κερδίσεις σχεδόν τίποτα και πιθανότερα αργότερα να το μετανιώσεις... Τα Audi έχουν πιο κυριλέ χαρακτήρα δεν είναι Boy Racer...
αναβαθμιση Α3 2.0 quattro