-
Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
παιδιά μήπως ξέρετε πόσο πάει το πρωτο service των 5000χλμ στην αντιπροσωπεία για το RIO 1.2 βενζίνη? Ακούω κάτι για 170Ε και...
Επαναλαμβάνω μιλάμε για το βενζίνη.Η αλήθεια είναι ότι το κόστος των service στην ΚΙΑ είναι τσουχτερό! Το καλοκαίρι κοιτούσα ως πιθανή αγορά το KIA ceed 1.4 diesel και μου έκοψε να ρωτήσω και τις τιμές των service.
Η ουσία είναι ότι σου πουλάνε ένα αυτοκίνητο σε σχετικά καλή τιμή (για την κατηγορία του) και με το μεγάλο πλεονέκτημα της 7ετούς εγγύησης, η οποία όμως μόνο δώρο δεν είναι αν δεις τις τιμές των service. Πληρώνεις τα service χοντρικά 50% παραπάνω σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτό για ένα διάστημα τουλάχιστον 7 ετών (αφού τόσο κρατάει η εγγύηση), οπότε στην ουσία ότι γλυτώνεις στην αγορά και σε πιθανές ζημιές που καλύπτει η εγγύηση, το πληρώνεις τελικά στα service...Υ.Γ.: Το ceed δεν προτιμήθηκε ως αγορά τελικά, αλλά όχι για το κόστος των service. Αν με είχε πείσει στο test-drive, δεν θα κολλούσα στα 50-100-150 παραπάνω Ευρώ ετησίως για τα service. Και ειρήσθω εν παρόδω, το Rio 1.1 diesel που έκανα την ίδια μέρα test-drive, μου φάνηκε αναλογικά πολύ καλύτερο για την κατηγορία του.
-
παιδιά μήπως ξέρετε πόσο πάει το πρωτο service των 5000χλμ στην αντιπροσωπεία για το RIO 1.2 βενζίνη? Ακούω κάτι για 170Ε και...
Επαναλαμβάνω μιλάμε για το βενζίνη.Δεν νομίζω να είναι τόσο πολλά. Υπολογίζω κάπου στα 100euro.
Ωστόσο όταν το πας πες και σε μας πόσο ήταν, γιατί έχει ενδιαφέρον το θέμα. -
το βρήκα παιδιά, είναι στα 15000χλμ και το βενζίνη, το βρήκα σε παρουσίαση περιοδικού.
Πάνω σ αυτό να σας ρωτήσω, το 'κάθε χρόνο αν δεν γίνονται τα 15000χλμ' κατα πόσο το τηρούν κατα γράμμα στην KIA?
Δηλ αν πάω εγώ στους 13 αντί στους 12 μήνες, έχοντας 10000χλμ θα μου κόψουν την εγγύηση? -
το βρήκα παιδιά, είναι στα 15000χλμ και το βενζίνη, το βρήκα σε παρουσίαση περιοδικού.
Πάνω σ αυτό να σας ρωτήσω, το 'κάθε χρόνο αν δεν γίνονται τα 15000χλμ' κατα πόσο το τηρούν κατα γράμμα στην KIA?
Δηλ αν πάω εγώ στους 13 αντί στους 12 μήνες, έχοντας 10000χλμ θα μου κόψουν την εγγύηση?Δε θα την κόψουν;
-
Με τη λογική αυτη λειτουργούν οι εγγυήσεις. Αν τη θες δεν κανεις εκπτώσεις. Διάστημα μονο λίγων ημερών έχεις για την εγγύηση
-
Καλημερα παιδι καη χρονια πολλα στους Νίκους για χθες. Θα ηθελα να ρωτησω κατόχους του 1.1 diesel κατα ποσο ειναι αναιμικος ο κινητήρας για ταξίδια εκτός πόλης πχ με 3 ατα και αποσκευές και πως παει απο καταναλωση γιατι εχω διαβάσει μεχρι 6λτ/100!!
-
το εχω 3χρονια. σωστα διαβασες γαι καταναλωση 6 λιτ/100 με 3 ατομα κ αποσκευες στην εγνατια για παραδειγμα. μου εβγαλε προβληματα σε αιρ-κοντισιον κ τριξιματα στο ταμπλο. προβλημα επισης στο καλοριφερ,δεν ξεθαμπωνουν καλα τα τζαμια .μαλλον ανατομικα δεν ειναι καλα σχεδιασμενο. το χρωμα φευγει με το παραμικρο πετραδακι. γενικα θα το εβαζα 7 στα 10 βαθμολογια.
-
Ο χρήστης limn2000 έγραψε:
το εχω 3χρονια. σωστα διαβασες γαι καταναλωση 6 λιτ/100 με 3 ατομα κ αποσκευες στην εγνατια για παραδειγμα. μου εβγαλε προβληματα σε αιρ-κοντισιον κ τριξιματα στο ταμπλο. προβλημα επισης στο καλοριφερ,δεν ξεθαμπωνουν καλα τα τζαμια .μαλλον ανατομικα δεν ειναι καλα σχεδιασμενο. το χρωμα φευγει με το παραμικρο πετραδακι. γενικα θα το εβαζα 7 στα 10 βαθμολογια.Τι προβλημα εχει το a/c;;;;
Τι θεμα εχει το καλοριφερ;;;;δεν βγαζει ζεστο αερα;;;;
Γενικοτερα,ξερεις να χρησιμοποιεις το αυτοκινητο σου;;;;
Τι αυτοκινητο ειχες πριν που δεν εφευγε το χρωμα με τα πετραδακια;;;;μηπως φεραρι;;; -
Ο χρήστης limn2000 έγραψε:
το εχω 3χρονια. σωστα διαβασες γαι καταναλωση 6 λιτ/100 με 3 ατομα κ αποσκευες στην εγνατια για παραδειγμα. μου εβγαλε προβληματα σε αιρ-κοντισιον κ τριξιματα στο ταμπλο. προβλημα επισης στο καλοριφερ,δεν ξεθαμπωνουν καλα τα τζαμια .μαλλον ανατομικα δεν ειναι καλα σχεδιασμενο. το χρωμα φευγει με το παραμικρο πετραδακι. γενικα θα το εβαζα 7 στα 10 βαθμολογια.δεν φαντάζομαι να έχεις τίποτα πατάκια, πετσέτες, σουβερ και πλήστα όσα άλλα απίθανα βάζουν κάποιοι πάνω στις εξόδους του αέρα στο μπροστινό τζάμι.
Αν θες μπορείς να γίνεις πιο αναλυτικός σε σχέση με τα προβλήματα με air con και γενικότερα. Προς ενημέρωση των υπολοιπων.
-
ο limn θα ξαναγράψει με το νέο έτος.......για τα σοβαρά θέματα που τον ταλαιπωρούν
βεβαίως αν έπερνε πάλι αυτοκίνητο.......κορεάτικο θα έπερνε -
Ο χρήστης CFU έγραψε:
Μετά από 2000χλμ συμβίωση με το 1.4CRDI, και σχετικά με τις 17ρες ζάντες, έχω να παρατηρήσω πως ειδικά για 1100 είναι υπερβολή. Ηδη το 1400 με 15αρες και 65 προφίλ έχει σχετικά σκληρή ρύθμιση ανάρτησης (κάτι σαν bilstein περίπου). Αν του βάλεις 45 προφίλ (έτσι βγαίνει η 17αρα), εκτός που θα σε κουράσει, θα γίνεις (λόγο ελληνικών κωλόδρομων) κολλητός με τους ζαντολαστιχάδες. Ευχαριστήσου το για τον πρώτο χρόνο όπως είναι και μετά θα κρίνεις τι πρέπει να του αλλάξεις. Πρόσεχε την ποιότητα του πετρελαίου και τις πιέσεις των ελαστικών που είναι (εργοστασιακά) πολύ πάνω του μέσου όρου!
Τις καλημέρες σε όλους.
Φίλε, ευχαριστούμε για τις συμβουλές. Έχεις μείνεις ικανοποιημένος με το αμάξι; Έχεις παρατηρήσει κάτι αρνητικό;Πρώτη φορά που αγοράζω Κορεάτικο. Πριν είχα ένα Focus 1.6 ti-vct, το οποίο και έδωσα λόγο της κατανάλωσης βενζίνης, (κάνω πάνω από 35.000χλμ το χρόνο) και βλαβών σοβαρών.
Το ΡΙΟ το πήρα αφού ερεύνησα λεπτομερώς όλα τα Ελληνικά, Αγγλικά, Αμερικάνικα, Ιταλικά, Γερμανικά site και forum.
Το αυτοκίνητο είναι καλύτερο από τις περιγραφές του ελληνικού 'ειδικού' τύπου. Πολύ όμορφο και πρακτικό (μέσα κι έξω). Εκπληκτική ηχομόνωση, κράτημα, κορυφαίο κιβώτιο, πολύ καλά φρένα και φώτα (ειδικά αυτά που ανάβουν στις στροφές) και πολύ λογική κατανάλωση (Εντός του νησιού της Κέρκυρας καίει 5-5,5λ/100). Δεν έχω κάνει ακόμα ταξίδι σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
Αυτό που θα ήθελα να ήταν καλύτερα είναι: η ελαστικότητα του κινητήρα κάτω από τις 1500στρ, και τα φώτα της όπισθεν (ασθενικά). Επίσης και οι γωνίες εμπρός θέλουν ψάξιμο, κατά την οδήγηση, λόγο μεγάλης κλίσης του καπό. Οσο αφορά το ελαφρύ τιμόνι (που φαγώθηκαν όλοι οι 'ειδήμονες') έχω να πω πως όντως είναι πολύ ελαφρύ σε χαμηλές ταχύτητες αλλά σκληραίνει συνεχώς όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα. Σε σχέση με το κορυφαίο τιμόνι του focus, του ΡΙΟ δεν μου έκανε τεράστια διαφορά.
Το ότι η ΚΙΑ δεν έχει τη θέση που της πρέπει στην ελληνική αγορά....... ας όψεται η μαλακία του Ελληνα να αγοράζει πάντα τη γνωστή 'μεγάλη' και 'αξιόπιστη' φίρμα. Και φυσικά ο 'ειδικός' τύπος που γράφει ότι του πει ο Γερμανογαλλικός 'άξονας'! Κάτι σαν Πρετεντέρηδες του αυτοκινήτου............τρομάρα τους.
Η ΚΙΑ είναι μια ανερχόμενη δύναμη που στο μέλλον θα κάνει να κλάψουν πολλές φιρμάτες αυτοκινητιστικές μανούλες! Αν τους βαστάει τους ευρωπαίους ας δώσουν και αυτοί 7 χρονάκια εγγύηση!Μαλλον εσυ πηρες αλλο Rio απο οτι εμεις ...ετσι οπως το περιγραφεις...
Περα απο την πλακα... επειδη εχουμε και το καινουριο το polo tdi ...η μερα με την νυχτα με το rio. Εν τελη δεν ειναι καθολου φθηνο το rio. -
Παιδιά καλημέρα σας
Είμαι καινούριος στην συζήτηση και θέλω να ρωτήσω τους κατόχους του Kia rio 1.1 diesel σχετικά με το φίλτρο σωματιδιων
DPF.
Εχω το αυτοκίνητο απο τον οκτώβριο του 2013, το κινώ πιο πολύ μέσα στην πόλη παρά σε μακρυνές διαδρομές.
Σε όλο αυτό το διάστημα το φίλτρο μπούκωσε και έβγαλε το σήμα (check engine) στο ταμπλό περίπου 5 φορές, φυσικά η λύση όπως ορίζει και ο κατασκευαστής είνα να περπατήσεις το αυτοκίνητο σε ανοικτό δρόμο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει καθαρισμός. Πράγματι αυτό έκανα και η ένδειξη έσβυσε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τους υπόλοιπους κατόχους Kia rio 1.1 diesel αν αυτό που μου συμβαίνει το αντιμετωπίζουν κα άλλοι κατοχοι του αυτοκινήτου, γιατί αναρωτιέμαι μήπως εγώ έχω κάποιο πρόβλημα ή κάτι δεν κάνω καλά.
Ποιό τύπο diesel να βάζω για καλύτερο καθαρισμό; χρησιμοποιεί κανένας καθαριστικο DPF CLEANER;
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΜΕΙΡΙΑ ΣΑΣ -
Για το θεμα του Cruise control που έθιξα παλαιότερα για όποιον ενδιαφέρεται εγω το πηρα τελικα απο ebay 69ευρω.
http://www.ebay.com/itm/OEM-Genuine-Aut ... 78&vxp=mtr
Τα ανταλλακτικά είναι γνήσια.
Τοποθετήθηκε σε 1.4 DIESEL του 13 και δουλευει άψογ απο Σεπτέμβριο 2014.
Τη τοποθέτηση την έκανα μόνος μου και είναι απλούστατη.Αν κάποιος το επιχειρήσει είναι μονόδρομος να αφερεθεί τελείως το τιμόνι (αντίθετα με ότι θα δείτε στο Youtube)για να λυθούν τα πλαστικά,μιας και δεν υπαρχει χωρος για κατσαβίδι απο πίσω.
Απλώς λύνεις το τιμόνι,βιδώνεις τα νέα πλήκτρα αλλάζεις τη φίσα και έτοιμο.
Χωρίς συνεργείο και εγκέφαλο.Κουμπώνεις-έτοιμος..... -
Ο χρήστης izis έγραψε:
Παιδιά καλημέρα σας
Είμαι καινούριος στην συζήτηση και θέλω να ρωτήσω τους κατόχους του Kia rio 1.1 diesel σχετικά με το φίλτρο σωματιδιων
DPF.
Εχω το αυτοκίνητο απο τον οκτώβριο του 2013, το κινώ πιο πολύ μέσα στην πόλη παρά σε μακρυνές διαδρομές.
Σε όλο αυτό το διάστημα το φίλτρο μπούκωσε και έβγαλε το σήμα (check engine) στο ταμπλό περίπου 5 φορές, φυσικά η λύση όπως ορίζει και ο κατασκευαστής είνα να περπατήσεις το αυτοκίνητο σε ανοικτό δρόμο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει καθαρισμός. Πράγματι αυτό έκανα και η ένδειξη έσβυσε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τους υπόλοιπους κατόχους Kia rio 1.1 diesel αν αυτό που μου συμβαίνει το αντιμετωπίζουν κα άλλοι κατοχοι του αυτοκινήτου, γιατί αναρωτιέμαι μήπως εγώ έχω κάποιο πρόβλημα ή κάτι δεν κάνω καλά.
Ποιό τύπο diesel να βάζω για καλύτερο καθαρισμό; χρησιμοποιεί κανένας καθαριστικο DPF CLEANER;
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΜΕΙΡΙΑ ΣΑΣλένε οτι καλύτερο diesel έχουν οι shell και ΕΚΟ......
Δεν κάνεις κάτι περίεργο........είναι το κουσούρι των diesel αυτό,συμβιβάσου λοιπόν και κάνε συχνότερα μακρυνές διαδρομές! -
Καλησπέρα σε όλους! εδω και μερικές ημέρες ειμαι κάτοχος ενος Rio 1.4 Diesel upgrade.. εχω κανει 320 χλμ. και το νιωθω το μοτερ καπως 'σφιχτό' και μου δινει την εντυπώσει οτι δεν παει.. τουλαχιστον οχι οπως περιμενα..μηπως ειναι νωρις ακομα? μηπως μετα απο καποια χλμ. θα πηγαίνει καλύτερα? επισεις και το πενταλ των φρενων το νιώθω κάπως σκληρό..υπάρχει κάποιος που το εχει καιρό να μου πει αν εχει θέματα αξιοπιστίας και γενικά τι πρέπει να προσέχω? ευχαριστώ...
-
Στο ειπα και στο kia club το αυτοκινητο μολις κανει καποια χλμ θα πεταει αν και εμενα απο τη 1η στιγμη μου φανηκε πολυ γρηγορο δε ξερω τι περιμενες απο 1400cc.Απο θεμα αξιοπιστιας μετα απο 11500χλμ δεν υπαρχει το παραμικρο ψεγαδι.
-
Με 7 χρόνια εγγύηση τι αγχώνεσαι; Βασικά όλοι οι κινητήρες όταν είναι καινούργιοι είναι σφιχτοί και τα φρένα όταν είναι καινούργια θέλουν και αυτά στρώσιμο. Ίσως δεν έχει συνηθίσει το διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του πετρελαίου. Κάνε τα χιλιόμετρα που πρέπει για να στρώσει το μοτέρ και μετά βλέπεις αν πρέπει να ανησυχείς
-
Ο χρήστης geo76 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους! εδω και μερικές ημέρες ειμαι κάτοχος ενος Rio 1.4 Diesel upgrade.. εχω κανει 320 χλμ. και το νιωθω το μοτερ καπως 'σφιχτό' και μου δινει την εντυπώσει οτι δεν παει.. τουλαχιστον οχι οπως περιμενα..μηπως ειναι νωρις ακομα? μηπως μετα απο καποια χλμ. θα πηγαίνει καλύτερα? επισεις και το πενταλ των φρενων το νιώθω κάπως σκληρό..υπάρχει κάποιος που το εχει καιρό να μου πει αν εχει θέματα αξιοπιστίας και γενικά τι πρέπει να προσέχω? ευχαριστώ...Μήπως απλά δεν έχεις συνηθίσει τις λιγότερες σαλ του ντίζελ;
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους! εδω και μερικές ημέρες ειμαι κάτοχος ενος Rio 1.4 Diesel upgrade.. εχω κανει 320 χλμ. και το νιωθω το μοτερ καπως 'σφιχτό' και μου δινει την εντυπώσει οτι δεν παει.. τουλαχιστον οχι οπως περιμενα..μηπως ειναι νωρις ακομα? μηπως μετα απο καποια χλμ. θα πηγαίνει καλύτερα? επισεις και το πενταλ των φρενων το νιώθω κάπως σκληρό..υπάρχει κάποιος που το εχει καιρό να μου πει αν εχει θέματα αξιοπιστίας και γενικά τι πρέπει να προσέχω? ευχαριστώ...
Μήπως απλά δεν έχεις συνηθίσει τις λιγότερες σαλ του ντίζελ;[/quot
Μαλλον αυτο ειναι τα άλλο μου αυτοκίνητο ειναι βενζίνη με 220 αλογα και 36 κιλα ροπη όποτε μαλλον συνέβαλε και αυτο -
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Με 7 χρόνια εγγύηση τι αγχώνεσαι; Βασικά όλοι οι κινητήρες όταν είναι καινούργιοι είναι σφιχτοί και τα φρένα όταν είναι καινούργια θέλουν και αυτά στρώσιμο. Ίσως δεν έχει συνηθίσει το διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του πετρελαίου. Κάνε τα χιλιόμετρα που πρέπει για να στρώσει το μοτέρ και μετά βλέπεις αν πρέπει να ανησυχείςΕχω φτασει τα 2.100 χλμ και εχει αρκετη διαφορα σε αποδοση απο οτι ειχα στα πρωτα χλμ. , ειμαι προταρεις στο πετρέλαιο και μου ηρθε καπως
KIA RIO DIESEL